629
steel-division-2-gamescom-preview-01-hea
  • molnibalage83
    Ez kb. az WG EE szintje lesz. Ha sikeres lesz - nem, mint a totális bukta AoA - akkor iegn valószínű, hogy lesz keleti frontos kieg, vagy Észak-Afrika vagy akár Olaszország.

Igaz, hogy mostanában kicsit zsúfolt lett az életem, de engem valahogy nem bűvölt el a játék. Az ALB anno rabul ejtett, de rohadtul és a RD alatt is tartott a lelkesedés egy ideig. Ezt megvettem és egy deck összerakást leszámítva az új patch miatt nem játszottam vagy 10-12 napja a játékkal...
  • ToxiMaxi
    Végleges verzióban 15 pálya lesz és közel 400 egység.
  • molnibalage83
    Hivatalos magyar név? Ez nem olyan dolog, hogy bármi hivatalos. És most is decknek hívom és decktípusok vannak.

Partaszállás nem lesz, mert nincs naval. Kétéltű van.
  • ToxiMaxi
    Kis AI elleni tesztelés után, még mindig azt gondolom, hogy egy normál 30-40 perces 2000-2500 pontos conquest-en a szövik az erősebbek.
    Egyébként érezhetően laggolt a játék nekem, nem tudom más is észlelte-e ezt?

Az AI-n is fejlesztettek, most már használ arty-t és smoke-ot is. Igaz néha kicsit furán de használta. A két új hadseregcsoport (mi ennek a hivatalos magyar neve Molni?) egész jó, változatos egységek vannak, megjelentek a kétéltűek is, bár az új Omaha pálya nem valami nagy újdonság, elsőre azt hittem itt lesz partraszállás de nem, mégcsak nem is a partról indulunk. Pedig jó lenne egy olyan játékmód. Remélem lesz is.
  • molnibalage83
    Na, amúgy sem játszottam 1+ hete, szóval ideje.
  • ToxiMaxi
    Patch:

CONTENT:
    2 new divisions: 2nd US Infantry Division and 17. SS Panzergrenadier Division
    1 new map: Omaha, from 1v1 to 4v4

AUTOSETTING:
    Autosetting is now quicker, especially for high configuration

DEBUG:
    Fixed a rare crash when a multiplayer game was launched while a player was still in the battlegroup interface
    Infantry can fall back when it is pinned down while being in a building
    FW 109 G3 now correctly drops his bombs on the target
    Rifles now play a sound when firing
    Fixed a rare bug when a unit could teleport while being unloaded on the edge of some maps

TUNING:

FIX:
    Fixing the wrong range displayed by some AA units.
    Fixing an issue preventing the P-47 from firing all its rockets in one single attack.
    Tri-Polsten's lethality reduced.
    Fixing Hs-129 B3's ressuply time at the airport which was too long.

GENERIC:
    Firefly (all variants)' hull & AA MGs removed.
    Sherman (all variants)' 12,7mm & 7,62mm MGs ammunition set to realistic loadout.
    AA guns resilience to planes' bombs & rockets increased.
    37mm & 40mm AA guns are now slightly more lethal at long range.
    Planes take 10% more stress.

US:
    Jumbo price increased from 180 to 200.

UK:
    Little John adaptor's AP increased from 13 to 14.
    15th Scottish'Daimler AC availability per pack increased from by 1 in phase B and C.
    15th Scottish'CMP polsten availability per pack increased from 3 to 4.
    15th Scottish'Churchill Crocodile price increased from 165 to 180.
    15th Scottish'Churchill Crocodile removed from phase A, 2 packs of 2 available in B.
    15th Scottish'Churchill VI's front armor increased from 9 to 10.
    15th Scottish' Churchill AVRE's front armor decreased from 20 to 18. (We're still investigating on the armor value of the reference we're using.)
    15th Scottish' Churchill AVRE's price decreased from 165 to 160.
    15th Scottish' Priest availability per pack reduced from 2 to 1 in B, packs of 2 added in phase C
    15th Scottish' a single Challenger is now available in phase B.
    15th Scottish' infantry veterancy reduced. Veteran troops are still available but in lower numbers
    15th Scottish' veteran HMG added in phase B

