X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én ilyen szinten nem foglalkozom vele.
Ha nem vagyok ott, akkor a leghatékonyabb fegyver a Pulse és az Argon Pulse torony.
Ha ott vagyok, akkor meg én vagyok maga a fegyver.
Egyszer csináltam egy hordozót sok kis vadásszal. Sajnos nem úgy működött, ahogy én azt gondoltam. És eléggé terhelte is a játékot. Végül szétszedtem a flottát. A hordozót beraktam egy bányász szektorba néhány vadásszal védeni a bányászaim. Aztán azt vettem észre, hogy a sérült bányászok bedokkolnak rá javításra.
Sajnos azóta már a szektor védelem sem működik nálam és a bányászok is inkább ott maradnak kipurcanni, mint, hogy elmeneküljenek. Illetve ez nem teljesen így van, mert elindul, majd mikor látja, hogy nem támadják, visszamegy. Csakhogy a Kha'ak még ott van. És ezt addig játsza, míg jön az üzi a hősi halálról.
Meg azért van hordozóm, mert a rátehető fegyverek elég jól tudnak aprítani. Állomás ellen is nagyon látványos. Csak mióta van robbanási sérülés effekt, azóta nem túl jó ötlet közel menni a pusztuló állomáshoz.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Van egy Raptorom, 60 Chimera bomber heavy torpedóval és 40 Chimera interceptor smart missilével felszerelve.
Imádom, Qvajó! Bármi ellen akkorát ütnek mint Mike Tyson fénykorában.
De borzasztó macerás a torpedók, rakéták ujratöltése. Elküldözgetni öket egy wharfba és mindig kell egy csomó nyersanyagot is vinnem, mert sosincs elég hogy feltöltse a wharf a Chimerákat.
Vettem egy Atlas auxilary-t és hozzárendeltem a flottához mint repair/resuply ship, de csak javit, rakétát nem tölt.
Feltöltöttem Enegy cell, Smart chip, Missile components-el, elvileg ezek kellenének hogy a rakétát is töltse de mégsem, valamit nem csináltam jól?
De erre sincs feltétlenül szükség, mert ugye 10 mentési hely van. Egyszerűen nem használod fel mindet. Egyet, vagy többet meghagysz, hogy bármikor fájlmásolgatás nélkül visszatérhess arra a pontra.
Írnak szépeket a 6.20-ról, de ha agyonversz sem mondom meg, hogy mi lett jobb és miért! :-)
"With the 6.20 update, players will find quality of life improvements to the Interact menu, and improved NPC behaviour such as enhanced police responses and better use of deployables during combat. Some other key areas addressed include mission bug fixes, as well as improvements to AI behaviour and ship movement, aiming to provide players with a more immersive and realistic spacefaring experience. Mouse steering mode has been tweaked for more intuitive control, and new hotkey bindings make gameplay more efficient. We have also added a full text Czech localisation, which extends the game's accessibility to a broader audience. This update represents a comprehensive round of enhancements, bolstering the overall game quality."
Más: gondoltam hogy kipróbálom ezt a StarWars modot. Hogy kell csinálni, hogy ne vesszenek el a mentések? Duplikálom a könyvtárat? Talán a terran conflictnál ez működött...
Utoljára szerkesztette: Z33noo, 2023.08.26. 10:20:29
F2 a fix külső nézet, majd, ha megnyomod még egyszer, akkor lesz szabad és forgathatod a kamerát a numerikus billentyűkkel. A +- meg a távolság beállítására használatos.
Elvileg F3-ra akkor reagál, ha ki van választva egy objektum. Akkor odaugrik a kamera és azt nézegetheted körbe.
Az F2 a külső nézet, de fix.
És most nem emlékszem pontosan, de vagy meg kell nyomni még egyszer az F2-t a szabad nézetre váltáshoz vagy F3 kell.
Utána a numerikus billentyűkkel lehet forgolódni, ahogy István is írja.
Más:
"Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy előre szóljunk, hogy a 6.20-as verzió valószínűleg az utolsó frissítés lesz a 7.00-as verzióra való nagy ugrás előtt."
Most megint elő kell adnom a nagyhalált: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem kell több déelcé!!!
Külsö nézetben (F2) hogyan lehet fogatni a kamerát?
Minden általam ismert kombót próbáltam de semmi, a Shift+Mouse3 ami a nézelödés belsö nézetben (F1) nem müködik ha külsö kamerára váltok, pedig az lenne a logikus.
Utoljára szerkesztette: Z33noo, 2023.08.25. 16:20:12
Tuningnál viszont oda kell menni, szóval... Bár az csak egy asztal és lehet, hogy minden dokkban megtalálható.
Régen mindig az elsőnek megépült dokkba irányított, ha a hajó befért. És nem számított neki, hogy közelebb lenne más dokk, szabad hellyel. Általában mindig az első ilyen dokkban volt a díler.
