1055
Bethesda új open world játéka
-
#729 -
#728 Becsületesen végigjátszottam a játékot, megcsináltam 90%-át a mellék küldiknek, kipróbáltam mindent amit tudtam. Voltak jó pillanatai a játéknak, de véleményem szerint, bárhonnan is nézzük, baromi messze van Starfield a jó játéktól.
A sztoriról és a párbeszédekről a véleményemet nagyjából lefedi a korábban linkelt videó, kb az összes fontos jelenetet tönkreteszik a bugos, kamerába beszaladó, glitch-elő npc-k, nincs súlya egyetlen döntésünknek sem.
A "rendezés" amatőr, 0 feszültség. A mechanikák 80%-nak semmi értelme. A játékon belüli mozgás/utazás-ba nem megyek bele, mindenki tudja miről beszélek. A játék lineáris, monoton, nagyrészt repetitív és unalmas. Az egyetlen ok, hogy ennyi időt öltem bele, annyira felszínes a cucc, hogy munka után egyetlen agysejt igénybevétele nélkül lehet haladni a játékban. Kb egy szinten van a Diablo4 primitívségével.
Kár érte, de kb erre számítottam. Mielőtt nekem estek, ez a véleményem, ez van. -
Jóózsf István #727 Ez az év kérdése!
"Nem értem, miért nem lehetett belőni NPC sebességre?!"
Rommá idegelt engem is. -
#726 Leírtad, amit sajnos én is érzek. Ha a nap 24 óra helyett 30ból állna és csak pár óra elég lenne pihenni, na talán akkor lenne némi remény, de szerintem ez csak egyre rosszabb lesz ... -
#725 Én is pont ezt tapasztaltam.
Az animációk gyakran hátráltatják a játékot és bugokat generálnak.
Párszor már volt, hogy ki akartam menni a Lodge-ból, de előttem valaki kinyitotta az ajtót, mert kiment. Mikor én nyomtam rá, akkor meg a fekete képernyő után pár méterrel hátrébb kerültem és nem ki.
A sétálást is katasztrofálisan oldották meg. Nem értem, miért nem lehetett belőni NPC sebességre?!
Követnem kell valakit, valahova, közben ugye dumál az illető. Ha szaladok, lehagyom. Ha sétálok, akkor meg ő hagy le. Pont olyan trehányság, mint a hófutónál sok dolog. -
Jóózsf István #724 Én is jártam így. És az a hiba nem is régi, mert az első javítás előtt nekem nem csinálta. Azt vettem észre, hogy talán azért van, mert túl gyorsan léptem ki a feltörő nézetből. És a játék még szeretett volna valami animációt lejátszani. Vagy a bánat tudja.
Mindenesetre azóta szépen komótosan nyomom a Tabulátort és nem is volt belőle többé gondom. -
#723 Na ez egy olyan jó bug volt, hogy vissza kellett töltenem egy régebbi mentést, mert belementette a bugot a mentésbe.
Nem is baj, kicsit másképp oldottam meg a dolgot. -
#722 Ott lehet, itt nincs. Ami azt illeti, ezt a részt teljes egészében ki is hagyhatták volna. Legalábbis így, hogy ilyen félkész módon van megcsinálva az egész, nem tetszik.
Most épp egy kötelező Sam-es küldetésen vagyok. Még bele sem fogtunk, de már csacsogni akart velem a kis ribanc.
Aztán jött egy bug és a kulcslyuk-kukker a képem előtt maradt és nem tűnt el, így kiléptem. Nem árt egy kis pihi. -
Jóózsf István #721 Pedig az egész jó volt az FO4-ben, hogy végig lehetett hágni a némbereket! Nekem a szintetikus "francia" liba volt a kedvencem, amikor harc közben aggodalmaskodott a buta liba hangján. Pedig, ha jól rémlik orvos volt. -
#720 Kezébe adtam (B), de nem vette elő. Mindegy, maradok Sarah-nál. Hamár elvettem. Elég gázra sikerült ez a szerelmi szálas nyavaja. Még csak el sem lehet hálni a nászéjszakát, nemhogy lagzi előtt kipróbálni!
