1086
Bethesda új open world játéka
  • Encore
    A pontozásos rendszer már a kilencvenes években is problémás volt, manapság meg már teljesen lényegtelen.
    Egyik oldalról felesleges felpontozások (lefizetés valamilyen módon), erre a másik oldal dacból túlzóan lepontoz, lásd metacritic vagy akárhol. Vagy csak irigységből pontoz le, mert a kedvenc konzoljára nem jött. Vagy csak fél, hogy népszerűségben veszélyt jelenthet az Ő kedvenc játékára.
    Vagy nézd meg milyen "összehasonlítások" vannak nagyobb youtberek csatornáin. Összehasonlítja a víz effektet a starfieldben meg a CP 2077-ben. Ennek mi értelme?

Régi motorsnak tűnsz te is, tudod, hogy felesleges RPG esetében a mainstream pontozással foglalkozni.
  • Jóózsf István #679
    Ti elhiszitek ezt az értékelést?
    Mert ha valóban ezek a pontszámok, akkor a világ csúnya nagy bajban van!
  • nibron
    Hát a 2 már több, nem?
    Ránéztem kicsit. Hát ez a monster egy szar. Csak a legfrissebbet lehet letölteni? Úgy, hogy több fordító van? Logikai Nobel díjat aki ezt így megalkotta:)))
    Nem jártam utána, de a másik is letölthető. Legalábbis nekem sikerült.
    Egyébként szntem tök mindegy melyiket rakod fel. Mindkettő erősen hiányos. És ezt anélkül is állíthatom, hogy bármelyiket is megnézném.
    Amit eddig láttam belőle, szerintem az SGM fordítás valamivel jobb a párbeszédekben, elmesélésekben. Biztos kézzel javította a srác, mert ilyet gépi fordítás biztosan nem tud.
    A másikból amit láttam, tényleg gépi lehet, mert látszik az eredményen.
    A "crit" egyébként fordítható bűnözéssel kapcsolatban is. Nem rövidítés hanem szleng. Gondolom azért okoz gondot, mert itt a "critical" rövidítése lenne.
  • RJoco
    A V8-at már nem tudtam leszedni, V7 volt az utolsó, amit tőle használtam. Aztán váltottam a másikra.
    A párbeszédeknél igazán nem fedeztem fel különbséget, javulást, romlást. Vannak érdekes részek, de többnyire érthető.
    A kijelzésnél viszont mindenképp lett javulás. Sokszor hülyeséget írt a V7 a pilótaszékből való azonnali hajóelhagyásnál.
    Más-más volt az állomáson dokkolásnál, meg a felszíni landolásnál, a crit=bűncselekmény-t meg nem is értettem. Ennyire félrefordítani valamit. A fegyverek nevei meg hát ... . Na mindegy, ezek azok a részek, amik tőlem pont megmaradhatnak angolul, de így fordítva, összevissza azért kicsit zavaró volt.
  • macleody
    Nekem az SGM féle V8-as magyarítás van fent, szerintem jobb mint az újabb, bár abból csak a V2-t próbáltam.
  • RJoco
    Valahol a redditen.
    Beírtam keresőbe, hogy "starfield 5", a többit kiegészítette a google, az első találatok között egy steam link volt, ott meg találtam egy linket a redditre.

Az a baj, hogy ez a skill kijelzés sem megy rendesen. Megvan a Pilot skill és dobálja is be a C-s osztályú cuccokat, csakhogy még nem tart ott a skill és C-s reaktor nélkül amúgy sem tudom megvenni. Egy megfelelő C-s reaktorhoz (teljesítményben visszafele nem fejlesztek) meg szerintem nincs meg a másik skill. A többit meg nem figyelem.

