Microsoft Flight Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
mit csináltál vele?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Közbe sikerült megoldanom....tárgytalan...<#wink>

Forever>***eta32***

Üdv.
Olyan problémám van amiben segítséget kérnék ha valaki tudja a megoldást.
Mióta a legújabb update kijött nem repültem.
Nemrég megint repültem volna de.....
A mostani update ugye német osztrák svájc régiót érintette....
Nos itt kezdődik a gondom .
Azóta ezen részeken és szűkebb határain mikor betöltene egy repteret kifagy a játék és az asztalra vágja.
De sajna Magyarország és szűkebb határait is érinti a kifagyás.
Ha szomszédos országokból indulok megy de csak egy darabig míg meg nem közelítem ezen régiókat aztán megint kifagy.
Az érdekesség és lényeges hogy mind ezt DX11-ben csinálja,mivel eddig is ezen toltam nem is értem.
De a poén most jön ha DX12beta-ba átrakom akkor nincs kifagyás működik,de sajna így meg nagyon kevés az fps és szaggat-akad is nagyon ahogy írtátok itt még páran .
Ennél fogva nem nagyon tudom használni ebben a formában.
Ha lenne erre valami megoldás tipp szívesen venném...<#worship>
Nincs semmi mod benn,se repcsi se más egyéb.

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.17. 16:54:01

Forever>***eta32***

leonforce
Persze, kiprobalom a tv-n is.. 😉 Kosz az infokat!

Seven-Four-Seven--Heavy

akyyy
nekem egyedül az hiányzik a játékból hogy külön ablakba lehetne külső nézetet rakni, mint a régi verziókban.
mert nyilván belső nézetbe fogok játszani hogy lássam a műszereket, de pl fel vagy leszállásnál jó látvány lenne, ha látnám ahogy felemelkedik/leér a kerék 😄

elvileg van visszajátszás, de az nem olyan

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

repvez
Hát az FS9-tol már eléggé meszse járunk ott még 2D-s képek voltak a kabinok ezért huzta szét a képet a 16:9es TV-n, ma már semmi hátráynt nem fogsz belöle látni sót sokkal nagyobb lesz a látószüged sokkal több muszert és tájat látsz egyszere anélkül, hogy nézelödni kellene.
MA már csak 3D kabin van nincs 2D.
Ha ráduigot a TV-re simán sokkal jobb élményben lesz részed mint egy picurka 4:3as monitoron.
leonforce
Vhogy megszoktam szimekhez a meretet(a mas keparanyok vhogy irrealisra huzzak szet pl a cockpitot, a gepeket kulso nezetben, stb. es a tv-k is "szelesvasznuak") Amugy mar megrendeltem a serie X-et, azon a jutyub videok szerint eleg jol megy, bar meg nem kaptam valaszt akiknek irtam, h joy, bill, eger ugyanugy mukodik e mint PC-n, ugyanugy lehet e konfiguralni, ilyesmi..Azt sem tudom van e 2d-s cockpit is(felugro panelekkel, mint FS9-ben) a jatekban, vagy mindent a 3d-sbol kell kapcsolgatni(FMC pl)

Seven-Four-Seven--Heavy

repvez
A konzolos dolgokban nem tudnék segiteni, de miért akarnál 4:3as monitoprt tenni hozzá, mikor a TV-re is dughatod és ott azért nagyob a kép a felbontás és minden más jobban mutatna a konzolt meg pont arra találták ki
leonforce
Sziasztok! Megszeretnem venni az FS 2020-at, de konzolra, mert a pc-m karcsu hozza es nem win10 van rajta, viszont regota gondolkodom xbox vasarlasan es tudni szeretnem hogy X-et vegyek, vagy S series is eleg hozza es egyaltalan hogy megy konzolon(pl. monitort, egeret, billentyuzetet ugyanugy tudom hasznalni pl. ? monitorban 1280x1024 felbontas 4:3 lenne a kivanalom) Barmilyen segitseget, infot szivesen veszek..

Seven-Four-Seven--Heavy

<#eljen>

★★★★★

macleody
Felvittem pár turistát a Fujira. Eltartott egy darabig míg felmásztam 😊
Az MSFS minyó ha lesz, vagy szintén fizetős mint a DCS vagy gagyi, mert free. Én is a DCS-t javaslom, ahogy Solt, azért 24 euró 8800 Ft, nem akarok senki zsebében turkálni, de ennyi pénzt a boltban hülyeségekre is elkölt az ember, egyébként is ha helikopterrel akarsz repülni, normális vezérlőszervek se ártanak és akkor nem ez a 9e ft lesz a fő kiadás 😄 És a DCS-es Mi-8 azért az eléggé ott van.
De ha mindenképp nincs pénzed rá, vagy nem akarsz vakon költeni, a DCS-ben van 2 hetes ingyen periódus, ahol mindent ki lehet próbálni. Szóval még pénznélkül is megnézheted, mit tud és eldöntheted, megéri-e az árát. ÉS ha már ott vagy, kipróbálhatsz más forgószárnyasokat, akár a mi-24 akár NATO vonalon, nekem az Huey van meg, kellemes jószág, jó kis hagyományos nem agyon műszerezett mint az Airbus pl.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.11.26. 22:38:51

