2470
Microsoft Flight Simulator 2020
  • oneal1
    joy kérdés :)

thrustmaster tca -t néztem ki magamnak, de ez most még nem jelent meg vagy már elfogyott? :)
  • wollnerd #264
    Gyakorlatilag az ultrán megy, 1080p-n.* (FHD-s monitorom) 30-40 fps-sel még a 1080Ti-vel is, ami meglepett. :) Viszont a proci mindenképpen gyengécske ehhez, mert gyakran 5-15 mp-ig egyszercsak fogja magát az összes mag és 100%-on túl is hajtja magát és ez drasztikus fps (5-10) csökkenést okoz. Ezért tervezem a CPU upgrade-t az i7 10700K-ra... :D

* New Yorkban még sose jártam, ott nem tudom hogy menne, de ezt majd új CPU-val
  • chris0000
    te jó ég ennyire jó lett a játék, bár ez pozitív... gépeddel fullon megy 1080p, 1440p, 4K? üdv.
  • wollnerd #262
    Az Alzánál.
    De ahogy nézem, sajnos már kifogytak a készletből... :(
    Nem értem hogy miért azt írják hogy "előrendelés" amikor már egyértelműen megjelent pár hónapja is?! Ez hazugság.... GVH-t ide!
    Logi ugyanígy....
    Elkapkodták a joystick-okat is.... Amazon is hiánykészlettel küzd. :(
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2020.08.30. 20:25:13
  • chris0000
    már írtam neked de nem jelent meg... nah mind1..
    hol vetted, link? thx. üdv. :)
  • chris0000

10ért már megtanulsz igazit is vezetni... :D üdv.
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2020.08.30. 18:14:53
  • Papirzacsi
    Akkor most már tiszta vizet öntöttünk a pohárba :-D
  • [HUN]FaTaL
    Az eredeti postodból elsőre nekem is az jött le, hogy a honeycomb szar és a logitechet ajánlod helyette. :D
    Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2020.08.30. 16:15:38
  • Papirzacsi
    Akkor félreérthetően fogalmaztam. A logitechet nem javaslom, ha véletlenül valaki azt venné.
  • wollnerd #256
    Én a Papírzacsi-val nem értek egyet. Ugyanis én megvettem 2 hete a Honeycomb-ot és nagyon jó! Élmény irányítani nagyon megszerettem a panelt is. :) Számomra nagyon megérte és ráadásul 5 (!) év garancia jár!
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2020.08.30. 15:56:51
  • ekre
    igen
  • Pelsodriver
    Nem találok szavakat! Elképesztően színvonalas, igényes munka! Vidéki objektumok is készülnek majd?
  • RedRiot
    "Csak egy dolog: Pista bácsi az ökrösszekérrel kanyarodik. A repülésben a fordul/fordulás/fordulózik szót használjuk. :)"

Köszi, megjegyeztem. :)

"Az, hogy te úgy érzékeled, túl könnyű, attól az még nem biztos - sőt szinte tuti nem - hogy a való életben megállná a helyét"

Lehet hogy kicsit körülményesen meg néhol poénkodva fogalmaztam de ezzel tisztában vagyok. Én is érzem hogy néha odavágom a gépet. Inkább arról van szó hogy az MSFS-ben egy ilyen landolásnak semmi következménye nincs, nem sérül a gép, taxizhatok tovább nyugodtan. Gondolom azért van így mert nincs fizikai sérülési modell, nem törhet ki a futó, nem sérülhet a szerkezet, a totálkár és a tökéletes leszállás közti átmenetet jelenleg nem kezeli a program. Ezért pedig engedékenyebbre van állítva a mérce.

Közben megnéztem pár C152-172 repülősulis videót, ahol tanuló pilóták gyakorolják a landolást. Azt a színvonalat azért általában hozom. :)

"de tudat alatt azért végig benned van, hogy valójában nem repülsz, így vesztenivalód sincs."
    Nyilvánvaló, tisztában vagyok vele. Ha a való életben beültetnének egy nyitott kétfedelű gépbe, akár csak utasként és megcsinálnák azokat a harci manővereket amiket a Rise Of Flight első világháborús gépeivel rutinszerűen csináltam valószínű instant befosnék.
    Mint ahogy az utcai autómmal sem merek úgy közlekedni mint ahogy egy versenyszimulátorban teszem. :)

