2470
Microsoft Flight Simulator 2020
  • RaKmaTakaTa
    Talán másnak is segít, hogy Developer Mode-ban nincs lag fel- és leszálláskor, ami valamelyik újabb patch hozadéka.
  • PhantomAss
    Zsír, örülök hogy megoldódott!
  • Vizipok56 #1306
    Fixen West Europe -ra állítva működik! Köszönöm!
  • Vizipok56 #1305
    Köszönöm, megpróbálom.
  • PhantomAss
    Nem volt még ilyen gondom, de esetleg próbálj kiválasztani egy másik szervert és hátha megoldódik:
  • bunny
    Nem túl jók az értékelések, de ha esetleg valaki gyűjti a repszimeket, ennyit talán megér.

https://www.indiegala.com/store/game/take-off-the-flight-simulator/657470
  • Vizipok56 #1302
    Sziasztok! Kb. 4 hete szinte naponta belefutok abba, hogy ha reggel/napközben próbálom elindítani a simet, semmi gond. Viszont ha 18-19 óra után, akkor eljut az utolsó előtti képernyőképig (közvetlenül a beállítások előtt lévő) és ott molyol. Nem fagy le, nem jelez hibát, a CPU kb.20-25%-on, a GPU 95%-on dolgozik. Ha 5 percig így hagyom, akkor 5 percig, ha 10-ig, akkor 10-ig. Ha 20-ból 1x mégis eljutok a menüig és elindítok egy repülést, 1-2 percen belül közli, hogy kevés a sávszélesség (1Gbites NET) és akarom-e offline-ba kapcsolni. (Ha ilyen kor megnézek egy speed tesztet, vagy elindítok egy letöltést, az teljesen normál, tehát mintha az Asobo szervereivel lenne gond...) Már újratelepítettem a win-t, az MSFS-t (többször is). Találkozott már valaki ilyen hibával?
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.04.17. 19:44:01
  • Solt
    Írd meg nekik, hátha a homlokukra csapnak, hogy ez nekik nem jutott eszükbe.
  • repvez
    Én pont ugy gondolom, hogy sokkal kisebbek lennének a headsettek emiatt és olcsobbak is mivel a lencse a legdrágább és a legbonyolultabb elkésziteni , de igy sokat lehetne sporolni egyszerübbek és kevesebb lencsetaggal is lehetne dolgozni.
  • [HUN]FaTaL
    Meg tudnák oldani, csak még mélyebb lenne a headset, másrészt meg drága. A lencse valószínűleg jóval olcsóbb.
  • repvez
    Én azon csodálkozom, hogy ha a telefonoknál és az okoskarkötöknél meg tudják oldani, hogy a kijelző hajlitott legyen akkor a VR-nél miért nem tudják , hogy a kijelzö ives legyen , ezzel egyrészt a FOV is nagyobb lehetne másrészt a torzitás is kisebb lenne mivel a lencsékkel megoldhato, hogy ne torzitsa el, arrol nem is beszélve, hogy igy kisebb is lehetne a VR headszet nagysága ha szinte rá lehet tenni a lencsére a kijelzőt és nem kell kiállnia a széleinek mint egy sik kijelzönél.
  • PhantomAss
    Nekem 1080ti volt, de már nagyon szenvedett vr alatt. Ha a natív felbontást használtam (márpedig úgy akarom, inkább leveszek minden mást alapra de azért van Reverbem hogy kihasználjam a felbontást), akkor nem igazán bírta. A proci pörgött 40%-on a gpu meg visított 100%-on és kb. minden grafikai opció alapon volt.
    Most lecseréltem egy 3080-ra és nyilván sokkal jobb lett, de én is húztam a fogam, kinek van erre pénze hogy csak a gpu-ra kiobjon ennyit. És ráadásul nekem is be kell kapcsolnom még így is az openxr skálázást (80%-ra renderel), meg a FFV-t, de így most megtaláltam a tökéletes beállítást.
    Azzal vígasztalom magam hogy látványos a különbség a grafikában, így már be tudom kapcsolni a az összes opciót és bizony szép is a játék. Szinte látod ahogy a köd gomolyog, és amikor leereszkedsz a felhők alá az eső veri a szélvédőt és kopognak a cseppek...alattad meg a házak, tényleg mintha egy valódi tájat néznél, nagyon élethű.
    Ezt semelyik másik szim nem tudja visszadni, persze nem is arra készültek.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.04.02. 13:02:13
  • bunny
    Nem tudom ez mennyire erős, nekem a 1080TI-vel elkocogott, de erősen limitálva. De a VR-hez atomerőmű kell ha szimulátorozni akarsz, vagy nagyon le kell butítani. Ez tetszik vagy sem, tény. Ha nem akarsz ráfeccelni egy rakás pénzt, akkor tényleg nem neked való. Tudod, utcai autóval se lehet versenypályán labdába rúgni, bármennyire is szeretnéd, egy suzuki kupás suzuki meg a kinézetre hasonló utcai suzuki között sok tízmillió forint különbség van azért, hogy a pályára alkalmas legyen. Ilyen a VR is.

