7249
Egosoft X4
-
#4968 Azt hittem már, hogy a mentésbe való belenyúlásom okozta, hogy betöltések után mindig megkapom ugyanazokat a tervrajzokat.
Erre kiderül, hogy ők cseszerintettek el valamit.
[Beta 7] Improved behaviour of mining ships when using resource probes.
Ezt nem értem. Mi az, hogy "ha"?
Már megfordult a fejemben, hogy lehet nem lerakni kellene a bójákat, hanem felszedni.
Eddig minden hajóm csak oda ment, ahol bója van.
De nem szántam rá az időt, hogy az összeset felszedjem és megnézzem, hogy megállnak e a bányászok vagy megtalálják maguktól a megfelelő helyeket, mint az NPC hajók.
Az sajnálatos, hogy bányászhajót kell befogni szállításra és még az sem működik.
Bíztam benne, hogy ezzel a terraformálásos mizériával és a Terran flottával jönni fog új szállító kategória, amik ércet és folyadékot is tudnak szállítani. De ezek szerint erről le kell, hogy mondjak.
Még azt is elfogadtam volna, ha a mostani szállítóhajókból egyszerűen csinálnak solid és liquid rakterűt. Még csak nem is kellene a grafikával sem foglalkozni, egyszerűen lemásolni a hajó adatokat és a raktér típusát módosítani. Na mindegy. -
Jóózsf István #4967 Csakhogy, nem maradnak ott. Egy kis idő elteltével visszarakja őket bányászni. Függetlenül attól, hogy az adott utasítást végrehajtották, vagy sem. Amikor átrakom kereskedni, akkor rend szerint elindulnak a náluk lévő motyót eladni a gazdájuknak. De meggondolják magukat és visszamennek bányászni. Szóval, ez elsőre nem sikerült! Na majd legközelebb! -
Jóózsf István #4966 Gondolat kiolvasót tettek az agyamba: Pontosan úgy működik, hogy a dilemmát megoldja: Oda lehet adni a bányász hajót úgy a gazdasági igazgatónak, hogy ne bányásszon, hanem kereskedjen! Ki is próbálom menten!
Át is teszi őket a kereskedők közé.
Hogy mit fognak csinálni pontosan, az a jövő zenéje.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.11. 16:13:27 -
Jóózsf István #4965 4.00 Beta 6 Hotfix 1 › 4.00 Beta 7
"[Beta 7] New Feature: Emergency eject." - Már gondoltam rá, de ki garantálja, hogy nem lövik szét egy "L"-es plazma ágyúval a búrámat???
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[Beta 7] Added trade assignments for mining ships.
[Beta 7] Added shortcuts from Logical Station Overview to create and edit trade rules.
[Beta 7] Added separate choices for best engine and thruster for velocity-related properties in Encyclopedia.
[Beta 7] Added information about terraforming project cost scaling (new feature in 4.00).
[Beta 7] Added possibility to abort terraforming projects (new feature in 4.00).
[Beta 7] Added log messages for terraforming expenses and payouts (new feature in 4.00).
[Beta 7] Added more information to transaction log entries when selling ships (new feature in 4.00).
[Beta 7] Added performance warning when using certain anti-aliasing settings in combination with volumetric fog (new feature in 4.00).
[Beta 7] Improved behaviour of mining ships when using resource probes.
[Beta 7] Improved smoothness when panning, rotating or scrolling busy map displays.
[Beta 7] Improved low attention combat simulation.
[Beta 7] Fixed encyclopedia showing incorrect Sustained Weapon Output for beam weapons.
[Beta 7] Fixed doubled group entries when assigning ships under certain circumstances.
[Beta 7] Fixed incorrect credit amounts being displayed in logbook after constructing ship for another faction (problem introduced in 4.00).
[Beta 7] Fixed ship constructions in Logical Station Overview showing negative progress when finished.
[Beta 7] Fixed ongoing research still allocating space for resources for a while (improves previous fix in 4.00).
[Beta 7] Fixed player ship becoming uncontrollable when pressing undock key (Shift+D) while already undocking.
