1055
Bethesda új open world játéka
-
Norbertboy #528 Kemény :)
Hál isten engem elkerülnek a bug-ok. Nem tudom mi hozza elő őket és kíváncsi vagyok én mikor és hogyan szembesülök egy komolyabb bug-gal.
Mikorra várható javítócsomag, valaki olvasott valamit? -
Jóózsf István #527 Egy kicsit a céljelölőkről:
Egyik feladatban el kellett mennem New Atlantiszra. Ott több helyszín van és választhatunk, hogy hova tegyen le a játék. A kiválasztottam a jelöltet, ahol is vonatra kellett szállnom és ezt kapjátok ki: El kellett utaznom a KIKÖTŐBE (!!!!!!!!) Ahova egyébként is kerültem volna, ha csak simán leszállok! Itt még nincs vége. Fel kellett szállnom egy npc hhajóra, amivel el kellett utaznom valahova. KONKRÉTAN AZÉRT KELLETT FELSZÁLLNOM, MERT AZZAL KELLETT UTAZNOM!!!! Hova mutatott a jelölő (mindeközben) A PENGÉRE!!!!!
Nekem ne mondja senki, hogy nincs baj velük. És ha már itt tartunk.
Engedjük el ezt a linkes kérdést!
Nibron!
Az XP pontokat is megkaptad hozzá? Mert az úgy már mérlegelendő! :-)
Jajj! Majdnem elfelejtettem:
Az agyam leolvad a sok dumától. Persze megoldhatnám, hogy a párbeszédeket a lehető legrövidebb módon rendezzem, de egyrészt kíváncsi vagyok, másrészt lehet hogy ezáltal információhoz jutok, ami később egy másik párbeszédben jól jöhet, vagy konkrétan plusz küldetést is adhat. Nade! ahhoz, hogy bejussak egy célszemélyhez a TITKÁRÁVAL TÍZ PERCET KELL (!!!) beszélnem?
Tegnap közel három órán keresztül nem használtam egyáltalán fegyvert és ebben benne volt egy normál méretű küldetés is.
Biztos, hogy ennek a játéknak ezt kell tudnia? Ezt szoktuk meg a korábbiakban? Esetleg az erre fordított energiából (Szöveg, történet kitalálása, szinkronizálása, karakterek animálása, stb) nem lehetett volna inkább a klassz építős fejlesztős ficsőrre "áldozni?" -
#526 Olvastam mar mastol is, hogy belefutott ebbe, valamelyik bugos ellenfel adott ennyi xpt neki. Kellemetlen meglepetes lehet, ha hirtelen a vilag erre a szintre van skalazva. -
nibron #525 Nem semmi!
Bemegyek a hajóépítőbe. Feltűnik, hogy elég spéci cuccokat tudok használni. Na mind1, kis csere-bere után kapok acsit. Megyek érvényesíteni, és akkor látom, hogy a szintem 334. Amikor utoljára láttam tizeniksz volt. Hát a qva anyját. És ott tartok, hogy most hoztam el a shuttle-t a börtönből. Csak nem azzal szeretnék menni a bálba, ezért átváltottam a Frontier-re. És ha már ott voltam, picit szerelgettem.
Na most a fsz tudja melyik mentésig kellene visszamennem, mert azt azért lássuk be nem voltam ilyen jó. -
Jóózsf István #523 Ki kell jelölni őket és ha 500 méteren belül leszel akkor csak nyomni kell az interakció gombot. Mindkettőre igaz.
Szkenner nézet és akció. Nem tudom nálatok milyen gombokon van... Talán "F" és "E" -
Alanw #523 Sziasztok,űrbányászat hogy zajlik?ok szétlöttem az aszteroidát,a benne lévő érc kapott jelölöt..de mivel tudom behozni a hajora?
Ugyanilyen kérdés a szétlött hajok alkatrészének a saját rakteredbe szipkázása?
Googléztam..de vagy én vagyoka béna vagy nem tudom de nem találtam még konkrét válasz... Minden helpte elöre is köszi... -
#522 Hát, ez az outpost engem is kiidegel.
Én nagyon szeretem a bázis építkezést, de ezt megcsinálom, működik, aztán pár perc múlva nem.
