8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • takysoft
    kérdés...
    a winXP teljes DOS-emulációja a cmd.exe file? vagyis ha kijön a vista, és esetleg nem lesz benne dosemuláció, akkor csak a cmd.exe kell nekem? meg ezek a progik?
    ...
    maradok a dosboxnál.... emulál rendesen... gép kell neki, de újabb dos-gamék ugyse jönnek ki, a gépem meg csak javul:D (megpróbálom majd kilőni a többi hangkártyát, marad az SB, meg megnézem hogyan lehet gyorsítani)
    fut bármilyen renceren. linux, os/2, freebsd, macosX, meg portolható gyakorlatilag bárhova, hisz opensource(ellentétben pl a vpc-vel, meg a vmware-el).
    szeretem a végleges megoldásokat. főleg végleges kérdésekre.(dos játékok meghaltak, nem lesz több, elég emulálni ami eddig elkészült, nem kell gondolni a jövőre. nem kis munka.. meg ugye a dosbox nem kizárólag játék-emulátor.)
    meg frontendekkel egyszerű is használni asszem, bár még nem próbáltam
  • haxoror
    Hello mindenki!

A Chariots of War nevű stratégiai játékot keresem, torrent ftp, bolt akármi érdekel remélem vki tud segíteni :)
  • ollie
    na, milyen?
  • SHARER
    Szevasztok " a legtöbb DOS alatt futo játékkal ugyanaz a probléma, hogy Xp alatt nem futnak mert neki csak minimálisan emulált DOS - a van cmd.exe ezért nincs hang, amin könnyen lehet segíteni pl:az autoexec.nt és config.nt file - okat
    az aktuális hárdver configurációnkhoz igazítjuk.
    De ez csak néhány klasszikus játékon segít, a legtöbb ilyenkor lefagy és shortcut - ok hílyán a restart az egytlen alternatíva.
    De mostanság egyre inkább ismerté válnak a külömböző vpc programok emulált dosok
    szerintem a legjobb amit Xp - én tehetünk hogy az emulálást nem egy proci és memória igényes programra bízzuk, hanem a számítógépes egységek emulálására külön nem nagy hardver követelményű programokat használunk.

Erre tudok ajánlani egy pár dolgot:
    -VDMSound 2.0.4
    -[URL=http://vdmsound.sourceforge.net/files/VDMSound.2.0.4.update2.zip]VDMSound 2.0.4 "Update 2[/URL]ezt a javítást a C:\Program Files\VDMSound directoriumba kell bemásolni és felülírni az ottlévő fájlokat!
    -LaunchPad 1.0.1 ezt ugyanoda lehet bemásolni, és futtatni az install.bat - ot

AZ ÖSSZES PROGRAM DOS PROGRAMOKNÁL JOBB KLIKKEL HÍVHATÓ ELŐ "Run with VDMS"
    Context menüpont segítségével.
    így egy wizard jelenik meg ahol beállításainkal, ugyanúgy mint a properties
    (tulajdonságok) álítgatásaival .pif filokat itt .vlp filokat hozunk létre,
    Így a későbbiekben a .vlp filok segítségével futnak majd a programok WINNT alatt!
  • SHARER
    BOCSI
  • SHARER
    Szevasztok " a legtöbb DOS alatt futo játékkal ugyanaz a probléma, hogy Xp alatt nem futnak mert neki csak minimálisan emulált DOS - a van cmd.exe ezért nincs hang, amin könnyen lehet segíteni pl:az autoexec.nt és config.nt file - okat
    az aktuális hárdver configurációnkhoz igazítjuk.
    De ez csak néhány klasszikus játékon segít, a legtöbb ilyenkor lefagy és shortcut - ok hílyán a restart az egytlen alternatíva.
    De mostanság egyre inkább ismerté válnak a külömböző vpc programok emulált dosok
    szerintem a legjobb amit Xp - én tehetünk hogy az emulálást nem egy proci és memória igényes programra bízzuk, hanem a számítógépes egységek emulálására külön nem nagy hardver követelményű programokat használunk.

