Starfield
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyik oldalról felesleges felpontozások (lefizetés valamilyen módon), erre a másik oldal dacból túlzóan lepontoz, lásd metacritic vagy akárhol. Vagy csak irigységből pontoz le, mert a kedvenc konzoljára nem jött. Vagy csak fél, hogy népszerűségben veszélyt jelenthet az Ő kedvenc játékára.
Vagy nézd meg milyen "összehasonlítások" vannak nagyobb youtberek csatornáin. Összehasonlítja a víz effektet a starfieldben meg a CP 2077-ben. Ennek mi értelme?
Régi motorsnak tűnsz te is, tudod, hogy felesleges RPG esetében a mainstream pontozással foglalkozni.
Mert ha valóban ezek a pontszámok, akkor a világ csúnya nagy bajban van!
Ránéztem kicsit. Hát ez a monster egy szar. Csak a legfrissebbet lehet letölteni? Úgy, hogy több fordító van? Logikai Nobel díjat aki ezt így megalkotta😊))
Nem jártam utána, de a másik is letölthető. Legalábbis nekem sikerült.
Egyébként szntem tök mindegy melyiket rakod fel. Mindkettő erősen hiányos. És ezt anélkül is állíthatom, hogy bármelyiket is megnézném.
Amit eddig láttam belőle, szerintem az SGM fordítás valamivel jobb a párbeszédekben, elmesélésekben. Biztos kézzel javította a srác, mert ilyet gépi fordítás biztosan nem tud.
A másikból amit láttam, tényleg gépi lehet, mert látszik az eredményen.
A "crit" egyébként fordítható bűnözéssel kapcsolatban is. Nem rövidítés hanem szleng. Gondolom azért okoz gondot, mert itt a "critical" rövidítése lenne.
A párbeszédeknél igazán nem fedeztem fel különbséget, javulást, romlást. Vannak érdekes részek, de többnyire érthető.
A kijelzésnél viszont mindenképp lett javulás. Sokszor hülyeséget írt a V7 a pilótaszékből való azonnali hajóelhagyásnál.
Más-más volt az állomáson dokkolásnál, meg a felszíni landolásnál, a crit=bűncselekmény-t meg nem is értettem. Ennyire félrefordítani valamit. A fegyverek nevei meg hát ... . Na mindegy, ezek azok a részek, amik tőlem pont megmaradhatnak angolul, de így fordítva, összevissza azért kicsit zavaró volt.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Beírtam keresőbe, hogy "starfield 5", a többit kiegészítette a google, az első találatok között egy steam link volt, ott meg találtam egy linket a redditre.
Az a baj, hogy ez a skill kijelzés sem megy rendesen. Megvan a Pilot skill és dobálja is be a C-s osztályú cuccokat, csakhogy még nem tart ott a skill és C-s reaktor nélkül amúgy sem tudom megvenni. Egy megfelelő C-s reaktorhoz (teljesítményben visszafele nem fejlesztek) meg szerintem nincs meg a másik skill. A többit meg nem figyelem.
Olyan sok magyarosítás van? Akkor ügyesen keres az ismerősöd. Az első elérhető már nem érhető el. Legalábbis a gep.monster-en. A készítője sem foglalkozik vele, mert csináltak mások egy másikat. Abban volt ilyen Y osztályos hiba, ha jól olvastam. Én nem találkoztam vele, mert azt nem tettem fel csak a V2-t. Tegnap dobták ki a V3-at. Kicsit jobb. Bár így is maradt angolul szöveg és van ami, hát nem is tudom, hogy ki szedett aurorát én vagy az NPC.
Azért még mindig jobb így, mint angolul. Főleg mikor Issy mondta az utikat, hogy merre meneküljünk. Mivel a karakterek nem ismétlik magukat, így, ha angolul játszottam volna, akkor rengeteg töltény elment volna, mert valahol biztos, hogy valami félresiklott volna.
A skilleket kijelzi. Bár fegyvernél még nem néztem, de pl. reaktor + gravinál rendszeresen nézem mielőtt megveszem.
Meg hát ugye az osztályt. Ehhez kapcsolódóan: egyik ismerős mutatja, hogy az egyik magyarosítás (már több van) az összesre "Y" osztályt ír. Természetesen ez rossz, aki magyarosítást használ, erre figyeljen.
Végre készült egy jó leírás, hogyan tudom kirakni teljes képernyőre a játékot.
Így végre nincs gond a hajóépítésnél és a bolygón lévő random pontok kijelölésénél sem.
