7388
Egosoft X4
-
Ezek szerint te nem játszottál az elődökkel sem.
Így biztos, hogy nagyon nehéz. Azt leszámítva, hogy akkoriban még nem volt annyira menő a yt, míg most mindent is megtalálsz ott.
Emellett úgy rémlik, hogy bekerült valami tutorial is a játékba. Bár lehet, hogy a bérlést pont nem mutatja be.
Azokat az anyagokat, amik kellenek az építéshez, célszerű kézzel intézni. Főleg, mert egyáltalán nem biztos, hogy jó áron találsz az állomás közelében. Ugye a csillagokat figyelni kell, hogy milyen messze fogja elküldeni a hajóját az állomás. Emellett lehet, hogy messzebb jobb áron találsz cuccot. És a claytronics igencsak drága.
Célszerű az önellátó komplexre gyúrni. Vagyis, hogy te gyártsd magadnak a 3 fő építőelemet, mert a fejlődő xverzumban ez gyakran lesz hiány. És sokat is kell rákölteni. Ráadásul sok helyet is foglal.
Blueprint-eket nem muszáj venni, lehet lopni is EMP-vel. De azért érdemes megnézni az árakat, van, amit nem éri meg lopni.
Az űrben kallódó dolgok összeszedésére is van egy nagyon hasznos mod. Ezekből lehet ezt-azt készíteni, mint az EMP.
Ennek a játéknak rengeteg része van, így most nem is megyek bele mélyebben, mert az sok lenne.
Az építőt azért nem tudtad felbérelni, valószínű, mert épp dolga volt máshol. Vagyis hiába látod a térképen, ha nem dobja be a bérlésnél, akkor nem ér rá. Járkálj egy kicsit a hajóddal, hátha találsz egy szabadot. Ilyenkor azért nem lehetetlen.
Aztán, ha kirendelted, akkor célszerű folyamatosan építened valamit, hogy ne menjen el. Mert amúgy dolga végeztével lelép, aztán perkálhatod megint a felbérlési pénzt, meg várhatod, hogy odavánszorogjon. Így célszerű mindig építésben tartani és lassan adagolni is az anyagot, mert - úgy emlékszem - akkor is lelép, ha sokáig nem tud építíeni, mert nincs anyag. -
Permutant #7347 Neked is köszönöm, akkor utána nézek a loop dolognak is. Jó lenne megoldani, mert állomások építéséhez sok anyag kell, és nem lenne optimális kézzel beszerezni mindent, meg vannak anyagok ami több modulhoz is kell, azokból még több kell, és jó lenne, ha folyamatosan szállítanák a teherhajók. A hozzárendeléssel jó lesz gondolom.
Műholdakat telepítettem a fontosabb szektorokba, erre még emlékeztem, hogy kell. Erről jutott eszembe, hogy ezeket meg is kell védeni? Érdemes letenni melléjük valami fegyvert, vagy aknákat, vagy nem támadják meg? Most nem a Xenon szektorokra gondolok természetesen, csak általában.
Könyv tippet köszönöm, erről nem is tudtam hogy létezik :-)
Brutál hangulatú a játék egyébként, ha az UI nem lenne ilyen szörnyű, 10 csillagos lenne nálam, de majd azt is megszokom valahogy. Nem tűnik logikusnak sok helyen, meg nem is átlátható egy kezdőnek. Már a Boso Ta küldetés elején elakadtam, mert sehol nem mondja el a játék, hogy CV-t kell felbérelni. Csak kiírja, hogy bővítsem a storage-t 5000-re, de arról semmit, hogy hogyan. Az állomás építését még valahogy átláttam, de ezt a hajóbérlést elég hülyén csinálták meg. Van ott egy gomb, hogy béreljek CV-t, de ha rákattintok, akkor annak ellenére, hogy a szomszédos rendszerekben van Adv. Satellite, nem látok egyetlen hajót sem a térképen, csak az állomásokat. Aztán ha valamire kattintok, már el is dobja az egész CV bérlős dolgot. Aztán rádión hívtam fel a CV-t, hogy felbéreljem, de őszintén nem tudom, honnan tudta, hogy mire akarom felbérelni, mert nem volt lista amiből választhattam volna. Csak mondta, hogy Ok, aztán átfáradt a Heretic's End-be-. Nem nagyon értem a logikáját. A grafika viszont ütős, főleg mikor kiszállok a hajóból. Nagyon adja, ahogy körbe tudom járkálni a hajókat. A zene is jó. Ezzel elleszek egy darabig, csak jussak túl a kőkorszaki UI lelkivilágán, meg a néhol elsőre nem egyértelmű megoldásokon. :-) -
Permutant #7346 Köszönöm, szuper! Akkor ez lett volna a következő kérdésem, hogy érdemes-e odébb menni a "végtelenbe és tovább", de ha nincs ott már semmi, akkor rábízom a Sector Explorerre aztán amíg az csinál valamit, addig fogok foglalkozni egy rendszerrel.
