629
steel-division-2-gamescom-preview-01-hea
  • molnibalage83
    Volt ilyen update.

Forumon.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.12.13. 13:42:24
  • ToxiMaxi
    Én újra játszottam vele egy keveset hétvégén és még mindig jó. Kellett egy kis idő, hogy visszarázódjak. Gép ellen toltam.

@Thomas
    Te még játszol vele?
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.11.20. 13:39:05
  • molnibalage83
    Update lesz.
    (Én mondjuk továbbra sem játszok vele...)
  • molnibalage83
    Tapasztalatok? Én még azóta sem tettem fel, de ma lehet, hogy próbát teszek vele. Néhány RD játék elég is volt egy időre megint. Volt jó és rossz is, de az ALB-s játékok voltak inkább jók.
  • molnibalage83
    Kint a Secont Wave fizetős DLC és új patch új játékmódokkal. Próbára lehet, hogy visszateszem.

Second Wave
    Closer update.
  • ToxiMaxi
    Én még ezzel sem tudok játszani. Mert vagy a haverokkal PUBG-zek vagy nincs időm :) de ha játszanék, akkor inkább ez mint az ALB vagy RD
  • molnibalage83
    Nem hittem volna, hogy ez lesz. Inkább visszatettem az ALB-t és RD-t, hogy azzal játszogassak, mint ezzel...
    És ezzel nem vagyok egyedül...
  • ToxiMaxi
    Igen, igazad van. Tényleg volt ilyen korábban is.
  • molnibalage83
    Ez ebben a formában nem igaz. A PACT és nordic nemzetek DLC-je volt ingyenel. Izrael, Finnország+Jugoszlávia és Hollandiáért már fizetni kellett. Na, ezeknél is baszták el végleg az egészet. A kinti fórumon aki 1v1-ben jugót tol azt kb. ki is utálják, mert annyira OP és sci-fi lett.
  • ToxiMaxi
    8 dollárt kérnek érte. Mintha korábban free lett volna minden DLC.
  • ThomasSpiler
    4 új deck és még sok más :)
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/announcing-second-wave-dlc-and-free-content-roadmap.1042528/
  • ThomasSpiler
    okok :)
  • ToxiMaxi
    Akkor majd írok neked steam-en, mert újra elővenném a játékot. Volt egy kis kihagyás :)
  • ThomasSpiler
    Én a mai napig elvagyok vele :)
  • molnibalage83
    A WG:RD játékos állománya magasan üti ezét. Beszédes...
  • molnibalage83
    Még a végén feltelepítem megnézni a gammát. Lehet, hogy most már nem nyírja ki a US armored deckemet az airspam...
  • molnibalage83
    Új patch
  • molnibalage83
    Ez inkább csak használhatóvá teszi ezeket és nem kinyírja. Az egyik fő ok, amiért abbahagytam ezt a gammát, mert a jenki páncélos XP nélküli AAA és vadász egységei kb. semmire sem voltak jók. 10 játék alatt kb.néhány kibszott gépet sikerült lelőni, az én gépeimet meg instakillezte lényegében a 2-3 csillagos ellen.

A dodge bónuszt nem eltörölni, csak skálázni kellett volna.
  • ToxiMaxi
    Anti aircraft weapons lethality globally increased.
    Veteran and Elite planes dodge bonus removed.
  • molnibalage83
    Mert?
  • ToxiMaxi
    Érdekes. Repülőket lassan lehet kukázni.
  • molnibalage83
    Patch
  • molnibalage83
    Nem az a baj, hogy rétegjáték, hanem az, hogy az WG EE után brutális fejlődést mutató sorozatot az RD-vel sikerült egyre inkább csak elkúrni miden fejlesztéssel. A legalapvetőbb hiba az volt hogy az Ejugen segget csinált a szájából. Olyan dolgokat tettek be, amire n+1-szer azt mondták, hogy "soha", pl. cluster arty, és era tag-es infantry, amit aztán basztak generálisan alkalmazni az adatbázisban, egészen a holland DLC-ig, ahol a repcsikre használták.

