8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • takysoft
    1 bázis nem lesz elég... csak a bolygó egy részét feded le, és a többi megvonja a támogatást. meg sok lesz sajna a terror is.

én most ott tartok, hogy bázisaim ellen hetente intéznek támadást, ami nem zavar, mert van rajta 6 plazma pajzs, meg egy gravi. áttörhetetlen.

nemsokára hagyni kéne őket bázist építeni. azt mondtátok, csak ott vannak parancsnokok.
    nekem most van 6 bázisom, mindegyiken bosszúálló.(bár az úccsó hármon nincsenek katonák, és így kicsit gáz az eleriumellátás.)
    cheateltem magamnak repülőpáncélokat, mert ennyi gyártást nem vállalok be, és most így az ethereal mezők közepedte talán érdemes volna egy "all soldiers max stats" cheat is. rettentően tetszik a game, de nagyon béna vok, és nincs sok időm, hogy halomszor újrakezdjem.
  • takysoft
    FELEJTSD EL!!!! Azonnal!!!!

Neked a VMWare Workstation 5-re van szükséged!

SOKKAL tökéletesebben emulálja a hardware-eket, a környezetet. fut win és linux alatt, emulál bármit.

komolyan. amúgy ha kell, akkor adok neked msdos 6.22 install floppykat, arról lehet rendszert tenni. van drdos, opendos, stb.

bár a dosbox is jó legtöbb esetben, de azt már biztos próbáltad, ha ilyen elkeseredetten menekülsz egy MS product felé.
    szedd le a VmWare-t(honlapról letölthető pár kérdés megválaszolásának fejében)
    srialt meg lehet találni, ha kell, adok priviben.
  • Kandurex
    CD -s verzióval? Egyébként sikerült elindítani. Csak a szívás az egészben, hogy csak 5.1 VPC -vel hajlandó elindulni a drága. Még jó, hogy régi DOS ismereteim is mentettek, mert sikerült szereznem egy 7.00 -át, de annyi minden baromság volt a config.sys -be és autoexec.bat -ba beírva...hrrrr..
  • NeoMaN
    Hát én kb 30 küldin vagyok túl. Mindegyiket oké, vagy nagyon jó értékeléssel végzem. Kb. 1 embert vesztek 10-12 küldikként. 1 bázisom van, de az fullon. Direkt csak a fegyverzetet és a halott idegeneket kutatgatom, mert azt vettem észre, hogy ha élő idegeneket kutatok, akkor nagyon hamar megjelennek a nagy ufo-k, és akkor még felkészületlen vagyok.
    Elfogóimon már plazma ágyú van, bázisoknak plazma védelme, minden katonán repülő páncél+plazmapuska.
    Ami fontos még: 2-3 labor és műhely.
    Most nem vagyok otthon, de valami 70 tudósom és 45 mérnököm van. A tudósokat egyszerre 1 max 2 feladatra állítom be, NAGYON gyorsan haladnak. Most már valami idegen gép gyártásánál tartok...
  • NeoMaN
    Én még XP alatt játszottam tavaly a NO REMORSE-AL...
  • dervis_
    Lehet körökre osztva is játszani, de ennél még én is beláttam, hogy nem érdemes. Mivel beállítható, hogy álljon meg bizonyos eseményeknél,(pl. ellenfél megjelenik, lőnek valamelyik katonára) szinte csak a sétálást váltja ki, illetve gyorsabb a harc. Az összes harci beállítás már előre megadható (pl. féltérdre ereszkedve lőjön célzottan az ellenre), nincs idegeskedés, ugyanaz a nyugi mint körökre osztott harcnál. Sőt előnye, hogy a katonák felé dobott idegen gránát elől még futni is lehet.
  • dervis_
    Köszönöm a segítségeteket apoc-val kapcsolatban! Közben beizzítottam a vdmsound-ot, amivel már a hang is jó! Viszont lelőttem az első ufómat, aminél harcolni kellett, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a lelőtt organikus ufo, teljesen igénytelen kivitelezésű, olyan, mint egy nagy fasirt (nem túlzok). Nagyon gáz, az ufo1-2 überkirály ufoi után egyszerüen felháborító... A grafikus büntetést érdemelne...

