1055
Bethesda új open world játéka
  • lwb
    Na, ezzel én még nem, de ez jó hír.
  • PiszkosFred
    Talalkoztam ilyen alien (-szeru) encounterrel, meg az elejen, ketszer is. Egyszer egy olajfurotoronynak kinezo helyen egy random helyre leszallva es "structure"-t felfedezve, plusz egyszer egy random urben sodrodo bazison/roncson.

Elhagyatott a hely, tele eleve lemeszarolt emberekkel, majd beljebb haladva hirtelen megjelennek az ilyen kis foldon ruhano szarsagok, tucatszam. Ezeknek van egy-egy vezetoje is, egy nagyobb joszag, akik kesobb csatlakoznak, majd a legvegen ott egy "queen" jellegu legendary "tobb kockas" ellenfel. Hirtelen jottek mindig, egyszerre, ugy, hogy nem lehetett latni oket, csak elkezdtek "futni" arra, amerre voltam. (hozzateszem, a pathfinding egesz jo lett a jatekban, ami az AI-t illeti, bar a hajon egy ket szint/modul kozott levo letra kifog a legtobb tarson, a random helyszineken siman odatalalnak hozzad)

Elso alkalommal nem volt nalam aoe, csak kezifegyver es tavcsoves, hat volt futkarozas meg polcok tetejere ugralas a kicsik elol, mire levadasztam oket. A reload meg a szuk helyiseg volt az, ami nehezze tette. Masodik alkalommal mar granatvetos+granatos tarsam volt, az gyorsan megoldotta a szituaciot.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.25. 13:11:13
  • lwb
    Az alienes dolog egyébként egy óriási kihagyott ziccer. A Terrormorphokat nyilván onnan vették, de nincs eléggé kihasználva. Nagyon adná pedig magát, ez a setting alkalmas lenne rá.

"a játék mechanikája szinte egy-az-egyben ugyanaz mint a 2006-ban megjelent Oblivion"
    Creation engine kb ugyanaz ezer éve. Bethesda lusta.
  • mike01010101
    Lassan a végén vagyok, kb 160 óra, 52-es szint, de úgy érzem ennek a játéknak az újrajátszhatosági indexe alacsonyabb, mint mondjuk a F4 vagy Skyrim. Szerintem ez a sok, 2-3km2-es bolygó nem annyira jó a szabad mászkáláshoz, felfedezéshez, mint egy nagy egybefüggő terült. Minden 15-20 perc séta után vissza az űrhajóhoz és átszállni egy másik bolygóra, (vagy az adott bolygón egy másik területre) nem annyira szórakoztató. Az igazi felfedezés élményt elveszi. De lehet, hogy tévedek, most úgy érzem, hogyha befejezem, nem vágyok arra tovább mászkáljak. Biztos, hogy a modok jövőre teljesen új életet lehelnek a játékba. Amire biztos lesz mod és jó lenne ha lenne:
    - Sok, új nevezetes rom a földön (akár a magyar parlament is :))
    - Még többféle űrhajó elem
    - Minél több star wars témájú kiegészítő (fénykard, stb)
    - Szétszedhető fegyver alkatrészek, gyártható lőszerek
    - Xenomorphok az Alien-ből
    és még ezer dolog, komplex küldetések.
    - Látva a játék technológiáját, biztos, hogy valaki csinálni fog valamilyen földi járművet, mindjuk egy lebegő motort, ha a kerék fizika nem is implementálható.

A jövő évi DLC-ban szerintem a mech-es témának meg kéne jelenni, nagyon sok beszélgetés, utalás van a mech-ek betiltására, alkatrészekre és látva a Fallout brotherhood páncélját, nem kivetelezhetetlen ezzel a régi engine-el sem.

