2483
Microsoft Flight Simulator 2020
  • nibron
    Én az Aerosoft FPX-et tervezem használni (még nem próbáltam). Az van meg és szeretem is, szerintem kompatibilis a PMDG gépeivel. De most nincs időm, még arra sem, hogy kiadásilag megnézzem, hogy áll az MSFS-el.
  • PhantomAss
    Én a játék beépített tervezőjét használom a Boeinghez az atc-vel, semmi különös, nekem elég ez is kezdésnek. Vannak hibái de bőven használható.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.11.10. 08:41:11
  • macleody
    Köszönöm uraim, még egy kérdésem lenne. Milyen flight plannert használtok nagy gépekhez? Mondjuk PMDG 737-hoz, ha megvan valakinek. Néztem már a SimBrief-et - bár nincs Navigraph előfizum - LittleNavMap-ot, Flight Plane Database-t.
  • perko
    Én is használom, remekül működik. Élővé teszi a repülőtereket. A Just Flight is készül kiadni egy fizetős addont. Fs Traffic
    Utoljára szerkesztette: perko, 2022.11.09. 11:30:51
  • PhantomAss
    FSLTL teljesen jó ingyen, bár kell némi erőforrás hozzá de testreszabható.
  • BlueMaster
    Én használom az FSLTL-t, szerintem nagyon jó! Jól testre szabható, szép modellek, hangok, AI repülőgépek kommunikálnak az ATC_vel, és ingyenes!
  • macleody
    Ezt az FSLTL-t használja valaki? Érdemes felrakni? Néztem még az FSDreamTeam GSX progiját is, jópofa cucc de kicsit soknak tűnik a 40€.

Utoljára szerkesztette: macleody, 2022.11.08. 20:07:48
  • BlueMaster
  • ekre

Utoljára szerkesztette: ekre, 2022.10.22. 00:05:41
  • macleody
    Na megnézem ezt az Action Pack-et.
  • macleody
    Nekem nagyon tetszik, megvan régóta a basic pack. Rotorszél bekapcsolható a heliben lévő tableten, felveri a port és persze csökken az fps.
    Lehet elengedem a vr repülést, nem tudok értelmes fps-t kicsikarni a gépből. Repronál a szárny belépőélei úgy ugrálnak, hogy kifolyik a szemem.
  • bunny
    Elég jópofa, de én azért megvárom a heli hivatalos támogatását. Meg ami feltűnt és roppant zavaró, hogy a rotorszél mint olyan nem létezik benne, de lehet ezt is megoldja majd az évvégi ígért támogatás.
  • macleody
    HPG H145 Action Pack Expansion

• macleody
    DX12-ben indítottam ma, van foveated rendering.
  • PhantomAss
    Próbálgasd hogy csak több helyen is ki-bekapcsolod, hátha javul vmit. Nálam most csak a toolkitben van bekapcsolva 30-ra , és ezt még NY felett is tartja esőben, mindig van min 20% proc headroom (általában 60-70%)
    Persze ez proci /gpu függő
  • bunny
    Mondjuk a 60hz nekem is szétcseszi az agyam meg a szemem, amikor megvettem próbáltam, és borzasztóan zavart. Én a 90hz-et preferálom, arra is jó a 30fps reprojection plusz ha bírja a 45-öt az még jobb.
  • macleody
    Toolkitben.
  • PhantomAss
    Hol kapcsolod be a reprot? Be lehet a játékban, az openxr toolsban, és a vr-ban a toolkitben is.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.10.18. 16:04:19
  • macleody
    Nálam valami gebasz van, mert hiába kapcsolom be a reprojectiont 30 fps-re lockolva, 40 fps-em van kb. és röcög. 2-3000 lábon nem látom annyira, csak ha jobbra-balra dűlöngélek nagyon látszik a műszerfalon.