Remélem csiszolnak rajta a közeljövőben. -
Norbertboy #521 Csak egy kép a Facebookról
Utoljára szerkesztette: Norbertboy, 2023.09.11. 17:23:49 -
Jóózsf István #520 Hadd mutassalak be benneteket a
-
#519 látom már mi az amibe nem kell belekezdenem :D -
Jóózsf István #518 Kipróbálom.
A kapcsolat másik vége egy feladat. A Marson a leszálló platformon van három ugyanolyan konzol, mint a kereskedő platformon. A középső az enyém. Most legutóbb amikor elvesztettem a kapcsolatot, itt tudtam helyrehozni.
Tehát ez nem a saját eszement ötletem, hogy egyik helyről a másikra szállítsak... Ez a feladat! Bocsánat! Nem szállítani kell, hanem a linken kell átküldeni!!! -
#517 Már alig várom, hogy belekezdjek az építkezésbe!
De tegnap úgy elkóricáltam, hogy találtam egy bányát. A bejárásával rengeteg idő elment és most úgy meg vagyok pakolva, hogy sokáig fog tartani visszamenni a hajóhoz, ami úgy 1,5 km-re lehet.
És az áruátadás nyílt terepen sem működik akárhogy.
Ahogy néztem, 200 m-en belül kell lennie a hajónak. Legalább is akkor ment, messzebb nem.
Aztán jöhet az eladás, majd kell keríteni egy aranyos égitestet, ahol érdemes bázist építeni. Találtam egy szimpit, csak baromi hideg van és asszem nincs légkör. Vagy nem barátságos. Szóval lehet, hogy nem ez lesz az. -
#516 >> Kitermelő egység - kisgömböc (sárga) - kék tartály a platformon.
>> A kék tartály nálam NEM MŰKÖDIK! Nincs interakció!
>> Külön csak neki van egy kitermelő! Semmi máshoz nincs kötve!
Akkor probald ki azt, amit irtam, hogy ne kosd a kek tartalyt termelore, bontsd azt a linket, majd a kis gombocbe (sarga) manualisan rakj be 10-15 heliumot. Akkor sem?
Illetve, cargo link masik oldalan is ugyanugy megvan minden, uzemanyag kek tartalyokhoz?
En elhiszem, hogy frusztralo es tenyleg tul van bonyolitva, de biztos, hogy valami apro lepes maradhatott ki, amire ha rajossz, csak nevetni fogsz (max kinodban :D)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.11. 09:58:35 -
#515 az nem lehet hogy a kék tartályba addig nem küld héliumot amig a sárga nicns teli? -
Jóózsf István #514 Megvolt!!!
Kitermelő egység - kisgömböc (sárga) - kék tartály a platformon.
A kék tartály nálam NEM MŰKÖDIK! Nincs interakció!
Külön csak neki van egy kitermelő! Semmi máshoz nincs kötve!
Amúgy megint mintha jó lenne, mert az elküldött mennyiség nőtt, de olyan kis mértékben, hogy az is lehet, hogy eddig is működött, csak nem vettem észre. Nem csak viccelek! Nem működött. Az a baj, hogy ha most működik, márpedig működni látszik, akkor viszont nem tudom, hogy mitől lett jó! :-)
Nem vagyok ennyire hülye! Legalábbis remélem, de nem látom benne a metódust. A logikát meg nem is keresem. Mert az szép, amit írsz és valóban úgy működhet, csak mire odakerülünk, hogy valósítsuk meg...
És ez a tempó... Már szégyellem leírni. Mint egy túlélő játékban.
Jocó!
Szabadságon vagyok elseje óta. És még leszek is két hétig. Szerinted?
A szánalmas nyomorult életemben nem sok lehetőség adódik szórakozásra. Illetve: Itt élek a nagyfaluban, ha kiteszem a lábam az ajtón pénzbe kerül. És akkor még az is ott van, hogy kivel? EGYEDÜL??? Akkor már inkább itthon bosszankodok...
Az első hét maga volt a mennyország. De most péntek óta egyre zaklatottabb vagyok. Már rosszabb az idegállapotom, mint amikor eljöttem szabadságra.