[Beta 7] Fixed attacking ships that are not authorised to engage other targets engaging them anyway.
[Beta 7] Fixed half of ships in local highway being killed when player leaves.
[Beta 7] Fixed launched defence drones pursuing targets beyond engagement range.
[Beta 7] Fixed subordinates whose commanders are in blacklisted sectors not operating in their commanders' sectors.
[Beta 7] Fixed stations not accounting for defence drones when dealing damage while player is not present.
[Beta 7] Fixed stations with missile turrets on automatic supply not requesting missile resources.
[Beta 7] Fixed player-owned auto-miners and auto-traders finding sectors that are not yet known to player.
[Beta 7] Fixed A Small Errand mission getting stuck if all lockboxes are opened in quick succession.
[Beta 7] Fixed aborting of individual terraforming builds stalling project progress (new feature in 4.00).
[Beta 7] Fixed stalled terraforming projects by re-creating previously cancelled build orders (new feature in 4.00).
[Beta 7] Fixed missing check for player funds when starting terraforming projects (new feature in 4.00).
[Beta 7] Fixed certain terraforming projects not updating costs when planet population changes (new feature in 4.00).
[Beta 7] Fixed Fund Start-Up terraforming project not costing any credits (new feature in 4.00).
[Beta 7] Fixed interrupted text input when using HOTAS or similar input methods.
[Beta 7] Fixed more repeated blueprint unlock messages on game load (improves previous fix in 4.00).
[Beta 7] Fixed broken construction/deconstruction visualisation (problem introduced in 4.00).
[Beta 7] Fixed Theseus being able to equip mining lasers.
[Beta 7] Fixed Drop Drone engine not being visibly connected to ship hull (new feature in 4.00).
[Beta 5] Fixed Tobii devices not being detected with recent Tobii drivers.
[Beta 5] Fixed several causes of performance issues.
[Beta 7] Fixed several causes of crashes.
Azért szeretem ezeket a zanzásított szövegeket, mert ez pöllő bármit is jelenthet: "[Beta 7] Added trade assignments for mining ships." Például azt is, amiről a minap beszéltem. Mármint a bányászott cuccok kereskedéséről!
"Fixed broken construction/deconstruction visualisation" Ezek szerint nem ficsőr volt, hanem hiba!?!?
Akkor lássuk!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.11. 15:50:18 -
Jóózsf István #4964 Imigyen?
Talán az egyetlen előnye az átláthatóság, de ha ez egy hajógyár IS lenne, akkor már gondban lennék az építő dokkok elhelyezésénél, hogy ne keresztezzék egymás útvonalát. Nekem is ez ütött szöget a fejembe, hogy sűrű és zavaros a kocka, de sokkal könnyebb azt a teret kihasználni. -
#4963 A HQ-nál már olyan szinten nem foglalkozom vele, hogy egybeépülnek a modulok. Egy IS támadás esetén ez nem túl jó, de OOS esetén szerintem nincs ezzel gond.
Így aludva egyet a dologra, lehet, hogy én építkezem rosszul. Nem kellene függőlegesen is kihasználni mindent, mert amúgy sincs kihasználva az a egész terület. Valószínű, hogy elférnék vízszintesen is. -
Jóózsf István #4962 Na igen. Az építkezés. Az volt már könnyebb. Nem a kamera kezelés miatt, hanem mert más volt a textúra. Jobban át lehetett látni az egész dzsungelt! Sokszor ráncolom én is a homlokom, hogy most akkor merre is kéne...? -
Ááááá, nem hiszem, hogy ez neked lenne köszönhető. Ha csak egyedül akartad volna, akkor most nem lenne gond.
A köz az ellenség, de te nem vagy közellenség.
Van idejük kijavítani. A héten még tudok játszogatni, bár most nem tudom, hogy mit csináljak igazán a terraformálással, illetve merre tovább.
Nyomatnom kellene a SETA-t, bővítenem a gyárakat. De a kékhalálok árnyékában nem merem hosszú időre itt hagyni a gépet. Bár mostanában nem volt, de az ördög sosem alszik. Fölöslegesen meg minek fogyassza az áramot. Így is magas a villanyszámla.