Nem lett volna rossz, ha a torony fegyver felrakása előtt szól a játék, hogy ezt nem fogod tudni használni skill nélkül.
A mentésekhez hozzászólva, nálam 3 auto, 1 gyors és 1 kilépés van. Az összes többi manuális mentés.
Na most egy érvényes karakterem van, és a játékazonosítóból is egy van ami élő. És így van összesen 23 mentés. A többiben vagy a karakter vagy a játékazonosító eltér ettől a 23-tól. Magyarán nevezhetjük szemétnek (am a fájldátumok is a megjelenés utániak, nevezhetjük réginek).
Ha a maradék 23-at tovább boncolom, mondjuk a keletkezésük alapján, akkor marad 7 van aminek friss a dátuma.
Tehát ha rendbe szeretném tenni, akkor amikor bent vagyok a játékban elmúvolom alóla az összeset, majd nyomok egy gyorsmentést, és onnantól jónak kell lennie. Utána már valszeg nálam is max. 6 lesz. Ezek a "szemetek" meg vmikor az elején keletkezhettek.
Nekem csak tisztán sts kiterjesztésű fájlok vannak. Mondjuk nem is emlékszem elszállásra.
Nyilvan ez a vilagon semmin nem valtoztat, de a pontossag kedveert igy korrekt, plusz hatha segit azoknak, akiknel kapacitas gond van decken.
En PC-n jatszok, steammel, win10 alatt. (hatha szamit)
Harom karakterem van (ertsd, harom karrier), egy 0day proba, egy modos (mod esetben uj save kezdodik) es egy, amivel jatszok (no mod).
Osszesen ezek 74 mentesen osztoznak ugy, hogy ebbol
Mind a haromnak vagy 3-3-3 darab autosave
mind a haromnak van 1-1-1 exit save
mind a harom van 1-1-1 quick save
az elsonek van 1 manual mentese
a masodiknak van 15 manual mentese
a harmadiknak van 43 manual mentese
Fizikailag is, es a jatekba belepve is.
Plusz van egy .tmp vego quicksave, szerintem az egy altf4 kornyeken maradt ott.
vagyis direkt/manualis mentes nelkul egy karakternek van max 3 autosaveje (leszallasok, cellatoltes es talan 10 perces .ini-ben torteno beallitasok miatt), 1 quick es 1 exitje.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A "Bíborka" sztorit már megcsináltam, természetesen csempészeten kaptak😊. Csináltam Outpost-okat, meg építettem mindenféle hajót. Sokan szidják mind2 építkezési formát, szntem teljesen jó. Viszont a terep és a 3D miatt könnyen lehet ügyetlenkedni az elhelyezéseknél. Pl. az építkezős hajóplatformot elég nehéz lerakni, de mindenhol le lehet. Bár a fejlesztőknek növelniük kellene az interakció méretét, ennél legalábbis. Nagyon kis szögben kell lerakni, ezért nehéz. Egyedül az egér gombokkal való forgatás ami szokatlan, és nem biztos, hogy így oldottam volna meg. De amit el lehet forgatni, azoknak nem kell szinkronban lenniük a többivel, így semmi gondot sem okozhat. Olyan mint a repülés: 320 fokon kell repülni a cél irányába, de elég csak körülbelül tartani az irányt, akkor is odaérsz. A hajóépítéskor egyedül az illesztés okoz gondot ahogyan elnézem, de csak annak aki nem használja az R és F billentyűt (le-fel lehet mozgatni a munkaterületet, 3D-s modellfejlesztők előnyben).
Köszi az infót. Akkor szntem ez a kövi menet.
Szerk: ha fizikailag csak annyi van, akkor nem fogsz a játékban sem többet találni. Az lenne a nagyon furcsa😊. Ha játékból kilépve próbálsz visszatölteni, akkor csak az utolsókat mutatja ha sok mentésed van (mint nekem).
Utoljára szerkesztette: nibron, 2023.09.21. 16:46:46
Tudsz, de elobb szerezd meg az allampolgarsagot, addig nem. Ha az megvan (UC sztori kozepe fele kapod meg) akkor vehetsz.
De, megnezem futas kozben is, ahogy irtad, ezen ne muljek. Csodalkoznek, ha a lentebb emlitetteken kivul tobbet talalnek ott, de te vagy a jatekfejleszto szaki, nem en, egy ujabb probat/megtekintest meger a dolog. Este kiderul.
A lakás full lényegtelen, de maga a küldetésvonal nekem nagyon bejött. Nem spoilerkedek, próbáld ki.
