2470
Microsoft Flight Simulator 2020
-
Gyurikakas #1268 Sziasztok! Üdvözlök minden fórumozót!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a Flight simulator 2004 nevű programba szeretnék magyar katonai repülőterekre AI forgalmat generálni./ Szentkirályszabadja, Kecskemét, Szolnok/. MI-8, MI-17, MI-24. Kecskemét Grippen MAIW működik.
Különböző oldalakon találtam magyar textúrákat, és a hozzájuk tartozó AirCraft konfigurációs filet. De sajnos hozzájuk tartozó gépeket nem találtam. Vagy, ha találtam is, akkor a hozzájuk tartozó utasításban megadott konfigurációs file átírása után, a gépeket nem látom a megadott reptereken. A Ttools-al begeneráltam a forgalmi fileokat, de mégsem működik.
A repülőtereken az Afcad fileokban beállítottam a megfelelő parkolási méretet, ami az AirCraft konfigurációs fileban szerepel. És valamiért mégsem működik.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni, előre is köszönöm válaszotokat.
Alex -
#1267 Kint van a HPG-145 military verzió.
-
#1266 Még nem próbáltam az FS-t. :))) -
Solt #1265 Nem kell hozzá kábel, elég egy dedikált 5GHz-s router amin csak a Quest2 lóg és ennyi... de minjárt jön FaTaL és kiokít, ő most nagyon lelkes a témában... :))) -
TomStorm #1264 Quest 2+Link kábellel használja esetleg valaki?
MSFS és DCS-hez venném -
#1263 Valaki megvette mar esetleg?
-"Thrustmaster TCA Yoke Boeing Edition " -
Bubachangh #1262 Létezik, hogy a legutóbbi win. frissítés óta sokkal több ideig tart a töltés? Illetve rettenetesen leesett az fps., ugyan azokkal a grafikai beállításokkal, ami eddig -60 fps volt? -
Pelsodriver #1261 Hát nekem az összehasonlításban az a tapasztalatom, hogy a Hungary VFR sokkal látványosabb. Maradok ennél, és remélem, lesz folytatása. -
#1260 Na igen, tök jó, nagyon szépen megcsinálták (nálam plusz pont a photogeometry), egyetlen gondom van hogy az 5-6 kerület hiányzik. Legalábbis nálam csak 2d-ben rajzolja ki.
Amúgy eddig talán ez tetszik a legjobban a BP mapok közül. -
#1259 Ott a Hungary VFR, az nem az :) -
#1258 Csodálatos munka - remélem a Margit sziget és felette lévő tájak is megjelennek majd! (De a hidak így is fantasztikusak!!! - köszönet érte!!! - kár, hogy photogrammetry...)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.01.08. 16:55:54 -
Pelsodriver #1257 Új Budapest City kiadást találtam itt: https://hu.flightsim.to/download/budapest/25892 -
Bubachangh #1256 Köszönöm! -
#1255 Simán a community mappába. -
Bubachangh #1254 Sziasztok!
A "Community" könyvtár alatt kell még lennie egy "addon" könyvtárnak azalatt még egy "addon files" alkönyvtárnak, vagy csak simán a "community" könyvtárba kell bepakolni az addonokat?