Most ecseteltem egy cimborámnak, aki csak építkezni akart a játékban, mert nem érdekli a sztori... ESZÉBE NE JUSSON!!! :-D
Azt pöllö tudtátok, hogy egy helyőrségen-bázison, csak két leszálló egység lehet? Egy kereskedelmi platform, CSAK EGY másikkal lehet kapcsolatban?!?!? Ha azt akarjuk, hogy két helyre exportáljon, vagy két helyről importáljon, akkor ebből kettő kell. És ha azt hiszitek, hogy oda mi magunk is leszállhatunk, akkor KURVÁRA TÉVEDTEK! Nálam egy kereskedelmi és egy "szerelő" platform van. oda sem teszi a hajót, de oda legalább be tudom hívni, az AMÚGY SEHOL SEM LÉVŐ hajót. Annyira sehol nincs, hogy a rakteret sem érem el virtuálisan!!!!
Ha most csinálnék egy gyereket. (NEM MEGSZÜLETNE, csak a nemzésről beszélek!!!) Akkor ő holnap különbül megoldja ezt a részét a játéknak! Nincsenek rá szavak, hogy mennyire férc munkát adtak ki a fejlesztők a kezeik közül! És ez még az úri modorom. Egy felebaráti társaságban másképp fogalmaznék.
De ne higgyetek nekem. Nyugodtan álljatok neki és próbálkozzatok. Bármikor aláírom, hogy nekem nem szabadna ilyen játékkal játszanom, de még nem érzem magam ennyire demensnek.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.09.11. 09:15:31 -
#513 Szerintem töröld le a maradék mentéseket is.
Bár biztos, hogy nem rosszabb, mint meló után arra kimenni a parkolóba, hogy valami ************** körbekaristolta a kocsid.
A játék legyen a legnagyobb gondod. -
#512 "A kék tartályban nem tudom megnézni, mert ugyan előjön a menüje, amikor közel megyek hozzá, de INAKTÍV. Hiába nyomom a "HASZNÁL" gombot nem történik semmi."
Mert nem kap heliumot, rakj le neki egy kulon gas storaget, tegyel bele nemi heliumot es azt kosd ossze a kek tartallyal. -
#511 Annyira nem veszes. A lenyege, hogy minden kitermelt cuccot tarolni kell, igy a termeloegysegeket osszekotod a tarolokkal. Aztan mar csak ezeket a tarolokat osszekotod a transzferrel es kesz is. A transzer (cargo link) es a termeloegysegek is uzemanyaggal vagy arammal mukodnek, ezt kell meg biztositani mindig. Aramot a generatorbol, uzemanyagot meg egy tarolobol.
Azert erdemes kulon taroloba rakni a naftat, ami onalloan uzemelteti a transzfert (neha majd ujratoltod, vagy annak is csinalsz onallo termeloegyseget), mert ha a gyujtovel kotod ossze, nem biztos, hogy onnan jut belole, hiszen a gyujtobol kvazi azonnal atkerul a piros "export" kontenerbe, igy nem marad annyi, hogy uzemeltesse a transzfert/cargo linket. -
Jóózsf István #510 Én még ilyen szar, tetves, szemét, fos, húgy munkát nem láttam, mint ez az építkezős szállítmányozós rész ebben a játékban!
Szétkötöttem mindent, nehogy bármi összeakadjon. Aztán elkezdtem szépen bezsinórozni a dolgokat.
Van négy hélium kitermelőm. Abból egy a hajókat tankolja (kék tartály) három a kis gömböcöt tölti, ami a KIMENŐ konténerre van kötve!
Nem akart jó lenni.
A vezérlőpultján átváltottam egy másik helyőrségre, akkor jött egy hajó, de nem vitt semmit. Vissza akartam váltani a szidóniára, akkor szólt, hogy nem tudja átkapcsolni, mert épp használatban van. Akkor elment a hajó. De valami elromlott, mert eltűntek az összekapcsolási lehetőségek!
Elmentem a célállomásra (Mars - Sidonia) ott az egyik konzolon rajta a céljelölő de ott sincsenek lehetőségeim! Nehogy nekem valaki azt mondja, hogy csak nálam van ilyen!
