629
steel-division-2-gamescom-preview-01-hea
  • molnibalage83
    Na, megnézem a többi szövi decket is, de komoly hk nélkül...
  • molnibalage83
    Tökmindegy, nem győztünk...
  • ToxiMaxi
    Mármint, hogy döntetlen lett.
  • molnibalage83
    Még április 8-án csináltam ezt. Mégis kikaptunk...

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.10. 20:29:49
  • ToxiMaxi
    Egyébként minden, amit mond egyetértek vele. Bug-ot már ismerik a fejlesztők, ezért biztosan javítani fogják. Viszont a franciákkal tényleg kell valamit kezdeni.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.10. 09:05:03
  • ToxiMaxi
    Jó játékos kezében így néz ki a francia deck.

• ToxiMaxi
    Azzal nincs gond. Csak ez alapján a meccs alapján nagyon elhamarkodottan ítéltél. Járműveid azért vesztek el mert 3 játékos hirtelen behozott top egységeket. Stuart vs 88-as AT elég egyoldalú csata. Repülődet azért lőtték le mert az enemy spawn mellett voltál az 1 szem lévédelmed pedig kifogyott a lőszerből.

Egyébként erre a játékstílusra kell számítani, hogy szövivel A-ban erős leszel, C-ben pedig visszavernek a németek tehát védekezned kell. Tehát A-ban elég előnyt kell összerakni, hogy a C-ben meginduló németek ellen elég legyen a győzelemhez.

Németek miatt annyira sírnak a fórumokon (mert gyengék), hogy a Luftlande biztosan lesz erősítve. Amcsik szerintem egész kiegyensúlyozottak. A franciák a rush taktika miatt baromi erősek. Az angolok (skótok) meg alapból táposak.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.10. 07:42:52
  • molnibalage83
    A személyes véleményed az a replay alapján, hogy azért értem a játék mechanikáját?
  • ToxiMaxi
    Neked 1 légvédelmed volt az is kifogyott ha jól emlékszem a lőszerből. Nagyon rizikós úgy támadni, hogy az spawn pontján vagy mert nem tudsz elmenekülni. Én mindig 2:1-hez arányt tartom az én javamra vadászból vagy 3:2, 4:3 azokból jól jövök ki vagy becsalom a saját légvédelmi zónám felé az visszafordítja és akkor támadok.

1vs1 az persze szerencsejáték de mégis mi alapján kellene eldöntenie a gépnek?
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.09. 20:58:03
  • molnibalage83
    Láttad mennyit ér a vadászom. AAA + vadász nem lőtt le semmit. Az én vadászomat meg cirka 4 sec alatt lőtték le. Pont olyan szerencsejáték, mint az RD 1v1 légiharca...
  • ToxiMaxi
    Légvédelem csak nagyobb csomagban hatásos 1 el kb semmit sem érsz 2-3 már jobb de akkor se killt csinál hanem visszafordítja az ellent és ekkor kell a saját vadász, ami leszedi.
  • molnibalage83
    Elfogyott a lőszer? Nekem nem tűnt fel. Az sem, hogy az elején kilépett valaki. Én mentem előre szépen, ezt most már te is látod. Lényegében 0 vesztességgel kiirtottam egy játékos teljes állományát. Azt sejtettem, hogy nem egy ember hívott be egyésget - nem néztem vissza - de hogy 3... Naná, hogy esélyem sem volt

Csak valahogy mindig kreténekkel kerülök egy csapataba... Eddig 9 játékból NULLA győzelmem van. Egyszer győztem volna, akkor meg összecrashelt a játék...

Ezek alapján én azt mondom, hogy azért elég jól sikerült megérteni a mechanikát, csak nincs szerencsém...

Az AT ágyúkat próbáltam németekkel előző játékban. Insta megölte őket minden szar... A AAA löveget szeretem, mert iszonyatosan tűzgyorsasággal képesek mindent szarrá stunolni. Viszont mindegyik szart sem ér az első csata után, mert csigalassúak a deploy után...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.09. 16:21:53
  • ToxiMaxi
    A csapattársak kretének voltak, már a legelején kilépett 1 tőletek és a bal szárny emiatt tök üres volt, a maradék két csapattársad meg valami miatt nagyon szorosan volt egymás mellett. Amikor visszaszorítottak téged azt 3 játékos egységei csinálták. Egyszerre bevásároltak egy 75-ös, 88-as AT ágyút meg egy stug-ot, amik mindent kilőttek de nem is csoda + jött a német légierő. Nagy része azért volt mert tőletek kilépett 1 és a németek szabadon mászkáltak. Annyiban csinálnám másképp, hogy több AT ágyút kell venni és a bokrokba gyalogságot, mégpedig AT gyalogokat. Supply truck sem ártott volna mert az egységeid közül sokan kifogytak a lőszerből.

