1055
Bethesda új open world játéka
  • Norbertboy
    Én már 170 órát játszottam vele, NG+ 1-ben és 46-os szinten vagyok.
    Nem kapkodtam el semmit. Még mindig találkozom új dolgokkal.
    F76 is nagyon tetszik, abba 800 órát sikerült beleraknom.
  • lwb
    És mindez a gamepass MELLETT. A játék jó, nem a világ legjobbja, de jó lett. A sok picsogó videót meg a helyén kell kezelni - kell nekik a kattintás és arra nem sokan kattintanak, hogy Starfield: egész jó. De arra már igen, hogy Starfield: borzalmas!!44!!
  • Encore
    Starfield a legjobban fogyó PC játék az USA-ban szeptemberben és egyben a 2023-as év (eddig legalábbis) hetedik legjobban fogyó címe:
    Link
  • Skedek
    Köszi Mindenkinek, így megoldódott!
  • hapi
    Baszzus volt 3 másodperc amikor elgondolkoztam... Azért félelmetes hogy mit tud már az AI!
  • nibron
    Lehet, hogy csempészáru van nálad. És ha nem az orbitból landolsz, akkor azt nem engedi. Ha viszont beugrassz az orbitra, akkor ugye szkenner.
  • MerlinW
  • MerlinW
    Menj el a csillagrendszerből, szállj le valahova, aludj/várj pár órát majd menj vissza. Mechanikának mondják, de valójában bug.
  • Skedek
    Hello Mindenkinek! Miért nem tudok landolni New Atlantisban? Eddig sima ügy volt, nem köröznek, Tipp vagy benéztem valamit? Köszi!
  • Betyar070
    Üdv, Mindenkinek!
    Tudnátok abban segíteni, hogy hol (hogy) lehet megtalálni a Ecliptic Battleship Camulus-t? Sajnos amit megjelöl helyként ott nem található, többszöri próbálkozásra sem. Érdeklődnék, hogy ez valami bug vagy el kell érni egy szintet, esetleg teljesíteni valamit, hogy beadja a küldetést? Jelenleg 50.szinten állok a főküldetés megvan illetve két frakció küldetés is.( UC Vanguard, Freestar Ranger)
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2023.10.10. 18:47:47
  • RJoco
    Én lecseréltem inkább személyzetis cuccra a műhelyt.
    Egyrészt a Lodge-nak van pincéje, mint kiderült. És a pincében van minden.
    Másrészt sok skillpont kell a fejlesztésekhez. És még mindig nem erre költöm őket. Az NPC-k dobálnak annyi jó cuccot, hogy fölösleges a fejlesztéssel foglalkozni.
    Harmadrészt egy outpost-ot nem tart semeddig csinálni és oda is lepakolhatóak az asztalok.
    Aztán meg, ha nincs lakómodul a legénységnek, akkor folyamatosan útban lesznek. Feltéve, ha van legénységed.
    És én nagyon rászoktam, hogy nem a hajóba szállok be, hanem kapásból a székbe. A gyorsutazás is oda küld rögvest.
  • Paxton
    Köszi a tippet, így valóban működött, ott voltak a speciális Habitat-ok is. Viszont mégis maradtam a Deimos habitat-nál, mert a Nova habitat-ok nagyon csöves kinézetűek belülről, a Stroud-Eklund-nak pedig elég sötét a megvilágítása.
  • RJoco
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Épp egy nagyon pici csík maradt csak az életemből. Már pirosan lüktetett a képernyő széle. Mindjárt vettem is fegyót, de közben kiderült, hogy kaptam egy vadászpuskát. Jó, hogy mindig annyi infót tol ki a HUD-ra és olyan rövid ideig, hogy az ember nem győzi elolvasni. Nem is győztem.
    És mi az amiből nekem sok volt, most meg egy darab sem? Hát digipick. Bezzeg a váltás előtt mindenhol találtam szanaszét szórva. Azért már itt is gyűjtöttem egy-kettőt. Meg jobban odafigyelek, hogy mit nyitok ki.
  • RJoco
    Lehet, hogy viccesen hangzik, bár én nem nevettem, főleg, hogy a templomnál majdnem kipurcantam.
    Szerencsére tudtam gyorsutazni a hajóhoz. Ami meglepő is volt, mert eddig úgy volt, hogy harc közben nem lehet.
    A Constellation-tól meg kaptam 17k-t. Egy normálisabb fegyver ennél sokkal több és akkor még skuló is kell bele. Vagy lehet, hogy a hajón kellett volna jobban szétnéznem, hátha van ott valami?
  • Jóózsf István #755
    " Aztán el kell mennem fegyvert vennem."
    És ez milyen viccesen hangzik azok után, hogy dúskáltál bennük kicsivel előtte! :-D
  • RJoco
    60 óra alatt a végére értem volna? Nem tudom. Megkaptam az új hajót, meg az új cuccot fegyver nélkül, aztán irány az új Lodge. Ott ki is hagytam a main quest ismétlést, de van pár artifac amit összegyűjthetek.
    Az eredeti világban azt írta, hogy 16 felfedezetlen templom, de a Szem nem adott többet. Itt 3 volt, egyet megnéztem kapásból. Aztán el kell mennem fegyvert vennem.
  • PiszkosFred
    Plusz a tapasztaltabb fej meg is jelenik a jatekban, nagyon sok szituacioban nem csak te, mint jatekos, hanem a karaktered is emlekezni fog a/egy masik dimenzioban tortentekre es annak a tapasztalatnak a birtokban is tudsz donteni, extra lehetosegek jelennek meg.