Hogy tisztázzuk.
Az általad egyes számú gömböcben van hélium. A kimenő (piros) konténerben is van hélium. A kettes számú gömböcben is van hélium! Mindenhol van hélium!!!! A kék tartályban nem tudom megnézni, mert ugyan előjön a menüje, amikor közel megyek hozzá, de INAKTÍV. Hiába nyomom a "HASZNÁL" gombot nem történik semmi.
Ezt a szemét munkát én nem merném kiadni a kezeim közül.
Mocskos szar szemétláda banda!
Az előbb töröltem a 423 mentésemből négyszázat. Rezeg a léc, hogy a többi is megy a levesbe. Már tényleg csak a szenvedés maradt a játékból. Emellett nem tudok jóízűen harcolászni sem! Megmérgezte az egész játékot. -
Jóózsf István #509 AJÓANNYÁT. Nem tudom, hogy ennél jobban meg lehet-e bolondítani. Így leírva logikus is lehetne, de ennél egyszerűbb is...
Szóval szarrá kell kötözgetnem... De mégsem, mert akkor meg az lehet a baj! :-D AGYRÉM. Mindenesetre életet mentettél. Első dolgom lesz kipróbálni. Majd referálok! -
#508 "Más.: Aki otthon van bázisépítésben, az vessen már egy pislantást erre a dejóra. Van egy küldetés, amiben létre kell hozni egy összeköttetést az egy helyőrségünkkel, ami héliumot termel és le kell szállítani kb 700 egységnyit. És működött is egy darabig, de elcsesztem. Mit csinálok rosszul? Azt nem tudom, hogy van-e benne rontás, de biztos, ami biztos..."
Huh 13 perc :) nem nezem vegig, inkabb leirom tomondatokban. Biztos, hogy ezeket csinaltad te is, de hatha kimaradt vmi.
1. termeld ki a heliumot geppel (adj neki aramot, ha kell).
2. Epits egy helimhoz illo storaget (gas?) legyen ez az 1-es es kosd ossze a kitermelovel.
3. Epits egy cargo linket (inter-t, ha masik rendszerbe kell szallitani) es kosd ossze a storage 1-gyel. Ekkor a kitermelt helium bekerul a piros kontenerbe.
4. Epits egy masik storaget, legyen ez a 2-es, ezt is kosd ossze a cargo linkkel (a fuel resszel, kek tartaly). Ez lesz az a helium, ami az uzemanyag es ami nelkul nem fog menni a transzfer. Toltsd fel heliummal ezt a 2-es storaget. Termelot is kothetsz ra, de az bekavarhat.
5. igy meglesz a szallitasra szant mennyiseg is, es lesz uzemanyag az erkezo es tavozo hajoknak.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.10. 22:15:25 -
Jóózsf István #507 De jó neked!
Engem meg lassan minden idegesít benne. Nem haladok egyről a kettőre. Most olyanba botlottam, hogy a raktér növelő képességhez 50-et kell ugrani. ÖTVENET!!! nem ám úgy, hogy egyik irányba ugrasz öt szektornyit, aztán vissza és ezt ötször. EGY FRÁSZT. Egyesével szépen. Hát mi ez, ha nem farmolás?!?!? Ilyen dolgok egy túlélő játékban vannak.
Már vagy ötször kiáltottam fel, hogy letöröllek a ... .... .... te .... ... a MENTÉSEKKEL együtt!
Jocó!
A pengelevélre bizony kellenek a nagy hatótávú puskák! De amikor lecseréltem és összefutottam az első ellenségemmel, ami 1.5 másodperc múlva már néhai volt, akkor felvihogtam!!! :-)
Más.: Aki otthon van bázisépítésben, az vessen már egy pislantást erre a dejóra. Van egy küldetés, amiben létre kell hozni egy összeköttetést az egy helyőrségünkkel, ami héliumot termel és le kell szállítani kb 700 egységnyit. És működött is egy darabig, de elcsesztem. Mit csinálok rosszul? Azt nem tudom, hogy van-e benne rontás, de biztos, ami biztos...