UFO1:
    jelenleg nem tudok ebben úgy segíteni, hogy kipróbálom amit állítok, inkább csak olyan ötleteket/észrevételeket írok (emiatt lehet, hogy hülyeségeket állítok).

1) Szvsz az 1.4 patch felrakása felesleges, mert csak sound and music patch (ezt állítja a readme.txt-je). A copy protection (gondolom jelszókérés) ellen ott a manual.

2) Esetleges hang bugra (ha emiatt kell a patch), letölthető a Sound Fix for Collector's Edition a http://www.xcomufo.com/x1dl.html címről. Ezzel marad a régi hang és a hiba is elmúlik.

3) Ha tetszik a grafikai "pixeltelenítés" és van van dos-os x-com 1-ed akkor a dosbox dosbox.conf-jában a [render] alatt beállítható ilyesmi a scaler-rel.

4) Esetleg, ha az a probléma (nem olvastam vissza), hogy nincs senkinek olyan ufo-ja, ami dos-os és van hang és zene az introhoz, akkor én otthon körülnézek szívesen, hátha egy poros cd-n van megfelelő verzió. Legalábbis rémlik, hogy nálam az introban volt valami zeneféle és a vörös ruhás muton vezér hangosan hörgött benne. Gondolom dosbox alatt mennie kell.

5) Én utáltam a tankot az ufokban, nagyok, könnyen szétlőhetőek és nem férnek be mindenhová. És persze mindig a kritikus pillanatban lőnek mellé. Akkor már inkább power vagy flying suitos embereket használj, sokkal jobban megéri. Mire az ember a marsra megy simán kiválogathat olyan embereket, akik jól védekeznek a psi attack ellen.
  • Gary
    Ezt nézd meg: Atari TV csatlakozó
  • Kandurex
    Vagyis annyiban még is, hogy sikerült e valakinek elindítani a Crusader No regret és remorse játékokat Virtual PC -n? Mert a Dosboxxal totál használhatatlnaok :(
  • Kandurex
    Tárgytalan
  • Kandurex
    Aki telepített már fel ilyen rendszert kérem segítsen..pls
  • Kandurex
    Valaki ismeri Virtual PC használatát? Mert szeretném beüzemelni, hogy DOS környezetet hozzak létre, le is töltöttem a 2004 -es változatot és létre is hozok benne egy virtual machine -t, csak, hogy ahogy elindítom folyton azzal a szöveggel jön: "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device", értem mit mond, csak azt nem, hogyan. Most fel kell rá telepítenem egy Dos -t? Pls, help.
  • takysoft
    én komálom azokat is...
    bár most heroes mániám van... leszedtem a heroes 1-2-t teljes cd-n, lehet, lefordítom őket, de vegyétek bztosra.(heroes 2-höz van vmi, de csak doshoz, de majd megnézem)
    3-4 megjeletn magyarul is asszem.
    5 meg... arra még várok...(eddig nekem a 3 jött be leginkább, de a többi is ott van)
  • sbob
    Nemtom, görcsöt kapok a real time izometrikus taktikai játékoktól (még ha le is lehet állítani az időt.
    Egy UFO, Laser Squad vagy Jagged Alliance nem véletlenül volt körökre osztva.
  • sbob
    Fenét, ha emlékeim nem csalnak kinn a bolygó nézeténél jelenik meg majd. A bal felső sarokban. De ahhoz kell a legjobb szállítóhajó (ez mindkér részre igaz).

Az emberek hullása... hát igen, nem véletlenül mondtam, hogy a srácok közül párra fel kell nyomni nehéz fegyverzetet. Így mikor megkapják a heavy plasmát, vagy a heavy lézert, akkor nem fosnak be tőle (már elnézést a kifejezésért).

