8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • rorr
    cov? pcultra? évkönyvek?
  • sbob
    Akkor kicsit belepofáznék, ha nem baj. Ha baj akkor is :)
    Ha Kandurex tök kezdő, akkor érdemesebb neki tök alap nehgézségi szinten indulni. És akkor újrakezdeni, mikor már elsajátította az alapokat.
    A legfontosabb dolog a fejlesztés. Már a retron is írtam, az idegenek fegyverzetét kell "feltalálni", és azzal kell irtani őket. Az a legjobb. A gránátok használata is fontos. Én a jobb erőben lévő csávókra nehéz fegyverzetet szoktam pakolni, pár misszión keresztül szenvedés velük, de miután eleget erősödtek, fejlődtek ők lesznek a legjobb katonák.
    A mindcontrol nélkül nem lehet megnyerni a játékot, asszem egy élő etheral kell hozzá. Szóval kell a bénító fegyver is, van egy ilyen kis lilagömböket szóró vacak. Azzal, mer az a villámpálca semmit nem ér. Érdemes elfogni őket, csak kell hozzá a megfelelő épület a bázison. Asszem van soldier, navigator és captain vagy admiral. Már nem emlékszem. Az etheral navigator kell még majd, mer akkor lesz olyan radarod, ami mindent kiír az ellenséges hajóról.
    Ja meg a flying suit sem árt. Ha repked az ember, akkor nem tudják rohadt zombivá formálni azok a dögök őket. Sajna már nem emlékszem a nevükre.
    PiszkosFred barátom azt mondta az első játékban jobb ha világosban mész. Szegény a másodikat akkor nem látta, mer ez inkább igaz arra. Az első még annyira nem gáz. A nagyobb hajók megtámadásával kell vigyázni. Egyrészt a vadászok nem bírnak el vele, de ha meg leszeded, akkor a földi csatánál kavarnak be. Oda már kell komolyabb haditechnika.
    Gépkutyi télleg semmit nem ér. Én a lekomolyabb rakétát szoktam feltolni rájuk. Aztán nagyobb hajókra max több interceptort küldök.
    Városi terrotámadás tényleg nagyon fontos. Ha nem akadályozod meg akkor csökkentik a neked szánt pénzeket az adott országok. Csak a már említett szemét fekete döggel kell vigyázni, mert annyit bír mint egy tank. Ráadásul ha zombivá alakítja a csapat egy részét az bukta.
    Az is jó ha a te bázisod rohamozzák, házhoz jön a technológia.
    A második rész az szemetebb, de ha túléled az első pár hónapot akkor lehet esélyed. Ott viszont én például képtelen vagyok visszaszorítani őket. A csapatom havonta két idegen bázist semmisített meg, de nem vagyok képes megakadályozni, hogy újat hozzanak létre. A nagyobb hajók ellen tehetetlenek az elfogóvadászaim. Szerencsére a kommandó bírja a megterhelést, most már a havi 4 idegen bázis elleni támadás sem elképzelhetetlen nekik, most viszont már én nem bírom cérnával. A missionok két részesek, bejutni a bázisba, és ott is rendet rakni. Ráadásul itt már a tentaculat ellen sincs menekvés, mint az egyben emlegetett fekete ocsmányság elől. Igazából bármilyen ötletet szívesen fogadok, hogy hol szúrtam el.
    Amit biztosan látok, hogy a research képernyőm kiürült jelenleg. Asszem valami nagy hajón kéne vadásznom talán... elfogni pár parancsnokot. Egyetlen öröm, hogy M.C. képesség birtokbán, képes vagyok könnyedén elintézni az ellenfeleket. Egymással lemészároltatni őket stb.
  • sbob
    Igen, ezért is mondtam, hogy mindenki döntse el maga. Nekem a gyerekkorom játékai számítanak retronak. Gondolom másnál is így van... ha mégse akkor bocs...
  • PiszkosFred
    Az még fél év.. És amúgy is, Sid apánk és a Microprose hamarabb rabul ejtett mint Tamriel ;]
  • BBird
    Mi ez a nagy mánia? ;-) És a szegény TES-el mi lesz? :-))
  • BBird
    Na igen, de ha jól emlékszem Te régebben a DOS játékokat retróztad, ez pedig már Win kategória. Akkor legyen egy retróDOS, retróWIN kategória is? :-) Nem is rossz ötlet. :-)
  • PiszkosFred
    Jó tanács XCOM1-hez. Nem szép dolog, - és élvezetesebb HC játszani (aki meghal, az meghal) -, de azért nem árt ha van 2 fullos csapatod, akiket az első bevetés óta viszel és akiket életbentartasz. - ha meghalnak reload a mission, ez a nem szép dolog benne... Emellett javaslom a mindcontrol mihamarabbi felfedezését, és használatát ;]