A gyárbővítés meg a jelenlegi (mindenkori) rendszerrel sokszor terhes. Nem értem, hogy a Z (németeknél Y) tengely mentén miért nem lehet eltolni a kamerát. Olyan bonyolult lett volna megcsinálni? Inkább erre álltak volna rá, mint a bányászat szétcseszésére.
Amúgy is idegesítő, mikor nem tudom ahhoz a modulhoz kapcsolni a modulomat, amelyikhez szeretném, mert mindenhova teszi, csak oda nem. Ezt még tetézi az FPS beesés is, ha akkora a komplex.
Plusz, néha alig látni a frissen lerakott összekötő elemet, így csak sacc-per-kábe viszem az egeret, aztán valahol majd kiköt a modul.
A jövő héten nem leszek játék közelben, megint kiküldetés. Remélem az utolsó. -
Jóózsf István #4960 Sírba teszel ezzel a vádaskodással! Remélem így is gondolod és most én vagyok az első számú közellenséged! -
#4959 Igen, ott vannak.
Sajnos a helyben csinálom kicsit bugos.
Bár elkezdi a műveletet, de a felső sorban azt írja, hogy tegyem új helyre a HQ-t. Ugyanazon a rendszeren belül...
Írtad is, hogy ez bugos.
Nem tudom, merjem-e így folytatni vagy inkább ugrassam mindenképp.
Lehet, hogy inkább mégiscsak a lehetetlent választom. Ha már mindenképp ugorni kell. Szeretem a kihívásokat.
Bár a helyszínen erőteljesen korlátozottak lesznek a készletek, más gyáraknak kell szállítaniuk egyes anyagokat.
Metánból meg annyi kell, amennyi nincs az egész univerzumban. A környéken meg főleg.
Egyelőre szerintem várok és bővítek. Nagyon sokat bővítek.
Olyan szempontból egyszerűbb lenne a kiirtott világban ezt csinálni, hogy senki nem szipkázná el a hajóim elől az alapanyagokat.
Nagyon remélem, hamar megoldják a bányászati mizériát és, hogy soha többé nem fognak egyesek olyan miatta sírni, ami amúgy jól működik. -
Jóózsf István #4958 Bal oldalt a küldetések között lett valami? Mintha onnan választottam volna, hogy melyiket csinálom... -
#4957 Megvolt a következő ugrás.
Ha jól számolom, akkor a harmadik.
A halacska nem mondott semmit a terraformálásról, de a menü megjelent némi adattal.
Egyelőre semmit nem tudok vele kezdeni. -
#4956 Ezeket a bójákat nehezen sikerül nekik megcsinálni.
Az enciklopédia már nem 3 szkenner távot ír, hanem 3 km-t.
Ha viszont 2 bóját egymástól 30 km-en belül teszek ki, akkor ugyanazt mérik. Ha 30 km-nél messzebb, akkor már nem szólnak bele egymás mérésébe, vagyis a bányászok jobban tudnak válogatni. -
#4955 Nem csoda, ha gáz hiány lép fel.
Megfigyeltem egyik bányászom.
Először elment balra fel, majd elment egyenesen le, végül jobbra le.
Az irányok a HQ-hoz képest vannak.
Aztán egy kalóz a rakományomat szerette volna, úgyhogy fel kellett hagynom a megfigyeléssel.
Viszont a három mezőből nem tudta megtölteni a bendőjét. És kétféle gáz volt a rakterében. -
Jóózsf István #4954 Inkább nekem...
Épp ez az! Baromira nem kell ahhoz, hogy újratöltsem a Nemezist. Há-listennek ezt is sikerült lelőnöm, mielőtt a világ végéig beragadt volna!
Óránként nézem a gőz oldalát, hátha van mocorgás, de nem lesz olyan szerencsénk mint múlt héten. Illetve talán. Innentől kezdve bármelyik nap esélyes lehet.