Ami durva, hogy a játék mechanikája szinte egy-az-egyben ugyanaz mint a 2006-ban megjelent Oblivion. Az NPC csak áll veled szembe (jó esetben, van, hogy hátat fordít beszéd közben), a fejét látod szemből, tátog, és a főhős egy mukkot nem szól. Semmi dramaturgia, semmi filmszerűség. Összeségében nagyon jó játék (sajnos a léc nem túl magas, mindennek örülni kell) de sokkal jobb is lehetett volna.
  • PiszkosFred
    "Egyetértek, hála a modoknak ez is olyan lesz, mint a Skyrim még 10+ év múlva is tényező lesz."

Nem tudom, de barmennyire is tetszik a jatek, nem hiszek ebben. Kivanom, hogy ne legyen igazam, de szerintem mar fel ev mulva is a Skyrimmal tobben fognak jatszani napi szinten, mint ezzel. Nagyon jo kis modok fognak jonni hozza, szinte biztos. Az is, hogy sokan fogjak ujra es ujra elovenni. De valahogy megsem latom/erzem azt a potencialt benne, mint a Skyrimban.

Nagyon sok mulik azon, hogy a kovetkezo nagyobb Bethesda DLC-k az alapjatekot milyen szinten modositjak, milyen featurekat es alrendszereket adnak hozza (van mibol valasztani) es az melyik iranyba mozditja el a jatek elettartamat.

En pl a New Game+ -t is meghagytam volna szezonalis dolognak, 2-3-4 havonta egy hivatalos patch formaban lett volna elerheto a kovetkezo NG szint, foleg igy, hogy bele van epitve a jatekba a dolog, nem "onallo fomenus", mint mashol. A tartalmat is hozza lehetett volna igazitani, akar tematizalni a dolgokat.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mert jopofa, hogy egyes NG verzioban mi tortenik (hello Cora, az azert vicces volt), de mindez jelenleg csak a fosztorit erinti, a vilagot mar kevesbe. Pedig lehetett volna akar ugy is megoldani, hogy minden NG-ben mas a galaxis: egyikben csak kevesen eltek tul a menekulest, a masikban a kalozok uralnak majdnem mindent, a harmadikban jelenleg is haboruban all minden szervezet, a negyedikben vmelyik frakcio az elnyomo, az otodikben X ido alatt kell megoldani a dolgokat, mert tortenik valami katasztrofa, mittomen, barmilyen olyan kornyezeti valtozas, amit be lehetne illeszteni az adott jelenlegi NG sztorikhoz.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.25. 12:12:21
  • Ssenkradlive
    Ez egy szimpla fizetett hirdetés.
    Ott a közzétevő neve : Bethesda Softworks.
    A hivatalos YT csatornájukról.

Olyan szintű ez,mint egy "a magyar anyukák szerint a legjobb mosópor/hashajtó" idióta TV-reklám.

Ki veszi ezt komolyan ?
  • Encore
    Egyetértek, hála a modoknak ez is olyan lesz, mint a Skyrim még 10+ év múlva is tényező lesz.
    Ha most ráguglizok a steam chartra a Skyrim és a Witcher 3-ra (W3 ugye a best RPG ever), akkor azt látom, hogy a W3-at feleannyian se játszák, mint a Skyrimet, pedig a W3 még újabb is.

Ez a különbség egy Bethesda RPG és az épp aktuális trendi RPG-k között (amik persze szintén nagyon jók), hogy az előbbi sokkal hosszabb életúttal rendelkezik.
  • lwb
    Folytatva egy korábbi témát: a hétvégén megugrottam a fejlesztést, vettem egy i7 13700kf-et, új lappal, vettem új memóriát is (a régi is ddr4 volt, de lassabb mert régebbi nyilván) meg egy nvme drive-ot a rendszernek. A GPU-hoz nem nyúltam. A kb 5 generációs ugrás a procinál, meg a négyszer annyi mag annyit számít, hogy csak 75%-os dynamic rescaling kell az 55-60 fps-hez (New Atlantison, nyilván a hajókon meg más belső tereken 80-100 van), meg egy kis optimalizálás.
    Igazán jelentős ugrást a CP2077-nél hozott a procicsere. RT reflections on, high-ultra mindenhol és simán stabil 60 fps 3440x1440-en. Ha veszek új karit, mehet a path tracing is. Most is mehetne, mert stabil 30-on megy vele, de 30 fps az nem oké nekem.

