7250
Egosoft X4
  • RJoco
    Mindjárt bekapcsolom a nagy gépet és nekiülök játszani.
    Tuti nem megy azonnal, mert frissíteni akar majd a játék.
  • Jóózsf István #4888
    Nálam 140 foglalt vas korhad a néhai Khaak bázis helyén a Mátrix 451-ben! Egyszer jók lesznek valamire!

Nem akarja elengedni az egó az a peccset! Pedig nagyon belelendültek!
  • RJoco
    Elengedjük.

Juhíííííj, új fícsőr.
    Nem, eddig nem volt ez a gomb benne, csak a dismantle.
    Erre tisztán emlékszem, ugyanis 100 csörgőt tuningoltam fel. Gondolhatod, milyen jó volt a fegyvereknél.
    A többinél igazán nem is foglalkoztam a kimenettel, csak, hogy pozitív legyen.
    És most ott áll több, mint 100 csörgő, és nem tudom, hogy mit kezdjek velük.
    Szektor rendőrséghez lassúak. Esetleg Patrol-ra lehet őket beállítani, de igazán nincs kitől védeni a rendszereimet.
  • Jóózsf István #4886
    "Az első képen nincs is semmi, nem csak a festés, de egyebek sem" HÁT ÉPP EZ AZ! Annak a felületnek kellene látszania, mint a másikon!
    Engedjük el a témát.

Tegye már fel a kezét, akinek volt fogalma erről a REASSEMBLE gombról, aminek ugye egyértelműen az a dolga, hogy amikor olyan módosítást teszünk fel a hajóra, aminek több kimenetele is lehet, akkor ne kelljen uninstallálni, majd újra és újra feltenni. Ezzel a gombbal megspórolunk körönként egy kattintást! Remélem régóta itt van, hogy csak most vettem észre!

Ezek a drónok fognak terraakármizni! A HÁKÚ gyártja őket az összehordott vackokból!
  • RJoco
    Az első képen nincs is semmi, nem csak a festés, de egyebek sem. Na mindegy.
    Tényleg reméljük, hogy ilyenhez nem kell többet folyamodnod.
    Nekem most nincs is bent festés mod. Úgyhogy minden hajóm alapszínű, kivétel a sárkány, arról mutattam képet.

Ez a terrabigyózás érdekes.
    Kíváncsi leszek, hogy mire lesz jó a nividium. Mert eddig sok mindenre nem volt jó.
  • Jóózsf István #4884
    Kicsit határozzuk meg pontosabban a bepöttyözött négyzetet, mert nem tudom mire gondolsz! Ja, megtaláltam, az nem játszik. Az első képet kell nézni, ahol ugyanúgy meg kellene lennie a redizájn felületnek, mint a másodikon, de nincs, mert bekavart a mod. Nem lehetett módosítani, mert nem volt mivel!!!
    Ezek a sorok hiányoztak minden egyes hajónál, ami hibás volt:
    <modification>
    <paint ware="fdamagedmatteyellow"/>
    </modification>

De hagyjuk is. Remélem soha többé nem kell ennyit titkárnősködnöm vele!

Ez a díja a terrabigyózásnak!

