629
steel-division-2-gamescom-preview-01-hea
  • Paladin
    Na és? Attól még, hogy a korábbi, MP-re kihegyezett játékukat kevesen játszották a SP tartalom miatt, az nem jelenti azt, hogy egy single player játéknak nincs piaca.

Másrészt mi mást jelentenének be elsőként, ha nem azt, amiben más, mint az előző? ;) Nem lehet egy reklámkampányt azzal nyitni, hogy elmeséled ugyanazt, amit az első rész tudott. Annak az lenne az üzenete, hogy "hé fiúk, ki akarjuk adni megint ugyanazt átfestve, vegyétek má' meg" ;)
  • ToxiMaxi
    A készítők maguk vallották be, hogy kutya nem játszott az SP modokkal és felesleges idő volt kifejleszteni... Nem tudom most mégis miért egy SP modot jelentenek be elsőként.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.11.17. 12:19:52
  • molnibalage83
    Én az EE-t kb. 1 éve próbáltam ki. Hogy mit élveztek annak hadjáratán nem tudom. A '90-es évek totálisan agyonszkriptelt szintjén van. Ha mázlid volt, akkor elsőre rájöttél a technikára és győztél. Ha nem, akkor reset...

Volt egy olyan mission benne, ahol két dobtető volt. Próbáltam n+1 féle módon győzni aztán megnéztem egy YT videót. Csak az működött. Hát ennek aztán sok értelme van...

Az ALB és RD hadjáratai sokkal inkább megfelelnek annak, amit elvárnék egy ilyen játéktól. Azt, hogy a stratégiai és taktikai döntések is megjelenjenek.

Az RD nagy baja, hogy kb. semmi értelme a kétéltű hadműveleteknek csak a hadjáratokban, ahol annak fősodra miatt van kétéltű hadművelet, de úgy, hogy kb. ellenállás szinte 0. Akkor meg minek...
  • Paladin
    Csak hogy lásd, van más vélemény is: én a Wargameket is kizárólag a single kampány miatt vettem, és a SD-től pont azért táncoltam vissza az utolsó pillanatban, mert kidrült, hogy csak ilyen vicc-kampány van benne.
    Az új eddig tuti vételnek néz ki.
  • molnibalage83
    Annak sem látom sok értelmét, mert az MI ellen tökmindegy, hogy egy vagy két ember bohóckodik. Annak sokkal több értelme van, ha csatáról csatára emberek emberek ellen és az, hogy milyen taktikai áldozatokat vállalnak be stratégiai előnyökért.
  • ToxiMaxi
    Legalább egy szaros co-op lehetett volna benne de így eléggé gáz.
  • molnibalage83
    Mind az ALB, mind a RD esetén, ha egy nagy hadjárat lenne online játszható az mekkora lenne. Sajnos ebben nem lát fantáziát a készítőgárda. Persze ezt nehezebb lenne megcsinálni és adott közösség méret alatt életképtelen lenne. Nehéz lenne balanszolni, mert egy hadjárat tiszta játékideje 20-30-40 óra is lehet. Tehát lényegében fázisokra kellene bontani a háborút, de a játékosok számának ingadozása is nehézkesen kezelhető.

Én az RD összes hadjáratát végigtoltam, ha már van, meg utólag az ALB-ből is legalább a legnehezebbet, hogy lássam a difit. Az ALB még keményebb volt, mert ott nincs semmiféle reinforcement. Ami elveszett annak annyi. Az RD-ben, ha csak maradt 1 repcsi egy egységben, akkor fel lehetett tölteni újra.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.16. 12:38:19
  • ToxiMaxi
    Kár érte. Nagy dobás lett volna ha ez multi lett volna. Airland battle-nél nem pont azt mondták, hogy kutya nem játszott a sindle móddal? Most mégis mi változna...
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.11.16. 12:15:21
  • molnibalage83
    Hírek a 2. rész SP Dyn. hadjáratról.
  • molnibalage83
    Kiírtam a fórumra, hogy alkalmazzák a rendszert az WG-re és insta övék a pénzem.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.08.31. 10:32:36
  • ToxiMaxi
    Nagyon bízom benne, hogy multi lehetőség lesz mindenhol.
  • molnibalage83
    Számomra még az nem egészen világos, hogy a stratégiai része solo vagy MP is lehet.
  • ToxiMaxi
    Várós nagyon. Instant vétel lesz, ahogy lehet.
  • molnibalage83
    Még anyag.
  • molnibalage83
  • molnibalage83
    Aztakurva.
  • ToxiMaxi
    Én anno sokat játszottam csapattárssal és nekem ez a rész is nagyon bejött. Biztosan megveszem majd a 2. részt is. Egyetlen problémám volt mindig is, hogy azok ellen, akik a tüzérséggel nagyon jól játszottak nem igazán tudtam mit kezdeni. Ha tank, gyalogos vagy mondjuk AT ágyú összecsapás volt, abban megálltam a helyem, repülőkkel elvoltam de nagy bánatomra, mindenképpen vegyes paklit kell hozni, még csapattársak mellett sem tudod megengedni a specializációt.
  • molnibalage83
    Én legfeljebb a 2. részét fogom megvenni. Az eredeti kiadás nekem felejtős. Alapvető koncepcionális hibák vannak benne és pont úgy nincs léptéke az összecsapásoknak, mint WG-ben az 1v1 meccseknek.
  • ToxiMaxi
    Valaki még játszik a játékkal?
    Rég nem játszottam, jó lenne kicsit csapatban játszani.
  • ToxiMaxi
    Hát igen egy global map-en hadjárat multiban az bitang jó lenne. De ha csak single vagy 1v1 lesz akkor az nem fejlődés.
  • molnibalage83
    Hát én pedig imádtam az ALB dinamikus hadjáratát, ahol hatással volt az, hogy mit vesztettél el és mi maradt a következő csatádra. Az is számított, hogy hiába volt sok egysége egy csapatnak, a kezdő CP és generálásának sebessége alacsony volt, mert kimerült a támadóerő. Az RD hadjárat motorja is kurva jó, csak ha az AI kőhülye...