PhantomAss: Köszi az infót!
  • macleody
    Egyre inkább az az érzésem, hogy el kell adnom a G2-t, nem nekem való ez a szarakodás. Kevés hozzá az 5700xt, nem tudok de nem is akarok 500-600ezret kiadni egy vga-ért. Az openxr toolkit se teljesen kompatibilis vele, bár működik az fsr, meg az mrp, de valahogy nem az igazi.
  • PhantomAss
    A kijelző fizikai felbontása 4320x2160. Ez egy sík kijelző, viszont ha vr-ban játszol akkor olyan mintha egy gömb felületére vetített kijelzőt néznél, tehát egy sík felületen kell megjeleníteni egy íves felületet, Ez így torzítani fog, olyan lesz mint egy hordó, vagy halszem effekt. A pont előtted lévő pixel az nem torzított, 1:1 arányú viszont a szélek felé már látható lesz. Emiatt a 'hordó torzítást' redukálni kell valahogy, ezért a vr szoftver magasabbra skálázza a natív felbontást (kb. 1.4x) hogy ezt a hordó hatást kiküszöbölje, ezért jön ki ez a szám a Reverbnél. A legélesebb képet akkor kapod ha ezt a natív felbontást alkalmazod a headseten. A yt-n van eről pár videó ahol elmagyarázzák pontosan hogy mi is ez, pl itt:

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.04.02. 10:25:49
  • bunny
    Ez a natív felbontás hogy jött ki? Látok néha én is fura számokat, amik köszönőviszonyban sincsenek a gyári adatokkal, de hogy mi az igaz ... szóval ez honnan?
  • PhantomAss
    Az biztos hogy az MSFS-nek még egy 3090ti is kevés lenne, de a toolkit sokat segít.
    Nekem Reverb g2 van, annak, ott a natív felbontás 6336x3088 ami egy őrült szám, a toolkittel mégis megvan a 30 fps bárhol, bármilyen időben. Majdnem minden beállítás high, játék gyönyörű, a műszerek jól olvashatóak, és a mozgás folyamatos.
    Azért egy éve még nem gondoltam volna hogy ide eljutunk (3080 rtx).
  • [HUN]FaTaL
    HMD és felbontás függő. :) Mivel nem egy 2D kijelző van, ezért a natívnak minősülő felbontás jóval magasabb, mint ha csak simán összeadod a két szem felbontását. A Quest 2 esetén pl. a natívnak megfelelő az 5408*2736. Így kisebb a screen door effect, de a kijelző azért fakóbb marad, sima LCD. Bár még FS-t nem próbáltam VR alatt, de ehhez a felbontáshoz úgy sejtem, hogy még ASW-vel is kevés egy szuperszámítógép is. :D
  • PhantomAss
    Attól függ milyen headseted van, de igazából a fakóbb színek a vr egyik hátránya, mivel nem ugyanúgy jeleníti meg mint egy 2d kijelző, és attól is függ hogy milyen típusú/felbontású a hmd kijelzője. Majdnem az összes headset sima lcd-t használ, illetve asszem a Pimaxnál van oled, meg az Apara, de ott sem olyan nagy a különbség. Nekem is a monitorom egy 1440-es IPS, összehasonlítva észrevehetően élettelenebb a Reverb, de azért nem mondanám rossznak. MInél kisebb a headset felbontása, annál többet elvesz a pixeles "szúnyogháló' is a színekből és fakóbbnak látszik.
    Az Openxr toolkitben van gamma / brightness állítás is, azzal is lehet játszani, én lejjebb vettem a fényerőt és nekem jobban tetszik így, sokkal élethűbb.
  • macleody
    Ok, köszi.
    Másnál is fakó a szín VR-ban? Monitoron szép élénk színek vannak, VR-ban meg tök tompa az egész.
  • PhantomAss
    Igen, simán csak letöltöd ha már az openxr—t belőtted. Telepítés után kiad egy beállításos képernyőt amit személyre tusz szabni, ezután ha elindítod a játékot vr—ban akkor a ctrl f2 gyorbillentyűvel hozhatod elő a paneljét ahol mindent be tudsz külön állítgatni.
  • macleody
    Itt nincs semmi fájlmásolgatás mint a DCS-ben? Simán csak toolkit-et kell használni?
  • bunny
    Csak jövőhéten derül ki, a 6800XT a fullHD monitoron most is ultrán zökkenőmentesen hasít, VR-ben lenne érdekes, az meg nincs nálam :)
  • PhantomAss
    Nincs mit, ha kell segítség a beállításhoz szólj, kiváncsi vagyok hogy nálad okoz-e fps növekedést.
  • bunny
    köszi! Nem is ismertem...
  • PhantomAss
    Aki esetleg nem ismeri, az openxr-hez van egy toolkit amiben elég sok dolgot be lehet állítani és ez sok fps-t hozhat.
    Sajnos csak az újabb kártyákat támogatja
    -NVIDIA GeForce GTX 1600 series and RTX series, both DX11 and DX12.
    -AMD RX 6000 series, with DX12 only.
    Az alábbi oldalon részletesen le van írva hogyan kell beállítani.
    openxr toolkit

