Microsoft Flight Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem értem, miért lenne irónia egy összehasonlításra vonatkozó mondat. Nem azt mondtam, hogy biztos jobb lesz annál, vagy hogy azzal azonos lesz. És igen, én tök komolyan "kíváncsi leszek mondjuk a DCS-es hornethez képest mennyire lesz kidolgozva". Lesz benne a kép alapján pl. anyahajó személyzettel, na ott azért nem magas a szint amit a dcs supercarrier-rel letettek az asztalra, még akár jobb is lehet. De akár jobb akár rosszabb, engem mindenféle irónia nélkül érdekel, mit hoznak ki belőle.
Ez hivatalos kiegészítő nem józsika letöltött a thingiről egy free modelt, blenderben átmókolta, alárakott valami random gép adatait és veri a nyálát mekkora istencsászár mert bevarázsolta az XY gépet a FS alá. Persze ettől még lehet szar. Meg jó is. Erről szólt a poszt.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Clidey
"a DCS-es hornethez képest mennyire lesz kidolgozva"

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Melyik része?

Clidey
Ugye ez csak irónia volt?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Free TopGun DLC a mozifilm keretében idén. Úgy nézem F-18 superhornet, kíváncsi leszek mondjuk a DCS-es hornethez képest mennyire lesz kidolgozva.
https://www.pcgamer.com/microsoft-flight-simulator-is-getting-free-top-gun-dlc-this-year

AnuluWork
Anno a 300 forintos pass során kedvezményesen megvettem!!! a Flight Simulatort. A passt május végén nem hosszabbítottam meg, de elvileg ugye ha megveszem a játékot, pass nélkül is az enyém. Viszont most amikor el akarom indítani, egy ilyen fogad:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Szóval, hogyan tovább? Fel van telepítve ez a játékszolgáltatások hülyeség. Mit qurok el?

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Jár hozzá EAPlay előfizetés is, ott is vannak viszonylag jó cuccok.
Köszi, egy kicsit zavaró, hogy a sima drágább mint az ulti, de kibogoztam 😊
Az más kérdés, hogy igazából semmit se találtam, de mindegy, havi 100ft-ért akár kihasználatlanul is elfér, az FS-t meg már rég megvettem, ahoz nem kell. Mass Effect lenne jó, csak abból meg csak a régiek vannak az új felújított persze nem került be...

Ha van élő előfizetésed, akkor nem tudom, mi van - olyan még nekem sosem volt <#idiota> - azzal lehet problémás lesz, csak fordulónapra tudod megszüntetni szerintem.
Ombika
Koszonom, tehat kikapcsolom, es rakeresek a storeban a game pass szora, ha nem akkor bongeszobol jelentkezek be, es ujra 300 ft-ert elofizetek..

Előfizetsz a Gamepass-ra, kapsz 3 hónap 'játékidőt'. A lejártakor automatikusan meghosszabbodik, és levonódik a már normál havidíj, hacsak előtte nem kapcsoltad ki a profilodnál az automatikus meghosszabbítást. Ha kikapcsoltad, semmi nem történik, mindösszesen csak nem férsz hozzá a gamepass tartalmakhoz. Account megmarad - egyébként is régi ügyfél vagyok az MS Store-ban.
Amikor a következő akciót indítja az MS, ugyanazzal a profillal ismét elő tudsz fizetni 300 HUF-ért 3 hónapra. Legalábbis eddig így volt.
Sokan azt is csinálják, hogy az ilyen akciókat kombinálják a szürkezónából beszerzett Gold kódokkal, aztán így akár 3 évre előre is be tudják tárazni az előfizetést.
Részletesebb infók itt olvashatóak.
Ombika
Olyankor lemondod a regi elofizut vagy mi? Engedi a regi felhasznalo fiokodra 300 ft-osat?

