2464
Microsoft Flight Simulator 2020
  • moho79
    Off lesz de had osszam meg veletek. Ment a beszélgetés arról, hogy nálatok milyen FPS értékekkel megy a 2020 én meg szenvedtem a széteső kép miatt vsync nélkül. Akármilyen hw elemet tettem a gépembe, akárhogy fejlesztettem a probléma megmaradt. Nos mindez egy kb pár ezer ft-os hw elem, méghozzá egy display port kábel miatt. :) Csere után jelentem már vsync nélkül is majdnem tökéletes. Egy apró gond lehet még az a PSEYE + opentrack páros. Van, hogy a fejmozgásom akadozik de ha kikapcsolom a trackir-t és a joy analog karjával nézelődök akkor meg szép sima minden.
  • bunny
    Egyébként több csoportban is írják, hogy be kell VPN-ezni USA-ba és akkor lényegesen simábban fut, szóval lehet az EU szerverek a ludasak pl. az anomáliák egy jelentős részében. Esetleg figyelve arra, hogy éjszaka legyen a tengerentúlon :)
  • PhantomAss
    Én úgy látom hogy vr-ban hogy már most van kb olyan szép mint a 2020 a world updatekkel, persze lehet csiszolni rajta. De meglepően jól kidolgozottak azok a helyek ahol eddig próbáltam, főleg nagyobb városok környékén. A táj sokkal élethűbb az őszi textúrákkal.
    Érzésre kb. ugyanúgy fut de nekem régi procim van, most építek épp új gépet.
    Nagyon bízom benne hogy jó lesz ez, de egy ilyen komplex játék esetében adni kell időt hogy kikalapálják. Nekem az lett volna furcsa ha minden flottul működik elsőre.
  • macleody
    Én viszont most arra vagyok marha kíváncsi, hogy a H145-ös helimet be lehet-e szuszmákolni a játékba. Meg is nézem, lenyomtam most 3 missiont, gond nélkül ment a játék.
  • moho79
    Érdekes mert én ezt nem tapasztaltam, egyáltalán. Sőt, meg merném kockáztatni, hogy a 2024 jobban fut. Microlag-ot inkább a 2020 alatt vettem észre. A délutáni leterheltség miatt néha lassan vagy egyáltalán be nem töltődő textúrákon kívül mást nem tapasztaltam. De mintha mára ez is javult volna kicsit.
  • bunny
    Szerintem jó lesz ez, VR-ben elvileg optimalizáltak engem már ezzel megvettek kilóra. Szerintem a tamagocsi kampányok is érdekesek lesznek, plusz van benne alapban csomó jópofaság pl. a lufi vagy a gyrocopter stb. És gyanítom a jövőben sok fejlesztést a 2020 nem fog kapni max fix-eket meg amit egyszerű átvinni esetleg. Egyszerűen csak nem kell rárepülni első nap, pláne nem szénné mínuszolni pl steamen a vérpistikéknek. Jövő tavasszal már tuti a 2024-et nyomjuk.
  • Vizipok56 #2458
    Van egy másik mondás is: "Kinek a pap, kinek a papné". Szerinted a 24-es verzió semmi pluszt nem ad hozzá a 20-ashoz, szerintem (és még sokak szerint is) igen. További szép napot!
  • nibron
    Erre mondják, hogy "okos ember mások kárából, a hülye pedig csak a saját kárából tanul, vagy még abból sem"...
    Részemről már jó előre látható volt ez, nem is aggódtam túlságosan miatta. Azután ha hozzáveszem az addonok kérdését akkor pláne. A 2020-al jelenleg sincs az az addon készlet megoldva ami anno a P3D-nél. Már jó előre átgondoltam, hogy a 24-es verzió mennyi pluszt ad hozzá a 20-ashoz. Jelenleg ez a mutató mínuszban van, így teljesen irreális a csere. És az egészhez hozzájön a cockpit. Át kellene portolni a komplett cockpitet, de jelenleg még nem tudjuk hogyan. Magyarán lenne egy új alkalmazásom, de nem tudnám használni. Eleve esélytelen. Árkádolás pedig egyáltalán nem érdekel. Egyelőre számomra nem az a kérdés, hogy mikortól tudom használni hanem az, hogy a 2020-ashoz meddig lesz támogatás.