Erre tudok ajánlani egy pár dolgot:
    -http://prdownloads.sourceforge.net/vdmsound/VDMSound-2.0.4-WinNT-i386.msi?downloadVDMSound 2.0.4
    -[URL=http://vdmsound.sourceforge.net/files/VDMSound.2.0.4.update2.zip]VDMSound 2.0.4 "Update 2[/URL]ezt a javítást a C:\Program Files\VDMSound directoriumba kell bemásolni és felülírni az ottlévő fájlokat!
    -LaunchPad 1.0.1 ezt ugyanoda lehet bemásolni, és futtatni az install.bat - ot

AZ ÖSSZES PROGRAM DOS PROGRAMOKNÁL JOBB KLIKKEL HÍVHATÓ ELŐ "Run with VDMS"
    Context menüpont segítségével.
    így egy wizard jelenik meg ahol beállításainkal, ugyanúgy mint a properties
    (tulajdonságok) álítgatásaival .pif filokat itt .vlp filokat hozunk létre,
    Így a későbbiekben a .vlp filok segítségével futnak majd a programok WINNT alatt!
  • PiszkosFred
    Thx. a Privateer remake-t meglesem ;]
  • MrTressy
    mekkora a Virtual PC 5.1 + az a 6.22 DOS virtual HD együtt?Esetleg feltudnád tölteni nekem?Tudok adni ftp tárhelyet alá mert érdekelne...
  • jointeer
    és aki szereti eztet a játékot és/vagy a konzolt akkor ide ne jöjjön
  • rorr
    sima megadrive-ra a legjobb a maga idejében csoda volt a scrollozása és a 3d-s beütésű hátterei.
  • BBird
    És ezt miért kell így kiírni? Higgadj le csoki! :-)
  • jointeer
    SONIC THE HEDGEHOG SEGA MASTER SYSTEM II-RE A KIRÁLY!!
  • [Jakuza]
    A ket hettel ezelotti Underdogs frissitesben eleg jo cuccok vannak.
    Csak egypar nev: UFOs,Largo Winch,Deuteros: The Next Millennium,Lemmings,Descent to Undermountain,Zelda Classic,Space Hulk,Worlds of Ultima: Savage Empire,Privateer Remake stb.
  • dervis_
    Dehogy nem játszottam a második résszel. :) A chutulu story nem jött be és a grafika sem tetszett annyira, viszont sokkal jobban szerettem a nehézsége miatt. Tankokkal az volt a bajom mindkét részben, hogy a játék elején drágák voltak, (420 000 credit/db ha jól emlékszem) árukhoz képest könnyen szétestek, nem fértek be a szük helyekre (ajtók, roncsok stb.), és nem céloztak valami fényesen. És egy tank négy ember helyét foglalta el a gépen. Akkor inkább több embert vettem, akik fejlődtek ha túlélték. Rakétás tank már jobb egy fokkal, de van rakétavető is. Lehet, hogy nekem azért nem jöttek be a fejlettebb tankok, mert későn fejlesztettem ki őket, addigra az összes katonám a legjobb páncélban volt és mind messze jobban célzott bármelyik tanknál. Egyedül az ufo1-ben használtam a célkövető rakétás lebegőtankot a marsi pályákon, mert marad hely számára az Avengerben, amolyan tüzérségi támogatást nyújtott biztos távolságból és így nem kellett egy emberrel cipeltettem a rakétavetőt. A 2-ben meg rákembereket reggeliztek a katonáim, oda már nem kellett a célkövetős lebegőtank. Ráadásul az emberek páncélja jobban védett mint a tank páncélja. Ezen akkor jót röhögtem.

• ollie
    Eh emberek.

A Wizardry 8 még nem az az igazi old game, de én most nagyon élvezem. :))
  • qper
    Ooopsz, örök hála a segítségért! :)
  • NeoMaN
    ja, nem az volt a gond...
    A sounblaster music emu lassítja le..
  • Kandurex
    File menü / preferences / performance
  • NeoMaN
    Na sikerált.

Feltelepítettem VPC-re a DOS6.22-t, megy a CD megy az egér a hang stb...
    Installáltam a Screamer CD-s verzióját...
    Hááááát, még LOW qualityn is akad mint az állat.
    Mit lehet tenni? Mit kellene konfigolnom?
    Most kb egy 386-os PC sebességét hozza így.. :(((
  • Kandurex
    Mondok rá egy példát:

Autoexec:
    mscdex /d:atapi /v

Config:
    device=c:\dos\atapi.sys /d:atapi
  • Kandurex
    Én ráakadtam, úgyanis nincs DOS itthon és keresgéltem a vhd file -okat, a másik, hogy a legtöbb helyen csak 7.0 van, az meg néhány játékkal nem passzol, szal szerencse volt a 6.22.