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Te tudod, de ha esetleg lesz is itt minyó, az akkor is max játékszer lesz a DCS verzióhoz képest... Aki élőben repülte, annak szerintem kötelező vétel! 😊 Letöltöd az alapjátékot ami ingyenes, majd egy 50%-s akcióban megveszed hozzá a minyót és meg is érkeztél. Például most is akciós, "csak" 24 euró Steam-n.

www.smart-bus.hu

Vizipok56
Köszönöm - megvárom az MSFS minyót! :-) (Ha van MI-2, talán MI-8 is lesz...:-)

"Ne verje a gyereket az, aki nem eteti!"

Vizipok56
Köszönöm, felmentem az oldalukra, de ahogyan olvastam, szinte mindenért külön kell fizetni. Inkább kihagyom.

PhantomAss
Irigyellek 😊
Voltam Szentkirályon szerződéses 2002-2004 között, és utasként repültem is Minyóval párszor. Az egyik kollégám is ott volt pilóta, előtte meg Börgöndön.
A DCS Mi-8-at próbáld ki ha még nem ismered, azt hiszem most ingyen le is lehet tölteni és 14 napig használni.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.11.24. 19:25:47

GOOBY, pls

Akkor neked a DCS minyó kell... 😊

www.smart-bus.hu

Clidey
Ez egy bug. Nekem például be van állitva, hogy az AI-kat 'generic' modelleknek lássam (tehát azok a repülőre hasonlító szutykok), de a multiplayer gépét annak lássam, ami (persze ha az a gép nekem is megvan). Mégis előfordul, hogy pl. egy Albatrost generic szutyoknak látok, pedig ugye megvan az Alba nekem is.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Vizipok56
Sajnos már nem. 66 évesen nem is lennék már alkalmas rá - de hiányzik...

PhantomAss
Miért, te Minyó pilóta vagy?

GOOBY, pls

Vizipok56
Ez most komoly? :-)))) Milyen repülőt? Egy Jumbó érdekes lehet...:-)))

Vizipok56
Én csak egy repülhető minyóra vágyok - azt legalább meg tudnám ítélni, milyen az igazihoz képest... <#awink>

macleody
Az is vicces, ha én helivel vagyok, a két haver meg repülővel, akkor ők egy helyből felszálló repülőt látnak.
macleody
Mondjuk nem egy DCS Huey szintű a cucc, bár azt el tudnám viselni 😊
macleody
135-össel nem repültem, csak megnéztem belülről. A 145-ös kidolgozottabb, több a fícsör, de még early acess.
H-135 van meg, az ingyenes, és roppant könnyű vele repülni. Nekem gyanúsan is túl könnyű, gyk. semmi tudást nem igényel.
A H-145 mivel másabb?

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Vizipok56
Küldtem privátot

Köszönöm! Közben sikerült megoldanom!
macleody
Nincs meg senkinek a H-145?
macleody
A community mappába a modokat kell tenni, az alapból üres.

Kicsit féltem a helizéstől ebben a játékban, de nagyon tetszik, tök jól el lehet repülgetni vele. Rio
Sziasztok! Telepítettem a legújabb verziót, de nem lehet elindítani az alkalmazást. Utána az egészet újratelepítettem( kb. 132 G😎, létrehozta az ikont az asztalon, de ugyanúgy az az üzenet, hogy a Microsoft flight simulator alkalmazás nem indítható el. A Store-ban is minden frissítve lett ! Vajon mi lehet a gond. A community mappa üres a telepítés után, de nem tudom miért?
Vizipok56
Nálam DX12 és a DX11 közt nincs észrevehető FPS változás, sem pozitív, sem negatív irányban. Remélem ez csak a DX12 béta verziója miatt van és idővel majd javulni fog! (De most még annak is örülök, hogy legalább nem csökkent...:-)

Sikerült, nagyon köszönöm!
PhantomAss
A numpad billentyűkkel tudod forgatni (2, 4, 6, 8), vagy pedig állítsd át a mouse default profilját (contols/preset manager/mouse/reset to default)