Nem tudom pl., hogy mit kezdjek a kitermelt cuccossal. Jó lenne, ha a hajómodulok gyártásához illetve a modulok karbantartásához kellene bányászni, de alapvetően minden credit-el működik. Így tulajdonképpen egy idő után nincs értelme a játéknak.
Más: tudja vki, hogyan lehet lakást szerezni a toronyházakban?
Amit te néztél, az valszeg úgy történt, hogy már játszottál és úgy nézted meg. Ezt nem így csináljuk.
Tessék elindítani az alkalmazást újra, és amikor megjelenik a főmenü, akkor ott a betöltés gombócot megklattyolni. Az mutatja meg hány mentés van tárolva összesen. Nekem ott most is 62 van. És ebből 1 sem manuális.
Szóval ha kicsit figyelmesebben nekiveselkedsz elég könnyen rájöhetsz, hogy nem neked válaszoltam, hanem a varázslónak.😊 Csak balfasz az SG.
Asszem sértegetésben egyenlítettünk. Baromira nehéz lehet saját magad kerülni 24 órában. Kemény
Én szerintem egy NG-t se csinálok meg, elmentem a végéig és visszafordultam 😊 Nekem ez a része nem jön be annyira. Inkább kezdek egy alapjátékot új karakterrel.
Mondjuk biztos neked van igazad...
Az ilyen palikat kerülöm az életben, de látom mindenhol jelen vagytok
#654:
Bár még nem járok 10-esnél, de a többiek szerint NG-10-től felfelé már csak a játék erőssége nő (ellenfelek, stb.), de a lootlható és szerezhető tárgyak és felszerelések maximum szintje megmarad NG10-esen. A sztoriban a változások azok továbbra is jönnek, csak a loot áll meg.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.21. 12:05:51
De már NG+1-ben is van változás az alap NG-hez képest, pl. az egész főszál ingame magyarázattal kihagyható. Nem spoilerkedek, de okosan meg van magyarázva a dolog.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2023.09.21. 11:41:12
[merlinw.org]
Manuális mentésem 2 van, a többi auto meg quick save.
Ebbol az egyik amivel jatszok (mod nelkuli sok-sok oraval), egy modded save a leirasok/cikkek/stb. miatt es egy a legelso karakter, akit azert rekaltam anno EA 0 day hajnalban, hogy gyorsan meg tudjam nezni, hogy fut a jatek.
Minden tovabbi save1-save43 kozott mar manualis mentes, amit en csinaltam, mert Bethesda jatekrol beszelunk, barmikor korrupt lehet barmelyik mentes a vilagban szetszort/hatrahagyott permanens bizbaszok miatt 😊
Abszolute nincs teleszemetelve es megis megesett mar 2-3x legalabb, hogy direktben kellett szinkronizalnom a felhovel a mentest, mert kilepes utan nem akarta a steam vegrehajtani.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.20. 20:39:36
Azért is néztem meg most, mert ha vissza kell töltenem, akkor az automatikus mentéseket használom. Talán a múlt héten volt olyan gondom, hogy mentést kellett volna visszatölteni, mert vmelyik küldi elcseszte a szintemet (334 lett). És akkor láttam, hogy rengeteg van.
Ettől függetlenül én sem tudom mit kezdenék 400 mentéssel😊. Az már nagyon a ló túloldala, valamennyit játszani is illene.
A játék fixen 3 autosave, 1 quicksave és 1 exitsave fájlt tárol. Minden további a felhasználó manuális mentése. Nem kell 400 mentés. Csináljatok 4-5-öt, vagy 10-et ahogy tetszik és rotálva mentsetek rá a legrégebbire.
[merlinw.org]
Azért írtam meg a megoldást hátha valaki hasonlóan jár.
Amúgy érdekes, hogy ezt még senki nem vetette a szemükre. Más "normálisabb" játéknál meg van oldva, hogy ne szemetelje tele a háttértárolót, így csak pár automatikus mentés készül és mindig felülíródik a régebbi.
Sőt, olyan is van, hogy a manuális mentések száma és helye is meg van határozva, így abból sem készíthetsz akármennyit.
István múltkor 400 mentést törölt. Az azért elég durva.
Épp nemrég futottam bele, hogy a műhely felülre került és a létra miatt eltűnt egy asztal.
Más tapasztalt ilyent?