Ez a default dolog érdekes, mert nálam nem a default-ot használják. Sokszor használom az éppen aktuális társak teherhordónak és a legtöbbször a fegyókat adom át nekik, de nem szoktam semmit kézbe vetetni és mégis képesek váltani.
Amikor Sam elkezdett Minigun-nal lőni mellettem, akkor nagyon meglepődtem. Arra sem emlékeztem, hogy átadtam volna neki ilyet.
Vele szerettem járkálni. Csak az állandó lelkizés, az nem hiányzik egyiknél sem. Nameg az első 2-3 alkalomnál még vicces a "hajó nem olyan büdös, mint apa", meg a "cicát akarok" szöveg, aztán meg inkább terhes lesz. Főleg mikor valami fontos rádióbeszélgetésbe ugatnak bele.
Ezért is kérdeztem, hogy mennyit számít a legénység. -
#719 3KV kell neki, csak mondom, hasznald is az inventoryban (B gomb), kulonben a default fegyverrel lo minden companion, az meg vasconal azt hiszem melee pofozkodast jelent.
Hozzateszem, neha bugos, igy erdemes a kezbe adni valamit, aktivalni majd deaktivalni, akkor resetelodik.
Konzol parancsokat nem hasznaltam, NG10-ig csak a starui az, amit hasznalok, addig nem probalkozok massal. Nincs maximum szint a jatekban, aki kitarto, az mindent maxolhat, ha akar. Lelke rajta, komoly melonak tunik :) (bar vannak automata vedelmi rendszerekkel operalo bazisok olyan bolygokon, ahol rengeteg az allat es az hozza az xpt)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.29. 14:57:50 -
#718 Azt már olvastam, hogy konzol parancsokkal, ha ismeri az ember őket, akkor akár a teljes skill fát ki lehet húzni. Komolyabban nem néztem utána.
Vasco-nál még annyit, hogy mikor előveszem a fegyvert, akkor ő lenyit a mellkasán egy cső szerű dolgot.
Gyanítom, hogy az a fegyvere. Ez esetben akkor nincs nála megfelelő lőszer. Én 3kV-ost adtam neki és egy megfelelő puskát. Lehet, hogy 1,5kV-os kell neki. -
#717 Messze van a tökéletestől, ahogy mindegyik idei RPG messze van. Feltettem a videót a megnézendő listámra, majd egyszer odajutok. -
#716 Amíg nem tudod miről szól a videó addig felesleges rágódni a témán :) Viszont, ha úgy érzed, hogy SF tökéletes játék, akkor ne is nézd meg :) -
#715 Aktiváltam Vasco-nál a fegyvert.
Az embereknél nem kell. Adsz neki párat és kiválasztja az egyiket, amivel jól tud aprítani.
Ha gránátot is adsz neki, akkor dobálja ezerrel, győzz figyelni és szaladni :)
A többi infót köszi! -
#714 2 orat en sem nezek vegig, nincs olyan celeb vagy nimand streamer, akire ennyit ra tudok szanni. Csinaljon podcastet, utazas kozben az belefer :) Egyet ert el a video nyitokepernyoje, hogy rajojjek megint, mennyire nincs annyi idom, mint amit szeretnek. Meg van pici hatra a Starfieldbol, mielott parkolopalyara rakom, ott a CP, bele kellett volna kezdeni mar tegnap, de csak ket orara futotta es ott a BG3, amit szinten be kellene fejezni meg azelott, hogy elfelejtem hol tartottam, es kezdhetem elolrol az egeszet, ami megint nem keves ido :D
Fsz kivan, baromi jo ev lett a 2023, az rpgk egyik legjobb eve, de egyszeruen senki sem csomagolt extra idot mellejuk, mondjuk napi +24 orat? :) -
#713 Adtal neki fegyvert, oke, de aktivaltad is/raadtad (inventoryjaban "b" gomb), hogy hasznalja a fegyvert es a hozza tartozo loszert? (utobit lehet nem kell, csak legyen nala, mar nem emlekszem fejbol).
