629
-
ThomasSpiler #270 Valaki tudna ezzekre válaszolni?
1 valaki tudja hogyan tudom behivni az összes vadászom max 2 kattintásal?(ne egyesével keljen)
2 ha a 10 emberből álló csapatból 5 meghall, akkor a tüzerő is kb felezödik? (illetveha a lánszoros egységnél meghal a lángszoros(ha megtud) akkor nincs lánszorosom)
elöre thx -
ToxiMaxi #269 Minden stratégiai játékban van szerepe, még a körökre osztottban is (ott is van timer) ;) -
Paladin #268 Stratégiával kapcsolatban ha már felmerül az APM, régen rossz ;) -
ToxiMaxi #267 Egy bizonyos szint felett már csak a stratégia számít. Strarcraft-ra is azt mondják, hogy egy bizonyos APM felett már jobban számít a stratégia, pedig az aztán a kattintgatós játék.
Biztosan megnézem a kampányt de az előre script-elt dolgoktól meg én hányok.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.21. 15:57:40 -
Paladin #266 Kinek a pap, kinek a papné. A wargame-t is single miatt vettem meg, úgy játszottam, úgy élveztem.
Nem mindenki szereti ügyességi játékká butított stratégiát, és multiban azt kapod.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2017.05.21. 15:00:59 -
ToxiMaxi #265 Csak a SP miatt ezt a játékot nem szabad megvenni. Sőt azt mondanám, úgy sem szabad ha nincs kivel játszani. Csapatjátékként kommunikálva sokkal jobb. -
Paladin #264 Hát ja. Nyilván nem fogják azt mondani, hogy "mivel hosszú távon úgyis a multi érdekli az embereket, ezért úgy döntöttünk, hogy a SP módot leszarjuk" :)
Azért most örülök, hogy pont nem tudtam megvenni, amikor április elején megnyílt a lehetőség.
Ebbe a preorder csapdába most simán beleestem volna. -
ToxiMaxi #263 -
ToxiMaxi #262
-
ToxiMaxi #261 Meglehetősen unalmasnak tűnő német divízió
-
ToxiMaxi #260 Azt mondták, hogy kutya se játszott az ALB hadjáratával (legalábbis a coop részével) viszont rengeteg fejlesztési időt elvett. Gondolom ezért van ez. -
#259 Engem nem érdekel a történetmesélés. Az ALB hadjárata kurva jó volt, mert egymás ellen is tolható volt, az RD-nél sajnos ez elveszett...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.21. 11:38:59 -
ToxiMaxi #258 Ezt írták korábban is, hogy visszatérnek a lineáris kampányhoz mert úgy jobban tudnak történetet mesélni vagy mi volt a hivatalos indoklás.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.21. 11:02:11 -
Paladin #257 Ez lesz a kampány? Pár mission egymás után?
A wargame kampányok után ez kurva nagy csalódás, ez nulla. -
ToxiMaxi #256 Jópofa ez a kampány. Viszont a játékosra mindent lehet mondani csak azt nem, hogy tudná hogyan kell játszani vele. -
Porta #255 kampány első pályája
-
Porta #254 101 Airborne
Utoljára szerkesztette: Porta, 2017.05.21. 07:27:40 -
ToxiMaxi #253 Elég erősnek tűnik a Panzer Lehr
-
ToxiMaxi #252 Nekem nem szokott ilyen gondom lenni, mondjuk én mostanában főleg a Franciákkal játszok. Ott van M10 szarásig. Elbújtatom őket több helyen és oldalba lövöm az ellent, ahogy lehet. Fontos, hogy A-ban a terület a te uralmad alatt legyen és akkor ez kevésbé gond. Nyomni kell A-ban, hogy B-ben legyen hely manőverezni. Némettel én sokkal kevésbé tudok játszani, mondjuk nem is játszom velük sokat. Igaz most, hogy az Ig18-at felfedeztem lehet fogok velük többet játszani. -
#251 Szövi oldalról én eddig a páncélos kivételével nem tudtam olyan decket összerakni, amivel el mernék indulni. A B fázisban a német páncélosok ellen egyszerűen nem lehet AT ágyúkkal küzdeni... -
ToxiMaxi #250 XP-t nem kapnak menet közben az egységek. Mivel itt csak pár napos max 1 hétig tartó csaták vannak lemodellezve, ezért nem fejlődnek az egységek sem. Szerintem a nagyobb XP-s egységek lehetnének kicsit drágábbak és akkor az kiegyensúlyozná.
Én szerintem már 100 óránál járok. Nekem bejön a játék igazából specializálódnom kellene 1 div-re oldalanként mert minden divízió más játékstílust képvisel. -
#249 Az Eugen képtelen balanszolni rendesen, ezt már láttuk sajnos az RD-nél is úgy, hogy előtte pedig volt 1 évig ALB. Teljesen ötletszerűen képesek olyan marhaságokat csinálni, hogy az ember a fejét fogja úgy, hogy
mezei user is előre látja a hibákat, de nekik nem esik le...
