7394
Egosoft X4
-
Nem semmi.
Mikor fogják ezt helyrerakni? -
Jóózsf István #4912 Most már az egész!
-
Jóózsf István #4911 A fél cégem Argon Prime-ba jár vasért és szilíciumért! Mondjuk ilyen értékek mellett nem is csoda! -
Jóózsf István #4910 Ez mind nagyon szép, csak szart sem ér! Ugyanúgy nincs metán és hélium. -
Jóózsf István #4909 Visszakaptuk azokat a kis mezőket!
De a meglévők nem lettek dúsabbak! Se élénkebbek! -
Jóózsf István #4908
Beszépen hangzik!
Azt meg majd ügyesen elhallgatom, hogy valójában nem végeztem a terraformálással. De lehet, hogy nem hiba, hanem az első lépcsőért kaptam. -
Jóózsf István #4907 Gyors tapasz:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[Beta 6 HF1] Improved miners looking for resources around resource probes.
[Beta 6 HF1] Fixed wrong (hostile) results when using map search (problem introduced in 4.00)
[Beta 6 HF1] Fixed many resource regions not working (problem introduced in 4.00).
[Beta 6 HF1] Fixed issues with terraforming objective steps not updating properly (new feature in 4.00).
[Beta 6 HF1] Fixed being unable to save due to stuck terraforming conversation with Boso Ta (new feature in 4.00).
-
Az szép.
Kell oda csinálnom valami gyárat.
Majd. -
Jóózsf István #4905 Anemjóját! Ilyen értékeket mostanában nem játtam. Lehet hogy idejárnak a teszkós bányászok, bár most nem láttam itt egyet sem!
Ez a leg-jobbszéle a világnak, felül. Tharka's Ravine IV - Tharka's Fall -
Jó tudni, hogy megint csak eltolták.
Akkor asszem pihenőre kerül a játék.
Úgyis van még legóm, aminek már egy ideje neki akarok állni. -
Jóózsf István #4903 Az régen is megvolt. Van a szomszéd szektorban egy hájtek komplexem. Oda jártak metánért. Meg is néztem most láttam én is, hogy az még megvan.
Elméletileg nem szándékosan szüntették meg azokat a mezőket, amikről beszéltünk. "Nyomoznak utána" Tehát van esély, hogy visszakapjuk. Nem lenne hátrány, mert így elég siralmas a felhozatal! -
Jó helyen van.
Amúgy ezzel a frissítéssel a Pious Myst nemtudomhány rendszerben, ahol a Kha'ak állomás is van/volt, keresztben van egy lila csík. Vagyis majdnem vízszintesen.
Na, ott az érc mezőt kinyírtak, ellenben van benne metán. Csak metán... -
Jóózsf István #4901 Megállt a játék! Tegnapi frissítés óta ment folyamatosan.
itt hagytam SETA-val, amíg pancsolok, de mire végeztem, (Kb 20 perc) kapitulált.
Reggel is ment 3 órát, szintén gyorsítva. Akkor nem volt semmi gondja.
Van fent a jobb sarokban egy teszkó nevezetű, szintén önellátó hajógyáram, annál semmilyen ellátási probléma nincs! -
Jóózsf István #4900 Vannak rendellenességek és pont az általad is említett szentháromságban is (meg néhány helyen) megszűntek a területek. Nem tudom kinek, de köszönjük Emese! Pont nálam is ugyanez a helyzet. Egy nagy önellátó hajógyár van a szektor közepén. (Ingyen Ladik kft) Lehet, hogy becsődöl!
Inkább az a furcsa, hogy van abban a szektorban metán, ahol a gyár is és annak ellenére ment el a bányásza 5 szektorral odébb. Ami jó, mert nyilván helyben elfogyott!
Kivették az építkezési animációt. Eddig ugye látszott szépen, hogy épül fel lemezről-lemezre a modul. Most kirak egy félkész vázat aztán egyszer csak kész lesz. Az egyik kedvenc szórakozásomtól fosztottak meg: Ott állni SETA-val és nézni ahogy kiteljesedik a modul.
Ez a terramajomkodás ráébresztett, hogy hiába vagyok mágnás, a készleteim igen csak szerények! Úgyhogy építkezés lesz ezerrel. Ugyan nem tudom honnan veszek a gyárakba héliumot és metánt, de majd egyszer biztos megoldódik! -
Nálam mindig is elmentek odébb bányászni, ha kellett, nem ez a gondom, hanem, hogy a térkép lilával jelzi, hogy van gáz és érc is, eddig a peccsig volt is és írta a bója az értékeket, viszont mától semmit nem jelez a bója, vagyis a mező, aminek ott kellene lennie, teljesen felszívódott. A színek, kavicsok, gázfelhők megvannak. A kavicsokban van cucc is.
