Microsoft Flight Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ne verje a gyereket az, aki nem eteti!"
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2022.05.22. 21:02:31
Nekem (természetesen kizárólag nosztalgiázás céljából! :-)) az FS 1.0-tól kezdve az FSX-ig bezárólag az ÖSSZES eddigi MS repülésszimulátor elfut Windows 11 alatt (is)
nosztalgia
(És én sem hiszem, hogy különösebben nehéz lenne egy profi csapatnak összehoznia, amire - teljesen jogosan - vágysz...)
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.05.22. 20:52:02
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2022.05.22. 20:42:52
Amúgy sokat dobott a hangulaton, nagyon fílinges volt amikor New Yorkban leszállás közben hallottam ahogy az irányító mondja egy másik gépnek hogy figyeljen az előtte a jobb pályára épp leszálló TBM-re, mondom ez rólam beszél, kinéztem és tényleg ott jött mögöttem egy A 320-as velem párhuzamosan a bal pályára. De amikor kikapcsoltam ezt az opciót érezhetően megnőtt az fps, megszűntek a mikro laggolások, szóval én hanyagolom egy ideig amíg nem optimalizálják jobban.
GOOBY, pls
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2022.05.22. 04:09:10
én nem saiteket használok hanem mfg crosswindet, de végül is mindegy, a lényeg ugyanaz. Sajnos tényleg túl érzékenyek a gépek a betonon, de a jó hír hogy be tudsz állítani egyéni érzékenységet bármelyik tengelyre. Az options/controls menüben a bal felső sarokban van a sensitivity opció.
Így tudod beállítani ( a Z axis a rudder)
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.05.18. 11:20:28
GOOBY, pls
https://www.youtube.com/watch?v=g2_OqlcbY8Q
ORBX Central oldalunk
de szerintem ne offoljunk, ez nem az a topic 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mindamellett, hogy rendelkezel a forrással, el is tudod olvasni, és értelmezni? Akkor nézd meg, hogy a scheduler hogyan osztja ki a taszkokat, tedd hozzá a netdriver middleware részét, és akkor láthatsz ott néhány furcsaságot. Ha jól scrollozol, egy képernyőn 7 db sebezhetőség van. Úgy hogyha biztos rendszert szeretnél (mondjuk ilyen nincs), akkor nem linuxot használsz. A nyílt forráskód a rosszindulatú srácoknak is megvan, és abból ők sokkal könnyebben építkeznek, mint pl. a windows-ból. A windows forrás sem coca-cola recept, csak nem mindenki fér hozzá, de nyugodt lehetsz, valamire való hekkernek megvan. A linuxban jelenleg van olyan sérülékenység, ami azt is lehetővé teszi, hogy a firmware(pl. routernél)/bios/uefi átírható legyen. És nem lesz kijavítva, mert nincs aki megcsinálja. A cégek ezért cserélgetik le a linuxot. Kivétel ahol androidos munkavégzés van, de majd azokat a windows arm verziója váltja, ahol szükséges.
De alapvetően ma már nem az oprendszer a meghatározó tényező, hanem a különféle technológiák, a kommunikáció, titkosítás, monitorozás, stb. Az elavult technológiákat (mint pl. a http) pedig miharabb ki kell vezetni. Ezen a területen is a linux áll a legrosszabban.
Nekem a DMZ-ben van kábé 4 éve egy win10-es gép. A mai napig nem vírusos, nem férges, tökéletesen üzemel (mondjuk kissé poros). Nincs rajta semmi védelem, még a windows-os is kikapcsolva (bár az időnként visszakapcsol). De naprakészre frissítve. Ez egy etalon gép, az a dolga, hogy begyűjtse az illetéktelen behatolásokat, próbálkozásokat, scanneléseket, stb. Az utóbbi időben elég nagy csend van. Ma már inkább az embert hekkelik, nem a gépet. Sokkal könnyebb.