Egyszer tudtam pár órán keresztül MP-ben tolni hadjáratot ember ellen ALB-en. Kikaptam, de akkor is kurva jó élmény volt. Az elején elbaszarintottam dolgokat, de a végén sikerül szépítenem pár kulcsfontosságú killel, ahol a légierővel aztán már tudtam jól operálni, csak addigra sok területet vesztettem.

Az én szememben bűn, hogy nem csináltak online hadjáratokat az RD-vel, mert pl. 10v10-nél még a kieső emberek helyére lépéssel totálian életképes lett volna.

Mert ezzel kvázi MMO szintre léphetett fel volna a WG, helyette meg van 1000 alatti RD játékos és 200-300 StDv...

Mindezt úgy, hogy az ALB motorja elve alkalmas volt MP-re.

Ez alá lehetne tenni custom battle group toolt, ami csak belefér.
    Az engine is reszelhető lett volna tovább, hogy még jobb legyen a modellezés.

Nem tudom szebben leírni, az Eugen egyenesen balfasz, hogy ezen lépéseket nem lépte meg. Ha meg a jogtulaj nem engedte ezeket - ha volt ilyen - akkor meg szarjanak sünt.
  • ToxiMaxi
    Ebben az az érdekes, hogy korábban a dinamikus kampányt pont azért vetették el, mert kutya nem játszott vele az ALB-ben. Remélem ezúttal legalább többjátékosra vagy coop-ra csinálják, úgy lenne értelme de egy single kampány engem annyira nem érdekel.
  • molnibalage83
    Van egy topik dinamikus kampányról. Lesz a 2-ben? Én erről nem találtam semmit.

szerk:
    2. oldalon.
    A végén még játszok vele...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.07.28. 20:06:59
  • Montanosz
    Egy új theatre of war részt szivesen vennék inkább tőlük, bár az assault squadot is kitoltam...jobban bejön a mikromenedzsment hogy az elesett katonák fegyvereit fel lehet venni meg elfoglalni az ellenséges járműveket. annak idején jórészt a lengyel meg francia hadjáratot is a zsákmányolt cseh harckocsikkal vitte végig a német hadsereg
  • molnibalage83
    Nem ismerem a szériát, de nagyjából értem a kommentet. Köszi.
  • s1lkforrent
    "Ezek után efelé elmozdulni.."

Nem tudhatjuk mi van a háttérben. Eddig minden játékuk kiadók alatt jött ki, így a jogok is náluk pihennek, viszont az Eugen kapcsolata az Atari / Ubisoft / Focus Home / Paradox branccsal kérdéses. Simán előfordulhat hogy a Steel Division "bukása" után a Paradox aprópénzért nekik adott mindent, míg egy R.U.S.E., vagy Wargame folytatásra a gatyájuk ráment volna.