GOOBY, pls

Sziasztok! A frissítés óta nem tudom forgatni a földgömböt egérrel. Hol lehet a hiba?
bebaszov [ZSIR]
na belefutottam ebbe a hirtelen ködösödésbe.
a dolog nyitja az lehet, hogy csak ott rakja be a humidity-t, ahol METAR van és ki tudja olvasni az adatokat.
amint megközelíted a METAR körzetét, bepukkant egy habosat, azon kívül pedig megtartja a jó öreg végtelen látótávot.
rombolja az illúzióimat, de legalább már van valami...

korpa ellen zsírmalac

macleody
Visszanyomtam DX11-re, szépen fut. Akkor marad ez. Tartottam tőle, hogy globálisan változott valami, ami akasztja a gépet, de ezek szerint csak a DX12 nem tetszik neki.
Cool, értem, köszi szépen a magyarázatot!! Mik vannak basszus, én ilyeneket nem is figyeltem eddig a játékban!!! 😊 Rohadt jó!!!
bebaszov [ZSIR]
semmi 😄
bumfordi sg kétszer rakta be ugyanazt, neménvótam!
a lényeg egyébként annyi, hogy az a páraréteg, amit látsz a föld felett, korábban nem volt. élő időjárás esetén ezt az értéket nem vette figyelembe a program.
gyakorlatilag konstans végtelen látótávolságot kaptál időjárási körülményektől függetlenül - kivéve persze ha esőben repültél vagy esőfüggöny volt előtted.
köd esetén pedig ledobott egy x sugarú felhőt a földre, ha egyáltalán megtette.

korpa ellen zsírmalac

Bocs, én amatőr vagyok. mit kell nézni a képen? mi a különbség a két kép között?
bebaszov [ZSIR]
úgy néz ki, pupákéknak kicsit több, mint 1 év után nagy erők mozgósítása árán sikerült implementálniuk egy relatíve normális(abb) látótáv ábrázolást (haze) a live weather-be...egyes fórumok szerint kicsit túl is tolták, mindenesetre 4-5 próbarepülésem után itt LHVO-nál (tőlem kb 10 percre) teljesen jól hozza a valóshoz közeli körülményeket.
official fórumon némelyek panaszkodnak, hogy viszont most a régi szép FSX-es időket idézve a látótáv amolyan "hoppágeci!" módon nulla másodperc alatt változik. ezt én eddig nem tapasztaltam, de hangsúlyozom, orbitális reppenéseket még nem csináltam, itt körözök a Tapolcai-medence felett és rudizok a C152-ben, mert lukas 0.2 fillért nem tettem volna rá, hogy még az én életemben találkozok valami olyasmivel, amit az Active Sky évekkel ezelőtt megoldott.

korpa ellen zsírmalac

macleody
Ja, dettó, akadozik mint a sz.... most visszarakom DX11-re, megnézem úgy is.
PhantomAss
Nekem semmi gondom sincs, ugyan olyan kb mint előtte (vr). A fejlesztők amúgy írták is hogy egyelőre nem ad plusz teljesítményt a dx12.
A pilatus és a Hornet jópofa, persze nem egy DCS 😊
Annyi gondom van hogy a menüket nem lehet eltünteni vr-ban (pl atc window), ezért kikapcsoltam minden segítséget.
Szerintem azért hamarosan jönni fog egy bugfix mert sokan morognak.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.11.18. 21:46:48

GOOBY, pls

Ne lejött a DX12 frissítés és adtam neki egy próbát. Ahol DX11 alatt 70-80FPS ott most 50-55FPS és egyfolytában televan stutteringel.....nagyságrendekkel rosszabb az élmény. Volt olyan helyszín ahol eddig simán ment 40-45FPS-el most 20-25 körül van...
nevetséges 😊))) szerintem VR továbbra is használhatatlan, de nem próbáltam
Ryzen 5900X, Radeon 6800XT, 64GB memória és WQHD felbontás minden ultrán.....
Hát ettől félek én is 😞 de remélem azért kicsit stabilabb lesz az FPS ha nem is nő, de legalább ne ugráljon annyira
bebaszov [ZSIR]
sokat azért ne reméljünk ettől a DX12-től egyelőre:
"They have said in the Dev Q&A yesterday that there will be no performance increase with DX12 yet."
"At this time (first implementation) no Performance improvements with DX12"

UTC szerint 16 óra, az nálunk 17:00 lesz.

korpa ellen zsírmalac

Hu, honnan tudod ilyen pontosan basszus 😊
Frequency
16:00-kor fog jönni az új patch 😉

Clidey
Még nem jelent meg <#nyes>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Ha van esetleg valami tapasztalat valakinek a ma megjelent DX12 támogatással kapcsolatban, akkor kérem ne tartsa magában 😊