Olyan sok magyarosítás van? Akkor ügyesen keres az ismerősöd. Az első elérhető már nem érhető el. Legalábbis a gep.monster-en. A készítője sem foglalkozik vele, mert csináltak mások egy másikat. Abban volt ilyen Y osztályos hiba, ha jól olvastam. Én nem találkoztam vele, mert azt nem tettem fel csak a V2-t. Tegnap dobták ki a V3-at. Kicsit jobb. Bár így is maradt angolul szöveg és van ami, hát nem is tudom, hogy ki szedett aurorát én vagy az NPC.
    Azért még mindig jobb így, mint angolul. Főleg mikor Issy mondta az utikat, hogy merre meneküljünk. Mivel a karakterek nem ismétlik magukat, így, ha angolul játszottam volna, akkor rengeteg töltény elment volna, mert valahol biztos, hogy valami félresiklott volna.
  • nibron
    És hol van az a leírás?
    A skilleket kijelzi. Bár fegyvernél még nem néztem, de pl. reaktor + gravinál rendszeresen nézem mielőtt megveszem.
    Meg hát ugye az osztályt. Ehhez kapcsolódóan: egyik ismerős mutatja, hogy az egyik magyarosítás (már több van) az összesre "Y" osztályt ír. Természetesen ez rossz, aki magyarosítást használ, erre figyeljen.
  • RJoco
    De jó!
    Végre készült egy jó leírás, hogyan tudom kirakni teljes képernyőre a játékot.
    Így végre nincs gond a hajóépítésnél és a bolygón lévő random pontok kijelölésénél sem.

Nem lett volna rossz, ha a torony fegyver felrakása előtt szól a játék, hogy ezt nem fogod tudni használni skill nélkül.

A mentésekhez hozzászólva, nálam 3 auto, 1 gyors és 1 kilépés van. Az összes többi manuális mentés.
  • Encore
    Először generált "láthatatlan" (körvonalaik láthatók) élőlényeket a játék:

• nibron
    én is elemezgettem kissé most, hogy megvannak a fájlok. a fájlnév bontva van: az első tag a mentés típusa (autosave, stb.), a második a karakter azonosítója, a harmadik valszeg a játék azonosítója lehet, továbbiakban nem érdekes (dátum miegymás).
    Na most egy érvényes karakterem van, és a játékazonosítóból is egy van ami élő. És így van összesen 23 mentés. A többiben vagy a karakter vagy a játékazonosító eltér ettől a 23-tól. Magyarán nevezhetjük szemétnek (am a fájldátumok is a megjelenés utániak, nevezhetjük réginek).
    Ha a maradék 23-at tovább boncolom, mondjuk a keletkezésük alapján, akkor marad 7 van aminek friss a dátuma.
    Tehát ha rendbe szeretném tenni, akkor amikor bent vagyok a játékban elmúvolom alóla az összeset, majd nyomok egy gyorsmentést, és onnantól jónak kell lennie. Utána már valszeg nálam is max. 6 lesz. Ezek a "szemetek" meg vmikor az elején keletkezhettek.
    Nekem csak tisztán sts kiterjesztésű fájlok vannak. Mondjuk nem is emlékszem elszállásra.
  • PiszkosFred
    Na, megneztem gyorsan.

Nyilvan ez a vilagon semmin nem valtoztat, de a pontossag kedveert igy korrekt, plusz hatha segit azoknak, akiknel kapacitas gond van decken.

En PC-n jatszok, steammel, win10 alatt. (hatha szamit)

Harom karakterem van (ertsd, harom karrier), egy 0day proba, egy modos (mod esetben uj save kezdodik) es egy, amivel jatszok (no mod).
    Osszesen ezek 74 mentesen osztoznak ugy, hogy ebbol
    Mind a haromnak vagy 3-3-3 darab autosave
    mind a haromnak van 1-1-1 exit save
    mind a harom van 1-1-1 quick save
    az elsonek van 1 manual mentese
    a masodiknak van 15 manual mentese
    a harmadiknak van 43 manual mentese

Fizikailag is, es a jatekba belepve is.

Plusz van egy .tmp vego quicksave, szerintem az egy altf4 kornyeken maradt ott.

vagyis direkt/manualis mentes nelkul egy karakternek van max 3 autosaveje (leszallasok, cellatoltes es talan 10 perces .ini-ben torteno beallitasok miatt), 1 quick es 1 exitje.

• nibron
    Eddig még nem kerestem fizikailag őket. Most már megtaláltam, 62 db sts kiterjesztésű fájl van ott, 184MByte méretben. Jó is, hogy meg van, mert kitörlök párat, és akkor ki tudom próbálni mi a helyzet. Lehet, hogy a patch-el került be ez a korlát? Egy másik játéknál van, hogy az auto szinkron totál nem működik csak kézzel, könnyen lehet, hogy ezzel majd helyreáll. Egyébként mindenhol megtelt a tárhely, de nem szeretnék bővíteni, mert fejlesztek és azoknak az alapméreten is működniük kell. Pl. az iPhone-hoz és a CRM rendszerünkhöz csinálok egy appot: amikor vmelyik kolléga kint van ügyfélnél (ez lehet másik ország), akkor amire jogosultsága van mindent elérhessen a telefonjáról. Így ha nem sikerült teljesen felkészülnie vagy kap egy váratlan kérdést, akkor azonnal tud egyedül is tájékozódni. Használom az iCloud-ot és ennek a mérete az alap kell legyen. Ha az alapmérettel nem lehet használni, akkor van alternatíva (de csak akkor).