  • Vizipok56 #2456
    Most tartok egy LHBP-LFPO útvonal felénél - viszont ilyen (másodpercenkénti 2-3) microlag-et a 2020-asnál már ezer éve nem láttam (Hál'Istennek...:-) Úgyanaz a HW, ugyanazokkal az Nvidia beállításokkal, Low-End-től az Ultráig ugyanúgy produkálja. Úgyhogy egy (jó)darabig még maradok a 2020 mellett...
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.11.21. 16:58:24
  • bunny
    Az a ritka kivétel :)
  • militavia
    Itt egy fél köhögést elejtenék. A HZD FW a PC-s kiadás első napjától kezdve vajsimán és atomstabilan futott. Értem, hogy csak egy konverzió, de akkor is. Az HZD első része ennek szöges ellentéte volt. Kiadáskor egy 3090-es VGA-n sem ment rendesen 1080p-ben. Én meg évekkel később 1440p-ben egy 960 GTX-szel is 30FPS-ben toltam, 1080p-ben meg 50 FP zónában.

Így is lehet...
  • militavia
    .
  • eta32 #2452
    Nos sok jóra nem számítottam csak leírtam a tapasztalataim , no meg had panaszkodjak már ,az úgy is megy mindenkinek....DDD..
    Én sem veszek teljes áron már jó ideje semmit,ezt is ahogy lentebb írtam akciósan....
    Amikor meg majd jó lesz akkor tolom addig ott a 2020 ....
    Lehet placebo ,de tegnap elindítottam a 2020-at ,szerintem eddig soha nem futott ilyen simán és szépen mint most.
    Külsőre nekem már az is megfelelne de ha már itt ez az újabb verzió akkor ha rendbe rakják átnyergelek ide....
  • eta32 #2451
    Igazából nekem mind egy volt hogy most veszem meg vagy fél év múlva, akkora akció úgy sem lesz ,hogy fél áron árulják, még a 2020 is csak 40% körüli akcióban van....
    Ezt is "Aviatort"akcióban vettem az 59E-ért 34%-al olcsóbban....
    A starlker2 érdekel, de még arra sem méltatom hogy most gamepassban kipróbáljam ,nyűgből elég a 2024 is XD...
  • eta32 #2450
    Ez így van, a játékot sem kötelező megvenni,de aki megvette azért had legyen már min. elvárása a készítőkkel szemben....
    Gondolom te sem vettél 1 addont sem a 2020-ban,mert én nem,nekem ott jó volt a standart is.
    Itt megvettem a fullost mert azok a gépek is érdekeltek amik benne vannak...így összességében jobban jöttem ki mint darabonként....persze kinek mi éri meg...
  • bunny
    Mire számítottál? Hetek óta megy a visszaszámlálás, kb a komplett szimulátoros gamer világ egyidőben ráugrott a letöltés gombra amint elérhető lett. Ez önmagában borítékolta a sorokat, a lassú letöltés és az összeomlást, nincs az a felhő ami ezt elbírná vagy olyan összeget kellett volna rátolni amit egy játék nem bír el.
    Bugos, korai hozzáférés? Igen, minden játék az 0day. MINDEGYIK. Én azt tartom egy átlag játék akkor van normál állapotba, ha a game of the year verziót megkapja. Vagy akkor se. Szinte semmi játékot nem vettem meg teljes áron, majd ha eltelt legalább fél év és beakciózzák addigra talán már játszható is lesz. Addig meg tesztelgessék, fejlesztgessék. Lásd Cyberpunk,egy év után egész játszható lett, ellentétben a megjelenéssel amibe majd belerokkant a kiadó.
