1055
Bethesda új open world játéka
  • PiszkosFred
    Van atnevezes, epites modban amikor a flight checked benyomod, ott lehet atnevezni.
  • kill3r21
    megvan, köszi a segítséget.
  • RJoco
    Én is úgy emlékszem, hogy van átnevezés. Mintha a Frontier esetén láttam volna.
    Lehet, hogy ezt a Razor-t tényleg nem lehet átnevezni. Csak átépíteni.
  • RJoco
    A jobb reaktort még nem tudom vezetni. Ha tudnám, akkor meg már meg is tudnám venni.

Megpróbáltam egy C-s pajzsgenerátort feltenni, de azt mondta, hogy nem passzol a reaktorhoz.
    Akkor viszont a készítők kőkeményen csaltak, ugyanis a Razor-t A-s reaktorral kaptam, de B-s hajtóművel.

A-s reaktorból még nem láttam 20-nál erősebbet. B-ből találtam már 28-ast, de az ugye még elérhetetlen. Ráadásul valami hajódizájn 4-es szintű skill kell hozzá.
  • Jóózsf István #564
    Kell neki íróasztal a helyőrségre!!!

Mike!
    Esetleg keres rá az internetben a küldetésre. Ha valaki belefutott ebbe a gondba, akkor van rá konzol parancsos megoldás.
    Jobbára: Hívsz egy konzolt, beütöd a kódot meg a prancsot és kész. Általában a küldetés lezárását szokták megadni.
    Vagy esetleg te összerakod. VALAHONNAN előkeríted a küldetés kódját és a lezáró kódot. Összerakod és...
    Nem ördögtől való. Néhányszor a fóátokban is jól jött ez a módszer.
  • macleody
    Akkor építs az outposton munkaállomást, azt hiszem az kell hozzá.
  • kill3r21
    itt csak a hajóhoz tudom, az outpostnál nincs semmi, akkor lehet valamit még nem építettem meg amit kellene? vagy skill?
  • macleody
    Tab, hajómenü, C
  • kill3r21
    srácok, hogy lehet az outposthoz rendelni embert?
  • Alanw
    Ujra betöltés esetleg?
  • mike01010101
    Felvettem az egyik bolygón 3 botanilust, kérték, hogy vigyen el őket, de ottragdtak a hajón, nem tudom leszállítani őket. Futott bele valaki ilyenbe? Nincs valami trükk, hogy eltünjenek? Ha kinyirom őket, akkor durva vérdíjat kapok. Amig ott vannak, nem tudok más személyszállító feladatot felvenni, mert nincs elég hely.
  • nibron
    és úgy sem. hogy pölö veszek egy A osztályú hajót, és mindenét elbontom, majd B osztályú reaktorral újrakezdeni?
  • nibron
    szerintem van átnevezés. mintha már néztem volna.
    sztem nem a típust nézi. nem is igazán lenne értelme, mivel teljesen szétbontható és újjáépíthető. inkább úgy oldanám meg, hogy az aktuális combat statot figyelném.
  • PiszkosFred
    "Ures lappal" nem lehet belekezdeni, de ha elfoglalsz egy jobb hajot, amiben van jo reaktor, akkor a tobbi cuccost lebonthatod es kezdheted elolrol a reaktortol.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.13. 18:09:23
  • PiszkosFred
    Igen, loading screen utan mar teljesen biztonsagban vagy.

• RJoco
    Hajjaj, durva bugog az építkezésnél.
    Ha rendszeren belül váltok bázist, akkor felülnézeti módba lépés után nem tudok már csinálni semmit, max nézelődni.
    Kell neki egy ki/belépés. És néha a munkapad sem működik, ugyan ez a megoldás.