Nehéz értékelni mivel ez nem volt egy tiszta csata de arra számíts, hogy ha visszaszorítod az ellent, akkor a spawn pont mellett nagyon könnyen tud rád csapást mérni mivel az utánpótlása ott van helyben. Szinte lehetetlen a map szélén leszedni a csapásmérő repcsiket is. Csak úgy megy ha járőrözöl a közelben néhány géppel. De itt az se működött mivel hirtelen több játékos hozta az egységeit veled szemben. Itt a csapattársakon ment el a meccs. Ha egy kicsit kevésbé vagy agresszív és van mélysége is a frontodnak, akkor ez kevésbé okozott volna gondot. Illetve arty kell még és több légvédelem.
    Ha ilyenek a csapattársak, akkor csodát ne várj.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.09. 15:55:45
  • molnibalage83
    Köszi.
  • ToxiMaxi
    Ha hazaértem ránézek.
  • molnibalage83
    Elvileg ez a meccs volt az.
  • ToxiMaxi
    Játékon belül a profile->replays és vedd ki a pipát azok mellől, amit
    fel akarsz majd tölteni mert alapból cloud-ban van

c:\felhasználók\felhasználóinév...\Mentett játékok\EugenSystems\SteelDivision\*.rpl3

Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.09. 06:32:07
  • molnibalage83
    Hova teszi a replay-t ez a cucc?
  • ToxiMaxi
    Ezt találtam a fórumon az egyik devtől:

(Ez a M8 Greyhound Scout Rush needs to be nerfed topicban volt)

"The dodge bonus with XP is a bug. Accuracy should be buffed instead."

"It will make combat recon less effective as infantry rockets and AT guns will destroy them more often. The .50cal will be more efficient but that won't change much. When you face a vehicle push your objective is to deal as many damage as possible before being overrun."

Reméljük ez nem csak az AT gunok bazookák vs páncélozott járműveket érinti, hanem mindent
  • molnibalage83
    A tegnapi meccset a többiek bénáztak és az elején, ezért pillanatok latt 60% az ellené lett. Én nyomtam vissza egyedül az térkép szélén az ellent.

A behozási zónáját két felől fogtam meg és inta kilőtte két hk-mat. Ezzel nem lehet mit tenni... Mázli. És ez az, ami túl nagy faktor a játékban.
  • ToxiMaxi
    Korábban tudtad blokkolni a behozó zónát, ha odaparkoltál valamivel. Most nem tudom, hogy működik-e ez még. Tesztelni kellene. Ha nem akkor érdemesebb visszavonulni vagy úgy körbevenni, hogyha a nagymacskák jönnek, akkor legyen lehetőség oldalba lőni őket. Franciáknál egy halom M10-el ez nekem szokott működni, pláne ha a Spitek visszavonulásra késztetik a tankot, akkor szabad préda. Arra kell figyelni, hogy állandó nyomás alatt legyen és ne tudjon kigazdálkodni egy hatalmas blob-ot mert, akkor tuti letol. Meccs végére engem is mindig visszább szorítanak. Nincs ezzel gond ha az "A"-t rendesen megnyerjük +2-vel vagy legalább "B"-ben majdnem végig +1-ben vagyunk. Visszavonulás része mókának. Pláne ha nagyon ráharap az ellen a támadásra, akkor tud neki nagyon fájni, hogy oldalba lövöm és máris nincs Panther.
  • ToxiMaxi
    Olvastam egy jó taktikát légi fölényre. Franciákkal Spitek A-ban okosan játszva leszednek mindent. B ben még több Spit vadász (semmi bombázó csak vadász) egészen addig, amíg az ellen nem hoz annyi légvédelemet, ami már veszélyes lehet (német légvédelem elég gyenge a 88-as flak kivételével, ami C-ben jön csak), ezután szigorúan saját frontvonal felett járőröztetni a saját vadászokat. Ennek az előnye a gyors reagálás. Ami átjön lelövöd. Csapásmérő egységei labdába se tudnak majd rúgni. Természetesen minimális légvédelem 3-4 üteg, viszonylag egy csomóban kell majd. Meg arty, hogy zaklatni tudd a légvédelmét. 10 v 10 persze más tészta de az ennél kisebb meccsekben nagyon jól működik.

