Bethesda új open world játéka
  • lwb
    Na, 50-55 óra nettó játékidő után elértem a main quest végére. 40. szinten vagyok, nem rohantam, de nem is álltam le gombát szedni minden bolygón. Amit megcsináltam:
    - 3 faction quest a négy nagyból
    - pár érdekes side quest
    - a legtöbb templom
    - egy darab romance és kettő karakter companion küldetését (a többivel alig beszéltem)
    - piloting maxon, legnagyobb hajót megvettem

Amit teljesen kihagytam:
    - hajóépítés
    - outpost építés
    - crafting úgy általában, skillt se tettem rá, majd a második végigjátszásnál
    - a többi companion questet
    - kimaxolni az összes templomot
    - side questek többsége
    - saját lakás berendezése
    - procgen questek lényegében teljesen

A játék nekem,modok nélkül egy 8/10. Az egyik legjobb bethesda játék, amivel játszottam. Az oblivion vagy a fallout 3, de még megjelenéskor a fallout 4 sem volt 8/10 közelében sem nálam. A morrowind szintjét nem éri el nyilván, de azt semmi sem éri el nálam. A Skyrimét viszont megüti. Lényegében végig skyrim-fallout 4 in space érzésem volt játék közben. Itt érződik a legjobban az előző játékok hatása a BGS legutóbbi játékai közül. Az oblivion után a fallout 3, dea még a skyrim is teljesen másnak érződött, mint a fallout 4 után a starfield.

A performance oké volt, nyilván fsr-ral meg kis setting állítgatással (DF tanácsait megfogadva) a 60+ fps megvolt a játék 99%-ában. Ahol aláment az Akila meg New Atlantis, de ott se volt vészes 45-55 fps között játszható volt. Ráadásul ezek ugye városok, ahol általában nincs annyi akció, csak shopping meg questek (i7 7700k, 2080 ti, 3440x1440).