Ettől függetlenül próbálok törekedni rá hogy olyan módon repüljek (vagy versenyezzek) hogy legyen valami köze a való életben használt módszerekhez. Tegnap pl. sikerült összehozni az első RNAV valamint az első ILS leszállásomat. Az RNAV rögtön sikerült, az ILS már kicsit nehezebb volt, többször neki kellett futnom. Jó érzés volt mikor "magától" irányba állt és süllyedni kezdett a gép. :)
  • Papirzacsi
    A honeycombot nem ismerem, csak a logitechet, az szar. Ez attól még lehet jó. :-)
  • RedRiot
    :O Király lesz nagyon!
  • chris0000
    ez is az.. akkor ezeket kb. felejtsem el? :) akkor mit érdemes venni a játékhoz, h nagyobb élményt adjon, max 100eig? thx. üdv.
  • terasz
    Szenzációs!!
  • ekre
    Galéria, jól áll a portolás

köv héten béta
    Utoljára szerkesztette: ekre, 2020.08.30. 11:28:03
  • Papirzacsi
    Ezt egyáltalán nem javaslom. Szerintem rettenet a magassági kormány.
    Logitech Flight Yoke System
  • chris0000
    hi. ki tudja nem fért bele a videóba...:) vmilyen Joke rendszert be kéne szereznem...Honeycomb ALPHA Yoke biztos nagy élmény lehet így játszani..
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2020.08.30. 11:14:32
  • TokraFan
    Thanks! Akkor rákeresek és megnézem, mit tud.
  • perko
  • Papirzacsi
    Attól érdekes és izgalmas, hogy magadnak keresed meg. :-D
  • VDomino
    Itt igen, mert még nincs szápport a szimhez, de szerintem lesz hozzá.
    Google Maps- hez már van valami plugin, azt még nem próbáltam.
  • akyyy
    hogy tudok ilyen külsős vrf-et használni a játékhoz? vagy nekem kéne manuálisan megkeresni, hogy kb hol vagyok?
  • repvez

Nekem eléggé fura a gép mozgása és nem csak a Cessna szinte az összes amit láttam. mindegyik ugy mocorog, hogy ha ilyen lenne a valóságban akkor mindenki tengeri beteg lenne és végighányná az utat.

Oké a szél és a termiket dobálják a gépet, de akkor a kijelzett műszerekben miért nem lehet viszontlátni , ha egy egy emelés vagy süllyedésnél változna az érték? se a varion se a magasságmérőn nem mocorog a mutató. Beső nézetben még elmegy az a fajta mozgás amit látunk, de külső nézetben sokkal nagyobbnak néz ki mint amit a kabinba mutat.
  • molnibalage83
    Döbbenetes.
  • Clidey
    Van.
  • Clidey
    Jó leírás, tényleg. Csak egy dolog: Pista bácsi az ökrösszekérrel kanyarodik. A repülésben a fordul/fordulás/fordulózik szót használjuk. :)

Leszállás és leszállás közt hatalmas különbség van - ami amúgy a repülés legnehezebb fázisának számít a való életben. Az, hogy te úgy érzékeled, túl könnyű, attól az még nem biztos - sőt szinte tuti nem - hogy a való életben megállná a helyét. Másrészt egy ilyen szimulátor - legyen az bármennyire is csili-vili - sosem fogja tudni visszaadni azt az érzést, azt a stresszt, azokat az ezernyi más momentumokat, amit egy valós leszállás közben átél egy pilóta. Talán Ferihegyen egy full-motion cockpit...de az is csak részlegesen, hisz habár még a beton dilettációit is érzed az üléseden, és tán pillanatokra el is veszíted a "kontaktot" a külvilággal, de tudat alatt azért végig benned van, hogy valójában nem repülsz, így vesztenivalód sincs.
  • TokraFan
    Egyébként van már SDK, vagy hogyan sikerült ilyen hamar megoldani a scenery készítést?
  • ekre
  • macleody
    Nem tudom, de nálam némelyik gép úgy billeg mint szarka dögön. Mintha valaki rángatná a joyt.
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2020.08.29. 12:27:15
  • RedRiot
    Örülök ha tetszett. :) Eddig ez volt a legizgalmasabb repülésem, gondoltam megosztom. Meg eszembe jutott hogy valaki hiányolta a küldetéseket a játékból. Én úgy gondolom hogy az alábbi kis leírás bizonyítja hogy kellően felelőtlenül végrehajtott felszállás (kb. bekokózott oligarcha stílusban) tud olyan izgalmakat okozni mint egy előregyártott mission. :)