Úgy látszik akkora gond mégsem lesz ezzel a hajóval repülni. Már csak 3 hajót kell lelőnöm :))
  • RJoco
    Végülis ott van.
  • RJoco
    De a papírnak van már neve, nem?
  • Jóózsf István #550
    Elégszer voltam a hajóbuzeráló menüben, de olyat nem láttam, hogy nulláról...
    Azt tudom elképzelni, hogy veszel egy olcsó semmire sem jó szart és konkrétan mindenét kidobod. És akkor elméletileg ott állsz egy üres "papírral"!
  • RJoco
    Jaja. Az egyik vasat szed, a másik meg alumíniumot, berilliumot és hélium 3-at. A vas megy erre a másik helyre.
    A nyersanyagokat arra használom, hogy bázist építsek.
    Egyelőre csak ki akartam próbálni.
    Nameg a hajógyár.
    Most majd kereshetek olyan helyet, ahol van réz, mert a hélium 3-hoz nem tudtam tartályt tenni. Asszem a réz hiányzik. De nem gond, mert leraktam egy olyan modult, amivel egyszerűen tudok a hajóba/ról pakolni és abba megy az anyag. Mondjuk csak 200-as a raktere, de mindegy neki, hogy gáz, folyadék vagy szilárd.
    Amellett, hogy ez a része nincs úgy kidolgozva (de nem is egy zacsi), a konténerek tartalma is baromi kicsi. Én el tudok cipelni alapból 135 kg-ot az első szinttől kezdve. Egy ilyen rohadt nagy kockába meg csak 75 kg érc megy.
    Amúgy ehhez yt videót néztem, mert nem akartam szenvedni vele. Legalább az alapokat tudjam.
    Jah és eléggé korlátozottak a lehetőségeim az égitest kiválasztásánál, mert hideg holdra már nem engedett építeni, csak mérsékeltre. Még csak nem is extrém hideg volt.

Hajót lehet a semmiből építeni és elnevezni?
    Mert az van, hogy bár a Razorleaf így fejlesztve elég jó hajó lett (egyszer nem lőttek bele a hullba), ellenben az ellen szeret meglépni, ha meglátja.
    Átnevezésre nem láttam lehetőséget. De amúgy is attól tartok, hogy a játék egy olyan azonosítót használ hozzá, hogy mindegy, mire nevezem vagy hogy építem át, akkor is belekalkulálja az elpucolás faktort.
    Ez azért gond, mert 15 hajót kellene lelőnöm, hogy szintet léphessek repülésben. És még nem tudom, hogy mi lesz az az utáni szint követelménye.
  • RJoco
    Köszi a tippet! Legközelebb nem foglalkozom a kintiekkel. Ha nem lövök rájuk, talán észre sem vesznek.
    Mit értesz dokk és fedélzeti nyílás alatt?
    Bent voltam a hajóban. "Töltőképernyővel". Szerintem az már nem a dokk.
  • PiszkosFred
    "Általában elég hamar felszállnak a hajók, esélyem sincs odaérnem."

Ne harcolj, csak rombolj be a belsejébe, ne a dokkolóba, hanem a fedélzeti nyíláson át be a hajóba. Ahogy megölsz kinn valakit, azonnal menekül a pilóta. Ha felszáll és a dokkban vagy, kiesel :) Ha bent vagy ilyenkor, már darálhatod is le a népet és viheted a hajót (feltéve, hogy tudod vezetni). Ha nem, nos, akkor gondok lesznek... :D
  • Jóózsf István #546
    600 méterre van két bázisod, amik között van áruforgalom? És mire használod a nyersanyagokat?
  • RJoco
    Mondjuk lehet, hogy én kicsit lazábbra fogom.
    Sokszor a kérdéses részekre nem megyek rá, mert amúgy tényleg annyit beszélnek, hogy egyszerűen nincs kedvem még azt is olvasni, hallgatni.
    Lehet, hogy nem is a gépi fordítással van a gond, hanem, hogy eleve vacak a szöveg. Néha olyat olvasok, hogy nem tudom hova tenni. Aztán meg olyan választ kapok egy-egy megszólalásomra, hogy nem értem, hogyan jött ez most ide.
    A beszédnél is vannak azért durva dolgok. A legtöbbször a rábeszélésnél tapasztalom, hogy mondok valami meggyőzőt, de nem agresszívat. Elméletileg. Aztán a válasz eleje mindjárt felindultságból fakad, majd hirtelen a következő mondatnál tök nyugodt és igazam van és megnyertem a rábeszélést.
    Szóval igen, vannak ilyen durvaságok is.
    Ennek ellenére akkor is tetszik a játék.

