2470
Microsoft Flight Simulator 2020
  • bunny
    Jah, a volocopterre is rácsodálkoztam. Akkor ez elkerülte a figyelmem, vagy már rég repültem az fs2020-al? Lehet csak lefrissítettem aztán meg se néztem ;)
  • Vizipok56 #1227
    Szerintem már a SU7 óta benne van.

SU7
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2021.12.19. 10:09:07
  • bunny
    Hmm, az F-18 superhornet mikor lett elérhető? Ma reggel elindítottam, és az volt az alapértelmezett gépem. Ahogy nézem, meglehetősen butácska szegény de az ingyen darázsnak ne nézd a fogát :D Vagy csak a gamepass miatt jött elő?
  • Vizipok56 #1225
    Annyiból talán van jogosultsága, hogy ívelt monitorokból én legalábbis csak kis felbontásúakat találtam (7680x2160-ast nem) - de gondolom előbb-utóbb megjelennek és akkor nem a monitorok keretét kell néznem! :-)
  • Vizipok56 #1224
    Brrrrr..... Iszonyúan illúziórombolóak azok a pár centis keretek! Akkor maradok az egy képernyőnél - a többin jelenjenek csak meg az egyéb információk! (Anno egy Homelabon írtam és egy Junoszty 402-n néztem az első "repülésszimulátort! :-))) - elképesztő, hogy röpke ~40 év alatt hová fejlődött a számtech! Ilyenkor sajnálom, hogy nem 2-300 évvel később születtem - szerintem nem tudnám a szimulált Minyót a valóditól megkülönböztetni! :-)
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2021.12.18. 21:12:45
  • macleody
    Fogalmam sincs de nem erre gondoltam, hanem arra, hogy csak a cockpit van a 3 monitoron, mintha egy ultrawide monitorod lenne.

• Vizipok56 #1222
    Ez érdekelne! Hogyan lehet 3 monitorra kiterjeszteni? Mondjuk egyiken a cockpit, a másikon external view, a harmadikon pedig egy nézet követőtől?
  • macleody
    Van aki 3 monitoron csak a játékot futtatja, nem addonokat. :)
  • Vizipok56 #1220
    Még valami: Április óta nem volt CTD-m, mára terveztem egy "szokásos" LKPR-LOWW-LHBP útvonalat - elsőre felszállás után rögtön, másodjára már az időjárás beállítása közben, harmadjára pedig a "Ready to fly"-ra kattintáskor dobott ki a desktopra... Mivel áprilistól tegnapig nem volt ilyen, nem volt nehéz megtalálnom, hogy a tegnap este installált FS2CREW Pushback Express okozta - eltávolítottam, ccleanerrel kitakarítottam utána - azóta gond nélkül lerepültem az LHSA-LHTL kedvencem. (Több mint érdekes volt, hogy a futó folyamatok közt a crash után ott szerepelt az FS2CREW két, noname alfolyamattal, valamint az MSFS a Steam szerint futott - viszont sem a Taskmanager, sem a Process Lasso nem mutatta ki.) Nálam ez volt az FS2CREW utolsó húzása - maradok ennél: https://flightsim.to/file/853/pushback-helper-v2-0

Szóval csak annyi: Nem mindig a driver a hibás - sajnos sok az olyan "fejlesztés, amit inkább barmolásnak neveznék...
  • Vizipok56 #1219
    Nem kell a három monitorhoz feltétlenül 3080-as! Év elején még én is csak egy RTX3070-essel rendelkeztem, amin 3 monitor lógott: Egy 4K-s Samsungon jelenítettem meg magát az MSFS-t, egy AOC-on full HD-ban futott a HWiNFO64, (4 grafikonnal), és az MSFS Addon Linker, egy 1024x600-as touch screenen pedig az MSFS_MCA térképét jelenítettem meg firefox alatt. Amennyiben leállítottam az utóbbi kettőn futó alkalmazásokat és lecsatlakoztattam őket, semmilyen FPS változást nem vettem észre (Custom beállítások mellett, a médium és high-end közt) Meg merem kockáztatni, hogy médium környéki beállításokkal még egy 3060-ason is kiválóan teljesít - az pedig már 270-290 ezer között kapható!
    https://www.foramax.hu/msi-msi-geforce-rtx-3060-gaming-x-12g-videok%C3%A1rtya-3%C3%A9v-garancia-p-20368.html
    (Ez alá szerintem belátható időn belül nem is fog menni)
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2021.12.18. 15:03:02
  • eta32 #1218

