2468
Microsoft Flight Simulator 2020
-
#1466 Persze, fogjon bele egészen nyugodtan, én is mindig ezt mondom. Tapasztalja meg a saját bőrén azt, milyen egy projektet - legyen az repaint, scenery, repcsi, bármi - végigvinni, elkészíteni, kiadni - na persze elfogadható minőségben, nem a gagyira gondolok; mert sajnos az is van rengeteg a neten.
Utána majd jobban fog értékelni egy-egy free letöltött/megvásárolt kiegészítőt, de hogy más szemmel fogja vizsgálni az egészen biztos! Megtanulja majd a helyén kezelni a dolgokat. Pláne ha fizetős cuccot dob a piacra, és megjelennek majd a vásárlók... :))))) -
#1465 Már bocsánat...de egy, az egész FÖLDRE kiterjedő scenerynél kifogásolni, hogy egy ország egy városának egy kis területén nincsen BÁRMI, hát az...khmmm...minimum nevetséges.
Nyílván minden országban szerte a Földgolóbison vannak ilyen helyek, ahol kisebb-nagyobb eltérések(?), hibák(?) vannak. Nevezzük bárminek... De ne essünk már át igény terén a ló másik oldalára, lécci lécci! Tudjuk már hol a határ.
Az ilyen szimeseknek mindig azt szoktam javasolni, hogy ott az FSX, P3D, szabad a választás, ott tuti nem lesznek ilyen booosssszantó dolgok! :))))
Avagy B lehetőség: írsz egy jobb mesterséges intelligenciát ami generálja az autogent az egész Földre leképezve, és bekopogtatsz vele az MS/Asobo-hoz, hogy "Szevasztok, dobjátok ki a szarotokat, irtam helyette egy profibbat! Szívesen!"
Tuti örülnének neked. ;) -
#1464 Már bocsánat... "Ebből fakadóan tehát mindenhol lesz valamiféle épület ahol a valóságban is..."
Utoljára szerkesztette: macleody, 2022.07.28. 11:44:22 -
bunny #1463 Szívemből szóltál, én is készítettem már más szimek alá (FSX, XP11 stb) scenery-t és skineket, de FS2020 alá gyártottam skint, tudom miről beszélsz. Aki még sose csinált ilyent, jócskán alábecsüli a munka méretét. De én mindenkit bátorítok, hogy fogjon bele, mert ki tudja hol rejtezik a tehetség és a sok szabadidő valamit a szent őrület kombinációja :D -
#1462 ...és a francia faluban élő szimes is panaszkodik hogy nem látja a szimben a faluja templomát, az ausztrál farmer is húzza a száját hogy nem találja a birkafarmját, a kiskínai meg a kedvenc pagodatetejű éttermét...
Azért ne várjunk már egy szimtől ilyeneket, légyszi... -
#1461 Erről Ekre tud érdemben nyilatkozni, ő ért a scenery gyártáshoz. De van rá egy tippem hogy autogent kinyerni a szimből nem lehetséges, legfeljebb "kitakarni", "eltüntetni" tudod, de azt is csak korlátozott lehetőségekkel és körülmények között. :)
De ha valahogy mégis lehetséges lenne, annak mi értelme volna? Hisz pont az vele a bajod hogy nem egyezik a valósággal, nem? Egy meglévő 3D modellt, annak mappingját, textúráját alakítgani nemcsak sokkal körülményesebb de rendkívül időigényes - mondhatnám időpocsékolás, és a vége gányolás lesz. Sokkal egyszerűbb egy teljesen új objektumot készíteni a nulláról. De nem árt ha tudod, hogy egy egészen kis terület - mondjuk egy kis (~1x1km) városrész - elkészítése még így is iszonyat meló - már ha egy bizonyos színvonalat akarsz, nem csak MSpaint-bénázást. Az erre vállalkozók 99%-nak kedve az első nap után elmegy tőle. És akkor még nem is érintettem azt a nehézséget, hogy honnan lesz hozzá forrásod, abból hogy lesz 3D modell, arra textúra?
Aki ért a 3D-hez és a textúrázáshoz, nem is vállalkozik ilyesmire - nem véletlen találták ki az autogent, gondolj bele. ;) -
#1460 Hát fene tudja, Egerben a Bazilika helyén csak egy paca volt mikor utoljára néztem. -
#1459 és , hogy lehetne ezt a random házakat és táj részletet kimenteni valamilyen 3d szerkesztőbe, hogy a random házakbol jobban hasonlito objektumok legyenek ?
