7248
Egosoft X4
-
#6087 Az X vagy a borsószem is teljesen tökéletes, nem kell túlspilázni. A fölösleget kinyomja szélre. Amúgy is főként a közepén adja le a hőt, ott van a chip. Nekem a kenegetés sosem ment. Ezért X-elek inkább. Akkor tuti, hogy a szélén is van. És olyant használok, ami nem okoz zárlatot, így teljesen mindegy, hova megy, hova nem. Természetesen a foglalatba azért nem megy.
Lehet, hogy megjavult a védelmi rendszer?
Lehet, hogy egy P rád lő a turrettel és a vadászok máris utána erednek, aztán a többi jön magától. -
#6086 Lehet, hogy az alaplapod túlhajtja a procit. Egy bios frissítés lehet, hogy elkélne neki. Az, hogy mikor vetted, sokat nem számít, a kérdés, hogy mióta porosodott a polcon. Én májusban vettem a lapot és októberi volt a bios rajta.
A frissítéssel a hőfokaggodalmam megoldódott, de a teljesítmény is csökkent (5950X ). C.R23-ban észrevenni, játékoknál nem. -
Jóózsf István #6085 Jó, de jól van pasztázva? Milyen hűtő van rajta? TE RAKTAD ÖSSZE? TUDOD, hogy jó! Vagy csak találgatsz?
Olyan válaszokat adsz, mintha kínos lenne neked ez a kérdés. Ha nem akarod akkor nem vájkálok a magánéletedben. Segíteni akarunk, de ne kelljen harapófogóval kihúzni minden apróságot belőled.
A pasztázás nálam egyébként is kényes kérdés, mert a sok fotelfizikus kitalálta, hogy iksz alakban meg így meg úgy kell rányomni a pasztát és akkor majd ügyesen szétterül. MEGALÓF.SZT! Szépen szét kell kenni egyenletesen, akár az ujjacskáddal, hogy mindenhova jusson. Azt csá!
- "De akkor légbuborékok keletkeznek!"
- "Jah! Remélem az artériádban! Idióta f.sz."
Nem futószalagon rakom össze a gépeket, de húsz év alatt sosem volt ebből problémám.
ON:
Az 5.0-hoz gyorstapasz van, újrahasznosítás nincs továbbra sem!
Azt a kérdést még így feldobnám a levegőbe, hogy a határőreim, amik eddig tökéletesen védték a megmaradt egy szem Xenon rezervátumot, most mi bánatos francért járnak be rendszeresen a Xenon szektorba? Eddig sosem tették! Az innenső oldalról biztosították a kaput. Most meg rendszeresen ki kell vezényelnem onnan őket. Ami csak azért baj mert a hordozómról rohamosan fogynak a vadászok! -
mindero #6084 2 hónapos a gép, elvileg nem lehet paszta / porosodás gondja. Tegnap felment 87-ig is, de nem fagyott ki legalább. -
Jóózsf István #6083 Egy jó dolgot találtam. Az alap festés beállításnál már ott van minden festés minta.
Meg még egyet, ami egyelőre nem tudom, hogy jó-e. A bányászok sorban állnak, hogy leadhassák a motyót, mert tele van a gyár! Ami ugye jó. Csak most az a kérdés, hogy mehetnek a bontóba a "felesleges" bányászhajók, vagy...? -
Jóózsf István #6082 Egy kis bokréta. Az 5.0-ból
Természetesen elfelejtettem átállítani a felvevőt így sötét lett. (Húzzátok be a függönyt a szobában!)
Ha esetleg valaki nem lenne járatos manapság az építkezésben, akkor láthatja mennyire kiborító tud lenni.
És egy kis szösszenet a játék fórumából: "[5.0 Beta 1] Recycling not working"
Miért is működne? Hisz ez az egyik fő ficsőr az új kiadásban?!?!?! Vicc az egész!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.01.21. 05:30:54 -
#6081 Én megcsináltam a Beyond the Frontier-t.
Nagyon durván fel kell tuningolni a HQ-t, mert célszerű egy-egy feladatot raktárból megcsinálni, különben érdekes és bosszantó jelenségek lesznek.