Ja tényleg, hozzá kell rendelni az állomáshoz. Ezt el is felejtettem, hogy ilyen is van. :-) -
Az állomás manager-ének a csillaga határozza meg, hogy milyen messze tudja küldeni a hajóit. 5 csillag, 5 rendszer. Na ez egy lehetetlen küldetés, nem egy kihalt Xenon szektorban terraformálni. -
Úgy emlékszem, hogy van körparancs, amivel megmondhatod a hajónak, hogy te innen ezt veszed, oda viszed és eladod és ezt csinálod a végtelenségig.
Legalábbis két állomásom között megcsináltam, bár ott az egyik állomáshoz hozzá volt rendelve a hajó.
És ugye az árakat is be kell lőni.
Elvileg a kapitányok is csak a felfedezett állomásokat és bejegyzett áraikat látják, melyek egy idő után elévülnek. Ha a hajó rendszeresen járkál, akkor mindig friss marad.
Ezt ki lehet küszöbölni műholdakkal, így a kapitány is mindig látja, hogy mi hol mennyi, mit érdemes venni és hol.
A játék elején sok dologból kevés van. A gazdaságnak idő kell, hogy beinduljon.
Az építkezések miatt az építőanyagért jó pénzt fizetnek.
Bár ilyenkor is szerintem célszerűbb manuálisan küldözgetni a hajót, mert, ha jól emlékszem, akkor az Autotrade-hez 3 csillagos kapitány lesz.
A csillagokat ki lehet játszani egy könyves mod-dal, amivel okítható akár 5 csillagig is. A játék is ad könyveket különböző feladatok után, de nem emlékszem, hogy 3 csillagnál jobbat dobott volna. Szóval a könyv egy egész jó út, mert amúgy kb. lehetetlen elérni az 5 csillagos emberkéket. Hacsak nem szerkeszt az ember mentést. -
Jóózsf István #7343 2;... -nyek között nem küldheti el a hajóit az állomás vezetője.
(Csak közben elterelték a figyelmem és véletlenül elküldtem befejezetlenül a hozzászólást.) -
Jóózsf István #7342 Szervusz!
1; Nem. VÉGTELEN. Szó szerint.
A felfedező mod nekem is fent van, de olyan rég használtam, hogy fogalmam sincs hogyan működik.
Nyugodj meg, hogy kb a látható részen belül vannak az említésre méltó dolgok. Néhány kivételtől eltekintve.
2; Ha csak az adott két állomás között szeretnéd mozgatni a hajó(ka)t, akkor add oda az egyik állomásnak és szűkítsd be a mozgásterét, olyanokkal, hogy az állomás csak berkeken belül adhat, vagy vásárolhat. Csak ennyiért, vagy annyiért. Szóval csak rafináltan lehet elérni, hogy CSAK KÉT ÁLLOMÁS KÖZÖTT SZÁLLÍTSON!
Olyanról nem tudok, hogy konkrétan meg lehetne adni egy hajónak, hogy hova menjen rendszeresen, de nem tartom kizártnak.
Létezik még egy olyan is, hogy AutoTrader funkció, de ahhoz "okosnak" kell lennie a kapitánynak és adott szektorhatáron belül azzal kereskedik, amivel akar. Viszont amennyire rémlik ez rém macerás. Már maga a szint elérése is, hogy egyáltalán elindíthasd...
Ja igen! Ha jól rémlik 5 szektornál messzebb semmilyen körülmé
3; A játékban minden állomás arra törekszik, hogy a legolcsóbban vegyen és/vagy a legdrágábban adjon el. EZ TÖRVÉNY!!! -
Permutant #7341 Játszik még valaki ezzel a játékkal? Én most bírkózom vele, de az UI borzalmas, nem könnyíti meg az életem.