PhantomAss
Én megértem amit írsz, de azért szerintem árnyaltabb a kép.
Egyrészt ez egy promóció része ami többször van egy évben. A microfosnak annyi pénze van hogy megszámolni sem tudják, gondolod érdekli őket hogy valaki többször is él egy kedvezménnyel? Pont ezért csinálják hogy használd ki. Nekik mindegy hogy megveszed-e vagy előfizetsz kedvezményesen, a lényeg hogy foglalkozz vele. Ezért nem zárnak ki senkit egy akció után, mert akkor megy a konkurnciához. Az Epicnek sem éri meg ingyen adni a GTA V-öt, mégis megteszik hogy ügyfeleket nyerjenek, mégha dollármilliókat buknak is rövid távon.
Másrészt én sem vettem meg eddig a játékot de nem azért mert nem akarom, hanem most olyan körülmények vannak amik miatt nem akarok ennyi pénzt kiadni erre az egy játékra. Meg fogom venni mert megéri, de nem most. Addig meg örülök hogy a 300 ft ellenében tudok vele játszani hónapokig.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.05.31. 09:09:10

GOOBY, pls

Mondjuk ha én a kiadó helyében lennék csak egyszer engedném a 300 akciót 1 felhasználónak.
Utána vagy megveszed a teljes játékot vagy nem játszol.
Ha valaki állandóan játszik ,mivel nem először "veszi meg" 300-as akcióban akkor vegye meg a teljest,ha sajnál rá a pénzt, de játszani szeretne akkor,nem fog többé hozzá férni többet.
Aki eddig nem vette meg mert ezt a fenn említett modot alkalmazza ,az úgy sem fogja megvenni még ha fél áron lenne akkor sem.
Nyilván mindenki ingyen szeretné a játékokat,ahogy a boltban is jó lenne ha ingyé adnának mindent ,meg úgy összességében mindenhol...<#fejvakaras>

Forever>***eta32***

Xbox Game Pass Ultimate kell neked. Az all-inclusive, minden is benne van. És nem mellesleg az a 300 HUF-os.
Plusz még kapsz hozzá EAPlay-t is.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2021.05.30. 21:02:27
Ennek vége lett vagy mi? Nekem 3000Ft-ot akar 1 hónapra. Vagy a sima XBOX-os is jó nekünk, nem csak a for PC?
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.05.30. 17:06:33

HVFR hotfix kiadva, LHSim LHBP-vel már nem crashel.

https://flightsim.to/file/397/hungaryvfr-fs2020

macleody
De én nem számoltam bele a community mappát 😛
Nálam 335 GB helyet foglal...<#kuss>
De ez eddig is ennyi volt most sem lett kevesebb...<#wink>

Forever>***eta32***

repvez
vagy csak a friss telepités annyi, az updatelt verzionál meg megghagy pár szemetet a vinyón ahogy a win10es is egyre csak hizik az idővel, hiába frissizted és nem nyulsz A particiohoz. az MS-nél márcsak igy megy
macleody
Gondolom a konzolos verzióról írtak. Nálam PC-n 133,7GB.
PhantomAss
Ez érdekes, nálam 128 gb a játék a frissítés után.

GOOBY, pls

Nekem ez lesz a 3. 300HUF-os ciklus, szóval többször is. Volt közte szünet, tavaly augusztusban volt ilyen akció, aztán ősszel is valamikor. De hogy ez bug vagy koncepció, az nem egyértelmű. <#hehe>

Mondjuk arra is jó, hogy behúzod ezt, aztán Pass-tulajdonosként megveszed jókora kedvezménnyel öribe', ha éppen ilyen szándékod lenne.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2021.05.29. 10:46:59
Ez vajon csak 1x süthető el, vagy többször is?

Ha valaki kipróbálná, vagy megvenné mostanság az MSFS-t, akkor ismét van "3hónap 300HUF-ért" akció az MS Gamepass Ultimate-re, amelynek része a program, illetve ezzel kedvezményesen lehet megvenni öribe' is.
repvez
Clidey
Ez egy szemét.