Nem tudom, hogy azóta mókoltak e valamit.
De az, hogy most kaptam meg a szektorbirtokosit az csak egy vicc. Nem azt mondom, hogy a játék szektorainak a fele az enyém, de nem ez volt az első!
Ezt az Építő Róbertet meg nem is értem!

Van most a 6.20 bétával kapcsolatban egy fejlesztői megbízás. AMD grafikus kártyásoknak kell tesztelni, hogy minden rendben van-e a játékkal (Grafikailag)
AZT ÉN HONNAN IS TUDHATNÁM??? :-D
De amúgy nem találtam benne hibát és tegnap amikor pár órát játszottam vele. Fel is építettem egy helyőrséget és még szépnek is találtam a játékot.
Azt pontosan nem tudom, hogyan kapod meg, de úgy emlékszem, hogy kapsz egyet. De az is lehet, hogy nem minden lehetőségnél.
Ha nem Terran-ként kezdessz, nem lehet venni tölük ezt a 2 tipust.
De nekem ez sem volt tiszta, tehát ha nem terrán vagyok de megcsinálom a küldi sorozatot akkor is megkapom a Syn-t?
A Syn-t asszem megkaptam az egyik küldetésben. De ehhez nem kellett földinek születnem.
Az Asgard-ot meg szerintem magamnak gyártottam le.
Mindegy, hogy melyik faj hajógyára, csak legyen hozzá terrán cucc a gyártáshoz.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.08.12. 20:41:23
Kérdés:
Bármilyen (pl: Argon) hajógyárat épitek is jó vagy csak a Terrán L-ben tudok Syn-t gyártani magamnak?
Ez már jó régóta idegelt, hogy rohangálok az állomásomon és nem találom az eladót, mert több helyen is lehet!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.08.09. 18:00:59
Az FPS szám elég durva. Meg ahogy ugrál.
Mondjuk, évekkel ezelőtt meg kellett volna kapnom, de egye fene. Elfogadom.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.08.03. 20:31:35
Aztán, ha valaki jön ide segítséget kérni, de nem tudja leírni angolul a megfelelő szavakat, akkor gond van.
Mondjuk elég sokat magyarosítunk mi is, mint az okostégla, meg a csörgő, ratata. Ennek megértéséhez meg a fórumot kell követni.
Magyarul viszont hiába keres rá egy küldetésre, nem hiszem, hogy talál bármi hasznosat. Vagyis vissza kell fordítania angolra vagy németre, hogy meglegyen a megoldás.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.07.12. 22:02:46
Aki itt ezzel játszik, annak a gépi biztos hogy nem kell.
Kíváncsiság kedvéért néha rájuk nézek, és egyszerűbb game-ekhez már néha egészen jók a fordítások, de az ilyen komplexebb játékokhoz a gépi még mindíg totál hasznavehetetlen, többet árt mint használ.
Durván félrevezető, vagy értelmezhetetlen halandzsákkal van tele, a szövegkörnyezet, a játék sajátos nyelvezetének nem ismerete miatt.
Aki ezzel, meg ilyen játékokkal hosszútávon játszik, annak a gépi fordítás egyenlőre messziről kerülendő, mert konkrétan új játékosként a game bonyolultabb szegmenseit nem tudja vele értelmezni.
Azért kösz. ;)
Egyesével eladni? Olyat sosem csináltam. 10-ig viszonylag elég egyszerű felhúzni. Néhány szállítós küldi, pár criminal lelövése az állomásnál és meg is van. Ami azt illeti, ezzel az utóbbival jól lehet amúgy is reput húzni. Csak ne az állomást lődd. Ha már van rendőrjelvény, akkor fizetnek a lelőtt ellenség után is és kapsz reput is.
Ha jól tapasztaltam, akkor amúgy csak akkor kapsz reput, ha olyan hajót lősz le, amelyik támadja az adott faj hajóját. Ha pl. egy kalóz támad egy teladi szállítót és lelövöd a kalózt, akkor kapsz reput a teladi-hoz. Bár lehet, hogy csak akkor, ha teladi területen vagy.
repuzásra is olvastam hogy venni kell 150 kaját és egyesével eladni a frakciónak amit húzni akarsz. tökölős de szépen jön belőle a repu,röhögve fel lehet húzni 10ig :) remélem még működik
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Van egy trükk, de inkább spoilerezem, hátha nem akarod tudni, mert így szereted.
EMP bombákat kell csinálni. Odamész a neked kellő modulhoz hajóval, kiszállsz belőle, majd rádobsz egy EMP bombát. Visszaszállsz a hajóra, majd eltávolodsz úgy 5 km-t. Ekkor biztos, hogy nem fognak téged gyanúsítani. A bomba legyen kijelölve. Ha megvan a táv, akkor felrobbantod. Visszamész. Lesz ott 4 jel, amiből ez egyik megadja a BP-t. Csak az EMP-hez kell az anyagot összeszedni, a dokk trader-e mellett meg le lehet gyártani.
