1055
Bethesda új open world játéka
-
#809 Felesleges ezen rugozni. Az egyik 70 eurot fizet a felkesz es bugos loadingfieldert majd 200+ orat jatszik vele 2-3 honap alatt, mielott megunja. A masik meg siman rakolt 1000+ eurot a scamcitizenre, ami bar lehet meg sem jelenik, de meg igy felkesz allapotban is szorakoztato, igy jatszik is vele eleg sokat.
Miert nem fer el egymas mellett a ket ember? Miert kell egymast faszozni emiatt? Ha mind a ket fel jol szorakozik, akkor az miert faj a masiknak? Tiszta ovoda, komolyan. -
#808 A diablo az egy külön kategória: akció-rpg. Az rpg definiciója egy rakás vita tárgya és ezerféle különféle válasz van rá. De ha maguk a készítők sem tartják rpg-nek a játékot, akkor az nekem eléggé lezárja a kérdést. -
Deviome #807 Iwb: Gondolom akkor neked a Diablo sem RPG. Az rpg jelentése, hogy van egy karaktered amit felruházol, felfegyverzel vagy nagyobb és nagyobb űrhajód lesz adott esetben.Fejlődik a karaktered mind item mind social részen a repun át a looton keresztül.Tök mindegy mi a megnevezése, de a lényeg hogy egy szimulátorban ez adott. Egy diabloban pl nem lesz szimuláció mert az egy arpg. Viszont a SC mivel sziumláció így alapból adott az rpg benne.
Az is a kedvencem, hogy az emberek mindig a 10év meg 15 év. Fingja nincsen miért is kerül ennyi időbe, de fújja.
Mondjuk azon elgondolkodtatok, hogy meglévő motorral csinálták a loadingfield-et és így is 7 év volt a fejlesztési ideje? Annak ellenére egy rakat bughalmaz. Ha valóban belemerülnék nagy biztonsággal merem mondani, hogy több hiba van a " kész " játékban mint az alfa SC-ben.
https://www.youtube.com/watch?v=jCdzX4Wx_JY&t=3058s És ezt egy kész játéknak nevezik. Mindegy mennyire szar. 70€ és ez egy kész játék. Hányásig van a net ilyen videókkal a játékról és az a poén, hogy mindegyik más hibával. Nem is az van, hogy ugyan az a hiba. Jah és ez volt " ez lesz az év játéka " A JÁTÉK! xDD Azért 10:30-nál látszódik a játékba fektetett energia és pénz és szenvedély! xD
Ahh mindegy. Nincsen nekem ehez kedved. Szájbarágni mindent meg nem is akartam flamelni a topicot.
Utoljára szerkesztette: Deviome, 2023.10.24. 14:49:57 -
#806 Hát igen, Feature Creep: The Game. Engem is az zavar leginkább, hogy a játék mér rég kint lehetne, ha egy picit visszavesz és nem újabb meg újabb dolgokkal fejeli meg az eredeti ötletét. Nekem úgy tűnik, hogy az SC fejlesztése egy életre szóló projekt Robertsnek, nem akar már mást csinálni. Amíg ő él, addig a SC készülni fog, mert ebből él. És új feature-ök nélkül nyilván nehéz újra meg újra eladni a játékot.