Nem akarom elkiabálni, de nagyon nagy a mocorgás ITT. Lehet, hogy ma kijön a tapasz. (Így már, hogy leírtam, biztos, hogy nem!)
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.02. 16:14:59
  • RJoco
    Jah, én is erre a szkennerre gondoltam a 3 km miatt.
    A másik asszem 200 km-re visz el, de 100 km fölött csak ping-et látsz. De lehet, hogy tévedek és nincs 200 km a hatótávja.
    A mod-oltnak 1000 km volt.
  • RJoco
    Az a négyzet ott lent miért van bepöttyözve?
    Nem lehet, hogy amiatt nem tudtad módosítani?
    Nem értem pontosan, csak nagyjából és lehet, hogy az nem elég.
    Amúgy grat, kitartó vagy. Én hagytam volna a fenébe.
    Eleve azt a két sort kiszedni a 800 MB-os mentésből percekig tartott és akkor még nem is kellett keresgélnem.
    Elsőre notepad++-al akartam, de az meg sem nyitotta, így maradt a notepad.
    Előtte egy nem egész 300 MB-os mentést meg tudott nyitni a ++, de a keresésnél meg is adta magát.
  • Jóózsf István #4881
    Nem csak az a baj, hogy átvariálták a bányászhajók aratási szokásait. Valamit biztos, hogy babráltak a gázmezőkkel is, mert megpróbáltam ráállítani két bányászt a témára. Elküldtem őket kézzel a világ végére és ugyanúgy nem telik a tüdejük metánnal! Amúgy nem is gondoltam volna, hogy ilyen ritka az előfordulása. eddig úgy látszik szerencsém, volt, mert amikor szükségem volt rá, akkor egy-két szektornál nem kellett messzebb menniük a szipkáknak! Na reménykedjünk!

Ez meg a terraizélés. Sokat nem tudok elmondani róla. Ugyanaz a szokásos kuli munka. (Ahogy azt jósoltam.) Hogy lesz-e a valami látszatja, az kérdéses!
  • Jóózsf István #4880
    Remek mókát találtam ki magamnak mára.
    Anno egy szerencsétlen véletlen folytán, kissé elbarkácsolódott minden olyan hajóm színe, ami sima egyöntetű alapszínre volt festve. (Sárga, lila) Tulajdonképp majdnem mindegyik kereskedő, vagy bányászhajó. Beállt egy valamilyen festésre de nem lehetett módosítani. Nem adta be a redizájn felületet
    Addig bíbelődtem a mentéssel, hogy az egyik alanyon visszaállítottam az eredeti színét. Innentől már pofon egyszerű volt: Fel kellett írni az összes hibás festésű hajó rendszámát, (kb 200 darab) a mentésben kikeresni mindet és pótolni három sort. sajnos mivel nem módosításról volt szó, nem lehetett használni a szerkesztő automata funkcióját, így annyi segítségem volt, hogy vágólapról másolgattam be őket.
    Reggel nyolckor kezdtem, most végeztem. Már a felírogatás felénél záporoztak a könnyeim. Bármennyit fizettem volna, ha valaki megcsinálja helyettem.
    Egy hős vagyok!!!
  • Jóózsf István #4879
    Ha tippelhetek, akkor a rendőrségi szkennerre gondolnék, ami elszínezi a kavicsokat és a gyárak részegységeit. Ami valóban 1km-es hatótávú. Ez könnyen ellenőrizhető, ha le akarsz szkennelni valakit és kimegy ebből a távból, akkor meghiúsul a szkennelés.
    Biztos nem a hosszútávúé, mert az olyan 100km körüli. (Vagy talán több is. Mintha 170 is rémlene.)
  • RJoco
    Utánanéztem és nincs konkrét adat a bója távolságára, csak, hogy 3 scanner range.
    Ez meg bármit jelenthet.
    Sokan ezt egyenlővé teszik a 3 km-rel.
    Volt aki szerint ez 120 km lenne, mivel a hajók szkenner távolsága 40 km.
    Viszont a részletes szkenner nem visz túl messze, mi van, ha annak a háromszorosa?
    Így is, úgy is problémás értékeket kapunk, igazán nem lehet őket sehova tenni.
    Úgyhogy ez egyelőre a homályban marad.
  • RJoco
    Az a baj, hogy hiába kicsi a látótávja, fogalmam nincs, hogy mekkora. De majd utánanézek, hátha mégis írja az enciklopédia vagy valamelyik oldal.
    Ami kérdés felmerült bennem, hogy az NPC-k vajon honnan tudják így, hogy hova kell menni? Ők ilyet nem raknak ki, legalábbis még soha nem találkoztam egyel sem. Amit én raktam ki küldetésben, az is az enyém maradt, úgy emlékszem. Műholddal már találkoztam, amit nem én raktam ki küldetésben.
    Vagy visszacsinálják vagy balancolják az ércek termelődési idejét/mennyiségét. Vagy a következő patch-el nem kapunk semmit eme probléma tekintetében.

