629
steel-division-2-gamescom-preview-01-hea
  • aquark1
    Problémám, hogy a Steel Division 2-ben lövészárkot, homokzsákot, szögesdrótot, géppuskafészket nem tudok csinálni, skirmishben nem jelenik meg a legalsó, [DEFENSE] menüpont. Mit csinálok rosszul?
    -Köszi
  • s1lkforrent
    https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/steel-division-II/

Nagyon úgy tűnik hogy a Wargaming launcher fogja a játékot és a DLC-it tutujgatni, ha a WoT boltból akarod megvenni. A Steam változat, a GoG változat, és a Wargaming változat teljesen különálló, de a közös Eugen fiók miatt multi kompatibilis egymással.

Igazából leginkább csak a Steam változat létezik, mert minden(nemGoG és nemWoT) legális bolt és szürke kulcsbolt Steam kódot ad a játékhoz, ezek is vannak a legtöbbet leárazva.

Honnan jött az ötlet hogy a WoT arcoktól vegyél bármit? Nyilván azon túl hogy egy reklámban az arcodba nyomták egy lövölde után.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2021.01.30. 23:39:17
  • walert
    Üdv! Most vettem steamen a játékot, mert akciós volt. Had kérdezzek meg két dolgot. Az egyik, hogy hogyan lehet beállítani hogy a kamerával tetszőleges irányban nézzek szét amikor egy katonai egységen van a nézet. Én csak egyféle hosszanti nézetet tudok eddig használni. A gameplay videokban is ez van.

A másik kérdésem az lenne, hogy ha steamen van meg a játék, akkor wargaming premuim shopban pl a world of tanks weboldalról nyitható akciós ajánlatokat meg tudom-e a fiókomhoz venni? https://eu.wargaming.net/shop/steel_division_2/featured/ itt találhatóak. Állítólag a Normandia az jó. Én nem látom itt.

Azt nem értem, hogy ha ebben a prémium shopban megveszek egy kiegészítőt, akkor honnan ismeri fel a játék, hogy amit vettem az az én fiókomhoz van. Honnan töltöm le a játékot? Most steamről megvétel után töltöttem le, de ha a wg weboldaláról veszem meg, akkor honnan szedem le a játékot?
  • ToxiMaxi
    Én azt látom, hogy nem is nagyon van kivel játszani, kevesen tolják sajna. Hátha most a kényszerpihenő alatt felfut néhány elhanyagolt játék.
  • s1lkforrent
    Szépen megfeküdt a topik.

Mindenesetre Fanaticalon elérhető a Platinum Collection csomag még jövő péntekig(0306) ahol a listából szabadon lehet válogatni 3 játékot 11 Euróért.
    És abban a listában ott kukucskál a Steel Division Normandy 1944 is.

Ha valakinek csak a SD1 kell, akkor nem biztos hogy megéri, de van ott Shadow Tactics Blades of the Shogun, Starpoint Gemini Warlords, Men of War Assault Squad 2, Sudden Strike 4, Vikings Wolves of Midgard, Rising Storm Vietnam, Age of Wonders III, Spintires, War for the Owerworld, Rain World, Shadows Awakening, Tropico 5, meg még mások.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2020.02.29. 13:59:39
  • priluki
    üdv én is új vagyok ebben a játékban a skirmishben próbálkozom de nem értem pár perc után vége a játéknak :D ez most hogy? egyszer volt hogy talán tartott fél órát és nem értem a miértjét...
  • sakkay
    A javításokkal, meg ha már érted mi miért van, ez egy egészen kiváló játék.
  • sakkay
    Sziasztok. Most kezdtem a játékot, és beleütköztem egy olyan dologba:sárga szám 200 vagy 240 (lehet, hogy irreleváns)van az egység mellett és ha adok parancsot elkezdi csinálni, majd egy perc után megy a saját feje után. Ez mi? A morál totál rendben van, szóval más. Tiszta káosz így a csata. +a bejövő egységek is csak úgy jönnek, de nem én rendezem őket.
  • Montanosz
    csak gép ellen, multiban gondolom nem lehet félórákat gondolkodni, én meg szeretek szöszölni egy-egy ügyes lépés kedvéért
  • molnibalage83
    MI ellen csapatod csak vagy multiban is?
  • Montanosz
    most hogy kiismertem azt kell mondanom nagyszerű és példásan élethű program.
    Az ellenfél a támadásomra és átkaroló hadműveletre ellenlökésekkel válaszol illetve két szárnyról átkaroló csapással válaszol.De győzz a jobbik :-D

