7249
Egosoft X4
  • Jóózsf István #5008
    Konkrétan tudom, hogy kiegyenlítettem. Ha véletlenül hozzá is csaptam valamit, az nem fedi százalékosan. Tehát nem az egész komplex egyharmada új! Azért az csak feltűnt volna!
    Nem. Benne van valahol (Én sem vettem a fáradtságot hogy megnézzem) a változás jegyzékben, hogy valamit módosítottak rajta... De ha nem lenne benne, mint ahogy a termelési módosítások sincsenek, akkor is észreveszem, mert látom, hogy ami eddig jó volt, az most nem jó. Azt az állomást különös figyelemmel kísértem, mert annál állítottam le a hajókereskedést, hogy visszatermelődjenek a raktárkészletek! Szóval nem én felejtettem a "konnektorba bedugni, vagy benzint tölteni bele."

Annyira megérintett, ez a dolog, hogy nem is játszottam vele tovább. Teljesen elment a kedvem.

Ha már jegyzék, akkor például ezt én nem találtam: [Beta 8] Added shortcuts from Logical Station Overview to create and edit trade rules.
    És lőn: "[Beta 8] Improved balancing of workforce for profitable production and adjusted efficiency bonus to compensate for increased costs (improves previous improvement in 4.00)."
  • RJoco
    Nem építettél hozzá még ezt-azt?
    Esetleg a maximális százalékos értéket tolták volna ki?
    Most nem néztem át igazán a változáslistát.
    Amúgy örüljünk, hogy van változáslista.
    Nagyon off:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Épp ma találkoztam egy olyannal, hogy a leírás szerint nem működött a tesztállomás.
    Jött az emberke a kuncsafttól, övék a tesztállomás is. Majd telefonált, meg teamviewerezett egy sort, mire kiderült, hogy a leírás nem friss, kell extra táp és a kuncsaftnak még extrában kellett küldenie egy friss tesztprogramot is.
    Mondja az emberke, hogy azért sem friss a leírás, mert úgyis hetente változik. Legalábbis a program.
    Köszike! Így aztán lehet termelni. Meg eleve valahogy elindítani a termelést. És akkor más egyéb hibákról nem is beszélve, mert az emberke is nézett itt-ott.

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.02.17. 22:02:50
  • Jóózsf István #5006
    Ennél a komplexnél, nemrég egyenlítettem ki a szükséges népesség és a lakóhelyek számát. Mi a lóf.sznak kellett belenyúlni megint abba, ami már így is hajmeresztő volt? Hátamon feláll a szőr, ha belegondolok ebbe melós dologba, erre még nehezítenek rajta. Azt a hatvannyolc lakóépületet is irreálisan soknak tartom, nem hogy most még húzzak rá harmincnégyet!?!?!?!?! Tényleg! Minek?
  • RJoco
    Hát igen, a fene, hogy nem tudok vele játszani.
    Hiányzik is.
    De azért csepegtesd az infókat.
  • Jóózsf István #5004
    Március 16.
    "We are pleased to announce that both the X4: Cradle of Humanity expansion and the extensive 4.00 update for X4: Foundations will be released on March 16, 2021."
  • TokraFan
    Mikor jön a négynulla? Lehet arra még ránézek.
  • Jóózsf István #5002
    Mint ha mi sem történt volna! Szektor határ a végtelenben! Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy egyetlen szonda sincs kitelepítve.
    Így megint pár óra után a gáz részleg mintha rendben lenne, de nehéz megmondani, hogy ez az állhatatos küzdelmem, vagy a fejlesztők sikere. A szilárd részleg viszont csapnivaló. Egyszerűen üresek a raktárak! Ha hazajövök a gyárból akkor megpróbálom szondákkal...
  • Jóózsf István #5001
    Nehéz ezt így kimondani, és egyelőre nem is teljesen igaz. Illetve nem vagyok teljesen meggyőződve, de működik a játék! Itt hagyom éjszakára, reggel meglátjuk, hogy mennyit értek a bányász javítások...
  • Jóózsf István #5000
    Nnnna. A terrapurutykázást is megjavították Ebben a dejóban, amire rányomok, azoknak az anyagi feltételeit már egyszer teljesítettem, Azért is nem nulláról indul a folyamat ábra! Csak eddig hibás volt és nem zárta le a játék a küldetéseket. Normális esetben ez a folyamat sokkal fáradtságosabb, sírósabb és ráérősebb. Mondjuk úgy, hogy ti zanzásítva látjátok.
    Szóval haladhatok tovább és már látszik a vége! (Az már tényleg a vége!!!)