Az önálló hajókról jut eszembe, hogy azért elég vicces, hogy olyan szállító járkál két outpost-om között, ami alsó hangon is 100k+ lenne. Ráadásul a két hely 600 méterre van egymástól. Elég idegesítő is az állandó le/felszállást hallgatni. A hajtómű, meg nem sebez. Bár ez esetben éppen szerencse.

A hajómat megnézegettem átépítési szempontból a platformon. A platformra nem tette ki, csak a kék jelölőt, hogy oda kell mennem a kövi küldi folytatásához, 600 méterrel odébbról viszont eltüntette.
  • RJoco
    Könnyen lehet.
    Bár az is igaz, hogy ez a hajó foglalósdi is érdekes dolog.
    Általában elég hamar felszállnak a hajók, esélyem sincs odaérnem.
    Tegnap végre odaértem egyhez, lelőttük a kívül lévő legénységet, majd bementem a hajóra. Ellent nem láttam, de egyszer csak azt hallottam, hogy felszáll a hajó és teret is vált. Voltak erre utaló fényjelenségek is. Megtaláltam a pilótafülke ajtaját, kinyitottam és instanthalál lett.
    Visszatöltés után már más volt a leszálló hajó és el is ment azonnal. De aztán jött a kövi, ahol valaki elvitte. Mondjuk előtte azért sikerült kifosztani. De a hűtőbe nem néztem be. Majd legközelebb.
  • nibron
    Most, hogy mondod rémlik, hogy egy küldi után egy furcsa szám jelent meg a bal felső sarokban. Talán az első behajtós Landry-nek?

@Pista bá: megkaptam 300 felett. Ezzel a részével nincs is gond, valószínűleg konzisztens a dolog. Csak hát szétqrták a játékom. Ezen nincs mit mérlegelni.

@RJoco: nekem nincs gondom az angollal. De, ami itt le van művezetve, az már kiveri a biztosítékot. A különféle akcentusok miatt az egyébként is nehéz és sok szöveg mellett, ki van zárva, hogy mindent meg lehessen érteni realtime (a munkám során folyamatosan beszélek pilótákkal a világ minden részéből). Rengeteg a szöveg, szerintem is túl sok már egy játékban. Ezt már én sem szeretem, mert ez olyan mint amikor sok bába közt elveszik a gyerek. Ahhoz, hogy tudjam mit miért csinálok, végig kell mennem szinte az összes kérdésen. És mire végig érek, jobbára elfelejtem mi volt a kiinduló bonyodalom, mit is kellene éppen tennem. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy ahol ilyen sok a szöveg, ott hiba is lesz szépszerével. Itt is belefutottam már nem egy ellentmondásba. De ilyenkor is ami a legjobban zavar az az együgyüség. Példul amikor meg kell vkit győzni.

@RJoco: a 9/11 hatásaként már most dolgozunk a pilóta nélküli gépeken, legkésőbb 25 év múlva már természetes lesz. És akkor még csak 2050-et írunk. A játékban a Siren is az. Hát ezt is hazahívta a gazdája.:)
  • Norbertboy
    Én még nem fejeztem be, viszont nekem is Alien ugrott be pár képet láttam csak töltőképernyőn .
    Odáig el sem jutottak, sokan megint csak a negatív hypera ugrottak fel.
    A Fallout 76 is nagyon jó játék. Döcögősen indult, de mára nagyon jó játék lett. 800 óra játékom van benne, de úgy érzem van még mit tennem ott. Viszont most félre van téve, mert szeretek új játékokat kipróbálni és ez a játék nagyon jó.
  • mike01010101
    Most fejeztem be a Vanguard küldetés sorozatot (jó hosszú). Aki erre azt mondja, hogy nem ez jó játék, az furcsa... Imádom az Alien filmeket és itt elég szépen visszajött feeling (legalábbis nekem)
  • Jóózsf István #540
    Az összetettebbet meghatározhatnánk... Mindenesetre számomra sokkal szimpatikusabb volt a FO4 építkezés, még annak ellenére is, hogy belepistult a gép. Az biztos, hogy ott kicsit felhasználóbarátabb volt. Itt ahogy Zozo is mondotta: KIDOLGOZATLAN!