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.03.30. 14:34:18
  • ShipNgo
    Sziasztok. Kis segítséget kérnék.
    Elmentem a játékot repülés közben,úgy,hogy automata pilóta be van kapcsolva.Amikor visszatöltöm a játékot,akk az autopilot vissza akar vinni a kezdő pontra.Tudja valaki mit tehetnék? A választ előre is köszönöm!
  • macleody
    AN225

Mriya 1988-2022
  • bunny
    Ez elég régi infó, azóta már megjelent videó is és sajnos teljes a kár, az eleje eltűnt, a szárnya leszakadt stb. Múzeumba is necces, nemhogy repülni.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2022.03.06. 10:02:51
  • carlosfly
    Mégsem semmisült meg teljesen a világ legnagyobb repülőgépe, Mrija
  • ekre
    Kis repkedés LHBP majd Budapest felett, érkezés LHDK-ra
  • bunny
    https://utazomajom.hu/megsemmisult-a-vilag-legnagyobb-repuloje/
    megsemmisült a világ legnagyobb repülőgépe, az ukrán fejlesztésű AN-225. A gép a szokásos szervízelés miatt tartózkodott az Antonov repülőtéren. Egy órája Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Twitter posztjában erősítette meg, hogy a harcokban elpusztították az egyetlen működőképes AN-225-t.
  • ekre
    egész jó lett a Gellért-hegy :)

Utoljára szerkesztette: ekre, 2022.02.27. 17:19:17
  • ekre
    elérhető a HungaryVFR FS2020 0.7-es verziója!

HungaryVFR FS2020
  • exTrem
  • bunny
    Csak érdekesség, szakadozott sőt fagyogatott a játék VR alatt. Mérgemben uninstall és újra telepítettem. Természetesen a nagy adatfájlok kimentése mellett, de alig pár perces tortúra volt (giganet). Most nyomtam egy órás repkedést, egyértelműen stabilabb fps és hát nem is fagyott le. Tanulság: ez is MS program, időnként jól esik neki egy friss újratelepítés.
  • PhantomAss
    ctrl + r és a + vagy - num gomb
    legalábbis asszem ez a default
  • fireman73
    Sziasztok!

Hogyan lehet az rep. időn gyorsítani?

• MrTressy
    Jól megy Quest 2-el (vezeték nélkül is).Bár a motion controlleres irányitás vmiért nekem nem akar müködni
  • akyyy
    ha nagyon nem jön válasz, kérdezd meg itt, hátha többen segítenek :)