Amikor céges teszteket csinálunk, elég megdöbbentő eredmények szoktak születni. 50% felett van szinte minden olyan teszt, amikor az a feladat, hogy megszerezzem a dolgozótól a munkahelyi acc-ját. Még akkor is, amikor már pl. 2 soron kívüli oktatáson is részt vettek. Nagyon könnyen rá lehet szedni az embereket, főleg a hölgyeket.
Kényes adatot pedig manapság, úgy lehet biztonságosan tárolni, hogy külön rendszer van erre a lokális hálózaton belül. Ha lehetséges, nem állandó magától lebontott kapcsolattal. Pl. CRM rendszerekben már alkalmazzák ezt, és teszem azt, nem dokumentum linkeket tárolnak, hanem magát a dokumentumot egy akár titkosított adatbázisban. Aztán a jogok megfelelő kiosztása. Nincs a világon senki olyan, aki képes magát egy ilyen rendszeren átrágni. Viszont rá lehet venni a dolgozót, hogy juttassa el hozzád az adott doksit😊.
Egyébként pedig nem figyelnek, mert ki a fenének van annyi szabad energiája, hogy mindenféle ok nélkül figyelgessenek meg gyűjtsenek adatot. Mi értelme lenne?
A keresés optimalizálás nem figyelés, egyszerű algoritmus, ami a gépedre telepít pár adatot és abból táplálkozik. Mondjuk én szeretem, mert a másik opció, hogy pl. táskákat, cipőket és ruhákat nézegethetnék. Am részben kikapcsolható, a windows is kérdezi telepítéskor. Ami adatot elvisznek a gépedről, azok mind anonim adatok, nem lehet megmondani belőle, hogy az te vagy. Vannak ennek ellenőrzésére jó páran a világban (természetesen cégszerűen).
Ami a bankkártya és egyéb adataidat illeti, ha illetéktelen kezekbe kerülnek, arról általában csakis te tehetsz. Technikailag teljesen le lehet fedni a problémákat, de sajnos az emberi tényező még mindig az alapprobléma.
Etikus hekkerképzőn úgy kezdenek, hogy elmondják, hogy az IT biztonsághoz kell egy kis egészséges paranoia, de nem szabad nagyon belemélyedni.
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.05.14. 08:25:15
"Pontosan ettől a "10-15 perctől" félek. a leglassabb SATA-3 -as vinyó egy 1Gbites hálón 10 perc alatt át 600Gbitet visz át. Szerinted 10 perc alatt egy progi mit csinál? Mit írhat át az oprendszerben, mit küldhet - és hová - mégis MIT molyolhat 10 perc alatt????"
Utoljára szerkesztette: bunny, 2022.05.14. 08:03:50
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2022.05.14. 06:58:28
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Ekre fórumtársunknak köszönhetően, revideálom azon álláspontom, hogy a PMDG szoftvere kémked.
DE!
Nevezhetjük paranoiának is a gyanakvásom - én csak élettapasztalatnak hívom... :-) Megnézem egy szkóp adatait - és mit ad Isten, tucatnyi, műszerekkel kapcsolatos oldal reklámja jön fel... :-) Ugye biztosan nem figyelnek? Kb. hatszor tiltattam le a kormany.hu oldalt - amire természetesen eleve nem regisztráltam - mégis heti rendszerességgel bombáznak a baromságaikkal (az már más tészta, hogy a spam mappában landolnak)
Ne becsüld le a saját értéked! A nagy cégek nem a milliárdosokból élnek meg, hanem a több milliárd kis emberből! Az ő kis forintjukból, centjükből - úgyhogy nagyon is érdekli őket, miről mit gondolsz!