Ami Sam 4-es piloting skilljet illeti. Humbug az egesz, de csak azert, mert elvileg - egy korabbi reddites poszt szerint - akkor lenne ertelme, ha lenne reskill / skill reset rendszer. Jelenleg a Piloting skillje hajohoz kotheto, vagyis csak akkor aktiv, ha szolgalatban van es csak azon a hajon, amit hasznalsz. A lopott hajo pedig nem ilyen, ott a lopas pillanataban nincs beosztva szolgalatra Sam. Plusz, mivel nem follower skill, mint mondjuk a rifle valami, igy akkor sem hat rad, nem adodik ossze a tieddel, ha magaddal viszed hajot lopni :)
Egy elmeti pelda szerint akkor lenne haszna, ha felvinned a Piloting skilledet 4-re, ellopnal/epitenel/birtokolnal egy C-s hajot, Samet befognad szolgalatra azon, majd resetelned a skilledet vissza Piloting 1-esre. Akkor Sam 4-es skillje miatt tudnad hasznalni a C-es hajodat. De erre nincs lehetoseg a jatekban, egyelore, bar konzol parancsokkal lehet, hogy megoldhato a tesztelese. -
#712 Erre nem tudok mit mondani, very hardon tolom és nekem nagy segítség Vasco a hajónál. -
#711 Mert egy olyan játék, amelyik szűkebb elemekkel dolgozik, sokkal jobban fogja azokat csinálni, mint egy olyan, amiben sokkal nagyobb a merítés.
Össze lehet vetni a CP2077 main sztoriját a Starfieldével, vagy a karakter animációt, stb. és azokban jobb is a CP. Csakhogy ezek az elemek csak egy kis részét képezik a starfieldnek. A CP vagy BG sokkal szűkebb tartományban lavíroz, így azokban sokkal jobbak is.
Egy sandbox RPG-ben, adott univerzumon belül csinálhatsz ezer dolgot, míg egy nem sandbox-ban kötöttebbek a lehetőségeid. Ezért nincs értelme az elemeiket egyesével összevetni. A nagy egészet meg nem tudod. Ez régen is így volt, ezeket a "vitákat" a kilencvenes évek óta toljuk itt-ott, és sosincs feloldás.
Aki két ennyire eltérő játékot hasonlít, az semmi mást nem akar csak:
- Önigazolni
- Figyelmet (kattintást, vagy lájkot). -
#710 A Piloting skill a nagyobb hajóosztályokhoz kell. Sam-nek elég sok csillagja is van, mégsem tudtam vezetni egy elfoglalt hajót, mert nem volt meg a skill-em. Jelenleg nincs a hajón, mert idegesített a lánya.
Na mindegy, egyelőre ott hagyom őket. Van még Barret meg Andreja.
De kicsit idegesítenek, mert folyamat dumálni akarnak velem.
Vasco-t meg lehet, hogy inkább hagyni kellene.
Adtam neki fegyvert, meg lőszert, gondoltam használni fogja, mint az emberek, ha fegyvert adok nekik.
Hát nem. Simán összeroskadt egy támadás alkalmával. Úgyhogy inkább mást viszek magammal.
Szóval nem tudom, hogy a hajó körül milyen védelemre lehet számítani tőle. A sokkal gyengébbek ellen lehet, hogy jó. -
#709 A két játék azon elemeit, ami a videóban is van, teljesen valid összehasonlítani.
