Microsoft Flight Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PhantomAss
ctrl + r és a + vagy - num gomb
legalábbis asszem ez a default

GOOBY, pls

Sziasztok!

Hogyan lehet az rep. időn gyorsítani?

Jól megy Quest 2-el (vezeték nélkül is).Bár a motion controlleres irányitás vmiért nekem nem akar müködni

akyyy
ha nagyon nem jön válasz, kérdezd meg itt, hátha többen segítenek 😊

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Sziasztok! Üdvözlök minden fórumozót!

A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a Flight simulator 2004 nevű programba szeretnék magyar katonai repülőterekre AI forgalmat generálni./ Szentkirályszabadja, Kecskemét, Szolnok/. MI-8, MI-17, MI-24. Kecskemét Grippen MAIW működik.

Különböző oldalakon találtam magyar textúrákat, és a hozzájuk tartozó AirCraft konfigurációs filet. De sajnos hozzájuk tartozó gépeket nem találtam. Vagy, ha találtam is, akkor a hozzájuk tartozó utasításban megadott konfigurációs file átírása után, a gépeket nem látom a megadott reptereken. A Ttools-al begeneráltam a forgalmi fileokat, de mégsem működik.

A repülőtereken az Afcad fileokban beállítottam a megfelelő parkolási méretet, ami az AirCraft konfigurációs fileban szerepel. És valamiért mégsem működik.

Ebben szeretném a segítségeteket kérni, előre is köszönöm válaszotokat.

Alex
macleody
Kint van a HPG-145 military verzió.

[HUN]FaTaL
Még nem próbáltam az FS-t. 😊))

http://goo.gl/gd6Zi5

Nem kell hozzá kábel, elég egy dedikált 5GHz-s router amin csak a Quest2 lóg és ennyi... de minjárt jön FaTaL és kiokít, ő most nagyon lelkes a témában... 😊))

www.smart-bus.hu

Quest 2+Link kábellel használja esetleg valaki?
MSFS és DCS-hez venném
Ombika
Valaki megvette mar esetleg?
-"Thrustmaster TCA Yoke Boeing Edition "

Létezik, hogy a legutóbbi win. frissítés óta sokkal több ideig tart a töltés? Illetve rettenetesen leesett az fps., ugyan azokkal a grafikai beállításokkal, ami eddig -60 fps volt?
Hát nekem az összehasonlításban az a tapasztalatom, hogy a Hungary VFR sokkal látványosabb. Maradok ennél, és remélem, lesz folytatása.
PhantomAss
Na igen, tök jó, nagyon szépen megcsinálták (nálam plusz pont a photogeometry), egyetlen gondom van hogy az 5-6 kerület hiányzik. Legalábbis nálam csak 2d-ben rajzolja ki.
Amúgy eddig talán ez tetszik a legjobban a BP mapok közül.

GOOBY, pls

[HUN]FaTaL
Ott a Hungary VFR, az nem az 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Vizipok56
Csodálatos munka - remélem a Margit sziget és felette lévő tájak is megjelennek majd! (De a hidak így is fantasztikusak!!! - köszönet érte!!! - kár, hogy photogrammetry...)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.01.08. 16:55:54

"Ne verje a gyereket az, aki nem eteti!"

Új Budapest City kiadást találtam itt: https://hu.flightsim.to/download/budapest/25892
Köszönöm!
macleody
Simán a community mappába.
Sziasztok!

A "Community" könyvtár alatt kell még lennie egy "addon" könyvtárnak azalatt még egy "addon files" alkönyvtárnak, vagy csak simán a "community" könyvtárba kell bepakolni az addonokat?

Köszönettel:

Buba
wollnerd
de vannak modok... Pl. van pár VFR térkép ami rajta van (megjeleníthetőek) minden szükséges infó... és nem egy kisprogram létezik, amin kikereshetőek vele a frekik, IFR adatok még flightplan chart-ot is lehet szerezni hozzá...