  • PhantomAss
    "Ezt csak 60Hz-es szinkronjellel és 30 (half szinkron) képkockával tudnánk megcsinálni, de az megöli a szemet és agyat."
    Ezt hogy érted? Évek óta 60hz-n játszom vr-ban, 30fps/motion repro, és nem érzem hogy gond lenne.
  • nibron
    vive pro 2, előtte sima pro volt. De mostanában nem én használom, házban az egyik haver "lenyúlta". Nekem teljesen megfelel a jó széles moncsi.
    Am az úszásról: van olyan ami monitoron is látszik. Ezek sajnos optimalizálások, nem igazán tudunk ellene tenni. Van olyan ami a monitoron is zavaró (pl. mcp-n a gyorstekerésnél a számok változása, vagy a pfd-n a "pörgő" számok). Ezeket a vsync bekapcsolásával tudnánk megszüntetni, de ahhoz az kellene, hogy az elkészíthető kockák száma mindig nagyobb legyen mint a vsync frekvencia. Ezt csak 60Hz-es szinkronjellel és 30 (half szinkron) képkockával tudnánk megcsinálni, de az megöli a szemet és agyat.
  • macleody
    Milyen vr szemcsid van?
  • nibron
    Huupsz. Valamennyire jogos. Nem volt kéznél a fejhallgató, így csak bele-bele nézegettem. A címét meg nem olvastam el.
    De. Egyrészt ez már egy régebbi változattal készült, a mostaniban már eleve jobb a VR. Másrészt egy pillanatra lehetett látni a beállításokat, és meg sem kellett állítanom ahhoz, hogy lássam, össze-vissza vannak állítgatva a paraméterek. Azért a kb. 50fps-t ki lehet szedni a 3090-ből ezen a felbontáson. A VR valóban macerásabb, de nem megoldhatatlan, viszont gépről-gépre (konfigonként) más megoldás kell hozzá. Részemről nem szeretem, egyrészt megfájdul a fejem, másrészt korlátoz a látásban, pl. nem tudok térképet nézni. Inkább egy ultra széles monitor. VR-t inkább rövidebb idejű játékokhoz használok, pl. az Elite Dangerous nagyon ott van.
  • bunny
    Te monitorról beszélsz a videó meg VR-ban hasonlít össze. Nagyon nem ugyanaz. Monitoron nekem a 1080ti is atomstabilan hozta bármiben az fps-t, VR-on viszont minden elvérzett.
  • nibron
    Hát ha a 3090-el ezen a felbontáson nem tud legalább stabil 60fps-t, akkor inkább ne is beszéljünk erről a videóról. Úgy szar ahogyan van. Összehasonlítani pedig bármivel, ezek okán teljesen felesleges.
    Amikor installáltam a gépet és még csak az alapon volt, akkor is csak néha sárgult be. Hangolás után már stabil 98fps van (itt lockolva van, hogy ne menjen tovább fullban és ablakos módban is). A VSYNC ki van kapcsolva (érzésem szerint az MSFS jobban szereti így), és a max. fps a vsync (144Hz) alá van állítva. A PMDG is stabilan adja a 60fps-t sok-sok felhővel. És nem szaggat. A monitor felbontás 3440x1440, az MSFS beállítások nagyjából ultrán. Szaggatásról még annyit, hogy amikor a discről tölt nagyobb adagot, akkor beszaggat és nem lehet vele mit csinálni. Legalábbis nekünk nem (fejlesztői probléma).