De ez az FS-tól fuggetlen project lenne, nem térképet akarok hozzá csinálni, de jo lenne ha egy kiválasztott területrol a domborzat és az épületek akár referenciaként is ki tudnám nyerni és betenni egy 3d szerkesztöbe. -
#1458 Az FS nem egyenesen a BingMaps-ból veszi az adatokat, előtte Asobóék keresztülengedik az Azure AI cuccukon ami egy algoritmus alapján generál az orthofotóra épületeket, vegetációt, majd ezt a legenerált több petabájtnyi adatot a saját szerverükön tárolják ahonnan az FS-ed töltögeti repülés közben. Ebből fakadóan tehát mindenhol lesz valamiféle épület ahol a valóságban is, nagyjából alapterület helyesen is, de a kinézete nyílvánvalóan egy generic autogen kinézet lesz, kivéve ott ugye, ahol van photogrammetry - és ha be is van kapcsolva ez menüből nálad -, mert ott a házak nem autogenek hanem valós műholdképből generált textúrázott épületek és mesh van (lásd pl. New York).
Az első mondatomból fakadóan épp ezért nem teljesen egyezik a netes BingMap tartalma, meg amit az FS-ben látsz, lévén nem azonnal követik le Asobóék a BingMap frissitéseket.
Valamint az utólag letölthető stuff is kicsit felemás - amire amúgy fel is hívják a figyelmet -, ugyanis az csak és kizárólag az orthofotó alapot cseréli le a Google által generáltra, minden más marad a gyári Asobo/Bing - autogen házak, erdők, utak stb. -, ellenben mivel az valóban a netes GoogleMaps-ból veszi a képeket, így azzal egyenértékűen frissül. -
#1457 A játék "látja" a 2D-s fotókról is az épületeket, növényzetet, stb. Megpróbál elhelyezni a terület helyének megfelelő, előre generált épületeket elhelyezni (pl. más lesz Olaszországban és más Kínában) - ezek aztán vagy megfelelnek az adott épületnek, vagy nem (lásd Buckingham Palota... :-) https://metro.co.uk/wp-content/uploads/2020/08/0kl7y52nvmh51-efb6.jpg?quality=90&strip=all&zoom=1&resize=644%2C362 -
#1456 Egy félig off kérdés.
Ha az FS a google maps térképböl veszi az adatokat vagy a bingből akkor azokon a területeken ahol nincs 3d épület ott a játékban is csak egy sima flat textura van vagy valahogy megprobálja a játék kitölteni az épületeket default házakkal , hogy legalább 3d-s kinézete legyen ?
gondolom, hogy a nagyo obb városok meg vannak , de a kisebb falvak magyarországon mennyire jelemzők, hogy 3d épüeteket kapnak _?
Ha nincs 3d épület, akkor hogyan a legegyszerübb elhelyezni öket a térképen? vagy ha ajátékban van akkor hogy lehhet a google mapson is megjeleniteni vagy forditva? -
bunny #1455 Kicsit offtopic de repülés, VR és most le van olcsózva, a vélemények meg "very positive". Hátha mást is lázbahoz, én lehet behúzom.
https://store.steampowered.com/app/1422940/Glider_Sim/ -
Rodman6 #1454 Na, hogy lecsillapítsam a kedélyeket, működik a FENIX A320 gamepad és billentyűzettel a cucc, ugyanúgy mint a többi. Annyi volt a probléma, hogy a régi irányításmodellt használtam ami még az XBOX vagy a Game Of The Year update előtti volt, de utána megváltozott. Csak az nekem nem tetszett, azért állítottam vissza a régire, most kénytelen leszek az újat használni. Az, hogy ki kapja le a haját gamepad-es irányítással meg ki nem, az nem izgat, nekem és még sokaknak aki nem fullosan megszállott, megfelelt az elmúlt 20 évben az összesnél így is ezer kábel lóg ki a gépből, nem kell több, nagygépeknél úgyis csak minimális használatot igényel bármilyen kontroller, meg már elég jó megoldások születtek hogy ilyen módon is könnyen irányítható és állítható legyen minden műszer, a régi szimulátorokhoz képest. -
nibron #1453 sosem volt csúcstech, még csak meg sem közelítette, és nem is volt cél (inkább ellenkezőleg). az oroszok voltak a kgst igazi nyertesei. érdekes dolog volt, le volt benne írva, hogy nem lehet visszaküldeni a cuccot. így aztán szabadon jöhetett pl. a menet nélküli csavar vagy anya. mi meg küldhettük azokat a vascsöveket amiknek nem csak a végeiken volt 1-1 lyuk:). azt lehetett gyártani abból a szénszegény orosz acélból. az ndk-ban pedig gyártották a lapka nélküli csipeket.
