8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • dervis_
    Ha már az UFO1 és 2 itt a sláger : Letöltöttema collector's editiont, ami már windows-os alkalmazás, de nálam nem müködik jól, tök elmosódott mindkettő játéknál a kép, teljesen játszhatatlan. Másnak volt ilyen problémája?
  • dervis_
    Ja igen, a lényeg. A hang nálad milyen? Mondjuk attól tartok csak úgy lehet igazán kipróbálni, játszol vele, alapból nem sok hangot produkál...
  • Brezsnyev
    kandurtól kéredezném 50000000000000000000000000 -re hogy működik e neki a broken sword 1
  • dervis_
    Igen az a 2. verzió és az underdogsról letölthető.
    http://www.the-underdogs.org/game.php?gameid=2428
    Ahogy elnézem, most már csak bittorren-nel tölthető le és 69 mega a mérete.

A 3. verzió az Abandoniáról tölthető le.
    Ehhez mellesleg egy egérprogram is van mellékelve, mert az egérmozgás alapból szánalmasan lassú a játékban...
    http://www.abandonia.com/games/307/X-Com-Apocalypse
    Itt van kép az intróból (egy kilőtt rescue car zuhan a kamera felé).
    86 mega a mérete.

Hmm jelentős különbség...
  • takysoft
    ezt asszem nálad a 2-es verzió, nem?
  • takysoft
    Az én verzióm kezdőképe ilyen.
    introt nem lattam benne...
    dosboxban sem
    3 menupont van, uj hadjarat, betoltes, meg kilepes.
  • takysoft
    ez bizony igaz, pedig ahhoz is van magyarítás!
    X-COM Apocalypse Magyarítás

nem játszottam még, de majd megnézem, nekem milyen verzió van, oks?
  • Kandurex
    A helyzet az, hogy itt csak a Enemy Unknow és a Terror from the Deep -el játszók vannak, az Apocalypse változatot, ahogy én tudom, senki nem tolja.
  • Atomreaktor
    Ez tetszik:))) Van probléma rendesen:))
    Én nem tok segíteni, de biztos jelentkezni fog vki, mert nagy ufo-sok vannak itten;))
  • dervis_
    Sziasztok!

Pont (megint) x-com mániám van, erre benézek ide és mit látok?

Miután már három különböző x-com apocalypse verziót sikerült letöltenem, eldöntöttem, hogy játszok vele. Első problémám a verziók különbözősége volt. Van egy olyan, amit én csak debug verziónak nevezek, mert van scenario editor menüpontja, meg különféle cheat-ek hozhatóak müködésbe vele. Viszont félkész az ufopedia, és néha elszáll az idegen dimenzióban (cheat-tel átnéztem). A főképernyője egy sárga X vörös lángoló/robbanó háttérrel és nincs rajta semmilyen copyright felirat. A második verzió jónak tünik, az elején metropol páncélos katonák állnak félkörben és van copyright felirat is. A harmadik elején szintén a vörös hátterű sárga X van, editor nélkül copyright felirattal.

A kérdésem az lenne, hogy végigjátszotta-e már valaki a gámát, és milyen főképernyője volt a játéknak. Ugyanis nem szeretném beszívni, sok-sok órás játék után az idegen dimenzióban. Igaz a 2. és a 3. verzió úgy tünik azonos "fajta" mentést használ, tehát a mentések átvihetők a 2 játék között, de ebben nem vagyok 100% biztos. Szóval jó lenne tudni melyik a jó verzió.

A másik, hogy a hang akadozik, ami azért rendkívül bosszantó. A 2. verzió müködik dosbox alatt, viszont intro nélküli (így lehet hogy nem teljes és vannak hiányzó állományai) a harmadik meg a legcselesebb, mert az introja csak dosbox alatt fut, a játék meg csak dosbox alatt nem fut. ha valakinek sikerült rendes hangot kicsalnia a játékból legyen szíves segítsen.
  • Kandurex
    Igen az alap a Time'... a másik a Wilderness, a Hidden World tulajdonképpen egy kiegészített alapjáték pár új pályával, de semmi új episode, mint a Wilderness esetében. Sajnos, viszont az a 10 új küldetés elég kemény.
  • Atomreaktor
    :))))
  • takysoft
    egy kis tipp még! ez nincs benne a tech tree-ben.
    ha kihalgatsz egy orvost, akkor kapsz egy életforma-jelentést, olyat ami neked még nincs(nekem pl van már ethereal-tetem-kutatásom, pedig még olyan nem is láttam)
  • takysoft
    te.... biztos nem vok benne, de talán..
    idegen fémek + személyi páncél + ufo erőforrás + elerium... ezeket próbáld ki...
    (persze a személyi páncélhoz eleve kell az idegen fémek!)
    ezek után kutatható lesz.
    + ufo navigáció és kutatható a repülő páncél is!