Pár kérdés, ha még jár erre valaki:
1. Elkezdtem kóricálni az Argon Prime-ban, gondoltam felfedezem. Kimegyek a hexa szélére, de az mindig tovább "tolódik", mintha sose lenne vége a rendszernek, vagy nem lenne határa. Lesz ennek vége valahol, vagy ez ilyen végtelen? Feltettem a Sector Expolrer modot, ami felfedezi a rendszert, de az is úgy csinálja, hogy a rendszer széleinél még látom, hogy maradt felfedezetlen rész, mert ott is kitolódik. Ő viszont befejezi a felfedezést egy idő után azzal, hogy szerinte a rendszer készen van.
2. Mivel lehet teljesen automatizálni az áruszállítást? Vettem egy Mercury-t és egy Ides-t. Trading Software rajtuk van. Azt látom, hogy el tudom küldeni adott állomásra terméket venni, utána pedig meg tudom neki adni, hogy hova vigye (vagy ezeket sorrenben is meg tudja csinálni). De ezt nem szeretném állandóan kézzel csinálni, hanem jó lenne beállítani, hogy mondjuk 2 állomás között hordja a cuccokat. Hogyan? Kell hozzá majd valami spéci szoftver még?
3. Előbbivel összefüggésben, hogyan lehet azt megmondani a teherhajónak, hogy keressen a rendszerekben legjobb áron XY terméket, aztán vegye szépen meg, ha talál? Mintha X3-ban lett volna ilyen lehetőség, de már nem emlékeszm, nagyon régen játszottam vele és az is lehet, hogy ott is csak a bónusz pakkban volt valami ilyen szotver, ami ezt tudta. -
Jóózsf István #7340 A tájmlájnsz utolsó küldetésének (Nem ez a legutolsó! ;-) ajándék hajója. -
Jóózsf István #7339 Nem volt vége. Kaptam egy küldetéssorozatot. (Talán a tájmlájnsz triggerelte.) És egy új frakciót, meg két új bicajt. Egy sport S-t és egy fregattot. -
Jóózsf István #7338 Kész a tájmlájnsz.
Annyira jófej voltam, hogy még a végefőcímet is végignéztem! (Jobbára.)
Még be kell zsebelnem az ajándék szektorokat és a két utolsó repi hajót és tulajdonképp ennyi volt az X4. -
Jóózsf István #7337 Ki ne akarna egy olyan játékkal játszani, ami akár KÉT KÉPKOCKÁRA IS KÉPES másodpercenként.
Csak bele ne szédüljetek!
De legalább egy plecsnivel több és néhány szál haj és idegszállal kevesebb!
És hogy hogyan lehet megszerezni? Vagy egy b.ott nagy hajóval mész, vagy így.
Hangot ne keressétek! Elvitte a cica! -
Jóózsf István #7336 Hááááát. Ezek a tájmlájnsz küldetések rohadtul nem nekem valók! -
Jóózsf István #7335 Nabakker!
Úgy akartam ezt a bejegyzést indítani, hogy:
Na kinek van Szájfere? És hány embernek van a világon?
De a Szájferre nincs plecsni.
Pedig ezt a legnehezebb összeszedni, merthogy ugrasztani kell. És még fejlesztés is van rá, mivel a tervrajzot nem lehet megszerezni sehonnan. Boso Ta fejleszti ki. Azt nem tudom mivel triggerelődik a fejlesztés, mert én mielőtt nekiestem volna szkenneltem is. Lehet, hogy az is elég.
Aztán még egy picit majomkodtam vele...
Lassúnak nem nevezném.
Gyorsulni is tud... (00:21:34)
De az a lassulás!?!??!?!!? (00:23:00) A kukurikú egy tohonya disznó, hatalmas tűzerővel. Ez meg inkább sunnyogni jó (meg belebombázni a kavicsba 00:03:56).
Az ki sem próbáltam, hogy a ez tud e KLOÁKÁZNI, mint a sima Envoy. -
Jóózsf István #7334 Nem volt kapós ez a kiadás...
Az Envoy is csak fél óra volt kb. És még annyit se kellett tenni érte mint a hiperért. Talán, ha kétszer meg kellett védeni. Ja, és adat tárolót feltörni. Rutin munka kezdőknek.