Plusz nem mindegy, hogy milyen alternativ vilagba kerulsz, mert 15% eselyed van arra, hogy teljesen mast kapsz, mint az "alap" vilag.

Ha mindent latni akarsz, akkor a new game plus/unity elotti menteseket vissza-visszatoltve el lehet jutni mind a 10 kulonbozo valosagba, majd utana a 11. default vilagban megtelepedni es ott epitkezni, maradando dolgokat csinalni. Hogy kinek ehhez kedve/ereje/hangulata, az mar mas kerdes.

• Norbertboy
    Én már 130 óránál járok, de még nem vittem végig a főküldetést. Már nem járhatok messze.
    Kalózodom, ranger munkákat végzek és küldetéseket csinálok az automatából.

Házas lett a karakterem, Sarah biszexuális. Ezt tudtátok? :)

Van még bőven mit csinálnom és kipróbálnom. Tegnap bikinit és szabadidőruhát loptam és pihentünk egy nagyot Paradison. Mondhatni bejött a játék. :)
  • Jóózsf István #751
    Én látok benne a fantáziát.

A végéről beszélünk. Ugye?
    Hiszen a képességek megmaradnak... És kicsit tapasztaltabb fejjel átgondoltabban tudod végig vinni a játékot. "ÚJRA"
    Persze ahhoz nálam egy-két évnek el kell telnie, mint az Fo4 esetében...

A zárfeltöréssel én is úgy voltam. Volt egy pillanat, amíg nem mentem el egyetlen zár mellett sem, aztán egyszer csak nem érdekelt többé egyik sem!
  • RJoco
    Ötlet: Válaszd ki a 2x1-et, majd a jobbra-balra nyíl segítségével tudod módosítani a tulajdonságát.
    Ha már a hajódon van, akkor ingyenes a módosítás.