http://mywebpages.comcast.net/pmm1/games/games.html
    itt scrollozz le, és találsz tech tree-t, abban megtalálod pontosan mi kell hozzá
  • takysoft
    épp most, de a HEROES of might and magiccal(2)... :(
    might and magicból annak ideján a 6-ot láttam, de nem sok maradt meg... talán annyi, hogy mindig felrobbantam potionkeverés közben:)
  • takysoft
    itt találtam valahol mielőtt betettem a másik fórumba:)
  • Methylisocloro
    Nem játszott valaki mostanában a Might and Magic II -vel?
  • Atomreaktor
    lehet egy két kbyte nem passzol:(
  • Brezsnyev
    azé kérdeztem h megy e mert nekem kurvára nem akar menni, install megvan meg minden aztán kéri az 1 es discet betolom- incorrect disc - anyádat mondom hangosan és a cd n lévö szaokat is felraktam de nem vágo mi a prbléma, szarul állitottam abe a deamon tools?T
    oké kiirom az 1 es discet cd re minimum install kéri az 1 es cdt berakom minden oké incorrect cd kiirás totális gyilok kedv, nah szóval neked hogy ment?
  • Atomreaktor
    ;)))
  • PiszkosFred
    Naná. Naponta csekkolja mindenki, az esetleges új finomságok miatt.
  • lammaer
    Kandur: mi ez az "Incubation: Hidden World mission" ? Amiről tudok az az alapjáték (time is running out) illetve a wilderness missions - ez utóbbit kb fél évvel ezelőtt fejeztem be....
  • Atomreaktor
    Ezt az oldalt ugye ismeritek? Érdemes megnézni...;)
  • Atomreaktor
    Crusader is jó;))
  • PiszkosFred
    "az egyik terroron jött egy mocsadék... valami bogár, de ha odamegy valakihez, akkor belepetézik, ha meg kinyírom az illetőt, akkor abból is bogár lesz... rettentően gáz... ki mit ajánl ellene? remélem ilyenből nem sok lesz..."

Isten hozott a Crys...akarmi..oid klubban ;] Keszulj fel, hogy a varosi terror akciokban mindig van 3-4db. Nagyobb hajokra is felkerulnek, foleg terror shipen szoktak lenni, es sectiodokkal battleshipen. (nemtudom a kis hulyek miert viszik magukkal, ekkor mar vigan mindcontroloznak ok is..) Szoval lesznek boven, nem tunnek el.

Gyogyszer ellenuk? Hat alapeset, hogy az embereid parossaval, vagy 3-4es csoportokban maszkaljanak, es ha meglatnak egyet, pumpaljak tele oket heavyplasmaval, attol csuklanak mint a kempingszek.

ui-nak egy jo tanacs. Nagyon figyelj arra, hogy ha zombi lett egy npc vagy katonad, akkor hogy lovoldozol bele, Pont emiatt amit irtal is. Ugyanis ha a zombiba losz, es "lelovod rola a zombit", vagy atalakul ismet crys...akarmivel, akkor lehet hogy az a csuf dolog fog elofordulni, hogy szegeny kommandosod ott all a crys..akarmi elott tele tarral, harcrakeszen, de timeunit pont nelkul. Marpedig ha ez a helyzet, es jon a kovetkezo az ufo "turn", akkor konnyes bucsut kell venned... (altalaban az ilyen esetek miatt megyek 0as timerre allitott granattal, ha esetleg meghalnek,akkor vigyem magammal az ufot is. Csak jelen esetben nem meghalok, hanem zombi/crys.. leszek, igy a granat elesre allitva nem jo..)
  • Kandurex
    Ja igen, a fő - fő bolygójuk koordinátáit bázis parancsnokok őrzik, szal azokból kell 3 - 5 elfogni élve és kifaggatózni :)
  • Kandurex
    Először én is kérdezek: HOgyan, vagyis mit fejlesztettél, hogy megkapd az erő páncélt?