Viszont a hőmérséklet ... Erre nem voltam felkészülve. Ezek az intel procik olyan melegek, hogy 10+ éves emlékeket hozott vissza- Elszoktam már az ilyen 80-90 fokos (full terheléses, cinebench) prociktól ...
  • lwb
    A CP-s összehasonlító videókon mindig röhögök, mert emlékszem 1-2 évvel ezelőtt pont a CP volt a fekete seggű és azt hasonlítgatták pl GTA-hez meg más játékokhoz. :) Most meg az lett a bezzegjáték. :)

Vicces. A Starfield jó, de a helyén kell kezelni: ez egy bethesda játék, skyrim in space. Ha valaki ezzel indul neki és nem más elvárásokkal, akkor azt kapja, amit vár. 10/10 az túlzás, de szerintem a 7/10 is. A játék egy erős 8-as nálam, közel a 9-hez. Év játéka esélyes lenne szinte bármelyik évben, de idén a sok más jó játék, pl BG3 vagy - igen! - Jedi Survivor mellett nem lesz az. Ennek ellenére ezzel fogunk még játszani 5-10 év múlva is, amikor már BG4 vagy ki tudja mi jön ki és a BG3-at rég elfeledtük. Ez a bethesda játékok előnye.
  • Encore
    A pontozásos rendszer már a kilencvenes években is problémás volt, manapság meg már teljesen lényegtelen.
    Egyik oldalról felesleges felpontozások (lefizetés valamilyen módon), erre a másik oldal dacból túlzóan lepontoz, lásd metacritic vagy akárhol. Vagy csak irigységből pontoz le, mert a kedvenc konzoljára nem jött. Vagy csak fél, hogy népszerűségben veszélyt jelenthet az Ő kedvenc játékára.
    Vagy nézd meg milyen "összehasonlítások" vannak nagyobb youtberek csatornáin. Összehasonlítja a víz effektet a starfieldben meg a CP 2077-ben. Ennek mi értelme?

Régi motorsnak tűnsz te is, tudod, hogy felesleges RPG esetében a mainstream pontozással foglalkozni.
  • Jóózsf István #679
    Ti elhiszitek ezt az értékelést?
    Mert ha valóban ezek a pontszámok, akkor a világ csúnya nagy bajban van!
  • nibron
    Hát a 2 már több, nem?
    Ránéztem kicsit. Hát ez a monster egy szar. Csak a legfrissebbet lehet letölteni? Úgy, hogy több fordító van? Logikai Nobel díjat aki ezt így megalkotta:)))
    Nem jártam utána, de a másik is letölthető. Legalábbis nekem sikerült.
    Egyébként szntem tök mindegy melyiket rakod fel. Mindkettő erősen hiányos. És ezt anélkül is állíthatom, hogy bármelyiket is megnézném.
    Amit eddig láttam belőle, szerintem az SGM fordítás valamivel jobb a párbeszédekben, elmesélésekben. Biztos kézzel javította a srác, mert ilyet gépi fordítás biztosan nem tud.
    A másikból amit láttam, tényleg gépi lehet, mert látszik az eredményen.
    A "crit" egyébként fordítható bűnözéssel kapcsolatban is. Nem rövidítés hanem szleng. Gondolom azért okoz gondot, mert itt a "critical" rövidítése lenne.
  • RJoco
    A V8-at már nem tudtam leszedni, V7 volt az utolsó, amit tőle használtam. Aztán váltottam a másikra.
    A párbeszédeknél igazán nem fedeztem fel különbséget, javulást, romlást. Vannak érdekes részek, de többnyire érthető.
    A kijelzésnél viszont mindenképp lett javulás. Sokszor hülyeséget írt a V7 a pilótaszékből való azonnali hajóelhagyásnál.
    Más-más volt az állomáson dokkolásnál, meg a felszíni landolásnál, a crit=bűncselekmény-t meg nem is értettem. Ennyire félrefordítani valamit. A fegyverek nevei meg hát ... . Na mindegy, ezek azok a részek, amik tőlem pont megmaradhatnak angolul, de így fordítva, összevissza azért kicsit zavaró volt.
  • macleody
    Nekem az SGM féle V8-as magyarítás van fent, szerintem jobb mint az újabb, bár abból csak a V2-t próbáltam.
  • RJoco
    Valahol a redditen.
    Beírtam keresőbe, hogy "starfield 5", a többit kiegészítette a google, az első találatok között egy steam link volt, ott meg találtam egy linket a redditre.

