7248
Egosoft X4
-
#7208 Van biztonsági mentés.
Nem lehet fölé menni.
A hajtóműnél írtam át pozitívra a negatív értéket, de nem vette figyelembe. Viszont törölni tudtam. Így +6 buff lett, nem hét. Vagyis nincs negatív hatás.
Amin inkább gondolkodom, hogy vajon összevonhatóak e a különböző tuningok. Az még sokat dobna.
És nem minden hajómra akarom, csak a zászlósokra.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.09.05. 00:00:16 -
Jóózsf István #7207 Már csak az a kérdés, hogy tudod-e ész nélkül módosítani?
Értsd: Azon a korláton kívül, amit az adott mod biztosít. Teszem azt a damage a mod szerint maximum 1.3 szoros lehet.De ha átkaristolod kétszeresre? Vagy csilliószorosra? Nekem az rémlik, hogy nem lehet átlépni a keretet, de az már rég volt, amikor ezzel próbálkoztam.
Akár ki is próbálhatnád... :-) (Más pimpilijével...)
A biztonsági mentésre nem kell felhívnom a figyelmed!!! -
#7206 Csak meglett, hogy hol és hogy tárolja a tornyok módosításait.
És miután meglett, egyértelmű is lett, hogy miért.
A fegyóknál alapvetően olyan paraméterek vannak, mint a helyzetük, állapotuk, megjelenítési dolgok. A címkék alapján egyértelműen ki lehet szúrni, hogy milyen toronyról van szó.
Míg a fő fegyvereknél nincsenek csoportok, addig a tornyoknál lehetnek.
1, 2, 3, 4 torony akár egy kupacban, plusz a pajzsok ugyanígy. Ezeket csoportokba rendezi.
Amikor tuningolok egy tornyot, akkor lényegében az egész csoportot tuningolom. A pajzsoknál szintén.
A csörgőnél ilyen nevekkel lehet találkozni:
<group group="group_back_up_mid"/>
<group group="group_up_back_mid"/>
<group group="group_front_up_mid"/>
<group group="group_up_back_mid_2"/>
<group group="group_mid_down_mid">
És itt keresendő a tuning rész is:
<group group="group_down_back_mid">
<modification>
<weapon ware="mod_weapon_speed_01_mk3" damage="1.3" speed="1.15" lifetime="1.3" rotationspeed="1.3"/>
</modification>
</group>
Gondolom, ha rádobok egy pajzs módosítást is, akkor bekerül erre a részre.
Mindez egy <shields></shields> között van. -
Jóózsf István #7205 Nem figyeltem. Bocsánat.
Emiatt írtam: "nem adja be azonnal a max fejlesztéseket" Így már csak arra tudtam gondolni, hogy nem használod, hiába olvastam korábban. Meg már lyukas is az agyam...
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.09.03. 19:33:36 -
#7204 Nem azt írtam, hogy mod-ot használok rá? Mit írtam akkor, ha nem ezt?
Én úgy emlékszem, hogy leszereléskor visszakapom a cuccot. Legalábbis, mikor a 9 fegyverfejlesztést csináltam ugyanazzal a löveggel, akkor csak 3 alkatrészem volt az egyikből.
De nem akarok 9-et csinálni, hogy egy se legyen jó.
Egyszer ki akarom perkálni a zsét, aztán olyan legyen, amilyet én akarok. Úgyse tuningolom az összes hajót. Ezért lenne egyszerűb a mentésben megszerkeszteni, ha meglenne. -
Jóózsf István #7203 A szerencsekerekes lutrira van mod. Szemrebbenés nélkül használom. Túl sok hájenerdzsikataliszt megy el így is, mire megfelelő kombókat megkapom.
-
#7202 Jó tudni. Viszont akkor hova menti el?
Hiába van fenn a mod, amivel kapásból a legjobb eredményeket kapom, de a fegyvernél van egy Reload -1, amit előszeretettel szeret bedobálni.