Ja igen. A jelölő mutat arra a folyadéktartályra, de minek???? Mi a lószerszám köze van a küldetéshez? Merthogy a hélium, bár itt a valóságban folyékony állapotban tároljuk-kezeljük, de a játék gáznak veszi!!!
Tényleg nagyon tele van a tököm a játék butaságaival. Már szinte csak azokat látom és nem tudok benne örülni semminek. Pöllő. vettem és rommá fejlesztettem egy olyan puskát, amivel egy lövés egy ellenség. Úgy ölöm meg száz méterről, hogy azt se veszi észre, hogy meghalt! Nem vicc! Volt épp most egy delikvens, akit egy bányában fejbelőttem. NEM TÖRTÉNT SEMMI! Biztos ami biztos ezt megismételtem még négyszer (ötös tárja van) SEMMI! Jó, akkor ez biztos egy "OLYAN NPC" akit nem ölhetünk meg, mert köze van egy küldetéshez. Odamentem és kifosztottam. Merthogy már elméletileg nem élt, de állt a lábán és mozgott - lélegzett. De ugyanúgy mint egy hallottól el lehetett venni mindent. Szóval... Vannak furcsa dolgok.
Most éppen kidobott az asztalra, azért büntetlek benneteket betűkkel! :-D
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.09.10. 22:01:03 -
#506 Ugyanigy vagyok en is vele. Latom a baromsagait a jateknak, de valahogy megis beszippantott. Hulyesegnek tartottam es kamunak, amikor mondtak a tesztelok anno, hogy kell 10-20 ora, hogy beinduljon. Hat tenyleg. Jelenleg annyi mindent akarok es mar az frusztral, hogy nincs idom es nem tudok egyszerre mindent (is) csinalni.
"Már úgy érzem egy tervet ki kell dolgoznom, mert csak nagyobb lesz a káosz. "
Nem fog menni :D Kiprobaltam, 10 perc utan borult a terv, mint a Bethesda jatekaiban altalaban. Penteken elindultam A pontba, ahova 4 rendszeren at vezetett az ut. Na a negy rendszerben kaptam megint feladatot, menet kozben, koztuk erdekeseket, igy vasarnap este ugy vagyok, es nem hogy nem csinaltam meg a tervem, azota van harom uj terv, hogy mit akarok kirobalni es megtenni. Koztuk egy igen erdekes kerdessel foglalkozo kuldetes, kinek mihez van joga ugy 300 ev tavlatabol.
Es akkor a 1000 bolygobol osszesen jartam vagy 15-on...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.10. 22:01:13 -
Norbertboy #505 Én lassan 50 óra játékidőnél tartok, de sok mindenem nincs. Mindenbe kicsit belekapok :) Járok erre is arra is, tiszta káosz. Már úgy érzem egy tervet ki kell dolgoznom, mert csak nagyobb lesz a káosz. Szuper városokban jártam és jó küldetéseket csináltam. Néha csak úgy felkiáltok, milyen frankó ez a játék. :) Asszony meg csak néz mi a bajom :D
Nem bántam meg a pénzt, nagyon jó játék :)
A CapsLock dologra én is véletlenül jöttem rá, először azt hittem bug a séta közti típusok. :)
Tervben van egy bázis is, de annyi mindent csinálnék. Úgy érzem magam mint egy kisgyerek a cukrászdába, minden sütibe beleharapok és megyek tovább. :D -
#504 Köszi!
Erről nem tudtam, nem figyeltem.
Ki gondolta volna, hogy a CapsLock bekapcsolásával lehet sétálni?
Elmentem kocogni és véletlenül rájöttem.
Sétánál az o2 sem fogy, ha túl vagyok terhelve. Sőt, visszatölt.
Ahhoz képest, hogy a Razorleaf-nak milyen hírneve van, nagyon gyengusz hajó. Az a canon az elején, nem sokat ér. Mire lőtávba ér az ellen, már nincs pajzsom. Hamar le is cseréltem lézerre. Meg feldobtam még két 3300-ast és lecseréltem a rajta lévő automatákat is normálra. És kapott egy nagyobb rakétakilövőt. Persze erősebb reaktorra és pajzsra is váltottam.
Az egyedüli jó dolog a hajóban a B-s hajtómű, amit még fel sem tudnék szerelni.