Az a baj, hogy ez a skill kijelzés sem megy rendesen. Megvan a Pilot skill és dobálja is be a C-s osztályú cuccokat, csakhogy még nem tart ott a skill és C-s reaktor nélkül amúgy sem tudom megvenni. Egy megfelelő C-s reaktorhoz (teljesítményben visszafele nem fejlesztek) meg szerintem nincs meg a másik skill. A többit meg nem figyelem.

Olyan sok magyarosítás van? Akkor ügyesen keres az ismerősöd. Az első elérhető már nem érhető el. Legalábbis a gep.monster-en. A készítője sem foglalkozik vele, mert csináltak mások egy másikat. Abban volt ilyen Y osztályos hiba, ha jól olvastam. Én nem találkoztam vele, mert azt nem tettem fel csak a V2-t. Tegnap dobták ki a V3-at. Kicsit jobb. Bár így is maradt angolul szöveg és van ami, hát nem is tudom, hogy ki szedett aurorát én vagy az NPC.
    Azért még mindig jobb így, mint angolul. Főleg mikor Issy mondta az utikat, hogy merre meneküljünk. Mivel a karakterek nem ismétlik magukat, így, ha angolul játszottam volna, akkor rengeteg töltény elment volna, mert valahol biztos, hogy valami félresiklott volna.
  • nibron
    És hol van az a leírás?
    A skilleket kijelzi. Bár fegyvernél még nem néztem, de pl. reaktor + gravinál rendszeresen nézem mielőtt megveszem.
    Meg hát ugye az osztályt. Ehhez kapcsolódóan: egyik ismerős mutatja, hogy az egyik magyarosítás (már több van) az összesre "Y" osztályt ír. Természetesen ez rossz, aki magyarosítást használ, erre figyeljen.
  • RJoco
    De jó!
    Végre készült egy jó leírás, hogyan tudom kirakni teljes képernyőre a játékot.
    Így végre nincs gond a hajóépítésnél és a bolygón lévő random pontok kijelölésénél sem.

Nem lett volna rossz, ha a torony fegyver felrakása előtt szól a játék, hogy ezt nem fogod tudni használni skill nélkül.

A mentésekhez hozzászólva, nálam 3 auto, 1 gyors és 1 kilépés van. Az összes többi manuális mentés.
  • Encore
    Először generált "láthatatlan" (körvonalaik láthatók) élőlényeket a játék:

• nibron
    én is elemezgettem kissé most, hogy megvannak a fájlok. a fájlnév bontva van: az első tag a mentés típusa (autosave, stb.), a második a karakter azonosítója, a harmadik valszeg a játék azonosítója lehet, továbbiakban nem érdekes (dátum miegymás).
    Na most egy érvényes karakterem van, és a játékazonosítóból is egy van ami élő. És így van összesen 23 mentés. A többiben vagy a karakter vagy a játékazonosító eltér ettől a 23-tól. Magyarán nevezhetjük szemétnek (am a fájldátumok is a megjelenés utániak, nevezhetjük réginek).
    Ha a maradék 23-at tovább boncolom, mondjuk a keletkezésük alapján, akkor marad 7 van aminek friss a dátuma.
    Tehát ha rendbe szeretném tenni, akkor amikor bent vagyok a játékban elmúvolom alóla az összeset, majd nyomok egy gyorsmentést, és onnantól jónak kell lennie. Utána már valszeg nálam is max. 6 lesz. Ezek a "szemetek" meg vmikor az elején keletkezhettek.
    Nekem csak tisztán sts kiterjesztésű fájlok vannak. Mondjuk nem is emlékszem elszállásra.
  • PiszkosFred
    Na, megneztem gyorsan.

