7248
Egosoft X4
-
Jóózsf István #6207 Tényleg azt hittem, ahogy a hozzáállásom kimagaslóan negatív a játékhoz, ha az Ego fórumot olvasom, de ott is vannak őszinte emberek. Ez egy hozzászólás fordítása a "No news, no feedbacks assume game is ended?" témában.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
100%-ban egyetértek. Ha kiadnak még egy DLC-t, ami nem tartalmaz jelentős és értelmes felületfejlesztéseket, akkor bármennyire is szeretem a játékot, a válaszom az lesz, hogy "Ok, F*$k You, végeztem ezzel, soha többé nem veszek Egosoft játékot.". (Az egész sorozatot egy Mega Bundle-ben vettem meg, szóval nem vagyok visszatérő vásárló, annak ellenére, hogy az X-1-gyel kezdtem).
Fejlesztőként 100%-ban megértem, hogy nem lehet erőforrásokat költeni olyan változtatásokra, amelyekért a cég nem kérhet pénzt, miközben az üzletben marad (pl. 6 hónapot tölteni az interfész javításával, új funkciók nélkül). Tehát a valóságot figyelembe véve, nekem megfelel a "DLC, amely bevallottan egy kicsit kevés tartalmat tartalmaz az árához képest, de nagy játszhatósági javulást hoz".
De egy olyan DLC, ami csak több tartalmat ad hozzá, anélkül, hogy legalább néhányat kijavítana a jelentősen hibás interfész és hajó AI problémákból...? Nos, ez csak egy nagy középső ujj lenne az Egosoft részéről, egy egyértelmű nyilatkozat arról, hogy szerintem teljesen rossz prioritásokat tartanak szem előtt. Ez egy olyan kijelentés lenne, hogy az Egosoft nem az a cég, amelyre további pénzt kellene költenem, mivel nem olyan döntéseket és játékokat hoznak, amelyek szerintem jó élményt nyújtanak. Inkább más stúdiók más játékait veszem meg.
Egosoft, ha figyelsz: figyelj oda. Azok az emberek, akik pénzt fizetnek a dolgokért (szemben a kalózkodással, ahogy a fenti orosz kommentelő említette)... minket tényleg érdekelnek ezek a dolgok. Felméréseket készítetek arról, hogy "a játékunk mely aspektusát élvezed a legjobban?". Holott a kérdés, amit igazán fel kellene tennetek, az is lenne, hogy "mennyire álltok közel ahhoz, hogy elég frusztrálónak találjátok a játékunkat, hogy azonnal ráugorjatok bármilyen közeli alternatívára, amint valaki kiadja, elhagyva minket és megölve a bevételi forrásainkat?". Gyanítom, hogy a válasz több játékos esetében, mint szeretnéd, az, hogy "már ott tartok".
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.10.30. 06:08:53 -
Jóózsf István #6206 Bejó lenne tudni, hogy min ügyködnek!
Folyamatosan megy a privát bétázás, a fórum meg halott. Illetve kérdezősködnek az emberek, de nincs válasz. Annyit lehet tudni, hogy év végén nyilatkoznak a játék és/vagy a saját jövőjükről.
Bárcsak lenne egy privát bétás emberünk! Ugye, Tamás!?!??! -
#6205 Utoljára akkor indítottam el, mikor megvettem az új monitort. Lőttem vele párat, nyugtáztam, hogy eszméletlen az új monitor hangja. Amúgy még mindig a Terrán küldiben vagyok, csak az utolsó jelentés szerint - ami még nem lett elmentve - egy csörgő kilőtte az egyik építőmet és bactam értesítést kapni róla, hogy esélyem legyen megvédeni. Csak a piros sorokat láttam bal lent. Nagyon elvette a kedvem tőle. Meg az is, hogy a rendfenntartó erőim is csak keringőznek a rendszereben, a pirosak meg vígan lövik a hajóim. -
Jóózsf István #6204 Valamit reszelnek megint a játékon, mert már fut a privát bétája. -
Jóózsf István #6203 Biztos ezeket a problémákat fogják megoldani a 6.0-ban. És mellesleg a több szálasítást is. Csak még nem döntötték el, hogy 12, vagy 16 esetleg 32 szálon fusson. -
#6202 Hajjaj, én jól le vagyok maradva.