Ja és még valami - basszus elő fogom venni, nagyon megjött a kedvem ;] - ha lelőttél egy úrhajót, ne azonnal menj oda felderíteni. Várd meg amíg nappal lesz a helyszínen. Este persze hangulatosabb, de első játékban jobb ha világosban mégy. Az sem baj ha eltelik 1-2 nap, mert közben van hogy a lelőtt ufo "regenerálódik", így ha lelövöd az utasait, akkor alkatrészeket is tudsz zsákmányolni, a kukatók legnagyobb örömére. Ne sajnáld magadtól a raktárépületeket, a livingquarterst, a workshopokat és a laborokat ;] Eleinte az interceptorokat célszerű középhatótávolságú ágyúkkal szerelni a gépágyú helyett. Géppityunak az interceptoron nincs értelme. Városi terrortámadásokat próbáld a lehető legjobban megcsinálni, nagyon jó cuccokat lehet serválni. Ha lesz stun fegyver, a hajók kapitányait érdemes elkapni, főleg a nagyobb hajókét. De navigátorok is jól jönnek.

Fontos: mire jönnek az ethrealok, nagyon erősödj meg. Mert akkor kezdődik a játék igazi neheze ;]

Ja és a legfontosabb! Ez igaz mindkét részre. GRÁNÁT!! A legjobb fegyver! Gránátokkal bárkit, bárhol bármikor. Embereidnek még a füléből is az lógjon ;] Hidd el, megéri.
  • sbob
    Hát nemtom Bird. Az egy 97-es játék, szóval nem mai darab. Nekem tényleg nem az jelent nosztalgiát, de pl. én is reklámoztam itt a HOTU frissítést, amiben több frissebb darab is van pl. Kingpin. Megítélés kérdése ez.
    Egyébként az tényleg egy jó játék.
  • BBird
    Na most ez olyan baromira idetartozik, de nekem az Incubation tetszett. Mégha csak az UFO részek "csatái" hasonlítottak rá és fordítva. :-)

Jó-jó... az annyira nem retró, csak nekem. :-)
  • sbob
    Az első rész marha egyszerű. A második részhez viszont még sosem voltam elég kitartó, bár a save gamek meg vannak, szóval bármikor elővehetem megint.
    Végigjátszás szerintem nincs is hozzá, az megölné a játékot.
    De ha bármi problémád, vagy kérdésed lenne, akkor írj nyugodtan, vagy ide vagy a retrora, de akár mailt is. Bár a fórumok jobbak, mert akkor bármelyik segítőkész fórumos társ ki tud segíteni.
  • Kandurex
    Nekem, de már sikerült megoldani + az UFO magyarítást is :)

Valakinek nincs róla elfekvőben (UFO 1 -2) leírás + végigjátszás?

• sbob
    Volt egy frissítés a HOTU-n.
    Érdekességként megemlítem, hogy felkerült az Imperium Galactica, és ellentétben a második résznél mgfogalmazott kritikákkal, ez Top Dog kategóriás lett. De ahogy rápillantottam, szerintem az IG2-ből sikerült belecsempészni a képet.
  • Kandurex
    vagy 1261 :)
  • Kandurex
    help me, pls pls 1256
  • Montanosz
    ki kereste az Ecstatica II-t?

mert megvan az iso...

..és nem is tudtam de gond nélkül windózos)))
  • ollie
    Saboteur Remake!
  • ollie
    Elkészűlt az Alien Breed Remake!
    Alien Breed
  • ollie
    http://www.remakes.org/

