Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nos a korod elvben megfelelõ, bár amikor a nickemmel varázsolsz, el szoktam gondolkodni, hogy tényleg betöltötted-e a 18-at... 😛
mellesleg ha jól emlékszem, te nem Windowssal kezdted a pályafutásod...
mellesleg ha jól emlékszem, te nem Windowssal kezdted a pályafutásod...
majd igyekszem...
Na most lebuktat, nézzenek oda... Tehetem át az Ismeretlenbe a korom, mert ez így olyan ciki, hogy tökmag vagyok. (Ugye kedves 12éves ismeretlen korosztály?) :-)
És remélem hamar elveszik a ködben a lebuktatásod... :-DD
És remélem hamar elveszik a ködben a lebuktatásod... :-DD
Ez 20 éves kereken. :-)
Bár én is csak késõbb találkoztam vele, rá pár évvel.
Remek RTS(?) :-)
Volt több része is. Volt tengeri ütközet is (1987), meg a MicroProse kiadta az égi csatát is (1992), bár azt nem tudom, hogy mennyire kapcsolódik az eredeti két részhez, mennyire hasonló.
Bár én is csak késõbb találkoztam vele, rá pár évvel.
Remek RTS(?) :-)
Volt több része is. Volt tengeri ütközet is (1987), meg a MicroProse kiadta az égi csatát is (1992), bár azt nem tudom, hogy mennyire kapcsolódik az eredeti két részhez, mennyire hasonló.
az "okos" hozzászólásod inkább magadban kellett volna tartanod 😉
Bocsánat, ez így gonoszság lenne, hogy se forrás, se semmi... :-))
Szóval: LINK, ahonnan egy kattintással el lehet érni a játékot! :-)
Szóval: LINK, ahonnan egy kattintással el lehet érni a játékot! :-)
Ha véletlen valakit érdekelne:
LINK
LINK
Ezt tökre bírtam, bár akkoriban még túl fiatal voltam a vérbeli stratégiákhoz, s a felét nem értettem. Volt ez kb. a '80-as évek végén!? Fel is rakom majd valamikor.
Ismerõs még valakinek egyébként? :-)
Én is új generáció vagyok, engem sem szeretsz? :-(((
Nekem a Doom 3 már ezer éves, elavult grafika, stb... :-)
Nekem a Doom 3 már ezer éves, elavult grafika, stb... :-)
természetesen a listán változott 1-2 dolog azóta... pl. Elder Scrolls: Arena... de érdemes a cégeket megnézni, õk még árusítják ma is a régi játékaikat az oldalaikon...
nos szerintem, akit érdekelt a téma annak ez a játék nem ismeretlen... akik viszont Winnel és Doom3-mal kezdték a pályafutásukat, azok nálam kimaradnak a "mindenkibõl"... so sorry, de nem komálom az új generációt a neten... talán a rossz tapasztalatok miatt...