    És milyen 200 euró? Vedd meg a standardot vagy gamepass, én akkor se fogok 80ezret fizetni érte ha majd megveszem. Több tucat repülőeszköz van az alap kiadásba basszus a hőlégballontól a vadászgépig, nehogy már csak a maxos verziót lehessen megvenni.

Szóval akik most lemínuszolják a játékot pl. a steamen és panaszkodnak csak és kizárólag maguknak köszönhetik, házhoz mentek a pofonért. Ahogy az ismert netes kép mondja, "nem a dugóban állsz, te magad vagy a dugó". Meg hát manapság sajnos divat a fikázás.
    Szóval kitartás, repkedj a 2020-szal, aztán egy hét múlva már gyanítom legalább a szerverek helyreállnak, a minőségnek és játszhatóságnak meg adj pár hónapot. Türelem nyugalmat terem :D
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.11.21. 09:42:13
  • bunny
    Persze, hogy vannak bugok a 2020-ban, de azért emlékezzünk, hogy milyen állapotban jelent meg. Kb ahogy most a 2024.
    Bocs, a stalker2-t nem fogom neked beta tesztelni, mert azt se veszem meg ahogy semmi 0day pláne nem preorderben. 1 hó gamepass-t fogok venn decemberben és azzal kipróbálom mind a 3 érintett játékot. Bár a stalker speciel megjelent virágbótban, szóval tesztelni épp ingyen is lehetne. Mellesleg ez lenne a tisztességes, mint régen a shareware verzió, ki tudtad ingyen próbálni és ha tetszett, megvetted. Csak manapság ez már nem létező opció sajnos, de pl. részben erre jó a gamepass és hasonlóak. Persze összességében drágább , de ez olyan mint a biztosítás. Ha nem kell, drága volt, de ha kell megfizeti helyetted a milliókat. Gamepass teszt, ha szar nem fizettél ki huszonezreket.
    Mondjuk a 2024-et 100% meg fogom venni, a kérdés a mikor és mennyiért.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2024.11.21. 09:30:12
  • militavia
    Ezt a 200 dolcsit nem értem. Nem kötelező megvenni semmit a std. edition felett.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2024.11.21. 08:41:24
  • eta32 #2446
    Mostani állapotában felejtős....
    A 2020 fényévekkel jobb szebb stb...igaz azt 4 évig reszelgették...XD...remélem ennek azért annyi nem kell,ha már 4x-es árat kértek érte...
    Tegnap délután ,este állandóan kiírta hogy gyenge a net....már mint náluk....nem is lehetett érdemben repülni nem töltött be semmit,ja igen reggel délelőtt még jó volt....legalább láttam milyen is lenne,remélem lesz egyszer ha működik,minden.
    Ma ez nincs, lehet repülni de gondolom lekorlátozták a sávszélességet a betöltési adatot vagy akármit,ronda mint a bűn,"Hirosíma"bombázás után...optimalizálatlan bughalmaz stb....
    Ez egyenlőre így egy korai hozzá férésű játéknak is kevés lenne....ami kb 20 euroba kerül nem 200-ba.
  • moho79
    Finomítanék. Részben importálták a 2020-as tartalmam. FPS rendben. Környezeti dolgok szebbek. Viszont néha feldobja, hogy alacsony a sávszél. Fura, hogy majdnem mindent netről tölt be. Érdekes a texturázatlan kabin ha éppen lassú a kapcsolat. Remélem javítják a főmenü földgömbjét mert trackIR-t használva őrülten pörög. Marketplace még nincs. Szóval nem lesz ez rossz de tény, még kell neki minimum fél év.
  • militavia
    Én nagyjából pár hónapot várnék vele. Ma release állapotban megszokott, hogy nem jó / a szervereket nem készítik fel a day 0 rohamra. Szomorú, de ez kapjuk a pénzünkért. Én ezért meg nem fizetek. Ha nekik ez jó, akkor nekem is jó. Nem nekem kell a pénzügyi sikert biztosítani... XD
  • moho79
    Én ma reggel be tudtam lépni. Egyelőre elkeserítő. Az i9-es 4080-as gépemen 30fps HIGH beállításokkal. (2020-ban a kb 60 megvolt), a 2020-ra megvásárolt gépeim sehol (csak az AN2-es)
  • Vizipok56 #2440
    Ma reggel 4 óta is... :-(((((
  • eta32 #2441
    Szerintem mindenki vidáman repked a 20220-al, ami a mai napig BETA állapotú.