Az is felötlött bennem, hogy ezt a terrabizergtetést pont nekem találták ki, hogy elüssem az időt a megjelenésig. -
Jóózsf István #4953 Ezeket veszi figyelembe a különböző rangoknál:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Fight --
Ships destroyed x1
Cap ships destroyed x30
Turrets destroyed x1
Ships claimed x10
Ships boarded x100
Missions completed x3
Trade--
Gates traversed x1
Accellerators traversed x1
Anomalies traversed x10
Discounts unlocked x3
Commissions unlocked x3
Trades executed x1
Trades total value /10000 (divide)
Station modules constructed x100
Staff hired x1
Nem véletlenül foglaltam annyi hajót, arra adja legtöbbet: 100 pöttyöt!
A kereskedelmi rang nem érdekel, mert az így is, úgy is meg lesz! A végrehajtott kereskedések számlálója nálam úgy pörög, mintha tizedmásodperceket számolna!!! kb 5-10 üzletet bonyolítok le másodpercenként! És még ott van a kereskedések értékének az egy tízezrede ami jelen pillanatban 375'5xx'xxx'xxx osztva tízezerrel: 37'551'000 pötty (természetesen ez az egész játékidőre vonatkozik (1100 óra)) -
#4952 S/M éppen van. Nagyobb nincs, nem is tervezem rá. Ebből szerintem úgyis több lóvé folyik be, mintha nagy hajókat gyártanék megrendelésre. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Hamarabb készen is vannak és sokkal többet tudok gyártani egyszerre.
A gyártás is elég minimalista, most fejlesztgetem, mert az ugrabugrálások miatt sokat kell várni.
Így is, mert az építés is lassan megy.
Majdnem megkérdeztem, hogy minek a gyártó modul rá, de aztán eszembe jutott, hogy sok drónt gyártat.
Amúgy gyógyszer minek a műhódnak? Vagy az inkább neked, mert nincs metán? -
#4951 Szerintem figyelembe veszi az egyéb harci dolgokat is.
Pl. a szállítódat megvédi a kísérője, stb.
Vagy te ennyit talicskáztál személyesen a szállítókkal?
Amúgy tök jó, hogy mindig variálják.
Engem nem is érdekel.
Attól jobb nem lesz a játék, hogy magasabb rangba kerülök.
Semmi előnnyel nem jár. Legalábbis nem tudunk róla. -
Jóózsf István #4950 Beálltam a HáKúmba, (Hamár M-es dokkot kellett rá építenem) hogy feltöltsem műholdakkal és bójákkal a Nemezist. Beállítom és kiírja, hogy nem tudja végrehajtani a feladatot, mert nincs elég nyersanyag hozzá: Gyógyszer és Metán
Az anyád csipája, az!!!
Hogy mindig tud meglepetést okozni ez a játék!?!?!?
Ja, igen! S/M gyártó dokkot építettél a hákúdra? Mert az is kell a terrainzultáláshoz!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.08. 13:00:29 -
Jóózsf István #4949 Nnnna, arról ne is beszéljünk, hogyan lehetek június óta Shipping Tycoon!?!?!?
Mondjuk azt, hogy ez a rang dolog úgy működik, ahogy akar! -
Jóózsf István #4948 Két lehetőség van. Vagy nem shipping tycoon voltam, hanem csak sima tycoon, és akkor tényleg hülye vagyok, vagy behaluztam előre magamnak a shippinget és akkor megint csak...
A harci rang egyértelmű: Első osztályú Harci Ász voltam és most harmad osztályú Ászok ásza vagyok.
Nem vagyok hülye! ez júniusi kép. 2020.06.25 18:40
És itt nyúlt bele az Ego a rangokba: ez a kép, 47 perccel az előző után készült!!! (A két harci rang között 13 fokozat van (Tizenhárom!!!))
Itt jeleztem is a Steam fórumban, hogy módosítani kellene a táblázaton, mert az Ego belenyúlt!