Az ALB n+1 decktípusa után az RD-t annyira sikerült elbaszni, hogy csak A cat játékok lettek, amik kibaszott nagy szerencsejátékká változtatták az egész játékot és teljesen fantasy unitokkal tolták tele a DB-t úgy, hogy a superheavy és egyéb unicorn egységek miatt végtelen buff ciklus lett az egészből. Nem a timeframe-t kellett volna kitolni - és nem ennyire őrült módon - hanem a meglevő idősíkban era taggal szinesíteni a dolgokat. Akkor lehetne M1IP két féle gránáttal két era-ban, M60A3 is, stb, ahogy a repcsiknél is, de neeeeeeeeeem, csak inf. lehet era tagos. Anyátokat azt... A Navy meg úgy ahogy van el lett baszva, soha nem balanszolták ki rendesen, pedig adatbázis alapon is lehetett volna. A kódot szartak fejeszteni a Navy miatt szüksége dolgokkal, lásd plain ECM modifier. Heliknél is a harci heliknél basztak ECM modifiert beállítani, stb. Ráadásul az ALB-ben meglevő nemzetek specialitásait lerombolták azzal, hogy "basszuk tele powa egységekkel mindenkinek, jó lesz az úgy"... Az ALB-ben a national deckek nem az abszolút képességekkel voltak sokszor erősek, hanem a national protok ár/érték arányban tudtak felmutatni szép dolgokat, pl.a keletnémet proto T-72-vel. Aboszlút értelemben legfeljebb M1IP ellen volt esélyes, de éppen rohadt olcsó volt, tehát ár/érték arányban volt jó. Az RD szakított ezzel a legtöbb nemzetnél és jöttek az akkora faszságok, hogy a lengyel T-72 képes volt face to face a 2. legjobb nyugati harckocsival is kiállni. Vicc...Az ALB-t értelmesen tovább políroni és nem radikálisan hülye ötletekkel szétkúrni kellett volna. Lásd deck system, az XP hangsúlyosabb volta kombinálva a jellemzően 3 szintű availlal, ahol nagyon is mérlegelni kellett, hogy akkor 2/3/4 XP legyen a mennyiség vs. minőséggel.

A StDV hiába próbált újítani, csak szerintem borzalmasan rossz irányba mentek el. Eleve az, hogy deck típusok helyett vannak a hadseregek és ennyi. Én gyakorlatialg amíg játszottam szinte semmi variációs lehetőséget nem láttam benne, a hadseregek nagy része olyan volt, hogy összeraktam és ránézve azt mondtam, hogy ezzel én játszani nem tudok. Ahol meg összeraktam ott max. 1-2 kártyában tértek el az adott army deckje, amit használtam. Az XP mindent visz a játékban, a mennyiségre gyúrni semmi értelme, stb.

A játékmechanika még inkább szerencsére épül a low CTH és penetration modellezés miatt. Egy rohadt szerencsés találaton elúszhat az egész játék. Ezen felül a conq-b gyak mindenki panaszkodott arra, hogy az 51% területi aránynál a +1 pont nyereség orbitális hülyeség, mert az A fázist túl hangsúlyossá teszi. Nekem maga az egész fázis hülyeség nem tetszik...

Nem csoda, hogy az elbaszott RD-val is többen játszanak. Ha lesz keleti front vagy más kieg, akkor benvonzhat még játékosokat, de nekem az alap mechanika betett, egyszerűen nem érdekel jelen állapotában és szerintem soha nem is fog. Kis túlzással reménykedem, hogy bukik, mint az AoA és talán a fejükhöz kapnak. (Erre kevés esélyt látok.)

Félelmetes, hogy az Eugen, mint fejlesztő mennyire nem érzékeli a legalapbetőbb balanszproblémákat és mennyire szarnak bele.
  • ToxiMaxi
    Ne felejtsük el, hogy Eugen szinte alig költ reklámra. Ez azért nagyban befolyásolja az eladásokat és sajna igen,
    az RTS rétegjáték lett. A sok MMO, FPS, MOBA mellett igen kevesen játszanak vele. SC2 háza tájáról is azt hallani,
    hogy fogynak a játékosok, igaz ott van honnan.
  • s1lkforrent
    Ha már te is "legammázod", akkor tényleg vége mint a botnak.

