1055
Bethesda új open world játéka
-
#448 Én sem kiragadott képek alapján fikázom a látványt, játszom vele én is. Itt-ott szép tud lenni, a design is kimondottan rendben van sok helyen. De egészét tekintve egyáltalán nem kiemelkedő, főleg párosítva a nevetséges gépigénnyel.
Ha a next gen mibenlétét abban mérjük, hogy elfutna-e előző generációs konzolokon, akkor valóban next gen, de én inkább a gameplay elemek és funkciók milyenségében szeretném ezt látni, és ezen a téren nagyon-nagyon elavult a játék.
Technikailag meg végképp hagyjuk, mert max a méreteiben kiemelkedő. Én pl. nem vagyok egy nagy ray tracing huszár, de ha már annyira dobálóznak a next gen jelzővel, akkor megkérdezném, hogy ugyan hol van belőle ez a funkció?
Ezeket mind nem nyers fikázásból írom, mert én is vártam a játékot, játszom is vele épp, és nem nevezném csapnivalónak kimondottan. Viszont vannak nagyon komoly hibái, ami mellett nem kellene elmenni szó nélkül, ennyi.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2023.09.08. 13:37:47 -
Evoluti0N #446 Nem, nem. Ez a bögre, meg a pronouns. Woke agenda. -
#446 Van benne vagy 30+ féle kávés bögre. Simán kinézem egyébként, hogy a fejlesztők a saját bögréiket is beletették poénból. Ne gondoljuk azért ezt túl. -
Evoluti0N #445 Igen, minden baj, ami a játékkal van nem lenne benne, ha nem töltötték volna el azt a sok fejlesztési időt ennek a bögrének az elkészítésére. -
#444 Erre azért volt idejük xD
-
BlackWolf #442 Másik pali , hogy kikacagja :D Ki is vágják abban a pillanatban -
#442 Next-gen az ugye current gen. És az meg annyit jelent, hogy a jelen generáció konzolján fut el, előző generációson nem. Ez vitathatatlan, mivel xbox one-on nem megy a starfield, feltehetően el se indulna, elnézve a gépigényt. Next-gen az nemcsak grafika, hanem pl a méret is. A starfield óriási méretű, még ha le is veszed a proc generált tartalmat, a kézzel csinált bolygók, városok, outpostok, dungeonök, hajók, encounterek stb száma toronymagasan ráver minden korábbi bethesda játékra és már a fallout 4 is zizegve ment 30 fps alatt az előző generáción ...
Vagy a lehetőségek. A fallout korábbi fegyverépítését és outpost építését fejlesztették tovább és egészítették ki hajóépítéssel. Van a játékban egy ha nem is kiemelkedő, de teljesen kompetens űrharc-rendszer, ami valóban nem Elite Dangerous, de simán megüti a Freelancer szintjét, ami nagy kedvenc volt annak idején. Mindezek az elemek együttesen egy olyan játékot eredményeztek, ami last genen elképzelhetetlen lett volna. Ott már a fallout 4 megizzasztotta a gépeket.
Ráadásul meg a játék még szép is. Lehet képeket kiragadni belőle, mint minden open world játékból, ahol hülyén néz ki, de én inkább a diital foundrynak hiszek ebben. Meg a saját szememnek. -
#441 "Ez egy next gen játék" LOOL. Hol, könyörgöm? Melyik elemében? -
#439 Én ekkor gondoltam hogy tudod mit, megvárom a karácsonyi leértékelést, addig kabbefaszom!
Tolom inkább majd a Phantom Liberty-t.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2023.09.08. 09:41:19 -
Norbertboy #439 Ne is várjunk optimalizálást! :( -
#438 0-t fog adni annak is, mi lenne. -
#437 Konzolharcosok bosszúja az exkluzivitásért. Le kell szarni. -
#436 Nezd meg ezt az egybitest szerencsetlent, ott ul a monitorja elott es mivel mashol nem tudja, majd most "megmutatja a vilagnak" a metacriticen, hogy ki a fonok a ketto kozul. Mi lesz ezzel amikor kijon a TES VI? Hat nem irigylem az idegallapotat :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.08. 00:36:33 -
Evoluti0N #435 Metacritic user pontok lófaszt sem érnek, amikor bárki tud értékelni. Akkor már inkább Steam, ahol csak olyanok tudják, akik játszották is. Ott 82%, ami nincs olyan messze az újságírós 87-től.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.09.08. 00:15:03 -
#434 Lesz az meg 2.5 is hamarosan, addig nem allnak meg. -
#433 Kijöttek az user rewiev-ek a Metacriticen.
Egy erős 4.9-et sikerült összehozni első 2 napra :)
Ahhoz képest, hogy a critics rewiev-ek áltaga 8.9, elég nagy a diverzifitás :D -
#432 Gondoltam lövök egy kedves kis képet, hogy időnként mennyire van kihasználva a gép:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#431 Szora sem erdemes, orulok, hogy sikerult. Nekem jelentett par fpst, hatha neked is segit. Csodat ne varj tole azert, de a kicsi is valami :) -
Norbertboy #430 Siker! :) Még egyszer nagy pacsi!