Amúgy ahogy István írta, a gazdagok játéka már. Ha nincs mit csinálni, akkor ez is lehet egy végső célkitűzés.
Jutalmat azért kapsz. Szép videókat a terraformálás sikerességéről, meg hálás köszöntőket. -
#6080 Nem tud a VGA közel lenni a procihoz. Fizikai képtelenség. Illetve van rá lehetőség, de akkor nem fog elindulni a gép.
A lényeg, hogy ez szabvány.
Ellenben a VGA simán fűtheti az m.2 SSD-t, ha alatta van. Nekem is sajnos ilyen. Nincs is használatban az SSD, de játék alatt 54 fokra felmegy a hőmérséklete simán. Ezért sem szeretem, hogy annyira alacsonyan járatja a VGA a ventiket, illetve le is állítja, ha a GPU eléggé lehűlt. Az SSD meg még fő.
A procira visszatérve. Nekem vízhűtésem van. Ilyen volt a 6700K-n is (70 fokot soha nem érte el emlékeim szerint). Most az 5950X-em is ugyanakkora méretű (280) van, csak más a gyártó.
A vízpumpa mindig maxon jár. Direkt tápot kap sata tápcsatiról. Amíg nem frissítettem az alaplap bios-át, addig simán verte a proci a 85 fokot (frissítés óta csak nagyon kivételes esetben éri el). És nem állt le. Mint írtam korábban, 100 fok fölé kellett mennie, hogy lekapcsolja a gépet. Az is csak azért történt, mert a pumpát rádugtam az alaplapra és a hülye program egy ventilátor miatt az összeset újrakalibrálta, aminek az a tulajdonsága, hogy mindegyiket leállítja, majd felpörgeti és így meghatározza a százalékokat és fordulatokat.
Na a vízpumpa ezek után már nem indult el.
Kis hűlést követően a bios-ban matattam, de nem sikerült életre keltenem a pumpát.
A lényeg, hogy jelenleg egy nagyon érdekes grafikon van belőve a proci ventikre.
Úgy 80-85 fokig a ventik fordulata 700-1000 között mozog. Ez nagyon halk. Noctua-k. Ha eléri a 80 vagy 85 fokot (már nem emlékszem pontosan), akkor a ventik rendesen felpörögnek. Nem mintha nagyon lenne értelme.
Egy szenzorral figyelem a radiátor be és kimeneti ága között a hőmérsékletet. Fizikailag van így elhelyezve a szenzor.
Ez alapján játékok alatt sem éri el a radiátor a 40 fokot, úgy 36 körül meg szokott állni. Nagyjából állandó terhelés mellett a proci többnyire megáll 6x fok körül. A radiátor alapesetben úgy 32 fok körül van. Ahogy emelkedik a radiátor hőmérséklete, úgy emelkedik a proci hőmérséklete is pár fokot. Vagyis, ha 64-32 fok a CPU-radiátor viszony, akkor terhelésnél 68-36 fokra megy fel.
Ezért is írtam, hogy ez nincs rendesen megoldva, ugyanis pár fokos eltérésre nem lehet ventilátor fordulatot állítani a számítógépen. Ezt max egy külső mérővel és szabályzóval lehetne megoldani. Így, ha 85 fokos is lenne a proci, akkor sem feltétlen kellene 1400-on járatni a ventiket.
Csak azért írtam le, mert ilyenről én még infót sehol nem találtam. Az egészen már gondolkodtam, mert nagyon zavart, hogy a CPU hőmérsékletugrására azonnal reagált a venti is, pedig az nincs is közvetlenül a rendszerben. A hűtést a radiátor végzi, a ventik csak rásegítenek.
Aztán találkoztam a sógor Corsair-es megoldásával, ahol 40 fokos folyadékhőig el sem indítja a ventiket. Innen jutottam el oda, ahol most vagyok. Egy nagyon csendes gépházhoz. Az összes házventit fixáltam. A GPU ventijei meg 1800-on sem zavaróak. Főleg játék mellett.
