8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#3642 PiszkosFred és Sbob -
#3641 3.
Én sem emléxem, azért is írtam hogy ha jól emléxem. Meg kell nézni, régen volt már. ;]
6.
Avengert én is csak akkor használtam, ha tuti voltam benne hogy leszedi a hajót, max kevés sérüléssel - mert az sem jó ha a csapatszállítót 80%ra lövik ami 1 hónap repair minimum, és hát az ufók csak jönnek, csak jönnek ;] Ha nagy ufo jön és tudom hogy az avenger esetleg nem bír vele, akkor jönnek az igazi elfogó vadászok, párossával - ha esetleg az első nem lenne elég ;]
7.
Tévedések elkerülése végett ;] Nem vagyok laser párti. Én csak azt mondom, hogy amíg a laser muníciója "automatikus" és nem kell neki töltény, addig a plasma gun/heavy plasma-hoz bizony már kell ammo, amelyet idegen anyagokból lehet legyártani. Nálam bizony volt hogy kifogyott, és vagy gyártás alatt állt, és nem várhattam a missióval, mennem kellett. Erre mondtam, hogy ez esetben a laser puska a hátizsákban, amolyan biztonsági tartalékként, életet menthet ;] Vagy szintén plasma töltények spórolása céljából a kisebb hajóhoz, supply shipig (asszem azok a 5-7fős lapos, még 1szintes hajók) akár laserrel is ki lehet menni, de ez esetben kettéssével - értem ezalatt hogy 2 ember lővi az ellenfelet (sajnos a laserből van hogy több találat kell mint plasmából - viszont az auto shot timeunitja kevesebb neki, ezért lehet tüzelni mint a meszes;])
Szal plasma párti vagyok, de ha úgy adódik, akkor spórolás miatt, vagy végszükség esetén, előveszem a laser rifleket. Heavy lasert nem, annak nagyon sok a timeunitja egy-egy lövéshez, pedig erősebb mint a rifle.
Xcom2-ben én is sonic-kal mentem. És igen, idegbaj a 2, de én élveztem. Leszámítva hogy az első hónapokban mindig volt egy terrorhajó amellyel kezdő cuccokkal iszonyat tökölés a dolog, sokat játszottam vele is. A grafikája viszont engem irritált, az első rész sokkal jobban bejött, de ez már extra dolog, ha elvonatkoztattam, jó volt megint minden ;] -
#3640 Szóval, a windows commanderrel összeilleszted a file -kat (Ufo1hun.001 és Ufo1hun.002) kapsz belőle egy ufo1hun.out nevű file -t, ezt nevezd át English.dat -re és másold be a \Geodata könyvtárba felülírva vele a régit és go play :) -
sbob #3639 No akkor szegény Fred barátomat most kritika alá veszem :)
3. Én sem tudom most biztosan hogy vissza lehet-e szerezni támógatokat. Én úgy emlékszem.
6. Én sosem használtam a csapatszállítóm elfogásra is. Féltettem. Arra jó volt az új típusú vadász.
7. Ez a legjobb. Te Laser párti vagy. Mind1, bár szerintem Plasma fegyvert, töltényt és Alien Grenadet rengeteget lehet zsákmányolni. Mission közben is, szóval sosem kellett "integetnem". Idegen anyagot sérült hajóból is lehet szerezni csak kevesebbet. Meg csak később gáz ez mikor már elég pöpec a felszerelés az Interceptorokon, és szinte semmi nem marad az idegen hajókból.
A Lasert én egyszerűen gyengének találtam... ugyanez a kettesben a Gaussal. Miután már rájöttem ott is hogy azzal nem érdemes vackolni és ráfeküdtem a Sonicra. Egyből átlendültem ott is a holtponton, és élve jöttem vissza a missionökből.