Köszönettel:
Buba -
#1253 de vannak modok... Pl. van pár VFR térkép ami rajta van (megjeleníthetőek) minden szükséges infó... és nem egy kisprogram létezik, amin kikereshetőek vele a frekik, IFR adatok még flightplan chart-ot is lehet szerezni hozzá... -
#1252 Szerintem nem is lesz, ez nem vérszim :) -
#1251 Sziasztok! (BUEK!) Megvan a premium deluxe, jo par fizetos repter, elso VFR(Cesssna 152, LOWK-LHBP) repules.. Tapasztalatom: latvanyvilagot leszamitva felig sincs kesz a game= terkep hasznalhatatlan(semmilyen nav aid nem elerheto, NDB, VOR adok frekvenciai stb.), a valosagos nav aid(VOR, DME) infok hasznalhtatlanok=nincsenek implementalva a jatekba(20 valosagban letezo DME- bol 1 volt, ami "letezett"a jatekban).. Latvany tekinteteben megutott es leesett az allam.., de szimulacio tekineteben kb. 20%-ban sincs kesz.. OK, meg fiatal jatekrol van szo... 1. tapasztalat.. Holnap nyomok egy A320 Antalya-Barcelonat es meglatjuk.. :) -
#1250 Sziasztok! (BUEK!) Megvan a premium deluxe, jo par fizetos repter, elso VFR(Cesssna 152, LOWK-LHBP) repules.. Tapasztalatom: latvanyvilagot leszamitva felig sincs kesz a game= tekep hasznalhatatlan(semmilyen nav aid nem elerheto, NDB, VOR adok, sb.), a valosagos nav aid(VOR, DME) info
Itk hasznalhtatlanok=nincsenek implementalva a jatekba(20 valosagban letezo DME- bol 1 volt, ami "letezett"a jatekban).. Latvany tekinteteben megutott es leesett az allam.., de szimulacio tekineteben kb. 20%-ban sincs kesz.. OK, meg fiatal jatekrol van szo... 1. tapasztalat.. Holnap nyomok egy A320 Antalya-Barcelonat es meglatjuk.. :) -
Bubachangh #1249 Köszönöm, de nincs. Illetve alapból, ha a Yoke beállításait használom, akkor a landing gear-re csak a "T4" (throttle quadrant kapcsoló 4) van hozzárendelve.
Ami viszont még érdekesebb, az az, hogyha kitörlöm ezt t "T4" kapcsolót (nincs hozzárendelve semmi a futókhoz, akkor is ugyanazt csinálja a switch panelen lévő "landing gear" kar: behúzza a kerekeket, de néha áramtalanít... :) -
bunny #1248 tippre a kerék behuzás kar hozzá van rendelve más funkcióhoz is, ami mondjuk lekapcsolja az áramot vagy ilyesmi, nem tudom mi történik pontosan. -
Bubachangh #1247 Sziasztok!
Elsősorban Boldog új esztendőt mindenkinek!
Másodsorban annyit, hogy abszolút amatőr vagyok a repüléshez, de nagyon szeretném megtanulni :)
Nemrég vettem egy Logitech Flight Yoke System-et plusz Switch panelt, plusz Multi panelt, amivel sokkal "kellemesebb" a repülés.
De, amikor behúzom a multi panelen a kerekeket, akkor minden rendszert leállít, és alig győzöm visszakapcsolni őket...
A driverek a legújabbak, a panelekhez, és a yoke-hoz is.
Viszont nem mindegyik, csak néhány géptípusnál teszi ezt...
Vajon ez mitől lehet?
Köszönettel:
Buba
Utoljára szerkesztette: Bubachangh, 2022.01.01. 19:28:22 -
Zsotya03 #1246 Boldog új évet!
-
bunny #1245 Nem, ez a megoldás csak AMD, az előző már létező ami megy nVidia kártyákon is. -
#1244 Nem lenne rossz, főleg hogy nvidián is fut. Viszont kérdéses hogy vr hmd-ket is támogat-e vagy csak a monitorokat.
Amúgy van már egy hasonló felskálázó progi msfs vr-ra és nálam egész jól működik.