Felettébb érdekes ez a játék.
    Ilyennel még nem találkoztam. Már kezdett kicsit unalmas lenni. Annyi meggyőzést csináltam már, hogy teljesen értelmetlen az egész. Mármint, ha jó pontokat találsz el, akkor értelmetlenül van meggyőzve az illető. Újratöltésnél másképp adja be a választási lehetőségeket. Annyi zárat feltörtem már, hogy van, amikor nincs kedvem többet feltörni. Főleg, amikor sorra egymás után a nagy ládákban gyakori tárgyösszetevő van.
    Aztán egyszer csak lenulláztam mindent. Mi értelme volt gyűjtögetni, bázist építeni, hajót fejleszteni, pénzt harácsolni?
    Ezt még meg kell emészteni. Nem ehhez szoktam. Fura érzés.
  • Paxton
    NOVA Habitat-ot hol lehet venni? Nem a hagyományos 2x1 All-In-Berth, ami minden kikőtőben van, hanem speciális Habitat kell. Pl. 2x1 Workshop, Engineering Bay, Captain's Quarter, stb. HopeTech, Stroud-Eklund, Taiyo, Deimos-t már találtam, de az nem illeszkedik jól a Cockpit-hez. Voltam már New Homestead, New Atlantis, Akila City, Neon City, Red Mile, Paradiso kikötőkben, de ott csak más gyártók kabinjai voltak. Ötlet?
  • Ferrari23
    Szia! Nyomj rá arra, hogy szeretnéd ha segítene a hajóval, majd miután befejezte amik akart nyomd meg a billen a le-felfele nyilakat. Nekem úgy előjött, hogy szeretnék módosítani a hajómon és ott fel tudtam szerelni, amit kell.
    Utoljára szerkesztette: Ferrari23, 2023.10.04. 18:41:27
  • wookimonk
    Sziasztok segítséget kérnék,a bíbor flottás küldetésnél telepitenem kellene a cuccokat amit a hajójavító csaj már bevitt a rendszerbe,de nem tudom hogyan kellene csinálni mert a kis hatszög a csaj fölött van és már mindent megkérdeztem tőle.Előre is köszönöm a segítségat.
  • nibron
    Jah, ismerem a lehetőségeim. Csak éppen leszarom mert játszani szeretnék, nem ide-oda konfigurálgatni.
    Manapság ez jóval a minimum szint alatt van. Pl. ha én "követek" el ilyesmit, valszeg még aznap a megoldandó feladaim közt lesz ez a probléma. Már a nullás teszt után visszadobják.
    Mi a németektől vettük át a kiosztást az írógépeken. Eleve német gépeket használtunk. Magyarországon gyártott magyar gépek mind német licensz. Egyik legkönnyebb feladatom volt anno a "kereszt" drivert megcsinálni annyira egyeznek. Pl. a Robotron automata írógépeken is csak a gömbfejet és pár billentyűsapkát kellett cserélni, hogy magyar legyen. Ugyanígy a nagyszámítógépes szektorban.
  • PiszkosFred
    Nem tudom, akkor ez a kutyauto bugthesda csak hozta a szokasos formajat itt is. A saves nem "modded", konzol parancsot sem kellett meg hasznalnom (game breaking bugok voltak, de voltak suru manual menteseim igy megoldotta a visszatoltes mindig), mas modot nem hasznalok, mint ezt a ketto (starui es dlss), passz. De az elite achiet steamen a lvl25-ert kb 28-29 szintet meglepve kaptam meg, mar az achie enablert hasznalva.

Mondjuk miert pont ez mukodne jol, ha mar minden mas fapados vagy bugos :)
  • Jóózsf István #744
    Már Sáránál is hiányoltam!
    Semmi módosítás!
  • MerlinW
    Nemtom, nekem fent volt a UI és DLSS is és megkaptam minden acsit. Viszont a konzol parancsot a mod-ok is kiadhatják, nem arról van szó, hogy te használod kézzel. (pl a jetpack, stealth, enemy AI, stb mod-ok mind konzol-t használnak a háttérben, velük nem is jönnek az acsik)

Én ezeket használtam, ezekkel nem volt semmi gondom.
  • PiszkosFred
    Hat, en is ugy tudtam, de vagy a DLSS vagy a StarUI miatt nem kaptam achiet addig, amig nem raktam fel az enablert. Eleinte kaptam, aztan kezdtem ezeket hasznalni es nem tunt fel, hogy nem jonnek az ujak, de amikor 25 vagy ilyesmi "achievement" szintre leptem, akkor sem jott, az mar furcsa volt. Konzol parancsot pedig sosem hasznalok, foleg nem elso vegigjatszasoknal, igy ez a ket "mod" kozul lehet az egyik a hunyo.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.10.02. 00:17:46
  • MerlinW
    Csak a konzolt használó mod-ok tiltják az acsikat, a vizuális modok nem (StarUI, BetterHUD, stb), sőt a script extender-esek nagy része sem.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.01. 23:39:18
  • PiszkosFred
    Ha mar Sarival megkaptad, megegyszer nem fogod.

Ha vele nem kaptad meg eddig, akkor esetleg modot nem hasznalsz, barmit, akar csak egy StarUI-t? Mert ha igen, lehet amiatt.
  • Jóózsf István #739
    Jocóka drága!!!! :-D
    "MEGÁLLSZ!!!!! BESZÉLGETÉSBE elegyedsz."
    Tehát megállsz. MEG-ÁLLSZ. Szép nagy betűvel írtam! ;-)

"Hozzászoktam, hogy az interakció gomb régen az F volt" Nnnnna! Én meg ezért nem játszom a ciberével, mert ott a fejlesztők fixre lefoglalták az "F"-et! De ettől még kioszthatod rá az összes billentyűparancsot...! Nem is értem.

Nibron!
    Igen ezt is szokni kell: "megszokásból kijelölnék vmit, erre belelövök valakibe akibe nem kellene."
    Volt pár "FÉLREÉRTÉSEM" belőle.