Most már SATA3-as meghajtót is nehezen találni. Különben meg inkább egy pcie-s mint sata. A pcie-nél az északi hídról megy, míg a sata a déliről, plusz a sata controller. Pár éve teszteltem egy sata 1300-ast, de nem tom ki volt az, meg azt sem, hogy írásban is tudott-e annyit vagy csak olvasásban. Jelenleg m2-es 7000/7000-esből van kettő, tesztelésből maradt rám. Akkor kaptam amikor megjelent, nem akartam elhinni, hogy írásban is viszi ami rá van írva. A tesztek szerint igen, de eddig még nem találtam olyan alkalmazást ami ki is tudja használni. Az MSFS-el volt a legtöbbet tesztelve, ott a maximum olvasás nem haladta meg a 3500-at. Ergo maga az alkalmazás nem tudja olyan gyorsan olvasni mint amit a meghajtó engedne. Nem mondom, kicsit meglepődtem. Ha letöltök egy nagyobb fájlt és a letöltés súrolja az 1Gbitet, az igazán érdekes, mert a meghajtó kábé 10-15%-on van (amikor ténylegesen ír), míg a CPU legalább 45%-on.
- 3 faction quest a négy nagyból
- pár érdekes side quest
- a legtöbb templom
- egy darab romance és kettő karakter companion küldetését (a többivel alig beszéltem)
- piloting maxon, legnagyobb hajót megvettem
Amit teljesen kihagytam:
- hajóépítés
- outpost építés
- crafting úgy általában, skillt se tettem rá, majd a második végigjátszásnál
- a többi companion questet
- kimaxolni az összes templomot
- side questek többsége
- saját lakás berendezése
- procgen questek lényegében teljesen
A játék nekem,modok nélkül egy 8/10. Az egyik legjobb bethesda játék, amivel játszottam. Az oblivion vagy a fallout 3, de még megjelenéskor a fallout 4 sem volt 8/10 közelében sem nálam. A morrowind szintjét nem éri el nyilván, de azt semmi sem éri el nálam. A Skyrimét viszont megüti. Lényegében végig skyrim-fallout 4 in space érzésem volt játék közben. Itt érződik a legjobban az előző játékok hatása a BGS legutóbbi játékai közül. Az oblivion után a fallout 3, dea még a skyrim is teljesen másnak érződött, mint a fallout 4 után a starfield.
A performance oké volt, nyilván fsr-ral meg kis setting állítgatással (DF tanácsait megfogadva) a 60+ fps megvolt a játék 99%-ában. Ahol aláment az Akila meg New Atlantis, de ott se volt vészes 45-55 fps között játszható volt. Ráadásul ezek ugye városok, ahol általában nincs annyi akció, csak shopping meg questek (i7 7700k, 2080 ti, 3440x1440).
Fractal Design Define 7 a gépház. Ha kinyitom az elejét, akkor sokkal több levegőt tud beszívni, mint, ha csukva van és oldalt csak két csíkon haladna befele. Ez így teljesen jól működik. Eleve így lett kitalálva. Nem kell ide szobai venti.
Mutass légyszi egy olyan Sata3-as SSD-at, ami 550 fölött képes írni/olvasni!
Én még olyat nem láttam. Legalább is sata csatlakozóval szereltet. M.2-vel szerelttel meg nem foglalkozom, mert akkor már nvme-t teszek bele.
Milyen kártyád van, hogy nem engedi 70 fok fölé? Az még simán üzemi hőmérséklet.
Általában ha kinyitod a gépházat, rontasz a keringetésen ezáltal a hűtés hatásfokán. Természetesen csak akkor ha egyébként a hűtés rendesen meg lett csinálva. Bár ha a nyitott gépházra beállítasz egy szobai ventit, az már más tészta😊. Azért az alkatrészek elég jól bírják a meleget. Mostanság ha sima commercial besorolású alkatrészeket vizsgálunk be, simán viszik -20-115 fok között. Pedig csak 0-70 között kellene. Nagyon nem szeretem a felületszerelést, de azt el kell ismerni, hogy az smd alkatrészek általában sokkal jobban bírják a túlterhelést.
Szerintem elég karcsú az 550-es SSD, tekintve a játék méretét. A SATA3 tud többet is, ez a meghajtód korlátja.