Azért amikor elverek 9x250k kreditet és még mindig nem, akkor azért elég csalódott vagyok és nyomok egy visszatöltést.
Nem tudom hányszor töltöttem vissza, mire a csörgő 4 fő fegyverére ráraktam a tuningot. Így is valamelyiknél duplán fizettem.
Ezért gondoltam, hogy megkeresem a mentésben és korrigálom. Legalább a tornyoknál. Úgysem dobom fel minden hajóra, de legalább a zászlóshajóim legyenek normálisan megcsinálva.
A hajtóműnél is olyan fejlesztést dobtam fel, ami 7 extra buffot ad. Az egyik valami travel töltési érték, ami mindjárt -30%. Ezt már korrigáltam +30%-ra :D
Eleve ezt a szerencsekerekes sz@rt is utálom, hogy nem adja be azonnal a max fejlesztéseket. De lehet, hogy soha nem adja be. Semmi értelme azon kívül, hogy értelmetlen és csak bosszantja az embert. Ezért is van fenn a mod. -
kisiku #7201 Van és tuningolom is. Habár én most SW moddal nyomom (főleg így azt új 0.8-assal), de igenis van értelme.
Az én játékomban (az alapjátékban) a Splitekkel és a Terranokal barátságban voltam, tulajdonképpen én mentettem meg a Spliteket attól, hogy a Xenon teljesen kiirtsa.
Az Asgardért viszont meg kellett küzdenem, fel a +20/+30-as repuért, ahol megvehettem magamnak. A hajófoglalást az X-Rebirth óta abbahagytam, abban baromi sokat foglaltam, az X4-ben meg csak akkor, ha kötelező volt. Pl az Erlking-et el kellett foglalni, hogy gyártani lehessen
Most itt az SW modban fogom kipróbálni, bár itt sem nagyon kell, mert úgy ugrálnak kifelé, hogy nem is kell tennem érte.
De vissza a turretekre: igen, van értelme, csak ki kell tapasztalni. Damage, lőtáv,stb miatt érdemes. Az Asgard főfegyverét meg pláne, mert borzasztó lassan hűl le, ami életet menthet egy tuninggal.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2024.09.03. 11:14:09 -
tomonor #7200 Jaja, köszönöm. Tetszik nekik a munkásságom szerencsére :D -
#7199 Na jó, de pont csak a tornyoknál?
A többit meg lehet piszkálni. -
Jóózsf István #7198 Tamás!
Ezt a játékot te adod el. Remélem a munkaadóid is tudják! :-D -
Jóózsf István #7197 És már nem is lehet belenyúlni! :-DDDD
A Borznál úgy állítgattam a fegvereket, ahogy akartam. Itt az első pofonom volt, amikor megnyitottam a mentést, hogy már "NINCSNYÚLKÍPISZKA!!!" :-)
Ha nagyon akarnánk, akkor meg lehetne találni, hisz mindenképp a mentésben KELL LENNIE! Az egy elég egyedi érték. Főleg ha nem használja valaki a kimaxoló mod-ot -
#7196 Most, hogy így írod, ez tényleg fura.
A játékban ott van, de a mentésben nincs ott a lövegnél.
A fő fegyvereknél mindjárt ott van. Az egyéb módosítások is meg vannak.
De a tornyokét nem találtam.
Ezek szerint másképp tárolja. Vagy máshol. -
Jóózsf István #7195 Csak nem értem.
Nincs benne a mentésedben. Tehát, ha tuningolod valaminek a toronylövegét, és kilépsz a játékból, majd vissza, akkor már nem lesz rajta a tuning?
Mert ha mégis, akkor benne van.
Nem rémlik, hogy belefutottam volna ilyen hibába. Most is megvan minden hajóm minden tuningja. Ennek a hajónak nincsenek főfegyverei.
Szóval.: Hogy érted, hogy nincs benne a mentésben???