Volt itt valami nyersanyag hiány is. Menjetek rengeteg misszióra, és akkor lesz. Minél nagyobb egy hajó, amit bevesztek, annál több nyersanyag és technika üti markotokat. És annál jobbak lesznek az emberek is. Trenírozni nem lehet őket.
    A döbbentes valaki írta, hogy automatát használ. Szerintem a legnagyobb marhaság, anno én is használtam. Zabálja csak a lőszert. Nem az a lényeg, hogy hányszor találod el! Egy célzott lövés sokszor halálos. Automata lövöldözés hülyeség szerintem...
    A játék taktikai részének lényege, hogy egy olyan kommandót állíts össze, ami versenyképes az idegenekkel. Magyarul meg kell nézni a tulajdonságokat, és aki nem jó, azt kidobni, és felvenni másokat. Biztos jön olyan akinek jobbak a tulajdonságai. Különben esélyed nem lesz ellenük. Pl. ha bejön a mind control, kiderül sokszor, hogy a csapat fele alkalmatlan a Mars elleni támadásra. Az első részben az az egyetlen kétrészes misszió, és bizony Sectoidok, és Etheralok hordái fognak a béna kommandósokra vadászni. Nem mondom, hogy nem lehet végigvinni, mert nekem is sikerült anno első alkalommal, de elég szar, ha a bázis támadása közben még az idegenek által irányított kommandósainkkal is meg kell küzdeni.
    És nem a semmiért mondom, hogy vigyetek tankot. Sok munició, nem csinálnak belőle zombit, jó páncélzat stb.

Valójában ez egy olyan játék, amit az ember sokszor végigver, mire rájön a megfelelő lépésekre. Szerintem épp ez benne a jó...
  • sbob
    Ufo 1.4-es patch hazavágja a soundokat, maga a patch rossz... mielőtt installálod le kell menteni az eredeti hangokat, aztán install után felülírni az újakat a régivel, és minden tökéletes lesz.
  • sbob
    Akkor már írjuk le pontosan, hogy is műxik a dolog, az élve elfogott idegeneknél:
    Katona -> attól csak az adott faj meghatározását kahatjuk meg
    Orvos -> idegen fajok anatómiáéja, és meghatározása
    Navigátor -> az idegen repülőeszközök megfejtéséhez kellenek
    Csapatvezető -> idegen aktivitások
    Parancsnok -> asszem ugyanazokat adja mint a csapatvezető
  • GazVezir
    Csak ez az egy kivezetése van, meg mellette van egy Switch box nevü kivezetés még, de az nem tudom, hogy mire szolgál. Elvileg rá lehet kötni monitorra is meg tv-re is. C64 kábelt láttam, de az nem volt jó ebbe sajnos és elektronikus boltba sem tudták megmondani, hogy milyen kellene bele. Teljesen mindegy, hogy tv-re vagy számítógépre van kötve, csak már lenne képe :-).
  • Kandurex
    Ezekre gondolsz?
  • NeoMaN
    Ja, természetesen Win XP-s verzijó. :)
  • NeoMaN
    Nekem egy kb. 60MB-os ISO-m van az Xcom deffense collectors-ból. Van muvi az elején, van zene, van sfx, minden.
    Hibátlan.
    Múlthéten szedtem DC-ről.
  • Gary
    Csak ez az egy kimetet van? Sima kompozit (antenna) nincs? Azzal egyszerűbb lenne!
    Nekem csak C64-em van, azon van mindkettő. Vagy Te VGA monitorra szeretnéd kötni a gépet? Az Atari-t nem ismerem, de nagyon valószínű, hogy azt sem lehet egyszerűen VGA, stb. monitorra kötni. Persze nem a kábel (hiánya) miatt!
    Sz'al, próbáld antenna kábellel, és a TV-n keresd meg a gép képét.
  • GazVezir
    Üdvözletem!

Öreg motorosok, hozzátok fordulnék problémámmal. Sajnos nem igazán abban az időszakban nőttem fel, amikor még a Doom volt a menő, vagy akár a 8-bites számítógépek. Most viszont szeretném bepótolni, amit kihagytam. Csakhát van egy kis probléma.

Van nekem egy Atari Xl 800-som, de hiányzik egy kábele. Pontosabban az, ami a tv-t vagy monitort összeköti a géppel és az a helyzet, hogy nem tudom, hogy milyen kábel kellene bele. Szeretném a segítségeteket kérni ebben. Lefényképeztem a kimenetet, alant megtekinthető.

http://www.alvilag.hu/mobilgames/Atari.jpg
  • Kandurex
    Na ez az, minden! Ez nem UFO. Nem tetszik.
  • takysoft
    megnéztem, hexedit után gyorsabb, de ugyanúgy lassan update-eli a screen-t.
    nem tudja megoldani valaki, hogy az eredeti feliban annyit ír csak t, hogy az intro rendesen menjen(a 2xsai nekem amugy se tetszik)?
  • takysoft
    tuti létezik. van vmi X-COM Collectors edition CD, amin ez a 3 játék van fent, sok egyéb marhaságal együtt. azt az iso-t nem találni, de a game emule-on fent van 1-2 embernek, idővel lejön.