Nem azt mondtam, hogy ne is legyen beszélgetés a játékban, hanem azt, hogy az én angoltudásommal többször dobta vissza az agyam az órajelet, mert túlhevült! Nyilván nem én vagyok a mérvadó, de akkor is soknak érzem. Vagy fogalmazzak úgy, hogy a harc és a párbeszédek aránya erősen felemás. Szerintem az összes fóátban pont elegendő mennyiségű volt a háttéranyag.

Amúgy, úgy néz ki végeztem a játékkal, vagy legalábbis a fő szállal. Néhány mellékszálacska maradt és az ACSI-k között látok pár dolgot, ami esetleg nagyobbacska küldetésre utal.
    Van is egy, amire az internet sem tud értelmes választ adni.
    Majd valamikor rápróbálok megint. Most "C" vágányra kerül...

Jocó!
    Elbújt egy B vagy C képesítésű pilóta a hűtőszekrényben...
  • RJoco
    Megépítettem első outpost-omat, mindjárt leraktam a hajógyárat is, jó sok minden van benne. Kapásból adott a pajzsos raktér is.
    Ezzel a részével is rendesen el lehet tölteni az időt.
  • RJoco
    Hogy is van ez?
    Nem tudtam elfoglalni a hajót, mert nincs meg hozzá a sklillem, de mindenkit lelőttem.
    Miután leszálltam, a hajó elrepült...
  • SaGa
    Köszi. Igen, ilyen helyeken valóban meg-megjelent a bázis bólya lerakási lehetősége, csak nem igazán értettem miért és a Marson pont nem terveztem ilyesmit. Ez jóval összetettebb cuccnak látszik már most, mint a FO4 és láthatóan tanultak a modderektől is a fejlesztők, sokmindent beépítettek és hozzáigazítottak a világhoz, ami ott moddal került bele.
    Ami még vicces, hogy a Morrowind és az Oblivion kivételével én egyetlen TES-ben vagy Beth féle FO-ban (az eredeti, axonometrikus nézetűekben igen) nem vittem végig a „fő küldetést”, inkább éltem a kitalált karakteremhez illő életet a mellékküldetésekből a sokszáz órán át összeválogatott, összehangolt modokkal, de itt úgy tűnik legalább egyszer végig kell vinni a fő szálat is, de a mellékküldetések, activityk is jóval összetettebbnek tűnnek, mint azokban, hisz ott simán kimerültek abban, hogy menj el valahová, csapd le akit ott találsz és hozdd el ami nála van.
  • PiszkosFred
    "Lenne egy kérdésem: a Marson tűnt fel, de valami bolygón is találkoztam vele: scanner módban kóborolok a terepen, kültéren és megjelenik a Pb vegyjele, a talaj a scanner körén belül szürkére vált. De nincs „érctömb” vagy „gázkupac”, amiből ki lehetne termelni az ólmot. Van erre valami mód? Vagy kell hozzá valami skill? Még nagyon az elején járok, épp végeztem az Old neighborhood küldetéssel, plusz néhány marsi activitivel. "

Ide kitermelo egyseget kell lerakni epito modban, kvazi egy minibazis kell lerakni es ugy termeled ki.
  • PiszkosFred
    "Ehhez mondjuk az is kellene, hogy pl simán át lehessen emelni a folytatásba (NG+) a korábbi menet utolsó mentését és ezek az apróságok is mennének vele."