Ami viszont meglepett, hogy tényleg elég borzasztó statjai vannak Steamen: https://steamdb.info/app/572410/graphs/
    300-600 játékos per nap per pillanat, kb 100000 eladott darabszám(Steamworks a játék így ez összlétszám)
    Red Dragon 3 évesen tud 500-1000 embert felvonultatni, persze 550k tulajból ez könnyebb
    Act of Aggression-t meg se akarjuk ismerni, 50-100 játékos és 120k aladott játékon jól látszik, és mivel a 2016-os Reboot-ra külön kellett költeni, az Eugen még annyira sem

érdekességképp
    Company of Heroes 2, ahova vissza lehet térni otthon melegébe, 3000-6000 játékos(nem mind multi ennyi játék fut egyszerre akár skirmish vagy kártya farmolás miatt), 2300000 környéki eladás
    Dawn of War II Retribution öreg mint az országút, meg fragmentált is, de ennek van a legújabb multija, 300-600 játékos, 1900000 környéki eladás
    Dawn of War III mint az év játéka, 400-900 játékos, 280000 eladás
    Men of War Assault Squad 2 mint közvetlen SD konkurens 3 év távlatából is, 1100-1800 játékos, 555000 eladás
    Call to Arms a MoWAS2 készítőinek új játéka Call of Duty körítéssel, 2 év Early Access után Dawn of War III-al és Act of Aggression-el pacsizhat 100-200(300 jobb napokon) játékossal(F2P már a játék btw), 70000+ eladott példánnyal

A tldr talán arra jöhetne ki, hogy nem érdemes rosszabb játékot csinálni az elődöknél, ill lehet érdemesebb gamer csíkos zokni gyártással próbálkozni, mert PC-s RTS/RTT-re aztán marhára nincs kereslet, 200k eladott példányt bukott Day-Z utánzatok szednek össze napjában kétszer
    Persze ez még mindig jobb mint amit a Slitherine és egyéb asswards grognard indie manufaktúrák kaparnak össze 5 játékkal, de RTS-ben úgy néz ki most nagyon nincs pénz.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2017.07.31. 03:07:16
  • ToxiMaxi
    Én is csak azért nem játszom vele mert most nincs annyi időm, meg találtam 1-2 új játékot de ahogy lesz újra időm tuti fogok vele játszani.
    Szerintem nagyon jó játék.
  • ThomasSpiler
    Szerintem jó játék lett, kb van 260 órám benne és még mindig nem untam meg, de hát nem vagyunk egyformák. :)
  • molnibalage83
    Én hülye/lusta voltam refundot kérni, mert hátha egyszer...
  • Kurfürst
    Én játszottam a bétával pár órát aztán refoundoltam és szépen visszamentem a Company of Heroest tolni.
  • molnibalage83
    A Wargame topikhoz képest elég hamar elült ez a gamma...
  • PanzerWolf
    Rendben köszi.Akkor megpróbálkozom vele.
  • ToxiMaxi
    Egy kis alap angol tudás kell hozzá de semmi komoly.
  • PanzerWolf
    Sziasztok!
    Tetszik a játék nagyon.Olyan kérdésem lenne, hogy mennyire kell hozzá angol tudás?
  • Porta
    a hint az nem az amikor tölt a játék és alulra kiirja a tanácsokat ?