Lejelentettem, hogy állandóan szétfagy, vagy kidob az asztalra. A válasz az volt, hogy ők sem értik. Látszólag minden rendben a géppel mégis...
"Looking at your DxDiag, all of the Windows Error Reports there are
LiveKernelEvents. Those are typically hardware or driver issues and not
directly from gamecode. Your device drivers look OK apart from your AMD
sound driver which is a bit old and can probably be updated. It is quite
possible that X4 with all the add-ons can stress your system and
drivers in ways that other games may not and so expose any weaknesses
there." -
Jóózsf István #7333 Rémlett a repülős dolog is, de gyáva voltam említeni. :-)
Egy újabb plecsni.
És tényleg kettőt szereztem! De ezt sem érzem precíz esetnek.
Ráadásul (ugyan a játék erről nem tehet) fél óra alatt meg is volt. MEGÉRTE AZ ÁRÁT!
Merthogy a könnyebbik része volt a nehezebb. Szkennelni kellett a kapukat, amerre mehetett. Majd amikor meglett elküldtük egy dokkba. Ott beszélgettünk a kapitánnyal aki alkatrészeket kért tőlünk. És itt jönne a nehezebb rész. De arról a játék nem tehet, hogy nekem az összes már zsebemben volt.
Szóval "ENNYIKE!"
Megyek a másikért. (Envoy, Cypher)
Van még egy hibácska a játékban. A xenon - Khaak incidenst én már végigjátszottam, de most valamiért az indító kutatás visszakerült a feladatok közé, és ezáltal újra "kell" játszanom. MAJD!!!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.09.14. 06:48:54 -
nibron #7332 a földhöz nem kell ragaszkodni. lehet az egy platform vagy bármi más akár egy hangár is. van az elite dangerous nevű játék. abban vannak a hordozók. azoknak a tetejéről kell elindulni kvázi egy platformról, például arra tökéletesen lehet használni.
De használják még a sima repülőknél is a földön. arra kell érteni amikor egy repcsi elemelkedik a földtől, akkor első lépésben az az elsődleges cél, hogy magasságot nyerjünk egy minimális sebességnél. tehát ekkor a maximális emelkedési rátával el kel szakadnunk a földtől (alapvetően itt a cél, hogy kikerüljünk a föld párnahatásából). Utána kisebbre veszik az emelkedést és elkezdenek sebességet gyűjteni. Szóval ezt a legelső emelési fázist hívják lift-off-nak.
Valszeg a játékban is ezt kell teljesíteni. Ezenkívül gondolom modhoz kötött, tehát kérdés hány játékosnak van meg az a mod a globális tömegből. mivel a valve a mod-hoz kapcsolt plecsniket is az összjátékosok számából számolja (annyira azért nem precíz). -
Jóózsf István #7331 Három napja próbálok 1-2 percnél illetve fél óránál többet játszani a játékkal... (Fagy - CTD) Ugyanazokat az eseményeket átélve újra és újra. De nem jut eszembe olyan pillanat, amihez a plecsni köthető.
Az a hiba ami miatt állandóan összeomlik az "én készülékemben van." Valamelyik mod rakoncátlankodik. Erre két nap után jöttem rá, mert addig a hardveres tételeket próbáltam kizárni. Franc se gondolta, hogy egy mod lesz.
Most azon vagyok, hogy sorban kizárjam amelyik jó.
Szóval a lift off a filmekben is elhangzik és az első zinternetes találat is ezt hozza: "A rakéta elemelkedése a földről." Jó, de ez az én játékomban hol jelentkezik. Már csak a talajt, mint olyat is kizárhatjuk. UGYE!
Vaaaaagy nagyon átvitt értelemben a diplomáciához kötötték valahogy. Kábé ez a legértelmesebb magyarázat. -
nibron #7330 kicsit most megrökönyödtem. aztán elkezdtem gondolkodni. szóval nem én vagyok hülye angolból, hanem inkább a szöveg van rosszul megfogalmazva. arra gondolok, hogy nem azért kapod mert elindítasz egy játékot, hanem mert elő van írva valami amit teljesíteni kell ahhoz, hogy teljesüljön a "start the game" követelmény.