FIGYELEM!
    X-COM UFO Defense-hez egy másik csávesz is csinált indítót(a wineshez), amivel tökéletesen megy az Intro is. nem csak zene van, hanem sfx is.
    meg vannak olyan projektek is, hogy az ufo 1.2-ből kiszedték a hangokat, mert az ufo 1.4-ben nem ugyanazok vannak, hanem szarabbak valahogy, és azokat is áttették.(asszem a korhatár miatt kiszedték a félelmetes sikolyokat, meg hasonlók.)
    Itt találtam rá a linkre.

Mok futtató file-a kell nekünk

ez meg közvetlenül a forum, itt lehet leszedni is.

csak van vele vmi pici probléma. jobbak a hangok, megjavul az intro, sőt, lejjebb találtok még egy másik srác által készített hangfile-projektet is, sőt, a fórum vége fele Mok odatesz még egy exe-t, amivel a game 2xsai grafikai feltert is kap, CSAKHOGY a srác megoldotta a timer problémát is....
    ezzel az a ciki, hogy szarul. a timer eredetileg szar, mer az 5mp-el nem 5mp-et lép, hanem majdnem fél percet, Mok indítója meg pont 5mp-et, viszont a geodata(földtérkét) is csak ennek függvényében változik. vagyis a hajók nem folyamatosan mozognak, hanem egyszer itt vannak, egyszer ott. ez pedig igen zavaró. a fórumban ír valahol valami HEX-editálást is, de azt még nem próbáltam ki. remélem bejön. Eszetlen feelinges az intro teljes hanggal....

az oldalról le lehet még szedni a játék többi animációját is(psx-es verzióban több van). meg lehet nézni a véganimot pl.

nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, amit kaptam, remélem tudtam viszonozni.
  • dervis_
    Parancssorból kell indítani az abandonia verzióját, xcomapoc skip paranccsal, mert különben lefagy rögtön az intro miatt. Dosbox alatt nem tudom miért nem megy. Lehet, hogy rossz a hangbeállítás (220 7 1 kell). A setup érdekes módon csak windows alatt megy. Tiszta kavar az egész.

Akkor a 2. az újabb verzió, de a lefagyos is egyben. Lammaer írja, hogy a rossz verzióból hiányoznak fájlok, valószínüleg ez pont az, azért kisebb a mérete.

Collector's editiont viszont sehol nem találtam a neten az apoc-ról.
    Jó hír, hogy fent van DC-n, majd én is utánanézek, köszi az infót.

