8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • sbob
    Hehe... az tuti! Inkább ide minden nosztalgia témát, én elviselem. Birdnek is mindig elnézem, ha Win-es játékról ír... :D :D
    Ami az UFO grafikáját illeti, szerintem csodás.

És akkor eldicsekszem vele, hogy jól állok a terror from the deepel (megint). Eddig ment non-stop a dolog, és most értem el a megszokott fejlettségi szintem. Tehát ha vonalat kell húzni, akkor most a Hammerhead (Kalapácsfej) új típusú szállítógépet fejlesztettem ki (most már csak gyártani kéne). És ha jól gondolom, most már a nagy buktatókat sikeresen átvészeltem. Most kezdődik a havi 1 kommunikációs központ lerombolása.
    Egyébként vicces, nem akartam Tasothot fogni mégis valahogy túlélte egy a vérengzésem. Hát nem Tasoth Commander? Vicces...
  • sbob
    Death Rally netes multi? Az jópofa lenne... én ilyennel még nem találkoztam. :)

Tyrian nagyon ász!
    Van külön multi rész: modemes játék, és ipx van. Talán serial is van, nem emlékszem arra.
    Meg van a coop egy gépen. A 2p game. Az nagyon ott van...
    Úgy vertük végig öcskössel anno vagy ezerszer... :D
  • MrTressy
    naja inkább ide mint külön topicba,furcsa is lenne ha most külön topic lenne az ufora is biztos menne a savazás hogy ronda meg stb..
  • NeoMaN
    Tyriannal lehet neten coopba játszani?
    Nem emléxem, de azt tudom, hogy egy gépen lehetett 2-en koopozni.

Ja, a Death Rally megy neten? Na az lenne ultrabrutál...
    :ÐÐÐ
    dítmeccs
    :P
  • sbob
    Láttam a Warcraft magyarítás is a te kezed dícséri. Egyébként nem is láttam, hogy jeleztétek volna ezt a projektet a magyaritasok.hu főoldalán... mind1.
    Máskor ha van ilyen régi játék magyarítása írd be ide is, itt talán több sikerrel jársz. Új témaként indítani régebbi játékot elég merész dolog, a reakciókat meg láthattad. Sok a gyökér..
    Szerintem elférne itt, bár csak a magam nevében nyilatkozhatok, szóval engem nem zavarna.
  • sbob
    sorrendben ezek legyenek kifejlesztve:
    Deep One hulla
    Aqua Plastics (Vízműanyag)
    Plastic Aqua Armour (Vízműanyag Páncél).
    Ion Beam Accelators
    élő Deep One

A Tasoth Commanderes hibát kijavíthatták volna a patchben... :\
  • sbob
    Ha nem kutatod ki nincs baj. Csak a sorrendet kell tartani.
  • takysoft
    tényleg spoiler, de inkább ez, mint hogy újrakezdje az ember cheat-tel...
    akkor

1. tasoth commander nem kifejleszt a legvégéig.
    2. deep one kell az aquaműanyaghoz, de előbb a halottat kell kifejleszteni, aztán az élőt(szerintem ez mindegyikre igaz, vagy legalábbis érdemes.)

kérdés: ha van élő deep one-om, és még nincs hulla, akkor ha szerzek egy hullát, és kikutatom, utána meg az élőt, akkor abbol nem lesz gond, igaz? (vagyis ha nem kutatom ki, akkor eláll a hűtőházban élve és nem okot tech-gondot) ugyanez igaz tasoth commanderre is? vagyis ha szerzek, de nem kutatom ki, akkor nincs baj?
  • sbob
    Élő Tasoth Commandert nem szabad kifejleszteni. Csak miután indulhatsz a végső összecsapásra. Különben nem indulhatsz el oda soha...