A Need for Speedet és Dirt Rallyt is sok elemében, értékelhetően lehetne összehasonlítani. Nem tudom mi olyan hihetetlen és vicces ezen... -
#708 Nem néztem meg, de ugye ez nem az, amit a kép sugall? Ugye valaki nem hasonlította össze a Bg3-at a starfielddel? :D
Mert ha igen, akkor alig várom a Need for Speed és a Dirt Rally összevetést, hiszen mindkettő autós, ergo össze is lehet hasonlítani őket. :D -
#707 -
#706 Wow, tök jó ez az oldal. A felbérelhető zsoldosoknál Jessamine Griffin-hez annyi infó, hogy minden kísérőnek felvett egyén időnként ad neked valamit. Berett például mindig kaját (mert szereti az édességet elmondása szerint). Szóval ez a hölgyemény hasznos, mert Ő kizsebeli az embereket, így Ő időnként pénzt ad neked ajándékba. -
#705 Jaja, érdemes is kihasználni, főleg eleinte, amikor minden szerzett skill pontnak jobb helyet is talál az ember, mint sem a hajó képességeit erősítse. Csináltunk egy listat a sztori kapcsán felvehető társakról és a simán csak pénzért felbérelhető zsoldosokról, ha esetleg megszorulsz és kellene még ember, hátha segít. -
#704 Pedig hozzáadják a saját képességüket a hajódhoz. Az első karakterem nem kapott szinte semmilyen hajózással kapcsolatos skillt, ezért csak A osztályú hajókat tudtam vezetni. Emiatt viszont a nagyon távoli rendszerekbe nem tudtam elugrani, hiába a legnagyobb grav hajtóművet tettem a hajómra az A osztályon belül. De mivel volt egy kis asztrológia skillem, plusz a hajómra volt delegálva olyan ember, aki adott az asztro skillhez még és volt egy akinek hatására kevesebbet fogyasztott a hajóm, így együtt mégis el tudtam ugrani bármelyik rendszerbe a koszos kis ladikommal. :D
De ha például a robotot (Vasco) delegálod a hajódra, akkor Ő plusz egységnyi energiát ad hozzá a pajzsodhoz, illetve landoláskor Ő kint vár és tisztítja terepet a hajó körül, amennyiben van a közelben ellenség. Illetve jól jön, ha visszafelé menekülsz valami nagyobb szintű lény elől és ha a hajó 200 méteres közelébe érsz, akkor Vasco is odarohan segíteni. -
#703 Nincs, csak azt azért nézd meg, hogy a hajón vannak és lopják a napot vagy a hajón vannak és dolgoznak :) Maguktól nem fognak, vagyis kiadhattad egyszer a "parancsot" -
#702 Akkor azzal nincs gond. Az emberek a hajón vannak.
Azt hittem, hogy van valami extra opció a hajón belül.
De, akkor mindegyik a specialitásának megfelelő dolgot műveli, akármennyire nem veszem észre :) -
#701 Skill (ship command) ahhoz kell, hogy több legyen mint 3 fő + 1 (Sarah) aktív szolgálatban.
Simán nyisd meg a hajó menüjét, alul van a Crew almenüje, arra katt és utána az adott embert "assign"-nal tudod melóra fogni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.27. 22:51:46 -
#700 Hogy lehet beosztani őket?
Skill kell hozzá? -
#698 Persze, ha a hajodhoz vagy annak teljesitmenyehez kapcsolodo skillekkel rendelkeznek, akkor azok hatnak a hajodra, ha beosztod oket szolgalatra egy-egy Crew Stationhoz. -
#698 Van bármi jelentősége, hogy a hajómon képzett legénység van? -
#697 Bolygókról nem gond, mert tényleg minden sarkon találni és az alap anyagokhoz van is pár outpost-om.
Mondjuk van, ami hiányzik, mert olyan bolygón lelelhető fel, ahova még nem rakhatok bázist.
Illetve túl messze és sokat nem is nézelődtem.
A legalapabb dolgok, mint a tömítőanyag, tényleg kapható több helyen is.
A 48 óra meg pikk-pakk elmegy. Új Atlantiszon elég 24 órát várni. -
#696 Tenyleg nem sok ertelme van. Eleinte ugy tunt, hogy jo otlet a hajora felrakni a research es workshop habitat modulokat, de aztan kiderult, hasznalhato, de valahol teljesen felesleges is. Amikor kell, akkor ott a Lodge pinceje, esetleg egy sajat kisebb bazis. Inkabb cargo legyen eleg a hajon, a tobbit en kukaztam.