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

macleody
Szerintem nem is lesz, ez nem vérszim 😊
leonforce
Sziasztok! (BUEK!) Megvan a premium deluxe, jo par fizetos repter, elso VFR(Cesssna 152, LOWK-LHBP) repules.. Tapasztalatom: latvanyvilagot leszamitva felig sincs kesz a game= terkep hasznalhatatlan(semmilyen nav aid nem elerheto, NDB, VOR adok frekvenciai stb.), a valosagos nav aid(VOR, DME) infok hasznalhtatlanok=nincsenek implementalva a jatekba(20 valosagban letezo DME- bol 1 volt, ami "letezett"a jatekban).. Latvany tekinteteben megutott es leesett az allam.., de szimulacio tekineteben kb. 20%-ban sincs kesz.. OK, meg fiatal jatekrol van szo... 1. tapasztalat.. Holnap nyomok egy A320 Antalya-Barcelonat es meglatjuk.. 😊

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
Sziasztok! (BUEK!) Megvan a premium deluxe, jo par fizetos repter, elso VFR(Cesssna 152, LOWK-LHBP) repules.. Tapasztalatom: latvanyvilagot leszamitva felig sincs kesz a game= tekep hasznalhatatlan(semmilyen nav aid nem elerheto, NDB, VOR adok, sb.), a valosagos nav aid(VOR, DME) info

Itk hasznalhtatlanok=nincsenek implementalva a jatekba(20 valosagban letezo DME- bol 1 volt, ami "letezett"a jatekban).. Latvany tekinteteben megutott es leesett az allam.., de szimulacio tekineteben kb. 20%-ban sincs kesz.. OK, meg fiatal jatekrol van szo... 1. tapasztalat.. Holnap nyomok egy A320 Antalya-Barcelonat es meglatjuk.. 😊

Seven-Four-Seven--Heavy

Köszönöm, de nincs. Illetve alapból, ha a Yoke beállításait használom, akkor a landing gear-re csak a "T4" (throttle quadrant kapcsoló 4) van hozzárendelve.
Ami viszont még érdekesebb, az az, hogyha kitörlöm ezt t "T4" kapcsolót (nincs hozzárendelve semmi a futókhoz, akkor is ugyanazt csinálja a switch panelen lévő "landing gear" kar: behúzza a kerekeket, de néha áramtalanít... 😊
tippre a kerék behuzás kar hozzá van rendelve más funkcióhoz is, ami mondjuk lekapcsolja az áramot vagy ilyesmi, nem tudom mi történik pontosan.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Sziasztok!

Elsősorban Boldog új esztendőt mindenkinek!

Másodsorban annyit, hogy abszolút amatőr vagyok a repüléshez, de nagyon szeretném megtanulni 😊
Nemrég vettem egy Logitech Flight Yoke System-et plusz Switch panelt, plusz Multi panelt, amivel sokkal "kellemesebb" a repülés.
De, amikor behúzom a multi panelen a kerekeket, akkor minden rendszert leállít, és alig győzöm visszakapcsolni őket...
A driverek a legújabbak, a panelekhez, és a yoke-hoz is.
Viszont nem mindegyik, csak néhány géptípusnál teszi ezt...
Vajon ez mitől lehet?

Köszönettel:

Buba

Utoljára szerkesztette: Bubachangh, 2022.01.01. 19:28:22
Boldog új évet!
Nem, ez a megoldás csak AMD, az előző már létező ami megy nVidia kártyákon is.

PhantomAss
Nem lenne rossz, főleg hogy nvidián is fut. Viszont kérdéses hogy vr hmd-ket is támogat-e vagy csak a monitorokat.
Amúgy van már egy hasonló felskálázó progi msfs vr-ra és nálam egész jól működik.
Openxr nis scaler, 80% ra vettem a felbontást 50% élesítéssel és jobban fut a játék, amellett a látvány sem sokkal rosszabb, alig észrevehető a minőségromlás. Openxr-ben és a játékban is a felbontás 100%.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.12.30. 18:09:40

GOOBY, pls

Hátha segít a VR FPS-en is. Jó lenne, ha nem szoftveres hanem hardveresen lenne a felskálázás.
https://leet.hu/2021/12/29/ujabb-fps-novelo-megoldassal-jelentkezhet-az-amd

Vizipok56
Nem tudom. Nekem a Steam verzió van meg, nincs vele különösebb problémám.

Vizipok56
Az egeret felejtsd el, az xbox kontrollere használhatatlan (próbálj meg egy 747-es kabinban bármely kapcsolóra kattintani!) a felbontás a bányászbéka segge alatt (mintha PaintShopban próbálnál egy 1440-es képet a négyszeresére növelni - megy, csak nem sok élvezetet fogsz találni benne) ha pedig szeretnél 12-15 FPS mellett leszállni az Orlyra, akkor bátran vedd meg az XBOX Series X-et! (sajnos ma is igaz: ingyen ebéd nincsen!)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2021.12.28. 16:47:58

Steam vagy Game pass? Melyiket érdemesebb választani?
Vizipok56
Hogy visszakanyarodjunk a kedvenc vesszőparipámhoz: Miért nem lehet megoldani, hogy külön monitoron jelenjen meg a külső nézet és egy másikon a cockpit? Az Asobo ezzel sok ember vágyát elégítené ki - technikailag pedig nem hiszem, hogy megoldhatatlan kihívást jelentene!