Némileg segített ebben a gondolkodásban a "lift-off" szöveg, ill. az ikon képe, de azért mégiscsak beszarás ez a szöveg. bár a mai világban ahogyan egyre jobban előtérbe kerül a butulás, lassan már ezen sem kell csodálkozni. azért eddig még nem láttam olyan plecsnit amit a sikeres elindításért kapsz. Na majd ezután...:)
általában azon szoktam röhögni, hogy pölö van egy butácskább survivor játék, ahol külön jutalmazzák, hogy felvettél egy fát és egy követ. és még itt is csak ritkán van meg a 90%.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2025.09.12. 20:22:45 -
Jóózsf István #7329 Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek ezen:
Tegnap ugyanis megvettem a maradék tartalmat és játszani próbáltam a játékkal, ami egészen addig sikerült is, amíg nem akartam a térképen kommandírozni néhány flottát.
Mert ettől vagy lefagyott, vagy kidobott az asztalra. Tehát a plecsni mondhatni jogos! Az, hogy a játékosok 1.6%-nak van meg... Hát... :-) -
nibron #7328 Mikrokontrolleres környezetben már kábé 10 éve használjuk. Anno az volt az egyik problémám, hogy a számítási teljesítményük illetve az utasítás végrehajtás sebessége elég alacsony komplexebb feladatok megvalósításához. Ezért "összefogtunk" (cluster) egy rakás kontrollert és a feladatok elosztásával növeltük a teljesítményt. Úgy kell elképzelni, hogy van pl. 10db kontroller ami darabonként mondjuk 10Mbit sebességgel kommunikál egy IP hálózaton. Ebből ha most az ütközéseket nem számolom, ki lehet hozni 10x10Mbitet, tehát el lehet érni a 100Mbit sebességet. Illetve ha számítási teljesítményt nézünk, akkor remek példa a kriptográfia. Ott is remekül el lehet osztani a feladatot (itt a hangsúly az egyetlen feladaton van), több részfeladatra. Nagyon egyszerű példa erre az ötös lottó lehetséges variációinak "kipörgetése". Az 1.kontroller megkapja, hogy 1-10-ig állítsa elő a variációkat, a 2. 11-20-ig és így tovább. Egy master kontroller pedig összefogja a részfeladatot végzőket.
Tehát működésileg nem annyira bonyolult a probléma, sőt már nagyon régen működésben vannak különböző megvalósítások. Ilyenek pl. a szuperszámítógépek is, ahol egyetlen feladatra több ezer processzort kell összehangoltan kihasználni. A számítástechnikában erre használjuk a vízszintes skálázás kifejezést.
A jelenlegi technológiánk nem teszi lehetővé a tisztán hardveres megoldást, mivel ugyan ismerjük a kaszkádolás fogalmát (sőt pl. a PC-kben használva is vagyon), de ezt csak külön utasításkészlettel tudjuk elérni. Már 2db ugyanarra a célra használt processzornál sem tudunk különbséget tenni ha nem figyelünk oda, márpedig az a cél, hogy ne kelljen azzal foglalkozni, hogy ki mit csináljon. A CPU-FPU viszonylatában nagyon jól működik a cascade, mert ott az utasítások teljesen elkülönülnek. Az FPU-nál az utasítások F betűvel kezdődnek, így azokat az FPU hajtja végre, míg a többit a CPU. És nem is kell feltétlenül megvárniuk egymást, dolgozhatnak egyszerre párhuzamosan is. De itt elkülönül a feladat (FPU=matematikai számítás, CPU=a többi).