Gondolom ezt az oldalt ismeritek, ugye?
  • dronkZero
    Az FPS része csak a körítése volt az első résznek. Alapvetően egy táblás WH40k "RTS"...
  • BBird
    Amúgy ezt a játékot sajna sosem sikerült működésre bírni. Más valakinek esetleg? Szívesen kipróbálnám, ha már az első része is volt a kezemben (bár az még nem egy tipikus FPS volt).
  • BBird
    Hülye kérdés, de nem véletlen nem a Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels -re gondolsz?
    Képek
  • NeoMaN
    nem glide volt az, hanem opengl (csak a voodoo volt az eléső kari ami ezt (is) tudta
  • sbob
    Hmm... hát volt egy hivatalos oldal, de az megszűnt. Pár hónapja még ment az tuti. De a crack dot com már csődbe ment, ahogy láttam valahol a múltkor.
  • sbob
    Aha erre nem emlékszem. Ez azt hiszem kimaradt az életemből.
    A Quake 1-hez télleg volt 3d-s gyorsítás, de nem alapból! Én viszont csak Glideot használtam ha jól emlékszem.
  • NeoMaN
    Amúgy itt van egy Win32-es verzió az Abuse-ból, de valamiért nem műxik a felbontásállítás... ( abuse32.exe -size 1024 768)
    Abuse32
  • NeoMaN
    Pontosan ilyet keresek.

Viszont lehet, hogy én simán az Abuse-ról beszélek, már nemtom. Nagyon rég volt, de én úgy emléxem, hogy a 2 játék (Q1+Abuse) keresztezéséből egy hackercsapat csinált egy 3. gamet...
    Még hír is volt róla a pcguruban asszem, és a játék demója a CDGurun volt megtalálható, olyan szöveg kiséretében, hogy ez valóban egy lopott endzsinekre épülő gamma.
  • NeoMaN
    Arról az Abuse-ról van szó igen. Ez az Abuse a quake1 kódjára épült. Késöbb valakik ellopták mindkét source-ot (Quake, Abuse), és kidobtak egy lövöldözős platform gamet (tisztára mint az Abuse), de már OpenGL támogatással. ne feledjük, hogy a Quake1 is ment OGL alatt!

Vagy kurvára keverek valamit, és csak simán az Abuse-ról beszélek, csak kutyulom a dolgokat...
  • sbob
    Aham én elolvastam azért... bár nem sokra mentek velem.
    Én nekem magas az a rész, hogy az Abuse stílusában és a Quake enginejával. Egy Quake enginenal futatott platformot keresünk aminek volt 3d kártya támogatása vagy mit?
    jahh és 97-ből kb.
  • sbob
    OpenGl? Ha azt mondod Glide vagy d3d, akkor még oksa, de 97-ben OpenGl... hát nem tudom, nekem fogalmam sincs.
    Ez az Abuse is magas nekem. Én csak egy DOS-os platformot ismerek Abuse címmel, az marha jó... :)
  • sbob
    Szerintem is. Hihetetlen jó játékok!
  • sbob
    Nincs itt probléma, ilyen távlatokból már összemosodnak a dolgok.
  • NeoMaN
    Mosmá semmiben sem vagyok biztos.
    Jakuza!
    Ez mond neked valamit??:

itten-e
  • NeoMaN
    áh sztem keverem
    Sztem az Abuse volt az a game mégiscsak...
    Quake endzsinre épült...
  • MacrosTheBlack
    Oil Imperium és Iron Lords rulez! :)
  • NeoMaN
    Nem emléxem sajna...
    De azt tudom, hogy teljesen olyan volt mint az Abuse, csak Quake1 OpenGL engine-el...
  • PiszkosFred
    Picit bovebben a sztorirol, helyszinekrol, jellegzetes dolgokrol, vagy barmirol ami megmaradt emlekbe. Mert a System Shocktol a blood2ig barmi lehet - tulzassal persze ;]
  • NeoMaN
    Ja, és asszem ment OpenGL-ben is...
  • NeoMaN
    Na én meg vagy 8 éve nem tudom mi volt ez a játék, de nagyon kellene (egyszer régen a demóját láttam):

Quake1 engine-vel készült és NAGYON hasonlított az Abuse-ra.

Mi lehet a címe?
    Még valami olyan is terjengett akkoriban (95-96?), hogy a Quake1 és az Abuse kódját is ellopták, és azok ötvözéséből jött létre a gém...

Valaki?
  • rorr
    itt a link hozzá
    http://www.mobygames.com/browse/games/8th-day/
  • rorr
    Más a kiadó és más a fejlesztő azt ne keverd össze!!!
    Ez a csapat fejlesztette amigán a wolfchildet,a premiert és a heimdall 2. részét pc-n pedig a gender warst! Nézz csak utána!!! a csapat neve"The 8th Day"