Igazából semmit....
    Mivel most egy másik játék miatt...teljesen feleslegesen.....felraktam az NV.legújabb driverét,semmit nem tett ahhoz a játékhoz sem,mivel GTX 1080ti kártyám van a DLSS meg az RTX plusz opciója....így csak sz@pattam magam...
    Így aztán a sokadik cresselés után ,no meg írta a hiba üzit is a betöltésnél a repszim....
    Elgondolkodtam ,hogy ez így nem pálya......
    Szépem vissza raktam a nagy becsben őrzött régi ,direkt erre a kártyára készült driverem ,ami lassan 1 éves ,sajna már újabb nincs ehhez ami specifikusan erre készült ,legalább is nem találtam...
    Megy is gond nélkül.
    Korábban egyszer már más játékoknál jártam így ,csak nem emlékeztem ,de mint írtam is sokadjára már nekem is fura volt.....
    No meg gyanúsak voltak a grafikai hibák is a területeken ,kéken villódzó talaj részletek.
    Igazából ennyi...
    Vennék én új karit de nem1 milláért,jó van 6-700-ért is de az is túlárazott ,mint minden ezen a fronton.
    A 3 monitor miatt legalább 380-vagy ti ami játszana ,de asszem még egy jó darabig megfizethetetlen.
    Igazából most hogy rendbe rakták a játékot majd full grafon ,nyilván a rendelések 100-on szépen fut mindenhol és gyönyörű a táj meg úgy minden....ahol régen 20 körül volt fps az most 30 körül megy nagy reptereken zsúfolt helyeken,máshol felette...
  • akyyy
    mit csináltál vele?
  • eta32 #1216
    Közbe sikerült megoldanom....tárgytalan...
  • eta32 #1215
    Üdv.
    Olyan problémám van amiben segítséget kérnék ha valaki tudja a megoldást.
    Mióta a legújabb update kijött nem repültem.
    Nemrég megint repültem volna de.....
    A mostani update ugye német osztrák svájc régiót érintette....
    Nos itt kezdődik a gondom .
    Azóta ezen részeken és szűkebb határain mikor betöltene egy repteret kifagy a játék és az asztalra vágja.
    De sajna Magyarország és szűkebb határait is érinti a kifagyás.
    Ha szomszédos országokból indulok megy de csak egy darabig míg meg nem közelítem ezen régiókat aztán megint kifagy.
    Az érdekesség és lényeges hogy mind ezt DX11-ben csinálja,mivel eddig is ezen toltam nem is értem.
    De a poén most jön ha DX12beta-ba átrakom akkor nincs kifagyás működik,de sajna így meg nagyon kevés az fps és szaggat-akad is nagyon ahogy írtátok itt még páran .
    Ennél fogva nem nagyon tudom használni ebben a formában.
    Ha lenne erre valami megoldás tipp szívesen venném...
    Nincs semmi mod benn,se repcsi se más egyéb.

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.17. 16:54:01
  • leonforce
    Persze, kiprobalom a tv-n is.. ;) Kosz az infokat!
  • akyyy
    nekem egyedül az hiányzik a játékból hogy külön ablakba lehetne külső nézetet rakni, mint a régi verziókban.
    mert nyilván belső nézetbe fogok játszani hogy lássam a műszereket, de pl fel vagy leszállásnál jó látvány lenne, ha látnám ahogy felemelkedik/leér a kerék :D

