8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • takysoft
    miért is nem jó a Dosbox? nekem nagyon jól működött eddig mindenre.(max picit lassú volt, mert K***A vagy nég kell neki)
  • Gary
    - VMware
    - MS VirtualPC 2004
    - Estleg a korábban említett ScummVM
    - Boot floppy, de ez már nem az "XP-ben" műxik, bár XP alatt is tudsz ilyet formattálni. (igaz, az elég fapados lesz)
  • csum666
    Xp-ben msdos módót hogya ntudo kcsinálni emrt a dosbox nem jó...
    mert nekem full dos mód kéne de vmi hasnlo progival megoldható?
  • BBird
    Bullfrog -tól nekem elsőre a Syndicate jut eszembe. Hogy azt mennyire imádtam... :-)

Egyébként én IE-vel néztem abandonia -t, és lazán jött a download. :-)
  • Aquli
    Zone alarm + NOD32 van, szal sp2 fw nem lehet a gond.
    az abandonia viszont megjavult, a gond az volt, hogy ie-vel nem látszott a gomb (nem tudom miért), firefoxxal viszont jó lett. settlers meg colonization már lent is van ;).

Most egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy egy játékot keresek, amivel rég játszottam, de nem tudom a címét. Biztosan csak annyit tudok róla, hogy a Bullfrog cég csinálta (ez már sokaknak elég biztos nyom lehet szerintem ;)), stratégiai játék kellemes hangulattal, és a földre valamiféle idegen lények támadtak azok ellen kellett védekezni.
    Valaki tudja ennek a játéknak a címét?
  • BBird
    A rendszerrel nincs gáz, hanem a felirat stílusához jegyeztem meg, hogy finomabb módszerrel is el lehet hajtani a "csalókat". :-)
  • sbob
    Igen, és nem tudom elmondtuk-e, hogy csak a data fájlok kellenek a játékból.
    A támogatott játékokat pedig a menü compatibility pontja takarja!
  • rorr
    http://scummvm.sourceforge.net
  • rorr
    Egyébként scumm-al nem szaggat, szép, nem kell nagyon tökölni vele,a hang is oké!
  • sbob
    Csatlakozom! Főleg, hogy már legalább 20 postod erről szólt, és talán nem vették észre.
    A SCUMM-mal egyszerűbb elindítani. Aki meg szeret vacakolni az használja a DosBoxt.
  • sbob
    Az abandoniat ismerős csinálja, és ha jól tudom most már nem minden játékot lehet leszedni. Amit még árulnak azt tuti nem... számomra nehezen elképzelhető, hogy nem jelennek meg a download képek.

A retrogames php védelméről meg már sokan mondtak sok mindent, de már annyiszor szóba került... Nem az én művem, de nincs vele gáz, elég egyszerűcske. Arról viszont az írója nem tehet, hogy ha valaki nem tudja beállítani a gépét. Hadd védjem már meg! A tűzfalad, vírusellenőrződ... no meg az op.rendszered. Érdekes módon 90%-ban WinXp SP2 hal meg. Én ilyen szörnyűséget nem használok, ezér nem tudom, de állítólag belső tűzfala van. Ez a Microsoft módi, talán kikapcsolása sokat segíteni. A rendszer biztonságának is. De egyébként hibaüzenetre tudok csak valamit mondani, ez kb. ugyanaz a szitu mint mikor írják, nekem hogy nem megy xy játék. Konkrétum nuku.
    És, hogy Birdnek is reagáljak egyben. Tény, hogy sokkal jobb és szelídebb az underdogs módi, a bannolás... lehet mi nekünk is át kéne térni erre. Bár ők is kapnak a letöltési rendszerük miatt hideget-meleget. Pedig... no mind1!
  • sbob
    Köszike jól esett... rendes vagy polux.

maxius:
    Az említett oldal csak azoknak jön be, akik nem a főmenüből érkeznek a linkekhez.
    Amikor meg segítségre volt szükséged pár éve, akkor még nem ezt mondtad, de nem tudom mért kell személyeskedned. Azér gratula a stílushoz!
  • BBird
    Lehet, hogy egy user cserét kellene beiktatni? :-))
    Tökéletesen müxik a retrogames és az abandonia is. :-)
  • Aquli
    Nem használtam letöltésvezérlőt. A játékok gombra kattintok, és akkor írja ki. Na mindegy.
    Nekem az abandonia oldal is jó lenne, de az csak nálam van, hgoy egy játéknál sincs download gomb? Kiírja hogy click on download buton. de download button sehol sincs. hogy lehet letölteni?
  • rorr
    használj SCUMM-ot tökéletes vele minden lucasarts játék!!!
  • BBird
    Az tény, hogy finomabban is kilehetne fejezni a dolgot, de ki örül annak, ha nyomoronc linklopók a mi dolgainkat linkelnék be a béna oldalukra? :-)
  • polux
    maxius: Szerintem nem idegbeteg!