Aki lemaradt, ne sajnálja, egy forintot sem ér meg. Én nem értem, hogy van pofája bárkinek ilyen ócska munkáért pénzt kérni, ha a többi fizetős community repcsi is ilyen, akkor részemről maradok a gyári készletnél.

Azért ez a cucc nagyon dobna az FS2020 játékélményen, különösen VR-ben. Kár, hogy egyrészt nem támogatja másrészt meg kártyát se lehet kapni hozzá, de hátha mire lesz kártya megkapja a támogatást is. Azért durva, hogy 240p felbontásból mit művel, ez basszus a kvarcjátékok pixelszáma a 80-as évekből!

Gyorsan meg is vettem, alapból, mert tisztelem a magyar fejlesztők munkáját.Nem is csalódtam benne. Persze a te csodálatos Budapesteddel együtt teljesedik ki.
LHSim LHBP FS2020, megjelent

Igen, nekem is ez a dilemma, hogy bizonyos gépekhez jó a yoke, a kérdés, hogy azoknál mennyit ad hozzá, megér-e 50 rongyot vagy igazából nincs jelentősége. Mondjuk az il2-ben is van gép, ami kormányos emlékeim szerint, de lehet rosszul rémlik.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.05.04. 12:07:00

PhantomAss
Én nem is a minősége miatt nem vettem, hanem mert a yoke igazából csak a Cessna/Boeing, hasonló gépekhez passzol, amiket a valóságban is azzal szereltek. Nekem is warthogom van de Il2 és DCS miatt nem cserélném le.
Ha csak FS-el repülsz akkor persze neked jobb lehet, de helikoptehez és harci szimhez a Warthog ezerszer jobb.

GOOBY, pls

Nekem ez van,
Flight Yoke System + Flight Rudder Pedals
meg hozzá egy ilyen
Logitech G Pro Flight Switch Panel
Teljesen elégedett vagyok.
Már az X-plane-t is ezzel nyúztam....anno.
Nos nem olyan mint pl: controlerrel<#wink>
Biztos ami neked van is jól teszi a dolgát ,kinek mi az elvárása igénye.
Az X-plane-be is bele tettem ezzel 100 órát és az MSFS 2020-ba is már többet,nekem sokat ad az élményhez ,de persze nem vagyunk egyformák.
Én még ezt is használom (ehhez is,más szimekhez is)
Logitech G Saitek FARM Simulator Heavy Equipment Side Panel
pár funkciót rátettem ,csak hogy legyen mit kapcsolgatni<#wink>,nyilván mindent nem helyettesítenek ezek sem.
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.05.04. 00:03:04

Forever>***eta32***

Sok éves sajnos a FS műholdtérképe, amikor megjelent olvastam 3 éveket.

Más. Kinek mi a véleménye a saitek/Logitech joke-ról? Van egy Warthog hotas szettem, de gondolkozom, hogy esetleg vegyek-e szarvkormányt. Mennyit ad vajon az élethűséghez, vagy ha már van egy pro joy, nem kell mellé? Mennyire jó egyáltalán, mennyire gagyi érzésre, mozgásra, recseg-ropog vagy valami minőségi anyag? 50 rongy, nem olcsó de mondjuk nem is 200+ mint az enyém lett (szerencsére nem annyiért vettem).

Clidey
Lehet ez újdonság számodra, de nem naponta frissítik a szimulátorban megjelenő műholdképeket...

botyika
Sziasztok!
Ti is észleltetek már olyat, hogy a Bing maps-ban sokkal frissebb a térkép mint a szimulátorban?
Konkrétan a város ahol lakom és környéke, még egy régi térképet használ a játékban, a bing mapson meg sokkal újabb van, felbontása is jobb...
Nem elítélés volt részemről se 😉

