Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyen "se nem oldie, se nem új" cuccokra a legjobb az edonkey 2000, de torrent-en is sokat találni. A két általam legjobban kedvelt torrent keresõ:
www.suprnova.org (nem írtam el, így pontos!)
www.torrentsearch.org
DB
www.suprnova.org (nem írtam el, így pontos!)
www.torrentsearch.org
DB
A ti kung-futok nem erős!
Használd a DosBox nevû programot, esetleg a VDMsound--ot.
dosbox.sourceforge.net - asszem, de ha rákeresel google-ben a "download dosbox"-ra, akkor nagyot nem tévedhetsz 😊
DB
dosbox.sourceforge.net - asszem, de ha rákeresel google-ben a "download dosbox"-ra, akkor nagyot nem tévedhetsz 😊
DB
A ti kung-futok nem erős!
Azt nem tudjátok, hogy alapmemóriát tetûXPben hogyan tudok felszabadítani? Jó kis Star Control 2 akadt a kezembe, kedvem lenne vele szórakozni... Szal kéne neki vagy +50k az alap 640kból, de XP drága nem tud neki csinálni olyat.
DOSból kéne bootolnom, tudom, de ezért nem akarok sem vinyót újrapartícionálgatni, sem lemezmeghajtót venni... Írjak DOS boot CD-t? (Ez most jutott eszembe)
A memóriát lenne jó kicsit basztatni vhogy, de nm tudom, hogy kell... (.pif fájlt csináltam, de azzal sem megy)
DOSból kéne bootolnom, tudom, de ezért nem akarok sem vinyót újrapartícionálgatni, sem lemezmeghajtót venni... Írjak DOS boot CD-t? (Ez most jutott eszembe)
A memóriát lenne jó kicsit basztatni vhogy, de nm tudom, hogy kell... (.pif fájlt csináltam, de azzal sem megy)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Elég nehéz lesz megtalálni, mert ez a két játék se nem régi kategória, se nem új. Ergó régi játékok oldalain sem fogsz szerintem találni, de a nagyobb warez oldalak is kihagyták már a listázásból pár éve. Ha jól emlékszem teljes játék volt az egyik rész PC Guruban. Esetleg lehet náluk régebbi számokat is venni, vagy néha jönnek ezek a 3 in 1 kiadások. Próba!? :-)
Keresem az Abe's Odyssey és Abe's exodus progikat, a maguk idejében nagyon jó kis játékok voltak és most nosztalgiáznék.
Úgy kell neki. Amúgy nem tudom melyik sírószájú kezdte el ezt az offolás témát, de nagyon hisztis alkat lehetett. :-) Akinek nem tetszik, nem néz fórumokba. Vagy ír egy scriptet, ami kiszûri a témák alatt rejlõ offot.
De hogy legyen a feltalálójának egy jó napja is, a témához szólok: Mostanában a Cisco Heat-el játszottam, meg egy jó régi játékkal. Valami Sims 2 a címe, vagy mi. :-))
De hogy legyen a feltalálójának egy jó napja is, a témához szólok: Mostanában a Cisco Heat-el játszottam, meg egy jó régi játékkal. Valami Sims 2 a címe, vagy mi. :-))
hjahh... olyan offtopik vagy, hogy az admin már telesírta a párnáját az éjjel...
Persze persze... valld be, hogy én csak jó hatással vagyok a társadalomra, még az olyan böblikre is, mint Te, kedves oldtimer söbobli. :-)
ehh, érdekes... én is ezt gondolom, csak pont fordítva...
mellesleg valakinek SQ6 csordogál lefelé?
mellesleg valakinek SQ6 csordogál lefelé?
volt egy 87-es Asterix is, az is fenn van a HOTU-n... only German + CGA...
mire mennél te nélkülem galambpecsenye?
mire mennél te nélkülem galambpecsenye?