Egy Tractor Beam nem lenne rossz ezekhez a vackokhoz. Nagyon hiányzik, hogy nem lehet húzgálni és úgy nézni az értékeket, figyelni a látóteret.

Jó tudni, hogy kikapcsolással és elütéssel szedhető össze. Bár, mintha a játék elején én ezt próbáltam volna.
    Köszi!
  • Jóózsf István #4876
    A bója látótávja pont hogy kicsi. Azért is kell viszonylag pontosan elhelyezni amikor küldetésben szerepel! És jól mondod! Semmi szerepük nem volt eddig. A bányászok nélküle is pontosan tudták, hogy hol kell dolgozniuk. Nekem az a rendszer jó volt. Az elkószálástól eltekintve... Sőt... Ha választanom kellene, akkor azt mondanám, hogy egy az egybe rakják vissza a régit!

A másik szektorba akkor megy át a hajó, ha az adott szektorban nincs olyan nyersanyag, amiért elküldték.

Összeszedni úgy lehet, hogy fülkenézetből ráböksz a bójára, feldobja a menüjét, hogy kikapcsolás, aztán csak el kell ütni!
  • RJoco
    Egyetértek, de mit írtak meg elsőre jól?
    Kb. semmit. Nem is értem, hogy mit gondoltatok.
    Amúgy meg tessék örülni, végre van értelme a bójának. Eddig leginkább csak akkor kellett, ha küldetésfeladat volt.
    Most legalább van haszna is.
    A bányászaim simán átjártak abba a Pioust Myst-es rendszerbe bányászni, ahol a Kha'ak állomás volt. Pedig eleinte ott nem is volt kirakva bója, csak később, kíváncsiságból kidobtam egyet.
    A másik, hogy a bója körül teljesen mindegy, hogy hol bányásznak.
    A leírás szerint valami 3x akkora távot lát, mint a jó ég tudja mi. Talán a hajóm szenzora? Ezt nem vágtam az elején sem és most sem.
    Ilyen szempontból, ha nulla az érték az érzékelő távon belül, akkor tök mindegy, hogy épp a bója mellett vannak a hajók vagy 30 km-rel odébb.
    Inkább amiatt sírjatok most, hogy legyen már látható a bója hatótávja. De ne zölddel, mint a műholdé, mert az nem lenne jó. Legyen más színe, vagy eleve színezze be az egész területet valamilyen átfedős effekttel az ott található anyagok alapján. Így gyorsan tudni lehetne, hogy nem csak valamilyen gáz van a területen, mert kék, hanem pontosan lehetne tudni a szín alapján, hogy milyen gáz/gázok vannak a bója hatókörében. A szín intenzitása megadhatná a mennyiséget is.
    Tudom, csak álom, de nem igaz, hogy nem tudnák egyszerűen legalább a körvonalat megcsinálni neki.
    Tudjam már, hogy milyen sűrűséggel szórjam őket ki.

