2470
Microsoft Flight Simulator 2020
-
#1188 A community mappába a modokat kell tenni, az alapból üres.
Kicsit féltem a helizéstől ebben a játékban, de nagyon tetszik, tök jól el lehet repülgetni vele. Rio -
Simen #1187 Sziasztok! Telepítettem a legújabb verziót, de nem lehet elindítani az alkalmazást. Utána az egészet újratelepítettem( kb. 132 GB), létrehozta az ikont az asztalon, de ugyanúgy az az üzenet, hogy a Microsoft flight simulator alkalmazás nem indítható el. A Store-ban is minden frissítve lett ! Vajon mi lehet a gond. A community mappa üres a telepítés után, de nem tudom miért? -
#1186 Nálam DX12 és a DX11 közt nincs észrevehető FPS változás, sem pozitív, sem negatív irányban. Remélem ez csak a DX12 béta verziója miatt van és idővel majd javulni fog! (De most még annak is örülök, hogy legalább nem csökkent...:-) -
Cirmos53 #1185 Sikerült, nagyon köszönöm! -
#1184 A numpad billentyűkkel tudod forgatni (2, 4, 6, 8), vagy pedig állítsd át a mouse default profilját (contols/preset manager/mouse/reset to default) -
Cirmos53 #1183 Sziasztok! A frissítés óta nem tudom forgatni a földgömböt egérrel. Hol lehet a hiba? -
#1182 na belefutottam ebbe a hirtelen ködösödésbe.
a dolog nyitja az lehet, hogy csak ott rakja be a humidity-t, ahol METAR van és ki tudja olvasni az adatokat.
amint megközelíted a METAR körzetét, bepukkant egy habosat, azon kívül pedig megtartja a jó öreg végtelen látótávot.
rombolja az illúzióimat, de legalább már van valami...
-
#1181 Visszanyomtam DX11-re, szépen fut. Akkor marad ez. Tartottam tőle, hogy globálisan változott valami, ami akasztja a gépet, de ezek szerint csak a DX12 nem tetszik neki. -
Mozes #1180 Cool, értem, köszi szépen a magyarázatot!! Mik vannak basszus, én ilyeneket nem is figyeltem eddig a játékban!!! :) Rohadt jó!!! -
#1179 semmi :D
bumfordi sg kétszer rakta be ugyanazt, neménvótam!
a lényeg egyébként annyi, hogy az a páraréteg, amit látsz a föld felett, korábban nem volt. élő időjárás esetén ezt az értéket nem vette figyelembe a program.
gyakorlatilag konstans végtelen látótávolságot kaptál időjárási körülményektől függetlenül - kivéve persze ha esőben repültél vagy esőfüggöny volt előtted.
köd esetén pedig ledobott egy x sugarú felhőt a földre, ha egyáltalán megtette. -
Mozes #1178 Bocs, én amatőr vagyok. mit kell nézni a képen? mi a különbség a két kép között? -
#1177 úgy néz ki, pupákéknak kicsit több, mint 1 év után nagy erők mozgósítása árán sikerült implementálniuk egy relatíve normális(abb) látótáv ábrázolást (haze) a live weather-be...egyes fórumok szerint kicsit túl is tolták, mindenesetre 4-5 próbarepülésem után itt LHVO-nál (tőlem kb 10 percre) teljesen jól hozza a valóshoz közeli körülményeket.
official fórumon némelyek panaszkodnak, hogy viszont most a régi szép FSX-es időket idézve a látótáv amolyan "hoppágeci!" módon nulla másodperc alatt változik. ezt én eddig nem tapasztaltam, de hangsúlyozom, orbitális reppenéseket még nem csináltam, itt körözök a Tapolcai-medence felett és rudizok a C152-ben, mert lukas 0.2 fillért nem tettem volna rá, hogy még az én életemben találkozok valami olyasmivel, amit az Active Sky évekkel ezelőtt megoldott.
-
#1176 Ja, dettó, akadozik mint a sz.... most visszarakom DX11-re, megnézem úgy is. -
#1175 Nekem semmi gondom sincs, ugyan olyan kb mint előtte (vr). A fejlesztők amúgy írták is hogy egyelőre nem ad plusz teljesítményt a dx12.
A pilatus és a Hornet jópofa, persze nem egy DCS :)
Annyi gondom van hogy a menüket nem lehet eltünteni vr-ban (pl atc window), ezért kikapcsoltam minden segítséget.
Szerintem azért hamarosan jönni fog egy bugfix mert sokan morognak.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.11.18. 21:46:48 -
Mozes #1174 Ne lejött a DX12 frissítés és adtam neki egy próbát. Ahol DX11 alatt 70-80FPS ott most 50-55FPS és egyfolytában televan stutteringel.....nagyságrendekkel rosszabb az élmény. Volt olyan helyszín ahol eddig simán ment 40-45FPS-el most 20-25 körül van...
nevetséges :)))) szerintem VR továbbra is használhatatlan, de nem próbáltam
Ryzen 5900X, Radeon 6800XT, 64GB memória és WQHD felbontás minden ultrán..... -
Mozes #1173 Hát ettől félek én is :( de remélem azért kicsit stabilabb lesz az FPS ha nem is nő, de legalább ne ugráljon annyira -
#1172 sokat azért ne reméljünk ettől a DX12-től egyelőre:
"They have said in the Dev Q&A yesterday that there will be no performance increase with DX12 yet."