A te esetedben szerintem nem normális, hogy pont az X4 tekeri meg így a procid.
Ha rég volt pasztázva, akkor mindenképp újrapasztázás. És ezzel egyidejűleg egy alapos portalanítás. Ha nem volt rég pasztázva, akkor is kell portalanítani. Csodákra képes.
Emellett célszerű a ház hűtését is javítani, ha nem elégséges. Elől befúj, hátul kiszív. Lehetőleg több menjen be elől, mint hátul ki.
Aztán néhány Cinebench teszt sem árt HWInfo kíséretével. Így azonnal látod a hőfokokat, a magok kihasználtságát terhelés alatt. -
Jóózsf István #6079 Mit is mondhatnék?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[TESTREQUEST] Mining and Prospecting
Unread post by Ketraar » Wed, 19. Jan 22, 13:13
5.00 brings some adjustments to the mining and prospecting features. Though neither changes are very deep, it would be good to get some feedback on them during this beta cycle. If you have any feedback related to these features please post them here. We'd appreciate any insights from both players that start new games, and also from those that are using saves from previous versions.
Mining Regions
To improve performance, some changes and fixes were made to mining regions. This had some impact on region yields, and we adjusted them accordingly so that they have approximately the values that we had before.
Based on previous feedback, a few additional gas regions were added, which should help combat the scarcity of some gases.
Prospecting
Placing resource probes no longer prioritises mining locations.
Mining ships will decide where to mine based on which spot is the best, within the restrictions set by their parameters.
Placing probes in good spots still has an impact on mining efficiency.
Players that want to control where ships should mine or where they shouldn't, can use the blacklist feature to define that, on a per ship basis where necessary.
Please let us know what you think and how this impacts your game. We are looking forward to your feedback. Thanks in advance.
-
Jóózsf István #6078 Azt nekem találták ki és a hozzám hasonló unatkozó mágnásoknak. A rövid lényege, hogy irdatlan mennyiségű valamilyen nyersanyagot vagy készterméket dobjunk a kukába, hogy elérjünk egy kézzelfoghatatlan dolgot. Egy címkét, vagy gondolj bármire.
Hosszabban meg:
A HQ-val el kell ugrani egy adott szektorba és feladatokat végrehajtani. Szállíts le ebből bazisokat, abból temérdeket és amabból meg eszméletlen mennyiséget. És ha végeztél kezdd el elölről egy másik címkéért más anyagokkal vagy termékekkel. Ezt eljátszhatod kb tízszer és akkor elmondhatod, de ki is írja a játék, hogy teljesítetted a küldetést.
Hát ennyi a terraformálás. Semmilyen látványos eredménye nincs!
És most, valami egészen más!
A montipájszon... Ja nem!
X4 Foundations Public Beta - Version: 5.00 Beta 1 (469377) - Last updated: 2022-01-20 (1.1 GB)
New Feature: Scrap recycling.
New Feature: New Paranid capital ship designs.
New Feature: Personal office on HQ.
New Feature: Support for AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR).
Added several new achievements.
Added "special" NPC's offering new mission chains.
Added information about multiple production methods to Encyclopedia.
Added possibility to change equipment of multiple ships of same model at same time.
Added options to control whether player ships wait for player under certain circumstances.
Added new voices for Duke's Buccaneers and Realm of the Trinity faction representatives.
Added new default behaviour Local AutoTrade.
Added Retrieve from Internal Storage option for stored ships.
Added mouse steering HUD indicator.
Added buttons for quick access to Map filters.
Added trade offer icons to Map legend.
Added texts to explain status icons in Logical Station Overview.
Added hull integrity efficiency display to Logical Station Overview.
Added hull info to station modules in Object List and Property Owned menus.
Added hull and shield details to hull shield bar mouseover texts.
Added mouseover text to explain warning icon for research entries.
Added icons to improve display of workforce capacity and growth effects.
Added preview for Default Ship Skin in Custom Gamestart Editor.
Added Reloading UI message when changing certain settings.
Added warning when client becomes modified during gameplay.
Added info about saves being modified to Load Game menu.