Mindenképpen szükséges szoftveres megoldás, mert hardveresen a feladatok algoritmizálása nem kivitelezhető, csak szoftverrel lehetséges. Magán a szoftveren belül már rengeteg lehetőség van. Mi pl. a kernel szintjén oldottuk meg. Szükségünk van egy master kontrollerre ami vezérli az összes többit, és nincs is más feladata. A programozó a masterre írja meg magát a kódot, amit a kernel szétszortíroz a többi kontroller között. Viszont maga a kód nem éppen a megszokott. Nem tartalmazza az összes rutint a-tól z-ig, hanem csak a fő történet van itt megírva. Az összes többi, (nevezzük) slave kontrollerekben van megvalósítva. Ilyen lehet pl. egy megjelenítő kontroller, egy háttértárat kezelő kontroller, kommunikációs és így tovább. A számításokat is szét lehet dobni bármennyi kontrollerre, akkor mindegyiken ugyanaz a kód fut, és csak arra várnak, hogy megkapják a feladatot. A master elküldi nekik, azok pedig végrehajtják, amikor pedig készen vannak visszaadják amit kell. Így hatalmas teljesítményeket tudunk előállítani, gyakorlatilag végtelent, mert a korlát a kontrollerek számából adódik. Ha nem elég a számuk a feladat végrehajtásához, akkor csak újabb kontrollereket kell munkába állítani. A cégnél csináltunk egy ilyen clustert. A feladat az lett volna, hogy annyi kontrollert tegyünk össze ami kiad egy szokványos PC villamos teljesítményét (akkor ez 650W körül volt ha jól emlékszem). Nem értük el ezt a teljesítményt, mert kontrollerenként kevesebb mint 1W-al kell számolni, viszont elértük azt a számítási teljesítményt amit szerettünk volna. Így is rengetegbe került. Kriptográfiai feladatot kellett ellátnia, a kontrollerekben hardveres crypt számítások vannak, és így elértük azt, hogy ami egy 4GHz-es PC-nek 1 szálon kb. 420millió évig tartana az, ezzel megvan fél órán belül.
Szóval az emberiség jelenleg is használ ilyen-olyan megoldásokat erre a problémára az, hogy az Intel is foglalkozik vele nem igazán meglepetés. Igazából pont a fordítottja lenne meglepő. Szoftveres megoldással is nagyon jó hatásfokot lehet elérni, ez már csak a saját példánkon is látszik, pedig MPU-s környezetben sokkal nehezebb a feladat mivel ezekben a CPU-k nem érhetők el közvetlenül csak perifériákon keresztül. Mégis remek megoldásokat lehet elérni. PC-s környezetben eleve megoldott egy rakás feltétel ami az MPU-knál lehetetlen. Pl. a közös memóriahasználat. Ha pedig már megoldott a feladatok kiutalása, akkor már a programozóknak sem kell különösebben odafigyelniük a programozás többségében. Még a szoftvertervezés sem változik miatta, mert a hagyományos tervezésnél is modulszerűen kell dolgozni. az pedig, hogy melyik modul fizikailag hol fut, a többséget nem érdekli.
Tehát az általad említett videóvágást is meg lehet úgy írni, hogy a programozó egy szálban gondolkodjon, de maga a végrehajtás bármennyi magon történjen. Sőt még egyszerűbb is a feladata, mert nem kell neki az egészet egyszerre megcsinálnia, a fő szál jóval egyszerűbb. Ott csak a feladatot el kell küldeni egy rutinnak ami majd szortírozza, hogy kivel hajtassa végre. Egyébként nagyon jó példát hoztál fel, mert egy nagyon hosszú szekvenciális folyamatról van szó ahol rengeteg utasítást kell végrehajtani. És el lehet végezni egyszerre az elejét, közepét, végét. Pont az ilyen nagyon jól párhuzamosítható feladatokra lehet egyszerűen használni ezt a technikát.
Játékok esetében is nagyon sok egymástól független párhuzamos feladat van, ami a fő száltól teljesen elkülöníthető. A háttérszimuláció akár több részre bontva, a megjelenítés, ennek előkészülete szintén bármennyi szálon szétbontva.
Összességében ennek a technológiának a használata nem okoz extra melót (ha mégis, akkor nagyon rosszul csinálják), egy kissé másként kell gondolkodni. Sőt még egyszerűbb is, mivel nálunk a gyakorlat bebizonyította, hogy a többszálas programozás az összes sallangjával sokkal bonyolultabb (nekem kell a szálakat kezelnem, critical section-ok, exclusive cuccok elosztott használata, események, flag/signal, mutexek, semaphorok összehangolt kezelése, és még nagyon sok dolog). Itt viszont csak egyetlen rutinhívás. Egyetlen dologra kell odafigyelni: a kiosztott részfeladatok nem egyszerre és nem szekvenciálisan készülhetnek el, de ez a többszálas technikában is létezik, tehát nem egy új dolog. -
A gond ezzel csak az, hogy szoftveres. Vagyis be kéne építeni a játékba.
És ahogy olvastam, ez nem igazán fog megvalósulni, mert extra meló.
Az lett volna az igazi, ha hardveresen hozzák, ahogy eredetileg is tervezték, de sajnos ahhoz meg bénák.