A gőz meg egy buzi!
Miért kell átirogatni fogalmakat és átvariálni a megszokott rendszert? Vért izzadtam, mire sikerült ezt a képet megoszthatóra bűvölnöm.
És ráadásul nem is működik rendesen, mert a kép menüjében ott van, hogy megosztás - másolás vágólapra, de a vágólapra nem másol SEMMIT!
Egyre ostobább a világ!
Legyen már vége!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.09.02. 06:17:42 -
#7194 Az x4 mentésébe.
Te milyenre gondoltál? -
Jóózsf István #7193 Milyen mentésben? -
#7192 Vajon van értelme a hajókon lévő tornyokat tuningolni?
A mentésben nincs benne a tuning. A hajó fő fegyvereinél viszont ott van. -
#7191 Hát igen. A Buffalo csak 59 férőhelyes. Mod hajót meg nem akarok belerakni.
Egy főnixhez mondjuk elég lehet az 59 is.
Vagy egy Sonra lesz. 178 fő, és 100 fölötti a sebessége. Kis tuninggal még növelhető.
Bár a Barbarossa sem olyan rossz, majd 200 és 126 arra is fér.
Esetleg veszek kettőt. Ha az egyik legénysége elhullik, ott lesz a másik. Aztán remélhetőleg senki nem lövi ki a célhajót.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.08.31. 23:12:03 -
Jóózsf István #7190 Az én foglaló hajóm egy módosított Split teherhajó (Buffalo ?). Leopárdnak hívják. Ha jól rémlik 300-as legénység fér bele. Fürge és meg tudja magát védeni. -
#7189 Ez a mai nap igazán katasztrofálisra sikeredett.
Akartam fogni magamnak egy csörgőt. Annyira szeretem.
Gondoltam rámegyek a FAF csörgőjére. Valamiért úgy gondoltam, hogy ez egy olyan kalóz frakció, mint az SCA. Hát nem. Ezt jól el is csesztem.
Mondjuk elsőre nem is lett volna gond. Megvolt az áldozat, leamortizáltam ahogy kell, már kiadtam a foglaló hajónak a parancsot, erre jött egy terrán hordozó és szétlőtte. Hű, de nagyon mérges voltam.
Nem akkora baj (gondaltam én), nem sokra rá találtam egy másikat. Ezt is előkészítettem, már csak a foglaló hajóra kellett várni. Erre feltűnik egy köcsög ázgárd és egy lövéssel elintézi.
Na annyira mérges lettem, hogy elkezdtem elfoglalni az ázgárdot. Elő is készítettem, csak azt az apróságot nem vettem figyelembe, hogy tele van katonával. Nem gyenge katonával. Átküldtem a majd 200-as osztagot. Úgy 10 katonát tudtak talán elintézni, kipurcant mind. Jó, akkor feltankoljuk a csapatszállítót új sereggel. Közben persze a terrán repu minden egyes hajtóműkilövésnél szépen csökkent.
És megjelent még egy csörgő a FAF-tól. És mi volt a célja? Na ná, hogy az ázgárdot lelőni. Úgyhogy nekiestem annak is, bár már tudtam, hogy csökken a FAF repu, szóval nem lesz túl jó vége. De semmiképp sem akartam az ázgárd közelébe engedni. És az ázgárd fő fegyvereit meghagytam, meg ugye ott a sínágyú, amiről fogalmam nincs, hogyan is kéne elpusztítani.
A csörgőnek kisebb volt a legénysége, így inkább azt akartam elfoglalni. Sokkal reálisabbnak tűnt. Viszont így a két hajót egymástól távol kellett tartanom. Egyenesen lefele ívelő reputendencia következett.
Mire a foglalóm valahova a közelbe ért volna, már csak a kapitány maradt a csörgőn, úgyhogy átküldem a saját hajómról egy katonát, mert gyalázat, ahogy az a hajó pozícióba áll.