Én is nagy ívben teszek rá, hogy a wines gépeimen mit találnak (~semmit) - csak az elv az, ami nagyon nem tetszik, ráadásul egy átlag user teljes mértékben ki van szolgáltatva. (Azért azt megnézném, hogy egy mezei hackerjóska be tudna-e lépni a linuxomba! :-))
De mindent egybevetve igazat adok Neked: megyek és repülök egy LKPR-LOWW-LHBP -t! :-)
Ha hozzáteszem, hogy a lokalizációkat is buildelje, akkor kicsivel több mint 1 óra.
A másik Delphivel kb. 13-15 perc, C++-al kb. 1 óra.
Amikor kiadáshoz release-t buildelünk (multiprojekt) az olyan 5-6 óra. 3db SSD-t használunk: forrás, temporális, output.
Viszont legutóbb, hirtelen szükségem lett egy visszastopperre. GombKlikk után 10 perc vissza, és amikor lejár, villog meg kolompol. Na annak 1ms sem kell, hogy leforduljon.😊
Én a magam részéről azt mondom, bárki is tör be a gépemre, legyen boldog azzal amit ott talál (-> számára semmi)
Egyrészt.
Másrészt mekkora annak a valószínűsége, hogy engem a szaros kis Nevenincs Jóskát a tizenmilliárdodik senkit a poros agyarországon, majd pont engem fognak megtalálni és az én vinyóm tartalmára lesz bárki is kiváncsi...?
Harmadrészt. Szerinted a vindózod, a mobiltelefonod, a mikród, a mosogatógéped, a tévéd, a körömcsipeszed már nem küldött el rólad minden lényeges és érdekes adatot az illuminatinak?? Nagyjából úgy járkálhatnának ki-be észrevétlenül minden eszközödön ahogy akarnának, miközben te totál nyugodt vagy mert saját kezüleg zártál le minden portot a bios-odban, saját magad telepitetted a világ legerősebb tűzfalát, satöbbi satöbbi...
Szerintem szarj rá jó magasról, és repülj egy fasza útvonalat! Csak megnyugtatásodul: az előbb lemértem: kerek 2 perc alatt töltött be a PMDG LHSim Sármellékre. De Ferihegyre se tölt sokkal hosszabb ideig. <#papakacsint>#papakacsint>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Első betöltődéskor mindegyik változat kb 10-15 percet tölt, ekkor "véglegesíti" a dolgait, navdatát rendezgeti, stb stb. A következő betöltés standard hosszúságú lesz, nálam például semmivel sem lassabb mint bármelyik default gép.
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.05.13. 14:19:20
Hja, és fps terén ugyan olyan - ha nem jobb picivel - mint az FBW <#hawaii>#hawaii>
For those customers who purchased the PMDG 737NGXu for Prepar3D during November/December 2019, you automatically qualified for the PMDG 737 for MSFS Move-Up program.
This program was a limited time offer giving you $99.99 in credit at www.pmdg.com to use toward the purchase of the PMDG 737 for MSFS.
"On the matter of pricing, Robert also gave some expectations for what the future models will cost. The 737-700 and the 737-800 are “anticipated to be equal” in pricing and the 737-600 will cost approximately $50. At this time, the 737-900 does not have an anticipated price."
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Hol volt akkor még szerzői jog meg másolásvédelem...karácsonykor meg húztunk a Műegyetemre a Bitkarácsonyra kibelezett ICO filcből készült fényceruzáért...mondanom se kell mennyit használtam... 😄DD
De sajnos el kell fogadd, hogy azóta nagyot változott a világ, az a kor már letűnt és soha nem tér vissza. Ez van.
Meg az is, hogy minden annyit ér, amennyiért megveszik. Hidd el, a PMDG se kérne 70-100 dolárt a szaráért, ha nem volna rá mókus aki megveszi ennyiért is. De mivel agyonhájp meg satöbbi, ezért nem kell aggódnia emiatt. 😊))
A free-payware különbségekről napokat tudnék mesélni, elég nagy tapasztalatom van benne...de teljesen felesleges, pontosan az előző bekezdés okán.