Nyilvan ez a vilagon semmin nem valtoztat, de a pontossag kedveert igy korrekt, plusz hatha segit azoknak, akiknel kapacitas gond van decken.

En PC-n jatszok, steammel, win10 alatt. (hatha szamit)

Harom karakterem van (ertsd, harom karrier), egy 0day proba, egy modos (mod esetben uj save kezdodik) es egy, amivel jatszok (no mod).
    Osszesen ezek 74 mentesen osztoznak ugy, hogy ebbol
    Mind a haromnak vagy 3-3-3 darab autosave
    mind a haromnak van 1-1-1 exit save
    mind a harom van 1-1-1 quick save
    az elsonek van 1 manual mentese
    a masodiknak van 15 manual mentese
    a harmadiknak van 43 manual mentese

Fizikailag is, es a jatekba belepve is.

Plusz van egy .tmp vego quicksave, szerintem az egy altf4 kornyeken maradt ott.

vagyis direkt/manualis mentes nelkul egy karakternek van max 3 autosaveje (leszallasok, cellatoltes es talan 10 perces .ini-ben torteno beallitasok miatt), 1 quick es 1 exitje.

• nibron
    Eddig még nem kerestem fizikailag őket. Most már megtaláltam, 62 db sts kiterjesztésű fájl van ott, 184MByte méretben. Jó is, hogy meg van, mert kitörlök párat, és akkor ki tudom próbálni mi a helyzet. Lehet, hogy a patch-el került be ez a korlát? Egy másik játéknál van, hogy az auto szinkron totál nem működik csak kézzel, könnyen lehet, hogy ezzel majd helyreáll. Egyébként mindenhol megtelt a tárhely, de nem szeretnék bővíteni, mert fejlesztek és azoknak az alapméreten is működniük kell. Pl. az iPhone-hoz és a CRM rendszerünkhöz csinálok egy appot: amikor vmelyik kolléga kint van ügyfélnél (ez lehet másik ország), akkor amire jogosultsága van mindent elérhessen a telefonjáról. Így ha nem sikerült teljesen felkészülnie vagy kap egy váratlan kérdést, akkor azonnal tud egyedül is tájékozódni. Használom az iCloud-ot és ennek a mérete az alap kell legyen. Ha az alapmérettel nem lehet használni, akkor van alternatíva (de csak akkor).

A "Bíborka" sztorit már megcsináltam, természetesen csempészeten kaptak:). Csináltam Outpost-okat, meg építettem mindenféle hajót. Sokan szidják mind2 építkezési formát, szntem teljesen jó. Viszont a terep és a 3D miatt könnyen lehet ügyetlenkedni az elhelyezéseknél. Pl. az építkezős hajóplatformot elég nehéz lerakni, de mindenhol le lehet. Bár a fejlesztőknek növelniük kellene az interakció méretét, ennél legalábbis. Nagyon kis szögben kell lerakni, ezért nehéz. Egyedül az egér gombokkal való forgatás ami szokatlan, és nem biztos, hogy így oldottam volna meg. De amit el lehet forgatni, azoknak nem kell szinkronban lenniük a többivel, így semmi gondot sem okozhat. Olyan mint a repülés: 320 fokon kell repülni a cél irányába, de elég csak körülbelül tartani az irányt, akkor is odaérsz. A hajóépítéskor egyedül az illesztés okoz gondot ahogyan elnézem, de csak annak aki nem használja az R és F billentyűt (le-fel lehet mozgatni a munkaterületet, 3D-s modellfejlesztők előnyben).

Köszi az infót. Akkor szntem ez a kövi menet.

Szerk: ha fizikailag csak annyi van, akkor nem fogsz a játékban sem többet találni. Az lenne a nagyon furcsa:). Ha játékból kilépve próbálsz visszatölteni, akkor csak az utolsókat mutatja ha sok mentésed van (mint nekem).
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2023.09.21. 16:46:46
  • PiszkosFred
    "Amúgy talán tudsz venni New Atlantisban az ingatlanosnál pénzért is?"