Még a terrán sztorit sem csináltam meg, nemhogy az 5.0-nak nekiálltam volna. A DLC meg sincs. Remélem nemsokára lesz rá valamilyen leárazás már. Na nem mintha gond lenne kiperkálni a 15€-t.
Aztán remélem kedv is lesz majd a játékhoz, csak nem tudom, hogy. Legutoljára éppen csak pár percig futott a játék és éppen nem is csináltam benne semmi lényegeset, amikor kaptam egy üzit az egyik építőmtől, hogy akkor ő most elpusztul. Egy FRF csörgőtől. Mentés nélkül bezártam. Nemsokkal előtte egy szállítót nem tudtam megmenteni egy csörgőtől. Katasztrófa az üzenetátadási rendszer. Meg a védelmi rendszer is, hogy a rendfenntartóim nem védik a szektoraim. Frusztráló. Nagyon frusztráló. -
Jóózsf István #6201 Most meg én sírok!
"Az idei gamescomon nem teszünk új bejelentéseket. Kicsit hosszabb időbe telik, mire készen állunk arra, hogy leleplezzük az X4 következő fejezetét."
Istenem add, hogy: NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN! NE EGY ÚJ DLC LEGYEN!
Ha kell templomba is megyek!!!! Pénzt is adományozok, csak NE EGY ÚJ DLC LEGYEN!
Kérlek!
Please!
Bitte!
моля!
παρακαλώ!
vă rog!
请!
Prosím!
Tolong!
Vær venlig!
Per favore!
Alsjeblieft!
お願い!
¡Por favor!
Lūdzu!
Snälla!
Palun!
Lütfen!
Ole kiltti!
Proszę!
S'il vous plaît ! (A Franciák buzik!) Ezt meg ki írta ide? Elhatárolódom!
És, minthogy a mondat félreérthetetlen.: De igen! Valószínűleg egy újabb tartalom lesz ehhez a szerencsétlen nyomorult saját vérében fetrengő, amúgy nem rossz kis játéknak. Ak/mi ugyan se enni, se inni, de még csak új hámot se kap, de húznia kell az egó-szoft kocsiját.
(...we will not be making any new announcements at this year's gamescom. It will be a little longer before we are ready to reveal the next chapter of X4.) -
#6200 Most sírok. Ezt már az eleje óta ki akartam próbálni, de sosem volt aktív a lehetőség, most meg már soha nem is lesz.
Na majd X5-ben. -
Jóózsf István #6199 Jó, akkor legyen 5.1 és ráadásul csak annyi történt, hogy "végleg likvidálták" a halva született ventúrákat:
Note: Ventures remain disabled in this version. However:
Basic online functionality is re-enabled, i.e. you can log in to, and out of, your Egosoft account from within the game.
You will be able access any paint mods that are in your online inventory, with the same limitations and conditions as before.
You will NOT be able to build new venture docks or send ships on ventures, and you will not see any menus related to this.
You will NOT receive any "visitor" ships from other players.
Version: 5.10 HF 3 Beta 1 (478915) - 2022-06-09
Re-enabled access to paint mods in online inventory.
-
Jóózsf István #6198 Valami azt súgja, hogy holnap 5.20 béta.
-
Jóózsf István #6197 Sokáig gondolkodtam, hogy betegyem-e ide ezt a hivatkozást.
Még mentségeket is kellett keresnem hozzá.: "Akkor..., nem bennem van a hiba!" -
#6196 Az 5-ös frissítéssel még el sem indítottam a játékot.
Mire oda jutok, lehet, hogy egy új játékkal kell megismerkedjek. -
Jóózsf István #6195 26.-tól megint új idők jönnek. Másik kedvenc időtöltésemnek hódolhatok. A messziről alattomosan szájbalövés művészetének! (Szájba, szemen, fülön, nyakon, szíven, vesén, májon, gyomron, tökön... Az elvárások szerint) A Sniper Elit 4 a világ legjobb játéka! Remélem az ötös csak egy adag tartalom hozzá. Felülmúlni úgysem tudják!
