1055
Bethesda új open world játéka
  • Norbertboy
    Egyre többet játszom a játékkal és egyre jobban tetszik. Nem is értem a sok kritikát. Persze mások vagyunk más igényekkel.
    A gyorsutazás nekem is nagyon tetszik, nem kell unalmas kilométereket gyalogolni vagy repülni.

Szerintem jobb mint a NMS, azt mindig kicsit gyerekeknek tartottam. Mesebeli lények, növények és minden bolygón élet. Ez a játék közelebb jár a valósághoz. Hiszen a naprendszerünkben is csak a földön van összetett élet eddigi tudásunk szerint és nem is gondolnám hogy túlságosan gyakori lenne.

Ez a játék egy remekmű, persze nem tökéletes.

Úgy gondolom nagy időrabló játék :) Mostanában amúgy sem kötött le egy játék sem huzamosabb ideig.
  • mike01010101
    Nem is kettő. Én már könyvekből vagy négyet találtam.
  • RJoco
    Ez nem is bug volt, talán.
    Nem volt rajtam hátitatyó. Raktam egyet és egyből jó lett.
  • RJoco
    Értem.
    De az a 12-24 óra csak egynéhány másodperc. Elmenni a Vénuszra és vissza, szerintem több idő.
  • PiszkosFred
    Mert ott 1 ora varakozas az 100 ora a jatekban, nem kell 12-24orat ulnod/aludnod a vendor cash resetig :)
  • RJoco
    A fene, pont most jöttem el onnan.
    Ilyen szempontból nagyon jó ez a gyorsutazásos rendszer.
  • RJoco
    És az miért lenne jó nekem?
    Volt elég feladatom, de még így is várnom kellett 1-1 feladatnál, hogy ismét lehessen folytatni.
    Találtam egy jó széket, aztán vártam.

A múltkor olyan bugba futottam, hogy a Marson nem kellett űrruha, most meg olyanba, hogy hiába vettem fel, mintha ott sem lenne, pedig kellene.
  • kill3r21
    Egy kis spoileres tipp, easter egg, de nagyon ajánlom.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval a föld nem is olyan üres mint gondolnánk. Akila városában menjetek be a könyvesboltba, és ott megkell venni két könyvet, ami a földel kapcsolatos, ha megvan akkor lesz két új leszállópont a földön, ajánlom megtekintésre.
  • PiszkosFred
    ugorj el a venuszra, varj 1 orat a szekben, ugorj vissza :)
  • RJoco

Hogy ezeknek a kereskedőknek mindig kevés a pénzük!
    Találtam egy csomó csempészett cuccot és nem tudtam eladni, mert elfogyott a kereskedő pénze. Pedig csak kb. 15k lett volna.
    Szerencsére van más tennivalóm is a városban. Ha hamar végeznék, akkor max valahol alszok vagy ücsörgök egy-két napot...
  • Norbertboy
    Hajókikötőben kell, ott áll egy hapsi a környéken ott lehet hajót javítani, szerkeszteni, esetleg venni.

Viszont lopni is lehet (nem a hajókikötőben) én most loptam egy pöpec kis hajót. :) Ott is figyelni kell, mert van olyan hogy nincs képesítésed a hajóra . Magyaránt kevés a készséged hozzá.
  • Jóózsf István #476
    "Arra nem fogadtam volna, hogy a hajón is építkezhetek. " ÉS NEM IS SIKERÜLT!!!
    Pontosan hogyan is? A szkenner ér "R" nem játszik!
  • Kancsalborz
    Ok. Így érthető, es igaz.
  • lwb
    Amatőr alatt azt értem, hogy ők ugye egy mod-agregátor oldal, nem fejlesztők, pláne nem a BGS vagy MS alkalmazottai. Ezt csak azért írtam le, mert a reddit linken már arról megy a hiszti, hogy a "hatalom elnyomja a kisembert" meg ilyenek. Szerintem a nexus eldöntheti, hogy a saját privát weboldalán, ahol ingyen kínál neked letöltési lehetőséget, mit enged fel és mit nem.
  • Jóózsf István #473
    A szőke nekem is "megvolt." Na-de ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket! Azért a 24 percért És az első után az összesért nem keveset kell ám gürcölni. Abból a gürcölésből már meg lehet az a tapasztalati pont, ami a hempergésből adódik.
    Én mindig dobom azt a segédet, amelyiket magamévá tettem. Megyek sorban.

A bázis felét eltüntetős hibára a játék újraindítása volt a megoldás.

Arra nem fogadtam volna, hogy a hajón is építkezhetek.
  • Norbertboy
    Számomra váratlan fordulat :)
  • nibron
    Teljesen új hajó gyártását hol lehet elkezdeni?
    Próbálgattam a hajómodulokat, de folyamatosan "lopja" a pénzem. Ki érti, hogy miért nem a végén kell fizetni?
    Tudok úgy csempészni, hogy abszolút kikerülöm a patrolt. Kihagyja azt a részt, gondolom bug.