Valamit nagyon elbaltáztam :) -
#429 Nem hasznalom, a DLSS mod szerencsere nem szamit modnak, nem lesz tole "modded" vagy "mod" jelzesu a savegame es megkapod az achiet. Ha gondolod, hasznald, artani talan nem art, de en a DLSS moddal kaptam meg legutobb a lvl10-es achie, szal nem aggodok.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.07. 19:54:53 -
Norbertboy #428 Köszönöm!
Hát nem tudom mi lehetett baj. Végül a játék sem indult el és a fájlok újraellenőrzése sem segített. Szóval most újra tölthetem le a játékot. :( Nagy boldog is vagy :D
Ezt használod? Ha jól értem mentés után nem adja a Achievement-et és azt javítja ki? -
#427 Leirom lepesrol lepesre, nem veszes annyira.
1. felmegy ide https://www.nexusmods.com/starfield/mods/111
2. a letoltes (files) menuben kivalasztod, hogy reshade-del egyutt akarod e vagy kulon. En utobbit hasznalom. A reshade a felso (reshade) link, az also a nelkule (standalone)
3. csomagold ki amit leszedtel.
4. Talalsz benne egy "mods" nevu mappat meg egy "dxgi.dll" filet. Mind ak ettot masold be a Starfield telepitesi mappaba. A .dll ott legyen, ahol a Starfield.exe is van (az a gyoker), a mods pedig ebbol nyiljon. Ha nincs mods nalad, majd most lesz
Elso resz kesz.
5. menj el ide es ezt is toltsdle https://www.nexusmods.com/site/mods/502
6. itt nem kell valasztanod, csak az UpscalerBasePlugin-t kapd le, a felsot.
7. Talalsz benne egy .dll-t, azt masold be a mods/UpscalerBasePlugin mappaba.
Masodik resz is kesz.
8. menj el ide https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/
9. dontsd el, hogy neked melyik DLSS kell. A regi 2.5.1, amit a 3xxx szeriakhoz adtak ki vagy az uj 3.5, amit az uj 4xxx szeriahoz adtak. Mind a ketto mukodik mind a kettovel. En a regit hasznalom a 3060-asommal, a 2.5.1-est.
10. tolsd le azt a verziot, amit szeretnel, a bal oldalon lehet porgetni lefele a korabbi verziokert.
11. csomagold ki es a benne talalhato nvngx_dlss.dll-t masold megint a mods/UpscalerBasePlugin mappaba
Ennyi.
A vegen lesz egy
- dxgi.dll a Starfield gyokereben
- StarfieldUpscaler.ini a Starfield/mods-ban
- egy nvngx_dlss.dll es PDPerfPlugin.dll pedig a Starfield/mods/UpscalerBasePlugin-ban
Elinditod a jatekot es megnyomod az END gombot a billentyuzeten, akkor felhozza az DLSS opciokat, erdemes az F vagy D presetet hasznalni, ha nyerni akarsz vele par fpst.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.07. 19:18:41 -
Norbertboy #425 Akkor most sokat segítettél!
Max azon arcoskodtál mekkora felbontásban játszom. Amúgy is neheztelek rád, mivel az X4 topicban előadást tartottál (mikor beírtam hogy van gépi magyarítás) ott elemezted mekkora hülyeség és milyen értelmetlen magyarítással játszani.
" Hát igen.
Aztán, ha valaki jön ide segítséget kérni, de nem tudja leírni angolul a megfelelő szavakat, akkor gond van.
Mondjuk elég sokat magyarosítunk mi is, mint az okostégla, meg a csörgő, ratata. Ennek megértéséhez meg a fórumot kell követni.
Magyarul viszont hiába keres rá egy küldetésre, nem hiszem, hogy talál bármi hasznosat. Vagyis vissza kell fordítania angolra vagy németre, hogy meglegyen a megoldás."
Most meg itt lelkesedsz az ugyanolyan "szar" minőségű magyarításról.
Erről ennyit -
Alanw #425 https://gameishard.gg/news/can-you-lock-your-framerate-in-starfield-pc/77552/ -
#423 Én 5120x1440 felbontásra akartam állítani, de nem engedi.
Pedig akkor lehet, hogy megnézném én is ezt a mod-ot.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.09.07. 18:41:28 -
Norbertboy #423 Ma próbáltam felrakni a dlls módot amit a nexuson találtam, de kifagyott a játék. Pedig mindent úgy csináltam ahogy írva vagyon. Egyáltalán van értelme szenvedni vele?
3060ti kártyám van. -
#422 Aha, értem. Az Elite-ben is van már jó ideje újraindítás, amikor éppen működik még egy kicsit az adott modul.