Openxr nis scaler, 80% ra vettem a felbontást 50% élesítéssel és jobban fut a játék, amellett a látvány sem sokkal rosszabb, alig észrevehető a minőségromlás. Openxr-ben és a játékban is a felbontás 100%.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.12.30. 18:09:40 -
bunny #1243 Hátha segít a VR FPS-en is. Jó lenne, ha nem szoftveres hanem hardveresen lenne a felskálázás.
https://leet.hu/2021/12/29/ujabb-fps-novelo-megoldassal-jelentkezhet-az-amd -
#1242 Nem tudom. Nekem a Steam verzió van meg, nincs vele különösebb problémám. -
#1241 Az egeret felejtsd el, az xbox kontrollere használhatatlan (próbálj meg egy 747-es kabinban bármely kapcsolóra kattintani!) a felbontás a bányászbéka segge alatt (mintha PaintShopban próbálnál egy 1440-es képet a négyszeresére növelni - megy, csak nem sok élvezetet fogsz találni benne) ha pedig szeretnél 12-15 FPS mellett leszállni az Orlyra, akkor bátran vedd meg az XBOX Series X-et! (sajnos ma is igaz: ingyen ebéd nincsen!)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2021.12.28. 16:47:58 -
carlosfly #1240 Steam vagy Game pass? Melyiket érdemesebb választani? -
#1239 Hogy visszakanyarodjunk a kedvenc vesszőparipámhoz: Miért nem lehet megoldani, hogy külön monitoron jelenjen meg a külső nézet és egy másikon a cockpit? Az Asobo ezzel sok ember vágyát elégítené ki - technikailag pedig nem hiszem, hogy megoldhatatlan kihívást jelentene! -
#1238 Egy Dell Alienware AW5520QF monitorral én is szemeztem - de csak 4K-s a felbontása, a 8K-sok árai pedig sajnos nem az én terepem... :-( -
#1237 Igen, de épített cockpit árához képest 10 db RTX 3090 ára is aprópénznek tűnik! :-) Engem sajnos nem Mr.Strómannak hívnak...:-) -
carlosfly #1236 Érdekes dolog ez a keret téma. Épített cockpitnél is ott a keret, ha épp nem a kijelzőké akkor ugye maga a kabin oszlopai. Holttér... kikerülhetetlen. Fülkét építve jó elrendezésnél teljesen más képet mutat, szinte fel sem tűnik. -
TomStorm #1235 Én 55" Oled-et használok.Most tudom azt mondani hogy elégedett vagyok!
Volt már 32:9 monitor,3x32" monitor és VR is de egyik se volt ilyen mint most ez a méret ilyen képminőséggel.
Nagyon jó a VR is de hosszabb ideig én nem bírom sajnos de azt hozzá kell tennem hogy csak oculus quest 1 volt a max.amivel használtam!
Majd egyszer beszerzek egy jó VR-t de az elsődleges kijelző Oled -
eta32 #1234
Ugyan így vagyok vele én is.... -
#1233 Engem még a fejhallgató is zavar 30-60 perc után (Fél évszázad alatt nem tudom, hányat próbáltam, úgyhogy nem egy konkrét típussal van bajom! :-)), nem tudom elképzelni, hogy 5-10 órán át 1-2 kilós valamivel a fejemen üljek... -
#1232 Valóban nem próbáltam, csak videókon és fotókon láttam - azokon nekem zavarónak tűnt. (Sokkal jobban tudnám értékelni, ha a kabin nézetet lehetne kirakni egy külön monitorra) -
eta32 #1231 Már próbáltam ,de én a vr érzem annak...
Nekem abszolút nem jött be.
Több szempontból is ,nem mennék bele...
Mióta 3 moncsit használok a vr még gyerek cipőben sem volt,most már nyilván sokkal jobb,de egyszerűen még picit sem érdekel...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.19. 17:53:10 -
bunny #1230 VR-t próbáltad már? Ha még nem, ne próbáld ki. Pénzkidobásnak fogod érezni a 3 monitort :) -
eta32 #1229 #1224
Ha elég ideje nézed a 3 moncsit már észre se veszed,nekem fel sem tűnnek a keretek.
Nyilván te csak azokra koncentrálsz....
Én a képernyőt nézem nem a kereteket...
Azért hidd el az 1 moncsin látott képnek-élménynek,nem sok köze van a 3-on látottakkal.
Gondolom még a való életben komolyabban nem próbáltad,ezért is akadtál fenn a kereteken....