A "Bíborka" sztorit már megcsináltam, természetesen csempészeten kaptak:). Csináltam Outpost-okat, meg építettem mindenféle hajót. Sokan szidják mind2 építkezési formát, szntem teljesen jó. Viszont a terep és a 3D miatt könnyen lehet ügyetlenkedni az elhelyezéseknél. Pl. az építkezős hajóplatformot elég nehéz lerakni, de mindenhol le lehet. Bár a fejlesztőknek növelniük kellene az interakció méretét, ennél legalábbis. Nagyon kis szögben kell lerakni, ezért nehéz. Egyedül az egér gombokkal való forgatás ami szokatlan, és nem biztos, hogy így oldottam volna meg. De amit el lehet forgatni, azoknak nem kell szinkronban lenniük a többivel, így semmi gondot sem okozhat. Olyan mint a repülés: 320 fokon kell repülni a cél irányába, de elég csak körülbelül tartani az irányt, akkor is odaérsz. A hajóépítéskor egyedül az illesztés okoz gondot ahogyan elnézem, de csak annak aki nem használja az R és F billentyűt (le-fel lehet mozgatni a munkaterületet, 3D-s modellfejlesztők előnyben).

Köszi az infót. Akkor szntem ez a kövi menet.

Szerk: ha fizikailag csak annyi van, akkor nem fogsz a játékban sem többet találni. Az lenne a nagyon furcsa:). Ha játékból kilépve próbálsz visszatölteni, akkor csak az utolsókat mutatja ha sok mentésed van (mint nekem).
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2023.09.21. 16:46:46
  • PiszkosFred
    "Amúgy talán tudsz venni New Atlantisban az ingatlanosnál pénzért is?"

Tudsz, de elobb szerezd meg az allampolgarsagot, addig nem. Ha az megvan (UC sztori kozepe fele kapod meg) akkor vehetsz.
  • PiszkosFred
    Fizikailag neztem a doku-mygames-starfield-data-saves mappaban - vagy csak saves, mar fejbol nem tudom - es az ott talalhato allomanyokat szamoltam meg. Nem volt nehez, nem volt sok.

De, megnezem futas kozben is, ahogy irtad, ezen ne muljek. Csodalkoznek, ha a lentebb emlitetteken kivul tobbet talalnek ott, de te vagy a jatekfejleszto szaki, nem en, egy ujabb probat/megtekintest meger a dolog. Este kiderul.
  • lwb
    Igen, ott. Egyébként nekem az UC küldetésvonal jött be a leginkább, most hogy megcsináltam mind a négy nagyot. Tudom ajánlani. A Vanguardba csatlakozol, nem a "beépülök a Crimson Fleetbe" vonalról beszélek. Csak mert Tualánál azt is el tudod kezdeni, elküld a hajóra akkor. Itt kifejezetten a Vanguardos küldetésvonalra gondolok, ami szerintem a legjobb az összes közül.

A lakás full lényegtelen, de maga a küldetésvonal nekem nagyon bejött. Nem spoilerkedek, próbáld ki.
  • nibron
    Aha, köszi. Az UC vonal ott kezdődik, hogy Tuala (majomképű a MAST-ban) parancsnoknál belépek? Ilyenek miatt nem nézem a csövet, mert az lehangoló.
  • lwb
    Az UC küldetésvonal végén kapsz egy lakást, ha jól emlékszem. Amúgy talán tudsz venni New Atlantisban az ingatlanosnál pénzért is? Ezt őszintén nem tudom, nem vettem. Az UC végén megkaptam, de azóta nem is voltam ott, csak amikor átvettem. Üresen áll, tök felesleges szerintem a hajó mellett.
  • nibron
    Komolyan aggódom érted.:) A kutya sem szól hozzád, és te csak azértis basztatsz másokat. Szerinted normális???:)
  • nibron
    Hja, nekem csak 1 kari van. A 334-es szint problémánál gondolkodtam, újrakezdésben, de mivel annyira nem köt le a játék nem kezdem újra.

Nem tudom pl., hogy mit kezdjek a kitermelt cuccossal. Jó lenne, ha a hajómodulok gyártásához illetve a modulok karbantartásához kellene bányászni, de alapvetően minden credit-el működik. Így tulajdonképpen egy idő után nincs értelme a játéknak.