A Strike Commander nekem is nagy kedvencem volt, végig is vittem annak idején. A Wing Commanderekről lemaradtam, de a spin-off Privateer óriási kedvenc volt, a második rész meg kis csalódás. Azért a nicknevem a Privateer 2-ből jön, mármint ahogy kiabálták át a rádión, hogy "stop, lawbreaker" meg ilyenek. :) -
#805 En az elejen beszalltam, Roberts a Commander (strike, wing) szeriaval es kapcsolodo spinoffokkal nagy kedvencem votl a fejlesztok kozott, kilora megvett a bejelenteskor. Aztan elkezdtek telni az evek, gyult a penz, jottek az ujabb tervek, ami megint hozott penzt, ami szult par ujabb otletet, ami fialt nemi extra penzt, es goto 10. A 22-es csapdaja, szo szerint, ha Heller ma el, akkor Yossarian nem tuzer lett volna vilaghaboruban, hanem fejleszto a RSI fele Star Citizennel. :D
Nem tudom mi lesz a vege, de mar kivarom. Ha vegre valaki leszedalja Robertst, hogy ne akarjon ugy ficsoroket es a meglevoket fejezzek be, akkor aranylag hamar meg fog jelenni, de ha tovabbra is rajta lesz a szeren es meg akarja csinalni azt a sok baromsagot, ami ket gomba kozott beugrott, akkor ebbol sose lesz semmi.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.10.24. 13:11:37 -
#804 SC félkészen nem vonz. Ha majd kint lesz és még élek, akkor megnézem. A minap néztem egy videót a yt-on egy embertől, aki 10 éve tudósít a SC-ről. Elmondta, hol áll a játék (pár hetes a videó, elég friss), mi volt eddig, mi várható. Optimista hangvétele volt, de számomra kiderült, hogy ez a játék nagyon messze van a végleges változattól. El is mondja: nem ajánlja senkinek, hogy most beugorjon, hacsak nem támogatási szándékkal teszi.
SQ42 már esélyesebb, hogy elkészül belátható időn belül, de ugye jóval kisebb is a scope-ja, mint a SC-nek. Kb 100%, hogy meg fogom venni, de nem megjelenés előtt. -
#803 Regebben vot egy Aurora + Squadron 42 csomag, akciosan 40-50 dollarert be lehetett huzni vmelyik sale alatt, ha meg most is van ilyen, akkor az mar aranylag jo kezdo csomag. Maga a hajo (Aurora) tenyleg csak bevezeto jellegu, tanulohajo, de probalgatni a kulonfele SC frissiteseket es nezelodni, tanulni a vilagban, arra tokeletes. Az SQ42 meg hat teljes erteku, ami a megjeleneskor biztos, hogy dragabb lesz.
Optimalizaltsag kb azonos szinten van mind a ket jatekban, valahol a banyaszbeka segge alatt, csak Roberts meg igergeti az uj enginet es kapcsolodo technologiat (de o mar csak ilyen, nagy almodozo, de pocsek vezeto), Howard meg lezarta annyival, hogy upgradelj mert szar a geped :D -
#802 "akció-MMORPG"
Már ez eleve más kategória, mint a Stafield. De RPG-nek senki sem nevezi, mondom, még a hivatalos oldalon is, a YT oldalukon pl. így nevezik: "Star Citizen is an open-world MMO universe simulator by Cloud Imperium Games".
Ez nem RPG. A Fallout az RPG, a CP2077 RPG, a Starfield RPG, a SC nem az. És ez nem baj, mert nem is kell annak lennie. Egy MMO univerzum-szimulátor. Lesz majd. Ha elkészül. MMO Elite Dangerous on steroids.
De már eleve a felvetés is felesleges volt, mert ha el is készül, konzolra sose jön ki és ha minden feature menni fog, amit ígérnek, sanszos, hogy a 40xx -es kártyák is kevesek lesznek neki, meg a legújabb generációs processzorok is. A Starfield ehhez képest egy ma is játszható, konzolon is elérhető, megjelent és kiadott játék. Nem egy pc only early acces, hanem egy multiplat befejezett játék. Nyilván technikailag elképzelhető egy töltésnélküli óriási univerzum, ahol minden bejárható, csak ahogy látjuk 10 év is kevés hozzá meg 500 millió dollár. Akkor én inkább maradok a kézzel fogható és befejezett, bár valóban tökéletlen játékok mellett. A SC-t meg majd értékelem, ha megjelent a végleges verzió. -
#801 Szerintem egyszerűen nem tudod, hogy mi az RPG és mi nem az. A Star Citizen NEM RPG. Ezt nem én mondom, hanem a játék készítői : "Star Citizen is an in-development multiplayer, space trading and combat simulation game".
Igen, RPG elemek vannak más játékokban is, questek pl. voltak már a Privateerben is meg a Freelancerben is. Vendorok is voltak. Ettől még egyik sem lett RPG és soha nem is tartotta magát RPG-nek. Almát akarsz a körtéhez hasonlítani.