Pedig én tuti vettem volna és szerintem még sokan, mert gyakran gond, hogy a fejlesztők több magra is csesznek normálisan megírni a programot és ott a 16 magos, 32 szálas procim, ami halálra unja magát mondjuk egy videóvágásnál. A vágás meg legalább olyan hosszú, mint a videó, ha nem hosszabb. Szóval nem csak játékokban jött volna jól, hanem mindenhol máshol is. -
saba30 #7326 Ez a játékonál, és itt pláne, hogy jól jöhet, mert a feladatok nehezen párhuzamosíthatók
INTEL -
Micsu #7325 Konkurencia 15 eve nem nagyon volt, most van azért bőven ilyen-olyan spacesim -
Jóózsf István #7324 Diplomácia
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.07.09. 05:30:06 -
Jóózsf István #7323 ... Meg ide is... -
Konkurencia nélkül nem nehéz, de lehetne jobb is. -
Micsu #7321 Egy idő után sok a motornak a gazdaság meg az egész, de még így is a legjobb spacesim -
Inkább nem is akarok már az ilyenekre reagálni. Tele van a net hülyébbnél hülyébb személyekkel. Lassan a fórumokról is leszokok. -
Jóózsf István #7319 Ezt nem értem:
"Az X4: Foundations minden szempontból nézve egy fantasztikus űrszimulátor alapja. Jelenlegi formájában azonban csak egy tartalmas, hangulatos váz. "
Arra utal, hogy az X4 egy homokozó és én majd úgy alakítom, ahogy nekem tetszik? Mi az, hogy csak egy váz? Konkrét történet is van benne. Több is. Amiknek egy vagy két kimenetele lehet.
Tényleg nem értem mit akart ezzel mondani a "SZERZŐ!" (A zenkórón olvastam) Onnan tudom, hogy megjelent a 7.50! :-) -
Jóózsf István #7318 Várjál várjál!
Az előző hozzászólást úgy zártam le, hogy nem néztem végig a dejót. És most sem láttam több mint a felét, mert idegesít, hogy olyan dolgokra büszkék, amit valójában szégyellniük kellene.
Elpörgettem a végéig, hátha valami hasznos információ is elhangzik, de nem. És a dejó vége; BÜSZKÉN hangoztatják, hogy a motort 25 éve fejlesztik. Aha. És mikor jönnek rá, hogy ez zsákutca? Mikor fogják végre a kukába dobni? Eddig csak szánakozva mosolyogtam, de most már haragszom rájuk. Lassan minden bizalmamat elveszítik. De nem ők lesznek az elsők és nyilván az utolsók sem. -
Jóózsf István #7317 Azzal kérkedni és ficsőrként előadni, hogy ez a játék mindent szimulál, az elég vakmerő! Mint ahogy az is, ahogy a többi tulajdonságát polírozzák. Kiemelve a hajók viselkedését, ami sosem működött az elvártaknak megfelelően.
Kedvem lenne készíteni egy ellen videót amiben bemutatnám, hogy én pontosan ezért NEM TUDOK játszani a játékkal.
Kívánom, hogy jól menjen ennek a csapatnak, mert akkor talán egyszer tényleg olyan lesz ez a játék, amilyennek tervezték és én is visszatérhetek a zikszuniverzumba. -
Borg18754 #7316 Hirtelen azt hittem hogy valami versenyen indult Béla XD -
Jóózsf István #7315 A few things to look out for are:
Objects not rendering and/or popping in
Objects disappearing (e.g. cockpit, station, planets and background), and then reappearing after a few seconds
Exitcode 1061 lost-device crashes
The game dropping below 10fps
TÍZ KÉPKOCKA!!! Nem harminc, vagy hatvan! :-)
Hát igen. Kinek mi az elvárása - igénye. Egyszer én azt mondtam, hogy ha 24-et eléri, akkor nem szólok egy szót sem. Na az jó soká' lesz! -
Jóózsf István #7314 Páblik Béla 7.60 indult... -
És akkor a videó. -
Ugye attól tettem függővé a DLC megvásárlását, hogy javítva lett e az UI skálázás. ÉS IGEN!
Ha már van DLSS, akkor bekapcsoltam auto-n. Érdekes. Nehéz eldönteni, hogy jobb lett vagy rosszabb. A grafika szép maradt.