Az üzemanyag elfogyás meg itt nem számít, amit egyáltalán nem is értek. Mármint annyira egy sóher a játék az adok-veszek résszel, de nem építették bele, hogy elfogyjon az üzemanyag és vennem kellene. Még kikötői díj sincs. Nem mintha gond lenne, egyel kevesebb dolog, amivel foglalkozni kell. Csak meglepődtem. -
#421 Az a +1 egy biztonsagi megoldas, elvileg az mindig meglesz, barmit is lonek szet a hajodon. Az az 1 egyseg biztositja a jatekos szamara, hogy mindig legyen legalabb 1 egysege elhuzni a terkeprol az ugrohajtomuvel vagy 1 egysege leszallni valahol, stb., vagyis ne ragadjon ott a semmi kozepen, mint a kevesbe figyelmes emberek az Eliteben, amikor a Patkanyokat kell hivni, mert vagy szetlottek a hajot, vagy ket ugras kozott elfogyott a fuel es megfeneklett a 'konda :) -
#420 Max menekülésnél érdemes a GVR-t kimaxolni. De, ha valaki nem tud 5s-t várni, akkor állítgathatja :D
Én mindig a hajtóműről szedek le egy csíkot.
Jobb szeretem, ha a megérkezéskor van fegyverzetem, ki tudja, hogy mi fogad.
Ha a térképről gyorsutazva közlekedünk, akkor nem kell foglalkozni a csíkokkal, automatikusan levesz 3-at a hajtóműről és átrakja a GVR-re, majd érkezésnél kiteszi felhasználhatóba, így mindjárt rányomható a hajtóműre.
Egyszer kezdtem el menekülni harc közben, de mivel hátul a GVR, így az semmisült meg legelőször. Aztán ki is lőttek.
Eddig a legjobb taktika az volt, ha folyamat támadtam valamelyiket. És figyelni kell, hogy a Hull-t is javítsuk, ami elvileg csak egy gombnyomás és az nem a nulla, hanem az o-óó. Bár UI-ból is lehet. -
#417 Az a +1 mi?
Sosem számoltam, gondoltam, csak jó. -
Norbertboy #418 Ha Steam-en veszed meg 2 óra játékidőn belül és megvételtől számítva 14 napig vissza tudod adni. Egy próbát megér.
De törtben is kitudod próbálni. -
#417 Szerintem ennek a játéknak kell a dedikált GPU, a prociba integrált nem elég. -
#416 ezen elfut esetleg?
DELL T5810 E5-1680v3 (i7-9700), 8/16 mag 3,2 Ghz 16 - 64 Gb ddr4, 685W TÁP -
Jóózsf István #412 Simán megdőltem az egyes szintű szkenner zavaróval. Szerencsére NEON-nál. Még jól is jártam, mert megint volt plusz szajré a ládában.
A kettes szintű zavaróhoz most HIRTELEN kb 8 szintet kellene előrelépnem. A FÓÁT 4-ben, vagy az összes többiben sem volt könnyű a fejlődés, de itt mintha rátettek volna egy lapáttal. -
#414 Igen, amikor csak utazunk, akkor érdemes a GRV-t kimaxolni, hogy gyorsabb legyen az ugrás és a fegyvert lenullázni. Aztán harc előtt meg pont fordítva.Legalábbis én így csináltam, mert eddig még nem kellett sose fussak harcból. Mondjuk halni már haltam meg harc közben, Crimson Fleet utolsó küldetésében, de quickload mindig segít ezen. :) -
Norbertboy #413 Köszönöm a részletes leírást. ;) -
#410 FB csoportban pont tegnap volt errol egy nagyobb komment.
LAS - lezer tipusu fegyverekre forditott energia (vilagos csik) es a maximum rapakolhato energia (szurkebb csik)
BAL - Ballisztikus fegyverekre (gepagyukra) forditott energia
MSL - raketak
ENG - A hajo hajtomuve, minel tobb enerigat biztositasz neki, annal gyorsabb a harcokban
SHD - A hajo pajzsa, minel tobb, annal erosebb es gyorsabban toltodik vissza
GRV - A Gravitacios ugrohajtomu energiaja, minel tobb a pont rajta, annal hamarab porog fel.
Hogy hany pontot rakhatsz ezekre, fugg a reaktorodtol. A hajodnak van ugye egy darab reaktora, az termel egy bizonyos mennyisegu energiat. Ezt a mennyiseget+1 tudod elosztani az egyes alrendszerek kozott.
Hogy egyes alrendszerre (fegyver, pajzs, raketa, stb.) mennyi "pontot" tudsz rakni, fugg az adott eszkoz jellemzoitol, a "max power"-tol.
Pl: hiaba van osszesen 30 energiat igenylo rendszered felszerelve a hajon, abbol csak 19-et tudsz elosztani, ha a reaktorod csak 18 energiat tud termelni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.07. 12:01:49 -
Norbertboy #410 Bocsánat, baloldali:) Rosszul emlékeztem. -
#407 És tényleg, hogy nem gondoltam erre, köszi -
#408 Nem baloldal van az? Ahol az energiát tudod állítani? Jobbra úgy emlékszem csak pajzs meg hull damage van.