Penz az, ami jo ha van, mert szinte minden nyersanyag megveheto vendoroktol, fillerekert (max varsz 48 orat, ha tobb kell). Plusz, ha ugyis mesz bolygokra feladatok miatt, akkor ott veletlenszeruen osszeszeded a maradekot, az elfoglalt hajok raktererol meg az ilyen-olyan random outpostok kifosztasarol nem is beszelve. -
#695 Ezt jó tudni. Akkor nem is fogok nézelődni, meg vacakolni vele. A hajóra is fölösleges a műhely modul.
Talán az egyik legegyszerűbb dolog a játékban a nyersanyag begyűjtése.
Csak rákeresek google-n és ahova írja, ott találni is fogok :)) -
#694 Tenyleg felesleges az egesz weapon/spacesuit/stb upgrade, 50-ig mindenkeppen. Addig kell eljutni, ott mar esnek Tier4-es Superior cuccok, azoknal jobb alap tulajdonsagokat mar nem kapsz kesobb. Aztan mar csak szerencse kerdese, hogy olyan legot dobjon a jatek, amelyben a harom effect pont neked jo es azt mar lehet upgradelni. Addig tenyleg csak akkor eri meg, ha nagyon muszaj es egy picit akarsz rajta finomitani, nagy mennyisegu nyersanyagot beleolni nem szabad. -
#693 Értelmetlen az egész.
Tök fölösleges fegyvert venni vagy fejleszteni, mert úgyis dob a játék.
Most már látok olyan űrruhákat is, amik hasonló értékekkel bírnak, mint a Mantis-os. Jó, boost-juk nincs olyan, de akkor is. Pár szint és cserélhetem ezt is, mert kevés lesz :(
Emellett ugye ebben a játékban ezerrel lehet gyűjtögetni, amit az elején talán meg is tesz az ember. Aztán rájön, hogy fölösleges mindent, mert csak a mozgásban fog korlátozni és nem képvisel akkora értéket, így csak a jobb dolgokat szedem, mint a ruha, fegyver. De most már a ruhát is megnézem, mert sokat nyom és sokszor nincs értéke.
Ehhez képest most vagy a társam szedi a kacatot vagy a hajó többi legénysége, de gyakran van, hogy egy csomó kacat van a hajó rakterében. Tehát nem is nekem adja, hanem mindjárt megy a hajóba. Aztán meg csodálkozom, ha esetleg elfogy a hely, meg bővítek ezerrel. A Razorleaf már 3000+ raktérrel rendelkezik. Aztán, hogy minek? -
Jóózsf István #692 Sumákol a játék, mert kapsz egy fegyvert. Az összes képességedet ami megszerezhető latba veted, hogy felfejleszd, aztán fél óra múlva dob egy ugyanolyat jobb statisztikával, amin még fejleszthetsz is. A játék egyetlen fejlesztős részével sem vagyok kibékülve! -
#691 Köszi!
Most így az jutott eszembe, mintha a kapitányi raktárba tettem volna valamit, de tagnap üres volt.
Mindegy, a "fontos" dolgokat az egyik outpost-om lakrészébe teszem.
Sajnálattal tapasztalom, hogy a korábban összeszedett legendás cuccok így 21-es szinten már nem érnek sokat.
A jelenleg elérhető, de skill hiányában nem alkalmazható módosítások sem sokat dobnak rajta.
Az NPC-k már jobb fegyókat hullajtanak.
Lehet, hogy, ha tovább skillezném magam és fejleszteném ezt a részt, akkor tutira fel tudnám tuningolni.
Ezért is teszem el őket és nem adom el.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.09.25. 18:13:36 -
Jóózsf István #690 Jocó!
Építhetsz fegyvertárat a hajódra!
"Displays: Fixed an issue that would cause displayed items to disappear when applied to in-ship mannequins.
Displays: Fixed an issue that would cause items stored in Razorleaf Storage Containers and Weapon Racks to disappear after commandeering another ship."
Speciel nekem eltűnt az előző hajóból is. Nem csak a sáskából!