Meg is lett a csörgő. Közben néhány FAF nekiesett az ázgárdnak, ami egyszer csak kékre váltott ekkor. Dejó! Tőle már nem kell tartanom. Sőt, a kis FAF vackokat le is szedtem neki, mivel nem volt fegyvere és pajzsa. De aztán hirtelen lett.
Egy FAF Balaur-ból ki is ugrott a pilóta, amit gyorsan el is foglaltam.
A foglaló hajórol átküldtem néhány embert a csörgőre javításnak, meg néhány javító drónt is. Na ezzel olyan kálváriát indítottam, hogy a Balaur-ra nem volt hajlandó átküldeni a személyzetet azonnal. Arra járt egy FAF Asp és kilőtte. Hatalmas csalódás....
A FAF-fal -20 lettem, a terrán meg éppen megállt 11-nél. Mindezt egy csörgőért. Amiért senki nem fizet annyit sem, mint egy főnixért.
A foglaló hajót meg asszem le kell cserélnem, mert ez így nagyon gáz. -
#7188 Ez nagyon viccesre sikeredett.
Egy Argon Cerberus aprított egy SCA állomást, de már jó régóta. Néhány modult le is lőtt.
Az SCA küldött egy szokásos tolvaj hajót a Cerberus ellen, aztán ment a szájkarata.
Gondoltam kicsit besegítek az SCA-nak, amúgy is az én rendszerem.
Egyszer rálőttem a Cerberus-ra "véletlen", mindjárt eltűnt a pajzsa, meg a hull fele. Gondolkodtam, hogy mi tévő legyek, kilőni nem jó, mert akkor tuti repu csökkenés. Kék maradt, egy lövéstől még nem váltanak pirosra. Hívtam, hogy adja meg magát. Ez meg megadta magát :))))))))
Ingyen Cerberus. -
Jóózsf István #7187 Ez már nem az én szintem. Mostanában már nem rajongok annyira matematikáért és világ életemben ösztönös lény voltam.
Szóval a tanulmányt átfutottam, de nem vagyok hajlandó belemélyedni.
Főleg, hogy már kábé édesmindegy. -
#7186 Csak egy kis keresgélés kellett, mert más már leírta :))
Szóval a lényeg, hogy a hulladékfeldolgozó percenként 150-et dolgoz fel. Szóval amíg nem végzett a beküldött cuccal, addig nem tud újabbat beküldeni a Manticore. Legalábbis én így értettem.
Az újrahasznosító HP-t és okostéglát csinál felváltva. Azért látom az okostéglánál az 5 perc várakozási időt, mert 5 perc a menetideje. Amikor HP-t csinál, akkor az okostégla vár, aztán cserél.
Ahhoz, hogy csak egyet gyártson, az kell, hogy a másik raktárkészlete 1-re legyen állítva. Vagyis ez jelen esetben nekem gond, mert az állomások építéséhez mind a két anyag kell. Max akkor tudnék ezzel játszani, ha külön állomást csinálok egyiknek, másiknak és ami épp fontosabb, azt működtetem.
Macerás.
Aztán az illető leírta azt is, hogy 1 hulladékfeldolgozóhoz mennyi újrahasznosító kell és ezekhez hány napelemet kell építeni egy 100%-os rendszerben.
Viszont itt vigyázni kell, mert a fejlesztők köcsögök és a frissítésekkel variálnak a szektorok napsugárzás szorzóján is.
Itten a link, ha jobban szeretnél okosodni.
Nekem most elég az a lényeg, ha több okostéglát akarok, akkor külön állomást kell neki építenem. Abból a szempontból nem is baj, hogy jobban kordában lehet tartani az EC megcsappanásokat. -
Jóózsf István #7185 Ha egyszer rájössz miért ilyen nyögvenyelős, akkor mindenképp meséld el! :-) -
#7184 Hát nem tudom. Egy modul HP-t csinál, egy meg okostéglát. Most úgy 100k fölött mozog az EC-m, de termelés 330k/h körül van.