7th Legion - Epic Classics
Afterlife - Lucas Arts
Ascendancy - Virgin Interactive
Blake Stone - 3D Realms
Caesar II & III - Sierra
Carriers at War (all) - SSG
Civilization - Crucial Store
Civil War - Virgin Interactive
Colonization - Crucial Store
Command & Conquer (all) - Westwood
Commander Keen (2,3,5) - 3D Realms
Crystal Caves - 3D Realms
Curse of Monkey Island - Lucas Arts
Dark Forces - Lucas Arts
Day of the Tentacle - Lucas Arts
Death Rally - 3D Realms
Doom - ID Software
Doom II - ID Software
Duke Nukem - 3D Realms
Duke Nukem II - 3D Realms
Duke Nukem 3D - 3D Realms
Elder Scrolls (all) - Bethesda
Electroman - Epic Classics
Elvira (all) - Adventuresoft
Epic Pinball - Epic Classics
Extreme Pinball - Epic Classics
Full Throttle - Lucas Arts
Heartlight - Epic Classics
Heretic - ID Software
Heroes of Might and Magic (all) - 3DO
Hexen - ID Software
Hocus Pocus - 3D Realms
Inca II - Crucial Store
Indiana Jones and His Desktop Adventures - Lucas Arts
Indiana Jones and the Fate of Atlantis - Lucas Arts
Indiana Jones and the Last Crusade - Lucas Arts
Jazz Jackrabbit - Epic Classics
Jill of the Jungle (All) - Epic Classics
Leisure Suit Larry (All) - Sierra
Loom - Lucas Arts
Lords of the Realm - Crucial Store
Maniac Mansion - Lucas Arts
Master of Orion II - Crucial Store
Might & Magic (all except Swords of Xeen) - 3DO
Monkey Island - Lucas Arts
Monkey Island 2 - Lucas Arts
Planet Strike (Blake Stone 2) - 3D Realms
Quake - ID Software
Radix: Beyond the Void - Epic Classics
Raptor - 3D Realms
Rebel Assault - Lucas Arts
Rebel Assault 2 - Lucas Arts
Redneck Rampage - Interplay
Rise of the Triad - 3D Realms
Sam & Max Hit the Road - Lucas Arts
Screamer (All) - Virgin Interactive
Seek & Destroy - Epic Classics
Shadow Warrior - 3D Realms
Sim City Enhanced - Virgin Interactive
Simon the Sorcerer - Adventuresoft
Simon the Sorcerer 2 - Adventuresoft
Speedball 2 - Crucial Store
Stargunner - 3D Realms
Terminal Velocity - 3D Realms
The Dig - Lucas Arts
Theme Hospital - Electronic Arts
The Secret of Monkey Island - Lucas Arts
Tie Fighter - Lucas Arts
Toonstruck - Virgin Interactive
Ultimate Doom - ID Software
Virtual Pool - Interplay
Wacky Wheels - 3D Realms
Warcraft 2 - Blizzard
Warlords Deluxe - SSG
Warlords 3 - SSG
Wizardry (all) - Sir Tech
Wolfenstein 3D - 3D Realms
X-Wing - Lucas Arts
Xenon 2 - Crucial Store
Xenophage - 3D Realms
Z - Virgin Interactive
Zak McKracken and the Alien Mindbenders - Lucas Arts
de a lista hiányos... 1 részt töröltem belõle, mert csak ezek érdekeltek anno engem... másrészt meg több játék nem szerepelt a listán... azért mert azokat akkor már nem árulták sehol, vagy felújítva árulják... pl. Frogger - Sierra, DigDug -Atari vagy ott a SideArms, amit anno a Capcom csinált, no ha jól emlékszem akkor a Capcom által kiadott játékok mind le vannak védetve a szövetségük által... aztán még ott vannak a nehezebb ügyek pl. First Star Software, õ magában harcol a szerzõi jogokért... a Boulder Dash 1-2, és a Rockford is ide tartozik, bár azt a Mastertronic adta ki, csak a készítõ a Peter Liepa volt...
valójában ezek az ügyek teljesen átláthatalanok, még maguk az érintettek sem tudnak sokszor infot anno, 1000 éves sztori, de azért leírom... Gab barátom a Sierra-nál érdeklödõtt, hogy a Caesaron kívül van e másik játékuk amit fel lehet rakni... a válaszban közölték, hogy egy játékukat sem lehet feltenni! hát persze megint írt nekik az ügyben, hiszen akkor hazánkban is minden újság cd-jén szerepelt a játék... nagy nehezen sokadik mail váltásra kiderült, hogy a Caesart nem is õk csinálták...