Deep One?
    Magyarban azt hívják mélységi szörnynek. Ilyen fehér randaság, terror misszióknál szokott lenni.
    Tényleg a játék kulcsa, most újra kezdtem, most aztán van bőven. Nincs is gond... eddig.
    A halott Deep One kifejlesztése után az Aqua Plastics-ot (Vízműanyag) kifejlesztheted. Ha az meg van, akkor jön be a research képernyőre a Plastic Aqua Armour (Vízműanyag Páncél).
    Aztán kell elfogni egy élő Deep One-t, és arra kifejleszteni (csak akkor szabad kifejleszteni ha már az eddigieket kifejlesztetted) az Ion Beam Accelators-t (ilyet könnyen szerezz az ember, kisebb alien gépek alapszerkója). Ha mindkettőt kifejlesztetted, akkor az Ion Armour és az M.C. Lab jön be. M.C. Lab-ot 1 élő Calcinite is adhat (búvárruhában a zöld trutyi), de erről később.
    Később még ha szerzel Magnetic Navigationt, akkor megkapod a Magnetic Ion Armourt, ami meg a legjobb páncél, és kifejlesztheted a Transmission Resolvert is. Mellesleg ekkor jöhetnek az új elfogóvadászok és szállítógépek is ha jól emlékszem. Oda meg sub construction kell, azt is csak akkor lehet fejleszteni ha szerez belőle az ember, és ki van fejlesztve a Zrbite és a Transmission Resolver. A 3. géphez pedig még egy Lobstermann Commander (randa nagy rák) kell. Ide írom, hogy ebből a Commanderből kell fogni 3-4-et is a játék során, hogy minden tech-et megadjanak.

És a Magnetic Navigation kérdés is itt van. Ez egy szemét dolog, nekem nem patchelt a játék, szóval szívok rendesen. Csak akkor fejleszthetem ki, ha elfogok egy Lobsterman navigátort (az a rohadt nagy rák).
    A patchelt játéknál már nem kell a navigátor. A tudósaid maguktól rájönnek a dologra. Csak szerezni kell ilyet.

Tehát ha ezeket megcsinálod már van esélyed nyerni, mert képes leszel mind controlra (molekuláris irányítás) és hipp-hopp meg van a legjobb páncél is. Szóval nem kell mást csinálni mint arra a dögre vadászni. Nem könnyű elkapni, mert a bénító lándzsával odapattanni mellé durva dolog, és akkor még nincs mind control, hogy a hegy jöjjön Mohamedhez. Ha van mind control akkor használható. Ráadásul elképzelhető nem elég 1 bénítás, egyszer fodult elő eddig, hogy egy Gillmannek (Kopoltyús) kettő kellett. A Hallucionidnak meg kell legalább 5, de felesleges vele szórakozni, csak ha unatkoztok.
    Tehát a Shock Launcher-t (sokkológömb vetőt) kell szerezni. Ez idegen technológia, terror misszióknál mindig van náluk, hogy fogjanak élő emberi példányt.
    Egyébként szerintem nagyon javasolt lenne felpatchelt verzióval játszani.

És akkor az ígért Molerkuláris technológia.
    Mint már írtam egy élő Deep One vagy egy élő Calcinite kell. Mindkettő terror misszióknál. Itt akkor mindjárt jön az első probléma. Az első pár terror mission során ugyanazok a dögök jönnek. Vagy Gillman (kopoltyús) és Deep One. Ez a jobbik eset. A tragikus az, ha Aquatoids (vízalatti sectoid) és Calcinite (zöld trutyi megint). Előfordul ugyanis, hogy nem jön időben Deep One, akkor pedig ugrott a vízműanyag (aqua plastic), ez történt velem a múltkor. Szerintem itt kell nyomni egy new gamet, más megoldást nem látok, bár lehet cheatelni, ekkor még, de nem biztos, hogy meg lesz minden tech.
    Aztán M.C. Reader jön, ilyet szerezni kell az idegenektől.
    Aztán az M.C. Disruptor, ezzel lehet molekuláris irányítással átvenni az idegenek felett az irányítást. Az M.C. Reader és egy élő Tasoth (zöld gyík) kell, de véletlenül se Commander mint már írtam.
    Ha ezek megvannak jön az M.C. Generator.