Így, hogy nincs sok értelme a fegyvertárnak, szerintem lecserélem valami másra, mert a műhelyben a pultok között lavírozni nem olyan jó és folyamat a legénység is útban van. -
#503 Elso vegigjatszasnal minden a'la nature nalam, de a kovetkezo karriernel azzal kezdem - ha megjelenik addig a CK -, hogy csinalok egy modot es leveszem az osszes nyersanyag sulyat nullara - mint a loszernel -, es majd azt mondom magamnak, megorokoltem a ESO/FO76-os crafting baget/scrapboxot :) -
Jóózsf István #502 Jajaja. Így már minden tiszta.
Persze közben megtaláltam a széfet is. Arra gondoltam én is. De amikor megkaptam a szobát észre sem vettem,hogy van benne. Azt meg végképp nem gondoltam, hogy feneketlen.
Minden hajót rogyásig raktam raktérrel eddig. NA AZ NEM ELÉG!!! :-) -
#501 A The Lodge, a Constellation csapat fohadiszallasa, a fo sztoriban az elso egy ora utan oda erkezel meg a Uj Atlantiszon, miutan Barrett es Lin ott marad a Vectran vagyhol, te meg viszed az Ereklyet a Atlantiszra.
Amikor csatlakozol, kapsz egy kulon szobat (a legtavolabbit, hat persze), es abban van szef es storage.
Nem tudod onnan hasznalni craft soran, vagyis oda akkor ne rakj nyersanyagot - azt hittem fegyverekrol, ruhakrol beszelunk. Akkor inkabb a hajodra rakj plusz rakteret, annyit, amennyit elbir a reaktor es a motorteljesitmeny.
Egyebkent erdemes a tenyleges nyersanyagokat megtartani csak, az egyes alkatreszek baromi sokat nyomnak, egyszerubb neha ujragyartani oket, mint sem tarolni - kiveve a ritkasagokat. Pl egy adaptive frame 1.2 kg, kell hozza 1 aluminium (0.38 kg) + 1 iron (0.45), igy azt pl jobb, hanem keszen tartod, mert tobb helyet foglal.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.10. 13:32:47 -
Jóózsf István #500 És a nyersanyagokat is mindenhonnan elérem benne?
Mert nekem nem kacattal van tele a rakterem, hanem olyan dolgokkal, ami a fejlesztéshez - építkezéshez kell!
Kicsit restellem ezt a kérdést, és biztos tudom is rá a választ, de.: Mi is az és hol is van az a "Const. HQ?" És azon belül merre van a széf? -
#499 Van "vegtelen feneku" szefed a Const. HQ-n, hasznald azt ahelyett, hogy folyamatosan magaddal cipeled az "egyszer meg jol johet" dolgokat. -
#498 Ezt jó tudni. Elég gáz.
Ha a másik hajón van fegyvertár modul, vajon, akkor is elvesznek?
Eleve az gáz, ha a szállító rakterét megtömöm, akkor a kisebb vadászba már semmit nem lehet gyűjteni a harcok után. Igazán értelmetlenné teszi a több hajó tartását. -
#497 Megvettem a Shieldbreaker hajót ... és, easy mode on. B reaktor van benne, tehát kell pár szint Piloting, de az autólézerágyúk célzás nélkül legyalulnak bármilyen pajzsot, csak a hullt kell szélőnni manuálisan.
70% alá se ment a pajzsom azóta. -
Jóózsf István #496 Vigyázz a fegyvertárral, mert az ott lévő dobozokban tárolt fegyverek egy hajóváltásnál elvesznek és nem is kerülnek a hajó rakterébe. El sem lehet őket onnan adni. Nekem egyedül a mantis ruha maradt meg kompletten egy ilyen váltásnál.
Amúgy meg, nem is tudtam, hogy nekem van ilyen hajóm, amíg el nem loptam egyet, ami bánácska volt és el akartam adni.
El lehet benne tévedni. Megtartom későbbre. Most elvagyok a pengével.
Valami dereng, hogy egyszer mintha mondta volna valaki, hogy kapok egy hajót, de kb leszartam.
