629
steel-division-2-gamescom-preview-01-hea
  • ToxiMaxi
    MANUAL
  • ToxiMaxi
    CTH alatt mit értesz?
  • molnibalage83
    Meg jó lenne valami manual féle, ami elmagyarázza a mechanikát és nem tippre megy az, hogy akkor a CTH, morál, penetraiton és egyebek hogyan alakulna főleg, hogy ez még kritikuabb, mint az ALB/RD-ben volt.
  • ToxiMaxi
    Én inkább annak a híve vagyok, hogy többször kisebbet, mint egyszerre nagyot változtassanak.
  • molnibalage83
    Nem lett lényegesen lassabb..
  • ToxiMaxi
    Tri-polsten damage discrepancy with other 20mm fixed

Végre nem lesz annyira tápos.
  • ToxiMaxi
    CONTENT:
    2 new divisions: 2e Division Blindée and 21. Panzerdivision
    2 new maps: Colleville & Mont Ormel

MATCHMAKING:
    'Quick play', a new system that will help you find teammates and available games in multiplayer.

FIX:
    Sherman 105's ammunition loadout fixed 666 to 66 rounds
    SPW 221 PzB41's ability to fire on the move removed
    Airplanes can now use their defensive MG during evacuation
    Artillery accuracy's penalty now scales better with stress
    Panzergrenadier's double Leichtes MG42's firepower increased to match the firepower of two individual l.MG42
    Planes 13mm MG's power reduced to match the .50cal
    Spitfire's 12,7mm accuracy reduced from 4 to 3 to match other wing weapons
    Vehicle-mounted Bren gun's power reduced
    Bren gun is now correctly feedbacked with a 7.7mm caliber

GENERIC:
    Short range AA (.50 cal, 20mm)'s suppression against planes increased
    Planes with good and very good agility now turn a bit sharper to give them the edge over 'Boom and Zoom' fighters in a turnfight.
    Multirole aircrafts now lose agility and a bit of speed instead of just speed compared to their fighter version.
    AT Guns resilience to bomb and rocket planes increased
    American-made 76.2mm gun accuracy increased from 5 to 6 (Wolverine, Sherman 76, M1 76mm AT gun)
    Single .50 Cal MG suppression reduced against planes.
    Tanks' hull & turret rotation's speeds tweaked to model them better. (Panzer IV J, Panther D and Wolverine had very slow turret rotation speed)

------------------------------------------------------------------------------

US:
    Sherman tanks' aim time reduced to represent their gyrostabilizer (same change will be added to Stuart in a next patch)
    P-51 Mustang's speed increased from 600 to 700, agility lowered from Very good to Good, Price increased from 130 to 150
    P-38 J Lightning's agility lowered from Good to Medium
    Rangers Cal.30 MG's price increased from 25 to 30, availability per pack reduced from 4 to 3
    Ranger Leader's price increased from 15 to 20
    Assault Rangers' price increased from 25 to 30
    107mm mortar's crew strength reduced from 12 to 6

2nd Infantry
    P-47 (fighter version)'s veterancy reduced from veteran to rookie
    P-38 with double 1000lb bomb moved from phase B to phase C
    Rangers Cal.30 MG's availability per pack reduced from 4 to 3

UK:
    17-pdr towed gun's HE rounds removed
    Typhoon AT's speed increased from 500 to 600, agility lowered from medium to bad
    AVRE's frontal armor reduced to 15, price reduced to 150$
    Universal Carrier's frontal armor reduced from 2 to 1
    2-inch mortar's range reduced from 900 to 700m
    Humber Mk.3's BESA 15mm MG AP removed, suppression increased to be slightly higher than .50 cal

15th Scottish
    Auster is now available 2 per pack
    2-inch Carrier's veterancy reduced from veteran to rookie

GERMANY:
    FW-190's speed reduced from 700 to 600, agility increased from Medium to Good, price reduced from 160 to 150
    Ju-88 with 14x70kg bombs' price reduced from 220 to 200
    Ju-87 D requires more stress to fall back
    Ju-87 D's price reduced from 150 to 120
    50mm Mortar's crew resilience increased from 3 to 4
    80mm Mortar's crew resilience increased from 3 to 6
    120mm Mortar's crew resilience increased from 6 to 8
    FK18's price reduced from 100 to 80
    SK18's price increased from 130 to 150
    Nebelwerfer 41 & 42's supply cost increased and damage slightly reduced
    Hummel's SMOKE rounds removed to the benefit of more HE rounds
    FK39's AP value increased from 9 to 11
    s.fh396's AP value changed from Kinetic 11 to HEAT 14
    Panzer IV H's price reduced from 150 to 140
    Panzer IV J's accuracy increased from 4 to 5 (turret rotation is very low which increases aim time)
    Panther D's accuracy increased from 5 to 6 (turret rotation is very low which increases aim time)
    Panther D's price increased from 240 to 250
    Panther D's frontal armor increased from 12 to 13
    Panther G's frontal armor increased from 13 to 14
    Panther A's and Bef.Panther accuracy lowered from 7 to 6
    BMW R.75's price reduced from 40 to 35