Régen lehetett így hajó terveket is lopni. Aztán meg nem. Jelenleg nem tudom, lehet, hogy visszahozták.
Van olyan, amiről nem tudsz BP-t lopni. Ha érdekel, akkor leírom, hogy ne vesződj vele. Én vesződtem vele eleget. Meg ellőttem vagy 20 bombát. Bár ez már rég volt, lehet, hogy ez is változott.
így egyelőre egy modul lesz mindenből,majd a távoli jövőben,aztán kezdek neki az optimaliációnak
állomás szkenner mod is jó,meg hogy mutatja a date leaket,mert ha meg kéne venni minden blueprintet,az rohadt sok pénz :D
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Most jutott eszembe, hogy a terránok területén a Saturnhoz építettem egy gyárat, ami gyárt mindenféle terrán alapanyagot. Elvileg egy nagy komplex lesz majd, de mostanában nem játszottam annyit.
Viszont a terránokkal bejött az a fícsőr, hogy az új rendszerekben van már napfénymérő. És a napelemek ezek alapján termelnek. A régi rendszereket tudtommal nem piszkálták.
A lényeg, hogy a Saturnnál kevés a napfény, így a Merkúrhoz építettem egy napelem állomást. Olyan a szorzó, hogy csak na. Innen szállítja 2 vagy 3 nagy L-es hajó az EC-t a gyárhoz. Működik a dolog és a gyárnak is mindig van elég EC-je.
Hülye fórum a két azonos számú hsz-ével.
Elég sok hajó van a játékban, hogy nekem ne kelljen.
A listában azért van mégis egy vagy kettő, mert előfordult, hogy a szállítóim nem akartak a szomszédos rendszerben lévő állomásomnak anyagot szállítani, nekem meg nem volt kedvem milliószor klikkelni, hogy átvigyék.
Úgyhogy módosítottam egy mod hajót és egy körből letudtam az anyagigényt. A hajót nem tudtam gyártani, meg kellett vennem egy fajtól. Miután végeztem, kikapcsoltam a mod-ot, így eltűnt a hajó. Kompenzáció.
Aztán rájöttem, hogy azért nem viszik a kirendelt hajók az anyagot, mert a vevő állomásomnak nem volt pénze...
Nekem főleg Argonmatt és Axeface hajói vannak fent (mindegyik tök jó), pár optikai mod:
Honsu sail removed
No more dust
Fire and smoke
pár paintjob mod
more ship rooms
faster crew level
natural engine tint
Én rendeltem a Hull Part gyáramhoz. De igazán sosem figyeltem.
Amikor arra jártam, akkor mindig ott állt mellette. Ettől függetlenül azért jött lóvé.
Jól lődd be az árakat, akkor menni fog az üzlet.
Az FPS csak akkor gond, ha közel mész a gyáradhoz. Amúgy meg a szektorban is lehet jó FPS-ed. Ha elég messze vagy a gyártól.
De próbálkozhatsz sok kisebb állomással is.
Bár ahol van 20-30 Claytronics gyár a hozzá kellő raktárakkal, az szerintem már nem olyan kicsi. Lehet, hogy ezt is darabolni kell.
De soha nem teszteltem, hogy mennyi modul kell, hogy elkezdjen zuhanni az FPS.
A műhelyben nem találtam semmit, szóval nem tudom, hogy honnan vannak ezek. Lehet, hogy mindet külön szedtem le.
És úgy emlékszem több is volt.
Nem látom azt, amelyik átírja az M-es hajók hangját.
A kristályos mod-ot teljesen kiszedtem. Annál a mentésbe is bele kellett nyúlnom, mert onnan nem tudta kiszedni. De meg lett oldva, hogy ne reklamáljon.
Emellett a gyárak közötti áruhurcibálás elég macerás. Oda kell rájuk figyelni rendesen.
Én is próbálkoztam ilyennel, de a menedzselésük baromi macerás. Egy komplexnél meg látod, hogy miből nem termel eleget, hova kellene még gyárat beszúrni, kell e még bányászhajó. És ami fontos, hogy nem kell neki lóvét adni ahhoz, hogy ellássa magát. Mert hiába cserélsz árut a gyáraid között, ha nincs lóvéja, akkor a csere sem megy. Amúgy nem mozgat ilyenkor pénzt. Viszont, ha külső forrásból is szereznél be anyagot, az eladás meg azért nem megy, mert a másik gyáradnak szállítanád, ami viszont nem fizet... Szóval nem egyszerű.