A Star Citizen biztos jó játék lesz, ha egyszer elkészül, lehet be is nevezek rá, bár az MMO jellege miatt sanszos, hogy nem. A SQ42 már jóval esélyesebb, mivel egy jó sp fps-re mindig vevő vagyok, pláne ha hosszú a kampány és 20 óra az hosszúnak számít. -
#799 Star Citizenre kíváncsi vagyok, de majd ha megjelenik megnézem. Ez a Squadron 42 is 10 éve lett bejelentve, szóval ha eddig tartott eljutni addig, hogy feature complete, akkor a polírozás még tarthat akár 5-10 évig is. Addig meg láttunk egy videót, ami vagy úgy van és úgy lesz, vagy nem. -
Norbertboy #799 Mintha egy politikai vitát olvasnék Fidesz kontra ellenzék. És már igazi alpári stílusban. :)
Nem is tudtam a játékipar is tud ilyet vitákat generálni. -
#798 Szep volt a hosszu hetvege, gratulalok a resztvevoknek.
Braben is hazudik, Howard is, Roberts is es Murray is. Ki ebben, ki abban, de megis, meg kell venni a jatekaikat es jatszani veluk, mert mindegyik szorakoztato es van benne potencial. Ennyi. Attol nem lesz jobb az egyik, hogy szarozod a masikat, Scamcitizen sem lesz kevesbe gyanus, a Loadingfield sem lesz kevesbe fapados, csak mert hangosabban rikacsolsz es cirkuszolsz egy forumon, mint a masik. -
#797 Most komolyan, ha nem tudtok kultúráltan vitatkozni, kirakom a szűrötöket. -
#796 SC nincs még kész igaz (bár már most is van benne jópár száz órányi kontent), de ha valami akkor az akció-MMORPG és mindig is annak készült, ráadásul magasan a szerepjátékra fektetve a hangsúlyt. 25+ frakció, 14 class (carrier), fő és melléküldetések, open world, bázis építés, pvp/pve eventek, stb. SC Wiki
Squadron 42 meg egy sima single player akció-kaland játék lesz. Ezzel nincs is gond. 20 órás lesz az első epizód. 28 epizóddal készülnek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Squadron 42 is a standalone singleplayer campaign in the Star Citizen universe, fully playable offline. It was announced as an episodic trilogy, which many people seem to have forgotten, and each episode will be a fully-fledged game in its own right. CIG are calling Episode 1 simply ‘Squadron 42’. Work on Episode 2, called Behind Enemy Lines, and an unnamed Episode 3 has already begun. In terms of the Star Citizen timeline, Episode 1 is set before the events of the main game (aka the ‘persistent universe’). CIG has not yet said when Episodes 2 and 3 are set.
Episode 1—which we’ll just call Squadron 42 from now on—will take place across 28 chapters. Back in 2015, when it was only planned to be 21 chapters long, head of CIG Chris Roberts said it’d take around 20 hours to complete, which is still the latest estimate we have.
Squadron 42 was initially being developed by Foundry 42, a studio within CIG led by Chris Roberts' brother Erin, who also worked on the original Wing Commander. However, last year Foundry 42 rebranded, essentially bringing it under the wider Cloud Imperium banner, and Squadron 42 is now being developed by multiple CIG studios.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.24. 11:50:15 -
Deviome #795 Te egy igen sötét élőlény vagy. És ezt egyre jobban bizonyítod.
Az RPG jelentése ROLE PLAYING GAME. Mivel az írásod alapján foggalmad sincs mit jelent ez a mozaikszó így én biztos nem írom le. Nézz utána és fuss neki mégegyszer. Én elég sok QUESTET megcsináltam és VÁROSOKBAN járkálok ahol az NPC-k jönnek mennek és a VENDOR-tól veszek kaját és vizet, hogy ne dögöljek éhen a játékban.Ilyen lábjegyzet, hogy egy város akkora nállunk mind a loadingfield fél univerzuam. :D Apropó a Loadingfieldben van szomj és éhség szimuláció? Figyu már ott tudsz a város felett repkedni? Uhh most hogy eszembe jutott ott beletudsz rakni egy űrhajót egy másik űrhajóba? Uhhh van ott földi jármű, mert nálunk van! SOK VAN!