A 2-t én is ajánlom, de ott már fel kell kötni az alsót, mer az nem poénos. Félek kitépem az összes hajszálam, ezért most inkább hanyagolom. Egyébként varázslatos játékok. Nagyon ki lettek találva. -
sbob #3638 Hehehe lassabban gépeltem... mindenesetre érdekes! Nem egy taktikát követünk a játékban... :DDDD -
sbob #3637 Kandurex elmondja majd neked, mert neki is sikerült nagy nehezen. Az english.datot cserélte ki. -
sbob #3636 1. Van mozgásérzékelő asszem... én sosem használtam. A második részben tuti van.
2. Szerintem az nem számít, a lehető legtöbb civilt kell megmenteni. Ha civilek halnak meg az rossz, sőt ha te ölöd őket véletlenül az még rosszabb. Értékelésben benne vannak ráadásként a saját veszteségek is. Szóval azér van még mit tanulnod, de alakul! :)
3. Vissza lehet, de nehezen és naon szat ügy. Azér lépnek ki mer nincs a közelben bázisod, és nem látod a nagy méretű ufo tevékenységet. Fel fognak majd arra fele húzni egy bázist. Idegen bázist úgy fedezel fel, ha nem látja a radar, hogy Interceptorral járkálsz fel s alá, ha az egyik waypont közelében bázisa van akkor megtalálod. Egyébként meg látni mert Large ufok közlekednek arra, viszik az utánpótlást.
4. Cheat nélkül szerintem 1 hónap biztos meg van.
5. Végül is fegyvwer, kell hozzá egy megfelelő épület a bázisodba. Ha elfogsz egy élő etheralt akkor kapod meg. Ennek köszönhetően embereidet képezheted, akik képesek lesznek vagy bepánikoltatni vagy átvenni az ellenőrzést az idegen lények felett. Aztán sok variáció lehet. Lelövöldözöd őket egymással, eldobálod a fegyvereit, hogy könnyen elfoghasd stb. A mindcontrolnál két számod lesz asszem skill és strength. Már nem emlékszem melyik de az egyik a képzések során növelhető, a másik egy alapszám. Asszem az lesz a strength. Ha abban gyenge, akkor számolhatsz vele, hogy az idegenek mindig őt fogják missionök közben kipécézni, hogy bepánikoltassák. Rosszabb esetben átvegyék felette az ellenőrzést.
6. Lehetnek később kapsz még az idegen technológiának hála, de annak az üzemanyaga viszont valamelyik idegen anyag lesz. Szóval gürcölhetsz majd érte...
7. Már írtam ha nem itt akkor a retrogames fórumban. Plasma. Mindkét játékban az idegen fegyverek jobbak, mint az emberi technológia. Én a plasmára szavazok. A Heavy Plasma kell neked... az kellemes :)
No meg lesz akkor Plasma Tank, Plasma Defense, és Plasma Cannon Interceptorokra... az lesz csak a királyság!!!! -
#3635 Szasztok4
Találtam jó kis win alatt hanggal is futkosó verziót UFO1.
Valaki elküldené nekem a magyarítást MSN-en vagy mélen? Ami a magyarítások.hu -ról szedtem, azt nemtom feltenni reá...
Ja, és instrukciót is , hogyan lehet ráapplikálni.
Kérem...
Köszi! -
#3634 1. - mintha lenne mozgasdetektor, de azt fel kell talalni. De ez nagyon homalyos, en emlexem ra hogy van, de lehet hogy keverem valami massal.
2. - Hat elvileg a civilek szamitanak csak es kizarolag. Hazak nem igazan, max az hogy lehetnek benne civilek, szal csak ovatosan ;]
3. - Persze, ignadozik az adakozas. Ha vegleg kilepnek es lepaktalnak az ufokkal, akkor onnan tol nincs mese, nekik lottek - ha emlekeim nem csalnak.
4. - Valtozo, de nem vegtelen. Egy ido utan meglesz majd a "Fo bazis" helye, akkor erdemes lesz elindulni, mert onnan annyira besurusodnek a tamadasok varosok, es bazisod ellen, hogy az mar unalmas lesz es/vagy bosszanto ;]
5. - Nem lovom le a poent, ra fogsz ismerni ha talalkozol vele. Eloszor majd Sectiodok fogjak bevetni ellened, tulik majd lenyulhatod es meglatod ;]
6. - Igen. Lesz meg par hajo, a legvegen a legjobb fejlesztessel, amely egyben elfogo vadasz es csapatszallito.