Az bosszant, hogy Trinitysanctum VII-ben, a nagy hajógyáram közelében ott voltak a lelőhelyek, de most 4 rendszerrel odébb járnak a bányászok.
Tegnap kiraktam egy bóját a rendszerben kicsit odébb, hogy ne egy helyről gyűjtse az összes hajó. Volt Silicon, Ore, Ice, meg valamelyik gáz is. Mára csak az Ice maradt valami nagyon minimális értékkel. 0.000001 vagy mi.
Az összes bányász hagyta el a rendszert.
A másik, hogy nézem a HQ bányászait, kerülnek egy rendszert a bányászáshoz és a közbenső rendszerben 32 az érték, ahova bányászni megy, ott meg 21.
Szóval ez nálam most nagyon nem jól megy. -
Jóózsf István #4898 Nálam minden pöpec! Még öt szektorral odébb is elmennek bányászni metánt! A szemem kiesett amikor megláttam.
Itt hagyom éjszakára a játékot, had termeljék vissza a hiányzó elemeket! -
Nem, a kilépés elmaradt, mert nem is futott.
Először frissített, még a háttérben, míg a win-be bejelentkeztem.
Aztán indítottam a játékot. -
Jóózsf István #4896 Igen én is tapasztaltam, hogy a kavicsokat 30km-ről is elszínezi.
Amúgy nálam jobbak lettek az értékek!
És meglepő eredményt is hozott
Ezek kötelező kérdések. Olyan mint a "Benzin van benne?" "Konnektorba bedugtad?" (Ezt egyszer én magam követtem el: Elfelejtettem a gépbe visszadugni a tápkábelt. Megállt a szívem, amikor nem akart a gép elindulni az istennek sem! Szóval, nem akarlak bántani!
Ugye kiléptél a játékból, megvártad amíg a gőz frissíti és újraindítottad?
-
Amúgy bár az állomás szkenner hatótávja 1 km, viszont ugyanezt használva az űrben látja azokat az aszteroidákat is, amelyek a normál szkenner. Oké, tudom, hogy hagyjuk, de még mindig ehhez mennek a bányászok.
És mivel egy csomó elkezdett nem üzemelni, amik eddig jók voltak, így felettébb bosszantó a dolog.
A hajóim 3-4 rendszert utaznak, hogy bányásszanak.
Elkezdődött a háború, megbénítottam a TRI és ZYA hajógyárakat, úgyhogy tele vagyok megrendeléssel :D
Eddig még üzemelnek a gyáraim, egyelőre nem fogytam ki semmiből. -
Jóózsf István #4894 
Eszem valamit és ránézek!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.02. 17:55:20 -
Ne örülj.
Elcseszték.
A bóják teljesen rosszul működnek.
Ahol eddig nekem mutatott valamit, most ott semmi nincs.
Ahol eddig bányásztak a hajóim, most onnan húznak el, mert a bója nem jelez semmit.
Nem, hogy előrébb, inkább hátrébb kerütünk.
Arról nem is beszélve, hogy nem csak a gázzal volt a gond. -
Jóózsf István #4892 És a jegyzéke:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[Beta 6] Added confirmation request when clearing logbook entries.
[Beta 6] Added option to temporarily disable cover faction mode in Map.
[Beta 6] Added information about hacked build modules to Logical Station Overview and Ship Configuration menu.
[Beta 6] Added "hostile" keyword to map search (new feature in 4.00).
[Beta 6] Added Coordinated Attack option for stations (new feature in 4.00).
[Beta 6] Added support for subordinate's Assignment roles in Coordinated Attack (new feature in 4.00).
[Beta 6] Improved mining ship detection and handling of extensive mining operations depleting local areas completely.
[Beta 6] Improved design of New Game menu.
[Beta 6] Improved out-of-sequence objective handling for Terraforming Missions (new feature in 4.00).
[Beta 6] Improved Coordinated Attack initial positioning (new feature in 4.00).
[Beta 6] Fixed very low gas gathering rates and granted one-time resource stimulus to gas-processing factories (problem introduced in 4.00).
[Beta 6] Fixed autopilot sometimes flying endlessly in a straight line (problem introduced in 4.00).
[Beta 6] Fixed subordinates sometimes randomly going hostile against their commanders' former targets.
[Beta 6] Fixed incorrect auto-aim when rolling while pitched up or down.