GERMANY:
    91.LLD' Hs-129 B3's 75mm gun's rate of fire slightly increased.
    91.LLD' FJ-Führer's G43 replaced by FG-42.
    91.LLD' Fallschirmjäger price reduced from 50pts to 45pts
    12.SS' Panzergrenadier Führer now have smoke grenades (use them with the smoke on position order)
    12.SS' Pionier Führer have a high explosive bundle grenade
  • s1lkforrent
    Benne vagyunk a tévében!
    The Flare Path: Get Knotted

Jó, nem sok, de legalább Tim Stone úr is megemlékezett a játékról, és várja is úgy néz ki.
  • ToxiMaxi
    Kicsit többet játszottam mostanában, főleg szövi oldalon. A tapasztalataim az, hogy A,B fázisban egészen erősen lehet velük támadni de minél több a Panther annál nehezebb a helyzet, pláne nyílt terepen. A legtöbb 10v10 csata úgy néz ki, hogy a német összerak egy nagy blob-ot a végére, amiben Panther, felderítő és egyéb páncélos járművek vannak, mögötte közvetlen hozza a légvédelmet és ezzel támad + van a háttérben egy halom tüzérsége. Ez ellen elég nehéz védekezni, ezért szövivel azt lehet csak csinálni, hogy folyamatosan nyomulsz.

Átkarolásokat nagyon nehéz kivitelezni. Többször is próbáltam de több hátránya van mint előnye. Inkább csak az üres területekre érdemes betörni egy kicsit és onnan oldalba támadni az ellent de mivel a németeknél sok ejtőernyős van ezért a megadás nem opció.

A másik dolog, amit még nem érdemes az ellent feltolni egészen a spawn zónáig. Olyan hosszú lesz az utánpótlási vonal, hogy még akkor sem éri meg ha mindent elpusztítasz. Panthert szerintem javították mert elég nehezen kilőhető. AT ágyúk szinte használhatatlanok mert egyből kapják az arty-t.
  • molnibalage83
    Azért a valóságban is az volt, hogy az 0.5 cal tűzereje a kisebb tűzgyorsaság ellenére nagyobb volt, mint a kisebb MG42-ő. Ok, az fűrészelt, de az 0.5 cal a célok egy részét fizikailag szépen bontotta le.
  • ToxiMaxi
    Open top járművekkel nem igazán lehet gyalogsággal semmit sem kezdeni, ha nincs AT képessége az osztagnak vagy annak az igen alacsony hatótávján kívül van de még a német fél-lánctalpasok sem tudnak semmit csinálni az .50 cal-osokkal. Csak az AT ágyú a megoldás vagy a tank, repülő, stb...

"They could before but we removed it. It was really annoying to reveal your position when shooting at something you cannot really hurt or suppress."
  • molnibalage83
    Lesznek kétéltű egységek.
  • molnibalage83
    Végre egyszer győztem volna, erre chrashel a játék...
  • molnibalage83
    Devblog
  • ToxiMaxi
    Tegnapi nap termése. Némettel is verhető a medium AI. 2v2-ben 1v1-es méretű pályán sikerült megvernünk, viszonylag könnyen.

50mm-es aknavető lőtávja 900m a 80-81-é már 1200 de az asszem B cat míg a legnagyobbé 1600 m körül van. Én rendszeresen használom őket. AT lövegek zargatására vagy gyalogság ellen. Igaz én többnyire a 80mm-es mobilt használom.
    AT ágyúk lőtávja 1000m körül van legalábbis "A" fázisban, amit nem bánok mert a tankok 1200-at tudnak.
  • molnibalage83
    A távolságok itt is össze vannak nyomva. Túlságosan is Az aknavetőket rendszeresen mészárolják le löveggel...
  • phylemon
    A valóságban egészen biztos hogy nem. 1000m-ről (de akár 400-ról is) az egész javadalmazását elpuffogtathatta volna rá, akkor se történt volna semmi. Szóval ezen azért csak balanszolnak még remélem. Lehet itt még máshogy is érzékeltetni hogy a szövetségesek lenyomták a németeket a sövények között.
  • molnibalage83
    Összeségében a játék helyenként tényleg nagyon szórakoztató, de perceken belül képes agyzsibbasztó is lenni a balasz problémák és iszonyatos szerencsjáték között. Mikor 2 perc alatt kilősz két 150-nél drágább hk-t veszteslég nélkül, az fasza. Mikor te vesztesz el egyet úgy azonos erőviszonyok közöt, hogy flankoltad az ellent is, akkor valahogy nincs kedved az egészhez...
  • molnibalage83
    Max lőtávon szemből igen. 21-es FAV van. A legnagyobb AP érték a játékban asszem 18-as a Panther D tudja ezt. Ez nem jelenti azt, hogy ettől függetlenül kirtikus találatal nem lehet kárt okozni akár max. távolságon is...