Az előző hozzászóláshoz még annyit, hogy engem inkább ijeszt az, hogy még nem végeztek az X4-el! -
Jóózsf István #6194 Ha esetleg nem lennétek olyan viszonyban, hogy levelezzetek az Egóval, akkor:
"Szeretnénk megnyugtatni Önöket, hogy még nem végeztünk az X4-gyel kapcsolatos elképzeléseinkkel. A játék következő napirendi pontja azonban még egy kicsit odébb van, és egy ideig még nem tudunk konkrétumokat mondani róla. Addig is reméljük, hogy továbbra is élvezitek az X4-et, építitek a birodalmatokat, felfedezitek a távoli rendszereket, belemerültök a történetbe, és hagyjátok magatokat elmerülni az X-univerzumban."
Új csomag - az összes jelenlegi X4 termék egyesítve
Ha hírlevelünk olvasói közé tartozik, aki még nem ugrott bele az X4-be, akkor érdekelheti a következő hír. Nemrég egy új csomagot adtunk ki a Steamen és a GOG-on is, amely az összes jelenleg elérhető X4 terméket (az alapjátékot, a három bővítményt és a négy soundtracket, valamint néhány bónusz anyagot) egyesíti ésszerű kedvezménnyel. Ezen a héten egy nagy kedvezményes akciót is tartunk, így az "X4 2022 Bundle" most különösen vonzó - mindenképpen nézzétek meg a Steamen vagy a GOG-on.
Bernd Lehahn a Space Game Junkie podcast vendégeként
Áprilisban az Egosoft alapítója és vezérigazgatója, Bernd Lehahn ismét a Space Game Junkie podcast vendége volt, ahol az X4: Tides of Avarice-ról és általában az X-sorozatról beszélt. A beszélgetés felvétele megtalálható a YouTube-on és különböző podcast platformokon (pl. Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify és Amazon Music).
Az Egosoft erősítést keres
Jelenleg új csapattagokat keresünk, akik velünk együtt dolgoznának az X-sorozat jövőjén. Tekintse meg aktuális állásajánlatainkat, és vegye fel velünk a kapcsolatot, ha úgy érzi, hogy valamelyik pozíció megfelelne az Ön képességeinek. Néhány munkakör esetében a távmunka is lehetséges. Várjuk jelentkezését!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.05.04. 21:06:35 -
#6193 Jah, hát nálam is volt olyan, hogy össze kellett szednem valamit és leszállítani.
Természetesen sötét és viharos időjárás volt.
Leszálltam valami szemétkupacra, a hajóból úgy estem ki. Vissza nem is tudtam mászni. Bukta.
Vagy mikor elmentem valami állomást javítani. A sokból egyetlen egyszer nem támadott meg senki. Amúgy meg esélyem sem volt.
Még Avangers-szel sem.
A solos része kicsit jobb, ott azért volt pár sikerélmény.
Jó lenne kipróbálni, mit tud ténylegesen multiban. Egyedül egyszerűen csalódás. Szóval szívesen beszállnék. -
Jóózsf István #6192 Igen.
A veszélyes rendszerben egyáltalán nincs (Ez sem igaz, mert építettem egyet) gyáram. Az összes bányász a már meglévő komplexeké amik most rákaptak a gazdag lelőhelyekre mint tyúk a takonyra!
Ha elszántad magad akkor szerintem rápróbálhatunk egy közös prodzsektre. Mi most megpróbálunk kifarmolni egy - egy bányászhajót kb 170'000 űrtallér hogy azzal nyomuljunk tovább. Kicsit ráuntunk, hogy így vagy úgy de elveszítsük a javainkat és fel akarunk halmozni egy kis vagyonkát...
A tevékenység amúgy nagy valószínűséggel kézi bányászat lesz, amihez felveszünk egy nyomozós küldetést, ami beküld egy barlangba... Én próbálkoztam futárkodással is, de amikor másfél órát küzdesz a játék "ficsőrjeivel" (Elfúj a szél téged, vagy akár a LADIKOT IS!!! és a többi) aztán még be is mondja az unalmast és teljesíthetetlenné válik, akkor úgy nem érzed a csillagpolgárságot! Szóval ezért a bányászat. Abban nagy hiba nem lehet. Bár...