Amúgy pár napja azon agyalok, hogy találkoztam-e már ennél rosszabb vezérléssel. Mert ez simán aláver a telefonos cumóknak is.
  • Norbertboy
    Neked valami extra bugod lehet, ilyent én nem tapasztaltam.

A hajón a lakásmoduloknál lehet válogatni és ott lehet olyan modult kiválasztani ahol van személyzeti állomás.

Hajóépítésbe még nem mertem belevágni, csak nézegettem. Ahogy látom elég összetett dolog az is.

Ja, ja úgy kell építeni. Ott sem nagyon folytam bele még. Van egy kis bázisom pár dologgal.
    Jó pár dolgot ami kell építéshez és nem találsz, a kereskedőnél lehet venni.
  • Jóózsf István #470
    Ja igen.: És az isten alumíniuma nem elég ebben a játékban! Minden is abból készül és természetesen aránytalanul sok kell belőle.
  • mike01010101
    Köszi, ez jó, én nem jöttem rá, hogy tudok beltéren építkezni.
  • Jóózsf István #468
    Hajóra nem kell építeni. Gondolom nem is lehet. És igen. Közben én is rájöttem. Meg arra is, hogy a helyőrség területén belül a szkenner és "R" az építés menüt hozza elő. Tehát, ha beltérben szeretnénk valamit létrehozni, akkor ott kell...
    Már csak egy dologra nem jöttem rá. Hogy mi bánatos picsáért kell nekem ilyesmivel foglalkoznom??? Megint egy hiba. A már meglévő helyőrségem építményeinek a felét nem jeleníti meg a játék. Ott van, csak nem látszik!
    Tényleg tíz év alatt ennyit nem tudtak megoldani, hogy az építkezés miatt ne omoljon össze a játék?
    Persze, sok mindent nem tudtam megoldani...
  • Norbertboy
    Közben meglett személyzeti állomást kell építeni az outpostra, gondolom a hajóra is azt kell.
  • Norbertboy
    TAB és alul ott a hajó , abba kell belemenni . Onnan lehet vezényelni.

Kemény kalandokba keveredtél. :)
  • Jóózsf István #465
    Hasonló problémába futottam, de sokkal összetettebbe. Hogyan lehet előhívni azt a panelt, ahol az alkalmazottakat vezénylem?

Történt ugyanis, hogy építkezésre adtam a fejem (Bár ne tettem volna!) és gondoltam, hogy hozzárendelek valakit a helyőrséghez. De sehol nem találtam erre utalást a játékon belül, hogy azt bárhol bármikor előhívhatom.

Amúgy érdekes módon én leszálltam a helyszínen, DE A HAJÓM NEM!!!! Építkeztem serényen és eljutottam odáig, hogy fel kellene tölteni a generátor tartályát héliummal, hogy működjön. Előhívom a hajó rakterét, de nem teszi át a motyót az én hátizsákomba. Jó akkor elmegyek gyalog érte. De hol a hajóm? Az bizony nem volt sehol!!!! Amikor a térképen a gyors utazással akartam elérni, akkor csak egy végtelen töltőképernyővel tudtam szemezni. SAKK MATT!
    A fóát négyben azért nem építkeztem, mert állandóan összeomlott a játék. Úgy látszik ez örökletes.
    És ha már építkezés.: A letenni óhajtott tárgyakat az egér bal és jobb gombjával lehet forgatni IDEGBETEG MÓDON! Azt felejtsük is el, hogy szépen sorba lerakunk valamit ugyanazon orientációval, ha már egyszer belenyúltunk valamelyik forgatásba. "E"-vel lehet lerakni a tárgyat. Szerintetek hányszor nyomtam bal gombot ezzel el...szva a helyzetét tárgynak MINDANNYISZOR!!!!!!
    Szóval, aki kar építkezzen! Ezzel a szarral én nem idegesítem magam.
    Jah, még egy.: Beltérben vajon hogyan hívom elő, az építkezés menüt? Mert kint odamegyek a bójához és csá.
  • Norbertboy
    Elkezdtem a csapattal foglalkozni, de nem tudok senkit sehova rendeli. A robot és a rajongóm van a hajóhoz rendelve, mást nem tudok sehova. Van outpostom is.
    Eltávolítani a hajóról eltudnám, de csak ennyi. Cseréltem nagyobb személyzeti fülkét is a hajón, 4 ágy van benne.

Valaki segítene?
  • Carlos
    CP-nál érdekes nem volt ez a hiszti.
    Pedig ott is lehet ám rommá variálni a testrészeket a hangokat meg nemeket...
  • Kancsalborz
    Azzal egyetértve hogy erre felesleges mod, azt az "amatőrök" szót azért árnyalnám annak a hatalmas és minőségi munkáknak a fényében amit az elmúlt években ott -akárcsak ezen cég gamei-hez, hogy a többiről ne is beszéljünk- az asztalra letettek...
    Pl. a F4 unofficial patch-ét a hivatalos bethesda ajánlottként töltheted le...
    Hatalmas szerepe van a nexus-nak abban hogy játékaik olyan népszerűek amilyenek.