Más:
    AndreZSával játszom épp. Vele is ágyba kerültem Mint Sárával, de a gőz nem adja meg a maximum viszony (Starcrossed) acsit rá. Van ennél is magasabb szint?
  • MerlinW
    Csak a magyar (talán még a németen, nem emlékszem) billentyűzeten van fent a Z bill. Minden más latin nyelv elosztásán az Y és a Z fordítva van (x mellett a z, t mellett az y). Át tudod bind-olni a játék beállításokban magadnak.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.01. 14:06:32
  • PiszkosFred
    FO76-ban is mire megszoktad a szamodra teljesen nem kezre eso C Z gombokkal torteno balra-jobbra navigalast az epito menuben, hat kitepted a hajad. De, a Starfieldnel jottel ra, hogy mindez csak gyakorlas volt a SF-re.

Vicces, hogy ahany menu, annyi navigacio, hol CZ, hol QE, hol WASD.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.10.01. 10:02:09
  • nibron
    A Z igazából Y. Csak a fejlesztők nem tudják hogyan illik ezt kezelni a nagyvilágban. Mondjuk nem csak ennél az alkalmazásnál.
    Interakcióra van ahol az E-t használják, máshol meg az F-et, ez megvan már mióta pc-s játék létezik. A kedvencem amikor az F-en a lámpa van. Szerintem az E lenne az ideális, figyelembe véve, hogy az F mellett ott a G ami ált. a gránát. Pl. az Undawn-ban is F, dobálják is a gránátokat a játékosok mivel állandóan félrenyomnak. Szerencsére nem sebez, de az meg milyen már:).
  • RJoco
    Akkor direkt jó, hogy csak alacsony sebességgel közlekedem. Viszont ezek szerint akkor elkerülhető. Ha csak pár csíkot hagysz a hajtóművön, akkor nem tudsz gyorsan menni.
    Ha meg ellenféllel van dolgom, az úgyis odajön. 3000 méterről már oszthatom. Amelyik meg elmenekül, annak úgyis mindegy. Elugrik, sehogy nem érném utol.

A forgásra nekem is nagyon vigyáznom kell. Párszor már majdnem nyomtam a QE-t. Arról nem is beszélve, hogy az AD általában az oldalazás, nem a forgás. De itt oldalazás nincs is. Szóval a manőverezés kb. zéró. Az X-ek és Elite után, ha nem is csinálják meg olyan minőségűre, de ez... Mint a hófutó. Valamit összeraktak, jó lesz az a hülyegyereknek.
    Inkább igyekszem nem is használni a forgást.

A nyomd hosszan effektek is kiakasztóak. A múltkor hívni akartam a hajót, de valahogy mellé nyomhattam az E-t, erre kiszálltam az ülésből.
    Ha meg rossz ütemben kapom el a boost-ot, akkor izgulok, hogy időben fusson végig az R és dokkoljak be, mielőtt nekimegyek a hajónak.

Amúgy nekem ezt az E-zést nehéz megszokni. Hozzászoktam, hogy az interakció gomb régen az F volt. Így néha össze-vissza nyomom a szkennert, mert belegabalyodik az ujjam.

Az extra képességhez a Z-t meg nem is értem. Nagyon kiesik. Lehet inkább azt is be kéne makróznom a kisujjamhoz.
  • nibron
    Ez szerintem is rohadt idegesítő. És nem lehet elkerülni. Hiába veszed le, akkor is elindul.
    Az energia elosztás pedig a másik igen idegesítő dolog. Mindig van "valaki" aki elállítja.
    Nekem időnként az egérgombbal való tüzelés is kiakaszt, amikor megszokásból kijelölnék vmit, erre belelövök valakibe akibe nem kellene. Jó párszor kellett már mentést visszatölteni ez miatt.
    No+ a komplett irányítás a thrusterek kezelésével együtt. A "Q" és "E" billentyűket mindenhol a forgásra használják, mert az űrben része a manőverezésnek. Ha sokáig játszik ezzel az ember, elszokik a többi játéktól.
    Próbáltam már a gombokat átírni, de tele lett vele a tököm.
  • RJoco
    Beszélgetés előtt meg kell állni és akkor nincs ilyen gond. Kivétel, amikor letámadnak a rádióval, aztán meg sem tudsz állni...
    Mondjuk nekem amúgy sem, mert 30-cal megy a hajóm.
    A legtöbb energiát mindig a pajzs meg a fegyverzet kapja.
    De mostanában ez is idegesítő, mert a rakétára mindig egye teszek, hogy a másik kettőre több jusson.
    Már nem egyszer fordult elő, hogy a rakéta fullon volt a másik kettő rovására. Baromi idegesítő és, ha nem figyelek, akkor egy harcnál gondok vannak. Ha figyelek, akkor is, mert át kell állítani.