A CD is ügy. Változó, de ez az alap:

Autoexec:
    mscdex /x:asysfileneve /v

(itt az x a választott meghajtó jel)

Config:
    device=x:\x\asysfile.sys /x:asysfileneve

(itt az első a sys file helye, a második már a meghajtó)

Jakuza, nekem a VMW valamiért nem akart hangot. Az 5.2 VPC meg néhol BUGos még
  • [Jakuza]
    Hat szerintem meg sem kozelitti tudasban a VMWare-t a VPC.
    Amugy milyen problemad van a hanggal a VMware alatt ?
    Mert nalam semmifele problema nincs vele, mit ahogyan a VPC-vel es a Bochs-al sem.
    Ahhoz pedig, hogy opengl-t hasznaljon nem az emulator szugsegeltetik.
    Ja es meg valami, 5.2-es a legujabb VPC.
    De ha eleg hozzaerto az ember sokkal tobbet kitud hozni ebbol az emulatorbol (VMWare) es osszesegeben sokkal, de sokkal magasabb tudasban mint a microsoftos VPC.
  • NeoMaN
    Screamer 1 FULLCD-s verziót szereztem. :)
  • NeoMaN
    Ezt az NV és az ATI is tudja driverből...
  • NeoMaN
    A virtuális HDD-t generálni kell vele, nem ráakadni valahol... :)
    Viszont feltettem énis, és baszik kezelni a CD ill. DVD meghajtóimat. Furcsa, mert úgyemléxem régen simán kezelte... Kell neki a config.sys-be és autoexecbe a mscdex akármi???
    Erre én már nem emléxem, be tudnád ide másolni? Megpróbáltam beírni ezeket a dógokat de sikerült LEFAGYASZTANOM vele a virtual PC-t. :))))))))
  • takysoft
    ja és free, nem kell serial, vagy bármi
  • takysoft
    van egy RefreshLock nevű progi. csak egy pici Exe az egész. be kell tenni indítópultba, had menen allándóan, minimális procihasználata van, észre se lehet venni. megkeresei az összes felbontáshoz a monitor maximális frekiértéket. a progik teljes képernyős módjában is megy. settlers2-höz, meg VPC-hez is menni fog.

Íme a progi, RefreshLock! ajánlom mindenkinek!
    én már vagy fél éve használom, és NAGYON megkönnyíti az életem.
  • Kandurex
    Egyébként nekem a véleményem az, hogy a Virtual PC 5.1 -nél nincs jobb emulátor DOS -hoz. Kurva nagy szerencsével ráakadtam mellé egy 6.22 DOS virtual HD-re és tökéletesen fut rajta minden program. Nincs az idióta sebesség probléma, mint a Dosbox -nál, vagy hang a VMWare -nál. A frekvenciát lehet igazítani, AWE32 is emulál, lehet alá rakni 3dfx és opengl támogatást (lsd. Screamer Rally)! I like it!
  • Kandurex
    Viszont VPC sikerült beállítani! Állat!
  • Kandurex
    Nekem is, de kénytelen vagyok a 3 -mat tolni, mert nem tudom beállítani a képfrekvenciát :(
  • takysoft
    az volt az egyetlen settlers ami bejött.
    3-4 nem tetszett annyira(bár nem is ismerem annyira)
  • NeoMaN
    elsővel nyomtam, ezt nem ismerem
    az elsőt is a gyér angol tudásom miatt buktam el 1-2 küldi után...
    :(

Most CD-im között találtam egy Settlers2 HUN-t
    Lehet nekiállok.
    :P
  • Kandurex
    Hoppá, egy újabb örökzöld került elém: Panzer General 2. Vélemény?
  • takysoft
    marha meleg van... asszem nem kéne játszani mostanában, türelmetlen vagyok...
  • takysoft
    gondoltam az ufo2 ugyse teccik, becheateltem magamnak egy leviatánt, egy halom páncélt meg a végküldit.
    elmentem.... te!... hát ez inkább unalmas volt, mint nehéz.. előrement 5-6 katona, letolta a népet(mert alien nem nagyon volt könnyű fokozatban), a többi meg arról szólt, hogy viszem a maradék 20-at is... a második szint különösen labirintusgyaloglás volt... nem is kell keresni semmit, lineáris az egész....
    szerintem uccsó pályának elég szar
  • NeoMaN
    Volna 1 kérdésem.
    2 változatom van a Pinball Illusionból. Az egyik 5MB a másik 50MB!
    Ha kilépek belőlük mindkettő azt írja ki, hogy Pinball Illusion CD version. Mindkettőben benne van a Vikinges tábla is.
    Mi a különbség???
    Én nem vettem észre semmit, graf, zene ugyanaz...
    ??????
  • NeoMaN
    nekem az van meg....
  • sbob
    Az nagyon jó, de a cd-s verzió kell belőle, amin rajta van a 4. tábla (a vikinges).
  • sbob
    Küldj rá egy wines portot.
    A Duke3D DOSBoxban nem igazán megy. Érdemes kivenni a hangot, levenni a grafikát, és kicsinyítani az ablakot... szóval egyszerűbb egy wines port.
  • sbob
    Hehe... a szinkronos... már meg van vagy 5 éve, de egy idő után idegesített, ezért visszaraktam az angol verziót.