De az a feketeség a töltőképernyő után valszeg nem ezért van. A követő addig tekereg míg a betöltési folyamat véget nem ér. De ekkor még nincs megjeleníthető kép illetve interakció. Amíg az el nem készül addig van a feketeség (míg a memóriában fel nem épül a világ). Mindenkinél. Nagyon egyszerűen kipróbálhatod. Figyelni kell az olvasást a háttértáron. Annak amikor vége van, akkor jön a feketeség a megjelenésig. Namost ha ez igaz, akkor egy egyszerűbb hajóba gyorsabb lesz a belépés, mint egy összetettbe. Egymás után többször kipróbálni, hogy a modellek már a cache-ből jöjjenek. Ez lenne a tippem. Gyanítom, hogy ez az egyik oka annak, hogy eléggé szétdarabolták a játékteret. pszeudo openworld😊.
Mondanám, hogy normális cégeknél így menne, de a mi cégünket nem nevezném annak. Ennek ellenére mégis ott vannak az adatlapok. Többnyire...
Ha valakinek nincs kedve kenegetni, akkor akár a Thermal Grizzly KryoSheet Wärmeleitpad verziót is használhatja. Csak rá kell rakni (adott esetben méretre vágni), nem szárad ki. Nekem a procin már ilyen van. Mondjuk ennek az árából sok minőségi paszta kijön. De nem szeretek kenegetni. Nekem megérte. A hűtés olyan lett, mint mikor először megkentem a procit. Másodszorra pl. nem sikerült olyan jól megkenni és pár fokkal melegebb is volt.
Ma nézegettem a melegedést és meglepően tapasztaltam, hogy 90 fok is volt a proci. Viszont érdekes módon egyik mag sem volt ilyen meleg. A teljesítmény felvétel meg majd 140W volt. A gigabyte gyárilag túlhúzta nekem 😞 Megint.
Azt tudom, hogy, ha a proci eléri a 105 fokot, akkor lekapcsol a gép.
GPU esetén 70 fok fölé nem engedi a firmware. Mármint próbálja alatta tartani, ami jelenleg még sikerül neki. Eme játék alatt láttam már 2000 fölött is pörögni a ventiket a kártyán. Szerintem eddig ilyen nem volt.
Lehet, hogy érdemes lenne kinyitnom a gépház elejét, ha ezzel játszok.
Még egy apróság. Nem tudom hányan játszanak Sata3 SSD-ről és hányan gyorsabb nvme SSD-ről. De felmerült a kérdés bennem, hogy a Sata3 SSD lehet, hogy lassú ehhez a játékhoz?
A virágbolti verziót egy nvme SSD-re tette, ami úgy 5-6x gyorsabb, mint a Sata3 550MB/s SSD-m (amin a rendszer is van). A töltőképernyőknél a kép beadása előtt szinte mindig van egy sötét, észrevehetően hosszú átmenet, mióta a Sata3 SSD-n van a steam-es játék.
Más is lát ilyen jelenséget?
Látod, a skillre nem is gondoltam. Meg kell szoknom ezt a rendszert. Nem győzöm gyűjtögetni a pontokat.
Bár olvastam, hogy a terminálon keresztül aktiválhatóak is. Csak akkor meg hova a kihívás?! 😊)
Gyárilag általában a mai chipeknél a 90 fok a max. ajánlott. Úgy hogy ha eléri akkor általában már be kell avatkozni.
100-105 fok környékén már a chip hővédelme fog megszólalni. Ekkor ált. azt tapasztalod, hogy elszáll a játék. Vagy lefagy ha kissé buta, vagy intelligensen befelyezi a futást. Általában ilyenkor a hibaüzi az, hogy nem válaszolt a driver.
Tessék olyan pasztát használni, amit csak 1szer kell felhordani, és nem szárad ki. Nem tudok pontos márkát mondani, mert a cégtől "lopom" és nincs a fecsin felirat, de fehérnek kell lennie. Nem szabad érezni a szemcséket, jó zsírosnak kell lennie. Mind2 felületre vékonyan felhordani, és lehetőleg elcsúszás nélkül összepasszintani. A felületeket előtte alkohollal szép tisztára. Ha van rajta olyan mocsok amit nem old le az alkohol, akkor sebbenzin, és utána alkohol. A lényeg, hogy felhordás előtt "alkohol tiszta" legyen.
Tesztelni egyébként nem játékkal szokás, hanem stressztesztel. Terhelés közben nem az aktuális hőt mutatja, hanem egy előreszámolt értéket. Amikor leállítod a tesztet, a következő másodpercben kapod meg a tényleges értéket. CPU szintén ez a kategória.
Közben eszembe jutott, hogy régebben a KingMax fehér 3 és 5g-os fecsijét használtuk. A gépek teljes időtartama alatt jól szolgáltak.