Azt meg már mondtam, hogy embert nem ismerek aki az előzőeket is vanillával játtsza egynél többször életében. Most ránéztem a Starfield mod-okra, és már vanak kifejezetten jók és hasznosak, de ki ahogyan érzi...
  • lwb
    Minek mod erre??? A karaktergenerálásnál kiválasztod, hogy he/him ha férfi, she/her, ha női karakterrel vagy és viszlát, meg is spóroltam neked egy letöltést. Aki erre modot tart, annál valami nem oké.

Egyébként a nexusmods az egy amatőrök által fejlesztett ingyenes és teljesen opcionális site. Egyáltalán nincs rá szükséged, hogy modokat használj.
  • Evoluti0N
    Igaz és értem, hogy miért. Tudod, hogy kit zavar, hogy van benne 1 másodperces pronoun választás és akarja eltűntetni? Ha ilyeneket nem akar az oldalán a Nexus, akkor minden joga megvan hozzá.
  • AnuluWork #459
    Ebből igaz valami?
  • Montanosz
    már látom hogy több százezret kellene költenem ha játszani akarok vele, főleg ha csak pár napot tolnám igy sajna hanyagolom :-(
    azért figyelemmel követlek benneteket, jó játékot
  • lwb
    Szándékosan túl is van tolva ez a hőbörgés rajta. Dragon Age 2-höz képest a Starfield, de még a BG3 sincs sehol se "woke"-ságban. És az a játék 12 éves, akkoriban mégsem volt sírás a woke-sága miatt.
  • lwb
    Nextgenséghez:
    (nem spoiler csak két video, de nem akartam direktbe berakni őket)

• Voltan
    OK, azért tény és való, hogy nagyon túl van tolva ez a woke fasság. De hát meg kell tanulni röhögni rajta, mint egyéb szánalmas dolgokon.
  • Evoluti0N
    Kinek mi az. :D Pronoun meg bögre egyeseknek már elég. Meg van egy csapattárs az egyik bázisomon, aki nem a 4 fő társ egyike, de névvel rendelkező társ és 2 anyja van.
  • lwb
    Mondjuk a starfield pont nem "woke", legalábbis, amit 40 óra játék után láttam, az alapján egyáltalán nem az. Nem "woke"-abb, mint a fallout 4 volt.
  • Evoluti0N
    Non-binary meg transz. Meg minden csapattárs bi. Meg 2 fontos karakter leszbikus kapcsolatban van. Meg csomó karakterrel lehet találkozni, aki meleg. Meg van benne egy drag queen. És közben 95% pozitív steamen meg egyik legjobb játék RPG hosszú idő óta. De persze a Merlin-félék ezt nem hozzák fel, mert az azt jelentené, hogy be kell ismerni, hogy egy "woke" játék is lehet jó. Csak a Starfielddel kapcsolatban hozza fel, ami sokaknak nem tetszik és rá lehet fogni, hogy ezért "szar", meg ezért vannak hiányosságai, mert arra koncentráltak, h woke legyen, meg woke fejlesztők, meg pronoun, meg bögre.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.09.08. 14:15:39
  • lwb
    A pronouns video az instan classic. :D Remélem a fickó azóta azért jól van, nem kapott szívrohamot. Kicsit aggódom érte, mi lesz vele, ha meglátja, hogy BG3-ban lehet non binary karaktert is csinálni
  • lwb
    Box exkluzív játék, azokban amd proci van, ami meg nem túl erős, ha RT-ről van szól. Ezért valahol érthető, ha nem erre fektetik a hangsúlyt. Nekem a next-gen azt jelenti, hogy
    1. next gen gépeken fut
    2. látványban vagy más technikai megoldásban (tartalomban) az előző generációs játékhoz képest újdonságot nyújt

A fallout 4 volt az egyetlen előző generációs BGS játék. Azzal összevetve ég és föld a különbség a starfield javára. Ettől még van szebb játék a starfieldnél ezen a generáción nyilván, ahogy ovlt fo4-nél is szebb azon.
  • Jóózsf István #449
    Most nagyot csalódtam a játékban és fejlesztőkben...
    Ennek a megrögzött RPG rajongók nem fognak örülni, de:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

VARÁZSOLNI egy FÓÁT-ban? Na ne már! Mégis mi szükség volt rá?
    És ez még hagyján, de megszerezni a "varázslatokat" milyen pitiáner munka?!?!? Menj oda, gyere vissza. Menj amoda, gyere megint vissza.
    Jó sok értelme volt!
    ...mint egy falat kenyér!!!