És áll a gyár várva valamire. Meg a hajók is.
Elég jól jön be a lóvé. És elvileg csak EC-t adok el. De azt folyamatosan. Úgyhogy van miből finanszírozni az építkezést, csak jobb lenne, ha már saját magam gyártanám. Az okostéglagyár ellátásához kell még pár másik gyár. Viszont a szemétből gyártásához megvan minden. Csak valamiért lassan megy. Pedig lassan megtelik a kiszabott raktér is hulladékkal. -
Jóózsf István #7183 Sokat öregedtem az újrahasznosítás miatt.
Azt szerintem senki nem érti, hogy miért nem töltik fel az ácsorgás helyett a raktárakat.
Nem számoltam ki, de annyi energiára van szüksége egy ilyen újrahasznosító üzemnek, hogy olyan szektorban érdemes használni, ahol egymillió százalékkal süt a nap!
Merthogy azt találtam ki magamnak, hogy minden hajógyáramra rakok. Aztán azt vettem észre, hogy az isten EC-je nem elég... Viszont amit a napkitöréses szektor mellett csináltam, az meg állandóan pénzt tarhál. Akkor most mi van? Saját magát nem tudja fenntartani. -
#7182 Egy profi roncsgyűjtős elmagyarázná nekem, hogyan is működnek a feldolgozó modulok?
Látom, hogy pl. az egyik okostéglát csinál. Aztán vár vagy 5 percet nem tudom mire. Utána talán megint csinál egy-két téglát, nem tudom, mert nem vártam meg. De mire vár?
A másik, hogy két vontató van a HQ-hoz rendelve, és ott ácsorognak az állomás mellett a fémmel, de nem adják le. Ez miért van? Hely van a raktárban.
És akkor még lenne egy olyan dolog, hogy, hogyan lehet NPC állomásnak eladni a roncsot? (Upsz, most jut eszembe, hogy lehet, hogy ezt eltoltam. A roncsot solid raktárba teszi, én meg nem raktam az NPC állomásra csak konténerest. Akkor lehet, hogy ezért nem veszi?) -
#7181 Úgy látszik rájöttem, hogyan lehet kimaxolni a gyárépítős feladatokat.
Megtervezem neki a minimumot, amit kell és ezt meg is építem. De mielőtt befejezné az építést, még megtoldom jó pár raktárral és gyártó modullal. Meg rátolok néhány lakónegyedet is.
Az egyik feladatnál megkaptam a teljes beígért összeget, a másiknál is szépen tejelt, bár nem volt meg a teljes összeg. Lehet, hogy kellett volna még terveznem néhány gyártó modult.
Ja, meg terveztem rájuk nagy dokkolót is.
A védelmi pontokon még dolgoznom kell, oda valószínű, hogy még több védelmi cucc kell, mint amit raktam. Bár így sem raktam rájuk igazán keveset. -
nibron #7180 Ez miatt már egy csomót "mérgelődtem". Több játéknál okoz némi problémát. Pl. a Flight Simulator-ban szeretném ha saját Flight Log, meg statisztika lenne, de ha kikapcsolom, egy kis idő után visszakapcsolódik. Ezzel aztán össze is kavarodik kissé, amit úgy lehet rendbehozni, hogy lokálban kitörlöm azután felhőszinkron. És nincs más út. Rohadjanak meg.
Mondjuk annyit nem ér az egész, hogy rendesebben utána menjek, magyarán leszarom. -
#7179 Nem figyelem. Fogalmam nincs. -
Jóózsf István #7178 Apropó!
Nektek is bekapcsolta a gőz a felhő mentést? Vagy be is volt?
