Starfield
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És ha lehet kulturált stílust használj.
Nem kell agyvérzést kapni és ilyen stílusban írni azért mert más embernek tetszik az ami neked nem.
Ti most arra veretitek itt, hogy "azé nem jött be a hatereknek", mert vannak olyan elhivatott és teljesen ingyen dolgozó emberek, akik életben tartják a gamet amíg "mr 16-times the detail" úrék meg hosszú évekik hereverézve besöprik erte a lóvét ?
Az a bethesda fő érdeme, hogy megengedi az emberekbek hogy ingyen kijavítsák a slendrián sz@rjaikat, meg ettől jók a játékaik ?
Az meg hogy a megjelenés utáni "hate" egyébként 90%-ban rohadtul nem a játéknak szólt, -az egy szimpla tisztes iparosmunka, mint a többi gane-ük- hanem a már szinte szokásos brutális bullshit-nek és kamuzásnak amit a megjelenés előtt toltak Todd papával az élen, meg a szokásos hitvány optimalizálásuknak, már nem is említeném... Ötezerszer leirták már, aki fanboy az ezt úgysem akarja meglátni a kritikákban, mint ahogy a megjelenés előtt is a hangos fitymacsattogás elnyomta azok hangját, akik a játékkal kapcsolatos állításaikat amiket a bemutatókban előadtak, kétségbe vonták...
Ja, akkor ez a sztárfild is egy hűdejójáték tényleg, nem annak az intő példája, hogyan b@sszák át szimpla marketinggel a gyógyegér könnyen beetethető gamertársadalom többségét, minél kevesebb begektetett melöval...XD
Azemberek, meg najd ingyen dolgoznak vele évekig, mekkora ász mán' ez a Todd, meg a bethesda...XD
Ott is második a Starfield septemberre. :D
Link
Skyrim megjelenés, abban az évben futott a Withcer 2, Dragon age 2, Deus ex-valamelyik, és mutogatták az emberek, hogy melyik miben sokkal jobb, mint a Skyrim és hogy a Skyrimnek vége. Erre mondtuk, hogy hála a modoknak és az újrajátszhatósági faktornak a Skyrim 8-9 év múlva is játszott game lesz, a többi meg eltűnik. És ha megnézed steam charton, hogy mennyine nyomták az elmúlt 24 órában a skyrimet és mennyien a fentebb említett riválisokat, akkor durva a különbség. Sőt..már a fentebb említett riválisok folytatását sem játsszák annyian, mint a Skyrimet. :D
2006-ban hasonló ciklust éltünk át az Oblivionnal, 2000-es évek elején a Morrowind-del....
A starfield tele van hibával, de ezek legtöbbjén lehet és szerintem fognak is változtatni. Ha nem a bethesda, akkor modderek és igen, tudom, mém lett, hogy modders will fix it, de tényleg ez a helyzet. A sok procgen világból munkával lehet csinálni handcrafted világokat is akár: ezt a bethesda is megteheti, de modderek is megtehetik. A hiányzó felszíni térkép szintén olyasmi, ami pótolható, akár hivatalos patch-csel is, de nem gondolom, hogy ez gond lenne a moddereknek. Az is lehet, hogy már van is ilyen mod. Ez azért lehetséges, mert a játék modolható, nem egy live service valami és mert a játék közepén egy jó, klasszikus bethesda single player mag van, amivel lehet dolgozni.
A starfield nem év játéka, de nekem egy stabil 8/10.
Link
Elder Scrolls szériából már mindegyikkel oda vissza:)
Annyi hogy gép azért kell hozzá és így már jó hogy fejlesztettem.
Konzolon borzasztó volt..
Nem kapkodtam el semmit. Még mindig találkozom új dolgokkal.
F76 is nagyon tetszik, abba 800 órát sikerült beleraknom.
Link
[merlinw.org]

Tudnátok abban segíteni, hogy hol (hogy) lehet megtalálni a Ecliptic Battleship Camulus-t? Sajnos amit megjelöl helyként ott nem található, többszöri próbálkozásra sem. Érdeklődnék, hogy ez valami bug vagy el kell érni egy szintet, esetleg teljesíteni valamit, hogy beadja a küldetést? Jelenleg 50.szinten állok a főküldetés megvan illetve két frakció küldetés is.( UC Vanguard, Freestar Ranger)
Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2023.10.10. 18:47:47
Egyrészt a Lodge-nak van pincéje, mint kiderült. És a pincében van minden.
Másrészt sok skillpont kell a fejlesztésekhez. És még mindig nem erre költöm őket. Az NPC-k dobálnak annyi jó cuccot, hogy fölösleges a fejlesztéssel foglalkozni.
Harmadrészt egy outpost-ot nem tart semeddig csinálni és oda is lepakolhatóak az asztalok.
Aztán meg, ha nincs lakómodul a legénységnek, akkor folyamatosan útban lesznek. Feltéve, ha van legénységed.
És én nagyon rászoktam, hogy nem a hajóba szállok be, hanem kapásból a székbe. A gyorsutazás is oda küld rögvest.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB
És mi az amiből nekem sok volt, most meg egy darab sem? Hát digipick. Bezzeg a váltás előtt mindenhol találtam szanaszét szórva. Azért már itt is gyűjtöttem egy-kettőt. Meg jobban odafigyelek, hogy mit nyitok ki.
Szerencsére tudtam gyorsutazni a hajóhoz. Ami meglepő is volt, mert eddig úgy volt, hogy harc közben nem lehet.
És ez milyen viccesen hangzik azok után, hogy dúskáltál bennük kicsivel előtte! :-D
Az eredeti világban azt írta, hogy 16 felfedezetlen templom, de a Szem nem adott többet. Itt 3 volt, egyet megnéztem kapásból. Aztán el kell mennem fegyvert vennem.
Plusz nem mindegy, hogy milyen alternativ vilagba kerulsz, mert 15% eselyed van arra, hogy teljesen mast kapsz, mint az "alap" vilag.
Ha mindent latni akarsz, akkor a new game plus/unity elotti menteseket vissza-visszatoltve el lehet jutni mind a 10 kulonbozo valosagba, majd utana a 11. default vilagban megtelepedni es ott epitkezni, maradando dolgokat csinalni. Hogy kinek ehhez kedve/ereje/hangulata, az mar mas kerdes.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Kalózodom, ranger munkákat végzek és küldetéseket csinálok az automatából.
Házas lett a karakterem, Sarah biszexuális. Ezt tudtátok? :)
Van még bőven mit csinálnom és kipróbálnom. Tegnap bikinit és szabadidőruhát loptam és pihentünk egy nagyot Paradison. Mondhatni bejött a játék. :)
A végéről beszélünk. Ugye?
Hiszen a képességek megmaradnak... És kicsit tapasztaltabb fejjel átgondoltabban tudod végig vinni a játékot. "ÚJRA"
Persze ahhoz nálam egy-két évnek el kell telnie, mint az Fo4 esetében...
A zárfeltöréssel én is úgy voltam. Volt egy pillanat, amíg nem mentem el egyetlen zár mellett sem, aztán egyszer csak nem érdekelt többé egyik sem!
Ha már a hajódon van, akkor ingyenes a módosítás.
Felettébb érdekes ez a játék.
Ilyennel még nem találkoztam. Már kezdett kicsit unalmas lenni. Annyi meggyőzést csináltam már, hogy teljesen értelmetlen az egész. Mármint, ha jó pontokat találsz el, akkor értelmetlenül van meggyőzve az illető. Újratöltésnél másképp adja be a választási lehetőségeket. Annyi zárat feltörtem már, hogy van, amikor nincs kedvem többet feltörni. Főleg, amikor sorra egymás után a nagy ládákban gyakori tárgyösszetevő van.
Aztán egyszer csak lenulláztam mindent. Mi értelme volt gyűjtögetni, bázist építeni, hajót fejleszteni, pénzt harácsolni?
Ezt még meg kell emészteni. Nem ehhez szoktam. Fura érzés.
Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB
Utoljára szerkesztette: Ferrari23, 2023.10.04. 18:41:27
Manapság ez jóval a minimum szint alatt van. Pl. ha én "követek" el ilyesmit, valszeg még aznap a megoldandó feladaim közt lesz ez a probléma. Már a nullás teszt után visszadobják.
Mi a németektől vettük át a kiosztást az írógépeken. Eleve német gépeket használtunk. Magyarországon gyártott magyar gépek mind német licensz. Egyik legkönnyebb feladatom volt anno a "kereszt" drivert megcsinálni annyira egyeznek. Pl. a Robotron automata írógépeken is csak a gömbfejet és pár billentyűsapkát kellett cserélni, hogy magyar legyen. Ugyanígy a nagyszámítógépes szektorban.
Mondjuk miert pont ez mukodne jol, ha mar minden mas fapados vagy bugos :)
Semmi módosítás!
Én ezeket használtam, ezekkel nem volt semmi gondom.

[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.10.02. 00:17:46
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.01. 23:39:18
[merlinw.org]
Ha vele nem kaptad meg eddig, akkor esetleg modot nem hasznalsz, barmit, akar csak egy StarUI-t? Mert ha igen, lehet amiatt.
"MEGÁLLSZ!!!!! BESZÉLGETÉSBE elegyedsz."
Tehát megállsz. MEG-ÁLLSZ. Szép nagy betűvel írtam! ;-)
"Hozzászoktam, hogy az interakció gomb régen az F volt" Nnnnna! Én meg ezért nem játszom a ciberével, mert ott a fejlesztők fixre lefoglalták az "F"-et! De ettől még kioszthatod rá az összes billentyűparancsot...! Nem is értem.
Nibron!
Igen ezt is szokni kell: "megszokásból kijelölnék vmit, erre belelövök valakibe akibe nem kellene."
Volt pár "FÉLREÉRTÉSEM" belőle.
Más:
AndreZSával játszom épp. Vele is ágyba kerültem Mint Sárával, de a gőz nem adja meg a maximum viszony (Starcrossed) acsit rá. Van ennél is magasabb szint?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.01. 14:06:32
[merlinw.org]
Vicces, hogy ahany menu, annyi navigacio, hol CZ, hol QE, hol WASD.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.10.01. 10:02:09
Interakcióra van ahol az E-t használják, máshol meg az F-et, ez megvan már mióta pc-s játék létezik. A kedvencem amikor az F-en a lámpa van. Szerintem az E lenne az ideális, figyelembe véve, hogy az F mellett ott a G ami ált. a gránát. Pl. az Undawn-ban is F, dobálják is a gránátokat a játékosok mivel állandóan félrenyomnak. Szerencsére nem sebez, de az meg milyen már:).
Ha meg ellenféllel van dolgom, az úgyis odajön. 3000 méterről már oszthatom. Amelyik meg elmenekül, annak úgyis mindegy. Elugrik, sehogy nem érném utol.
A forgásra nekem is nagyon vigyáznom kell. Párszor már majdnem nyomtam a QE-t. Arról nem is beszélve, hogy az AD általában az oldalazás, nem a forgás. De itt oldalazás nincs is. Szóval a manőverezés kb. zéró. Az X-ek és Elite után, ha nem is csinálják meg olyan minőségűre, de ez... Mint a hófutó. Valamit összeraktak, jó lesz az a hülyegyereknek.
Inkább igyekszem nem is használni a forgást.
A nyomd hosszan effektek is kiakasztóak. A múltkor hívni akartam a hajót, de valahogy mellé nyomhattam az E-t, erre kiszálltam az ülésből.
Ha meg rossz ütemben kapom el a boost-ot, akkor izgulok, hogy időben fusson végig az R és dokkoljak be, mielőtt nekimegyek a hajónak.
Amúgy nekem ezt az E-zést nehéz megszokni. Hozzászoktam, hogy az interakció gomb régen az F volt. Így néha össze-vissza nyomom a szkennert, mert belegabalyodik az ujjam.
Az extra képességhez a Z-t meg nem is értem. Nagyon kiesik. Lehet inkább azt is be kéne makróznom a kisujjamhoz.
Az energia elosztás pedig a másik igen idegesítő dolog. Mindig van "valaki" aki elállítja.
Nekem időnként az egérgombbal való tüzelés is kiakaszt, amikor megszokásból kijelölnék vmit, erre belelövök valakibe akibe nem kellene. Jó párszor kellett már mentést visszatölteni ez miatt.
No+ a komplett irányítás a thrusterek kezelésével együtt. A "Q" és "E" billentyűket mindenhol a forgásra használják, mert az űrben része a manőverezésnek. Ha sokáig játszik ezzel az ember, elszokik a többi játéktól.
Próbáltam már a gombokat átírni, de tele lett vele a tököm.
Mondjuk nekem amúgy sem, mert 30-cal megy a hajóm.
A legtöbb energiát mindig a pajzs meg a fegyverzet kapja.
De mostanában ez is idegesítő, mert a rakétára mindig egye teszek, hogy a másik kettőre több jusson.
Már nem egyszer fordult elő, hogy a rakéta fullon volt a másik kettő rovására. Baromi idegesítő és, ha nem figyelek, akkor egy harcnál gondok vannak. Ha figyelek, akkor is, mert át kell állítani.
Emellett a neutronnyaláb miért nem energiafegyver?
Eltoltam egy skill-t az energiafegyverekre. A következő szinthez 1000 sebzést kellene kiosztanom és nem mászik a számláló mikor már pár hajót lelőttem.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.09.30. 18:44:22
Mész a hajóval az űrben. Odaérsz mondjuk egy űrállomáshoz, vagy találkozol egy másik hajóval. MEGÁLLSZ!!!!! BESZÉLGETÉSBE elegyedsz. Majd a beszélgetés végén. Az a kurva hajód magától elindul. Neki az "ojjektumnak"!
Azt' mégis melyik programozó matematikus zseninek jutott eszébe, hogy a párbeszéd bezáródása egyben gázadás is legyen?
A többi is közel áll hozzá. Bár azért van egy-két jó pillanata a játéknak a sok kellemetlen között. Utóbbi mostanában elég sok volt.
Ettől függetlenül időtöltésnek jelenleg nem rossz és kíváncsi vagyok, hova fog kifutni a sztori.
Én elvagyok a hajótervezgetéssel és majd, ha lesz megfelelő skillem, hogy komolyan vegyem az outpost-ot, akkor elleszek azzal is.
A mellék feladatokkal is el lehet tökölni az időt egy ideig.
Én még mindig úgy vagyok vele, hogy, ha kijön 1€/órára a játék, akkor már jó. Lekötött. És bármilyen is, valahol élvezem, különben nem játszanék vele.