Egyébként mindez le is van írva, csak angolul a linken, amit tegnap raktam be. Azóta ki sem léptem szinte az ufoból, sőt már újra is kezdtem megint... :)
    és műxik a dolog. Kár, hogy ilyen apróságok rontják az összhatást. Főleg, hogy az első részben sosem volt gondom.
  • takysoft
    a tasoth commander az téggel zsákutcs, olvastam vhol.
    de mi az a deep one? mit kell tudni róla?
  • sbob
    Hát... ezér nem javasolt hajnalban fórumozni.
    Most nem sokat értettem ebből.

A felpatchelt verzióban kötött a fejlesztési fa. Míg a nem felpatcheltben nem. Azóta elfogtam Deep One-t, és mint kiderült, a korábbi páncélokat utólag már nem tudom majd kifejleszteni.
    A Deep One nélkül ráadásul nincs Vízműanyag, szóval az is betesz. Még plusz öröm, hogy megkezdődött a Synonium (remélem jól írtam) bázisok felszámoltatása minden hónap első napján.
    Ráadásként még egy jó hír, hogy tökéletes legyen a reggelem, rájöttem, hogy kifejlesztettem a Tasoth Commandert (ez a ronda zöld gyík csapatvezető), amivel lényegében elintéztem magam...

Szóval nem olyan, hülyeség az a patch, mert legalább kötött rendszere lenne végre a dolognak. Azonban ott már kell egy élő Deep One is.
    Igazából nekem kicsit magas is a dolog, hiszen annyira az első részre építették az egészet. Csak berakták az óceánok alá, a komoly missionoket két mentesre bővítették, kicserélték a fegyverek és alienek nevét és képét. Semmi más nem történt. Viszont az elsőben normális volt a fejlesztési fa, sosem volt vele problémám. Ellenben a második részben folyton itt ásom el magam.
  • takysoft
    ha gondod van a fejlesztési fával, akkor amit nem kell, ne fejleszd ki. ennyi. majd kifejleszted később
  • sbob
    Két magyarítás van az x-com2-höz? Hmm... hát majd megnézem nekem mi van.

A wines verziókról szólva. Az említett linken megcsodálhattam, hogy a nagy bug javítgatás mellett kötötté tették a fejlesztési fát. Ezzel engem ott jól meg is szívattak volna, mert pl. most nem jött nekem Deep One (Mélységi szörny) és anélkül nem lehetne páncélzatom. Mák, hogy még az eredeti DOS-osnál nem kötött, mert így a legjobbat viszont kifejleszthettem... különben most megint tépkednám a hajszálaim. Amúgy is kevés van belőlük, aztán pazarolnám ilyen hülyeségek miatt...
  • sbob
    A múltkor kérdezted, hogy mért gyenge ill. közepes az értékelésed a terror missionöknél. A mission végén mindig írja a pontszámot, aszerint adja. A megölt emberek és katonák húzzák le nálad biztos.
  • takysoft
    nekem a fallout 2 jobban bejött, de százalékos listán a fallout 101% a faloout 2 meg 102% szoval egál

win-es verzió az X-Comból... amit én leszedtem, az csak úgy volt hajlandó futni, ha átneveztem az exe file-t "UFO Defense.exe"-re. a másikat meg vmi másra.
    a nevek benne voltak a readme-ben
    asszem azokat is tudtam valahogy magyarítani a régi Dos-os magyar verzió file-aival. amúgy az X-Com 2 terror from the deep-hez KÉT magyarítás is létezik, ha valaki erről tud bővebbet az szóljon(nekem már csak egyik van meg asszem, de majd megnézem)