És ha már itt tartunk: Ez a hajó váltogatási módszer nem hogy kiforratlan, de használhatatlan béna fos!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.09.10. 07:33:04 -
#495 Ebből még én is tanultam :) -
#494 Szia!
Akkor te még nagyon az elején vagy.
1. Ha bekapcsolod a szkennert (f), akkor azt is látod, hogy milyen messze van tőled. Amúgy talán érdemesebb a hajóval az űrbe menni, térképen kijelölni és a közelben landolni.
2. Bug. Esetleg egy kilépés-visszatöltés segíthet. Vagy ott kell hagyni, ha ő sem tud kárt okozni benned.
3. az AID-ok nem tudom mit érnek, nekem sokat még nem használtak, a gyógyulási idő így is hosszú. Bár épp csak egy ficammal voltam így, mert mással elmentem dokihoz. Új Atlantiszon a lakónegyedben van, aki 750-ért mindenből kigyógyít azonnal.
A levegőben megállás inkább csak elcseszett játékmechanika. Én is észrevettem és baromi idegesítő. De asszem nem állsz meg ténylegesen, mert lefele haladsz. Csak a lendület tűnik el, ha leveszed az ujjad a gombról.
Csináld meg Sam-mel a feladatot Akila City-ben. Ezt úgy most aktiválni is tudod, csak beszélni kell vele, hogy készen állsz. A robot eleve nem megy veled. Később meg Sam-et a hajóra lehet hívni és beáll a kísérődnek. Nagyon hasznos, nem lövöldöz bénán, mint Sarah és nem áll eléd, mint Visco. Terhet is tud cipelni.
A robot engem is idegesített. Folyamat majrézott, hogy túl tiszta célpont vagyok és igen, gyakran elém állt, így én nem tudtam lőni az ellent, de annak a golyói bezzeg eltaláltak, mert annyira meg nem takart ki a robot.
Amúgy a hajónál kiadhatod neki az utit, hogy akkor most maradj itt. Illetve elvileg ezt bárhol kiadhatod neki. -
#493 "Kérdés: Hogy lehet a bolygófelszínen levő ismeretlen vagy ismert állomásokat kijelölni waypointnak, hogy tudjam merre van merre menjek?"
Scanner nezetben nyomd meg a use gombot (e betu pc-n) a celponton, akkor felkerul a hudra az azonositott jele a helynek (rom, epulet, leszallt hajo, akarmi), de csak akkor veglegsedik, ha oda is ersz (akkor lesz fast travel is oda).
"Másik kérdés: Sokszor van olyan bug, hogy az ellenség beragad sziklába, nem lőhető, csak rángatózik?"
Nyilt bolygofelszinen random generalt taborokban neha megesik, de nalam eddig csak parszor fordult elo, akkor is csak robotok.
"Ha valami sérülést szendevek, de nincs nálam olyan AID, ami jó rá olyankor mi a szitu? Pl fulladtam, köhögtem, egészen addig amíg a hajóra vissza nem mentem. Ott meggyógyulok?"
Serulestol fugg. Egy huzodas vagy enyhebb serulest kihordasz labon, ha alszol. Tudobajt es a komolyabb, maradando seruleseket mar gyogyitani kell a varosokban a dokiknal. (vagy ha van nalad gyogyszer arra, akkor azt hasznald).
"A kísérő robotot hogy lehet leállítani? Harcolni nem megy, de állandóan elém, belém áll, és nyavalyog, hogy rossz hallani a lövöldözést."
Neha az elso alkalmakkor bebuggol. Adj neki fegyvert + 1 darab hozza illo loszert (annyi eleg barkinek, onnantol vegtelen mennyisegben puffogtat) es a tarsad inventory nezeteben nyomd meg a hasznal/felvesz gombot (B), akkor majd elkezd lovoldozni is. Ez minden tarsra igaz.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.09. 23:54:44 -
#492 Sziasztok!
Ma toltam egy kicsit, addig jutottam, hogy elvittem az artifact darabot a Constellációnak.
De addig a kolónián bolyongtam kicsit, felfedeztem ezt azt.
Kérdés: Hogy lehet a bolygófelszínen levő ismeretlen vagy ismert állomásokat kijelölni waypointnak, hogy tudjam merre van merre menjek?