17.SS
    2 Packs of 1X Grille are now available in phase A
    BMW R.75 availability per card increased from 3 to 4
    Storch is now available in 2 packs of 4
    Sdkfz 10/4 (flak 38) availability per pack increased from 4 to 5
    Stug IV without veterancy's availability per pack increased from 3 to 4 in phase B
    Stug III G in phase B changed from 4 rookies to 2 elite
    Sdkfz 7/1 (Flakvierling) availability per pack increased from 1 to 2 in B and from 2 to 3 in C

12.SS
    Storch's availability per pack increased from 2 to 3
    Bf-109G6/R6's veterancy increased from veteran to elite, number of packs reduced from 3 to 2
    Panzer IV H is now available in packs of 3 veteran in phase B, 5 veterans or 3 elite in phase C
    Wirbelwinds are now available in phase A and B
    Flak 38 are now available in packs of 3 in phase A and packs of 5 in phase B
    Sdkfz 251/17 are now available in packs of 3 in phase A and packs of 5 in phase B
  • ToxiMaxi
    Amit, a tegnapi patch-ben orvosoltak is, ha minden igaz.
    LINK
  • ToxiMaxi
    Tegnap kipróbáltam a 2 új divíziót és a 2 új pályát.

Egyik pályán rengeteg erdő van és a domborzatban is van szintkülönbség, teljesen más lesz itt a játék képe a kis lőtávok miatt. Tartok tőle, hogy tüzérségi és légi csata lesz itt főleg. Mivel sok a bokor, az AT ágyúkat könnyű eldugni és a kisebb tankoknak is több esélye van a kis lőtáv miatt. Megkerülős hadműveleteknek viszont kedvezhet a pálya, mert teljes frontszakaszt nehéz tartani.

A másik pályán több nagy városi rész van de síkabb területek is vannak. Ez jobban kedvez majd a páncélos hadviselésnek de a városban biztos pokoli csaták lesznek majd. Nekem inkább ez a pálya tetszik jobban.

A francia divízió tetszik, talán ez az első, amit igazán kiegyensúlyozottnak érzek. Mikor összeraktam a paklit azt éreztem, hogy lenne még mit berakni viszont nem volt hely. Ami szerintem azt mutatja, hogy elég jól eltalálták és több különböző paklit is létre lehet hozni nekik. Vadászból ők tudnak a legtöbbet behozni. Rengeteg Spit-et lehet vele hozni. Bár még játékos ellen nem próbáltam de eléggé légi fölény divíziónak tűnik. Ami miatt szeretni fogom mert ez az egyetlen módja az arty spam megállításának, persze ahhoz a csapattársam is kell majd mert igaz, hogy tudok egy halom vadászt hozni de annyi hely nincs a pakliban, hogy még bombázót is hozzak mellé. Ami még az érdekesség, hogy töménytelen mennyiségű M10-et lehet hozni és a gyalogságnál is van 1-2 nagyon erős de drága egység.

Német divízió tényleg olyan mint egy cirkusz, van ott minden Pak43, 88-as flak, még Királytigris is. Ami egyébként baromi lassú, C-ben jön, talán 2 v. 3 van és 350-be kerül, tehát messze a legdrágább jármű az egész játékban. 19-es frontpáncélja van, szemből ugyan ki lehet majd lőni de ahhoz nagyon közel kell menni hozzá. Pontos, erős de lassú. Összességében annyira nem tetszik ez a divízió. Azt lehet mondani rá, hogy ha viszonylag kis frontszakaszt kell tartani, akkor nagyon erős lehet de nehéz vele költséghatékonynak lenni.
  • molnibalage83
    Ez a másik probléma...
  • Porta
    új pöcs kint van. 2 új map 2 új battlegroup matchmaking system és rakás balance.
  • Porta
    http://steamcommunity.com/profiles/76561197970945101