Akkora szánalom vagy ember. :D Amúgy meg azért mert még senki nem járt az Andormeda csillagködben még ott van. Tudom, hogy a te értelmezésed szerinte az univerzum üres és csak a mi naprendszerünk van benne, de hidd el, hogy ez nem egészen így van. Ekkora fogalmatlansággal hogy lehet élni? :D
Nesze itt van egy videó ami friss és JÁTÉKBÓL VAN! Microtech az egy központi város, de az csak Stanton IV és minden más bolygónak van egy fővárosa. Jah majd írd már meg mennyi töltőképernyőt láttál összesen. Látom, hogy gépelni van energiád csak másra nem. Részemről be is fejeztem a beszélgetést veled, mert sötét vagy mint a föld.
https://www.youtube.com/watch?v=n8ng-5AnpUM
Utoljára szerkesztette: Deviome, 2023.10.24. 11:34:11 -
#794 SQ42 jelenleg még nem jelent meg hivatalosan tudomásom szerint. Az oké, hogy azt mondják, hogy feature complete,de attól még nincs kint. Nem érdekel early access akármi, hivatalosan nincs kint, ha majd kint lesz, megnéztük, akkor visszatérünk rá, hogy milyen is lett. Amilyen sebességben ezek mennek a CIG környékén, addigra már a Starfield 2 is kint lesz.
Amúgy meg SQ42 egy kb 20 órás story driven FPS játék tudomásom szerint. Inkább egy felfújt single kampányos CoD vagy Battlefield az űrben és NEM egy bethesda rpg. Össze se lehet hasonlítani a kettőt. Egy lineáris kampányon mész vele végig, nincsenek küldetések, mellékküldetések, különböző frakciók, csapattagok, párbeszéd, stb stb. -
#793 1. lépés: megtanul olvasni
2. lépés: kommentel
Szaladj neki mégegyszer a kommentemnek:
"Mármint rpg tartalmat: questeket, városokat, npc-ket, vendorokat stb. "
Várjál kiemelem neked, mert látom egyszerű vagy, mint a faék "Mármint rpg tartalmat: questeket, városokat, npc-ket, vendorokat stb. "
A Star Citizen, ha kész is lesz egyszer, de sanszosan soha, akkor sem lesz RPG. Mert nem annak készül. Ezt valahol te is felismerted, kicsi csillag, amikor arról írsz, hogy "így kell csinálni egy fps játékot". Igen, egy fps játékot. De a Starfield nem fps játék, hanem egy rpg.
És végül: a star citizen egy fejlesztés alatt álló játék, akkor sem hoznám ide példaként semmire, ha történetesen valóban rpg lenne és nem egy űr life szim akármi, amit akarnak belőle. Mert nem jelent még meg. Ha engem kérdezel, soha nem is fog, de ez messzire vezetne. -
Deviome #792 Köszönöm, kiérdemeltem a jól nevelt elismerést? :)
Tudod olyan ez mint a kavics és a nyugodt víz. Nyugalom van majd felzavarod, hogy újra élvezd a nyugalmat. :D
( mindenféle rossz szándék nélkül. Szerinted megértette, hogy a Star Citizen-ben játék közben nincsen töltőképernyő soha? )
Utoljára szerkesztette: Deviome, 2023.10.23. 14:50:31 -
Deviome #791 Bevallom egy pici trollkodási szándék volt benne, de ami kinyomta a biztosítékot az a784-es hsz volt. Látszik az írásán, hogy komolyan gondolja és nem tudja mit ír. Ezzel persze nincsen semmi baj. Én meg boldog voltam a CIG teljesítménye miatt+kicsi troll+valótlanság és írtam.