Amúgy, ha én vezetem a hajót, akkor hogy tudom összeszedni őket?
    Eddig csak arra jöttem rá, hogy tudom a kapitányokat arra utasítani, hogy összeszedjék.
  • Jóózsf István #4874
    Igen igaz. De akkor nem is sejtette senki, hogy ez lesz a következménye. És inkább az volt az idegesítő, hogy 1000 km-ekre mentek bányászni. Tudta a franc, hogy azért megy el, mert a közelben összeszedett mindent!!!
    Amellett ugye nem is kellett volna átesni a ló túloldalára, mert azt se kérte senki, hogy ott toporogjanak a bója körül! Ráadásul most ahogy nézem az ércbányászaim bárhol fejthetnének, de nem! Nekik csak egy adott ponton jó. Ezt sem érzem annyira az én hibámnak! Mint ahogy az egész mizériát sem! Elsőre kellett volna okosan megírni és akkor nem esünk ekkora csávába!
  • RJoco
    Aha, szóval nektek lehet köszönni ezt a jó kis mókát.
    Hát, köszi!
    Kellett nektek sírni, nesztek, most sírhattok más miatt.
    Amúgy nem értem, hogy miért zavart a szektor széthúzása.
    Engem inkább az zavart, mikor a bányász elment a francba és ott a francba mindig volt 1-2 Xenon. De tényleg mindig. Ha én mentem, akkor több is.
    Viszont mikor visszajött, akkor összement a szektor a normál méretére.
    Engem egyáltalán nem zavart, sosem. Soha fel sem tűnt a dolog, csak a legelején, mikor még csóró voltam és épp beüzemeltem a HQ-hoz az első bányászt. Mármint az nem tűnt fel, hogy a bányász elmegy a francba.
    Amúgy meg az NPC hajók is elmentek a francba.
    Viszont az sem kizárt, hogy nálam ez azért nem okozott gondot, mert az L-es és nagyobb hajók látótávja 200-250 km volt, míg az M-eseké 100 km.
    Most meg még nem játszottam annyit így majdnem mod mentesen, hogy foglalkozzak a dologgal.
    És a patch miatt amúgy sem mennek el a bányászok már, szóval....

A területnek van egy max értéke, aminél jobban nem fog regenerálódni.
    És két bója 20 hajón nem fog segíteni. Tegyél ki legalább feleannyit, amennyi hajód bányászik. Az talán megoldhatja a problémát.
    Remélhetőleg visszaállítják a korábbi állapotokat.

Eddig még nem volt pajzs, kasztni és sebesség kijelzési problémám. Legalábbis nem tapasztaltam.

Viszont így visszagondolva, emlékszel mikor arra panaszkodtam, hogy ugrál a térkép?
    Na, az azért volt, mert a nagy hatótávval rendelkező hajók hol széttolták a szektort, hol meg összeszűkült. És olyankor ugrott egyet a térkép.
    Na, ez tényleg idegesítő, akkor is, ha a bányászok miatt van.
    Viszont egyszerűbb lett volna műholdakat kitenni az övezetbe, ahova a bányászok szeretnek járni, mint fórumon bejelenteni és most szívni.

Pedig épp kezdtem volna megint rákapni a játékra.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.01.31. 18:21:37
  • Jóózsf István #4872
    Azt nézem, hogy ez rohadtul nem csak a gázoknál probléma. Pont úgy érinti az érceket is!
  • Jóózsf István #4871
    Itt próbálom érzékeltetni.
    Konkrétan az a hiba, hogy túl lassan regenerálódik a gázmező. De nem ez a fő baj, az egész abból fakad, hogy minden hajó egy helyen akar bányászni. Ez meg azért van, mert a júzerek panaszkodtak, (én is!) hogy a bányászhajók nagyon "széthúzták a szektort"! Minthogy, elmentek azok megkeresni a sűrű területeket, csak közben ötször akkora utat tettek meg, mint a szektor látható része a térképen. Ez sokaknak nem tetszett és mint említettem nekem sem. Erre az egó meglépte ezt... Most meg ezért sírunk!
    Próbáltam a sugallatodra kitenni több bóját, egyelőre nem sok sikerrel. Kb, mint halottnak a csók!

Jobbára hét közepe - második felében jön rend szerint a következő beavatkozás. Szerda, csütörtök, péntek délután 17 és 19 óra között. Legjellemzőbb a csütörtök!

Ja igen! És ha vannak pajzs és kasztni, valamint sebességi kijelző problémáid és envídia vga-d van (Tudjuk hogy az van!!!) akkor 461.40-es drájver!!! Konkrétan bele is vagyunk írva!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.01.31. 15:42:15
  • RJoco
    A bójákat nem értem.
    Akkor miért nem mutatnak semmit?
    Mondjuk egy fejlesztett műhold hatósugarában dobtam ki őket, míg a harmadikat, ami már mutatta az értékeket, a sugáron kívül esett.
    De hiába kapcsoltam le a műholdat, nem történt változás, csak azt a területet már nem láttam, amit lefed.