Más: tudja vki, hogyan lehet lakást szerezni a toronyházakban?
  • Norbertboy
    Tényleg az vagy ami...
  • lwb
    Én így néztem és 16 db mentésem van. Két karakterre összesen.
  • nibron
    Nézz rá kicsit jobban:)
    Amit te néztél, az valszeg úgy történt, hogy már játszottál és úgy nézted meg. Ezt nem így csináljuk.
    Tessék elindítani az alkalmazást újra, és amikor megjelenik a főmenü, akkor ott a betöltés gombócot megklattyolni. Az mutatja meg hány mentés van tárolva összesen. Nekem ott most is 62 van. És ebből 1 sem manuális.
  • nibron
    Édes, drága hülyegyerekem. Értő olvasás mellet némi nyitott szem, mellyel látsz is nemcsak nézel.
    Szóval ha kicsit figyelmesebben nekiveselkedsz elég könnyen rájöhetsz, hogy nem neked válaszoltam, hanem a varázslónak.:) Csak balfasz az SG.
    Asszem sértegetésben egyenlítettünk. Baromira nehéz lehet saját magad kerülni 24 órában. Kemény
  • lwb
    Néztem egy videót erről, de már nem emlékszem. Lehet igazad van, akkor NG+29-től az ellenfelek szintje se nő már. Szóval kb onnantól nincs értelme további NG-nek.

Én szerintem egy NG-t se csinálok meg, elmentem a végéig és visszafordultam :) Nekem ez a része nem jön be annyira. Inkább kezdek egy alapjátékot új karakterrel.
  • Norbertboy
    Mégis mit néztem volna el???
    Mondjuk biztos neked van igazad...

Az ilyen palikat kerülöm az életben, de látom mindenhol jelen vagytok
  • PiszkosFred
    Jaja, tiszta Sliders, néha akkor csavarokkal, hogy csak pislogsz. :)

#654:
    Bár még nem járok 10-esnél, de a többiek szerint NG-10-től felfelé már csak a játék erőssége nő (ellenfelek, stb.), de a lootlható és szerezhető tárgyak és felszerelések maximum szintje megmarad NG10-esen. A sztoriban a változások azok továbbra is jönnek, csak a loot áll meg.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.21. 12:05:51
  • lwb
    Ha jól tudom, nemcsak NG+10-en, hanem véletlenül más NG+-okon is vannak változások. Egész abszurd alternatív világok is lehetnek. Elvileg a bónuszok NG+29-ig növekednek, szóval addig el lehet vele szórakozni.

De már NG+1-ben is van változás az alap NG-hez képest, pl. az egész főszál ingame magyarázattal kihagyható. Nem spoilerkedek, de okosan meg van magyarázva a dolog.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2023.09.21. 11:41:12
  • MerlinW
    Most olvasom, hogy NG+10-ig különböző alternatív valóságok generálódnak, más szereplők (constellation tagok is), kicsit más sztori, crossover-ek, questek, stb. Ez jól hangzik.
  • lwb
    Ezt a save game dolgot én sem értem. Két karakterem van, az egyikkel végigvittem, a másik konzolos cross save, még a játék elején, összesen van 16 db mentés auto és manuális save, quicksave-ekkel együtt.
    Manuális mentésem 2 van, a többi auto meg quick save.
  • PiszkosFred
    Raneztem en is. Van 1-1-1 (ossz 3 db) autosave, 1-1-1 quicksave es 1-1-1 exit save, mindegyik .sfs file.

Ebbol az egyik amivel jatszok (mod nelkuli sok-sok oraval), egy modded save a leirasok/cikkek/stb. miatt es egy a legelso karakter, akit azert rekaltam anno EA 0 day hajnalban, hogy gyorsan meg tudjam nezni, hogy fut a jatek.