"At this time (first implementation) no Performance improvements with DX12"
UTC szerint 16 óra, az nálunk 17:00 lesz.
-
Mozes #1171 Hu, honnan tudod ilyen pontosan basszus :) -
#1170 16:00-kor fog jönni az új patch ;) -
#1169 Még nem jelent meg -
Mozes #1168 Ha van esetleg valami tapasztalat valakinek a ma megjelent DX12 támogatással kapcsolatban, akkor kérem ne tartsa magában :) -
Bubachangh #1167 Létezik esetleg valami "booster", amivel meg lehet gyorsítani a játék betöltését?
Kb 8 perc mire betölt SSD-ről is...
Más: kiderült már, hogy a Google Maps féle terep, valóban használhatatlanná teszi a vásárolt scenery-ket?
Köszönettel:
Buba -
#1166 -
#1165 Sima Notepaddal is megy, csak admin módban kell futtatni. -
#1164 Ha "rendesen " állítod le a progit - nyomsz egy stopot, bezárod az ablakát, majd a dos ablakban nyomsz egy billentyűt, akkor kitörli automatikusan a két sort a host fájlból. -
Bubachangh #1163 Hogyhogy nem kellett?
Az írja át a localhost-ot... -
Bubachangh #1162 Total Commander-ben > a fájlon (hosts) F4 (szerkesztés) -
#1161 Köszi szépen a segítséged!
-
#1160 C:\Windows\System32\drivers\etc
Itt a "hosts" fájlt kell megnyitni, de sima notepaddal sztem nem fog menni, notepad ++ kell.
Nálam egyébként nem kellett semmit törölni. -
#1159 Sziasztok!
Én is vissza szeretném állítani BING-re a szimet! Hol találom ezt a "hosts" fájlt, amiből törölnöm kell az utolsó két sort? -
#1158 Igen elég. -
Bubachangh #1157 Szia!
Elég csak kitörölni a "hosts"- ból az utolsó két sort, hogy ismét a bing-et használja a játék?
Vagy kell még valamit mókolni?
Köszönettel:
Buba -
#1156 Visszatértem a binghez. Sajnos sok hiba van a googleben, és ez a játékban is így jelenik meg.
Utoljára szerkesztette: macleody, 2021.11.14. 23:22:39 -
Bubachangh #1155 Sziasztok!
Tényleg jobb a Google maps, de akkor a klienset minden indítás előtt el kell indítani?
És valóban nem működik együtt a world update-ekkel?
Köszönöm:
Buba -
#1154 Én is épp tegnap próbáltam ki a google maps-t, szerintem is szebb és részletesebb. Kérdés, hogy a world update-ek ilyenkor működnek-e. Gyanítom hogy nem igazán. -
#1153 Kipróbáltam a modot ami a google maps-t használja a bing helyett, nálam sokkal realisztikusabbak és élénkebb színűek lettek a textúrák. Vr-ban repülök és ott ez sokat számít, a bing-gel elég fakó és elmosott volt minden. Kipróbálam pár helyet (olaszo, magyaro, alpok, new york), mindenhol nagy különbségek vannak.
Én biztos hogy nem váltok vissza a bing-re, mondjuk nálam elég alapon van a játék grafikája hogy a gépem elbírja, aki maxon játszik az lehet hogy nem venne észre semmit. -
voqnpapi #1152 A többi repülőgépnél jól müxik. A kalibrálás OK. Mondjuk érdekes, hogy a Yoke System gázkaroknál a reverse mód alapból nem müxik rendesen, csak gomb beállítással lehet reverse-be kapcsolni. Véletlenül elrontva meg müxik! -
RaKmaTakaTa #1151 Kalibrálás, alaphelyzetek beállítása megvolt?
https://docs.flybywiresim.com/fbw-a32nx/feature-guides/flyPad/throttle-calibration/#a32nx-flypad-efb-detent-calibration -
voqnpapi #1150 Köszi! Akkor majd később próbálom újra.
A FbW A320NX-nél már látszik a gép, de előjött egy másik hiba. A gázkarok alapállásban reverse-be állítják a motorokat. Ha elkezdem feltolni a karokat kb 10%-nál kapcsol ki a reverse és alapra állnak a motorok. Utána rendesen megy fel a teljesítmény. Visszafelé ugyanez. Ha lehúzom alapra reverse-be áll a levegőben.
Utoljára szerkesztette: voqnpapi, 2021.11.05. 17:43:23 -
#1149 Sehogy nem tudod. Magától elmenti, és kellene tudnia elvileg utána hogy hol végeztél. Sajnos ez egy bug, amit már rég óta nem tudnak befoltozni. Én hanyagolom is ezeket a bush trippeket, mert nálam gyakorlatilag használhatatlan az összes e miatt. De sebaj, van elég más content. :)