Nem tudhatjuk miért is beszél így igazából nem erre figyeltem...hanem amit tudott mutatni...és vette a fáradságot és megosztotta ,nekem sokat segített és tényleg ahogy írtam is lentebb mint ha nem is az a játék lenne....pedig már kezdtem feladni hogy majd teljes pompájában élvezhessem a játékot....
A GPU 100%-on megy, ki van használva, az fps stabilabb és majd duplája.
Igaz a procit ez a játék nem különösebben terheli jó ha 50%-on ketyeg...
Azért ez egy gtx 1080ti-től 3x27"-os felbontást kihajtani nem kis teljesítmény...
Vannak más hasonló ez irányú fps duplázó vidik is más kiejtéssel..
Igazából minden nyelv használata közben vannak hasonlóan beszélő emberkék ,ezért nem tudok senkit elítélni ,mert nem tudom hogy nem é önhibáján kívül a természet furcsa fintora révén tud csak így beszélni.....hidd el tapasztalatból beszélek és át tudom érezni a diszkriminációt...<#wink>

Forever>***eta32***

Uh de fárasztó ez az angol, mintha tele lenne a szája egy északskót halásznak szotyival 😊

AnuluWork
Köszi.

Ahogy alább a kolléga is írta a 3x27" monitor adja azt a felbontást.
Az netemnél már csak az kevesebb ha nincs net.
A programoknál nekem 344GB-ot ír ...szerinted??? pár nap kell mire letölti egy újra húzás után...
A másik kolléga is jól írta itt kell mást beállítani.
Külső nézetben a HUD eltüntetése.

Itt az FPS vidi amit kértél.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.04.29. 10:46:31

Forever>***eta32***

"5760x1080" - gondolom három full HD (1920 x 1080) monitornak összeadva ennyi a felbontása?... 3 x 1920 = 5760
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2021.04.29. 10:12:29

A speciális karakterek használata felhasználónévben nem csak ennél a 120 eurós MS-hez köthető programnál okozhat problémát, hanem sok másnál is.
Előrelátó user az angol abc betűit használja csak. 😊

External kamera témában a "Hide hud" -ra keress rá, meglesz a megoldás.
AnuluWork
Közben utánaolvastam, hogy a win user név nem kompatibilis mert van benne egyéb betű is (nálam egy "é"😉, de ez azért egy 120 euros programnál, aminek ugye köze van a Microsofthoz, ne legyen már a MS Windowson gond, pls! 😄

Így most törölgetem minden új repülésnél a custom fligt mappát, de egy ékezet 2021ben ne legyen már gond! 😄

Ha valaki tud jobb megoldást, mint új userre feltenni (csak sima betűk vannak benne) az óránként 10gigát leszedni képes, kiegészítőkkel már majdnem 170 gigás full progit, vagy törölgetni a custom flight mappát, az jelezze, én egyebeket nem találtam. A másodikat nyomom, de nevetséges. Ráadásul már nincs benne a javítandók között, ami számomra érdekes, hisz - ahogy olvastam - kezdetek óta fennállt ez a probléma, majd javították, de egy patch előhozta ismét.

Van olyan gombbeállítás (és mi a neve), ami külső nézetnél azonnal elveszi a hudot? (hide uira nem reagált semmit a search)
Én szívesen venném a videódat, hogy mit érdemes módosítani a plusz fpsért!

Egyébként miért fontos az 5760x1080-es felbontás?

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.04.29. 09:48:17

Mint ha valakinek itt a fórumon korábban lett volna ilyen gondja ,de nem tudom mi lett a vége mi oldotta meg a problémát,talán valaki okosabb nálam, és tud segíteni...
A hivatalos fórumon is érdemes körül nézni ,na meg a neten, én eddig majd minden gondomra találtam megoldást ami játékot illeti.
Jó ilyenek nem is voltak soha inkább csak beállításiak.