és állítólag 10 éve játékfejlesztésből ének...
Vicc....
Harc közben kaphatnak XP-t az egységek? Ha nem, akkor az RD-t is sikerült alulmúlni a deck rendszerrel pedig azt az ALB-hez képest az eltérő stat és XP-vel úgy szétkúrták, hogy azóta is az ánuszát simogatja a WG...
Én pl. gyakorlatialg semmiféle variációs lehetőséget nem látok, max 1-2 kártyát lehet variálni a deckekben, tehát a játékban kb. annyi deck van, ahány BG és csá. Ehhez képest még az ALB-en is n+1 féle deckem volt egy nemzettel úgy, hogy koalíció nem is volt és az RD-nél, ha a közösség nem lett volna nettó idióta és nem csak A kat játékot toltak volna, akkor annyi deck volt, mint égen a csillag és használhatóak is.
Itt meg mindig a legnagyobb XP-s egységet kell gyak. berakni, mert annyira számít, a 1+ nemhogy a +2 csillag, hogy semmi értelme a mennyiségnek főleg, hogy szénné kell mikrózni mindent.
Én még mindig nem értem el a 10 órás játékidőt. Az ALB és RD odaszögezett a monitor elé, ezzel meg kb. akkor játszom, amikor agyilag már zokni vagyok kreatív munkához és nincs más ötletem... -
ToxiMaxi #248 Érdekes dolgot olvastam a hivatalos fórumon a 6th Airborne-al kapcsolatban. A-ban kapnak napalmos gépet, amivel akár vakon is fel lehet gyújtani mondjuk egy városba vezető utat ezzel meggátolva az ellent, hogy odaérjen. Készítők válasza erre a problematikára:
"This is the only division able to block a road with napalm and the only moment where it has a real impact is the phase A so it will stay. Each division has some unique stuff, if you're facing the 6th AB be prepared for this eventuality. If it's too powerful then the price of the plane will increase."
Baj csak az vele, hogy semmilyen skill nem kell a használatához, védekezni ellene nem igazán lehet mivel a bombázó gyors. -
ToxiMaxi #247 Ja majd kifelejtettem:
6th Airborne kap egy Pak 40-et A-ban 1 v. 2 csillaggal. 1200-as lőtáv. Nem mintha kellene nekik. -
ToxiMaxi #246 6th Airborne
Iszonyat tápos. Tetrarch Little John. 60 pont, gyors és 14 !!!!!! AP-ja van. Hátránya a kis páncélzat és a 800m-es lőtáv de ekkora AP-val mindent kilő. Szinte minden gyalog egység 2 csillagos éppen ezért jelenleg a legjobb minőségű gyalogsága van. Van Sniper-felderítő és olyan felderítő is aminek 10-es a strength-e, van füst és AP képessége is.
A sniper lőtávja 600m 10acc és 10-es rpm. Konkrétan felesleges HMG-t venni kiraksz egy sík területre 2 ilyet és ott gyalogos nem jön át. Konkrétan a német AA nem/alig tudta suppressálni, gyalogság tűzpárbajban nem bírt vele. Ha mellé teszel 1db 2 csillagos MG-t ott konkrétan csak artyval tud átjönni az ellen különben minden meghal
Repülőgépek: A-ban lelőhetetlen napalmos Mosquito. Tempestek 1-2 csillagos gépek és nagyon jók+ gyorsak 675km/h ezzel ha jól emlékszem a 2. leggyorsabb a játékban.
Arty megfelelő, tankokban kicsit gyengébb de van megfelelő AT képessége tehát ez nem jelent gondot.
Ezt a készítők nem gondolták komolyan. Franciával összeáll ez a divizió és olyan rush-t tudnak, aminek egyszerűen nincs ellenszere. A medium AI-t úgy vertük meg, hogy majdnem a spawn pontig szorítottuk. Pedig massolta rendesen a gyalogosokat.
352.Infanterie
Elsőre nem tetszett aztán gyakoroltam kicsit vele és egész kiegyensúlyozott. Ig18-al kell megtanulni játszani és akkor egész jó. Pz3 főleg gyalogok ellen jó. Légierőt specializálni kell. Ha nem csapatba játszol, akkor csak vadászt kell hozni mert szokás szerint elég gyenge a légvédelem egyedül a 88-as az, ami ér is valamit. Szokásos német taktikát kell vele játszani, vagyis nem kikapni nagyon A-ban, ami azt is jelenti, hogy nem szabad nagy veszteségnek lennie és szép lassan fel kell tölteni a frontot, hogy B-ben már legyen erő kimozdulni.