Ui.: Még zajlik a feltöltés, aztán mire feldolgozza a jücsüb... Úgyhogy még ne nagyon bökdössétek a dejó linkjét.
  • Jóózsf István #4999
    Pont most nem játszol vele!?!?!
    Álom szépen működik minden! A bányászok dolgoznak mint a kis angyal! Soha nem volt ilyen jó a játék.

El ne hidd. Tíz perce játszom vele. Annyi történt csak, hogy kipróbáltam, hogy a kereskedő bányászok kereskedő pozícióban maradnak, vagy sem. Egyelőre úgy tűnik, hogy ezt megoldották.
  • Jóózsf István #4998

54 seconds ago · 16 February 2021 – 16:42:25 UTC
    public_beta description: 4.00 Beta 7->8 (159.7MB)

[Beta 8] Added Set Guidance option on superhighway gates.
    [Beta 8] Added check for whether Builder is required in Station Build menu.
    [Beta 8] Added possibility to restore minimized Map with Quick Action Menu shortcut.
    [Beta 8] Added shortcuts from Logical Station Overview to create and edit trade rules.
    [Beta 8] Added separate Transaction Log entries for upgrading and resupplying ships (new feature in 4.00).
    [Beta 8] Improved effect of crew skill and resource probe usage on mining efficiency.
    [Beta 8] Improved output of stations producing workforce resources to counter universal food shortage.
    [Beta 8] Improved balancing of mining resource yields and replenishment rates.
    [Beta 8] Improved mining ship usage of resource probes.
    [Beta 8] Improved balancing of workforce for profitable production and adjusted efficiency bonus to compensate for increased costs (improves previous improvement in 4.00).
    [Beta 8] Fixed terraforming not completing successfully (new feature in 4.00).
    [Beta 8] Fixed pilot training terraforming projects not increasing skill (new feature in 4.00).
    [Beta 8] Fixed additional gas mining drones on large gas miners not contributing to mining speed.
    [Beta 8] Fixed newly constructed stations potentially not receiving ship trader (problem introduced in 4.00).
    [Beta 8] Fixed Kha'ak stations offering signal leak missions (improves previous fix in 4.00).
    [Beta 8] Fixed trade offers being sometimes shown as hostile when standing on another faction's property.
    [Beta 8] Fixed trade subscription not being offered when teleporting to station where you receive promotion.
    [Beta 8] Fixed station producing required building materials not being able to transfer them to build storage if it has insufficient funds.
    [Beta 8] Fixed stations automatically reassigning mining ships to mine for them.
    [Beta 8] Fixed assigning employee as Individual Trainee not working.
    [Beta 8] Fixed being able to walk through walls by moving very slowly.
    [Beta 8] Fixed heat build-up of beam weapons.
    [Beta 8] Fixed visible sector description text changing under certain circumstances.
    [Beta 8] Fixed Rebellious Thralls mission in Split story getting stuck after hijacked ship surrendered.
    [Beta 8] Fixed crew delivery missions not aborting automatically if destination station is destroyed
    [Beta 8] Fixed engine boost effect not being visually attached to medium sized engines.
    [Beta 8] Fixed missing barrel rotation in Bolt Repeater.