Added option for mods to specify maximum supported version of game or other required extensions (maxversion attribute in dependencies).
Changed behaviour of contested sectors to become ownerless if old owner no longer has any claim.
Changed name of Distribute Wares order to Fill Shortages.
Changed colour for illegal wares in menus.
Changed position of Reset View button in Map menu to upper left corner.
Removed research resource warnings for research that is not yet available.
Removed rectangles around small details in scan mode.
Improved hints and warnings during some complicated sections of HQ story.
Improved visuals of faction vs faction guild mission intro room.
Improved fighter combat movement.
Improved choice of mining location by mining ships.
Improved initial approach of capital ships in combat, particularly against stations.
Improved aim accuracy against surface elements of moving targets.
Improved loadout range for NPC construction vessels to give them more construction drones.
Improved accuracy of gas and mineral indicators on map.
Improved saving of loadouts and construction plans by enabling text input by default.
Improved information and target monitor display for hackable control panels.
Improved logbook entry for ships that have fled.
Improved trade filtering on Map when combining specific ware filters and other filters.
Improved Map to show icons matching text filter even when zoomed out.
Improved Selected Object info in Map.
Improved joystick button auto-repeat.
Improved interior locations for Argon station designs.
Fixed Going Offensive mission potentially getting stuck if mission left for too long.
Fixed some saved mission loadouts not being loadable (does not fix loadouts that have already been saved).
Fixed passenger transport missions occasionally not having guidance when accepted.
Fixed some missions getting stuck when using Moreya while under cover.
Fixed hack station missions instructing player to dock when standing on docked ship.
Fixed some Split War Subscription missions sometimes requesting Sentinel type instead of Argon Vanguard.
Fixed crew amounts of player property ships not being imported correctly from exported Custom Gamestarts.
Fixed crew amounts in Custom Gamestart Editor not allowing all values under certain circumstances.
Fixed unrealistic player ship movement when colliding with smaller objects.
Fixed container magnet not working well on certain capital ships.
Fixed certain random drops from destroyed asteroids not getting cleaned up over time.
Fixed dropped cargo being instantly picked back up again by pushing containers away from hull.
Fixed destroyed objects disappearing instead of being wrecked under certain conditions.
Fixed some characters remaining on bridge of boarded ships after successful operation.
Fixed automatic targeting failing to aim at capital ship engines.
Fixed small plasma weapon not being able to gimbal up/down.
Fixed forward-mounted missile launchers doing damage with no ammo when player not present.
Fixed ships and stations destroying objects in highways when player not present.
Fixed ships engaging mass traffic ships when moving long-distance while patrolling.
Fixed turrets on ships not firing on valid targets if set to Attack Fighters or Attack Capital Ships but no turrets are set to Attack All Enemies.
Fixed carriers with subordinates getting too close to their targets when in combat.
Fixed police ships sometimes forgetting about ships and stations that they already scanned.
Fixed Deposit Inventory order being removed from repeated order queue if pilot has nothing to deposit.
Fixed very rare case of ships failing to avoid collisions with stations.
Fixed ships sometimes failing to dock after being sold.
Fixed movement problems when undocking from moving ships.
Fixed getting stuck if pressing Shift+D while crouching on board ship.
Fixed subordinates of very full carriers not getting repaired at their carrier when they dock.
Fixed falling through some floors on dock areas of capital ships that are themselves docked.
Fixed rare issue where stations may not have certain rooms.
Fixed missing group training option when assigning crew to player HQ with group training capabilities.
Fixed not being able to retrieve ship from storage under certain conditions.
Fixed rare case involving invisible cargo space reservation for wares that are no longer needed but still have manual storage amounts defined.
Fixed extremely rare case of automatic storage allocation failing for stations with excessive amounts of storage.
Fixed rare case of insufficient cargo allocation for terraforming projects.
Fixed research resource amounts overriding trade ware storage allocation.
Fixed incorrect price of Proton Barrage MK1/Mk2 and Meson Stream Mk2 weapons.
Fixed Hatikvah Free League and Scaleplate Pact not having access to blueprint for Behemoth Main Battery.