Amcsikkal még nem teszteltem de nemrég nerfelték kicsit a német vadászokat (FW lassabb lett). Ott is működik az, hogy saját frontszakaszon járőrözni csak kicsit hátrébb és nagyobb mennyiségű légvédelem kell és akkor lecsapni, amikor már látszik, hogy nem sok kell nekik a visszaforduláshoz. Mustangok gyorsak elkapják a visszavonulót csak időbe kell visszahívni őket nehogy az ellen csapdába csaljon. Ha már egy gépet leszedsz támadásonként veszteség nélkül az ellen nagyon hamar vissza fog venni.
  • molnibalage83
    Nekem eddig egy szövi deckem van, az armored. Én nem rust csináltam, de A fázisban letoltam az ellent. A másik probléma a játékkal pont a fázis. A B fázis eljöveteléig a térkép szélére toltam az ellent. Szuper. Csak itt nincs behozó zóna capture. Behozom a Jumbot, ami mire odaért szétszedték az egész csoportomat.... Vastaps... Tehát kurvára nem éri meg áttörni és egy irányan előremenni emiatt a picit idióta rendszer miatt. Elvonulni sem lehet, mert akkor meg feladod a területet.

Az alap dinamika nincs rendesen balanszolva...

Este 9 felé leszek otthon, felrakom akkor.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.08. 11:34:53
  • ToxiMaxi
    Hogy a németek OP-ok ezt tőled hallom először. Nézz fel hivatalos fórumra, ott mindenki, köztük én is azt gondoljuk, hogy a szövik OP ok de nagyon.
    Rakd fel a visszajátszást és megnézem. Mostanában csak szövikkel azon belül is a csigazabálókkal játszok. Most közel 50%-os a W/L arányom de mióta kevesebbet játszok a németekkel hoztam majdnem 10%-ot az arányon pozitív irányban. Elképesztő táposak a szövik és olyan rusht lehet tolni a franciákkal, hogy az ellenfél köpni nyelni sem tud. Épp ezen megy a vita mert szerintem is nerfelni kellene ezt a rusht, mert nevetségesen egyszerű megcsinálni.

Próbáld ki a németeket rendes conquestben vagy 5-10 kör erejéig és akkor látni fogod, hogy mi az alap taktika a szöviknél.

Konkrétan a Franciákkal szemben egy német légierőnek sincs esélye. 125-be kerül a spit és egy tonnányit lehet belőle hozni.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.08. 11:33:09
  • molnibalage83
    Feltehetem a replay-t a tegnap játékról, és akkor kielemehetitek, hogy mi és hol lett elrontva. Mert addig NULLA veszteséggel toltam le az ellent a térkép széléig, amikor jött a B fázis és kb. egy komolyabb, néhány kisebb egység és egy gép le is tartolta az összes egységem. Úgy, hogy körbe volt véve az ellen. Nevetséges...
  • molnibalage83
    Addig még próbálkozok vele, de ha addig sem lesz javulás, akkor én ezt részemről dobni fogom. Felrakhatom a replay-t hogy látszódjon mi a gond...

Az is vegytiszta jele a balansznak, hogy minden lobby-ban mindig a német oldal telik be. Navajon miért... Hát azétr, mert OP-k. Az A fázis után a német hk-k és AAA + vadászok sokkal erősebbek.
  • ToMy_
    Early Access-t lehet refundolni.

"Visszatérítés elővétel esetén
    Mikor elővételben vásárolsz terméket a Steamen (és előre fizettél a termékért), a termék megjelenése előtt bármikor kérhetsz visszatérítést. A szokásos 14 nap / 2 óra visszatérítési periódus szintén érvényes, a játék megjelenési időpontjától kezdődően."
    Refund feltételek
  • molnibalage83
    Jó, most már szinte biztos. Ez a játék egy fos. Kár érte. Egyszerűen nevetséges, hogy mekkora faszságok vannak benne.