Erre spoilerek nelkul nem adnek teljes valaszt, de mindenkeppen nezd meg/juss el odaig, ezzel promoztak a jatekot a fejlesztok, hogy ahol egy masik jatek veget er, na a SF akkor kezdodik! :)
  • Lengyel2
    Nekem ezért (is) tetszik jobban a SF mint a Fallout 4. A Fo4-ben az első 1-2 kietlen kopár óra után már a fél karomat odaadtam volna egy barátságos arcért és párbeszédért, de nem, csak mentem-lőttem, mentem-lőttem. Itt az első 2 órában többet beszélgettem, mint a fél Fallout 4-ben. Az RPG nekem a világ megismerését (is) jelenti, ehhez engem érdekel, hogy pontosan mi a napi problémájuk az itt élőknek.

Más kérdés: nem jövök rá, hogy működik a környezeti károsodás. Az űrben lebegve már kétszer is találtam elhagyatott űrhajót vagy űrállomást, amire dokkolni tudtam, de a fedélzetre kiszállva semmilyen szkafander/felszerelés nem bírta az ottani mérgező levegőt, korróziót, elkezdett vadul sárgulni a HP csík, vissza kellett mennem a hajómra, nehogy meghaljak - beöltözve. Próbáltam figyelni, hogy az adott károsodás elleni cuccok legyenek rajtam, nem használt. Ti mit csináltok ilyenkor?
  • Alanw
    facebook csoport

Faces csopi a témában
  • SaGa
    Szerintem is pont ebben lépett túl a Bethesda önmagán némileg ezzel a játékkal. Nem egy tőlük megszokott, minimális RPG beütéssel fűszerezett FPS-t gyártott (nekem a TES sorozat és a FO sorozat is ilyen), hanem egy RPG-t, amiben a harc csak arra az esetre maradt, mikor végképp nincs más megoldás. Itt kidumálhatod magad, ráveheted az ellenfelet, hogy ne akarjon harcolni és a küldetés úgy is sikerrel zárul. Ráadásul kvázi random, szembejövő NPC-től is tud esni érdekes hátterű feladat. Lehet, hogy már azzal le is zárult, hogy beszélgettél vele és adtál neki egy szabad szemmel is látható összeget, hogy normálisan fel tudja nevelni a gyerekét a Marson, de ez is ad egy jókora reputációt a téged kísérő társadnál.
    Igen a FO4-ben is „osztályozták” a társaid az egyes lépéseidet, de itt úgy tűnik ennél többröl van szó.
    A lore körülírása, taglalása valamennyi Beth játékban nagyon jól össze van rakva. A TES-ről szokás, viccesen mondani, hogy a törtélenméből éretségizni lehetne, annyira részletes, de ez nem vicc. A Falloutot csak azért nem említem, mert ott a lore nem a Beth munkája, örökölték az eredeti fejlesztőtől és túl sokat nem tettek hozzá, viszont rengeteg utalást beépítettek a játékokba, amiből kikövetkeztethetőek a háborúig vivő lépések. Plusz én egyfajta amerikai társadalomkritikának tudom be, pl azt, hogy miből lehet gyakorlatilag minden házban találni valamennyit? Lőszer és üres italos üveg. Lehet, hogy csak belegondolom, de nekem ez kritika, amivel a világ történeteit megírók illetik az amerikai jelent.
    Ami nálam az abszolút csúcsra emelné a Starfieldet ha a tetteinknek olyan szinten lenne következménye, mint a Mass Effektben, ahol pl az első részben egy küldetés mellékes mozzanatának kivitelezésétől (lelősz-e egy banditát vagy futni hagyod, megmented-e a felderítőket vagy inkább a társadat, stb) függően a későbbi részek egy-egy jelenetében vagy segít valaki, vagy hátráltat. A fő történetszálon nem változtat semmit, csak épp abban a pillanatban fellélegezhetsz kissé, vagy nehezebbé válik a dolgod, de ez is sokat hozzátesz a játékélményhez. Ehhez mondjuk az is kellene, hogy pl simán át lehessen emelni a folytatásba (NG+) a korábbi menet utolsó mentését és ezek az apróságok is mennének vele. Persze ettől gyaníthatóan csak még inkább szükség lenne a mentéseket tisztogató segédprogramra, ami sajna az összes Beth játéknál szükséges, hogy a feleslegesen bennragadt objektumok ne növeljék kezelhetetlen méretűre.
    Amúgy én szeretem a FO4 építgetősdi részét, a tárgyak darabokra szedhetőségét, összerakhatóságát, a települések felhúzását, az alapanyag utáni kutatást, stb…
    Tényleg: a fejlesztői pultnál látom, hogy pl ragasztóra is szükség lesz bizonyos dolgokhoz. Hol, miből lehet ragasztó szerezni, gyártani? A FO4-ben abból van a legnagyobb hiány, mert szinte mindenhez kell, folyamatosan pótolni kell.