[Beta 6] Fixed missing scanner on Split space suits.
[Beta 6] Fixed Split L Dumbfire Turrets not firing.
[Beta 6] Fixed Split plot fleet delivery mission getting stuck if mission was active during last update (problem introduced in 4.00).
[Beta 6] Fixed completion of A Fearsome Flagship and An Ethical Challenge missions not completing Gathering Storm (problem introduced 4.00).
[Beta 6] Fixed Terraforming menu referring to wrong system after finishing terraforming mission and teleporting HQ (new feature in 4.00).
[Beta 6] Fixed mission NPC not respawning in Split End of Terrorism and End of Oppression story missions.
[Beta 6] Fixed another case of Escape Plan mission sometimes stalling.
[Beta 6] Fixed blank Terraforming menu under certain circumstances (new feature in 4.00).
[Beta 6] Fixed missing user confirmation when closing Station Build menu (problem introduced in 4.00).
[Beta 6] Fixed jumping scrollbar in Station Build menu (problem introduced in 4.00).
[Beta 6] Fixed Target Next Hostile (Shift+E) targeting enemy (pink) objects rather than only hostile (red) ones (problem introduced in 4.00).
[Beta 6] Fixed repeated blueprint unlock messages when loading saved game (problem introduced in 4.00).
[Beta 6] Fixed guidance on map stopping at unknown local highways (problem introduced in 4.00).
[Beta 6] Fixed inconsistent faction relation display when using cover.
[Beta 6] Fixed very low gas gathering rates and granted one-time resource stimulus to gas-processing factories (problem introduced in 4.00). -
Jóózsf István #4891 Ééééés igen!
"
13 minutes ago · 2 February 2021 – 16:29:29 UTC
Changed Depots
public_beta description: 4.00 Beta 5-6
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.02. 17:47:36 -
Leszedett 142,9 MB-ot a játékhoz.
Nem tudom, mikori, szerintem nem lehet túl régi.
427303 a verzió a zárójelben.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.02.02. 17:41:07 -
Mindjárt bekapcsolom a nagy gépet és nekiülök játszani.
Tuti nem megy azonnal, mert frissíteni akar majd a játék. -
Jóózsf István #4888 Nálam 140 foglalt vas korhad a néhai Khaak bázis helyén a Mátrix 451-ben! Egyszer jók lesznek valamire!
Nem akarja elengedni az egó az a peccset! Pedig nagyon belelendültek! -
Elengedjük.
Juhíííííj, új fícsőr.
Nem, eddig nem volt ez a gomb benne, csak a dismantle.
Erre tisztán emlékszem, ugyanis 100 csörgőt tuningoltam fel. Gondolhatod, milyen jó volt a fegyvereknél.
A többinél igazán nem is foglalkoztam a kimenettel, csak, hogy pozitív legyen.
És most ott áll több, mint 100 csörgő, és nem tudom, hogy mit kezdjek velük.
Szektor rendőrséghez lassúak. Esetleg Patrol-ra lehet őket beállítani, de igazán nincs kitől védeni a rendszereimet. -
Jóózsf István #4886 "Az első képen nincs is semmi, nem csak a festés, de egyebek sem" HÁT ÉPP EZ AZ! Annak a felületnek kellene látszania, mint a másikon!
Engedjük el a témát.
Tegye már fel a kezét, akinek volt fogalma erről a REASSEMBLE gombról, aminek ugye egyértelműen az a dolga, hogy amikor olyan módosítást teszünk fel a hajóra, aminek több kimenetele is lehet, akkor ne kelljen uninstallálni, majd újra és újra feltenni. Ezzel a gombbal megspórolunk körönként egy kattintást! Remélem régóta itt van, hogy csak most vettem észre!
Ezek a drónok fognak terraakármizni! A HÁKÚ gyártja őket az összehordott vackokból! -
Az első képen nincs is semmi, nem csak a festés, de egyebek sem. Na mindegy.
Tényleg reméljük, hogy ilyenhez nem kell többet folyamodnod.
Nekem most nincs is bent festés mod. Úgyhogy minden hajóm alapszínű, kivétel a sárkány, arról mutattam képet.
Ez a terrabigyózás érdekes.
Kíváncsi leszek, hogy mire lesz jó a nividium. Mert eddig sok mindenre nem volt jó. -
Jóózsf István #4884 Kicsit határozzuk meg pontosabban a bepöttyözött négyzetet, mert nem tudom mire gondolsz! Ja, megtaláltam, az nem játszik. Az első képet kell nézni, ahol ugyanúgy meg kellene lennie a redizájn felületnek, mint a másodikon, de nincs, mert bekavart a mod. Nem lehetett módosítani, mert nem volt mivel!!!
Ezek a sorok hiányoztak minden egyes hajónál, ami hibás volt:
<modification>
<paint ware="fdamagedmatteyellow"/>
</modification>
De hagyjuk is. Remélem soha többé nem kell ennyit titkárnősködnöm vele!
Ez a díja a terrabigyózásnak!
Nem akarom elkiabálni, de nagyon nagy a mocorgás ITT. Lehet, hogy ma kijön a tapasz. (Így már, hogy leírtam, biztos, hogy nem!)
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.02. 16:14:59 -
Jah, én is erre a szkennerre gondoltam a 3 km miatt.
A másik asszem 200 km-re visz el, de 100 km fölött csak ping-et látsz. De lehet, hogy tévedek és nincs 200 km a hatótávja.
A mod-oltnak 1000 km volt. -
Az a négyzet ott lent miért van bepöttyözve?
Nem lehet, hogy amiatt nem tudtad módosítani?
Nem értem pontosan, csak nagyjából és lehet, hogy az nem elég.
Amúgy grat, kitartó vagy. Én hagytam volna a fenébe.
Eleve azt a két sort kiszedni a 800 MB-os mentésből percekig tartott és akkor még nem is kellett keresgélnem.
Elsőre notepad++-al akartam, de az meg sem nyitotta, így maradt a notepad.
Előtte egy nem egész 300 MB-os mentést meg tudott nyitni a ++, de a keresésnél meg is adta magát. -
Jóózsf István #4881 Nem csak az a baj, hogy átvariálták a bányászhajók aratási szokásait. Valamit biztos, hogy babráltak a gázmezőkkel is, mert megpróbáltam ráállítani két bányászt a témára. Elküldtem őket kézzel a világ végére és ugyanúgy nem telik a tüdejük metánnal! Amúgy nem is gondoltam volna, hogy ilyen ritka az előfordulása. eddig úgy látszik szerencsém, volt, mert amikor szükségem volt rá, akkor egy-két szektornál nem kellett messzebb menniük a szipkáknak! Na reménykedjünk!
Ez meg a terraizélés. Sokat nem tudok elmondani róla. Ugyanaz a szokásos kuli munka. (Ahogy azt jósoltam.) Hogy lesz-e a valami látszatja, az kérdéses! -
Jóózsf István #4880 Remek mókát találtam ki magamnak mára.
Anno egy szerencsétlen véletlen folytán, kissé elbarkácsolódott minden olyan hajóm színe, ami sima egyöntetű alapszínre volt festve. (Sárga, lila) Tulajdonképp majdnem mindegyik kereskedő, vagy bányászhajó. Beállt egy valamilyen festésre de nem lehetett módosítani. Nem adta be a redizájn felületet
Addig bíbelődtem a mentéssel, hogy az egyik alanyon visszaállítottam az eredeti színét. Innentől már pofon egyszerű volt: Fel kellett írni az összes hibás festésű hajó rendszámát, (kb 200 darab) a mentésben kikeresni mindet és pótolni három sort. sajnos mivel nem módosításról volt szó, nem lehetett használni a szerkesztő automata funkcióját, így annyi segítségem volt, hogy vágólapról másolgattam be őket.
Reggel nyolckor kezdtem, most végeztem. Már a felírogatás felénél záporoztak a könnyeim. Bármennyit fizettem volna, ha valaki megcsinálja helyettem.
Egy hős vagyok!!!
-
Jóózsf István #4879 Ha tippelhetek, akkor a rendőrségi szkennerre gondolnék, ami elszínezi a kavicsokat és a gyárak részegységeit. Ami valóban 1km-es hatótávú. Ez könnyen ellenőrizhető, ha le akarsz szkennelni valakit és kimegy ebből a távból, akkor meghiúsul a szkennelés.
Biztos nem a hosszútávúé, mert az olyan 100km körüli.
(Vagy talán több is. Mintha 170 is rémlene.)
-
Utánanéztem és nincs konkrét adat a bója távolságára, csak, hogy 3 scanner range.
Ez meg bármit jelenthet.
Sokan ezt egyenlővé teszik a 3 km-rel.
Volt aki szerint ez 120 km lenne, mivel a hajók szkenner távolsága 40 km.
Viszont a részletes szkenner nem visz túl messze, mi van, ha annak a háromszorosa?
Így is, úgy is problémás értékeket kapunk, igazán nem lehet őket sehova tenni.
Úgyhogy ez egyelőre a homályban marad. -
Az a baj, hogy hiába kicsi a látótávja, fogalmam nincs, hogy mekkora. De majd utánanézek, hátha mégis írja az enciklopédia vagy valamelyik oldal.
Ami kérdés felmerült bennem, hogy az NPC-k vajon honnan tudják így, hogy hova kell menni? Ők ilyet nem raknak ki, legalábbis még soha nem találkoztam egyel sem. Amit én raktam ki küldetésben, az is az enyém maradt, úgy emlékszem. Műholddal már találkoztam, amit nem én raktam ki küldetésben.
Vagy visszacsinálják vagy balancolják az ércek termelődési idejét/mennyiségét. Vagy a következő patch-el nem kapunk semmit eme probléma tekintetében.
Egy Tractor Beam nem lenne rossz ezekhez a vackokhoz. Nagyon hiányzik, hogy nem lehet húzgálni és úgy nézni az értékeket, figyelni a látóteret.
Jó tudni, hogy kikapcsolással és elütéssel szedhető össze. Bár, mintha a játék elején én ezt próbáltam volna.
Köszi! -
Jóózsf István #4876 A bója látótávja pont hogy kicsi. Azért is kell viszonylag pontosan elhelyezni amikor küldetésben szerepel! És jól mondod! Semmi szerepük nem volt eddig. A bányászok nélküle is pontosan tudták, hogy hol kell dolgozniuk. Nekem az a rendszer jó volt. Az elkószálástól eltekintve... Sőt... Ha választanom kellene, akkor azt mondanám, hogy egy az egybe rakják vissza a régit!
A másik szektorba akkor megy át a hajó, ha az adott szektorban nincs olyan nyersanyag, amiért elküldték.
Összeszedni úgy lehet, hogy fülkenézetből ráböksz a bójára, feldobja a menüjét, hogy kikapcsolás, aztán csak el kell ütni! -
Egyetértek, de mit írtak meg elsőre jól?
Kb. semmit. Nem is értem, hogy mit gondoltatok.
Amúgy meg tessék örülni, végre van értelme a bójának. Eddig leginkább csak akkor kellett, ha küldetésfeladat volt.
Most legalább van haszna is.
A bányászaim simán átjártak abba a Pioust Myst-es rendszerbe bányászni, ahol a Kha'ak állomás volt. Pedig eleinte ott nem is volt kirakva bója, csak később, kíváncsiságból kidobtam egyet.
A másik, hogy a bója körül teljesen mindegy, hogy hol bányásznak.
A leírás szerint valami 3x akkora távot lát, mint a jó ég tudja mi. Talán a hajóm szenzora? Ezt nem vágtam az elején sem és most sem.
Ilyen szempontból, ha nulla az érték az érzékelő távon belül, akkor tök mindegy, hogy épp a bója mellett vannak a hajók vagy 30 km-rel odébb.
Inkább amiatt sírjatok most, hogy legyen már látható a bója hatótávja. De ne zölddel, mint a műholdé, mert az nem lenne jó. Legyen más színe, vagy eleve színezze be az egész területet valamilyen átfedős effekttel az ott található anyagok alapján. Így gyorsan tudni lehetne, hogy nem csak valamilyen gáz van a területen, mert kék, hanem pontosan lehetne tudni a szín alapján, hogy milyen gáz/gázok vannak a bója hatókörében. A szín intenzitása megadhatná a mennyiséget is.
Tudom, csak álom, de nem igaz, hogy nem tudnák egyszerűen legalább a körvonalat megcsinálni neki.
Tudjam már, hogy milyen sűrűséggel szórjam őket ki.
Amúgy, ha én vezetem a hajót, akkor hogy tudom összeszedni őket?
Eddig csak arra jöttem rá, hogy tudom a kapitányokat arra utasítani, hogy összeszedjék. -
Jóózsf István #4874 Igen igaz. De akkor nem is sejtette senki, hogy ez lesz a következménye. És inkább az volt az idegesítő, hogy 1000 km-ekre mentek bányászni. Tudta a franc, hogy azért megy el, mert a közelben összeszedett mindent!!!
Amellett ugye nem is kellett volna átesni a ló túloldalára, mert azt se kérte senki, hogy ott toporogjanak a bója körül! Ráadásul most ahogy nézem az ércbányászaim bárhol fejthetnének, de nem! Nekik csak egy adott ponton jó. Ezt sem érzem annyira az én hibámnak!
Mint ahogy az egész mizériát sem! Elsőre kellett volna okosan megírni és akkor nem esünk ekkora csávába!