Ennek vajon örülnöm kell? "Improved output of stations producing workforce resources to counter universal food shortage."
  • RJoco
    Sajnos ilyen IS-OOS fordított jelenséggel én is találkoztam már.
    Egy kis vacak Kha'ak elpusztított egy egész védelmi modult, mire az állomás megszólalt, hogy baj van.
    Ráteleportáltam az állomásra és mindjárt le tudta szedni.
    Lehet, hogy nem ártana jelezni ezt a fórumon.
    Jövő hét végéig biztos, hogy nem tudok játszani. Sajnos.
    Aztán majd meglátjuk.
  • Jóózsf István #4996
    Nálam!
    Egyébként is vannak, de elfelejtettem visszakapcsolni keret nélküli ablakra, mert úgy nem szaggat amikor felveszek teljes képernyőben igen!
    A SCA és a Khaak nem kérdés. De öt darab FAF csörgő ne teremjen csak úgy! Amúgy azóta nem jöttek. Kiszagolták, hogy készítettem nekik egy kis meglepetést öt moddolt csörgő (Miranda) személyében. Véletlenül az összes tuningot is megkapták, amit csak lehetett. Na azt megnéztem volna, hogy ezeken hogy verekszik keresztül magukat!
    Amúgy megint történt valami furcsaság. Az az állomás amit lőttek egy kisebb komplex. Az összes kaját és drogot gyártja és fel is van fegyverezve fullra (HIGH) Amikor a térképen nézem akkor olyan, mintha a FAF csörgők állnának nyerésre, de ha odarohanok, akkor látom, hogy az állomás elég becsületesen osztja őket. Tehát tipikus IS-OOS jelenség, csak FORDÍTVA!

Teljesen behalt a terramatatásom. Bármit csinálok nincs eredménye és nem is veszi elintézettnek. Úgyhogy itt egyelőre megállunk. Pátyolgatom a komplexeimet. Próbálom visszatölteni a készleteket. Úgy, hogy a hajógyárakat leállítom. Egyébként ordenáré sok megrendelés érkezik. Részben ez is okolható a nyersanyag hiány miatt. Lehet, hogy nem az egész világot kellett volna választani?!?!?
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.14. 17:12:20
  • RJoco
    Szerintem az SCA hajók is csak úgy teremnek. Mindig is csak úgy teremtek.
    Vagy pedig a kalózoknak van ugróhajtóművük.

Melyik küldetést nem sikerül megcsinálni?
  • RJoco
    Nagyon tuti.
    Nálad vannak ilyen csúnya mikrolagok, vagy nálam voltak lejátszás közben?
  • Jóózsf István #4993
    Nincs kétségem afelől, hogy belenyúltak a spawnolási metódusba. Heretic's End-ben rendszeresen megjelenik egy csapat csörgő (5+) akik az ott lévő kajagyáramat ostromolják. Ahhoz, hogy ez rendes becsületes úton bekövetkezzen, az kellene, hogy egymás után lottó ötöse legyen a játéknak! Az a hajógyár, ami ezeket gyártja Family Zhin-ben max kettőt tud legyártani egyszerre. Annak a két hajónak ki kell cseleznie az egy szem moddolt hajómat, amit kifejezetten a gyárra állítottam rá. Úgy 30km-en belül dolgozik. A kapunál amerre haladniuk kellene, ott egy négyes csörgő raj. Ha ezeken átjutottak fellélegezhetnek, mert legközelebb már csak a Family Phi kijáratánál van három raj romboló. (7 hajó) A másik oldalon Heretic's End,-ben szintén van egy csapat. És még itt sem a kapuőröket csesztetik, hanem a 80km-re levő gyárat!!! Na ezt kellene a játéknak megcsinálnia egymás után háromszor, hogy a végén kijöjjön az öt csörgő. Szóval maradjunk annyiban, hogy ezek Heretic's End-ben teremnek!!!

Amúgy a Khaak-okkal nincs különösebb probléma. Csesztetik a bányászokat, de annyira vérszegények, hogy nincs veszteségem miattuk.

A raktár depóm köszöni jól van. Adja veszi a cucmákot!
    Viszont az egyik terremütyürkélős küldetés állandóan beragad. Meg van az összes anyag a küldetéshez, el is kezdi legyártani a drónokat, de valahogy nem ér a végére. És akkor nullázódik a küldetés. Az anyag ugyan megmarad, de ha rányomok, hogy start, akkor elölről kezdi legyártani az 500+ drónt! Megpróbálom, hogy rányomok egy másikra...
  • Jóózsf István #4992
    "Nem hazudok egy fej vöröshagymáért sem!"
  • Jóózsf István #4991
    Támogatom!