7. - Laserbol egy rifle sosem art ha van a hatizsakban. Mert Plasma ha kifogy, akkor azzal max integetni tudsz ;] Plasmahoz kell gyartanod toltenyeket, amelyek ufo forrasokba kerulnek. Ezeket sertetlen hajokkal vagy ufo bazisok foglalasaval szerezhetsz. Ezert aztan lesz amikor szukon leszel belole. Kisebbl letszamu hajohoz erdemes kimenni laserrel, es 2x tulerovel, kettes csapatokban. Akkor eleg a laser. Nagyobb hajokhoz csak plasmaval, heavyvel, de minimum gunnal. Pistol csak akkor, ha nincs mas. Kesobbiekben, soksok csata utan, amikor lesz alapanyag dogivel, akkor mar csak plasmaval erdemes menni.
+1: Ha rakapsz a jatekra, a 2t is ajanlja szerintem itt mindenki. A harmadik resz mar annyira nekem nem tetszett - XCom:Apocalypse - de egy probat majd megerhet. (Az fps jatek ami keszult Encounter neven, hat azt koszonjuk...inkabb nem minositem;]) Az Ufo:Aftermath nevu nem oly' regi akarmit messze keruld el. Igaz hogy hivatalosan nem folytatasa a korabbi Xcom sorozatnak, de nagyon eltoltak. Semmi gazdasagi resz, csak akcio, es haz az is...szoval megcsufolasa a franchisenak. A mostani Aftershock mar igeretesebbnek tunik, meglatjuk... -
#3633 Nah, megjöttem az UFO -zásból :) Fasza, így tömören a játék. Legjobban a gránátozás vált be a tippek közzül! Mondjuk halálra idegeltem magam az első két órába, hogy bármilyen idegen egy lövésétől kihaltak katonáim, de hál'isten (bár még nem próbáltam ki) sikerült kifejleszteni a személyi pajzsokat. Egy pár kérdés felmerült bennem. Szóval:
1,. Van e valamilyen detektor a játékba földi csatáknál? Elég bosszantó tud lenni, hogy nem találom az idegneket és úgy kell az egész pályát átfésülnöm, vagy a lesből támadások :(
2,. Úgy vettem észre, hogy a vidéki csatákat, ha nem vesztek embert, azt kiválóra sikerül, de a városi terror támadások alkalmával szinte mindig gyenge vagy közepes. Jó 1 - 2 civilt lelőnnek a fattyúk, de azt szinte nem is lehet megakadályozni...igaz az is, hogy néha szarrá ágyúzom + rakétázom a környéket...szóval számít a környék sértetlenül hagyása?
3,. Ha esetleg valamelyik ország kilép a támogatási programból, vissza lehet szerezni a támogatásukat valahogy? (Még nem történt meg, de már Kanada mínusz 30k *val kevesebbet teljel)
4,. Milyen hosszú játékidő?
5,. Mi a jó isten az mindcontrol? A szót értem, de hogy ez fegyver lenne vagy valami más?
6,. Interceptorokon kivül lehetnek másfajta gépeim is?
7,. Laser vagy Plasma?
Előre is thx a segítséget. Még valami: Ez a játék über királyság! -
#3632 Ahogy írtam, csak bunkómód kimásoltam a remakes -ről. Ott ezek voltak UFO alatt. Képek alapján szerintem is JA inkább. :-) JA mostani részét várom már, ha szóba jött. :-)
Egyébként igazad van abban, hogy mindenkinek az a retró, ami gyerekkorában volt. Így nekem az ATARI kazettás játékok, meg az XT,Hercules. De azok a bizonyos '90 -es évek vége felé kijött művek sem mai fényben tündökölnek. Hívjuk őket nyugdíj előttieknek. ;-)) -
sbob #3631 Az utolsó inkább egy Jagged Alliance remake... szerintem. -
#3630 Na akkor először is jó reggelt (nekem ez most még az)!