Nálam vajon ki engedélyezte neki? Nem szeretem amikor valami, vagy valaki jobban tudja, hogy mi a jó nekem! -
Jóózsf István #7177 Káka állomásnál azért nem egyszerű először a fegyvereket leszedni. :-) Egy xenonnál én is úgy csinálnám. Csináltam is párszor. Pont egy xenon állomást elpusztító jelenet van előttem abból idéztem fel, amikor a kapitálisok SZÓ SZERINT körtáncot jártak körülötte. Megálltak lőtávolban, lőttek, majd odébb mentek, de azon a körön, ahol még épp rá tudtak lőni a célpontra. Tényleg körbetáncolták.
Az a verzió jó volt! Miért nem maradhatott úgy?
Az utasításokról csak annyit, hogy ha régen nem kellett? Akkor most miért kellene? Ez lenne a fejlődés? -
#7176 Jól beállítottál mindent?
Konkrét utasításokat kell adni.
A tornyoknak meg lehet adni, hogy mit lőjenek először.
És gyanítom, hogy a pilóta csillagja sem mindegy.
Épp a minap néztem, hogy 3 Behemót amortizál egy K-t és alig bírnak vele. OOS. Ezt nagyon nem értettem, mert igencsak hamar szétkaptam IS a Behemóttal egy másik K-t.
Amúgy én ezért szoktam először leszedni a fegyvereket a célpontról. Mert pontosan tudom, hogy mekkora gyökerek tudnak lenni a kapitányok. Épp nemrég amortizáltam a Behemóttal egy Kák állomást. Mikor már nem volt rajta fegyver, akkor odahívtam a H-t. Addig nem.
Anno, jó pár évvel ezelőtt, mikor kiírtottam mindenkit, akkor is volt olyan gyökér hajó a flottában, amelyik beúszott az állomás alá, aztán kampeca. A másik 9 vagy épp 19 a rajból képes volt tartani a távolságot.
Azt a videómat nem nézted, mikor ráköldtem pár M-es havert a K-ra, aztán jól lekoccolták támadás közben, meg bejöttek a tűzvonalamba?
Pont olyan hülyén van megcsinálva a harc, mint a filmekben. Egy álló objektumra rárepülni, majd eltávoldoni tök hülyeség. Főleg, hogy vissza sem lő, mert már nincs mivel. -
Jóózsf István #7175 Hosszan ecsetelhetném, hogy mit csináltam a játékban az elmúlt három órában. Vagy feltölthetném a két órás felvételt, amit közben készítettem, de helyette inkább azt mondom, hogy: EZ A JÁTÉK HÜLYE MINT A SEGGEM!
Annyit mégis bedobnék, hogy régen, ha azt mondtam egy kapitális flottának, hogy menjetek és lőjétek szét azt az állomást, akkor mentek, körbeállták és tisztes távolságból végezték el a munkát.
A minap ugyanezt megpróbáltam, kb három perc alatt lőtte porrá a flottát egy Káka állomás.
Ma azt csináltam, hogy beültem a legerősebb MOD hajóba és magam kezdtem lepucolni. Ez tartott két órán át.
Közben, minthogy veszettül unatkoztam, megkértem még két ugyanolyan kaliberű, típusú, márkájú hajót, hogy segítsenek. Ketten nem éltek összesen másfél percet. Mindent csináltak, csak azt nem amit kellett volna. Van most egy pánostoba parancs a vezérlésükben, mégpedig, hogy az utasítást mindenáron meg kell szakítani azzal, hogy a környék vadászaival baszakodjanak. Amihez elegek lennének a kis lövegek is, de nem a főfegyverrel kell csinálniuk. És hogy ne legyen olyan egyszerű be kell repülni közben az állomás fegyvereinek a hatósugarába, ami kb 13 másodperc alatt lő szét egy ilyen rommá tuningolt hajót!