Másik kérdés: Sokszor van olyan bug, hogy az ellenség beragad sziklába, nem lőhető, csak rángatózik?
Harmadik: Ha valami sérülést szendevek, de nincs nálam olyan AID, ami jó rá olyankor mi a szitu? Pl fulladtam, köhögtem, egészen addig amíg a hajóra vissza nem mentem. Ott meggyógyulok?
Egyébként azt tudtátok, hogy ha ugratok a bolygófelszínen a levegőben meg lehet állni ugrás közben és kanyarodni is lehet? Mágia.
A kísérő robotot hogy lehet leállítani? Harcolni nem megy, de állandóan elém, belém áll, és nyavalyog, hogy rossz hallani a lövöldözést.
Utoljára szerkesztette: coolpet, 2023.09.09. 22:57:06 -
#491 Hibabejelentéshez mindenképp regisztrálnom kell náluk vagy van más út is? -
#490 Már éppen kezdtem kinőni a Frontier rakterét, mikor végeztem Akila várossal, meg egy csomó feladattal és az űrben pár állomást ki is hagytam, ahova majd vissza kell mennem. Úgy döntöttem, ideje elmenni a Mantis-ért.
Ez a Sam gyerek nagyon érti a dolgát. Nem tudom, hol szerzett minigun-t, lehet, hogy én adtam neki, de nagyon használta :)
A hajó első útja mindjárt új Atlantisz volt, ahol rengeteg időt eltoltam a hajóátépítésre. Most már 1200 a cargo és kapott még egy szintet, de a formát még meghagytam.
Közben rájöttem, hogyan lehet munkaállomásokat teremteni a hajó belsejébe. Hát nem a szkennerrel, úgy tűnik.
A hajó "lakó" moduljánál rá kell menni a szerkesztésre és megjelenik a segítségben, hogy a nyilakkal lehet változtatni. És szépen át is írja a nevet az infó panelnál: lakónegyed, tudományos laboratórium, műhely, all in one fekhely, fegyvertár, kapitányi szállás, számítógépes mag, irányítóközpont, gyengélkedő.
Először sokat visszatöltögettem, de a sok zárfeltöréstől ma már nem igazán fog az agyam, úgyhogy rászórtam az összeset és bejártam a hajót.
Majd egy visszatöltéssel megint nulláztam.
A lényeg, hogy a műhely adja a pultokat a felszerelés és fegyverek fejlesztéséhez, gyógyszerhez és építőelemek készítéséhez. Szóval 4 pult van benne.
Amit még használhatónak találtam, az a fegyvertár, ez extra helyet biztosít, ahova lehet pakolni. Ez a hajón volt, nem is bontottam el. Erre került egy "raktér" modul, hogy az oldalára tudjak pakolni vékonyka 300-as konténereket, a tetejére meg felbiggyesztettem az új pajzsgenerátort.
Mindezek a 2-es hosszúságú modulban elérhetőek, a 3-asban nem. Azokban nincs semmi hasznos. Az 1-est sem nevezném hasznosnak, hiába írja, hogy raktér, nem nő a raktér.
A nova 3-asban van fejlesztői modul, mint a Frontier-en. Csak ki kell választani.
A modullistában már lehet a nyilakkal pörgetni, hogy mit szeretnénk letenni, nem kell lerakás után vele vacakolni.
Arra érdemes figyelni, hogy ha elkezdjük állítgatni akkor a TAB ellenére nem fog az eredetire visszaállni, hanem megtartja, ahol áll. Szóval, ha elfelejtettük, hogy mi volt az eredeti, akkor talán az "Undo" segíthet.
A hajón lévő modul típusának a változtatása ingyenes. -
mike01010101 #489 Teljesen egyetértek veled. Én is egyre többet nyomom, már olyan 50 óra körül járok (27-es szinten), és egyre jobban élvezem, a nyilvánvaló hibái ellenére is. A forradalom elmaradt, de egy tisztes játék lett belőle. A NMS-ban én se tudtam megbarátkozni a rózsaszin és hupikék fűvel, fával és a torz, vicces lényekkel. Ha olyan grafiája lenne, mint a Starfield-nek sokkal jobb lehetne.