• Montanosz
    na nagynehezen megvolt az első győzelmem skirmishben, mondjuk nem értem miért nem kaptam a b meg c fázisban pontokat pedig a battlegroupsban 110 meg 130 volt az utolso két fázisra jelölve
    Ugy sikerült hogy kettő kereszteződéseket fedező páncélost sikerült az erdőben mögéjük lopakodva panzerfaustal is rendelkező egységgel kilőni és aztán egy egy páncélkocsival előre törni a maradék gyalogság között miközben géppuskásokkal fedeztem
    mondjuk nyomogatni kelett a pause-t becsületesen :-D
  • Paladin
    Mert valószínű nem volt üres mégsem :)
  • Montanosz
    mondjuk elég érdekes, a hátam mögött nem volt ellenséges egység mégis összefolyt a kék folt és vesztettem :-D
  • Montanosz
    az X spread opcionak mi az értelme mert amikor ezt választom mindefele szétspriccelnek azok az egységek amelyeket egy csoportba tettem.
    Illetve van gomb amivel ráközelithetek az egységre és abba az irányba fordul a kamera amerre az egység néz?
  • Montanosz
    a létszám is potlodik ha kivonom az egységet a közvetlen harcbol vagy csak annyi az utánpotlás ha az amit gépkocsin odaviszek?
  • Montanosz
    ja akkor jó mert solot játszom, akkor annyira itt nem érdekes, köszi
  • Porta
    Más emberi játékosnak jelezhetsz ezzel aki a csapatokban van
  • Montanosz
    helo
    hellyel közel rájöttem a játék kezelésére, egyedül az nem tiszta hogy a parancsoknál a attack/defend/help beacon parancs mi célt szolgál? mert oké hogy füstel jelzi a helyet de más nem történik. Valaki bővebb infót róla?
  • komiki
    Ezt a videót nem a világ szűlte hanem egy agyhalott akinek erre volt ideje,meg ezt látta még egy ilyen jó kis játékban is.Gratulálok is hozzá,minden elismerésem a beteg emberé.És toxiMaxi-nak igaza van hogy ez "szégyen".És ne felejtsd el hogy nem az élet szar ,hanem az emberek teszik azzá.
  • wargar
    Egyébként teljesen igazad van, a játékok a kikapcsolódásra vannak. Egy normális világban nem kellene ilyen videóknak születniük.
  • ToxiMaxi
    Én azt gondolom a játék maradjon meg játéknak és lehessen vele kikapcsolódni, a jelenkor mocska meg maradjon az ajtón kívül. Persze ez is csak egy vélemény, azzal nincs gondom, ha te ezzel nem értesz egyet.
  • wargar
    Én személy szerint kreatívnak találom a játékok ilyen jellegű felhasználását, a napi politikát már úgysem lehet kikerülni. Mindenhol ott van. És ami a határon történik és történt az is a történelem része, a katonák a mai napig éles lőszerrel járőröznek a kerítés mentén.
  • ToxiMaxi
    Azért nem semmi, egy ilyen történelmi játékba belekeverni a napi politikát. Szégyen.
  • wargar
    Ez kész :D
  • molnibalage83
    MI ellen nem kunszt. A szétlőtt egységek sem erősek. A WG RD-ben az MI ellen kb. 1 db Leclerc és 1 másik hk-val felszámoltam a légierő nélküli ellent, aki csak olcsó egységeket tudott spammelni. Ameddig az MI ilyen segghülye, addig nincs miről beszélni.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.07.04. 15:38:39
  • ToxiMaxi
    Az szép :)
  • wargar

Még sosem használtam a preorder bónusz német Kv-2-őt. Elég erős, sokat lázongtak ellene a játékosok.
  • Paladin
    Az az akciópontja. Attól függ, mennyit tud lépni, illetve egy csatába melyik fázisban tud belépni, fázisonként egy pont kell (vagyis csatát kezdeményezni 3 pont, B-be belépni 2 kell. Ha messzebb van, akkor ahhoz is kell pont, hogy odaérjen.)