Na most olyat mondok, hogy egyelőre magam sem hiszem el!
    Építettem egy raktár-depót. Semmit nem gyárt. Kizárólag sóder és löttyöt ad(?) - vesz. (nem egy bonyolult cucc) Adtam neki tizennyolc bányászt vegyesen. Nagyon szépen gyűlnek a motyók benne. Önmagától nem adott el eddig semmit, de most figyelj! Viccből, merthogy úgysem működik, két bányászt (egyet-egyet) átvezéreltem a kereskedelmi osztályra. És láss csodát! Működnek. Felvettek anyagot elvitték és eladták!!! Mindjárt rájuk nézek... És igen! Még mindig csinálják!
  • lammaer
    Hát, puding próbája lesz.... először megnézem a wirágboltból....
  • RJoco
    A játék teljesen kiforrott és bugmentes.
    Van fő sztori vonal, több is. Rengeteg mellékszál is.
    Ha csak ezeknek a megcsinálásával foglalkozol, akkor is pár száz órát bele tudsz ölni.

Istvánra ne hallgass, csak túloz. Bétázik.
  • RJoco
    Pedig ezt a vételi-eladási csúszkát igazán függetlenné tehetnék egymástól.
    Jó, hogy nálad működik az "átutalás".
    Lehet, hogy nálam is, de én nem szoktam azt kivárni.
    A hajógyáram és az épülő komplexem között legalább megy a szállítás és így folyamatos az építés.
    Viszont az épülő komplexhez rendeltem a szállítókat. Különben sok hülyeséget csinálna a játék.
  • Jóózsf István #4987
    Bocsánat! Hazudtam. Mégis csak működik az átutalás.
  • Jóózsf István #4986
    Hiba mentes?
    Viccet félretéve: Március 16.-án kiadják a következő dlc-t. Annál több tartalom szerintem nem lesz, csak reszelgetés. Akkor érdemes lesz vetni rá egy pillantást. Lett hozzá történet is. Nem is gyenge. És szerintem, az új dlc-hez is lesz. Hogy mennyire hibamentes, azt el tudod olvasni,. akár ezen az egy oldalon is. Most a bányászok viselkedésével küzdünk. Nem sok eredménnyel. Épp azért jöttem, mert megint kaptam egy kisebb agyvérzést.
    Ugyanis:
    Az állomás a gáz és kőzet nyersanyagot a saját bányászaitól is "VESZI" Ez így elég furcsa, de mindig is így volt. Mostanság bekerült egy lehetőség a játékba, ami per-pill. nem működik. Mégpedig a bányászok szállítóvá avanzsálása.
    Ezzel némileg összefügg, de nem feltétlen, hogy ugye a gyárnál a vételi lehetőség adott és kötelező az ércek és a gázok esetében. De, be lehet állítani eladási lehetőséget is. Az ember azt gondolná, hogy a kibányászott cuccot simán el is adhatja egy másik gyárnak. DE NEM!!! Ugyanis, a vételi és az eladási mennyiség nem keresztezheti egymást. Tehát nem fog többet venni a gyár annál a mennyiségnél, mint amit beállítottunk eladási mennyiségnek!!! (Amennyi felett eladhat belőle!!) Ez akkor is igaz, ha kevesebbért veszi. Mondjuk egy ruppóval, mint amennyiért eladja (Mint egy irgalmas szamaritánus) Egész egyszerűen, ha eléri azt a határt, nem veszi át az anyagot a saját bányászától!!! Na erre varrjon valaki gombot!
    Ez hasonlít arra, amikor a gyár elláthatná nyersanyaggal a saját építkezését, de nem tudja, mert nem tudják megoldani, hogy eljuttassa az anyagot egyik raktárból a másikba. (Mintha "átutalná") Egyszerűen nem tudják megírni. Most is benne van a játékban, látom is amikor építkezek, hogy megjelenik az "ígéret", hogy persze adjuk a ennyi, meg annyi deszkát, de kis idő múlva eltűnik és nem történik meg a "szállítás" Szóval nem megy, csak közvetítővel. Jön egy npc hajó és megveszi az adott gyártól, majd eladja ugyanannak a gyárnak az építési részlegének! ZSENIÁLIS!