Lenne egy kérdésem: a Marson tűnt fel, de valami bolygón is találkoztam vele: scanner módban kóborolok a terepen, kültéren és megjelenik a Pb vegyjele, a talaj a scanner körén belül szürkére vált. De nincs „érctömb” vagy „gázkupac”, amiből ki lehetne termelni az ólmot. Van erre valami mód? Vagy kell hozzá valami skill? Még nagyon az elején járok, épp végeztem az Old neighborhood küldetéssel, plusz néhány marsi activitivel.
  • RJoco
    Én egyetértek veled.
    Ezek adják azt az ízt, amitől nem unja meg az ember és simán eltol pár órát úgy, hogy észre sem veszi.

A múltkor is csak fel kellett volna törnöm egy gépet és bejuttatni egy szoftvert. De befele menet leálltam a titkárnővel dumálni. Ebből az lett, hogy elmentem egy fószerhoz, akinek meg segíthettem szórólapot terjeszteni. Végül vissza a titkárnőhöz, ahol lezártam a történetet és végre megcsináltam a dolgom, amiért odamentem.
  • PiszkosFred
    "Tegnap közel három órán keresztül nem használtam egyáltalán fegyvert és ebben benne volt egy normál méretű küldetés is.
    Biztos, hogy ennek a játéknak ezt kell tudnia? Ezt szoktuk meg a korábbiakban? Esetleg az erre fordított energiából (Szöveg, történet kitalálása, szinkronizálása, karakterek animálása, stb) nem lehetett volna inkább a klassz építős fejlesztős ficsőrre "áldozni?""

Hat, en, aki minden konyvet, feljegyzest, kukaba kidobott kis bizbasz fecnit is elolvas, en speciel igenylem ezeket es pont ellentetesen latom, mint te :) En spec. akkor lennek szomoru, ha nem igy lett volna megoldva. Tudom, valoszinuleg en vagyok a kisebbseg, de szamomra a jatekokban (a Bethesda felekben meg aztan plane) a jatekelmenyt nem csak a kalandozas, harc, epitkezes, stb. adja, hanem a lore, a hatterben futo folyamatok megismeres, a szereplok kozotti kapcsolatok, az egyes esemenyek kozotti osszefuggesek, stb. kiegeszito infok megtalalasa, olvasgatasa, feldezese. Ezekbol kvazi egy ujabb tortenet all ossze, amivel semmi teendo sincs, persze, nincs jutalom, xp semmi, de kiegesziti azt, amit tapasztalsz.
  • Zozo76
    van baja rendesen ennek a jateknak, en mar elengedtem. sok mindent meritett a no man's sky/elite dangerous/star citizen/fallout jatekokbol, de semmi sincs normalisan kidolgozva. hogy a szar engine miatti teljesitmeny-rol meg ne is beszeljunk. krimi amit a konzolokon nyujt, 30 FPS... 2023-ban... (azt' meg az sem stabil Series X-en)