• ThomasSpiler
    "Fixing the AT rockets' hint."
    itt mit javitottak? :)
  • ToxiMaxi
    Túl sok változás nem volt benne.
  • ThomasSpiler

CONTENT
    New “Duellists” 1v1 & 2v2/3v3 variants of the Carpiquet & Sainte-Mère-Eglise maps.
    Carpiquet & Pegasus now available in 10v10.
    New Axis vs. Axis & Allies vs. Allis 10v10 servers added.
    Spanish language added

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

FIXES
    Fixed a bug preventing the s.FH396(r) from firing at its maximum range.
    Fixed a bug regarding the Besa HMG's AP value.
    Fixed a bug hiding an allied unit's ghost' name & weapons.
    Fixed a bug instantly removing a dead infantry unit in a city block, instead of having it greyed first like others.
    Fixed a freeze sometimes occurring when deactivating some sound peripherals.
    Fixed a crash occurring with towed units.
    Fixed a bug allowing planes to fly through mountains after a diving attack.
    Fixed a crash for invited players occurring when the search started while looking for someone to invite.
    Fixed a bug displaying empty players' name with "NEUTRAL" in replays.
    Fixed a plane behavior bug: when one loses its target before entering on-map, it now exists the map through the proper air corridor.
    Fixed a bug displaying "LIVE" on a replay.
    Removed the ability to save a game after having surrendered, which resulted in a corrupted save.
    Fixed the "Level up" display in French.
    Fixing a display bug in the "lost password" window.
    Fixing the Destruction mode's hint.
    Fixing the AT rockets' hint.
    Once a solo mission is complete, the next one is automatically selected in the missions' list after the debriefing screen.
    Fixed a score display bug in the final German solo mission.
    Fixed some rare crashes or freezes.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

BALANCE

This patch focuses on generic balance issues, not individual divisions. A next one will be dedicated to individual divisions' balance.

Generic
    Decreased number of shots fired by 203mm & 210mm off-map artillery from 15 to 12.
    Increased off-map 356mm & 380mm artillery observers' price from 160 to 180.
    Reworked vetted autocannons which do not get RoF bonus anymore.
    Decreased (and standardized) "Ammo" loadout for flamethrowers.
    Decreased TNT explosives' suppression.
    Decreased artillery observers' range of vision from 1300 to 1000m.
    Decreased recon planes' refueling time.
    Increased all planes' repairing time.
    Decreased AA supply consumption.
    Reworked bombers' drop pattern, which is now more dispersed when the plane is suppressed.
    Increased single AA 20mm (FlaK 38 & Polsten)'s efficiency.

-------------------------------------

ALLIES
    Increased M5A1/Stuart VI & Staghound' accuracy by 1.
    Increased 25-pdr & Sexton's Rate of Fire.
    Fixed the M15 CGMC's .50 range (which was inferior to the other AA .50).

101st Airborne
    Increased M22's accuracy increase by 1.
    Increased M22 aiming time from 3 to 4 seconds.

6th Airborne
    Fixed the Paratroopers' speed.

-------------------------------------

AXIS
    Decreased ammo loadout for SPW 222, SPW 231 & SPW 232 from 300 to 180 rounds.
    Decreased FlaK 88mm's suppression.
  • molnibalage83

ANNOUNCING THE DUELLISTS UPDATE, NO TIME TO REST!

Gather your troops Commander, the war is far from over! The Duellists, our second major update for Steel Division: Normandy 44 after And Justice For All, is coming next week, on Wednesday, June 28th! You will have access to extra free content along with some awaited improvements.

This update will grant you:

Variants of two existing maps, Carpiquet and Sainte-Mère-Eglise, in both Multiplayer and Skirmish. They will be available in 1v1 ("The Duellists"... get it now?), 2v2 & 3v3 (The... Duellists?). A slight change of perspective can transform the whole gameplay.
    Two 10v10 maps. The Duellists will give you access to Carpiquet and Pegasus Bridge in 10v10!
    Dedicated servers. You heard us right. Your. Own. Servers.
    The game fully translated into Spanish. We hope that our Spanish-speakers who strongly asked for it will be happy!
    Your punctual dose of balancing. You are starting to get used to it, our teams have improved the game's balance after reading your comments and analyzing recent game statistic
  • ToxiMaxi
    Felvettelek.
  • LookUsArts
    Teged megtalaltalak, de Mortein -t nem talaltam.... ha csak nem egy brazil fekete fazon vagy :D

Amugy steam-en LookUsArts neven futtatnak :D