Az biztos, ha újrakezdeném, akkor már az elején ráállnék a hull part és claytronics gyártásra. Előbbi kell mindenhez is, utóbbi meg a gyárakhoz. Emellett a terran anyagokat sem árt kapásból intézni, mert baromi nagy az anyagigényük és lassan gyártódnak. Persze az eleje bele telne jó pár 10 órába. Vagy inkább 100-ba is ;)
Ja igen. A HQ-ra is rá lehet húzni egy szép nagy komplexet. Ha belekukkantasz a terraformálós feladatokba (ha elérhető), akkor van egy-két anyagigény ott is. És ugye mindig máshova kell vinni a HQ-t, így nem biztos, hogy automatán meg lesz oldva az ellátása.
De ezek csak tippek. A játékot úgy élvezd, ahogy akarod! Mi is ezt tesszük :)
a második állomás az ezek feldolgozása lesz,refined metal meg a többi,a harmadik kajásnak tervezem. mire ezek meglesznek azzal elmegy pár napom,vagy hetem,aztán lehet bővíteni a fejlettebb gyártások felé
megakomplexumot nem akarok,inkább pár állomás külön,egy két szektorba szomszédságba.
Remélhetőleg szerda körül lesz. Akkor jön az új széles vásznam, ha minden jól megy.
És a legjobb kipróbálni vele az X4-et. 16:9-ben nem szeretem ezt a játékot.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.07.03. 19:52:48
A játék így is, úgy is számolja minden hajó lépését. Az, hogy kicsivel előbb kezd el támadni a kalóz vagy xenon, mint amúgy, szerintem nem számít. Ahogy az sem, hogy több hajót látnak az NPC-k, mivel a gép úgyis látja az összeset.
Bár lehet, hogy mikor már annyi hajója van az embernek, akkor a térkép megnyitását követően kevesebb lesz az FPS, mintha nem lenne ez a mod.
Engem is érdekelne. Van ebből jópár amit magamtól is megtaláltam, de néhányat nem, ami így olvasva most hasznosnak tűnik.
Előre is kösz. ;)
A NO RNG modot én is ajánlom! (Lehet, hogy csak (BIZTOS) NEXUS-ról beszerezhető)
Tekintve, hogy hogyan építkezik az NPC, úgy egy advanced satelit-tel elég sok gyárra rá lehet látni.
A mod-ok nem minősülnek csalásnak. Mindenki úgy játssza a játékát, ahogy akarja. Vannak, akik nem tudják elviselni ahogy más játszik, őket csak sajnálni lehet.
Nálam olyan mod-ok vannak, mint amivel el lehet rejteni a nálam lévő illegális cuccot, így nem kell foglalkoznom a rendőrökkel. Az elején nagyon hasznos az a mod is, amivel az állomások szkenje kapásból 100% lesz. Ezt kiegészíti egy olyan, ami kapásból megmutatja az állomásnál lévő rádiójeleket, így nem neked kell keresgélned.
Volt egy olyan mod, ami megnövelte a hajó radar és szkenner hatótávját. Ezt ki kellett kapcsolnom az egyik terrán feladatnál. Aztán már nem kapcsoltam vissza, de amúgy lehetne. Nem csak a te radarod hatótávját növeli meg, hanem minden hajóét.
Van olyan mod is, ami a hajótuningnál mindig a legjobb eredményt hozza. Ehhez érdemes azért hozzátenni azt a mod-ot, ami elérhetővé teszi a dokkokban lévő kereskedőknél az alkatrészek vásárlást a tuninghoz, így nem kell az űrben vadászni.
Az elején hasznos volt az a mod is, amivel az aszteroidákon lévő kristályokat jobban észre lehetett venni. A kristályokban jó lóvé van.
Az is hasznos mod, ami a kereskedőhöz beteszi a tanuláshoz kellő könyveket. Így pillanatok alatt fel lehet tolni egy menedzsert 5-ös szintre. Amúgy nem is tudom, hogyan éri el bárki is az 5 csillagot. Talán csak olyan feladatokkal, amik olyan könyvet adnak, ami meg nagyon ritka. Lehet, hogy a faster crew leveling mod is tartalmazza.
A mod-ok neveit nem tudom, nem annál a gépnél ülök, hogy megnézzem.
Elvileg mindegyik megtalálható steam-en, mert nekem is ott van a játék.
400 vagy 500 játékórám van benne, szóval nem cseszték szét a játékot. Sok hajót foglaltam, rengeteg tervrajzot összeloptam, sok állomást építettem megrendelésre, míg fel nem épült az első önellátó hajógyáram. Onnan kezdve már nincs gond a pénzzel és haderővel, de ettől függetlenül hajót foglalni és Xenon-t lőni még mindig jó móka.
Egyszer kiirtottam a teljes univerzumot. Aztán jöttek a terránok és visszatöltöttem a támadás előtti állapotot.