Afterlife - Lucas Arts
Ascendancy - Virgin Interactive
Blake Stone - 3D Realms
Caesar II & III - Sierra
Carriers at War (all) - SSG
Civilization - Crucial Store
Civil War - Virgin Interactive
Colonization - Crucial Store
Command & Conquer (all) - Westwood
Commander Keen (2,3,5) - 3D Realms
Crystal Caves - 3D Realms
Curse of Monkey Island - Lucas Arts
Dark Forces - Lucas Arts
Day of the Tentacle - Lucas Arts
Death Rally - 3D Realms
Doom - ID Software
Doom II - ID Software
Duke Nukem - 3D Realms
Duke Nukem II - 3D Realms
Duke Nukem 3D - 3D Realms
Elder Scrolls (all) - Bethesda
Electroman - Epic Classics
Elvira (all) - Adventuresoft
Epic Pinball - Epic Classics
Extreme Pinball - Epic Classics
Full Throttle - Lucas Arts
Heartlight - Epic Classics
Heretic - ID Software
Heroes of Might and Magic (all) - 3DO
Hexen - ID Software
Hocus Pocus - 3D Realms
Inca II - Crucial Store
Indiana Jones and His Desktop Adventures - Lucas Arts
Indiana Jones and the Fate of Atlantis - Lucas Arts
Indiana Jones and the Last Crusade - Lucas Arts
Jazz Jackrabbit - Epic Classics
Jill of the Jungle (All) - Epic Classics
Leisure Suit Larry (All) - Sierra
Loom - Lucas Arts
Lords of the Realm - Crucial Store
Maniac Mansion - Lucas Arts
Master of Orion II - Crucial Store
Might & Magic (all except Swords of Xeen) - 3DO
Monkey Island - Lucas Arts
Monkey Island 2 - Lucas Arts
Planet Strike (Blake Stone 2) - 3D Realms
Quake - ID Software
Radix: Beyond the Void - Epic Classics
Raptor - 3D Realms
Rebel Assault - Lucas Arts
Rebel Assault 2 - Lucas Arts
Redneck Rampage - Interplay
Rise of the Triad - 3D Realms
Sam & Max Hit the Road - Lucas Arts
Screamer (All) - Virgin Interactive
Seek & Destroy - Epic Classics
Shadow Warrior - 3D Realms
Sim City Enhanced - Virgin Interactive
Speedball 2 - Crucial Store
Stargunner - 3D Realms
Terminal Velocity - 3D Realms
The Dig - Lucas Arts
Theme Hospital - Electronic Arts
The Secret of Monkey Island - Lucas Arts
Tie Fighter - Lucas Arts
Toonstruck - Virgin Interactive
Ultimate Doom - ID Software
Virtual Pool - Interplay
Wacky Wheels - 3D Realms
Warcraft 2 - Blizzard
Warlords Deluxe - SSG
Warlords 3 - SSG
Wizardry (all) - Sir Tech
Wolfenstein 3D - 3D Realms
X-Wing - Lucas Arts
Xenon 2 - Crucial Store
Xenophage - 3D Realms
Z - Virgin Interactive
Zak McKracken and the Alien Mindbenders - Lucas Arts
de a lista hiányos... 1 részt töröltem belõle, mert csak ezek érdekeltek anno engem... másrészt meg több játék nem szerepelt a listán... azért mert azokat akkor már nem árulták sehol, vagy felújítva árulják... pl. Frogger - Sierra, DigDug -Atari vagy ott a SideArms, amit anno a Capcom csinált, no ha jól emlékszem akkor a Capcom által kiadott játékok mind le vannak védetve a szövetségük által... aztán még ott vannak a nehezebb ügyek pl. First Star Software, õ magában harcol a szerzõi jogokért... a Boulder Dash 1-2, és a Rockford is ide tartozik, bár azt a Mastertronic adta ki, csak a készítõ a Peter Liepa volt...
valójában ezek az ügyek teljesen átláthatalanok, még maguk az érintettek sem tudnak sokszor infot anno, 1000 éves sztori, de azért leírom... Gab barátom a Sierra-nál érdeklödõtt, hogy a Caesaron kívül van e másik játékuk amit fel lehet rakni... a válaszban közölték, hogy egy játékukat sem lehet feltenni! hát persze megint írt nekik az ügyben, hiszen akkor hazánkban is minden újság cd-jén szerepelt a játék... nagy nehezen sokadik mail váltásra kiderült, hogy a Caesart nem is õk csinálták...