Mikorra várható a következő peccs?
  • Jóózsf István #4869
    Minden a "legnagyobb rendben"! Sajnos most a nyersanyag így működik! A bóják is jók.
    Nem tudom pontosan, hogy mit csesztek el, de foglalkoznak vele az ego fórumban is. Ne nagyon erőltesd most a játékot, amíg ki nem jön a következő peccs! Én is inkább szüneteltetem, mert így is lehet, hogy vissza kell töltenem pár mentéssel korábbra.
  • RJoco
    A most kapott gyári új festés, ha esetleg valaki a festés modok miatt nem tudná, melyik is az.

Van még kettő, de azokat nem szórtam el. Mindegyikből csak 10 darab van.

Voltam a kopasznál. Így, hogy jóban vagyok a HAT-tal és még léteznek fajok és frakciók, folyamatosan csesztetett. Baromi idegesítő volt. Mint GTAO-ban míg meg nem veszed a vackot.
    Az Argon-nak csak egy rendszere volt, így náluk sötét volt a lehetőség. Maradt a Teladi és Split. Meghallgattam mind a kettőt, majd megjelent az opció, hogy "MINDENKI". Ezt választottam.
    Az opciók között ott volt már a Terran is szürkén.
    Amúgy is épp azon gondolkodtam, hogy ennyi rengeteg hajó és állomás, Xenon-oknak csak egy szektoruk, hogy fog így fellendülni a gazdaság? Az építők csak úgy téblábolnak jobbra-balra, nincs semmi dolguk.
    Hát így. Várnom kell 20 percet és indul a háború.
    A TRI hajógyárakat már úgyis szabotáltam, most tőlem veszik a hajókat. Még megcsinálom a Split és Teladi fajjal, akkor nem győzök majd hajókat gyártani. Még jó, hogy nerfelték a termelést, az ore vészesen fogy nálam is. Lassan nem is lesz. És az AE is kevés, mert sok kell a nagy tömegű teleportáció kifejlesztéséhez.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.01.31. 13:40:07
  • RJoco
    Úgy néz ki, hogy a bányászok most már csak olyan területre mennek bányászni, ahova ki van rakva egy erőforrás figyelő.
    A nagy hajógyáram szektorában csak 1 volt kirakva és mindenki oda gyűlt.
    Most kiraktam egy másikat, jobb értékeket is mutat és most oda jönnek a bányászok.
  • RJoco
    A raktáramból gyorsan fogy az érc, gondoltam utánanézek én is.
    Nem a gyár anyagfelhasználása nőtt, hanem a legyártott mennyiség.
    Ugyanis a 100 Refined Metals helyett csak 88 készül körönként.
    Hull Parts-ból pedig 330 helyett csak 294.
    Én most az enciklopédiát hasonlítottam össze Roguey's oldalával.
    Sajnos más egyéb adatom nincs.
    De szerintem az oldal nem számol munkásokkal, mert, ha 120%-ra számolom, akkor már 105 készül körönként az RM-ből.
    Úgy látszik a németek nem csak az életben, de a játékban is kezdik felvenni a magyar stílust.
    A zacsi ugyanakkora, az ára ugyanannyi, de a csipsz benne sokkal kevesebb. Drágulás nem történt, de mégis kevesebbet kapsz...

Már nem először bugosodik az erőforrás szkennelő bólya.
    Van rá valami megoldás?
    Kirakom és nem mutat semmilyen értéket. Ha átváltok a hajón szkennerre, akkor látom, hogy a közeli aszteroidák színesek. Szóval valamit akkor is mutatnia kellene, még, ha konvergál a nullához is.
  • RJoco
    Köszi az infót!
    Akkor ezen sem kell tovább agyalnom.