Nagy űrcsatákra ne számíts! Sőt!
-
#6191 Akkor most mid van? Egy Avangers-ed?
Mondanám, hogy játszunk együtt, beszállok hozzátok, de mikor lehetne azt összehozni? Meg mennyi idő lenne?
Én mindig azzal kezdem, hogy valahogy kikecmergek a lakrészből, mert van, hogy sokat kell várni, míg megjelenik a liftnél a gomb. Aztán a hangár megtalálása kész tortúra. A hajó lehívása mindig percekig tart. A felszálláshoz meg át kell nyálaznom a gombokat, hogy mégis mivel tudnám felhívni a tornyot a felszállási engedélyhez. Ha sikerül mindez, akkor elmegyek valahova, útközben lelőnek vagy valami bug-ba futok és megint kezdhetnék mindent elölről. De inkább kilépek.
Eszembe jutott a bányász problémáddal kapcsolatban valami.
Ha a gyár a napkitöréses rendszerben van és a hajók is, akkor a hajóknak meg kell tiltani, hogy kimehessenek onnan.
Ha rendszeren kívül vannak a gyárak, akkor azoknak a hajóknak meg kell tiltani, hogy bemehessenek.
Persze ez csak abban az esetben működik, ha minden cucc megtalálható a "veszélyes" rendszerekben.
A másik, hogy gondolom IS jelentkezik a probléma. Vagyis OOS kell lenni. -
Jóózsf István #6190 Nem jó sokat, de nem elégedtem meg a 20'000-es árral. 28 lett belőle.
-
#6189 Ja, hogy azzal a hulladékkal játszol?
Én meg azt hittem, hogy elmentek otthonról és mikor visszajöttek, rossz helyre kopogtak.
Egészen a "csillagpolgár játékra" részig fogalmam nem volt, hogy miről beszélsz.
Azért:
GRATULÁLOK!
Remélem jó sokat adtál bele és valami nagy és erős csónakot vettél. -
Jóózsf István #6188 Ja, már van!
Viccen felül...
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.04.25. 07:04:14 -
Jóózsf István #6187 Az ára egyre csak megy felfele. Amíg lesznek "balekok" akik ugyanígy elcsábulnak, addig életben is tudják tartani. Mert jelen állapotában nem állna meg a saját lábán. De azt nem gondolnám, hogy ha pár éven belül nem adják ki, akkor nem áll bele a földbe mint a gerely! Szóval; hosszú távra Róbert és a te helyedben nem terveznék!
Az is érdekes, hogy a cimborám is szkeptikus volt, de most ha játszunk és szidom a játékot, akkor azonnal fogadatlan prókátorrá lép elő és védi VITATKOZÁSIG! Pedig látja ő is, hogy nem jó. Tudja is, hogy nem jó!
Az emberekbe bele van kódolva egy önvédelmi mechanizmus:
Megvettem.
Szar.
Tudom hogy szar, de inkább azt gondolom, hogy nekem megfelel.
Ha más kérdezi, akkor majd mismásolok, de semmiképp nem mondom, hogy: SZAR!!!!
Mert különben el kell ismernem saját magam számára is, hogy: HIBÁZTAM?!?!??!? (És az ciki. Amíg el nem ér az ember egy bizonyos szintre értelmileg)
És ez nem csak csillagpolgár játékra igaz, hanem a fogpiszkálótól a kombájnon át az űrállomásig, mindenre!
Nyissunk egy topikot az esgén neki?
Mármint a játéknak. Nem az emberi hülyeségnek! -
#6186 Szuper a fiam most 5 eves, majd vele tervezem hogy talan egyszer vagy az unokaval :) -
Jóózsf István #6185 Mindezt úgy, hogy tudtam mire számíthatok, de elcsábultam, mert a haverom megvette és rinyált, hogy menjek már vele barlangászni...
Nem lehet vele két órát folyamatosan játszani, mert a legváltozatosabb hibákat generálja. Konkrétan 20 küldetésből jó, ha hármat teljesíteni lehet, mert bebugzik.
Ahány ember készíti annyira szétszórt maga a játék. Agyrém!