Igen, errõl beszélünk! :-P
Ez PC-n is kijött, és nekem az elsõ olyan játékom, ami magyarul írta ki a dolgokat. Great! :-)
sbob: Nem mondod? :-D Ha nem mondod, el sem hiszem, s soha nem találom meg! ;-)))
Ez PC-n is kijött, és nekem az elsõ olyan játékom, ami magyarul írta ki a dolgokat. Great! :-)
sbob: Nem mondod? :-D Ha nem mondod, el sem hiszem, s soha nem találom meg! ;-)))
ja nekem is a 89-es Coktel Vision van meg/fenn stb.
ehh... már 1 fél éve kinn van... az ált gyik alatt van a menüpontocska...
a retrogamesre meg 1 hete raktam ki...
a retrogamesre meg 1 hete raktam ki...
64en volt egy asterix amire en emlexem, de sosem jottem ra hogy mit kellett volna csinalni. Orokelet nem leven, hamar lepofoztak a romaiak. Asterix-szel es Obelix-szel kellett maszkalni. A faluban kezdtunk. Volt csodalotty, meg azt hiszem lehetett vaddisznokbol kajat csinalni ha megverted. A romaiak kozul voltak kozlegenyek, azokat par utesbol kirepitetted a kepernyo teteje fele az egbe. De a magasabb ranguaknal mar baj volt, ekkor tobbnyire odalett az egyik elet mire sikerult. Rajzolt helyszinek voltak, es altalaban 4 helyen lehetett elhagyni a palyat. Volt vagy 1-2 legios tabor a kornyeken, de altalaban ott hamar meghaltam. Talan volt valami kulcs is az egyik tabor kozepen, de sajnos sosem eltem tul a kifele vezeto utat ;] Ismeros igy valakinek? Tudom hogy a legtobb asterix jatek errol szol ugyan, de ez c64en volt, es talan oda nem volt olyan sok valtozat. Eleg jol meg volt rajzolva. A helyszineket folyamatosan rajzolta ki, ertem ezalatt azt, hogy elobb a foldet, aztan a keriteseket, fakat, hazakat, stb, ugy 5 mp alatt.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Akkor biztos az 1996-os Asterix & Obelix-re gondolsz, s nem az 1989-es Asterix: Operation Getafix -ra.
Az elõbbi the-underdogs-n nem tölthetõ le sajnos, de a másik igen (hátha mégis azt keresed): LINK
Az elõbbi the-underdogs-n nem tölthetõ le sajnos, de a másik igen (hátha mégis azt keresed): LINK
Nem akarsz egy pontos leírást kirakni az oldalra a DOSBox lehetõségeirõl? :-)
Mert én csak a dosbox c:\games\cat.exe -fullscreen -t ismerem :-D
Ez a cycles dolog hogy is van? :-)
THX a segítséget! :-)
Mert én csak a dosbox c:\games\cat.exe -fullscreen -t ismerem :-D
Ez a cycles dolog hogy is van? :-)
THX a segítséget! :-)
én egy asterik and obelix játékot keresek!!
még rohadt régen játszottam vele!!
talán 486 on😊
még rohadt régen játszottam vele!!
talán 486 on😊
!Forza Ferrari!
nos... rég nem játszottam velük, de megpróbálhatok segíteni!
már én is több játékkal szenvedtem a DOSBox-nál... ha így akad akkor növeld a cycles-t... én a múltkor a Cannon Fodder installja szerint 486-osra felnyomtam a procit, és akkor ment rendesen a Deathtrack... addig akadt össze-vissza...
a 3. rész megoldása meg nagyon egyszerû... csak azt kell hinnie a proginak, hogy a c:\future könyvtárában van! magamat idézve:
"A dosbox.conf file végén található az autoexec rész. Ha szeretnéd, hogy a c:\dosbox\games könyvtár legyen a c:\ akkor ez legyen benne:
# Lines in this section will be run at startup.
mount C c:\dosbox\games
C:"
szerintem megeszi a progi az átverést... én mindig az adott könyvtárba pakolom a játékokat, aztán mikor belépek a DosBox-ba akkor már alapból C:\-n garázdálkodhatok...
már én is több játékkal szenvedtem a DOSBox-nál... ha így akad akkor növeld a cycles-t... én a múltkor a Cannon Fodder installja szerint 486-osra felnyomtam a procit, és akkor ment rendesen a Deathtrack... addig akadt össze-vissza...
a 3. rész megoldása meg nagyon egyszerû... csak azt kell hinnie a proginak, hogy a c:\future könyvtárában van! magamat idézve:
"A dosbox.conf file végén található az autoexec rész. Ha szeretnéd, hogy a c:\dosbox\games könyvtár legyen a c:\ akkor ez legyen benne:
# Lines in this section will be run at startup.
mount C c:\dosbox\games
C:"
szerintem megeszi a progi az átverést... én mindig az adott könyvtárba pakolom a játékokat, aztán mikor belépek a DosBox-ba akkor már alapból C:\-n garázdálkodhatok...