Szóval vannak hibák. Vannak köztük hajmeresztőek, de ugye ez az X univerzum. Mindig is voltak és lesznek is benne fura dolgok. Ettől még bőven játszható! Csak nem szabad nagyon készpénznek venni, mert akkor jön a hajhullás és egyéb kóros elmebántalmak!
  • lammaer
    Tezsvíreim,

Milyen állapotban van a játék, már bugmentes és kiforrott?

Játékmenet szempontjából egy óriási sandbox ahol nekem kell kitalálni mit akarok csinálni, vagy azért van storyline meg beépített célok?
  • RJoco
    Én nem tapasztaltam gyors szaporulatot.
    A rombolókat betettem a megmaradt Xenon rendszer kijárataihoz.
    Szomorú, hogy az SCA terraformáláshoz ki kell irtani őket.

Nálad 30, nálam több, mint 100.
    Bár jelenleg a HQ-nak nem is lenne szüksége ennyire. A mennyiség nagyban függ a komplex elhelyezkedésétől.
  • Jóózsf István #4983
    Az van, hogy egy valamire való komplex harminc bányász alatt egyszerűen képtelen létezni. Szerintem el kellene gondolkodni az arányokon. Talán vissza kellene venni a szükséges mennyiségeket!?!
  • Jóózsf István #4982
    Blekhólszánnégyben és szeköndkontaktkettőflesspojntban is elszaporodtak az apróvadak. Kérdezted, hogy mit csinálj a sok rombolóddal... Tedd be őket szektor, vagy terület védelemre. Bár a fregattok ideálisabbak erre a feladatra, de én most szétosztottam vagy száz foglalt rombolót.
  • RJoco
    Ez így felettébb érdekes.
    A Trinity-s állomásnál pár óráig jól futott minden, de most gázhiány van. A rendszerből nem is jönnek ki a bányászok.
    A Memory-ban lerakott HQ-nál érc hiány lépett fel. Egész addig, míg a terraformálós rendszerbe nem ugrottam.
    Ott megoldódott az érc hiány és a gázokkal sincs gond. Előbbit helyben szedik, utóbbi esetén elmennek ide-oda.

Nem győzöm építeni a modulokat a HQ-ra.
    Ha nem elég gyors az utánpótlás, akkor elvész a leszállított anyag. Nem egyszerre, de mindig egy kevés.

Az állomás áttekintő baromi idegesítő lett.
    Eddig is variálta a sorrendet, de talán minden betöltés után csak.
    Most majdnem minden megnézésnél másképp néz ki a vonalvezetés.

Az első lépcsőért az acsit én is megkaptam.
    Gondolom teljesen mindegy, hogy mit csinálsz meg elsőnek, megkapod, ha valami kész.
    Én a Hausing-ba raktam 10k-t.
    Próbáltam a Clean Refinery-t, de ott volt ez az anyagvesztéses mizériám.
    Most a Power-es részt nézem, de szerintem azt is elnéztem.
    A hőmérséklet és vulkánikus tevékenység csökkentéséhez annyi anyag kell, hogy.... Lehetetlen. De majd csak meglesz.
  • Jóózsf István #4980
    Nnnnu. Így, hogy futott pár órát az látszik, hogy javult a gáz helyzet. Lehet belőle valami. A sóderos rész viszont romlott. Ezeket a komplexek tárolójából ítélem meg. Ami jó az egyiknek, nem jó a másiknak.
    A megoldás az lehetne, hogy kirakni szondákat, de a hajóknál viszont lekorlátozni a távolságot. Mindegyiknél egyesével! Erre még alszom egyet. Lehet, hogy inkább készítek még száz vájárt és a nagy számok törvényére bízom.
  • RJoco
    Felszedtem én is a bójákat.
    Így egész jól normalizálódott a helyzet.