Viszont most mit csináljak jó 100 csörgővel?
    Ráadásul olyan furák Long Range Scanner nélkül. Alig látnak valamit.
  • Jóózsf István #4864
    Nekem is az rémlett, hogy cseréltünk, még mondani is akartam, hogy legfeljebb visszaküldöm, de sehol nem találom... Lehet, hogy csak én küldtem.

Note: Ventures are disabled in this Beta version, and some planned 4.00 features are not yet included.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.01.30. 23:42:09
  • RJoco
    Lehet, hogy nem küldtem semmit, csak én kaptam?
    Nem találtam meg a hsz-ek között a linket.
    Mindegy, sikerült megtalálnom pont a támadás előtti pillanatot.
    Így onnan folytathatom és másképp alakíthatom a történetet.

Gyors megnéztem az állomás Engineers szekciójában a terminálok hackelését. Mindegyikhez Description kell.
    A Security szekciót elfelejtettem megnézni.
    Kár, hogy nem írtam, hogy hol használtam a Slicer-t az újrakezdésnél.
  • RJoco
    Minden van, aminek lennie kell, mi jelenjen még meg?
  • RJoco
    Úgy néz ki az online rész egyáltalán nem működik.
    Lehet, hogy a béta miatt.
    Frissen indítottam egy kezdést és nem volt meg még a fejlesztésre sem a lehetőség.

Viszont a jó hír, legalábbis számomra, hogy mégsem kell az új kezdésemet folytatnom.
    Utánanéztem ennek a CrystalBeacon mod-nak, amit nem lehet kikapcsolni, mert akkor annyi a mentésnek. Írtak a Nexus-on is okosságot, természetesen nem működött.
    A készítője csinált eltávolító mod-ot is, hogy ne legyen kuka a mentés. Természetesen ez sem működött.
    Lehet, hogy mert nekem a 0.1-es verzió volt fenn eredetileg és sosem frissítettem az 1.0-ra, nem tudom.
    Viszont a mentés elején a patches és history részből kitörölve a mod-nak a sorát, máris jó a mentés.

Úgyhogy most visszateszem azt az állapotot, amit Istvánnak is elküldtem és megpróbálom nem kiírtani az univerzumot.
    Bár jól esne még egyszer, de utána már nincs olyan élvezet a játékban. Jobban előjönnek a hibák, hiányosságok.
    És amúgy is sokáig tart. Ha kicsit előbb kapcsolok, akkor korábban meg kellett volna hagynom pár építőt, hogy újrahúzhassanak néhány állomást. Ott lelőttem volna pár kis criminal-os vackot és máris megint jó viszonyban lettünk volna.
  • mumoka 2012
    a nexus meg az x4 modok kihaltak semmi nem jelenik meg jopár hónapja.
  • mumoka 2012
    hát amit itt olvasok pár sort nem hangzik túl jól.
  • Jóózsf István #4858
    Nincs alap - alap - alapanyag! Kimerülnek a bányák, nem tudják hozni a normát a bányászok. Azt írják le a abban, amit a #4854-ben linkeltem. Semmit nem lehet vele tenni. A bányászok nem fognak egy szektorral odébb menni, hogy a kifosztott terület regenerálódjon. Inkább ott rohadnak meg az üres mezőkön!

Közben sikerült elindítanom a terraformálási folyamatot. Ha majd valaki leakad szívesen elmagyarázom, de valószínű, hogy ha szépen sorban hajtja végre a feladatokat, akkor menni fog magától. Még nem tudom milyen hajmeresztő feladatokkal jár, mert a HQ-t minden egyes reptetés (Áttelepítés) után fel kell tölteni, (Ezt sem tudtam) és nem két fillér... Mármint, ha a pénzen múlna nem is lenne baj, de készletből én sem mindig állok jól, főleg ha még ilyen menses időszak is becsúszik!
  • RJoco
    Rendesen kifosztottak.
    Mi ez a sok piros?
    Sztrájkolnak a munkások?
    Új ficsőr?
  • Jóózsf István #4856
    Ha másért nem is, ezért mindenképp megéri bétázni!
  • Jóózsf István #4855
    Terraformálós rontás.
    és, amúgy meg...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Once you've finished all your teleportation research, you need to continue by researching high-mass teleportation. A few minutes after the initial experiment, Boso Ta will call you about a new idea. Talking to him about it will add a number of mission offers.