Másodszor belinkelek 5db UFO remake-t, de ne kérdezzétek, hogy melyik milyen. Csak kimásoltam a remakes -ről.
Xenocide
UFO: Alien Invasion
X-Force: Fight For Destiny
XCOM - Project Colonisation
Aussie Defence Squad
Aki ismeri valamelyiket, leírhatná, hogy melyiket érdemes bevállalni. :-) -
sbob #3629 Van belőle egyébként Win-es változat a HOTU-n ha az a probléma... persze ha ilyen csili-vili 3d remake hiányzik az más... -
sbob #3628 A lehető legtöbb embert pakold fel az avangerre... én később szoktam 1 tankot vinni. Amikor már a legjobb szállítógépem van, akkor 2-t. Akkor már úgyis lesz légpárnás tank. -
#3627 Az elsővel kezdek, azért köszi. Elég lesz ez a COV is ahogy nézem. Tulajdonképpen tényleg inkább tippekre van szükségem. Pl. most már az embereim úgy néznek ki, mint a karácsonyfa a rengeteg gránáttól, aztán hajótípusból csak avangert veszek, fejlesztek. -
sbob #3626 Csak a második rész van a 3. kötetben, de nem több mint a fejlesztési lista. Ami viszont nem túl bonyolult (nem egy Master of Orion 2), mert ha az első részt végignyomtad, akkor arra épül. De ha naon kell majd bescannelem neked...
De ne a második résszel kezd, kár lenne ha kiábrándulnál ebből a jó kis sorozatból. -
#3625 Az meg van amiben az UFO van? Scanner? :) plspls :) -
sbob #3624 Hát előkaptam a már emlegetett ultrás cd-t, mert úgy emlékeztem, hogy rajta vannak a pc-s játékok könyvek anyagai is. Sajna csak a töredéke, szóval az ufo2 nincs. De bármi kérdésed van írj, mer ott még friss az "élmény". Az első résznél meg megerőltetem magam... + szerencsére vannak itt még segítőkész userek. -
sbob #3623 Meg az első kettőt is újrakiadták anno. Volt is a múltkor valahol egy hivatkozás a 2. könyvben egy leírásra. Hát nem találtam... -
sbob #3622 Nincs meg mind. -
sbob #3621 Akkor az első rész...
Az lesz az! Valami Crysaloid tényleg. Igazából én rettegek tőlük, amíg nincs flying suit. Amikor városban kell alien terrort megfékezni és ilyenek vannak az a szép. A civilek nagyrésze átalakul ilyen szépséggé, és vége a dalnak. Mentheti az ember az irháját. A zombiba meg az a szép, hogy egy telitalálat után átalakul már. Ráadásul ezek a dögök annyi találatot igényelnek mint egy tank. Szörnyű kellemetlen élményeim voltak. Azt hittem ezt nem lehet megfejelni a második részben.
Akkor a második rész...
Eegen... azt kihagytam! Igyekeztem elfelejteni... :\
De öröm, hogy nemcsak én tépem a hajam attól a játéktól. Amit nem mondtam még, hogy az idegen bázisok is vannak vagy 2-3 szintesek. A hajók is kb 3 szintesek, a kikötők meg....
Egyéként a kikötős missionok nagyon egyszerűek lettek ott. Könnyűek...
Hajóra menni azért öngyilkosság, mert körbeállják a hordozórepcsit a dögök. Nem is látja az ember hol vannak. Aztán ugye az is két ütközetes küldetés. Aki túlélte az elsőt mehet a raktérbe... jajj...
A mind controlt pedig már szinte a legelejétől használják az idegenek, és amíg nincs az embernek, addig szenvedés az egész játék.
A különböző lelőtt ufo hajóktól is kész voltam. Tök sötét az összes pálya, este nem is megyek missionre.