...es azoknak sincs, akik fiatalok ahhoz, hogy esetleg hallottak volna a sorozatrol ;]
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
tudom, bocsika csak egybe írtam az üzit... nem volt kedvem sokat postolni...
elhiszem, hogy meg van neked, de ilyennel kár felvágni emrt mindenkinek meg van az a játék! 😛
elhiszem, hogy meg van neked, de ilyennel kár felvágni emrt mindenkinek meg van az a játék! 😛
Köszi mindenkinek, sikerült. 

\"... Ha mindig kék az ég, ha mindig zöld a fű, ha nincsenek problémák, de mindenki tetű! ...
Ha odáig eljutsz, ahol a logoban le van írva egy pár szám és betû (kis és nagybetû fontos!), akkor csak alatta a megfelelõ mezõbe ugyan azt be kell gépelni. Ezután enter és elvileg jön. De inkább IE-vel tölts, s nem letöltõmanagerrel. Az a biztos. :-)
Köszönöm szépen.
\"... Ha mindig kék az ég, ha mindig zöld a fű, ha nincsenek problémák, de mindenki tetű! ...
hopp elgépeltem bocsi:
IDSA -> ISDA
IDSA -> ISDA
ehh... gondolhattam volna, hogy ezt fogod válaszolni...
A Simon 2 ne hiszem, hogy a HOTU-n fenn lenne... kb 2-3 éve szereztem az IDSA-tól egy kisebb listát azokról a játékokról melyeket nem szeretnének nálam nem eredetiben látni, persze nem kell nagy ész hozzá, csak meg kell nézni mely kiadók alkotják a szervezetet... a lényeg, hogy szerepelt rajta az említett kalandjáték is
bár boltokban én nem láttam... de sok szerencsét hozzá!
A Simon 2 ne hiszem, hogy a HOTU-n fenn lenne... kb 2-3 éve szereztem az IDSA-tól egy kisebb listát azokról a játékokról melyeket nem szeretnének nálam nem eredetiben látni, persze nem kell nagy ész hozzá, csak meg kell nézni mely kiadók alkotják a szervezetet... a lényeg, hogy szerepelt rajta az említett kalandjáték is
bár boltokban én nem láttam... de sok szerencsét hozzá!
No akkor J. Kapitany, erre majd figyelj mert lehetnek gondok ha valami letöltésmenedzserrel több szálon kezdel bele... ;]
Él még náluk a "csak egy szálon" töltés?
Szevasztok!
Anno még Amigára jött ki elöször a game, a neve Slam Tilt, a legjobb flipper game amit valaha is láttam. Késõbb kijött pc-re is, ezt a verziót keresném.
Elõre is köszi
Anno még Amigára jött ki elöször a game, a neve Slam Tilt, a legjobb flipper game amit valaha is láttam. Késõbb kijött pc-re is, ezt a verziót keresném.
Elõre is köszi
Törödj bele és kész! :-D Hihi...
Akee: Shogun-t a boltok polcairól tudod letölteni a kosaradba, egyre kedvezményesebb áron. :-)
jbworld: Simon 2-t nem olyan régen láttam vhol, csak már nem emlékszem merre. Ha the-underdogs.org -n nincs fenn, akkor hirtelen más lelõhelyet én sem tudok.
Akee: Shogun-t a boltok polcairól tudod letölteni a kosaradba, egyre kedvezményesebb áron. :-)
jbworld: Simon 2-t nem olyan régen láttam vhol, csak már nem emlékszem merre. Ha the-underdogs.org -n nincs fenn, akkor hirtelen más lelõhelyet én sem tudok.
hello!
Segitsen valaki please!! A Shogun: Total War c. játékot honnan tudnám letölteni??
Segitsen valaki please!! A Shogun: Total War c. játékot honnan tudnám letölteni??
Hi!
Már 1000 helyen néztem hogy honnan lehetne leszedni a simon the sorcerer 2. részét, de sehol sem találom. Az elsõ nagyon tetszett.
Elõre is kösz.
Már 1000 helyen néztem hogy honnan lehetne leszedni a simon the sorcerer 2. részét, de sehol sem találom. Az elsõ nagyon tetszett.
Elõre is kösz.
gratula... 