Dosbox meg rulez! majdnem minden fut vele.
  • rorr
    Én a jagged alliance1,2 játékokkal játszottam még ennyit mint az ufoval meg a fallouttal!!
  • rorr
    egál!!! :)
  • PiszkosFred
    Egyenlők nem lehetnének? ;]
  • sbob
    Én az elsőt jobban szeretem.
  • Kandurex
    Szerinted melyik a jobb, a Fallout I vagy II?
  • sbob
    Az 1 nagyon jó játék.
  • sbob
    Nos nálam 98 alatt simán mennek. De van retro gép is a finnyásabb progiknak...
  • sbob
    Igen, ezt az éjszakás tippet már elsütötte PiszkosFred is. Én ugyan utálok éjszaka menni, de nem emlékszem rá, hogy ennyire gázos lett volna. Vagy csak a második részen edződtem meg. Mi lesz veled ott? :D:D

Kerestem neked research tree-t, de nem találtam.
    De nem a Plasmaval kapod meg szerintem, annaka legvége a Plasma védelem a bázishoz. Az idegen technológia az fontos, azt fejleszd ki. A fém meg fogalmam sincs mi a fene. Most gázban vagyok, mert én agnolul játszottam velem mindig, és erre nem emlékszem. Egyébként meg menj óvatosabban, mert később se lesz igazán jó a helyzet. Azér komolyabb fegyver azt is átüti. Meg nem is mindegy, hogy honnan kapnak el. Vigyél egy tankot is, az legalább bírja a kiképzést. Ez nem az a játék, ahol fejetlenül kell rohanni előre, mert akkor tényleg kinyírnak, a Terminátorok nem sokáig élnek. Szóval csak meggondoltan.

Fred!!! Ezt nézd meg:
    Terror from the Deep Research Tree Bug Avoidance Guide
  • Kandurex
    Ja, ja! Én nem is játszok csak a WIN -es verziókkal, úgyanis nálam valamilyen okból nem működik megfelelően a DosBox -os indítás, parsze minden más játék tökéltesen megy a Boxon.
  • sbob
    Jahh később kiadták őket ilyen colector's editionben Win95/98-ra, de van patch WinXP/2000 op. rendszerhez is.
  • sbob
    Ez csak 2 verzió.. van vagy 6... :D
    De azér a két fontosabbat eltaláltad.
    a., X-COM: UFO Defense az amcsi cím
    b., X-COM: Enemy Unknown az európai cím, szóval nálunk inkább így ismerik az emberek...

Szerencsére a második résznek már "egyen címe" van. :)
  • takysoft
    mondjuk ha már oldgames, akkor meg kell említeni a világ valaha kiadot (szerintem) legjobb játékat is, a Fallout-ot. azért az sem volt kutya...
  • takysoft
    tycoon se rosz, xcom se..télleg, az xcom 1-nek mi a hivatalos neve?
    a.) UFO Defense
    b.) X-COM Enemy Unknown
    szoval, a vagy b? vagy kiadótól függ?
    az xcom 2-nek asszem X-COM Terror From The Deep a neve, a követező meg X-COM Apocalypse. utána nem tudom az uccsó meg asszem Aftermath
  • leveskocka
    +e
  • leveskocka
    udv!most latom,van ilyen forum is.reszemrol "transport tycoon deluxe" forver
  • takysoft
    XCOM? jajj de nagy volt.... csak az 1-2-t ismerem monjuk, meg az Alien Invasion Remake-et.
    Láttam az Xcom3-at is, az Apocalypse-et is, de nekem hibásan van meg, mindig kilép. az többit meg már nem is ismerem. asszem tavaj jelent meg a legújabb, 2CD-s. állítólag ott van, meg van hozzá magyarítás is.
    nekem az 1 jobban tetszett, a 2 vizivilága picit túl-thiller, mejd befostam rajta.
    még régen a DOS-os verziókkal nyomtuk. magyarul. emlékszem a 2-nek kétféle magyarítása volt. az egyik mindig kiakadt, de már nem tudom melyik.