Tudsz, de elobb szerezd meg az allampolgarsagot, addig nem. Ha az megvan (UC sztori kozepe fele kapod meg) akkor vehetsz.
  • PiszkosFred
    Fizikailag neztem a doku-mygames-starfield-data-saves mappaban - vagy csak saves, mar fejbol nem tudom - es az ott talalhato allomanyokat szamoltam meg. Nem volt nehez, nem volt sok.

De, megnezem futas kozben is, ahogy irtad, ezen ne muljek. Csodalkoznek, ha a lentebb emlitetteken kivul tobbet talalnek ott, de te vagy a jatekfejleszto szaki, nem en, egy ujabb probat/megtekintest meger a dolog. Este kiderul.
  • lwb
    Igen, ott. Egyébként nekem az UC küldetésvonal jött be a leginkább, most hogy megcsináltam mind a négy nagyot. Tudom ajánlani. A Vanguardba csatlakozol, nem a "beépülök a Crimson Fleetbe" vonalról beszélek. Csak mert Tualánál azt is el tudod kezdeni, elküld a hajóra akkor. Itt kifejezetten a Vanguardos küldetésvonalra gondolok, ami szerintem a legjobb az összes közül.

A lakás full lényegtelen, de maga a küldetésvonal nekem nagyon bejött. Nem spoilerkedek, próbáld ki.
  • nibron
    Aha, köszi. Az UC vonal ott kezdődik, hogy Tuala (majomképű a MAST-ban) parancsnoknál belépek? Ilyenek miatt nem nézem a csövet, mert az lehangoló.
  • lwb
    Az UC küldetésvonal végén kapsz egy lakást, ha jól emlékszem. Amúgy talán tudsz venni New Atlantisban az ingatlanosnál pénzért is? Ezt őszintén nem tudom, nem vettem. Az UC végén megkaptam, de azóta nem is voltam ott, csak amikor átvettem. Üresen áll, tök felesleges szerintem a hajó mellett.
  • nibron
    Komolyan aggódom érted.:) A kutya sem szól hozzád, és te csak azértis basztatsz másokat. Szerinted normális???:)
  • nibron
    Hja, nekem csak 1 kari van. A 334-es szint problémánál gondolkodtam, újrakezdésben, de mivel annyira nem köt le a játék nem kezdem újra.

Nem tudom pl., hogy mit kezdjek a kitermelt cuccossal. Jó lenne, ha a hajómodulok gyártásához illetve a modulok karbantartásához kellene bányászni, de alapvetően minden credit-el működik. Így tulajdonképpen egy idő után nincs értelme a játéknak.

Más: tudja vki, hogyan lehet lakást szerezni a toronyházakban?
  • Norbertboy
    Tényleg az vagy ami...
  • lwb
    Én így néztem és 16 db mentésem van. Két karakterre összesen.
  • nibron
    Nézz rá kicsit jobban:)
    Amit te néztél, az valszeg úgy történt, hogy már játszottál és úgy nézted meg. Ezt nem így csináljuk.
    Tessék elindítani az alkalmazást újra, és amikor megjelenik a főmenü, akkor ott a betöltés gombócot megklattyolni. Az mutatja meg hány mentés van tárolva összesen. Nekem ott most is 62 van. És ebből 1 sem manuális.
  • nibron
    Édes, drága hülyegyerekem. Értő olvasás mellet némi nyitott szem, mellyel látsz is nemcsak nézel.
    Szóval ha kicsit figyelmesebben nekiveselkedsz elég könnyen rájöhetsz, hogy nem neked válaszoltam, hanem a varázslónak.:) Csak balfasz az SG.
    Asszem sértegetésben egyenlítettünk. Baromira nehéz lehet saját magad kerülni 24 órában. Kemény
  • lwb
    Néztem egy videót erről, de már nem emlékszem. Lehet igazad van, akkor NG+29-től az ellenfelek szintje se nő már. Szóval kb onnantól nincs értelme további NG-nek.