naja 

Az LHX-ben nekem az a rész tetszett nagyon amikor a küldik végén centre pontosan kiírta, hogy mennyibe kerül majd a gép kijavítása az adófizetõknek! Hát nem spóroltam a közpénzzel!
Több is veszett Mohácsnál! 
Több is veszett Mohácsnál! 
Underdogs? Esetleg valami olyan bolt, ahol leertekelve meg kaphato par jatek 500-1000 ft magassagaban. Mas otletem nekem sincs, sorry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;]
Sziasztok!!! Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy a post mortem c. játékot honnan szedhetném le (full verzió). (e-mailben, vagy valahogyan linkben)Sehol nem találom. E-mail: [email protected] Sürgõs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elõre is köszönöm.
Szotyimutyi
Elõre is köszönöm.
Szotyimutyi
ehh... thnx, de:
1., nem szeretem az ingyen reklámot...
2., az oldalla még marha sokat kell dolgozni, hogy "isteni" legyen...
3., nem szoktam az oldalam reklámozni a retrogameses tapasztalatok miatt, így megkímélem magam a kínos meglepetésektõl... :\
1., nem szeretem az ingyen reklámot...
2., az oldalla még marha sokat kell dolgozni, hogy "isteni" legyen...
3., nem szoktam az oldalam reklámozni a retrogameses tapasztalatok miatt, így megkímélem magam a kínos meglepetésektõl... :\
sbob! Isteni lett az új oldalad, csak úgy csillog-villog! :-)) Mikor frissítesz már, türelmetlenül várom! ;-))
Hali!
A DOSBox 0.60-assal sikerült már mûkõdésre bírnia valakinek anno. emlékszem, mert megnéztem a honlapon, mert nálam sem ment w98 alatt... de végül nekem jó volt a DOS-mód...
Egyébként Terminatorból nekem a legjobban a Skynet jött be, single megfelelõen félelmetes hangulatú, míg a multi a dzsip+repcsi használata miatt volt marha jó...
A DOSBox 0.60-assal sikerült már mûkõdésre bírnia valakinek anno. emlékszem, mert megnéztem a honlapon, mert nálam sem ment w98 alatt... de végül nekem jó volt a DOS-mód...
Egyébként Terminatorból nekem a legjobban a Skynet jött be, single megfelelõen félelmetes hangulatú, míg a multi a dzsip+repcsi használata miatt volt marha jó...
Hella.,
Tudtok olyan DOS emulátort, illetve olyen Terminator: Rampage verziót, amik szeretnek együtt mûködni windows2000 alatt is? Ifjúkorom egyik félelmetes emlékû (amúgy nem olyan nagy szám) játéka volt.. megsasolnám ma is!
DB
Tudtok olyan DOS emulátort, illetve olyen Terminator: Rampage verziót, amik szeretnek együtt mûködni windows2000 alatt is? Ifjúkorom egyik félelmetes emlékû (amúgy nem olyan nagy szám) játéka volt.. megsasolnám ma is!
DB
A ti kung-futok nem erős!
a Carmenek nagyon jók voltak! én is rengeteget játszottam velük... 😊
nyomozós meg nálam inkább a Cruise for a Corpse nevezetû mû az alap... és a Police Questek is tetszettek...
volt még 1 régebbi gamecske Murder, nemtom ki emlékszik még rá, rajtam kívül...
meg a Les Manley második részében is kellett nyomozni... az is kellemes volt, csak sajna mam ár nem sokan ismerik az ilyen régi kalandjátékokat... pedig kezdetben PC-re 1 dolgot biztos tudott szerezni az ember: minõségi kalandjátékot...
nyomozós meg nálam inkább a Cruise for a Corpse nevezetû mû az alap... és a Police Questek is tetszettek...
volt még 1 régebbi gamecske Murder, nemtom ki emlékszik még rá, rajtam kívül...
meg a Les Manley második részében is kellett nyomozni... az is kellemes volt, csak sajna mam ár nem sokan ismerik az ilyen régi kalandjátékokat... pedig kezdetben PC-re 1 dolgot biztos tudott szerezni az ember: minõségi kalandjátékot...