olyan gondom volt velük(mindkettővel), hogy megszereztem a technológiát, de nem volt hajlandó kikutatni, hónapokon kereszült szedtem az új ufókat ,azt nem volt kutatható talkálmány, pedig lehetett volna mert volt olyan anyag a raktárban.
    (tudom mert előző játékban meg azt lehetett kutatni, a másikat meg nem). men tudjátok, hogy ez miért van?
    monsjuk ez még a DOS-os verzió volt, magyar, meg cheateltem is.
    most van vmi Win-es változat...
  • Kandurex
    Hmm, így jobban belegondolva, 8 óra játék után, sztem a kegfontosabb tipp: Ne harcolj éjszaka. Sbob és (bár írtam a retrora is) melyik fejlesztési útvonalon kell elindulni, hogy megkapjam ezeket a cuccokat? Fém? Ideg technológia? Plazma?
  • sbob
    Helyesbítek legjobb torpedó, nem rakéta.
    Asszem P.W.T., de talán 1 abból 1 meg a sonic ágyúból. Most gondba vagyok majd megnézem... De ez a torpedó meg marha drága... és folyton venni kell, meg figyelni, hogy legyen. Kicsit megterhelő a folytonos bázis támadások mellett.
  • sbob
    Közben a retron megkértek adjak még tippeket, és eszembe jutott mi a bajom nekem, mért adtam fel. Mondtam már, hogy egy rakás bázisa van, és képtelen vagyok visszaszorítani.
    Nos már emlékszem mért is, mert mindig újat épít és képtelen vagyok megakadályozni. Már az idegen elfogóvadászom van, és talán sonic ágyúk vannak rajtuk. Vagy a legjobb rakéta, nem is tudom most hirtelen. De egyszerűen a lőtávom gyér, az idegenek visszalőnek, és természetesen mindig telibekapják a gépeimet. Aztán a következő építéséhez is megérkeznek, persze a vadászok nagyrésze javítás alatt a múltkori csata miatt.
    És a főbázisom állandó támadás alatt van, folyton jönnek a mocskok.
    Lehet én is előveszem. Rohadtul szégyellem, hogy képtelen vagyok megtörni őket, de ez van...
  • sbob
    Van, a retro fórumba részleteztem őket. De már mondtam térdeltesd le, és hagyj nekik elég time unitot. Ha 3-as csoportokban mész velük, elintézik az ufot.
    Vigyél tankot is. De ha még mindig szívatnak, akkor mindig ments a körök elején, és ha megszívod, akkor töltsd vissza.
  • Kandurex
    A személyi pajzsoknál lehet kifejleszteni valami jobbat? Kezd az idegeimre menni, hogy embereim bármilyen egyetlen idegen támadása 90% - ra biztosra meghalnak. Mit fejlesszek hozzá? Vagy van jobb?
  • EqUiNoX
    Nem, a 2t nem sikerült, a végére mindig elfogytam az embereim és a felszerelések, az ufók meg csak jöttek, jöttek... De annyit beszéltünk róla, hogy hétvégén előszedem és lehet nekivágok újra. Nagyon nagy kedvem lett hozzá ;]
  • sbob
    3.
    A kettesben volt ilyen de nem sokat ért. Mindig az egy körrel azelőtti mozgásokat mutatta. Meg hát aki átlátta azt...

6.
    Igen elfogó vadászokból én is mindig inkább többet küldtem.

7.
    Aham, oké értem. Pár laser fegyver nem árt ez tény. Heavy laser nem rossz, főleg ha elég erősek már az embereid.

A második rész grafikáját tényleg meg kell szokni. De egyébként jó. Engem igazából folyton megszivattak, amíg nem volt m.c.-m.
    Egyébként hadd kérdezzem már meg, sikerült már a második részt végigverned?
  • NeoMaN
    feltettem a magyart is, és abból másoltam át
    viszont 2 file volt magyar...(mindkettőt átmásoltam)
  • NeoMaN
    köszi, már megy