Férfiasan bevallom, hogy körönként mentek, és megpróbálom a lehető legtöbb emberrel túlélni a dolgot. Egyszerűen ha csak simán úgy játszanék, mint az első részben esélyem nem lenne. Mind1, görcsöt kapok attól a játéktól. Majd ha megint lesz erőm folytatom tovább... talán mákom lesz ez egyszer. Csak az a baj a pályák nagy kiterjedése miatt órákat vesz el 1-1 misszió. -
#3620 Neked meg van a PC -s játékok könyvei? -
#3619 ISTEN VAGY! -
sbob #3618 Erről jut eszembe! Nem remake, de talán érdekel valakit...
http://ufo2000.sourceforge.net/ -
sbob #3617 Nekem úgy rémlik, hogy 45 és 46/47-es számokban foglalkoztak az első résszel.
A másodikkal a PC-s játékok 3. kötetében, újságra nemtom megmondani... -
#3616 Hülye vagyok, nem figyeltem, hogy már kiírtad. Bocsi! :-) -
MrTressy #3615 végülis ja de egy s60 as változat igen jól jönne -
#3614 Na meg is találtam az első résznek a leírását:
első oldal
második oldal
harmadik oldal
negyedik oldal
ötödik oldal
hatodik oldal
Ez talán elég lesz kezdetnek!? ;-) -
#3613 Van időd? Akkor keresd meg a leírásokat a CoV scannelt számaiban X-Com -ról. :-)
LINK -
#3612 Ebből? Nem kell ;] Ez így tökéletes ahogy van. (egyéni vélemény persze) -
MrTressy #3611 jó kis leirás :) kár hogy nincsen vmi faxa remake belöle.. -
#3610 COMMODORE VILÁG 46 UFO LEÍRÁS!!! -
#3609 húha 1989 GOLDEN JOYSTICK:
legjobb grafika 8bit: armalyte,last ninja 2
legjobb akció 16bit:operation wolf, pacman
legjobb grafika 16BIT: ROCKET ranger ,starglider2 (ez oké)
legjobb zene 8bit: bionic commando, operation wolf
legjobb zene 16bit: starglider2 , INTERNATIONAL KARATE + (EZ OKÉ)
-
#3608 http://pcvilag.muskatli.hu/irodalom/CoV/ujcov.html -
#3607 Nekem az összes cov + ultra megvan de valahol a neten is elérhető a dolog mindjárt megnézem... -
#3606 Masodik reszhez annyit tennek hozza, hogy a hajok elleni terror tamadasoknal a vegen mindig a hajam tepem ;] Ott nem erdekel a letszamvesztesegem, csak elje tul a fel csapat es sikeruljon a missio...
Az elso resz Crysaloid vagymi elleni harc - zombivaltoztat ha elkapja a katonadat, majd a zombibol kikel egy ujabb Crys..akarmi, ami ujra fertoz - legjobb modszere ha mar akkor elkezded loni, amikor minimalis az esely a talalatra, de mar kiszurtad egy katonaval. Muszaj, mert ha kozeler es nincs fedezete az egysegnek, akkor ott bajok lesznek ;] Utalom oket, jobban mint a mindcontrolok ethrealokat. Vagy a kis sunyi probe-olo sectoidokat. -
sbob #3605 Akkor komoly meggondolatlanságról tettél tanúbizonyságot. Nekem sajna szétlopkodták az anyagaimat. Sajna már csak a töredéke van meg, de az biztos helyen.
Ellenben az összes cov anyaga fenn volt az egyik pcultra cd-jén... nem tudom most hirtelen melyiken.
Meg a covokat el lehet érni a netről is be vannak scannelve. -
#3604 Húú, most olvasok vissza, köszi a tippeket, mindenki! -
#3603 Ennyire régiek sajnos nincsennek meg :( a legrégebbi újságom egy 1997 PCX. Többségük meg költözésem után kidobódott :(, franc se gondolta, hogy 2005. második felében egy 1994. -es játékkal akarok játszani