az orosz rádiók sem volt mindegyik olyan rossz, voltak nagyon jó kapcsolások, de azok azért nem kerültek gyártásba, mert minőségi alkatrészek kellettek hozzá, olyat pedig nem tudtak gyártani a ruszkik. pl. a rádióamatőr klubban orosz terv alapján épített rádióval forgalmaztunk földi 9-es kapcsolatot japánnal. meg is írta az újság.
a politikai rendőrség (gykocsi u.) és az ábh (tolnay u.) alapból nem engedte, hogy az állampolgárok fejlett eszközökkel rendelkezzenek. minden erővel keresték is az ilyen eszközöket, simán letartóztathattak akár egy nyugati rádióval is (ugye nem szabadott hallgatni). én 11 évesen a házilag barkácsolt urh vevőmmel "buktam" le (a mentők, rendőrök és munkásőrök adásait lehetett hallgatni). a mai napig benne van a "priuszomban". -
#1452 Az akkori és ottani felfogást követve még ma is az lenne a csúcstechnológia, csak hát a világ haladt tovább. -
#1451 "tökéletesen működik"
Mármint, ha recsegést akarsz hallgatni és nem zenét. :D Alapvetően a rádiónak, mint olyannak ma már nulla jelentősége van. Teljesen felesleges 80 évre gyártani valamit, mikor elavul a francba az életciklusa negyedénél. Hiába gyártják hosszútávra, csak anyagpazarlás, mert úgyis kidobod a francba, mivel nem tudod használni semmire, hiába "működik".
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2022.07.13. 00:48:14 -
nibron #1450 jah, okés most esett le miért kell neked 4 db saitek throttle:). legyen neked igazad, maradj csak ezen a szinten és használd ezeket. végül is a minőséggel meg vagy elégedve, és ez a lényeg. nem kényszerít rá senki, sohasem kell megtudnod, hogy milyen minőséggel élni. -
#1449 Ha valaki annyira sötét, hogy a superheterodint nem képes a detektoros rádiótól megkülönböztetni, azzal nem vitatkozom. A tények makacs dolgok, még ha neked nem is tetszenek...
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.07.12. 15:52:53 -
nibron #1448 ha figyelmesen olvasol, akkor rájöhetnél, hogy nem működésről írtam, hanem minőségről. márpedig minőségileg a sokol rádiónál rosszabbat említeni elég nehéz. sima egyszerű detektoros rádió (blaupunkt koppintás), a kapcsolástechnikája még ez eredeti telefunken szabadalom, amiben szinte mindegy milyen alkatrészeket használtak. cserébe a minősége olyan is volt. egyébként a potmétere rendszeresen tönkrement, recsegett-ropogott, vagy gyufaszállal kellett betámasztani, hogy ne legyen szakadás. ebből a potiból mindenhol lehetett kapni zsákszám.
egyáltalán nem voltak olcsók a szovjet cuccok (max. a lengyelpiacon), boltban általában drágábbak voltak mint a vidi vagy orion cuccok. csakhogy a magyar cégek cuccai mentek nyugatra, pár db maradt csak. nekünk maradt az orosz szar. már nem tudom, hogy az orion vagy a videoton gyártotta a thomson tv-t, amikor azt sikerült megvennünk olcsóbb volt mint a munkácsy color-star. és nem gyulladt/robbant fel. már digitális vezérlése volt, félvezetős erősítőkkel, így aztán egyszer sem romlott el míg megvolt. egyszer cseréltem biztit benne (valszeg elmű tolt egy kis túlfeszt). -
#1447 Jogos! :-) De a kínai is "occó", mint anno a továrisok voltak! :-) -
#1446 A mai nyugati hulladék mind kínai :) -
#1445 Csak széljegyzet gyanánt: Van egy ~60 éves (igaz nem orosz, hanem szovjet) Sokol rádióm - tökéletesen működik... A mai nyugati hulladékok közül szerinted hány fog 2080-ban működni?? -
nibron #1444 4 db Saitek throttle felesleges, mert nincs 12 tengelyre szükséged. Elég 1 db is, a három tengely elégséges. Egy 4 hajtányos gépen a spoilert, 1-2-es eng, és a 3-4-es eng bőven jó kiosztás. Flaps-et gombokról, mivel nincs pozicióléc, szívás beállítani a kívánt állást.
Saitek cuccért pedig egy fillért sem adnék, ipari hulladék az egész. Csak potis megoldás van, és azoknak a minősége még az orosz rádióknál is vacakabb. Egyébként jórészt javíthatatlan hiába van tartalékalkatrészed (nálam tele van a pince).