vegyél fel és játszhatunk
  • ToxiMaxi
    Amin lehetne még változtatni, hogy a tankok nagyon gyorsan forognak. Nem tudom anno mi volt az elsődleges, hogy viszonzom a tüzet vagy, hogy az ellenség irányába fordítom a tankot. Mindenesetre a tank test forgásán lehetne változtani.
  • ToxiMaxi
    Nekem nincs ezzel problémám. Close Combatban is volt RNG ott se zavart. Mindenesetre 2 v. 3 csillagos tankom a hasolnó súlycsoportú 0 csillagos tankot 10-ből 9x megeszi. Flankolással sincs gondom 100%-os tűzpontosság se lehet azért, ha mellémegy mellémegy, visszavonulok és újra probálkozok. Panther-eket rendszeresen snipe-olom oldalról ha tehetem. Szövivel A-ban kell nyerni, ami azért nehéz mert az ellennél van Firefly A-ban, meg Pak-40. Persze némettel nehezebb de reméljük javítanak rajta.

Pozitiv kill semmire se jó, ha nem párosúl területnyeréssel. Csak Destruction-ban számít sokat, vagy low income-ban.

Tegnapi 4v4-ben 2 játékos ellen kellett tartani a frontvonalat, szép lassan vonulgattam vissza mert mindenhonnan kiszorítottak, viszont a mi oldalunkon, ahol az a játékos nyomta, akinek az eredeti frontvonalát én tartottam meg úgy benyomta az ellent, hogy szinte végig +1-ben voltunk. Érdekes csata volt, mert meg tudtam állítani őket nagy nehezen és elkezdtem támadni a védtelenebb részen erre átcsoportosította a tankjait, amiket oldalba lőttem a másik szárnyról. Eleje iszonyat volt de aztán nyertünk, úgyhogy a végeredményre nem lehet panasz. Ha rájöttek volna, hogy a bal szárnyamon semmi sem volt egészen a csata végéig simán átkarolhattak volna. 1 jeep meg felderítő volt ott. Felderítés még mindig fontos.
  • ToxiMaxi
    2v2-ben már előjönnek. Mondjuk beállítás kérdése mert a low income eléggé gátat tud neki szabni. Bár az artyk ára nagyob vagy az utánpótlás mennyisége lehetne kisebb. 1v1-et én még csak AI ellen játszottam de az meg csal 1000-el. Mindig ott bukkan fel a páncélos, ahol nincs AT. Ha van kedved játszhatnánk 2v2-t. Kevés a játékos és haverok sem mindig érnek rá.
  • molnibalage83
    Azért 3v3-ban ne legyen már gond...

Az 1v1 játék itt még nagyobb szerencsejáték, mint az RD-ben, mert szénné kell mikrózni mindent. Refelxjáték az egész a szerencsével kombinálva.

Lehetne nagyon jó játék ez, de ehhez még évek és koncepció váltás is kéne-itt ott. Fogom még kicsit nyúzni, de egyszerűen a szerencsefaktor miatt nincs mit tenni meg az A phase rsuh és 1% margin = 1 pont nyerességgel sem. Hiába vagyok jó tankokkal és tüzérséggel, ha az A fázisban elvesztett és később visszanyert területekkel nincs idő pontot visszahozni és hiába van pozitív kill arányom, de durván.
  • molnibalage83
    A bibi az, hogy ettől hatalmas szerencsejáték az egész. Az első nem penetráló találat is tönkreteheti a lőfegyvert vagy leesik a lánc és semmit nem tudsz tenni. Egy 140-220 CP tank megy levesbe. Fordítva is lehet, hogy az 5. találatnál sem történik semmi. Ez így - már elnézést - balanszolhatatlan fos.

Kombinálva azza, hogy a CTH az első morál vesztés után is kb. megfelelőzdik az egész játék az RD-hez képest akkora hazadírozás, hogy arra szavak alig vannak.

Az én tankomat 800 m-ről szemből szétlőtte az ellen. Én amikor KÉT harckocsival flankeltem egyet, akkor egyik sem talált és visszakészből első lövéssel szétlőtte egy egyik hk-mat és az első játékok egyikében. Kösz, de ennek így kurvára semmi értelme. Széttaktikázom az ellen és én kapok ki kétszres erőforrás bevetésével. Vicc...
    Vakon pókerozva jobbak az esélyeim...