A játék iszonyatosan mirco igényes az új AP/AV rendszer és a supression mechanika miatt.
  • ToxiMaxi
    Láttam ma egy gamplay-t a twich-en, ahol a Jumbo elég használhatónak tűnt, nagyjából semmi sem tudta megállítani a Panther kivételével (88-as nem volt az ellenfélnél). Mai nap ha lesz időm majd letesztelem. Én főleg gyalogsággal játszom. C fázis kivételével egész jónak érzem, ott már kicsit kezd túl sok lenni az egységek száma és sokat kell mikrózni és villámgyorsan reagálni a sok ellenséges egység miatt. Asszem a low income vagy very low income játékok lesznek a kedvenceim.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.04.10. 14:53:03
  • ToxiMaxi
    A vita arról is ment, hogy egyáltalán frontból ki tudja-e lőni. Mert a játékban igen. A valóságban meg nem.
  • molnibalage83
    Minimális esélye van, ez az új rendszer lényege. Eleve a találat esélye 1000 m-en még második lövésre és comm támogatással 20-30% tájávan van és a penetration esélye tized százalékos lehet. Szerintem félre van olvasva, mert inkább 400 m lehetett az. Vagy oldalról. A Stuart AP-je 10 alatt van a Panther AV-je meg asszem 12-14 táján van.
  • ToxiMaxi
    Több mint 1 hónap van a megjelenésig. Sokan panaszkodtak érte, ezért remélhetőleg javítják. Jelenleg a szövikkel könnyebb a játék de kaptam már ki németektől is, tehát egy jobb játékos tudása azért érvényesül. Van 1-2 fura dolog az biztos de számomra elég biztató. A játék jelenlegi állása nem vészes, ha kijavítják ezeket meg még jobb lesz. Ha belegondolok nem nagyon tudok 2vh-s RTS-ről, amivel lehetne játszani. COH azért mérföldekre van ettől.

Wargame játékok balance-a mondjuk sohasem jó kiadáskor. Meglátjuk.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.04.10. 14:22:31
  • phylemon
    Ez komoly? Stuart kivette a Panthert 1000m szemből?? Ez teljesen vicc kategória. Ha ez így is marad akkor meg se veszem..
  • ToxiMaxi
    Jah és ha a tanknak lelövik a lánctalpát, akkor az onnantól nem mozdul. Gyalogságnál sincs utánpótlás/feltöltés csak a lőszer az ami utántölthető
  • ToxiMaxi
    Ha az épületeket lerombolod onnantól az már nem használható fedezékként.
    Magyarázat:
    "You are right on that one., I must concede. It's an engine issue, if I recall (not sure though, but we've considred it ... but couldn't do)."
  • ToxiMaxi
    Németek kissé gyengének tűnnek, a szövik kisebb páncélosai meg elég táposak. Panther gyilkos Stuart 1000 m-ről szemből elég durva. Meg engem zavar, hogy a németek mindig pirosok a szövik pedig kékek, legtöbb játékban a saját egységek a kékek és az ellenfél piros. Ezt leszámítva egész jó meccseket játszottam hétvégén. Jöhetnének még pályák, meg harccsoportok. Ez a 2 pálya és 4 választható harccsoport kicsit kevés.
  • molnibalage83
    Mert az nincs modellezve, hogy szétmolotovozzák vagy rámegy a gyalogság és úgy szedi szét a tankot. Ha nincs dedikált AT fegyver, akkor a tank sérthetetlen.
  • ToxiMaxi
    Én most azon húztam fel magam kicsit, hogy városban a Churchill úgy szedegette ki a gyalogságom, hogy azt rossz volt nézni. Egy tök lassú tank egyedül a város közepén kolbászol és gyalogságra vadászik... Gyalogság ellen semmi esélye nem kellene, hogy legyen.
  • molnibalage83
    Kinti fórumon is érkeznek hasonló észrvételek, amit én látok.

A crit. hit rendszer ebben a formában szar. Egy mások krit hit a játék legelején is kiütet egy hk-k és szart sem tudsz csinálni vele onnantól...