Ezt végig néztem kétszer és csak bólogattam, hogy nem véletlenül nem játszom ezzel a fossal. -
Jóózsf István #7174 Nálam 0.8-on van. Meddig növeljem? -
#7173 Megnéznétek, hogy, ha növelitek az UI Scale értékét, akkor nálatok hova kerül a szkennerjel?
A beállítás a Gameplay részen van.
A játékban talán a legegyszerűbb, ha kiszálltok a hajóból, rálőttök egy EMP bombát, felrobbantjátok és elkezditek szkennelni.
Arra lennék kiváncsi, hogy megnövelt UI-val nálatok is az UI alá kerül a jel. -
Jóózsf István #7172 KONCENTRÁLJ.
A processzorral van a baj ETTŐL HANGOS AZ EGÉSZ VILÁG!!!
A lap hülyeségeit csak mellékesen közöltem.
Kábelért holnap reggel megyek az alzába! (Szeretem ezt a ficsőrjét)
A ramok azok ramok. Egyelőre nem tudok semmit mondani. Amíg ilyen butácskán viselkedik a processzor, addig nem feszegetem. Nincs értelme, mert vagy nincs eredmény, vagy csak magamat kínzom a fagyásokkal és egyéb ostobaságokkal. -
#7171 Akkor ezek szerint főleg az MSI bios-ával van a bajod és nem igazán a procival. Azért ez nem mindegy.
Szerencsére az MSI-t hanyagolom. Inkább Asrock párti vagyok, de lehet, hogy az újban befigyel majd egy Asus. A Gigabyte annyira nem tetszik, hogy még egyet vegyek.
Akkor a kábelt cserélted? Vagy úgy hajtottad, hogy jó legyen?
Milyenek azok a korzer ramok? Engem valahogy nem győztek meg. -
Jóózsf István #7170 Az összeállítás többi részével nincs baj. Egy 6000/30-as korzer memória a lap meg egy MSI karbon X670E
Mellesleg azt is nehéz elhinnem, hogy ne lehetett volna egy olyan kapcsolót tenni a biosba, hogy SEMMIKÉPP se használja a gép az IGP-t. Akkor se a ha négergyerekek potyognak az égből! És már a memóriának sem tudok plusz feszt adni. Az előzőben lehetett. Mondjuk az egyel feljebbi ligában játszott, ami most közel négyszáz pengőt kóstál. Azt az én különc gyomrom se veszi be.
A kábellel nekem sem volt gondom, amíg nem babráltam.
Szóval csak a 9XXX sorozat a felejtős. Legalábbis egy darabig, ami aemdéjéknél lehet akár egy év is az adrenalinból kiindulva. Ami már egész jól működik. Csak épp az előzőt sikerült elbarkácsolni, de már javították.
De így, hogy ki lett húzva és ide-oda hajlítva (Lap ki-be) már nem tetszett neki. Sosem gondoltam volna hogy bajom lesz vele. -
#7169 Nohát én biztos megspórolom, mert nem veszek még egy y950X procit.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Teljesen fölösleges. Csak a villanyt zabálja és semmi nem használja ki. Most várok egy X3D variánst. Szerintem a 9800X3D lesz nálam a nyerő.
A ryzen kábellel nem lesz gondom, mert most is azzal megy a VGA.
Ha figyeled a "híreket", akkor tudsz arról, hogy a winben van némi gixer az új AMD procikkal. Az AMD a m$-től várja a megoldást, illetve elvileg van lehetőség már most is megmókolni a win-t, de azt a videót pont nem néztem. Egyelőre nem pazarlom rá az időt.
Lehet, hogy neked érdemes lenne.
Az a 21-22 FPS már annyira nem is sz@r. Még pár év(tized), és eléred a 30-at.
Azért arról a 600k-s konfigról írhattál volna többet is. Mert így csak az jön le, hogy ez sz@r, az sz@r és van benne egy 9950X, valami memória, meg kábel a VGA-hoz, ami szintén sz@r volt. De, hogy milyet ne vegyünk, azt nem írtad le.