    Abban is vannak még a mai napig bugok ,úgy hogy te is teszteld továbbra is 4 év után a 2020-at ingyen ja nem még fizettél is érte...
    Gondolod naivan ahogy a stalker 2 bug mentes lesz?,te meg majd tesztelgesd azt jó pénzért ha kész vagy szólj azt megyek én is megveszem ,úgy kb fél-egy év múlva....XD
  • Rodman6
    Sokmindent megéltem már, na de ilyet... Mi a g3ci van? Már beleégett a fejembe a Queue felirat. Vagy az előző verzió maradéka zavar bele valamibe?
  • bunny
    Én pedig csak somolygok , mit vártatok egy ilyen premier napon? :D Én megvárom a stalker 2 és indy megjelenést, aztán veszek 1 hónap gamepasst és meglátom mennyire bugmentes már. Addig meg vidáman repkeden a 2020-ban, nincs semmi gond a betöltéssel, mi az a login queue :D Ja, és köszönöm, hogy beta tesztelitek nekem a játékot! Ingyen. Ja nem, még fizettek is érte ...
  • macleody
    Én elengedtem, este 6 óta nem tudom letölteni ezt a fost.
  • JonasSandor
    Vannak bajok rendesen vele.
  • moho79
    MSFS 2024: Login queue :)
  • bunny
    Renitens leszek, ma elindítok egy FS2020-at :D
  • Clidey
    Tesztelve lett gyengébb PC-n is (RTX1050 4GB), és nagyon jók voltak a visszajelzések, nem volt drasztikus fps-esés.
  • Vizipok56 #2433
    Hát az már régen tudható, hogy ingyen ebéd nincsen! :-)
  • bunny
    Frankó lett, de nekem az ilyen szuperrészletes cuccoknál mindig az első gondolatom az, hogy na ez mennyi FPS-be kerül. Aztán a végén maradok a kicsit puritánabb dolgoknál.
  • Hont
    Sziasztok! Szia Tibor!
    Ez nagyon frankónak tűnik! Ügyesek vagytok nagyon!
    Még kb két hét munkám van és csatlakozok...
    Addig is próbálom vissza olvasni az elmúlt 8 hónap történéseit.
    Gyula! A gép még mindíg a dobozában...
    Már lehet van sokkal jobb konfig. Megvettem monoblokktól elkezdve minden kacatot , de még nem volt időm össze rakni!
    Szóval jővő héttől vagyok!
    Üdv: Mindenkinek!
  • Vizipok56 #2430
    Tegnap este erőt vettem legendás lustaságomon és csináltam egy teljes újratelepítést az egyik gépemen (Előtte persze full mentés) Sajnos a jelenség változatlanul fennáll, ezért úgy döntöttem, ennyit nem ér az egész, marad kikapcsolva az INSTRUMENT NAME TOOLTIPS - ez legyen a legnagyobb problémám! :-) Köszönöm mindenkinek a segítséget!
  • ToMy_
    Nézd már, egy H.AR.C. arc... :)
  • bebaszov [ZSIR]
    Steames verzióm van, hibátlanul működik a késleltetés.
  • Vizipok56 #2427
    Esetleg - de csak akkor, ha már meglesz a 2024-es!
  • ToMy_
    Esetleg egy reinstall nulláról, ha már régóta update-eken vagy.
  • Vizipok56 #2425
    Igen, ezt már talán el is fogadnám - de mint látod, nálam sajnos nincs semmilyen késleltetés. Valószínűleg a steam verzió okozhatja, másra már nem tudok gondolni. Egy okkal több, hogy várjam a 19-ét! :-)
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2024.11.08. 17:56:08