Fixed docking guidance going through walls at certain dock areas.
Fixed some game settings not being reset when restoring defaults.
Fixed more cases of NPCs warping to their destination.
Fixed some capital ship bridges staying at red alert after having once been in combat.
Fixed ship stopping when opening menu while matching speed despite Maintain Speed in Menus being set.
Fixed resource warning icon for research that has already started.
Fixed mission context menus not working when NPC object is selected.
Fixed Boarding menu reporting more marines being assigned while pods are in flight.
Fixed station plots in Xenon sectors showing plot fee before placing.
Fixed equipment mod crafting sometimes showing more properties than are possible.
Fixed stimulants production module being at wrong position in Station Build menu.
Fixed Logical Station Overview not correctly visualising connections of production modules with three different resource types.
Fixed Terran E pier geometry being at wrong position in Station Build menu.
Fixed Manorina (Mineral) front hatches intersecting in Ship Build/Upgrade menus.
Fixed equipment listed for shopping list entries in Ship Upgrade menu.
Fixed sort order of equipment in Ship and Station Configuration menus.
Fixed missing ship information in transaction log when involved ship was destroyed after transaction (applies to new entries only).
Fixed various minor issues in transaction log.
Fixed workforce efficiency info being hidden in Logical Station Overview for some player stations.
Fixed missing sector selection for Buy and Sell orders.
Fixed Resource Probe scanning range value in Encyclopedia.
Fixed issue with shift-selecting docked ships in Property Owned menu.
Fixed ship system indicators being visible while docking/undocking.
Fixed Map camera jumping when returning from Plot Management tab.
Fixed orientation of certain icons in Map info boxes.
Fixed text input in Steam Big Picture mode.
Fixed being able to duplicate controls that are not remappable.
Fixed nearby ships sometimes being invisible.
Fixed delay in updating crosshair hull and shield bars.
Fixed flickering target shield bar in hazardous regions under certain circumstances.
Fixed Magpie cockpit hatch pushing player into ship wall when opening.
Fixed Katana ramp not opening correctly.
Fixed mirrored text on 3M6S dock area.
Fixed certain cases of flickering asteroids.
Fixed lens flares being visible through hull of own capital ship.
Fixed several causes of crashes.
"mproved Selected Object info in Map." Remélem ez azt jelenti, hogy mostmár akkora infópanel ugrik elő, hogy átlóg a másik monitorra. Sőt! A szomszédnéni monitorára!!!
Azt már nem merték ideírni, hogy javítottak volna akár egy hangyányit is a sebességen.
A legszebb az, hogy már két órája kint van én meg szívatom magam a hófutó egyik modjának a módosításával.... Ehhh! -
TokraFan #6077 Ez a terraformálás tkp. micsoda? -
Jóózsf István #6076 Köszönöm a képet.
Hááát... Nekem is R9 3900X-em van Jocó is birtokol egy 5950X-et Majd figyelgetni fogom meddig mennek fel a hőfokok. Most 74-es maximumot mutat a HWInfo. De nemrég (Tegnap) újraindítottam.
Abban igaza van Jocónak, hogy 85 foknál még nem kellene bedobnia a törölközőt!
Régebben volt erre egy menüpont az alaplap biosában, hogy milyen hőfokon lője le a gépet. Ha esetleg az túl alacsonyra lenne beállítva... De szerintem ilyen már nincs is. Meg aztán ezek max kétéves processzorok. Jobban is tudják, hogy mi a jó nekik, mint mi.
És igen. Meg kéne nézni, hogy a pasztával minden rendben van-e. Te csináltad? -
mindero #6075 ryzen9. Valószinűleg túl közel van a videokártya a procihoz és egymást melegítik + a ház is jól le van szigetelve. Átállítottam a ház ventijeit, most már jó lesz remélem.
Küldök képet a menüről.
-
Jóózsf István #6074 Ezt meg csak úgy... Én például a felét nem tudtam! -
Jóózsf István #6073 Történt, hogy többször be kellett lépnem a játékba, hogy megnézzek valamit és feltűnt egy dolog, ami eddig nem így volt. Tudom, mert határozottan emlékszem, hogy ezzel kísérletezgettem.