Apropó: nem túl könnyű a leszállás ebben a szimben? Nem tartom magam különösebben ügyes pilótának de eddig egy kivételével minden leszállásom sikeres volt, amitől sokkal rosszabbra számítottam. Jó, volt közte pár amikor nyekkent a gép, és ha egy oktató ült volna mellettem az közölte volna hogy "Ádám, ez lóf*sz volt, nem leszállás", de IRL is ennyire könnyű egyben letenni egy gépet?
    Én vagyok ügyesebb mint gondoltam vagy a szimuláció túl engedékeny? :)
  • VDomino
    Fasza leírás volt, tetszett. :)
  • RedRiot
    Kalandok Idahóban
    Könnyed esti levezető röppenésnek indult tegnap este. Gondoltam választok valami random repteret, kicsit gyönyörködöm valami új tájban lefekvés előtt, semmi komoly.
    Amerikában még nem repültem (a tutorialt leszámítva) nosza, nézzünk ott valami jó kis hegyvidéket.
    C53 Lower Loon Creek. Hegyek körben. Ez jó lesz. Gondoltam naívan. :) Kicsi reptér, nem lehet csak a kifutótól kezdeni, járó motorral. Annyi baj legyen, úgyis csak egy félórácskát akarok repülni.
    Cessna kiválaszt, töltés.
    Hoppá! Ez komoly??? Innen kéne felszállni??? Egy mély völgyben állt a Cessna, előtte egy nevetségesen rövid földútra emlékeztető sáv. Úgy néz ki mintha a "kifutó" vége után valami szakadék van... Talán sikerül elég lendületet gyűjteni. Na rajta!
    Full throttle, flaps első fokozatban leenged. Gyerönk!!! (Ahogy Paksi Endre kiabálta a '99-es mára már legendás debreceni Ossian bulin :)
    Nagy nehezen elértem az 55 csomós sebességet, bot hátrahúz. A C152-es nehezen elszakad a talajtól, és valóban, a kifutó után lejtő, így nem huppanok vissza. Azonban rögtön kanyarodnom is kell hogy egy hegyoldalt elkerüljek: jobbra veszem az irányt. Alattam fenyők, néha azt hiszem a futó súrolja a felső ágakat.

De igen! Megcsináltam! Repülök!
    Korai volt az öröm. Mindenhol kibaszott hegyek, jó meredekek. Kanyargok egy völgyben. Találok egy szakaszt, ami felett talán át tudok repülni. A gép lomhán emelkedik. Közeledek a hegyoldalhoz de talán van esély. Ez az, mindjárt át tudok pillantani felette.
    Jaj ne. Elfogy a lendület. Bííííííp! Stall Warning!
    Magam sem tudom hogy, oldalra billentem a gépet, és valahogy visszafordítom és elzúgok a fák felett pár centivel vissza a völgy mélyébe. Kb. úgy nézhettem ki mint egy egér aki megpróbál felfutni egy lavór szilikonnal bekent oldalán.
    Visszarepültem a reptér felé. Hoppá, a nagy izgalmak közepette maximum állásban hagytam a keveréket! :O Visszavettem, rögtön kicsit egészségesebben szólt a 152-es. Elrepültem a felszállás helye fölött és most ellenkező irányban próbáltam kitörni az átkozott hegyek közül.

Most sikerülni fog. Stabilan emelkedek. Külső nézetre váltottam, gyönyörködtem a tájban és közben próbáltam az egyre magasodó hegyláncok között rést találni. Sikerült is, haladtam előre és felfelé. 11.000 láb a maximális repülési magasság, hajrá.
    Olyan 9000 láb körül mintha megváltozott volna a gép egyensúlya. Az addig jó trim már nem emelt tovább. Keveréket folyamatosan visszavettem ahogy emelkedtem. Mi lehet a baj? Vissza cockpit nézetbe!
    B*ssza meg!!! Hát itt tiszta jég minden! Befagyva vastagon az összes ablak! Pedig már kevés hiányzott volna, hogy elhagyjam a hegyvidéket. Így végül kikerestem a legközelebbi repteret (Morgan Creek) és félig vakon, de sikeresen letettem a madarat. Mire elszívtam a nagy parára egy cigit, a jég is leolvadt róla.
    Így lett a könnyed esti röppenésből túlélő-horror. :D
    Tanulságok: nézni a keveréket folyamatosan, felszállás előtt csekkolni a környéket, és kevesebbet bámészkodni külső nézetben - pláne 9000 feet magasan egy kisgéppel. :)
  • perko
    Aerosoft_PADERBORN
  • perko
    ORBX OG20
  • Papirzacsi
    Ismerem köszi, személy szerint nem szeretem és navigációra használhatatlan. Nincs rajta minden út, felső vezetékek, vasútállomások, templomok sincsenek jelölve. Sokszor segít a templom helye a település azonosításában, ahogy a befutó utak is, ezen a térképen csak a nagyobb utak vannak jelölve, és sok helyen gyakran a települések neve sincs feltűrtetve. Szintvonalaknak is nagy jelentősége lenne.
  • TokraFan

Grat!
  • [HUN]FaTaL