Ráadásul a javításos rész pont a repcsiknél dől meg, ahogy ezt te és a kinti fórumon is sokan észrevették. A repcsik tűzereje viszont olyan random és olyan drágák, hogy azok javítását meg nem lehet mellőzni.

Erre mondom azt már sokadszor, hogy annak ellenére, hogy az Eugen milyen jó alapokra képes helyenként egyszerűen üvöltene az ember, hogy mennyire nem gondolja át a dolgokat...

Meg, hogy mekkora ökörségeket képesek benne hagyni az adatbázisban, lásd RD AIR tab három év után is. nemhogy az ALB csak azért, mert unit tag name-et nem akartak használni... Aztán persze a gyalogság kapott és DLC-ben AIR tab is...

Összevissza vagdalkoznak, képtelenek egyeséges koncepcióban dolgozni és előre gondolkozni. ALB-ben folyamatosan mondták, hogy "hell no" a cluster arty-ra. Kb. 2 évbe tartott mire végre 1/card lett a Smerch...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.03. 11:05:11
  • Porta
    én 1v1 et játszok csak és ott egyáltalán nem élnek ezek a dolgok. se air spam se arti spam és az eltűnő teherautók se gond.

nincs könnyű dolguk a fejlesztőknek... arti spam sok v sok ban mindig is jelen lesz.
  • ToxiMaxi
    Azon már inkább lehetne vitatkozni, hogy a sérült repülőket miért javítják ki, ha mást nem. Bár azzal kb. kukázhatnád a 200+ ba kerülő gépet seprec alatt, ha nem javítanák de engem nem zavarna ha kicsit visszavennék a légierőt, meg a szuperpontos arty-t.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.05.03. 09:15:10
  • ToxiMaxi
    A játék léptéke pár napos csaták kis területen. Ne legyen javítójármű és ne javítsák ki a tankokat a harctéren aktív csata közben. Azon lehetne vitatkozni, hogy a lánctalpat felrakja-e a legénység de, hogy váltót nem javítanak vagy motort nem cserélnek az elég valószínű. Mint ahogy teherautók sem rohangáltak az aktív csata közben, hogy 1 Km-el arrébb rakják az AT ágyút. Nekem egyik probléma sem alapvető hiba. 1x sem volt gondom, hogy valamit a pálya egyik feléből a másikba akartam volna szállítani, hiszen az nem is az én harcterem, hanem a csapattársé. Ha segíteni akarok neki akkor veszek egy AT ágyút és lerakom nála.
    Én nem akarok látni jármű konvojos rush-t ahol 1 szem tank van összefogva 10 szállítójárművel. Meg azt, hogy magányos teherautót küldenek a bokor közelébe, hogy azzal nézzék meg mi van a bokorban, ha rálő valami mehet a tűz.
  • molnibalage83
    Ezek alapvető játéktechnikai hibák, amin balance database balance patch nem segít. Vissza kell adni a teherautókat, hogy mozoghassanak az egységek. A kirikus találatok hatásait javíthatóvá kell tenni, stb.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.02. 22:01:46
  • ToxiMaxi
    Még csak 1 balance patch volt. Ha minden igaz hamarosan (holnap?) jön még 2 divizió és egy új map és vele remélhetőleg egy balance patch is. Persze semmi se biztos de én egész jókat játszok vele, persze van hibája de nekem akkora gondot nem jelentenek az eltűnő teherautók. Arty meg az Air spam nagyobb probléma.
  • molnibalage83
    A tegnapi játék után pontosan azok a tünetek, mit eddig. Az elején szerzett előnyt nem lehet megfordítani, csak túl későn.

A véletlen szerepe túl nagy.

Mortart és art eső miatt a vontatott AT szart sem ér, én egyetlen célt sem tudtam velük kilőni, még szaros gyalogoskat sem.

A összes ágyú esetén ez eltűnő teherautó isten csapása, ekkora ökörséget hogyan tudtak kitalálni? Még, ha le is telepítem és túl is éli az ágyú az első összescsapást utána sehova nem ér oda, csigalassú.

A légierő totál szerencsejáték. Nekem 3 egységemet bombzáta szét isnta az ellen, nekem 5-ből egyszer sem sikerült 3 stukával sem.