Javaslom keress valami alap tutorialt.
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.07.02. 16:12:50
  • hawkie22
    A taktikai térképen egy-egy csata után mit jelent, ha egy-egy egység alatt a 0 van? Azok a lépéspontok vagy az adott csapatban megmaradt egységek? Még ha el is pusztítok egy-egy adott egységet a csata alatt, a taktikai térképen akkor is ott maradnak. Most akkor hogy is van ez?
  • Paladin
    Nem tudom, mire gondolsz. A csatában megsemmisült egységeket egyrészt mutatja a csata végén a szokásos módon, másrészt utána ha a strategic mapon ráklikkelsz a résztvevőkre, akkor a paneljukon a megsemmisült egységek hiányoznak, és az egyes századoknál egy százalékos érték is jelöli, hogy kb. mekkora részük van még meg.
  • Madi92
    Üdv.
    Olyan kérdésem lenne, hogy egy csata után, miért nem látom a kampány térképen, az elszenvedett veszteségeket? Értsd, tactic battleban megsemmisült egy rakás ellenséges illetve saját egység, erre csata után, megint minden egység fullon van a kampánytérképen. Ez hogyan működik?
  • Kacyking
    SD 44-et meg lehet venni olyan 3 ezer forintért és akkor tied a Back to War DLC is.

A DLC divíziók közül egyedül a 3. Amcsi páncélos lógott ki és talán a 116. panzer. De ezeket sztem megoldották. Én nem próbáltam még a kampányt csak multiban játszom, de kb minden 10. ember használ dlc divíziókat.

Maga a game nagyon jó. Hangulatos és jól is néz ki. A multi pedig igazán kihívásokkal teli.

• TheGreatBeauty
    Grab Steel Division: Normandy 44 for up to 75% off! Buying Steel Division: Normandy 44 automatically unlocks the Steel Division 2 - Back to War Pack DLC for Free!

Azért tényleg nem mindegy, hogy 25 € vagy 13,59 €. :)
  • wargar
    8 hadosztályt hoztak át, de kicsit beléjük van piszkálva.
    https://steamcommunity.com/games/919640/announcements/detail/1705077643031888530
  • molnibalage83
    Jól értem, hogy StDV44 egységeit hozza át a II-be ez a DLC?
  • wargar
    Ha megvan az SD44, akkor megkapod ingyen a Back to war dlct. Az SD44 bizonyos steam kulcsokat áruló oldalakon pár dolcsiért beszerezhető. Én is így vettem meg. Az amcsi 3.AD gusztustalanul erős lett,nerf várható.
  • TheGreatBeauty
    Először én is szenvedtem vele. Orsha pl. először, szerintem, jobb a németekkel, mivel védekezel, így könnyebb kihúzni a végéig és megtartani, így elérve a győzelmet. Ki is írja a végén, hogy a valóságban viszont az Oroszok időben elfoglalták, tetszik hogy figyelnek a történelmi hátérre. Meg beleszaladtam rendre, hogy az egységeknek nem hagytam "lépés pontokat", így hiába volt egy "kazal" egység egymás mellett, ha támadták Őket, nem tudtam senkit segítségül hívni. Azóta figyelek, hogy maradjon benne legalább 1 de inkább 2 lépéspont. A körönként lehívható egységek meg...nos, ott érdemes spórolni a tankos egységekre. Oroszokkal picin múlt, még 1-2 kör kellett volna hogy elfoglaljam Orshat, csak a gép annyi német gyalogsági egységet spájzolt be a végére a város köré, hogy mindig volt utánpótlása.
  • hawkie22
    Ja, hogy a kampányok között nincs "cucc"-átvitel? Ezt nem tudtam. Akkor viszont megpróbálkozom én is egy könnyebb kampánnyal.
  • Paladin
    Mivel a kampányok között nem viszi át az ember az eredményeit, az események kimenetelét meg úgyis tudjuk, nekem a könnyebbtől-nehezebb felé haladás az kézenfekvőbb :)
    Egyéni prioritások ;)