Meguntam, hogy a sárkányomra mindig rászállnak a kalózok, átültem egy raptorra.
    Ezt támadhatják nyugodtan.
  • Jóózsf István #4978
    Tizennyolcmilliárdot ellepték a Khákok! Kb húsz perce ganéztam ki őket! Valamit megint elfabrikáltak. Ehhh! Nem szeretem amikor jót akarnak nekem!
  • Jóózsf István #4977
    Akkor a törvény: Egyetlen egy árva szondát sem szabad lerakni!
    Az új rendszer egyre ostobább. A régi sem volt a helyzet magaslatán, de nem csinált ilyen butaságokat, hogy egy helyre gyűjtött 100+ bányászt! Nem is értem mi lenne a célja a mostaninak!
  • Jóózsf István #4976
    De bányásznak és már meg is bántam, hogy letettem párat, mert megint a fél galaxis bányászai tobzódnak egy helyen. Úgyhogy azt az öt-hatot, már szedem is fel! Nem lesz itt traccsparti!
  • RJoco

Akkor a bányászok mégsem bányásznak?
    Amúgy most, hogy így írod, nekem is feltűnt a múltkor, hogy bójalerakásnál sikerült egy küldetés.
    De ezeket nem nagyon szoktam nézni, mindig van 40 körüli egyéb küldetésem.
    Intézzek szállító drónt az állomásnak, adjak pénzt az állomásnak, adjak kereskedő hajót az állomásnak.
  • Jóózsf István #4974
    Na most meg lett 31 küldetésem. Nem fogjátok kitalálni mi! Telepítsek szondákat mindenhova!!! Melyik ujjamat harapjam meg?
  • RJoco
    Király!
    Most már nyugodtabban vállalom el a lehetetlennek minősített terraformálást. A bányászok vagy megtalálják a megfelelő lelőhelyeket vagy nem lesz a környéken. De legalább nem én nézek el valamit...
  • Jóózsf István #4972
    MINDEN szondát összeszedtem! Rájöttem a legnagyobb tutkerájságra: A leggyorsabb fregattomat (Módosított sárkány) küldtem mindenhova. Ki sem léptem a seta-ból csak kattintgattam. Negyed óra alatt végzett!!!

Meg is szűnt a népvándorlás. Olyan minden mint régen volt. Egyelőre elcsatangolások nélkül. Aztán majd meglátjuk mit hoz a sors.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.12. 09:53:55
  • Jóózsf István #4971
    Én becsületesen végig jártam a fél galaxist. Két és fél órámba telt. Úgy az ötvenediknél rájöttem, hogy nem kell összeszedni, mert akkor ki is kell pakolni. Elég lelőni!

Azt nem állítanám, hogy fejlesztett bányászoknak lenne látszatja! Nyilván nem fog egyik pillanatról a másikra csoda történni és jól is van ez így, de valami történhetne!
  • RJoco
    Jött hírlevél.
    Március 16. Jönnek a Terránok.

A szondák esetén sokkal egyszerűbb megoldásra gondoltam, mint elmenni mindért.
    Ha már úgyis a közelben a bányász, akkor felszedetem vele. Aztán úgyis elmegy egy másikhoz. Azt is felszedetem vele.
    De akár kiküldhetek egy gyors hajót is és sorban felszedetem vele az összeset. Én meg ülők a kényelmes fotelomban SETA-val az ujjam alatt.
  • Jóózsf István #4969
    A "when"-re gondolsz? (Amikor) Ne foglalkozz vele! "A bányahajók viselkedésének javítása erőforrás-szondák használatakor " (by kugli)
    Gondolom, ha nem lennének bóják, akkor találomra fürkésznék az űrt, de ezt macerás lenne bizonyítani. De nem lehetetlen!
    Nekem is az jutott eszembe, hogy egy komplexem hatókörében felszedem az összeset. Csak hát ugye 5 szektor... Majd keresek egy kevésbé megszórtat!