Gyalogosok olcsók de kb. annyit is érnek, kell melléjük az Ig18 vagy simán lekaszálják őket. F
Felderítő átlagos, semmi extra van egy gumikerekes jármű, ami elmegy egynek
Tankoknál semmi igazán használható nincs Pz3 gyalogok ellen jó meg azért mert commander, StuG az olyan amilyen, párban hozva commanderrel nem annyira rossz de az AT ágyúk hamar lekaszálják.
AT egy picit talán átlag feletti de az egy szem 88-as nem tesz csodát B-ben, főleg ha az ellennél van arty. C-ben jön a Jagdpanther 300-ért. A vicc az benne, hogy ha megengedheted magadnak, akkor már úgyis nyertél.
AA a 2db 88 kivételével kuka.
Repülők, kevés a hely ahhoz, hogy bármi értelmeset össze lehessen hozni. At Stuka B-fázisban jön 2 csillagosan brutális tud lenni viszont cserébe minden, ami arra jár 2mp alatt végez vele, lassú és valami miatt már félig telt moral csíknál visszafordul.... magyarán ha az ellennél van, akár csak 1db valamire való AA, akkor használhatatlan.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.18. 08:34:27 -
ToxiMaxi #245 NEW FEATURES:
2 new divisions : 6th Airborne & 352.Infanterie
2 new maps: Carpiquet & Odon
New British unit voices to replace some deemed "too Americans".
FIX:
Autosetting fix.
---------------------------------------------
GERMAN:
IG18 range increased from 800 to 1000
17. SS-Panzergrenadier
IG 18 now comes in packs of 4 instead of 3 in phase A
IG 33 is now available in packs of 2 in phase A
IG 33 now come in packs of 4 instead of 3 in phase B
80mm Mortars now comes in packs of 2 instead of 3 in phase A
Nebelwerfer 41 is now available in packs of 1 in phase A
Sk 18 removed from phase B
Sk 18 now comes in packs of 2 instead of 3 in phase C
21. Panzer
FK 18 removed from the division
A second pack of PzH Lorraine is available in phase B -
ToxiMaxi #244 Ja, a 2nd (US) infantry-val voltam. Szöviknél talán ők a leggyengébbek. Mondjuk hozzátartozik az is, hogy alig játszottam velük.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.16. 12:38:31 -
ToxiMaxi #243 Lehet az a gond, hogy én főleg 1v1-es méretű vagy 2v2-es méretű mapokon játszok 3v3, 4v4-et és a kicsi terület miatt az emberek artyznak agyba főbe. Bár azt se szeretem ha nagyobb mapon össze vissza AT-s felderítők lehetnek mindenhol meg elhagyott gyalogok mert nincs rendes frontvonal. -
ToxiMaxi #242 Tegnap nagyon csúnyán elvertek a németek. A taktikájuk az volt, hogy 3 csillagos JgPz-vel szarrá lőttek. Csapattársak miatt még előnyünk sem volt "A"-ban sem pedig én a saját szakaszom 60-70%-át minimum kontrolláltam. Aztán jött az ellenlökés ha jól emlékszem 222-est hoztak JgPz-vel együtt. Valami bitang erős volt a HE-je AT ágyúkat simán megette. Kb. közöm sem volt az egészhez mindent szétszedted és hiába volt légi fölényem semmit sem értem vele. Nem mondanám, hogy a németek hibája volt inkább az ellenfél használta ki nagyon a veterán egységek adta lehetőségeket. 3 csillaggal bitang kemény minden. Gyorsabban, pontosabban lőnek. Erre érdemes odafigyelni. No meg a rocket arty... Nem is tudom mi lenne ellene a legjobb védelem mert mindent szétkap, bénít. Valamit ki kell találni ellene mert nekem az arty spam a halálom. Repülők ellen már tudok játszani tűrhetően de az arty spam ellen nem tudok mit tenni. -
ThomasSpiler #241 btw, ha valaki szeretne multizni, steamen is felvehet:ThomasSpiler -
ThomasSpiler #240 Hello,
Létrehoztam egy facebook csoportot a Steel Divison: Normandy 44-hez, ha valaki szeretne csatlakozhat. :)
https://www.facebook.com/groups/902128496594158/ -
ToxiMaxi #239 FIX
- Recon vehicles' veterancy doesn't increase their speed anymore.
- Fixing a bug making recon units harder to hit the more experience they have. Recon vehicles now get accuracy bonuses with each veterancy rank instead.
- French AM-M8 RBFM ability to fire on the move with its 37mm removed
- KwK42, 17-pdr and Flak 36 guns' AP value reduced by one to match other guns' correction.
- Aim time fixed on allied AAA and vehicle-mounted Cal.50 as it was shorter than the other weapons.