Most költekezős kedvemben vagyok. Egyszerűen nem vagyok hajlandó mérlegelni, hogy az a valami ami megtetszik, arra szükségem van-e...
Szóval amolyan minden mindegy alapon... De ma már egy nagyobb fajta rohamom volt, amit épphogy megúszott a füles... -
#6184 Milyen bűnt követtél el érte? -
mindero #6183 Ajaj
Kitartást! -
Jóózsf István #6182 Csillag Polgár lettem. -
#6181 Azért az egy kis szemétség, hogy csak 50%-os kupon van az új DLC-re és nem maga a DLC van benne.
Viszont aki be szeretné szerezni az összeset, annak 16€-ért egy nagyon jó lehetőség és féláron megkapja az X4 új DLC-jét is, ha akarja. -
Darun #6180 És erről? -
Jóózsf István #6179 Erről tudtunk? -
Jóózsf István #6178 5.10 (released) -
Jóózsf István #6177 Sorban pusztulnak el az "L"-es bányászhajóim, mert feltorlódnak az autópálya bejáratánál, és szó szerint összetörik egymást.
JÉZUSMÁRIA!!!!
Ez egy Ribörszös probléma volt, ami már ebben is előjött egyszer és már javítva is volt többször!!! Hogy a búbánatba jöhet elő még mindig?
Azt már nem is említem, hogy emiatt ellenséges lett egy +26-os hadihajó, ami innentől haláláig lőni fogja a bányászaimat!
És helyesbítenék is egyet. A tököm processzor pajzsgenerátor nem gyártja/termeli a "protectionokat", csak felhasználja, amit a menedzser vesz.
Csak akkor mi a tosznak fejlesztettük? -
Jóózsf István #6176 Halleluja!
5.10 eRCé 1 (De rászoktunk erre az ercézésre!)
[RC 1] Improved display of messages on Message Ticker.
[RC 1] Improved background in Windfall.
[RC 1] Fixed player relation to VIG faction to bring it back up to neutral if it dropped after Avarice story ends.
[RC 1] Fixed Godrealm of the Paranid and Holy Order of the Pontifex remaining as client faction for Build Station missions after specific player diplomatic decision.
[RC 1] Fixed miners sometimes not being able to gather resources even in non-depleted areas.
[RC 1] Fixed stations with processing modules not buying any Raw Scrap if all solid storage capacity is allocated manually.
[RC 1] Fixed player receiving excessive gratitude for destroying hostile ships around stations.
[RC 1] Fixed Build Storage storage being destructible and restored destroyed storage.
[RC 1] Fixed capital ships not being able to collect crates full of cash.
[RC 1] Fixed several story actors wandering around in cutscenes (problem introduced in 5.10).
[RC 1] Fixed removed modules never finishing recycling (problem introduced in 5.10).
[RC 1] Fixed crash related to station construction (problem introduced in 5.10).
[RC 1] Fixed weapons not being able to properly target Helios E.
[RC 1] Fixed French voice and Chinese Traditional localisation issues.
A fele arról szól, hogy kijavították azt, ami már egyszer régen működött, de most valahogy mégsem...
Azt nem látom a hibajegyzékben, hogy hiába adok kereskedő hajót a vadiúj állomásomnak azt leszarva csesztet, hogy neki kereskedő hajó KELL. "De hát ott van b.meg!"
Megyek vonatozni. Annak ma jelent meg a bétája. Pár új ficsőrrel.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.04.05. 16:41:45 -
Jóózsf István #6175 A dagály.
Újabb talány a játékban. Illetve már csak volt. Amikor építettem az állomást gondolkodóba estem, hogy a "protectyon" pajzs generátor Mégis hogyan fog működni. A semmibül veszi ki a védelmet??? Vagy a vízbül a zokszigént? A folyamat ábrából nem derül ki egyértelműen!
Nos, IGEN. Kiveszi a légkörből a PRTOTECTYON-t, (Bármi is legyen az.) amit egy küldetésben (Az egyik szálban... SZPÓJLER!!!) mi magunk "szintetizálunk". Veszi - veszi - veszi. Mármint; Gyártja - gyártja - gyártja, majd el is használ belőle tízet a következő hullámkor. Ez lenne a védelem része.