Megnéztem nem is olyan rég a Vissza a jövõbe 1. részét (kb 120. alkalommal), s gyorsan rákerestem a játékokra.
Meg is a találtam mind a 3 részt, bár az elsõ csak Zx és NES volt, a 2. epizód elindul DOSBox-al, de nagyon lassú volt a képfrissítése és akadt cseppet, a 3. rész pedig DOSBox-al nem akart futni, mivel emulál, és le van írva, hogy c:\future -ben lehet csak. :-)
Gáz... :-(
Meg is a találtam mind a 3 részt, bár az elsõ csak Zx és NES volt, a 2. epizód elindul DOSBox-al, de nagyon lassú volt a képfrissítése és akadt cseppet, a 3. rész pedig DOSBox-al nem akart futni, mivel emulál, és le van írva, hogy c:\future -ben lehet csak. :-)
Gáz... :-(
no majd mesélj, hogy ment...
nincs... a B változat, hogy betámadjuk a franciákat, és szerzünk angolosítást... vagy mifenét!
mellesleg már rég piszkálja a csõröm az az oldal, mert olyan játékok vannak fenn amikre nekem szükségem lenne, de persze mind franciául... full cd-s adventurek, sz'al mindig megvisel ha megnézem...
mellesleg már rég piszkálja a csõröm az az oldal, mert olyan játékok vannak fenn amikre nekem szükségem lenne, de persze mind franciául... full cd-s adventurek, sz'al mindig megvisel ha megnézem...
Nalam szepen csordogalt 5k-val amikor probaltam, csak nem volt annyi idom hogy leszedjem modemmel. Majd hetfon munkahelyen.
no itt vagyok, van ám nékem angol verziós linkem is, csak 1-2 fontos infot be kellett szerválnom, mert onnan nem nagyon jön az anyag nekem, ha meg jön akkor 1kilo/sec alatt... már ha a szerver mûxik, sz'al ne, túl jó link:Space Quest 6 orosz honból
a downloadot meg fogjátok találni... a szerver általában szombaton és vasárnap egész nap mûxik, többi nap csak olyan 18:00 után reggel 9:00-ig... Flashget-tel lehet szedni, és akkor darabokban szépen lekúszik, ha lekúszik...
Robinson Requiem nekem is nagyon bejött, bár én maradtam az angol verziónál... 😊
a downloadot meg fogjátok találni... a szerver általában szombaton és vasárnap egész nap mûxik, többi nap csak olyan 18:00 után reggel 9:00-ig... Flashget-tel lehet szedni, és akkor darabokban szépen lekúszik, ha lekúszik...
Robinson Requiem nekem is nagyon bejött, bár én maradtam az angol verziónál... 😊
Nekem semmi bajom a franciával, elvégre az õseim õsének az õsének az õsének az õse, akinek az üküküknagyapja, annak is az õsének az õse Francia földrõl gyütt. :-)
Zsötem, Enávánt, Ekszözimóá Mösziõ, Párí, sötöbö, söbobli... :-)))
Zsötem, Enávánt, Ekszözimóá Mösziõ, Párí, sötöbö, söbobli... :-)))
Hat neha hajlamos vagyok bamban olvasni ;]
Franciat kosz nem. Egyetlen egyszer kinlodtam vele, a Robinson Requiem - nalam top5os - jatekkal. Szerencsere a csaladomban atlag felett van az egy fore eso egeszsegugyi dolgozok szama, igy a felszerelesek es gyogyszerek forditasa/behelyettesitese meg csakcsak ment - koszonheto a (tobbekevesbe) nemzetkozi kifejezeseknek. De a tobbi szoveg... Szegeny szotar azota is nyogi az egyes duhkitoreseket ;]
Franciat kosz nem. Egyetlen egyszer kinlodtam vele, a Robinson Requiem - nalam top5os - jatekkal. Szerencsere a csaladomban atlag felett van az egy fore eso egeszsegugyi dolgozok szama, igy a felszerelesek es gyogyszerek forditasa/behelyettesitese meg csakcsak ment - koszonheto a (tobbekevesbe) nemzetkozi kifejezeseknek. De a tobbi szoveg... Szegeny szotar azota is nyogi az egyes duhkitoreseket ;]
hehe... hol voltál eddig? itt nyúznak már 1000 éve érte!