Az új írányítást szokni kell. Mindjárt vissza is kellett vennem az oldalirányú érzékenységet, mert az nem volt jó. De így is nagyon billegős. A Hydra-val csatároztam is egy kicsit és nem olyan rossz. Bár mintha a hajót megnerfelték volna.
Az új fizika. Talán mintha még lassabban gyorsulna travel sebességre a hajó. Ellenben nagyon gyorsan képes 8000-ről megállni. Elvették a kigurulás lehetőségét. Ez régen nagyon jó volt rendszerek feltérképezésénél, mikor nem vesztettem annyi sebességet, míg ellőttem egy távolsági szkent. Most teljesen lelassulok, aztán újra gyorsítani kell.
A sodródás és egyebek inkább idegesítő, mint egy jó élmény. Nemsokára felrakom a Hyperion-ról a videót, ott jól látható a bénázásom, mikor be akarok állni alá. SZÉLESVÁSZNÚ! ÚLTRASZÉLES! FULL SPOILER!
A boost érdekes. Jó, hogy nem a pajzsból szipkáz, de nem azonnali, van neki valami feltöltődési csíkja is. Nem merül le olyan gyorsan, mint, ahogy a pajzs szokott elfogyni. Legalábbis így elsőre, 2 hajóval tesztelve.
És akkor a Hyperion.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Azért a Bala-Gi jobb volt. Jó, nem mondom, hogy aki épp most kezdi a játékot, annak egyszerű lesz összevadászni azt a mennyiségű cuccot, amit megkövetel a játék. Ezek nem is rakteres cuccok, hanem tatyós cuccok. Nekem szerencsére minden kéznél volt már. Amúgy egy érdekes és jó kihívás a fizess és kapod helyett.
Harc az nincs a küldetés során. Olyan rendszeren sem visz át az út, ahol esetleg harc lehetne. Nem úgy, mint anno Maelstrom.
Még csak vontatni sem kell. Egyszerűen el kell kísérni. Vagy a helyszínre menni és seta-val megvárni.
A csúcs, nem tudom, hogy ez bug e, de két hajót kaptam kapásból. Egy alapot és egy tuningoltat. A felszerelés ugyanaz, csak már rajta vannak a módosítók.
A kevésbé spoileres rész:
Némileg csalódás. Másrészt egész jó.
Úgy emlékszem, hogy az X3-ban vígan tudtam lövöldözni vele a kis M, S hajókat is. Itt viszont kapott hat nagy, lassan tüzelő, lassú lövedékes paranid ágyút. Mivel ez Main fegyver egy paranid hajón, ezért másra nem is cserélhető. Ezzel kis hajókat eltalálni nem egyszerű. Viszont a hajó elég jól fordul, szóval nem is olyan lehetetlen, mint a csörgővel. Ágyúból lézerek vannak rajta. Ezeket cserélni fogom argon pulse-ra, ahogy a paranid pajzsokat teladira. A hajtómű még kérdéses. Argonnal biztos, hogy nem lesz gyorsabb, mást még egyelőre nem néztem.
A Rattlesnake helyett, mint zászlós csatahajó, jó lesz. Az S-es dokk annyiban jó, hogy küldetéseknél van hajó, amivel le lehet szállni másik hajóra. Viszont a sárkányt vagy a hidrát nem biztos, hogy le tudja váltani. Legalábbis, ha kis hajókra akarok vadászni. Foglalást még nem próbáltam. 100-as legénységet tud vinni. Az azért elég jó.
Kinézetre végülis így "élőben" sokkal jobb, mint az összevágásban. Főleg, hogy bentről nézek ki és nem kintről be :))
Majd még használni kell, hogy tényleg kialakuljon a megfelelő vélemény a hajóról. -
Jóózsf István #7311 Már ki is próbálhatod. Majd mesélj mit - miket tapasztaltál. -
És megjött a frissítés. -
Most nézem, hogy a 7.5 béta 4-ben benne van, hogy kijavították az UI-s gondomat.
De mivel nem bétázom, így nem is nagyon szoktam megnézegetni, hogy mi van benne.
De most már RC1.
És jött egy ihlet, hogy át kéne nézni, hátha javítva lesz a 7.5-re.
Aztán majd úgyis a játék közben derül ki, hogy az egyéb fejlesztésekkel nem rontották e el.