A termelt felesleget el lehet adni, amire szintén acsi jár! -
Jóózsf István #6174 Jajj, még egy. Hogy mennyire is van szükség az "L"-es hajóknak kimenekülni a dagály elől:
Foglaltam egy csörgőt az egyik ilyen szektorban. Tudtam, hogy nem férek bele a kb 50 perces intervallumba, de úgyis mentettem volna. Mi bajom lehet?
Meg is lett a csörgő épphogy a dagály előtt. Azzal a 20% hullal kapta az áldást pajzs nélkül! 4% ig ment le. Na ennyit a teljes pajzzsal rendelkező, egészséges bányászhajók MENEKÜLÉSÉRŐL!
Köszönjük Emese! -
Jóózsf István #6173 Azt el is feledtem, hogy van még egy dolog, ami nem megy. Szintén ezzel a fejlesztéssel jött. A vontató hajók viselkedése.
Konkrétan az, hogy nem dobják bele a gyűjtőbe a lomot. Mennek vele egy-két plusz kört! Hiába keresem az okát, nem látom... -
Jóózsf István #6172 Gondoltam növelem még az elismertségemet a másik fajnál. Szépen haladtam a fejlődésben, közben kiugrasztottam a másik luxus jachtost is, majd gondoltam, hogy építek az egyik új szektorba egy hulladék hasznosítót, de akkorát, hogy kilógjon a szektorból!
Nem is volt gond, amíg az építkezés el nem érkezett magához a roncs feldolgozóhoz. Amit fejjel lefelé épített meg!?!?!??! Biztos, hogy nem én raktam úgy oda! Na jól van, akkor lebontjuk és megépítjük jól. És itt kaptam a legújabb agyvérzésem, mert a le is bontotta, de amikor az utolsó morzsája is eltűnt, akkor újra "spawnolt" és ebben a ciklusban ragadtunk. Próbáltam különböző elemekkel együtt lebontani, de semmi hatása. Beragadt. A vége az lett, hogy kiírtam a mentésből a komplett állomást!
Itt lesz majd látható, ha a feldolgozás befejeződött. A dejón az is látható, hogy áramlanak ki a bányászhajók a dagály elől a veszélyes szektorból. -
#6171 Köszi a részletes infót!
Azért mennyire bosszantó már, hogy valamit megépítesz, "minőségi" cuccot teszel bele, hogy olyan legyen, amilyennek szeretnéd, erre a "minőségi" cucc pont nem hozza azt, amire a legbüszkébb?
Az én gépházamban a VGA-n kívül csak noctua van. Ahol lehetett, ott a gumi rögzítést használtam. Egyedül a radiátorra kellett rácsavarnom, de ott vannak a gumik a ventik sarkain. A radiátor a házhoz van csavarva, jelenleg gumi talpak nélkül. A ventik halkak. De valamit berezonáltatnak. Vagy ők rezonálnak. A fene sem tudja. Baromi bosszantó.
Nemrég beszéltünk arról, hogy, ha lemaradsz egy szövegrészletről, akkor ezer évig is bolyonghatsz, nem fogod tudni a megoldást.
Jó lenne, ha a fejlesztők néha játszanának egy-két nagy névvel is.
A Horizon-ban ez olyan rohadt jól van megoldva, hogy a csaj többször is elmondja, hogy kb. mit kellene csinálnod. Ha közel mész, nem találod, akkor is képes segíteni, hogy na, onnan kiáll valami, lehet, hogy jó lesz, meg hasonlók.
Ez kellene az X4-be is.
A múltkor ott tébláboltam a kapunál, mert olyan hülye angollal mondta a kopasz, hogy húzzak el, hogy nem értettem. Nem tudom mennyit vacakolhattam, fél óra biztos elment az életemből. Sőt több is, mert visszatöltöttem, felvettem és utána még le is fordítottam. Aztán meglett két pillanat alatt.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2022.04.02. 10:03:24 -
Jóózsf István #6170 Jocó!
Kérdezted, hogy milyen az épített víz...
Fél órán keresztül fűtöttem cinebench 23-al és MSI kombustorral a házat.