Minden tovabbi save1-save43 kozott mar manualis mentes, amit en csinaltam, mert Bethesda jatekrol beszelunk, barmikor korrupt lehet barmelyik mentes a vilagban szetszort/hatrahagyott permanens bizbaszok miatt :)

Abszolute nincs teleszemetelve es megis megesett mar 2-3x legalabb, hogy direktben kellett szinkronizalnom a felhovel a mentest, mert kilepes utan nem akarta a steam vegrehajtani.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.20. 20:39:36
  • nibron
    Akkor valamit elnézhettél, mert pont most ezért a témáért meg is néztem a mentéseket. Nálam jelenleg 62db betölthető van úgy, hogy manuális mentés egy sincs. Nem szokásom kézzel menteni amikor van automatikus. Mindegyik mellé oda is van írva, hogy automatikus mentés. És valszeg csak azért van ennyi, mert nekem is tele van a tárhely (mondjuk nekem szól érte). Egyelőre szarok rá, majd ha gondom lesz megoldom.
    Azért is néztem meg most, mert ha vissza kell töltenem, akkor az automatikus mentéseket használom. Talán a múlt héten volt olyan gondom, hogy mentést kellett volna visszatölteni, mert vmelyik küldi elcseszte a szintemet (334 lett). És akkor láttam, hogy rengeteg van.
    Ettől függetlenül én sem tudom mit kezdenék 400 mentéssel:). Az már nagyon a ló túloldala, valamennyit játszani is illene.
  • MerlinW
    "Más "normálisabb" játéknál meg van oldva, hogy ne szemetelje tele a háttértárolót"

A játék fixen 3 autosave, 1 quicksave és 1 exitsave fájlt tárol. Minden további a felhasználó manuális mentése. Nem kell 400 mentés. Csináljatok 4-5-öt, vagy 10-et ahogy tetszik és rotálva mentsetek rá a legrégebbire.
  • Norbertboy
    Valószínűleg így van, csak ezt nem írják sehol sem.
    Azért írtam meg a megoldást hátha valaki hasonlóan jár.
  • RJoco
    Én ennek utána néznék, mert szerintem méret limit van a fiókra.
    Amúgy érdekes, hogy ezt még senki nem vetette a szemükre. Más "normálisabb" játéknál meg van oldva, hogy ne szemetelje tele a háttértárolót, így csak pár automatikus mentés készül és mindig felülíródik a régebbi.
    Sőt, olyan is van, hogy a manuális mentések száma és helye is meg van határozva, így abból sem készíthetsz akármennyit.
    István múltkor 400 mentést törölt. Az azért elég durva.
  • Norbertboy
    Közben meglett a megoldás. Töröltem a régebbi mentéseket és most már működik. Úgy látszik van mentési limit. :)
  • RJoco
    Az nagyon hasznos.
    Épp nemrég futottam bele, hogy a műhely felülre került és a létra miatt eltűnt egy asztal.
  • Norbertboy
    Nekem elromlott a steam felfő szinkronizálás , otthon pc-én játszom a cégnél Deck-en. Tegnap este óta semelyik irányba nem működik a szinkronizálás. Hiába mentek bármelyik eszközön a másikon nem látszik.
    Más tapasztalt ilyent?
  • Jóózsf István #643
    Ez hasznos lehet, ha hajóépítésre adjátok a fejeteket. Fegyvertárakat hasonlítja össze úgy, hogy még azt is nézi mi vész el, ha ablakot tesztek rá.
  • nibron
    Nekem be-quiet házam van, ott is vannak ajtócskák. Az más, de anno megmértem a légáramot nyitott ill. csukott állapotban. Ugyanannyi volt. Csak csendesebb. Viszont vannak macskáim, úgyhogy az ajtók zárva maradnak a macskaszőr miatt.
    Most már SATA3-as meghajtót is nehezen találni. Különben meg inkább egy pcie-s mint sata. A pcie-nél az északi hídról megy, míg a sata a déliről, plusz a sata controller. Pár éve teszteltem egy sata 1300-ast, de nem tom ki volt az, meg azt sem, hogy írásban is tudott-e annyit vagy csak olvasásban. Jelenleg m2-es 7000/7000-esből van kettő, tesztelésből maradt rám. Akkor kaptam amikor megjelent, nem akartam elhinni, hogy írásban is viszi ami rá van írva. A tesztek szerint igen, de eddig még nem találtam olyan alkalmazást ami ki is tudja használni. Az MSFS-el volt a legtöbbet tesztelve, ott a maximum olvasás nem haladta meg a 3500-at. Ergo maga az alkalmazás nem tudja olyan gyorsan olvasni mint amit a meghajtó engedne. Nem mondom, kicsit meglepődtem. Ha letöltök egy nagyobb fájlt és a letöltés súrolja az 1Gbitet, az igazán érdekes, mert a meghajtó kábé 10-15%-on van (amikor ténylegesen ír), míg a CPU legalább 45%-on.
  • MerlinW
    Fractal eleje nálam mindig nyitva mikor játszom, az alap.