Amúgy a másik ami miatt a sok ember elvből nem szereti az az, hogy sokat hazudtak mindenről és amiről ők hazudtak az mondjuk a Star Citizen-ben valós. Ezért jön mindenki egyből a CIG-vel. Ez a " sosem lesz kész; 10 éve fejlesztik; SCAM; lehúzás" meg a totális retardáltak elavult szövege. Azok az emberek kántálják akik agyilag átlag alatt vannak és még mindig nem értik mit jelent (nem csak a játék ) az a motor (starengin) az a technológia amit csinálnak. Konkrétan a játékipart elemik egy olyan szintre ami a jövő. Olyan mint amikor a GTA-ból átmentél a GTA2-be. Vagy a GTA2-ből Vice City. Egyszerűen korszak alkotó volt sok sok más játékfejlesztővel együtt. Ma mindenki ráült a DLC meg skin meg ilyen szarokra. Mindenki félmunkát végez, rohadt lusta dögök. Jöjjön a lé a többi meg ki a szart érdekel. Inkább elkurvázza mintsem a játékra fordítsa. Ellenben a CIG bizalmat nyert a játékosoktól. Több mint 500M dollárt kapott a játékosoktól és látjuk, hogy mire költik. Lehet ott is kúrváznak belőle, de amíg hozzák azt amit addig tőlem 2x jobban is tömködhetik a bugyiba, mert leszarom.
De a lényeg, hogy végre valaki kiált és megmutatja, hogy így is lehet és így is kell játékot csinálni. Szembemenni a 2023-as trendel. Amúgy azon valahogy elsiklanak az emberek, hogy 10 éve ugyan azt a motort fejlesztik, de a vizuális világa agyonbasz kb mindent a kategóriában. Mondjuk nincs is más mert ebből a szempontból egyedi.
Tudnék még 10x ennyit írni, de inkább ahelyett, hogy lefikázzák ezt a munkát inkább nézzenek utána és majd utána mondjon róla véleményt. Nem kell mindenkinek szeretnie. DE a MUNKA és a Technológia amit csinálnak az kétségtelen független attól, hogy a játékban mi mennyire bugos vagy nem. És amúgy a leg elkeserítőbb, hogy van már jó pár száz órám a SC-ben és 45 eurómba került! Mit veszel te 45 euróért az elmúlt 3 évben? Megmond szart sem! Mert minden 70-től indul. Legyen az egy fos újraskinezett COD és társai vagy félig kész alfának sem mondható játszhatatlan hulladék.És akkor ezek köpködnek az SC-re? :D Az emberek nem látják a nagy átbaszásoktól meg lehúzásoktól hogy mit beszélnek.
De te magad is látod, hogy ott a videó és arra nem volt képes, hogy megnézze ( ami az én részemről aztakúrvarohadtélet mit raktak le oda ) és azt sem értette meg hogy az SC és a SQ42 az két külön játék, de egy a cég. És rengeteg ilyen ember van.
Na befejezem. :D Amúgy meg a trollkodás az egyfajta tudatlanságra épülő dolog. Én kívánom mindenkinek, hogy élvezze a Starfieldet, de csukott szemmel ne ömlengjetek róla, mert a valóságtól elmarad.
szerk.: Bocs túl lusta vagyok kijavítani a hibákat! xD
Utoljára szerkesztette: Deviome, 2023.10.23. 14:45:55 -
#790 Értem amit mondasz, de valóban semmi értelme más játékok topikjába járni szarozni. Szerintem is rossz játék a Starfield, egyszer leírtam a bánatomat kultúráltan, beszéltünk róla a srácokkal, aztán read only mod-ba kapcsoltam, mert nem célom mások élményét rontani. így viselkednik egy jólnevelt ember :) -
#788 Egyrészt amit Deviome mond jogos, nézd meg a linkelt videót, mielőtt válaszolsz.
Másrészt a Squadron 42 egy külön, single player, sztori orientált játék holywood-i színészekkel, az Star Citizen techno-t (engine, assett-ek) használva.
Harmadrészt ahogy a videó leírásában is írják, "We are excited to announce that Squadron 42 is now feature-complete!" Azaz a játék 90%-ban kész. -
Norbertboy #788 Amúgy most ide jártok trollkodni?