A rendszer úgy van felépítve, hogy a tartályból a radiátorba megy a víz, onnan a processzor hűtőblokkjába, az onnan kijövő lötty van mérve. Annak a hőfoka vezérli az egész rendszert. A pumpát és az összes ventilátort. Ez azért van így, mert a vga nálam levegős és hatással van a plafonon elhelyezett radiátorra. Szó szerint fűti, mert a házban lévő meleg levegő azon keresztül távozik felfelé. Így az is melegíti a vizet.
Nos a processzor magok stabilan beálltak 4000, 4025 és 4050MHz-es értékre. Aki látott már ilyen processzort, az tudja, hogy ez nagy szó. Már nem az érték, hanem a stabilitás.
A hőfoka nem ment 70 fok fölé. Egyik mag sem. A víz hőfoka 33.1-nél tetőzött. A játékvíznél a 45 fok sem volt ritka!!!
Szóval, képtelenség túlfűteni.
Minden hűtés alfája és omegája a TÖMEG! Ha van tömeg, akkor az a nyomorult fűtő elem küzdhet élete végéig, akkor sem képes felfűteni egy bizonyos hőfok fölé.
Ebben a rendszerben 8dl víz van. Az önmagában túlszárnyalja a legtöbb levegős hűtés tömegét! Plusz a blokk, a radiátor és a pumpa tömege. Mindené, ami kapcsolatban van a hűtőfolyadékkal.
Kinek jó ez?
Hát nekem pont nem, de aki dolgozik a géppel, videót vág, vagy isten tudja mit... Annak hozhat pár percet - órát -napot. Attól függően, hogy mennyit áldoz az életéből a munkára.
Ja és a csendesség. A pumpa elméletileg tud menni 5000-el. nálam valamivel 3000 alatt megy. Mondjuk most épp 2800-al. A csúcs fordulat a terhelés alatt 3400 volt. A ventik alapból 5-600 közé vannak lőve. A csúcs 700 és 800 (Az egyik a ház elején levő három ipari noctua a másik a radiátoron levő három alfakúl)
Nem nevezném hangosnak.
A röhej az, hogy ha nincs terhelve a gép és néma csend van a helységben, akkor hallom, hogy a noctuák "berregnek" (500rpm) Ne kérdezzétek hogyan csinálják, mert már a hajamat kitéptem miattuk, de akkor sem értem, mi ez a hang!
-
Jóózsf István #6169 Darálnak a srácok ezerrel!!!
5.10 Béta 1
Added option to choose which ship to transfer to Mr Dagobas Lahubasis Yorilos III in mission Scrapyard Salvage of Avarice story.
Added Protectyon Shield Generator to Logical Station Overview.
Added station type icons to station HUD elements.
Added automatic mouseover tooltips for truncated texts.
Added target elements for Vaults and Landmarks.
Added ware reservation information to station cargo display.
Added option to use Ctrl+Shift together as modifier for keyboard input.
Removed asteroids from Next Target list.
Improved player ship starting weapons in Spear of the Patriarch gamestart.
Improved Tangling with the Teladi mission by rebalancing loadout of pursuing fleet.
Improved ambush attack handling in Enigmatic Avarice mission of Avarice story.
Improved time between Boso Ta's calls for Cease and Desist mission in Segaris Pioneer story.
Improved ending of Avarice story to avoid reputation loss and prolonged engagement with Vigor Syndicate.
Improved balancing of Protectyon availability on Tidebreak.
Improved visibility of Long Range Scan ping of Erlking Vaults.
Improved aiming of weapons against certain targets such as Kha'ak stations, mass traffic, new ships, and other structures.
Improved application of construction plans to stations to reduce cases of modules being recycled and then reconstructed unnecessarily.
Improved workforce growth/decline rates to avoid large swings in consumed resources.
Improved precision of movement by individual player-owned ships given explicit movement orders.
Improved flee behaviour of fleeing ships that already have travel mode active.
Improved combat movement of fighters attacking other fighters when the player is around.
Improved input information shown in Interaction and External View messages.
Improved layout of Ship Modification menu.
Fixed Casino welfare mission sometimes having no objectives.
Fixed Casino welfare module research not unlocking in certain cases.
Fixed Going Clean mission for Hatikvah sometimes getting stuck.