elvileg van visszajátszás, de az nem olyan
  • repvez
    Hát az FS9-tol már eléggé meszse járunk ott még 2D-s képek voltak a kabinok ezért huzta szét a képet a 16:9es TV-n, ma már semmi hátráynt nem fogsz belöle látni sót sokkal nagyobb lesz a látószüged sokkal több muszert és tájat látsz egyszere anélkül, hogy nézelödni kellene.
    MA már csak 3D kabin van nincs 2D.
    Ha ráduigot a TV-re simán sokkal jobb élményben lesz részed mint egy picurka 4:3as monitoron.
  • leonforce
    Vhogy megszoktam szimekhez a meretet(a mas keparanyok vhogy irrealisra huzzak szet pl a cockpitot, a gepeket kulso nezetben, stb. es a tv-k is "szelesvasznuak") Amugy mar megrendeltem a serie X-et, azon a jutyub videok szerint eleg jol megy, bar meg nem kaptam valaszt akiknek irtam, h joy, bill, eger ugyanugy mukodik e mint PC-n, ugyanugy lehet e konfiguralni, ilyesmi..Azt sem tudom van e 2d-s cockpit is(felugro panelekkel, mint FS9-ben) a jatekban, vagy mindent a 3d-sbol kell kapcsolgatni(FMC pl)
  • repvez
    A konzolos dolgokban nem tudnék segiteni, de miért akarnál 4:3as monitoprt tenni hozzá, mikor a TV-re is dughatod és ott azért nagyob a kép a felbontás és minden más jobban mutatna a konzolt meg pont arra találták ki
  • leonforce
    Sziasztok! Megszeretnem venni az FS 2020-at, de konzolra, mert a pc-m karcsu hozza es nem win10 van rajta, viszont regota gondolkodom xbox vasarlasan es tudni szeretnem hogy X-et vegyek, vagy S series is eleg hozza es egyaltalan hogy megy konzolon(pl. monitort, egeret, billentyuzetet ugyanugy tudom hasznalni pl. ? monitorban 1280x1024 felbontas 4:3 lenne a kivanalom) Barmilyen segitseget, infot szivesen veszek..
  • kamionosjoe
  • macleody
    Felvittem pár turistát a Fujira. Eltartott egy darabig míg felmásztam :)
  • bunny
    Az MSFS minyó ha lesz, vagy szintén fizetős mint a DCS vagy gagyi, mert free. Én is a DCS-t javaslom, ahogy Solt, azért 24 euró 8800 Ft, nem akarok senki zsebében turkálni, de ennyi pénzt a boltban hülyeségekre is elkölt az ember, egyébként is ha helikopterrel akarsz repülni, normális vezérlőszervek se ártanak és akkor nem ez a 9e ft lesz a fő kiadás :D És a DCS-es Mi-8 azért az eléggé ott van.
    De ha mindenképp nincs pénzed rá, vagy nem akarsz vakon költeni, a DCS-ben van 2 hetes ingyen periódus, ahol mindent ki lehet próbálni. Szóval még pénznélkül is megnézheted, mit tud és eldöntheted, megéri-e az árát. ÉS ha már ott vagy, kipróbálhatsz más forgószárnyasokat, akár a mi-24 akár NATO vonalon, nekem az Huey van meg, kellemes jószág, jó kis hagyományos nem agyon műszerezett mint az Airbus pl.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.11.26. 22:38:51
  • Solt
    Te tudod, de ha esetleg lesz is itt minyó, az akkor is max játékszer lesz a DCS verzióhoz képest... Aki élőben repülte, annak szerintem kötelező vétel! :) Letöltöd az alapjátékot ami ingyenes, majd egy 50%-s akcióban megveszed hozzá a minyót és meg is érkeztél. Például most is akciós, "csak" 24 euró Steam-n.
  • Vizipok56 #1204
    Köszönöm - megvárom az MSFS minyót! :-) (Ha van MI-2, talán MI-8 is lesz...:-)
  • Vizipok56 #1203
    Köszönöm, felmentem az oldalukra, de ahogyan olvastam, szinte mindenért külön kell fizetni. Inkább kihagyom.
  • PhantomAss
    Irigyellek :)
    Voltam Szentkirályon szerződéses 2002-2004 között, és utasként repültem is Minyóval párszor. Az egyik kollégám is ott volt pilóta, előtte meg Börgöndön.
    A DCS Mi-8-at próbáld ki ha még nem ismered, azt hiszem most ingyen le is lehet tölteni és 14 napig használni.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.11.24. 19:25:47
  • Solt
    Akkor neked a DCS minyó kell... :)
  • Clidey
    Ez egy bug. Nekem például be van állitva, hogy az AI-kat 'generic' modelleknek lássam (tehát azok a repülőre hasonlító szutykok), de a multiplayer gépét annak lássam, ami (persze ha az a gép nekem is megvan). Mégis előfordul, hogy pl. egy Albatrost generic szutyoknak látok, pedig ugye megvan az Alba nekem is.
  • Vizipok56 #1199
    Sajnos már nem. 66 évesen nem is lennék már alkalmas rá - de hiányzik...
  • PhantomAss
    Miért, te Minyó pilóta vagy?
  • Vizipok56 #1197
    Ez most komoly? :-)))) Milyen repülőt? Egy Jumbó érdekes lehet...:-)))
  • Vizipok56 #1196
    Én csak egy repülhető minyóra vágyok - azt legalább meg tudnám ítélni, milyen az igazihoz képest...
  • macleody
    Az is vicces, ha én helivel vagyok, a két haver meg repülővel, akkor ők egy helyből felszálló repülőt látnak.
  • macleody
    Mondjuk nem egy DCS Huey szintű a cucc, bár azt el tudnám viselni :)
  • macleody
    135-össel nem repültem, csak megnéztem belülről. A 145-ös kidolgozottabb, több a fícsör, de még early acess.
  • bunny
    H-135 van meg, az ingyenes, és roppant könnyű vele repülni. Nekem gyanúsan is túl könnyű, gyk. semmi tudást nem igényel.
    A H-145 mivel másabb?
  • Vizipok56 #1191
    Küldtem privátot
  • Simen
    Köszönöm! Közben sikerült megoldanom!
  • macleody
    Nincs meg senkinek a H-145?