Pl a sikeres Men of War Assault Squad 1-2 után a fejlesztő Digitalmindsoft szívesen vitte volna a Men of War IP-t, de a ruszkik az összes veséjüket elkérték volna érte. A brand ereje miatt nem mertek WWII saját GEM motoros játékot csinálni, hisz az 1C bármikor csinálhatott volna még egy szar Strafbat vagy Vietnam szintű izét, aztán ment volna egymás gyilkolászása. Így mentek modern warfér irányba, ahol gyorsan kiderült hogy a GEM motor a szükséges új találmányokat nem tudja lekezelni(pl MoWAS2-ben egész jól működő mm-re mért RHA péncéltörési rendszerbe az világért nem bírták belebarkácsolni a kompozit meg reaktív páncélokat, kismillió új lövedék típust, ilyesmik), nekiálltak hát belepatkolni minden új szart pénzt és emberórát rápazarolva, aztán a végén kiderült hogy a célcsoport felének már maga a modern hadviselés sem tetszik(a maga lényegesen gyorsabban ölő fegyvereivel), egyszerűen csak egy új Men of War rész kellett volna a ruszkiknak és európai játékosoknak egyaránt.

A vége a történetnek már látható, a Call to Arms már most egy kisebb bukta lett, pedig még kész sincs(Early Access ugye), a DMS meg megy vissza 1C alá újabb Men of War játékot kalapálni. Ami mind megelőzhető lett volna, ha megkapják a jogokat, de fityiszt kaptak.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2018.07.26. 21:41:28
  • molnibalage83
    Az ALB szintjén van majdnem a StDv úgy, hogy RD elnyomja az ALB-t és az ALB 5 éves. Ezzel kb. az oroszokat vonzzák be. Ez kevés. Persze minimál munkával ez jön ki...

Én tavaly óta fel sem tettem, alapvetően elhibázottnak tartom az egész StDv koncepciót. 10 óra játék után feladtam.
  • ToxiMaxi
    Remélem többen játszanak majd vele, mint a mostanival mert szinte nem is lehet játékot találni.
  • molnibalage83
    Elment az eszük. A 4+ éves WG:RD játékos állománya nagyobb, mint az alig 1 éves StDV-é. Ezek után efelé elmozdulni..
  • s1lkforrent
    Steel Division 2: Command your Army, Fight your Battles!

"We are proud to announce Steel Division 2, the sequel to the critically-acclaimed Steel Division: Normandy 44, and, the first of our games to be developed and published all by ourselves!"

Steel Division 2 Official Website
    Eugen Systems (brand new) Official Website
  • molnibalage83
    Lesz valami update. Ha valaki játszik ezzel egyáltalán. A beta óta nem vettem elő...
  • molnibalage83
    A HoI totálisan más szint. A WG-t azért imádtam, mert teljesen egyedi és jó volt a korszak. Az ALB hangulata a korszakválasztás miatt fenomenális volt. Aztán sikerült teljesen elkúrni az egészet a Navy-vel és az era shift-tel.
  • ToxiMaxi
    A tank oldalba lövésnél van szerepe, meg a fedezékeknél, mondjuk bokor, házak, stb.., és a pontos manőverezésnél. Azért SD nél mindkettő játszik a madártávlat és a bezoomolás is. Szerintem 2018-ban, amellett, hogy a taktikai mélység és a megfelelő AI és az élethűség a legfontosabb, el kellene érni egy bizonyos grafikai szintet is.

Mindenesetre a lényeg az, hogyha az Eugen kiesik, akkor nem nagyon tudom mi jöhet szóba stratégiai játék terén, ami nem grand strategy mint mondjuk a Hearts of Iron.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.02.16. 14:11:31
  • molnibalage83
    A WG sorozat szép grafikájának kb. tactival és replay esetén van funkciója. Az esetek 99%-ban kb. az ikonokat látod és mozgatod. Ergo sokkal csúnyább graf esetén se lenne gáz.
  • ToxiMaxi
    Az elég nagy probléma, mert kb. a nagy büdös semmi van ezen a téren. Ők legalább grafika és játékélményben egyformán jók voltak. Sajnos egyre kevesebb a stratégiai játék. Van indie felhozatal persze de azok grafikailag még az őskorban vannak és ezzel nem azt mondom, hogy a grafika az első de fontos része a játékélménynek.
  • molnibalage83
    Olvastam. Sajnos nem azért megy a sztrájk, hogy legyen új WG...
    Nekem ebből az tűnik ki, hogy a StDV nem hozza a zsét...
    Ennek csúnya vége is lehet...
    Lehet, hogy az Eugen végét látjuk?
  • PetruZ
    A francia Eugen Systems 21 alkalmazottja sztrájkba lépett az elmaradt túlóra kifizetéseik és a munkaszerződésük egyoldalú módosítása (alacsonyabb besorolás, alacsonyabb bér) miatt. (A fórumon is van már róla téma.)
  • molnibalage83
    Patch, ha valaki még tolja ezt...
  • molnibalage83
    Új DLC.
  • ToxiMaxi
    Ez egész jól hangzik.