Aquli: Ne használj letöltésvezérlőt, katt a linkre, írd be a számot, és megy simán!
  • PiszkosFred
  • Aquli
    Mégegy dolog. Dosboxxal használom a Monkey Island 1-2-t, mondjuk 1-et már végigvittem de a 2-t most nyomom, és nincsen hang. Ez mitől lehet? Zene van, de hangeffektje semminek sincs. Az egyben se volt jó a hang, a zene működött, de ajtónyitásnál sem lehetett normális hangot hallani, csak ilyen pittyegést.
    Márk
  • maxius
    mert egy idegbeteg csinálja, inkább nézd az abandonia.com-ot, az qrva jó, gyors barátságos, és mindenhez van leírás
  • Aquli
    Hello
    A retrogames.intranet.hu oldalon miért mindig a "Fuck off link stealers" felirat jön ki, ha le akarok tölteni?
    Márk
  • BBird
    Igen! Régen nem igazán foglalkoztam a Revolution céggel, szerettem a BaSS-t meg a Lure-t, de amióta ingyenessé váltak, imádom őket. Apogee is kezd erre a sorsra jutni. Ahogy a Rockstar is (GTA1,2, Wild Metal).

"Mégmégmégmégmég... ennyi nem elég!" :-)
  • sbob
    Jahh most június óta, bár aztán láttam az említett Starguner topikban már aznap belinkelte valaki. Azonban az Apogee és az abandonware kapcsolata még mindig tragikus, de ha ezt így kezelik, hogy freeware lesz pár régebbi játékuk, akkor azt nagyon helyeslem. Mert boltban kis hazánkban ezeket már nem lehet kapni, én pedig nem rendelek az internetről. Nem gondoltam volna, hogy valaha is példát vesznek a Revolutionről...
  • BBird
    Kis önreklám csak Neked, csak itt, csak most:
    http://b-bird.pclife.hu/extrak_ingyenes.htm

3.sor 1. mező. Nesze stargunner. :-)
  • Atomreaktor
    az asszem ingyenesen letölthető.
  • Cicero
    áz
  • EqUiNoX
  • Cicero
    Prince of Persia
  • sbob
    Ismerem, de nincs meg. Egyébként meg bátor dolog volt topikot nyitni neki, ahogy a kommenteket láttam...
  • Montanosz
    emule plus-on fenn van az iso verzió(600mega) is, meg tömörítve,satöbbi)))
  • sbob
    Szerintem elég egyszerű az a védelem is. Meg aztán ott van egy pár olyan "állat", akinek ez hozzá tartozik a játékhoz és nosztalgiához. Többek közt én is ilyen vagyok...
    De már annyian sírtak, hogy le lesz cserélve...
  • heystumafly
    hy, ki ismeri a stargunner-t?vagy vkinek meg van?
  • sbob
    Sehova, mer megkapja. Szóval ne törd magad feleslegesen. Már megdumálta a retron... :)
  • sbob
    Én utálom a fájlcserélőket, de torrentel próbálkoztál már?
    Ott bárki megoszthatja veled a kívánt isokat. Már ha használ ilyet... :)
  • sbob
    Szili megígérte neked, szóval megkapod... ;)
  • sbob
    Hehe... eredetire vadászom, és gondolom ha neked az van, nem akarsz tőle megválni. Bár most magamból indultam ki! :DD
  • rorr
    Szép reggelt!
  • EqUiNoX
    No akkor a mai melónak is lesz "értelme", izzítom a flashgetet ;]
  • ZsZso
    Na mit tanátam?! Freddy Pharkas CD verzió v. floppis. Most töltöm, ha vmi baj lenne vele, nyilatkozom.

Úgy néz ki érdemes itt is körülnézni ... kalandjátékok között eldugva van pár elég ütős is. Többit még nem nézegettem.

Jó böngészést! ;)
  • [Jakuza]
    Ez ezzel a crack-al ?