Szeretem amikor kiderül, hogy mégsem hülyülök olyan szélvész iramban!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.08. 07:53:22 -
Jóózsf István #4947 Azt hittem, hogy meghülyültem, (egyébként igen) mert mintha úgy emlékeztem volna, hogy 27 -24 lett volna a rangom. Először a kereskedelmi ment fel 28-ra, de amikor megnéztem a játékban, ugyanúgy Shipping Tycoon voltam. De most a harci is felment 25-re. Közben kiderült, hogy bizonyítékom is van!
Ez azért érdekes, mert a kereskedelmire ugyan van indok, de harcászatban semmivel nem vagyok aktívabb a béta 4 előtti időszaknál. Sőt! A változás annyi, hogy visszaültem a Nemezisbe, mert szöget ütött a fejembe, hogy mivan, ha figyelembe veszi, hogy mod-hajóban vagyok?!?!?! (A sárkány az volt. "Viking" Három pajzsa volt.)
Nem túl egzakt, de mégis csak... Ha a következőt is könnyebben érem el, akkor egyértelmű lesz.
Pont most határoztam el reggel, hogy egy időre félreteszem a játékot, mert a terrabuzgeráláshoz most épp metán is kell és nem akartam vele szenvedni, de így kénytelen vagyok elindítani...
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.08. 07:00:38 -
Jóózsf István #4946 Az valóban mod hajó. Leopard. Azt használom az 500 katona szállításáras akikkel foglalok. Meg néhány komplex is kapott belőlük. Például az új gyáram. De nem jellemző. Ha le kellene mondanom a modról, akkor csak a katona szállítót hiányolnám.
Ja igen. És van belőlük három, ami a nagy anyagmozgatáshoz kell. A kuli munkához ideálisak. Kétszer annyi motyót visznek mint egy inkarkatua, de százszor gyorsabban!
Biztos le lehetne vezetni a nagy hajó kis hajó viszonyát a gázmezővel matematikailag, de nem vállalom. -
#4945 Azt hittem, bocs.
Biztos kevertem a szállítóddal. Mert én még olyat nem találtam, ami 100k-t tudott volna cipelni. Vagy ezt is benéztem?
Nem tudom, hogy az ego fórumán mindenki nagy hajóval bányászik e és csak én tolom kicsikkel.
De az biztos, hogy a mező visszatöltődési ideje miatt és mert a bányász csak akkor szállítja vissza a cuccot, ha tele van, a nagy bányász kevesebbet szállít, mert többet vár.
Míg a kis hajó kevesebbet vár és míg szállít, addig a mező is töltődik.
Legalábbis én így gondolom, hogy ez így működik.
De majd úgyis kitalálnak valamit. -
Jóózsf István #4944 A modolt hajó és a gáz fogyása közti összefüggést kifejthetnéd?
Nincs módosított bányászhajóm! Vagy nem tudom mire gondolsz.
A gáz azért fogy gyorsan, mert sok hajó gyűjti, kevés helyen van és szerintem valamit elbarkácsoltak. Lehet, hogy a termelési arányokba nyúltak bele. (Nem ez lenne az első eset.) Vagy nem tudom. 1100 óra van ebben a mentésben. A játék megjelenése-óta nyúzom. Többször előfordult, hogy az általam belőtt komplex, egyszer csak elkezdett hiányt szenvedni valamiből!
De ne vegyünk engem etalonnak. Ott a rengeteg ember az ego fórumon akik ugyanezt nehezményezik. Szerintem ne találgassunk! -
#4943 X3-ban nem igazán kellett a bányászok. Nem volt értelmük.
Rádobtál a megfelelő kavicsra egy bányát és az a játék végéig egyenletesen termelte az ércet.
Vonósugárral az állomásaid közelébe húztad és egyből komplexet csinálhattál belőle.
Volt is egy hatalmas komplexem Ore Belt-ben. Mindent gyártott.
A ribörsz raktárakat nem ismerem, annyit nem játszottam vele. Igazán alig játszottam vele. Nekem nagyon nem jött be, hogy egy fix, gyenge hajóhoz vagyok kötve.
Lehet, ha nem mod-olt hajókat használnál, akkor nem fogyna olyan gyorsan a gáz.
Nekem nincs gondom.