egyébként franciát tudok... de az pont az a nyelv ami nekem nem megy... persze ha nektek igen akkor...
egyébként franciát tudok... de az pont az a nyelv ami nekem nem megy... persze ha nektek igen akkor...
Jut eszembe, tudom, hogy nem régi játék annyira, de nem tudjátok véletlen annak a vadászjátéknak a címet, amiben egy szarvassal voltál, és a vadászokra kellett vadászni? Követve az elhagyott sörös dobozokat, stb.? :-) Ha van elérés, azt is elfogadom! :-D
Én is... :-) leszámítva az 5.részt, mind végig vittem.
Sierra sorozatokból inkább a King's Quest maradt ki. Valahogy nem tetszett. Police, Larry, Space viszont annál inkbb. :-)
Sierra sorozatokból inkább a King's Quest maradt ki. Valahogy nem tetszett. Police, Larry, Space viszont annál inkbb. :-)
Ok, habar nemgond, tul elfogult vagyok hogy ne tetszen... ;]
Uh, nem is tudtam rola. Nekem csak 1-5ig van meg a szeria. Thx az infot. Ha neten ratalaltok, es nem valami privat ftp, vagy egyeb nem publikus dolgon, majd a linket osszatok meg velem plz. Addig meglatogatom a "regi" haverokat, hatha ott porosodik valamelyiknel...
Lehet, hogy sárga-fehér monitor volt, de biztos Hercules, és 720-as. :-)
emu.com rulez! :-)
PiszkosFred: Van SQ6, csak söbobli nem tudja megszerezni! A szemét alakja... ;-)) Mielõtt letámadna valaki: Dos alatt futott a 6. rész is. :-)
emu.com rulez! :-)
PiszkosFred: Van SQ6, csak söbobli nem tudja megszerezni! A szemét alakja... ;-)) Mielõtt letámadna valaki: Dos alatt futott a 6. rész is. :-)
hehe... bár nem volt Hercuelesem de szerintem most hülyeséget írtál:
"Hercules a legnagyobb buli, amit valaha átélhettem. Sárga-fekete. Imádtam."
a Strikerben lehetett palettát választani... a Tennisben a DOSBox-xal nekem elõjött a barna paletta... a Hercules kártya monokróm 720x348 képpont, nem?
fekete-sárga szerintem a monitorodnak kösznhetõen volt... anno XT-n nekem is olyan volt, hogy a monitoron válthattam fekete-fehér illetve fekete-sárga között...
"Hercules a legnagyobb buli, amit valaha átélhettem. Sárga-fekete. Imádtam."
a Strikerben lehetett palettát választani... a Tennisben a DOSBox-xal nekem elõjött a barna paletta... a Hercules kártya monokróm 720x348 képpont, nem?
fekete-sárga szerintem a monitorodnak kösznhetõen volt... anno XT-n nekem is olyan volt, hogy a monitoron válthattam fekete-fehér illetve fekete-sárga között...
Bocs hogy hozbevagok, de van SQ6?!