Vizipok56
Egy Dell Alienware AW5520QF monitorral én is szemeztem - de csak 4K-s a felbontása, a 8K-sok árai pedig sajnos nem az én terepem... :-(

Vizipok56
Igen, de épített cockpit árához képest 10 db RTX 3090 ára is aprópénznek tűnik! :-) Engem sajnos nem Mr.Strómannak hívnak...:-)

Érdekes dolog ez a keret téma. Épített cockpitnél is ott a keret, ha épp nem a kijelzőké akkor ugye maga a kabin oszlopai. Holttér... kikerülhetetlen. Fülkét építve jó elrendezésnél teljesen más képet mutat, szinte fel sem tűnik.
Én 55" Oled-et használok.Most tudom azt mondani hogy elégedett vagyok!
Volt már 32:9 monitor,3x32" monitor és VR is de egyik se volt ilyen mint most ez a méret ilyen képminőséggel.
Nagyon jó a VR is de hosszabb ideig én nem bírom sajnos de azt hozzá kell tennem hogy csak oculus quest 1 volt a max.amivel használtam!
Majd egyszer beszerzek egy jó VR-t de az elsődleges kijelző Oled

Ugyan így vagyok vele én is....

Forever>***eta32***

Vizipok56
Engem még a fejhallgató is zavar 30-60 perc után (Fél évszázad alatt nem tudom, hányat próbáltam, úgyhogy nem egy konkrét típussal van bajom! :-)), nem tudom elképzelni, hogy 5-10 órán át 1-2 kilós valamivel a fejemen üljek...

Vizipok56
Valóban nem próbáltam, csak videókon és fotókon láttam - azokon nekem zavarónak tűnt. (Sokkal jobban tudnám értékelni, ha a kabin nézetet lehetne kirakni egy külön monitorra)

Már próbáltam ,de én a vr érzem annak...<#wink>
Nekem abszolút nem jött be.
Több szempontból is ,nem mennék bele...
Mióta 3 moncsit használok a vr még gyerek cipőben sem volt,most már nyilván sokkal jobb,de egyszerűen még picit sem érdekel...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.19. 17:53:10

Forever>***eta32***

VR-t próbáltad már? Ha még nem, ne próbáld ki. Pénzkidobásnak fogod érezni a 3 monitort 😊

Ha elég ideje nézed a 3 moncsit már észre se veszed,nekem fel sem tűnnek a keretek.
Nyilván te csak azokra koncentrálsz....
Én a képernyőt nézem nem a kereteket...
Azért hidd el az 1 moncsin látott képnek-élménynek,nem sok köze van a 3-on látottakkal.
Gondolom még a való életben komolyabban nem próbáltad,ezért is akadtál fenn a kereteken....<#wink>

Forever>***eta32***

Jah, a volocopterre is rácsodálkoztam. Akkor ez elkerülte a figyelmem, vagy már rég repültem az fs2020-al? Lehet csak lefrissítettem aztán meg se néztem 😉

Vizipok56
Szerintem már a SU7 óta benne van.

SU7
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2021.12.19. 10:09:07

Hmm, az F-18 superhornet mikor lett elérhető? Ma reggel elindítottam, és az volt az alapértelmezett gépem. Ahogy nézem, meglehetősen butácska szegény de az ingyen darázsnak ne nézd a fogát 😄 Vagy csak a gamepass miatt jött elő?

Vizipok56
Annyiból talán van jogosultsága, hogy ívelt monitorokból én legalábbis csak kis felbontásúakat találtam (7680x2160-ast nem) - de gondolom előbb-utóbb megjelennek és akkor nem a monitorok keretét kell néznem! :-)

Vizipok56
Brrrrr..... Iszonyúan illúziórombolóak azok a pár centis keretek! Akkor maradok az egy képernyőnél - a többin jelenjenek csak meg az egyéb információk! (Anno egy Homelabon írtam és egy Junoszty 402-n néztem az első "repülésszimulátort! :-))) - elképesztő, hogy röpke ~40 év alatt hová fejlődött a számtech! Ilyenkor sajnálom, hogy nem 2-300 évvel később születtem - szerintem nem tudnám a szimulált Minyót a valóditól megkülönböztetni! :-)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2021.12.18. 21:12:45

macleody
Fogalmam sincs de nem erre gondoltam, hanem arra, hogy csak a cockpit van a 3 monitoron, mintha egy ultrawide monitorod lenne.