A hajógyárhoz most 88 bányász van rendelve. Az utolsó kb. 15 ércszedő megoldotta az ellátási problémát. Gázból eddig sem volt hiányom.
A HQ-nak adtam 10-10 bányászt, ott viszont a gázzal gáz volt. Most kicsit jobb. Lehet, hogy kell még neki.
Még mindig leginkább csak kis hajókat használok. Gyorsabban fordulnak, mint a nagyok. -
Jóózsf István #4942 Nekem hiányoznak a Ribörsz raktárak! Szerintem be kellene emelni ebbe a játékba is. Oké, hogy csalafintasággal megoldható, de mégis jobb lenne, ha dedikált raktárakat használhatnánk. Most pöllő körbenéztem, mert az épp folyó terribigyózáshoz kétmillió jég kell. Senki nem kínál eladásra jeget! Azt csak szektor, vagy fejlett, vagy a HáKú saját bányászaival tudom teljesíteni.
Ha jól rémlik, X3-ban nem voltak külön bányászhajók. Amire bányászlézert tettünk az bányászott, ha arra kérte a gazdája. Így a szóródó rakomány szállítása sem volt probléma. A ribörszben kezdődött ez a külön kezelési mizéria, ami ebben a játékban csúcsosodott ki.
Becsaltam az új gyáram vezetőjének az öt csillagot, amivel azt értem el, hogy tényleg elküldte a jobb felső sarokba a gazdag gázmezőkre a szipkáit, amik ki is fosztották egy szempillantás alatt! Pfffff. Ennyit erről. Kell az a peccs! Már van rá mod is, de nem mertem feltenni. -
#4941 Úgy legyen.
Silent Witnessbe ugrattam végül. Mivel ugrás előtt csináltam egy mentést....
Lehet, hogy Antigone Memorial-ból fog nyílni az egyik Terran terület kapuja?
Vagy csak most fedeztem fel, hogy van ott egy inaktív kapu, vagy csak nemrég került oda. -
Jóózsf István #4940 Majd, amikor már beadta, hogy fitymálhatod a terrát, akkor majd a kiválasztott küldetés szerint oda kell ugranod, ahol zajlani fog!
Ha már eleve ott vagy, nem biztos, hogy elindul a küldetés. Tehát ha az a kérdés, hogy megúszhatsz-e egy ugrást, akkor: nem biztos! Volt szó róla a fórumban, hogy mi van ha már ott vagyunk eleve és nem működött. És ha tényleg nem indul el a küldetés, akkor dupla szívás, mert el kell ugranod és aztán megint vissza!
Félreérted. Ez a terrakultiválás abszolút opcionális! Nem egy fő küldetés, vagy ilyesmi. Ha akarod csinálod, ha nem, nem. Ezt nem fogják kiváltani, vagy engedni, hogy kiváltsa valaki pénzzel. Ha csak nem moddal. -
Jóózsf István #4939 Nnnnna! ezen hangosan felnyerítettem!
A hozzá kapcsolódó sztori: Ugye én már hittem sok mindent ezzel a "küldetéssel" kapcsolatban, de nem vettem a fáradtságot, hogy kinyissam a szemem. Most sikerült. És fel is fedeztem a csúszkát a részküldetések alatt... Na itt vihogtam fel!
Abban igazam volt, hogy válogathatok, milyen úton jutok el a végére, de hogy végzek-e a közeljövőben? Kétlem! -
#4938 A HQ-val majd abba a rendszerbe kell ugranom, ahol a terraformálás lesz?
Ez az automatizálás így nem tetszik. Eddig sem működött valami jól. Illetve hol megy, hol meg nem.
Utójáték, előjáték, tök mindegy.
Ha a nép eleget sír emiatt is, akkor majd kiváltják egy busás összeggel, mint ahogy a Paranid küldetésben is volt. -
Jóózsf István #4937 " nincs ember a hajókra sem" Engem sem az zavar, hogy pár százalékot bukok a termelésnél!