Fixed player sometimes not being able to dock spacesuit at Astrid during Answers in a Faraway System mission of Avarice story.
Fixed involuntarily being teleported out of spacesuit during Answers in a Faraway System mission of Avarice story.
Fixed unique Astrid equipment sometimes being missing after successfully capturing it.
Fixed rare freeze during Track Ship mission.
Fixed missing engine and shield generator on story Katana.
Fixed Duke's Buccaneers and Paranid factions not being at war after specific diplomatic choice during Paranid story.
Fixed selling Protectyon for high price not triggering The Freest of Markets achievement in Avarice story.
Fixed Boso Ta repeating himself in certain cases during Brantlee Northriver's Competition mission of Avarice story.
Fixed issues with racing ship being destroyed prematurely in Brantlee Northriver's Competition mission of Avarice story.
Fixed Boso Ta signal leak not being discoverable in Tides of Avarice sectors.
Fixed incorrect Brantlee dialog during Brantlee Northriver's Competition mission in Avarice story.
Fixed Dagobas Lahubasis Yorilos III missing during dock conversation with Ebby Bro during Scrapyard Salvage mission of Avarice story.
Fixed player being addressed with gamestart character's name in Arcadian Ambitions mission despite having changed it.
Fixed Haile Shinamon briefly being hostile towards player if Amplifier is destroyed under specific circumstances.
Fixed issues with hacking station in Pirate story.
Fixed transfer of credits for mission trades not working.
Fixed Vigor Syndicate and Riptide Rakers defence stations not having correct crew.
Fixed not being able to reliably use anomalies with large ships.
Fixed workforce resources not being bought on stations without production or build modules even though Fill Whole Habitat is set.
Fixed some instances where ships that are otherwise able to trade are unable to do looped trades.
Fixed hacking of turrets not being taken into account in damage calculations when player is not present.
Fixed incorrect weapon damage calculation if same weapon appeared in active primary and secondary weapon groups.
Fixed ships sometimes fleeing towards their attacker even though not fleeing toward highway, gate, or station.
Fixed police ships and station customs finding illegal wares in cargo holds of ships equipped with Mirage mod.
Fixed pirates determining cargo of ships equipped with Mirage mod.
Fixed cases of stuck large trade ships trying to execute trade.
Fixed ships and modules destroyed while under construction not contributing correct scrap.
Fixed last module destroyed on station not contributing scrap.
Fixed laser towers firing on enemy objects that are not hostile.
Fixed loss of ability to use control stations in first person under certain circumstances.
Fixed rare case where NPCs would not appear on stations.
Fixed certain stations not allowing docking in very extreme savegames.
Fixed bridges for docked capital ships being missing from station elevator destinations under certain circumstances.
Fixed certain rooms sometimes not appearing in transporter menu.
Fixed Closed Loop production method not being listed for certain equipment in Encyclopedia.
Fixed overlapping texts in Target Monitor and Message Ticker.
Fixed selecting specific ware on map overriding all other trade filters.
Fixed module search and filter in Station Build menu.
Fixed Match Target Speed and Map pan/rotate toggle not working as toggle once any control was remapped.
Fixed auto-selected target being lost immediately when looking away in gamepad mode.
Fixed current target being lost when changing between mouse and gamepad input.
Fixed having to toggle flight assist twice after turning off travel mode.
Fixed Direct Mouse Steering mode turning off after using menu.
Fixed incorrect button icons being displayed when playing with controller under Linux.
Fixed air marshals sometimes performing incorrect gestures during docking.
Fixed incorrect positions of certain turrets/shields on Barbarossa.
Fixed floating antenna geometry on Baldric and Jian.
Fixed off-centre collision issues with Shih.
"Improved visibility of Long Range Scan ping of Erlking Vaults." Hát, most már meg is ...hatjátok!!!
Acsit kaptam, hogy kiugrasztottam az egyik luxusjachtból a gyökeret! Igaz, hogy nem konkrétan ezért, hanem hogy "SZEREZTEM" egyet.
-
Jóózsf István #6168 Addig, amíg meg nem találod az "új világ bejáratát", addig senki nem is fog szólni róla!!! Nincs szamárvezetés!