Én szerintem egy NG-t se csinálok meg, elmentem a végéig és visszafordultam :) Nekem ez a része nem jön be annyira. Inkább kezdek egy alapjátékot új karakterrel.
  • Norbertboy
    Mégis mit néztem volna el???
    Mondjuk biztos neked van igazad...

Az ilyen palikat kerülöm az életben, de látom mindenhol jelen vagytok
  • PiszkosFred
    Jaja, tiszta Sliders, néha akkor csavarokkal, hogy csak pislogsz. :)

#654:
    Bár még nem járok 10-esnél, de a többiek szerint NG-10-től felfelé már csak a játék erőssége nő (ellenfelek, stb.), de a lootlható és szerezhető tárgyak és felszerelések maximum szintje megmarad NG10-esen. A sztoriban a változások azok továbbra is jönnek, csak a loot áll meg.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.21. 12:05:51
  • lwb
    Ha jól tudom, nemcsak NG+10-en, hanem véletlenül más NG+-okon is vannak változások. Egész abszurd alternatív világok is lehetnek. Elvileg a bónuszok NG+29-ig növekednek, szóval addig el lehet vele szórakozni.

De már NG+1-ben is van változás az alap NG-hez képest, pl. az egész főszál ingame magyarázattal kihagyható. Nem spoilerkedek, de okosan meg van magyarázva a dolog.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2023.09.21. 11:41:12
  • MerlinW
    Most olvasom, hogy NG+10-ig különböző alternatív valóságok generálódnak, más szereplők (constellation tagok is), kicsit más sztori, crossover-ek, questek, stb. Ez jól hangzik.
  • lwb
    Ezt a save game dolgot én sem értem. Két karakterem van, az egyikkel végigvittem, a másik konzolos cross save, még a játék elején, összesen van 16 db mentés auto és manuális save, quicksave-ekkel együtt.
    Manuális mentésem 2 van, a többi auto meg quick save.
  • PiszkosFred
    Raneztem en is. Van 1-1-1 (ossz 3 db) autosave, 1-1-1 quicksave es 1-1-1 exit save, mindegyik .sfs file.

Ebbol az egyik amivel jatszok (mod nelkuli sok-sok oraval), egy modded save a leirasok/cikkek/stb. miatt es egy a legelso karakter, akit azert rekaltam anno EA 0 day hajnalban, hogy gyorsan meg tudjam nezni, hogy fut a jatek.

Minden tovabbi save1-save43 kozott mar manualis mentes, amit en csinaltam, mert Bethesda jatekrol beszelunk, barmikor korrupt lehet barmelyik mentes a vilagban szetszort/hatrahagyott permanens bizbaszok miatt :)

Abszolute nincs teleszemetelve es megis megesett mar 2-3x legalabb, hogy direktben kellett szinkronizalnom a felhovel a mentest, mert kilepes utan nem akarta a steam vegrehajtani.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.20. 20:39:36
  • nibron
    Akkor valamit elnézhettél, mert pont most ezért a témáért meg is néztem a mentéseket. Nálam jelenleg 62db betölthető van úgy, hogy manuális mentés egy sincs. Nem szokásom kézzel menteni amikor van automatikus. Mindegyik mellé oda is van írva, hogy automatikus mentés. És valszeg csak azért van ennyi, mert nekem is tele van a tárhely (mondjuk nekem szól érte). Egyelőre szarok rá, majd ha gondom lesz megoldom.
    Azért is néztem meg most, mert ha vissza kell töltenem, akkor az automatikus mentéseket használom. Talán a múlt héten volt olyan gondom, hogy mentést kellett volna visszatölteni, mert vmelyik küldi elcseszte a szintemet (334 lett). És akkor láttam, hogy rengeteg van.
    Ettől függetlenül én sem tudom mit kezdenék 400 mentéssel:). Az már nagyon a ló túloldala, valamennyit játszani is illene.