Ha most a kutatásról beszélünk, de akár a terragyömöszölést is mondhatom, akkor igen. Lehet automatizálni. Pénzt kell adni a csikónak és megveszi bárkitől! Vagy csak saját berkeken belül. Pont ugyanúgy, ahogy egy sima állomás, a neki szükséges anyagokat.
Ez a terramaszturbálás tényleg inkább csak utójáték. (Az isten adta nép az egész kurva világon endgémnek - végjátéknak hívja és a gyökerek még úgy is fordítják, (teljesen jogosan) holott egyértelműen UTÓjáték!!!) Szóval, kétséget kizárva azért találták ki, hogy legyen miért futtatni a játékot egy magamfajta elcsigázott vén pöcsnek! Elnézést a vénektől!
Természetesen a Terránokat még várjuk ugye.
De van nevelő célzata is.: Amikor már azt hiszed, hogy mindened megvan és neked már nem lehet újat mondani, akkor beüt egy ilyen kuli munka, hogy "akkor ezt hordd össze te majom!" és akkor rájössz, hogy sehol nem vagy! -
#4936 Azért ezek az értékek elég brutálak.
AE-ből pont hogy kevés van és kell hajógyártáshoz is. Meg az ugrásokhoz is.
Okostégla nem gond, az mindig van készleten, de a finomított érc...
Asszem az új állomáshoz felhúzok még pár raktárat, hogy legyen hol gyűjtögetni.
Az Incarcatuáim nem egész 3-4000 között tudnak szállítani. Remélem automatizálni lehet a szállítást, mert ez nagyon sok klikkelés lesz. -
#4935 Az úgy marha jó.
Azért nem kevés anyagot igényel az ugrás. És most igazán másra fordítanám az erőforrásokat, de jó lenne haladni ezzel is.
A háború nem igazán hozott nagy változást nálam. Azt sem tudom, hol vannak a front vonalak.
Úgy látszik, hogy a hajók viselkedésén nem tudnak javítani, csak rontani...
Kajánál, gyógyszernél nálam is be volt állítva, hogy vegyen is, de úgy látszik, hogy nincs aki eladjon.
A kis négyzetet én is kipipáltam, de nálam nem vettem észre, hogy eltűntek volna a munkások.
Ezek szerint most tették és vitték a kaját is.
Amúgy a gyárak még mindig 100% fölött dolgoznak, úgy, hogy 0 munkás van az állomáson.
De korábban már elérték a 114-118%-ot, most meg csak 106%.
Ha nem a hajógyár lenne, akkor nem is érdekelne. Építek még pár modult és meg van növelve a termelés. Így viszont nincs ember a hajókra sem. -
Jóózsf István #4934 Csak tudnám minek görcsölök vele, amikor megy ez magától is. Itt hagytam három órára SETA-val, amíg ebédeltem és hunytam rá egyet. -
Jóózsf István #4933 Nekem se adta elsőre a terramicsodálást! Ki kellett ugranom a volt xenon szektorba, mert úgy emlékeztem, hogy az is terrafabrikálás helyszíne, de nem. Viszont akkor már telefonált a csikónéni, hogy van egy klassz ötlete... Így indult.
Amondó vagyok, hogy ugorj ki valami forgalmas helyre, (Mondjuk a körútra) ahol könnyebben vissza tudod tölteni az ugráshoz szükséges motyót és majd lesz valahogy.
Én hülye! Azt hittem, hogy végeztem vele. úgy gondoltam, hogy ha végére értem a tennivalóknak, akkor annyi. EGY FRÁSZT! Ott a klínáp szekcióban, amit én vagy-vagy választási lehetőségnek véltem, az valóban egy választási lehetőség, hogy épp melyiket akarom csinálni, de nem jelenti azt, hogy a többit nem kell. Úgyhogy, most még van három tortúrám hátra!
Pedig már elkezdtem felvenni, hogy most csodát látunk...! Mekkora pofára esés volt!
Kicsit még üssük a hajók viselkedését.