A hangprobléma állítólag megoldható vdmsound progi segítségével, bár én még nem próbáltam:
    http://www.xcomufo.com/forums//index.php?act=ST&f=26&t=841
  • dervis_
    Minden. A világ elszennyeződött, egy hatalmas városban (megapolis) játszódik a gáma, lényege ugyanaz, lelőni az ufókat, lenyomni az ufónautákat, akik a nagyvállalatokat (régiekben országokat) próbálják az oldalukra állítani. De sok a különbség, pl minden vállalat termel valamit, és ha ellened lesznek, akkor bebuktad a termékeiket (fegyverek, járművek, üzemanyag). Vagy buktad a segítségüket, pl. goverment=pénz, rendőrség=UFOk elleni harc. Külön poén, hogy a világ szvsz eléggé cyberpunk, a nagyvállalatok harcol(hat)nak egymás ellen, már láttam olyat, hogy egy rendőrállomást (nagy felhőkarcoló) félig lerombolt egy un. Spike bünszövetkezet rakétavetővel felszerelt antigravitációs kocsija, míg végül rendörségi vadászgépek lelőtték. Illetve katonákkal letámadják egymás épületeit. Ufonauták ellen van már real time harc is, ami szvsz sokban megkönnyíti a játékot, mert sokkal gyorsabb a cselekmény és persze bármikor leállítható az idő, hogy parancsokat lehessen kiadni. Továbbá érdekes módon a brainsucker-ek körökre osztott harcnál szinte mindig hatalmas mészárlást végeztek az embereim között, de real time harcnál olyan összüzet kapnak az arcukba, hogy eddig a kb. 50 találkozásból csak egy embert vesztettem. Továbbá tetszett, hogy az tereptárgyak összeomlanak, ha kilövöm az aljukat. Az ufo 2-ben kicsit zavart, hogy volt olyan harc a rákemberek ellen, hogy a sok gránáttól meg rakétától a fél harcmező lángokban állt, az épületek jó része hiányzott, de egy sem omlott össze. Itt elég gyakran előfordul, hogy egy lengőfolyosón járkáló szörnyre eladott elhibázott lövésektől az egész folyosó lezuhan, vagy egy gránát robbanása után mindenféle sérült falrész meg egyéb tereptárgy összeomlik, esetenként ráesve valakire. Szóval szvsz nagyon jó játék bár a grafikáját eléggé elcseszték az előző két részhez képest, és az irányítás sem egyértelmű, az elején a hajamat téptem mert nem tudtam katonákat berakni a járművekbe stb. stb.
  • lammaer
    Az Xcom apoc kifagyással kapcsolatban: emlékszem, amikor ez még új játék volt - RIP verzióban sikerült megszereznem, toltam ezerrel, aztán az idegen dimenzióba érve nekem is kifagyott. Próbálkoztam mindennel (net ugye nem volt) dühöngtem, aztán félretettem. Akkor úgy nézett ki, azért fagy ki, mert egy komplett alkönyvtár hiányzik (ami az idegen dimenzió adatait tartalmazza - talán a hibaüzenet is utalt erre).

Később találtam egy RIP kiegészitőt, ami kimondottan arról szólt, hogy megoldja az alien dimenziós fagyást - és láss csodát, a hiányzó fájlok voltak benne... valószinűleg ugyanaz a probléma jelentkezik most is...
  • takysoft
    most nézem.. xcom3-ból is van Collectors edition állítólag
  • takysoft
    leszedtem abadoniáról.. nem indul.. se dosbox, se win. mind1
    a magyarítás fileok megegyeznek, szal azzal nem lesz gond.(legalábbis méretre egyeznek)
    amugy a 2. verzió 1997 junius 24-es, a másik meg juni 11-es, legalábbis a readme szerint... érdekes... na majd lejön az image... csak az a ciki, hogy holnap elmegyek, azt lehet nem jövök 2 hétig... nem baj, majd megoldjátok...
  • takysoft
    találtam DC-n Apocalypse cd-image-et... meglátjuk majd azt.
  • takysoft
    pedig kell! kiakad a kútnál egy halom videokártyával(főleg újakkal)
    dlh.net-ről szedd le a s3 patchet, az megoldja.
    ha nem indul... azt nemtom, próbáld meg scummvm-mel.

cxomapocalypse dolognak utána-nézek mindenképp, bár nem biztos, hogy a magyarítás minden verzióval menni fog....(enyimmel müxik)
  • Kandurex
    Nem, semmit.
  • Brezsnyev
    egybknt te használtál valamilyen patchet vagy cracket ehhez kandur ?
  • Brezsnyev
    nekem az install ment a game nem, mert kéri a disc 1 et benntvan nyomom a keyt és incorrect hibaüzivel nyaggat
  • Kandurex
    Hm, mondjuk még nem játszottam az XCOM Apocalypse -el, mi a különbség az előző két részhez képest?
  • Methylisocloro
    old games, hátha még nem volt
  • Kandurex
    Persze, miért ne menne? De fogadok az a bajod, hogy nem működik az install mi? No problemo. WINXP alatt csak úgy hajlandó feltelepülni a játék, ha az egyes CD lévő setup.exe átrakod WIN98 kompatibilis módba.
  • dervis_
    Khm, nem szokásom 5 percenként írni, de...az utolsó kérdésem tárgytalan. Az underdogs-t nézem, és az onnan letölthető verzók tartalmaznak egy fan által írt patch-et, ami megoldja ezt az XP/ME/2000 előjövő grafikai problémát.