Az, hogy már 1% terület difinél meg a pont túl erős. Agyatlan rush és aki az elején picit többet szerzett és camplet vagy volt egy mákos egysége ami mélyen bement mire kinyírták és utána szintén nehéz fordítani.

Az inf. "javítás" is kellene, mert ebben a formában a gyalogsági harcászat nettó eldőlt az elején. Az egyik decknek több van és passz...

Az is vicces, hogy németeknél van csillagos és nem csillagos Me-109 vadász. Ugyanannyiért, ugyanaz, 3 card mindenből. Ennek kb. semm értelme. 3 db vadásznál nem kell sehova, soha senki nem választja a kisebb XP-t...
  • molnibalage83
    A long range AAA áthatolhatatlan. Nem lő le gépet, de mindenkit visszafordulásra késztet. Az air strike is totál imbalance. Nekem kétszer támadták ágyúmat, két halál. Én háromszor az övét, 0 halál. Így nehéz...
  • ToxiMaxi
    Viszont a légvédelem elég csalódás volt. 2-3 üteg sem volt képes leszedni az ellen gépét. Visszavonult mert lement a morálja de ennyi, addigra eldobta a bombát.
  • ToxiMaxi
    Na, én is toltam egy multit. Nem volt rossz, bár vesztettünk és pont mire előretörtem volna vége is lett. Ha túl sok a pont és gyorsan jön, akkor számomra kissé kaotikussá válik az egész. Low income és közepes kezdő tőke a legjobb.
  • molnibalage83
    Van térképen kívüli behívató tüzérség. Használni még nem tudtam, mert a harckocsi a szeme és instakillel megölték, mielőtt kipróbálhattam volna...
  • molnibalage83
    Engem molnibalage néven vehettek fel. Jó lenne együtt tolni. Eddig mindig valahogy gyenge játékosokkal hozzott össze a sors egy kivétellel. Akkor lett egy döntetlen közeli.
  • ToxiMaxi
    Felvennélek csak van 1 pár Komáromi a keresés alapján
  • molnibalage83
    Még 2 játék után és sajnos ezt nem tudom ajánlani senkinek ebben az állapotában. Kb. annyira élvezets, mint sajtreszelővel rejszolni... Akkor jó, mikor abbahagyod...
  • molnibalage83
    Sajnos jelen állapotában a sok jó ötlet ellenére ez nagyon izés...

Semmi nincs megmagyrázva, hogy egyes egységek miért tolják a bordert. Minden előjel nélkül megadta magát egy Pz IV.

A pácélos csata kibaszott nagy szerencsejáték, egy rohadt 10%-os penetration eséllyel is instakillel halsz meg, mikor a te 70%-os mellett meg bounce. A csigalassú hk is instaturn. A nevetséges A, B , C fázis miatt vannak kinyírhatatlan egységek. Beflankolom az AVRE-t, ami aztán instaturn és persze a mellette levő szutyok hk. mákkal szétlvöi az enyméet. Köszi, hát ennek így kurva sok értelme van. Kitaktizáom a random generátor istene meg felmutatja a középső ujját...

Az ágyúk kirakodás után gyak mozdíthatatlanok, mert a transport eltűnik.

Az egysgek összevissza hajlamosak mozogni.

A deck system ebben a fromában egy vicc, variáció lehetőség minimális, olyan hülyeségek vannak benne, hogy az eszméletlen.

Lehet ebből jó játék, de az ALB soha nem volt ennyire rossz. Talán még az RD sem.
  • molnibalage83
    Na, volt egy 3v3 és egy 10v10. A 10v10 döntetlen lett, de kezdem érteni. 1:1 kill arányom volt hullafáradtan és a végén szartam bele.
    A 3v3 vices volt. 3 tapasztalt vs 3 noob. Naná, hogy lemostak.

Vannak nagyon jó dolgok a játékba, de igen súlyos koncepcionális hülyeségek is sajnos.
  • molnibalage83
    A második már jobban ment. A kill arány 1:1 táján volt, de a területben simán kikaptam. Az új pct. modellezést szoki kell. Sajnos kurva nagy gambling. Ha éppen szar napod van, akkor egy lövéssel kinyír egy másik azonos pontértékű tankot egy másik egy lövéssel,szemből. Az WG-ben ilyen nincs...
  • Porta

:
    Utoljára szerkesztette: Porta, 2017.04.07. 19:47:54