Köszi, de ez így legfeljebb mosolygásra késztet balansz címszó alatt...
  • molnibalage83
    Ennél súlyosabb hibák vannak benne, de amit te leírsz, az nem az. Alapvető játékmechanikai kiegyensúlyozatlanságokkal van tele sajnos.
  • Kurfürst
    Két óráig ökörködtem vele, de alapvetően ugyanaz a baj vele mint a széria többi tagjával. Nincs igazán feedback se a történésekről, se arról hogy mikor és miért nyersz. Oké, van egy csík a jobb oldalon, ami ha elfogy akkor visszadob a menübe.

Nekem ez így felejtős, 2 vh témában maradok a COH-nál.
  • molnibalage83
    Nekem ez eddig nem jön be. Szerencsejáték és balanszolatlan vacak az egész. A parancsnokkal támogatott gyalogosaimat a pzgr. BG-nél simán legyakták. Tök jó, mert elvileg ez A fázisis izé lenne....

A harckocsimat az ő hk. egy másik első lövéssel szétkapja, kétszer. Ja, köszi...

Nekem meg a jumbo ellen mikor pánikor 50% CTH-vel beszik 3-ból egyszer találni. a 88 mm-es ágyú szart sem ér az arty miatt, insta szétkapta mind, az is baszott eltalálni a jumbot.

Vicc az egész így. Ennél a beta állapó RD is jobb volt, ami ordasan szar volt a cluster rain és egyebek miatt.
  • molnibalage83
    Eddig 5 órát játszottam vele..
  • molnibalage83
    Az ALB még fent van. Majdnem előbb indítottam el azt, mint ezt. Még mindig nem játszottam vele, de ma tényleg fogok, legalább egyet. Az alapvető mechanikai hibák, amik jelenleg benne vannak kicsit sem teszik vonzóvá...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.01. 18:57:46
  • s1lkforrent
    Öregszel, de azért még törekszel, te leszel az öreg Sal.

ALB ugye csak 4 éve volt, azóta szerintem beleuntál az egészbe. Már csak azért is, mert ez tényleg kb egy WWII European Escalation reboot, ha bejön nekik, jövőre jön a Ardennes 44, meg a Rhine 45.

Megesik hogy a kígyó elesik, én is szemrebbenés nélkül fogadtam a Tank Warfare: Tunisia 1943 bejelentését. Legjobb stratégiákat adná ez a sorozat, ha nem egy tucat szláv barkácsolná egy elhagyott gépgyárban jobb esetben fagypont felett egy épp hogy működő generátor mellett, miközben egy társuk az ajtóban egy AK74-essel próbálja a farkasokat távol tartani tőlük, míg megérkezik a nyugati foteltábornokoktól a segélycsomag.

Nyugatról meg érkezik egy.. Dawn of War III. Aminek lehet az intrója nem jönne ki a Mius Front teljes fejlesztési költségéből.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2017.05.01. 18:28:39
  • molnibalage83
    Nekem azóta sem sikerült játszani, mindig valahogy más dolgom van. Ehhez képest az ALB-re az elején úgy rászoktam, mint a narkós a hernyóra...
  • ToxiMaxi
    Elvileg a franciá divizió meg a német az új pályával együtt valamikor jövő héten jön.

Francia nem túl izgalmas van egy rakat Wolverine egy erős "A" fázis és kb. ennyi. Németeknél meg talán KT lesz, gondolom arany áron. Mondjuk kilőni nem lesz egyszerű.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.04.28. 11:10:19
  • ToMy_
    Ha tényleg meg akarod venni, sok értelme nincs várni a hivatalos kiadás időpontjára.
    Megveszed Early Access-ben, játszol vele, teszteled, stb...
    Aztán ha jön a kiadás időpontja, és durván akciós ára lesz, akkor refund-ot kérsz a Steam-en, mielőtt kiadják hivatalosan. Aztán megveszed az akciósat, és kész.
  • ToxiMaxi
    Május 23
  • phylemon
    van már hivatalos megjelenési dátum? én majd akkor szeretném megvenni.
  • molnibalage83
    Go ahead.
  • Porta
    na megszereztem végre én is.
    szerintem nagyon fasza. sokkal jobban tetszik mint a red dragon. 1v1et nyomtam csak eddig(ember ellen).

nem csinál valaki egy magyar steel division steam csoportot?
  • ToxiMaxi
    Egy új divíziót és a beta következő pályáját fogják ma bejelenteni. Magyar idő szerint 18:00-kor a twich-en.
  • molnibalage83
    Devblog, campaigns.
  • molnibalage83
    Ma én is megteszem.
  • ToxiMaxi
    Nekem nagyon bejön a játék. Ha van időm játszom vele.