A valóságban nem létező LW lemossa az égről a AAA támogatott USAAF vadászerőt. Kemény...

Szépen taktikusan letolom az ellent A fázisban, aztán behoz 2 db német tankot B fázisban - esélye nem volt még a Jumbonak sem odaérni, és a USA tank deck kétvállra fekszik... Köszi...

Nekem ebből egyszűren elegem van. Cirka 10 játék után semmiféle sikerélményt nem tudok vele elérni, mert amikor végre menne, akkor vagy CTD vagy a csapattársak gyökerek. Csak felbassza az agyam a mérhetetlen szerencsejátéka és mesterségesen gerjesztett hülyeségei...

A lehetséges lenne eladni Steames játékot eladnám ezt a vackot.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.08. 00:02:56
  • ToxiMaxi
    Más de ez már egy kicsit töményebb:

A sherman 75 with no veterancy fires at something for the first time at 999 meters.
    It has 5 accuracy, which is modified -1 due to no veterancy.
    a 2d6 is rolled, if it at or under 4 (a 1 1, 1 2, 2 1, 2 2, 3 1, 1 3) it hits. As there are 6 possible successful rolls out of 36 total combinations the chance to hit is 6/36 or approximately 16%.
    Each veterancy level accuracy is increased by 1, so a single veterancy unit behaves as you would expect its accuracy value to intuitively.
    Each shot fired without moving at the same target increases the accuracy by 1, up to +2 I think, so the third shot and onwards is the maximum accuracy.

Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.05. 12:34:03
  • molnibalage83
    Ezt nem tudják modellezni, ehhez korrekciós faktor kéne. Tehát ne pusztán AP vs AV legyen, hanem a pen %-on túl adott szögnél lepattanási valószínűség is. NEm világos, hogy akkor +/- 30 fok vagy +/- 60 fokról van szó...
  • ToxiMaxi
    Ez a 60+ fok annyira nem jó szerintem, hiszen az éles szögben álló páncélzatról ugyanúgy lepattanhatnak a lövedékek, nyilván ez nincs szimulálva de lehetne ez a szög nagyobb is.
  • molnibalage83
    Ez alap dolog, ebben semmi új nincs... A baj az, hogy a jelek szerint ez is bugos vagy röhejesen szarul van beállítva az érték...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.05. 09:10:35
  • ToxiMaxi
    A tankoknak nincs igazi hitbox-a, ehelyett szöget számol a program. Tehát ha a becsapódási szög nagyobb mint 60 fok az már a jármű oldalát találja el.
    LINK
  • ToxiMaxi
    Repülők kevésbé tudják kiszedni a földi célpontokat, legalábbis a vadászok biztosan.
  • molnibalage83
    Nekem két nagy lövegem dolgozott és egy teherautó végtelen lőszerrel látta el őket...
  • ToxiMaxi
    Mai patch, amit tegnap nem sikerült berakni azt pótolták:
    UK:

* Humber Mk.3's BESA 15mm MG AP removed

------------------------------------------------

GERMANY:

17.SS:
    * Sdkfz 7/1 (Flakvierling) availability per pack increased from 1 to 2 in B and from 2 to 3 in C

12.SS:
    * Wirbelwinds are now available in phase A and B
    * Flak 38 are now available in packs of 3 in phase A and packs of 5 in phase B
    * Sdkfz 251/17 are now available in packs of 3 in phase A and packs of 5 in phase B

------------------------------------------------

And a few more:

GENERIC:
    * Minor loadout corrections on Shermans, Stuart, Scott, Wolverine, Königstiger
    * Artillery resupply cost increased

A tüzérség supply ára növekedett, ez mindenképpen jó.
  • molnibalage83
    Konkrét formulát nem, de legalább ökölszám lehetne....
  • ToxiMaxi
    Viszont érdemes lenne a hivatalos fórumon feltenni ezeket a kérdéseket. Hátha van olyan, aki már megfejtette ezeket vagy esetleg válaszol egy fejlesztő.
  • ToxiMaxi
    A konkrét formulát nem hiszem, hogy kiadják. Max. csak teszteléssel tudod visszafejteni.
  • molnibalage83
    Az, hogy az egyszámjegyes base ACC-ból, hogy lesz számolt chance to hit. Tehát a morális csík mikor mennyit módosít, mennyit ad hozzá az egység saját XP-je (csillag), a parancsnok XP-je, stb.