Emellett a neutronnyaláb miért nem energiafegyver?
    Eltoltam egy skill-t az energiafegyverekre. A következő szinthez 1000 sebzést kellene kiosztanom és nem mászik a számláló mikor már pár hajót lelőttem.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.09.30. 18:44:22
  • Jóózsf István #732
    Mondok egy újabb idegesítő dolgot:
    Mész a hajóval az űrben. Odaérsz mondjuk egy űrállomáshoz, vagy találkozol egy másik hajóval. MEGÁLLSZ!!!!! BESZÉLGETÉSBE elegyedsz. Majd a beszélgetés végén. Az a kurva hajód magától elindul. Neki az "ojjektumnak"!
    Azt' mégis melyik programozó matematikus zseninek jutott eszébe, hogy a párbeszéd bezáródása egyben gázadás is legyen?
  • RJoco
    Én nem tudom hol tartok, nagyjából 60 óra van benne, de a "munka után egyetlen agysejt igénybevétele nélkül lehet haladni a játékban" kijelentéseddel teljes mértékben egyet kell, hogy értsek.
    A többi is közel áll hozzá. Bár azért van egy-két jó pillanata a játéknak a sok kellemetlen között. Utóbbi mostanában elég sok volt.
    Ettől függetlenül időtöltésnek jelenleg nem rossz és kíváncsi vagyok, hova fog kifutni a sztori.
    Én elvagyok a hajótervezgetéssel és majd, ha lesz megfelelő skillem, hogy komolyan vegyem az outpost-ot, akkor elleszek azzal is.
    A mellék feladatokkal is el lehet tökölni az időt egy ideig.
    Én még mindig úgy vagyok vele, hogy, ha kijön 1€/órára a játék, akkor már jó. Lekötött. És bármilyen is, valahol élvezem, különben nem játszanék vele.
  • Jóózsf István #730
    Ha tudunk róla értelmesen beszélgetni, akkor nagyjából osztom a véleményed. Ettől a cégtől többet vártunk mindannyian. Még azok is akik örülnek, hogy kaptak tőlük egyáltalán valamit!
    Sajnos a világra ez egyre inkább jellemző. Ki vagyunk éhezve olyan minőségű alkotásokra, termékekre, amik mind eggyel jobbak, mint az elődjük. De PONT FORDÍTVA VAN! Minden csak az "eladhatóságról" és pénzről szól. Sajnos azonban az eladhatóság szintje lesüllyedt a béka segge alá, mert hozzászoktunk az elmúlt három évben ahhoz, hogy NÉLKÜLÖZÜNK.
    Ez a játék iskola példája mindennek, ami most a világban zajlik. Szar, de nincs jobb. Illetve van, de az kevés, vagy nem az ízlésünknek megfelelő.

És a konkrétumok. Ugye mindenki fóátokból indul ki.: Nagy térkép. Akár végig is sétálhatunk rajta. De itt... Rommá szabdalja a hangulatát annak, amikor egyszer csak ránk ugrott valami halálos, vagy csak idegesítő teremtmény az, hogy az űrbe tették. Csak azért, hogy procedurálisan generált bóvlival tolják ki a szemünket.
    KÁR VOLT!
    Remélem a következő alkotásuk visszakerül a megszokott mederbe!

A sok párbeszédet már tárgyaltuk. Becsülöm, hogy ennyi szöveges tartalmat sikerült összebarkácsolniuk. Hogy ez jó-e, az ízlés dolga.

Nekem is van benne 153 órám. És még lesz is néhány. Az sem kizárt, hogy a készítők rafinált elképzelése szerint újra végigjátszom. És újra.
    Amikor a fóát 4 kijött azt is szapultuk, de ez a lába nyomába sem ér. És már az is úgy tudta igazán eladni magát, hogy a kiadása utáni években egyre fosabb és szánalmasabb játékok jöttek ki. Egyszerűen a színvonal annyira lesüllyedt, hogy az elfogadható szintjével kiemelkedett közülük.

A vita a mániákus köpködők (mint én) és az elvakult rajongók között az idők végezetég fog tartani. :-)

Én többre számítottam. És mint csalódott, ezt nem bocsátom meg soha. A következő munkájukat inkább csak "kölcsön kérem"!