A többire a válasz: Fegyverből a plazma abból is a nehezebb fajta. Az idegen fő - fő bázisra elvileg úgy tudsz eljutni, hogy csak spontán elindulsz a kommandósaiddal és meg kell jelennie egy gombnak a válasz cél pontot képernyőn. Embereket úgy lehet tuningolni, hogy elmész velük nem túl nehéz küldetésekre és ott tápoltatod őket koszos fóka bébik kinyírásával holmi koszos XP é-ért cserébe, meglásd hamar elérik a százados rangokat ami már elég kellemes lövési rátát jelenthet + ba rengeteg mozgás pontot fognak kapnak.
  • takysoft
    én most az 1-et nyomom, de gondjaim vannak a nyersanyaggal....
    nincs elég elerium, meg a gyártás is lassú... asszem létrehozok egy harmadik bázis. eddig van egy pesten(igen, budapesten, egész jól befogja európát), meg van egy észak amerika közepén. élkészült az elő tűzvihar(épp ideje, mert az elfogókat kilőtték a nagy hajók), meg van már 2-3 erőpáncélom(bár személyi páncélból sincs mindenkinek...)
    az egyik terroron jött egy mocsadék... valami bogár, de ha odamegy valakihez, akkor belepetézik, ha meg kinyírom az illetőt, akkor abból is bogár lesz... rettentően gáz... ki mit ajánl ellene? remélem ilyenből nem sok lesz...

bázisaim szerencsére védve vannak, 4-5 plazma pajzs, valami gravitációs szutyok, amitől még egyszer támadhatok. be nem jutnak.(már próbálták:D)

kevés az elerium... hogy lehet többet szerezni? nincs páncélra, lőszerre...

milyen fegyvert érdemes használni? vannak lézer puskáim, meg plazma puskáim, van belőlük nehéz verzió is, csak abban nincs automata mód, nem szeretem...
    az emberen nem nagyon erősődnak, mert mindig meghalnak..(páncél nélkül nem csoda...)
    asszem a második bázisom átalakítom gyártóüzemmé.(az első fejlesztőüzem, már kifejlesztettem az uccsó hajót is, a bosszúállót, építek majd olyat is!)
    csak abbol a fránya eleriumból ne kéne annyi....

a kérdéseimre kérlek benneteket, aki játszik, vagy nemrég játszott x-com1-et, az válaszolgasson, sokat segítene...
    az ufo-k asszem a marsról jönnek, valami cydonia nevü helyről, ez benne volt az x-com-2ben, de oda hogy jutok el?(már ha rájövök majd, hogy oda kell menni), mit jelölök ki célpontnak? vagy lesz külön ikonja? és ha odamegyek, és elrontok, akkor össze lehet dobni még egy csapatot, hogy újra megpróbáljam?
    erre mondjuk nem feltétlen kell válaszolni, majd rájövök....

csak segítsetek picit, mert irtó nehéz... javasoljatok taktikákat.:D
    (legutóbbi terror pályán 14 emberből 4 maradt meg a rohadt bogarak miatt)

nagyon fontos kérdés!!!!
    lehet az embereket tuningolni? már hogy gyakoroljanak mikor a bázison vannak.(olyan szarul lőnek, hogy már fáj, de mindegyiknek van saját lövési szintje)

meg mondjuk, hogy legyen több időegység, vagy hasonlók. pl ne szajanak be, és dobálják el a fegyvereket, meg örüljenek meg, és lőjék le egymást.

emlékszem a régi dos-os verzóban jöttek valami elme-izék is... ethereal, vagy mi.. mondjuk akkor se vittem végig, mert kinyírtak. azok meg átveszik a hatalmat az emberek felett.... remélem azok még majd később jönnek....

a nem sofom tovább a szót.... remélem adtok 1-2 jó kis tippet
  • BBird
    De meg kell értenünk Őket is, tényleg a "bizniszben" leginkább az új cuccok vannak. Szerencsére azonban nincs elveszve a dolog, s ahogy látom lassan, de biztosan több oldalról kezd feltámadni ez a "műfaj". :-)
  • BBird
    Én csak támogatni tudom sajnos munkátokat! :-)
    És persze türelmetlenül várni a következő régi játékok magyarosításait. :-))
  • sbob
    Én most első alkalommal engedtem be őket a bázisomra a második részben. Jó mert az ember elkaphatja őket a zsilipnél, és a dokkoknál. Ráadásul élve.
  • sbob
    nemááá... :D
    Egyébként hogy állsz az ufo-val?
  • sbob
    Magam részéről én is jobban örülnék ilyen fordításoknak.
  • sbob
    Akkor csak lemaradtam róla, elég zaklatott évem van...
  • takysoft
    loom fordítás tervbe van véve... valamikor.. de ha fordítok valamit(dx után), akkor az loom lesz valszeg.
  • Kandurex
  • NeoMaN
    nem, nem ment neki...
  • Brezsnyev
    és neked ment ?
  • Kandurex
  • Brezsnyev
    kandur segits má broken 1 et honnan szerezted meg ?