De én végeztem a nagytömegű teleportációval és most a béta 5 jött külön be is néztem hozzá. Kurva szót nem szólt a terraformálásról!!!
  • Jóózsf István #4854
    Jó, akkor mégse legyen igazam!
    De akkor is el van barkácsolva!!!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.01.28. 17:11:51
  • Jóózsf István #4853
    Akkor annak aki nem levelezik az Ego-val...
    Én sem vagyok annyira harcias, hogy hasznát vegyem, de annak jól jön, aki kritizálta, hogy miért várják meg a hajóink, hogy rálőjenek. Hát így nem fogják megvárni!
  • RJoco
    Már pár hete én sem indítottam el a játékot.
    Így az elejéről indulva nem is nagyon tudnék hozzászólni.
    Még nincs komplexem.

Épp azon morfondíroztam, hogy mennyire életszerű a játék.
    Eszembe jutott, hogy, ha építenék egy-egy Hull Parts, Claytronics gyártó állomást a konkurencia mellé, majd a konkurenciáét szabotálnám, akkor csak tőlem tudnák venni a hajókhoz és állomásokhoz az anyagot. Márpedig így a játék elején ezek kb. hiánytermékek.
    Csak rá kéne szánnom magam, hogy megint elé üljek, de sajnos mindjárt mennem kell mókuskereket hajtani.

Megnéztem az email-ben lévő videót. Ez volt nekem az első. Hát felettébb érdekes volt. Sok kérdésre nem adott választ.
  • Jóózsf István #4851
    Csak a magam nyugtatgatására. Nem beszélek félre! Ha alul a gráfot nézzük ez a jelenség másfél "nappal" ezelőtt kezdődött, ami játékidőre vetítve talán az ez előtti frissítésre időzíthető!

Ezt ugyan már megénekeltem, de agyvérzést kapok az új munkaerő beállítástól! Egyszerűen nem értem, hogyan működik! Mi benne a rendszer? Amikor bejött ez a ficsőr, akkor minden koplexemet beállítottam. Most meg mit látok?!??! A hajógyáraim nem tudnak legénységet biztosítani, mert nincs elég emberük! Azt ugyan mi a lóhibiért nincs, amikor ezek már jól bejáratott működő létesítmények voltak????

A meglökött és magatehetetlenül sodródó hajó jelenség még mindig boldogít!
  • Jóózsf István #4850
    Utoljára szenteste játszottam ezzel. Már el is felejtettem, hogy milyen egy játékot 20 - 30 képkockával "élvezni"!
    A terraformálásról és a német logikáról egy szösszenet az ego fórumból: (Szabad fordításban) "Baromi jófejek vagytok, hogy betettétek ezt a ficsőrt, de el is magyarázhatnátok, hogy hogyan működik...!"

Azt a hosszú litániát elolvasni is macerás volt, nemhogy tesztelni a benne foglaltakat, de megint van valami amivel kifejezetten engem szoktak boldogítani és csak és kizárólag csak az én játékomban van jelen, az pedig a termelési lánc illetve az abban lévő viszonyok - arányok fejreállítása. Most például a legújabb hajógyáram azért nem működik, mert se gáz, se ásvány nem áll rendelkezésére. Tizennyolc saját bányászhajója van, és hozhatják (hozzák is) az NPC-k is a motyót! Tegnap röpke három óra alatt leállt az egész termelés.
    Bár ezt rajtam kívül senki nem érzékeli, de azért nekem szólhatnának, hogy: Figyemá' JóskaPista! Kicsit változtattunk az arányokon, maj' korrigáld a termelésedet! Csuma!