Forever>***eta32***

Nos igen én is imádom ,de néha vannak eléggé frusztráló dolgok benne ....többek közt a restartot sem szereti nagyon,inkább vissza a menübe és újra betölteni az útvonalat, pont a restart miatt néha megbolondulnak benne a dolgok...
Időt azt muszáj rá szánni ez ilyen, nagyon sok vidit megnéztem hogy, hogy is vannak bizonyos funkciók beállítások benne,ahogy a repülésben is hogy mit merre kell beállítani.(nem pilótának születtem,csak imádok repülni még ha csak virtuálisan is az életben is csak azt nem mindig engedhetem meg magamnak...,tudom sokan ezt nem nevezik annak ,de azért valljuk be nem annyira egyszerű,igaz nem is annyira nehéz ,a készítők nem hard szimet akartak, hanem sokak számára élvezhető játék szimet...szerintem ez sikerült is ...többé kevésbé. )<#hehe>
Eddig nem foglalkoztam nagyon a drón kamerával,de a neten egy vidiben láttam hogy az ember xbox conrollerrel milyen könnyen és jól tudja kezelni ,minden féle beállítás nélkül,csak a controllert használva,sokat dob az élményen ha körül szernél nézni valahol és ,nem akarsz sok billentyűzet beállítással bajlódni és használni...
Így rápróbáltam (repülni nem ezt használom de jól megfér együtt a yoke-vel) teljesen tökéletesen működik.

Már korábban foglakoztatott hogy is lehetne jobb teljesítmény kicsikarni a gépemből , különösebb tuning beállítás nélkül.....
A windows beállításokat eddig nem piszkáltam, (kellett volna) de a neten erre is találtam megoldást ,hogy lehet megduplázni az fps.
Eddig nem igazán voltam elragadtatva a futás teljesítménnyel...
Médiumon sem futott úgy ahogy szerettem volna...
De így most hogy itt-ott apró de annál hasznosabb beállításokat eszközöltem...
Nagyon is elégedett vagyok .
Igaz nem egyszerű egy 5760x1080-as felbontást viszonylagosan elfogathatón futtatni...
Ami eddig médiumon is döcögött az most gyenge ultrán jobban fut...
A rendeléseket is 100-ra tudtam emelni eddig 50-en volt.
A render scaling az eddig is 100-on volt.
De most a Terrain Level és az Objects of detail is 100 megy.
Az árnyékokat is high-ra emeltem ahogy a "szűrőket is .
A fűt és a fákat Highra mert nem dob annyit amit elvesz,ha ultrán megy.
Ahogy a felhők is eléggé zabálják az fps-t akár 8-10 fps-t is levesz ha ultrán megy ,nyilván attól függ hol használod,igaz valamivel szebb de annyit nem ér számomra hogy emiatt döcögjön.
Néha be-be kapcsolom ultrán odafenn ha olyanom van,de inkább marad high-on.
A cockpit beállítás is eszi high-on ,így médiumon futtatom.
Max ha nagyon zsúfolt reptereken vagyok,időlegesen lehúzom low-ra,ha már veri a 20 fps-t a mutató...
A blur kikapcsoltam, igaz ennél nem vettem észre hogy enné az fpst,de nekem nem jön be ez az opció egyik játékban sem...
A többi ultrán,igazából fps-t nem nyernék velük hihg-on ,de így szebb a játék.
Csak a főbb konfigok.GPU: GTX 1080ti CPU: IntelR) i7-7700K 4.20GHz
Jobban is fut, (plusz gyönyörű a grafika),nyilván terület válogatja ,mert azért helyenként lemegy ha rövid időre is 25 fps körülire,de a sok objektum miatt nem csoda.
Csupán amiatt írtam ha netán más is küzdene hasonló gondokkal talán segít.
Rengeteget állítgattam teszteltem ez előtt és ez után is mit bír el mi zabálja jobban és kevésbé a futás teljesítményt, nem gondoltam hogy ezt így ki lehet hozni belőle.
Ha valakinek kell a vidi a beállításokról,(igaz nem nagy tudomány így utólag,csak én nem gondoltam rá, de nekem segített) akkor írjon megkeresem a vidit erről .
Nyilván ez sem old meg mindent,mindenkinek,én nagyon örülök hogy ráakadtam...
Ennél fogva nem lett húzva sem a GPU sem,a CPU mégis egy sokkal jobban futó gyönyörű játékot kaptam cserébe.

Forever>***eta32***