1: Hercules a legnagyobb buli, amit valaha átélhettem. Sárga-fekete. Imádtam. Sokkal jobban tetszett, mint a CGA **aros rózsaszín-hupikék,... színei. :-)
2: Ski-bõl nekem csak a legelsõ volt meg, azt szerettem. És hogy hol láttam? Nem tudom már, beírtam googleba, hogy "super ski 3", és bejött egy csomó oldal. Köztük volt valami .pl oldal. :-)
3: Ez természetes, hogy Zombival foglak bafftatni... :-)) SQ6... hmm, mi van vele? Megvan már? :-D Gumicucu? :-))
2: Ski-bõl nekem csak a legelsõ volt meg, azt szerettem. És hogy hol láttam? Nem tudom már, beírtam googleba, hogy "super ski 3", és bejött egy csomó oldal. Köztük volt valami .pl oldal. :-)
3: Ez természetes, hogy Zombival foglak bafftatni... :-)) SQ6... hmm, mi van vele? Megvan már? :-D Gumicucu? :-))
hmm... most, hogy így törtem a fejem pár órát bizonytalanná tettél, lehet, hogy a 3. 94 és a 4. 96 volt... végül is oly mind1, csak a 3-as legyen! 😊
mielõtt kihagynám, a Zombinál nem átvertelek hanem tévedtem, de jellemzõ rád, hogy elõhoztad... életem végéig ezt fogom tõled hallgatni, no meg az SQ6-ot...
Herculessel meg sosem rendelkeztem...
Herculessel meg sosem rendelkeztem...
volt egy 4. is az a 94-es... elég hasonló a kettõ... de a legjobb ha megmondod hova menjek...
bár nem vagyok túl optimista, mert anno volt már, hogy átkutattam 1-2 játék után a netet, és mindenhol csak rossz, vagy számomra értéktelen (értsd Windowsos) verzió volt... de azér megnézném... 😊
bár nem vagyok túl optimista, mert anno volt már, hogy átkutattam 1-2 játék után a netet, és mindenhol csak rossz, vagy számomra értéktelen (értsd Windowsos) verzió volt... de azér megnézném... 😊
Véletlen nem 1994-es a 3.rész? Csupán azért, mert egy lengyel oldalon 1994-t írnak.
Neked hihetünk, vagy megint átversz minket, mint a Zombinál? :-))
Neked hihetünk, vagy megint átversz minket, mint a Zombinál? :-))
Ms-Dos 3.0-val kezdtem, ha emlékezetem nem csal, ezután jött az MS-Dos5, majd ezt követte az MS-Dos 6.22. Majd a Pc-Dos 7.0.
Nagy ugrás a '90-es évek vége felé jött egy Windows 98-al, majd Windows98SE. Sokáig ültem Win95, WinME elõtt, de a saját gépen a következõ op.rendszer egy WinXP volt, ami máig is tart. :-)
Amúgy elhiheted... elmúltam már 18. Lassan egy új korosztályt kell választanom, fõleg hogy hamarosan másodjára járok ki egy felsõ oktatást. :-)
És különben is, vedd megtiszteltetésnek, hogy söboblizlak! :-D
Aaow nekem is CGA-ban ment, illetve Herculesen emu.com segítségével félCGA-ban. :-D emu.com rulez!!! :-)
Na most már elég legyen az offolásomból... ;-)
Nagy ugrás a '90-es évek vége felé jött egy Windows 98-al, majd Windows98SE. Sokáig ültem Win95, WinME elõtt, de a saját gépen a következõ op.rendszer egy WinXP volt, ami máig is tart. :-)
Amúgy elhiheted... elmúltam már 18. Lassan egy új korosztályt kell választanom, fõleg hogy hamarosan másodjára járok ki egy felsõ oktatást. :-)
És különben is, vedd megtiszteltetésnek, hogy söboblizlak! :-D
Aaow nekem is CGA-ban ment, illetve Herculesen emu.com segítségével félCGA-ban. :-D emu.com rulez!!! :-)
Na most már elég legyen az offolásomból... ;-)
egyébként nem tud valaki egy full angol verziós Super Ski 3-at?
(1992/Microids)
a HOTU-n lévõvel már próbálkoztam köszönöm... az félig francia...
(1992/Microids)
a HOTU-n lévõvel már próbálkoztam köszönöm... az félig francia...
én nem, az már túlságosan új nekem...
én szerintem neked írta...
bár 17 hozzászólással, még nem szabadna kötekedni... 😛
bár 17 hozzászólással, még nem szabadna kötekedni... 😛
így nem igazán... talán ha CGA-ban lenne... 😛
régen sokszor játszottam vele...
régen sokszor játszottam vele...