A szitu a foglalás. Eddig az volt, hogy a kísérő hajó, ami a katonákat szállította, amikor kiadtam a foglalási parancsot, (disable target!) akkor odajött kiszórta a kapszulákat majd elment lőtávolon kívülre és várt türelmesen. Na ez már nincs. Most ott tekergőzik - dörgölőzik mint egy macska, ami akar valamit az embertől. Ez így nem lenne baj, de meg is löki a hajtóművétől megfosztott áldozatot, ami ugye azzal jár, hogy fékezetlenül elkezd sodródni az űrben! Akkor most képzeljük el azt a börleszk jelenetet, amit rend szerint egy kalappal szoktak előadni és már abban a korban is szánalmas volt: A kapszulák, már majdnem odaérnek az áldozathoz, de hordozójuk ekkor meglöki és elsodródik. Ezt elő tudja adni számtalanszor. Én a másodiknál már agyvérzést kaptam. Nem vagyok egy türelmes ember, de szerintem ez a legjámborabbaknak is betett volna!
Van valami olyasmi passzus a jegyzékben, hogy fejlesztett (Vagy kapitális, vagy csatahajó) viselkedés. Hát köszönjük szépen ezt is, EMESE!
Kaja - gyógyszer dologgal vigyázni kell. Amelyik állomásom magának készíti, ott is beállítok egy minimális vételi rátát. Biztos ami biztos.
Nem engedhetek meg magamnak amiatt is agyfrászt, amikor így is küzdök a munkások létszámával. Az lett az új eljárás, hogy bepipálom a "Töltsd fel az összes lakást" jelölőnégyzetet, és mintha ez működne... A baj csak az, ha ezt úgy teszem, hogy már van valamennyi melós, akkor azokat leépíti és kezdi elölről! Mintha ez olyan könnyű és egyszerű dolog lenne! -
#4932 Felhúztam egy kis állomást a korábban említett milliós rendszerben.
Természetesen a bányászaim már Argon Prime-ba akartak menni ércért. Mikor a szektorban 100 millió van.
Úgyhogy kaptak egy cuki tiltást a szomszédos rendszerekbe való bemenetelre. Ami be is vált. Helyben bányásznak.
Gondoltam, szállítok egy karikát a hajógyárba, hogy ki ne fogyjon. Erre nézem, hogy mind szilikonból, mind fémből jó 100k a készlet.
Akkor minek kellett nekem ez a gyár? Asszem beállítom eladásra.
A hajógyárhoz most úgy 90 körüli bányászhajó van rendelve. A ma kapott 15 ércbányásszal együtt. Úgy látszik, hogy ez most szinten tudja tartani a termelést.
Főleg, hogy kicsit elfogyott a kaja és hirtelen eltűnt az összes munkás. Nem is értem. Kisebb létszámot el tudna látni a maradék kaja, de nem, mindenki elhúzott. -
#4931 Most akkor én nem értem.
Nekem is béta van és a terraformálásnak se híre, se hamva.
Épp most hajtottam végre az első kettes szintű teleportálást a HQ-val.
Kedvesen egy fejlesztett műhold nagyságú területet takarít ki az odaugráskor.
Ne má', hogy megint ugornom kell egyet, hogy beadja a bolygócsesztetést!?
Vagy az lenne a baja, hogy rendszeren belül ugrottam? De másik szektorba. Nem számítana?
Nem hagyom el szívesen Grand Exchange-et. Ez egy jó hely. -
Jóózsf István #4930 Na igen. Ez is egy lépcső, hogy eldöntse: Megéri-e az átállás?!?!? De ez már huszonkettedik századi technika és gondolkodás kell. De lehet, hogy épp huszadik. Nem tudhatjuk, hogy technikai, vagy etikai okokból nem így van.
Fórumtársunk szerint lehetne párhuzamosítani, de...
Na megyek, leszállítok egymillió egység jeget a hákúnak, hogy lezárhassuk a terafricskázást. -
#4929 Trinity Sanctum VII-ből átjárnak a bányászaim Grand Exchange IV-be, mert ott van pár magas koncentrációjú hely.
Pedig a saját rendszerükben is van 5.4-es. De nekik inkább a 21 és 31 kell...