Apropó, szolg.közlemény: Gyuri bácsi a pedáloddal kapcsolatban hívj fel légyszíves. -
#1443 Egyetértek! (Amúgy a 20 ezer a játékra a legkevesebb... Videokártya, M.2 SSD, RAM, monitor - és máris sacc/kb 2 misinél vagy... :-(
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.07.12. 08:13:54 -
#1442 A billentyűzetnél minden jobb szvsz
Csak arra akartam rámutatni hogy ha ennyire érdekel vkit a szim hogy kiad 20e ft-t játékra és 20e ft-t kiegre akkor megérné egy joyt is beszerezni.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.07.12. 07:53:10 -
#1441 Hát azért egy háromezres joy-t megnéznék az MSFS alatt!!! :-) Még az X52 Pro Hotas mellé is kell 4 darab Saitek Throttle, hogy a hajtóműveket vezérelni tudd! -
#1440 Na igen ezzel én is így vagyok. Eszembe sem jutna egy repszimet billentyűzettel vagy kontrollerrel nyomni.
Veszel háromezeré' egy használt joyt aztán mehet a móka. -
nibron #1439 Azt most nem mondod komolyan, hogy beruházol az MSFS-be meg a FNX-be, és billentyűről szeretnéd tolni. A gamepad gondolatától is lekapom a hajam. De nem hinném, hogy nem megy vele. Amúgy a gázkart a CDU-ban külön kalibrálni kell. De azt tényleg külön megnézném amikor gamepadra megcsinálod:). -
Rodman6 #1438 Pl. throttle, mert egérrel elég kellemetlen, de igazából a gamepadeket se támogatja így nemhogy elindulni nem lehet, de még kanyarodni sem. -
nibron #1437 FNX A320-on van útvonalmentés a CDU-n? -
#1436 Nem tudom mit szeretnél billentyűről kapcsolgatni, én egyedül a flaps-et szoktam, mert azt FS4 óta úgy használom, és a megszokás nagy úr minden mást egérrel "odanyúlva" állítok. Működik minden flottul. -
Rodman6 #1435 Valakinek van tapasztalata a Fenix féle A320 ultraszuperhyper kidolgozott addonjával? Hogy megy az irányítás? Kint van a táblázat, hogy melyik gomb mire szolgál a billentyűzeten, legfrissebb verzió van fent, aztán semmire semmi reakció, még egy lámpát se tudok billentyűzettel felkapcsolni. Mit kellene beállítani hogy jó legyen? -
ekre #1434 pontosan! :D -
#1433 Remélem akkor hamarosan kiadják, én is láttam már tavaly hogy készül aztán azóta csönd van.
Annyit simán megér. -
#1432 Az An-2-t az Asobo fogja rilizelni, a Local Legends csomagban. AZ ára $14.99 lesz, mint a többinek. A gép gyakorlatilag már hónapok óta kész, csak az ukrán háború miatt csúszik a kiadás.
Amit nem is értek miért van, hisz simán megcsinálhatták volna hogy kiadják, a befolyó összeggel meg támogatják az ukránokat. Ahogy csinálták ugyan ezt a Marketplace-n is nemrég. -
#1431 Hámer a rotorját elcseszted de izomból! -
#1430 -
#1429 Kérdésem az lenne, megoldható valahogy a PayPal fizetés MSFS Store-ban? MS fiókban, ha Magyarország van beállítva csak bank/hitelkártya és telenor (azóta yettel) van. Kész röhej, de úgy fest, valamiért Microsoft nem enged fizetni a kártyámmal, vagy a bankomnak van valami problémája MS-el. Megjön mobilbankba a tranzakció, le is okézom, majd a szim kiírja, hogy válasszak másik fizetési módot, sikertelen. Utána meg vernyákol a telefon a 3 db sms miatt. Írtam supportnak, de semmi reakció. Most már hetek óta nem jó. Még jó, hogy Bulldogot meg tudtam venni Blackboxsim honlapján, illetve a Warrior II-őt JustFlight-ék shopjában. De mit kezdjek akkor, amikor valami csak a szimen belül kapható? Járt már így valaki? -
#1428 Óh, akkor ezért volt ilyen ismerős a grafika
Már kezdtem örülni :D
Amúgy az An2-t készíti egy brigád a Fs2020 alá, és egész komoly lesz. Ha ilyen minőségben elkészítenék a Kamovot akkor simán fizetnék 100$ -t vagy akár többet is.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.06.17. 19:04:22 -
ekre #1427 há' ez mé' így néz ki? :fejetvakar: