Egosoft X4
-
Jóózsf István #5101 Egy kis ismeretterjesztés: Nagyon zavar, hogy az angol anyanyelvűek és az anglomán gyökerek szilikonnak hívják a szilíciumot. Talán ez segít.
Ez olyan dolog, mint a sztrókozás. Ami Dr. House óta nagyon nagy divat lett. Pedig hát annak is vannak KÖZISMERT alfajai, amit addig tudtunk használni. De már egyszerűbb sztrókozni! (Mint egy anglomán idióta!)
Természetesen nem várhatom el senkitől, hogy a helyén kezelje a dolgokat, csak úgy a miheztartás végett. Hogy miért jut ez eszembe? Mert az idióta programozású gazdasági igazgatóm képtelen normálisan vezényelni a bányászokat. Ennek már semmi köze az elmúlt hetek "BÁNYÁSZSZTRÁJKJÁHOZ"! Egyszerűen arról van szó, hogy SZILÍCIUMMAL tele van a raktár a vasat meg hagyta csont üresre merülni. A bányászok fele tele van szilíciummal, mert már nincs hova tenni... Erre nincs mentség. hisz nagyon jól tudta, amikor elküldte bányászni, hogy pontosan mennyi is lesz a rakterében. Egyszerűen, csak annyit kellett volna tennie, hogy amikor "VÁRHATÓAN" megtelik a raktár, akkor már nem küld több bányászt érte és/vagy nem vesz senkitől. Természetesen a már folyamatban lévő bányászoktól átveszi a cuccot, majd elküldi őket egyéb motyóért.
És ez mér mindig csak a rosszabbik eset, mert akár egyensúlyban is tarthatná a vas és szilícium készletet. Eleve ki sem szabadott volna alakulnia annak a helyzetnek, hogy az egyik tele a másik üres!!!
Még jobb.: Elkezdtem kézzel kibogozni a szálakat. Kiürítettem a bányászokat amik el is indultak vasért. Jónéhánynál ezt sikerült elérnem, de ahogy közeledek a hajólista végéhez, már megint szilíciumért küldi az idióta őket!!! Ilyenkor ki szoktam lőni az aktuális parancsot, hogy "hátha meggondolja magát?!?!" Ha nem akkor hagyom. Nem tudok vitatkozni egy ilyen felületes baromsággal.
Nyilván ez is olyan falra hányt borsó, mint a harci viselkedésért picsogni, de időnként ki kell írnia magából az embernek, mert belebüdösödik!