-------------------------------------------------
GLOBAL
- Default conquest points to reach in multiplayer lobbies increased from 2000 to 2500
- More time limit options added to the lobbies : 35min and 45min
- Infantry protection when taking cover takes less time to be effective, resulting in a global decrease of lethality.
- Planes MG damage vs ground targets reduced (suppression remains the same)
- Tank guns' HE power set according to real-life converted TNT weight + shell speed (the faster the shell the less effective the explosion)
- 37mm guns' suppression & HE power decreased
- Allied 75mm guns' suppression & HE power increased
- Allied 76.2mm guns' suppression & HE power slightly decreased
- 17-pdr guns' suppression & HE power decreased
- KwK39L/42 and L/60 (50mm) suppression & HE power slightly decreased
- KwK40L/48 and L/43 (75mm) suppression & HE power slightly increased
- KwK42L/70 (Panther) suppression & HE power slightly decreased
- French Beutepanzer's 37mm and 47mm guns' suppression & HE power slightly decreased
- MULTIPLAYER GAME (in the second multi screen) renamed CUSTOM GAME to avoid confusion, since all options in this menu were multiplayer games.
ALLIES
- Vehicle-mounted .50 cal HMG accuracy reduced by 1pt
- Stuarts now aim faster (same change as with the Shermans in a previous patch, for same reasons)
3rd Armored
- Jumbo frontal armor reduced from 21 to 20
15th Scottish
- Churchill Mk.VII price increased from 165 to 180 (like the crocodile)
2e DB
- Phase A economy reduced from 105 to 100
- M8 Spahis price increased from 85 to 90
AXIS
- KwK40 & Stuk40 guns' accuracy increased from 5 to 6
- s.MG34 & s.MG42 range increased fom 600 to 800
- Pak 40 range increased to 1200m (AP value adjusted to 13 to match the increased range)
- Pak 40 price increased from 90 to 105
- Pak 43 price decreased from 130 to 125
- 50mm mortar range reduced from 900 to 700m, crew reduced from 4 to 3, speed increased to match infantry
17.SS PzGr
- IG.33 price reduced from 80 to 70
- Grille price reduced from 110 to 90
91.LLD
- Panzer 35H(f) price reduced from 55$ to 45$
- Panzer 39H(f) price reduced from 70$ to 60$
- Befehl Pz.III H are available in phase A
- StuH 42 are available in phase A
- FK 39(r) price reduced from 120 to 110
- FK 39(r) direct fire accuracy increased from 4 to 5
- s.Fh396(r) direct fire accuracy increased from 3 to 4
21.Panzer
- Panzer 35S(f) price reduced from 80$ to 75$
- S304(f) half track price reduced from 15$ to 10$ -
ToxiMaxi #238 HS 129 a Stuka után a legkönnyebben lelőhető gép. -
#237 Ez egész egyszerűen abszurd, semmit sem lehet tenni a LW ellen... Vicc... A HS 129 kétszer jön, kétszer instakillt tol. A jenki légierő egy supresst nem tud összehozni.... -
ToxiMaxi #236 [Q&A]
"How does stress affect accuracy?"
Extracted from DamageLevels.NDF:
10% Panicked = -1 to accuracy
20% Panicked = -2 to accuracy
30% Panicked = -3 to accuracy
40% Panicked = -4 to accuracy
80% Panicked = -4 to accuracy and morale = 0 = routing
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.11. 11:55:38 -
#235 Azért a jenki páncélos a kedvencem, mert az A fázisban két csillagos és parancsnoki tank és jármű is van és a 100 CP-s reconon is van autocannon. Emelleé van már M4 is. Olyan tűzerő, amivel szemben a németeknél kb. a Friefly van az A fázisban, de ekkora tűzerővel lehet pánikoltaltni, aztán kilövöd. Ezt meg is csináltam tegnap. Aztán persze a B fázisban a Jumbon kívül a többi hk. szinte szart sem ér... -
ToxiMaxi #234 Pedig a skótok a legjobbak. Ha parancsnokot viszel a jármű mellé, akkor pontosabban lő. -
#233 Az A fázis elején gyorsan kilőttünk mindent és az ellen ragequittelt. Viszont megitn olyan volt, hogy én kemény munkával gyakram le egy Friefly-t ami egy kb 900 méterről egy lövéssel insta megölte egy harckocsimat... Flankelve nekem persze az első négy lövésből egy sem talált...
Egy AT ágyúja is kb. második lövésre lőtte ki egy hk-mat. A saját AT ágyúm, mikro már nem számított 5. lövésre sem talált be...
Azért így picit nehéz lenne egyes esetekben.
Aztán jött egy teljes kifagyásos játék. Remélem kiadáskor resetelik a statokat majd...
A jenki armored decken kívül a többit egyszerűen kipróbálni sem merem olyan szinten nincsenek járművei...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.11. 10:44:50 -
ToxiMaxi #232 -
#231 Whoa, első győzelem. :)