Szerk: a PMDG-nél el kell gondolkodni azon, hogy a max.fps-t 58-ra beállítani. 98-ra állítottnál sem vettem észre semmit, de elvileg itt már szaggathatna kissé. Valszeg a nagyon pici késleltetés miatt van, hogy jónak tűnik.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2022.10.17. 06:00:44
  • bunny
    Nem néztem végig, de ez tipikusan a reprojection, amikor stabilan megy a 45 akkor folyós a látvány, ha ugrál anélkül akár nagyobb FPS-re, akkor meg szakadozik. Ezért mantrázom évek óta, hogy egy stabil reprojection FPS alacsonyabb számmal messze jobb élményt ad, mint egy nagyobb fps ugrálva. Valószínűleg itt is az van, valószínűleg az nvidia jobban oldja meg a köztes frame kiszámolását vagy szimplán ott bekapcsol az automatikus reprojection az AMD-nél nem, stb. De 99% hogy ott lesz a kutya elásva, hogy melyik hogy számolja a köztes képkockákat.
  • macleody
    Teringettét :)
    Itt egy érdekes videó:
  • bunny
    Bocsánat, a verzió visszalépés a DCS-ben volt, nem figyeltem, hogy az MSFS2020 fórumba írok :D
  • bunny
    a 2.7.16 úgy néz ki egy kicsit talán jobb, már most ott sincs stabil 45fps amit nem értek de lényegesen kevesebb beesés volt. Foveating nincs, lehetőségéről se tudok.
  • TomStorm
    Persze.Annyi hogy Xbox kontroller a támogatott!
    Ha megtetszik azért egy Thrustmaster Airbus joy-t vegyél hozzá az nem vészes árban
  • macleody
    Nekem meg 6900xt, igaz a proci csak 3800xt. Ha a toolban belövöm a reprojectiont beesik 20 fps alá. Ha kikapcsolom akkor 40 fps. Ha a toolkitben kapcsolom be akkor meg töltöget ja, beakadozik, ha ki van kapcsolva akkor meg stutterel vagy mit csinál. De még kikapcsolva is jobb repülni, mert ha be van akkor zavar a mozgás, hullámzik a kép. Tényleg nem vágom mert nem így kéne ennek futnia szerintem. Lehet nem szereti valami a radeonokat? Nálad van foveated rendering?
  • bunny
    AMD 6800XT igen (10600K proci és 32GB ram), most én is szórakozok az FPS-sel, épp visszalépek a 2.7.16-ra, mert emlékeim szerint ott álltam át az openXR-re, és csont nélkül tartotta a 45fps-t. Töltögeti :) Nekem az openXR tool-ban disabled a reprojection és a toolkit companion app-ban van bekapcsolva és 45-re lockolva, csak épp nem tudja tartani.
  • macleody
    Ez a cpu headroom mi lenne? Bekapcsolt reprojectionnel +70%-ot mutat, kikapcsoltnál meg +3-at. Bunny neked RX 6800-asod van?
  • rvn
    ÜDV, Gamepaddal játszható? Kezdő vgyok nem kell nekem ultra sim érzés...
  • macleody
    OpenXR Tools-ban ki volt kapcsolva a reprojection, az OpenXR Toolkitben próbáltam 30-ra lockolni, de rosszabb volt mint lock nélkül. A játékban is próbáltam bekapcsolni, csak a depth megy, de ocsmányul torzítja a kép alját. Megnézem OpenXR Tools-ban bekapcsolva. Ja és foveated rendering csak nvidián van?
    Mondjuk nem ártana procit cserélnem, legalább egy 5800x jó lenne.
  • bunny
    Motion reprojection nélkül felejtsd el a VR-t, azzal meg a 30fps nem dadoghat.
  • macleody
    Nem vágom ezt az Openxr cuccot, olyan mintha semmit nem csinálna nálam. Vele is meg nélküle is dadog a vr, 70%-os fsr-rel is 30fps-em van, csak úgy csúnyább a game.
  • repvez
    küldtem PMet én is ha nem jelezné az oldal
  • nibron
    küldtem privit
  • Pelsodriver
    Tisztelettel érdeklődöm, hogy a PMDG-t csak az oldalukról ( USA-ból) lehet megrendelni? Ha igen, kell-e vámot, vagy külön itthon Áfát-fizetni, illetve lehet-e PayPalt használni a vételhez?