Nem tetszik a játék, ki nem szarja le???? Másoknak meg tetszik, köztük nekem is. Imádom a gyorsutazást, nem kell az űrhajóhoz vissza menni csak egy kattintás és egy másik bolygón vagyok. :) Amúgy is eleget kutyagoltam más játékokban.
Ha űrhajózni akarok ott az Elite dangerous, ott eleget repülhetek.
További jó trollkodást! ;) -
Deviome #787 Te drogozol?
Nincsen kész, de még is a Szarfild a tizede sincs a Szitizennek! Ezen kéne elgondolkodni mielőtt bukfencből hányod a hülyeséged. Továbbá a Squadron 42 az ő kategóriája. Vagy mondjuk a bánat sem tudja mi a nyavaja akar lenni a szarfild. :D Loading simulator.
Inkább azért szégyelld magad, hogy még arra se voltál képes, hogy megnézd amit linkeltem, de nyomod a hülyeséged. Na csá! -
Jóózsf István #786 Te el vagy ájulva egy olyan játéktól, amiről azt sem tudjuk, hogy valaha is kiadásra kerül és egy olyan bonyolult küldetést, mint: "Hozz el egy dobozt onnan és tedd ide." küldetést nem lehet végrehajtani, mert HIBÁS!?!?!?!?
Se szarszitizen imádó, vagy utáló se szarfild imádó, vagy utáló nem vagyok, de a kettőt egymáshoz hasonlítani...
Hogy is mondta valaki? Mindkettő az űrben játszódik. Mondjuk ez a játék nem az űrben játszódik, de mindegy is. Ez a játék egy bethesda termékhez képest gyengén teljesít. Szeretem a fóátokat ez csalódás volt. A szarszitizenről meg hogyan alkothatnánk véleményt, amikor a tizede sincs kész?!?!?
Szégyellem magam, hogy beszálltam ebbe a buta vitába! -
Deviome #785 xDD Jó vicces vagy! xD
" Nyilvánvaló egy galaxist nem lehet loading zone nélkül megcsinálni úgy, hogy tartalmat is szeretnénk bele. " Látom neked nem sok fogalmad van a Star Citizen-ről. Segítek, hogy kicsit képbelegyél mért is szar a Starfield. :D
https://robertsspaceindustries.com
Ezt pedig mindenkinek ajánlom. Valahogy így kell csinálni egy FPS játékot! A videó közben nagyon sokszor jusson eszetekbe az, hogy SINGLE PLAYER FPS! Ekkora pofont az élet nem ad mint amekkorát a CIG adott az egész hulladék játékiparnak ( tisztelet annak a pár kiadónak akik megérdemlik ) Jahh és az egész INGAME!!! Jó szórakozást!
https://www.youtube.com/watch?v=IDtjzLzs7V8
Utoljára szerkesztette: Deviome, 2023.10.23. 02:51:10 -
#784 És végül: a kritikák többsége azon picsog, hogy a skyrimmel ellentétben, itt nincs egy nagy bejárható terület, hanem sok kis zóna és loading screen. Ezt nem lehet komolyan venni. Nyilvánvaló egy galaxist nem lehet loading zone nélkül megcsinálni úgy, hogy tartalmat is szeretnénk bele. Mármint rpg tartalmat: questeket, városokat, npc-ket, vendorokat stb. Egy várost meg lehet így csinálni, egy skyrim méretű minikontinenst is, 1000 bolygót nem.
Nem vagyok a procgen nagy barátja és jobban örültem volna, ha több a handcrafted város és település a játékban. Annak is, ha nem minden random leszállás minden random bolygón ugyanúgy procgenerál valami látnivalót. Jó lett volna tök üres és lakatlan bolygóra is leszállni, ahol nincs egy korábbi rom vagy állomás sem. A játék messze nem tökéletes, túl sokat akart és ezért kevés mindenben lett kiemelkedő. Ezért is nem 9 vagy 10/10, hanem 8/10.
Ez a "hazudtak Toddék" duma meg unalmas. A szokásos marketing fényezésen túl nem volt semmi hazugság az előzetes és promoműsorokban. Valaki vette is a fáradságot és visszanézte a teljes Starfield Directet. Tessék szépen végignézni és utána visszajönni panaszkodni:
-
#783 Brühühü... cry moar. :D
Nem, nem azért jó, mert modderek majd megcsinálják, de nyilván az is szempont, hogy LEHET moddolni. Egy rakat játék van, amit nem vagy rémálom moddolni. A bethesdánál ez egy döntés eredménye, hogy támogatják a könnyű moddolást. Ezt azért értékelni kell.
De a játék adott nekem úgy 100 óra jó élményt már most is, nulla moddal. Nem fogom a kedvedért azt hazudni, hogy mekkora sz.r volt. Ami 0 pénzért (GP előfizetésért) 100 óra jó szórakozást nyújt, az nekem nem szr és csak azért nem fogom annak nevezni, mert ez most hipster dolog és ettől vagy menő csávó meg kurvára eredeti. Sajnálom.
Leszrom Todd, mit hazudott, egy promo anyagot nem néztem vagy hallgattam meg, ezért nem is érdekel. Toddék már az Oblivionnál telehazudták a csövet mindennel, azóta ez csak romlott. És? Nem Toddot vettem feleségül, hanem egy szros játékot töltöttem be tőlük. Ha a játék jó, leköt, szórakoztat, akkor ezt írom le. Ha nem, akkor meg azt. A hisztikét meghagyom azoknak, akik ebből élnek a közösségi médiában. -
#778 . -
Ssenkradlive #781 Akinek nem inge... -
TomStorm #780 Bennt van GP-ba és nincs rajta Denuvo ill.nincs Ps-en.
Szerintem ez pont nem az "intő példája" annak hogy csak marketingel adnák el..
-
Norbertboy #779 Nekem tetszik képzeld el és azt is képzeld el, hogy a Fallout 76 is nagy kedvencem.
És ha lehet kulturált stílust használj.
Nem kell agyvérzést kapni és ilyen stílusban írni azért mert más embernek tetszik az ami neked nem. -
Ssenkradlive #778 És természetesen a Skyrim, az Oblivion, meg a Starfield is eltünne a p#csába, ha nem lenne moddolható ugyanúgy mint az általad említettek, és hozzá hasonlítottak...
Ti most arra veretitek itt, hogy "azé nem jött be a hatereknek", mert vannak olyan elhivatott és teljesen ingyen dolgozó emberek, akik életben tartják a gamet amíg "mr 16-times the detail" úrék meg hosszú évekik hereverézve besöprik erte a lóvét ?
Az a bethesda fő érdeme, hogy megengedi az emberekbek hogy ingyen kijavítsák a slendrián sz@rjaikat, meg ettől jók a játékaik ?
Az meg hogy a megjelenés utáni "hate" egyébként 90%-ban rohadtul nem a játéknak szólt, -az egy szimpla tisztes iparosmunka, mint a többi gane-ük- hanem a már szinte szokásos brutális bullshit-nek és kamuzásnak amit a megjelenés előtt toltak Todd papával az élen, meg a szokásos hitvány optimalizálásuknak, már nem is említeném... Ötezerszer leirták már, aki fanboy az ezt úgysem akarja meglátni a kritikákban, mint ahogy a megjelenés előtt is a hangos fitymacsattogás elnyomta azok hangját, akik a játékkal kapcsolatos állításaikat amiket a bemutatókban előadtak, kétségbe vonták...
Ja, akkor ez a sztárfild is egy hűdejójáték tényleg, nem annak az intő példája, hogyan b@sszák át szimpla marketinggel a gyógyegér könnyen beetethető gamertársadalom többségét, minél kevesebb begektetett melöval...XD
Azemberek, meg najd ingyen dolgoznak vele évekig, mekkora ász mán' ez a Todd, meg a bethesda...XD -
#777 Közben kijött a UK selling chart is (ők már ugye nem EU, ezért nem voltak benne az európaiban).
Ott is második a Starfield septemberre. :D
Link -
#776 Fallout 4 - 2015. Akkor a witcher 3 volt, ami nyilván sokkal jobb volt nála, de ma többen játszanak fallout 4-gyel, mint w3-mal, mert az egy eléggé lineáris játék, bár tény hogy sokkal jobb még ma is, míg a fallout 4 nem plusz moddolható. -
#775 A haterek rendesen megizzadtak a pénzükért, csak azt felejtették el, hogy ez egy bethesda game, minden megjelenésnél ugyanaz a ciklus megy le: Megjelenik, közben vele egy évben kijön más RPG, ami jobb ebben-abban, ezért mindenki eltemeti az aktuális bethesda játékot.
Skyrim megjelenés, abban az évben futott a Withcer 2, Dragon age 2, Deus ex-valamelyik, és mutogatták az emberek, hogy melyik miben sokkal jobb, mint a Skyrim és hogy a Skyrimnek vége. Erre mondtuk, hogy hála a modoknak és az újrajátszhatósági faktornak a Skyrim 8-9 év múlva is játszott game lesz, a többi meg eltűnik. És ha megnézed steam charton, hogy mennyine nyomták az elmúlt 24 órában a skyrimet és mennyien a fentebb említett riválisokat, akkor durva a különbség. Sőt..már a fentebb említett riválisok folytatását sem játsszák annyian, mint a Skyrimet. :D
2006-ban hasonló ciklust éltünk át az Oblivionnal, 2000-es évek elején a Morrowind-del.... -
#774 A helyzet az a starfielddel, hogy én megnéztem az összes click-bait videót, hogy mekkora csalódás a játék, meg úgy összességében a legrosszabb dolog, ami valaha a játékiparral történt és ha nem lenne háború a világ két pontján, akkor a legrosszabb dolog, ami az emberiséggel történt stb stb. Ezeket a helyén kell tudni kezelni, pont mint a downvoter sony-ponykat a metacriticen. A játék nem fallout 76 kategória, hiába mutat mást a steam értékelés jelenleg. a fallout 76 alapvető problémája nem a bugok voltak vagy az, hogy nincsenek (nem voltak megjelenéskor) npc-k meg rendes questrendszer vagy történet sem. Ezek nyilván nem segítettek, de nem ez volt az alapvető baj a játékkal, hanem a játék lényege, az alapkoncepciója. Egy agyonmonetizált live service rendszerre próbálták ráhúzni az addigra már ötrészes világhíres single player (!) rpg-játékot. Egy közepes fallout 4 total conversion mod rejtőzött a live service kapzsiság alatt. A fallout 76 nem volt borzalmas játék még ezzel együtt sem, csak óriási csalódás a korábbi játékok után.
A starfield tele van hibával, de ezek legtöbbjén lehet és szerintem fognak is változtatni. Ha nem a bethesda, akkor modderek és igen, tudom, mém lett, hogy modders will fix it, de tényleg ez a helyzet. A sok procgen világból munkával lehet csinálni handcrafted világokat is akár: ezt a bethesda is megteheti, de modderek is megtehetik. A hiányzó felszíni térkép szintén olyasmi, ami pótolható, akár hivatalos patch-csel is, de nem gondolom, hogy ez gond lenne a moddereknek. Az is lehet, hogy már van is ilyen mod. Ez azért lehetséges, mert a játék modolható, nem egy live service valami és mert a játék közepén egy jó, klasszikus bethesda single player mag van, amivel lehet dolgozni.
A starfield nem év játéka, de nekem egy stabil 8/10. -
#773 Közben kijött az európai értékesítési lista is szeptemberre, ott a második helyen áll a Starfield.
Link -
#772 Ha a harmadik Fallout tetszett, akkor a New Vegas-t imádnád. :) -
#769 sg mukodj -
TomStorm #770 Nekem is nagyon tetszik,én a fallout szériából csak 1-2 és 3.részt játszottam sokat többivel nem foglalkoztam.
Elder Scrolls szériából már mindegyikkel oda vissza:)
Annyi hogy gép azért kell hozzá és így már jó hogy fejlesztettem.
Konzolon borzasztó volt..