A lényeg: Most abban a szektorban, ahol a legnagyobb komplexem van, tök mindegy milyen messze vagyok tőle, ha rajta van a képen, tehát; Benne van a látóteremben a képkocka szám leeseik 20 körülire. Teljesen mindegy, hogy 120, vagy csak 20 kilométerre vagyok tőle. De ha messze vagyok és háttal állok neki, akkor megvan a 60 kocka.
eddig úgy volt, hogy ugyan láttam, hogy ott van messze a gyár (Nem ez. Egy másik.) de semmi jele nem volt a sebességen. Persze ha közelebb mentem hozzá, teszem azt, 40 km-en belülre, akkor már belassul a játék. Ezzel simán együtt lehetett élni. Emlékszem olyanra is, hogy az egyik kiadás után a komplexek mellett lehetett mérni 50 kockát!!! Na, azzal mi lett vajon?
A térkép egy másik dolog. Soha nem volt belőle bajom, ha megnyitottam. Most meg: Tök mindegy mennyire üres szektorban vagyok... Térkép nyílik: 20-30 kocka.
Mivel nem vagyok már annyira benne, fogalmam sincs melyik kiadás hozta. (4.0 - 4.10 - 4.20) Tudom, hogy beszéltünk erről Jocóval is...
Kérdezte a barátom, hogy milyen játék ez az X4, mert esetleg rárepülne: "Nagyon jó, amíg nem kezdesz vele igazán játszani!" Igazi 22-es csapdája.
Annyira szeretném, hogy az 5.0 hozzon egy kis sebességet és annyira tudom, hogy nem fog! Egyszerűen megőrülök, hogy itt van egy játék, ami effektív kimeríthetetlen tartalommal bír, de nem tudok vele játszani, mert kínszenvedés egy parancsot kiadni a térképen. Vagy megöl az építkezés hülyesége! Ha egy pár fokot tévedsz, akkor már nem azon tengely mentén forgatja el a gyár elemet, amin te szeretted volna és akkor veheted elő újra, hisz olyan finoman lehet forgatni, hogy biztosan nem találod el az eredeti irányt. És akkor már csálén áll a többihez képest... -
Jóózsf István #6072 Valaki lőjön már egy képet erről a menüről, hogy milyen terraformáló küldetések vannak?!?!?
Lehetőleg olyan, akinek ez a lista teljes, az az még nem végzett egyel sem!
Vagy olyan, akinek bármilyen eltérést mutat az enyémhez képest. Vitába keveredtem a jücsübön valakivel és kíváncsi vagyok melyikünk a hülye! -
#6071 85 fok?
Akkor az intel vagy régebbi amd? Nekem 100 fok fölött mondta azt, hogy kikapcs.
Amúgy a játéknál pont nem szabadna annyit terhelni.
Csak másfél magot használ és nem is mindig ugyanazt. Legalábbis a procinak mindig dobálnia kellene a hűvös magokra.
Pasztázva mikor volt?
Jó az a vízhűtés. Ha sikerül jól beállítani, akkor kellemesen halk. Sajnos a gyártok erre alapból nem gondoltak, így kicsit macerás.
Az épített víz még jobb tud lenni.
De ezek főleg tuningnál számítanak.
Egy erős leghűtésnek is bírnia kell.
Én a helyedben hajógyárat építenék. Sokkal hamarabb lesz újabb 400 misid, mint eddig. -
Jóózsf István #6070 Eszedbe ne jusson játékvízbe ölni a pénzed. Még az sem biztos, hogy a több százezer pengős épített hoz annyit a konyhára!
Amikor én lecseréltem a levegőt egy félig játékvízre, semmit nem hozott! Ezt cseréltem erre.
Az égegyadta világon semmi különbség az eredményben! Nagyobb trauma volt, mint valami ismerősöm elvesztése! Hittem benne. Akartam, hogy jobb legyen! DE NEM.
Milyen processzor is az?
Biztos, hogy el akarod verni egy otromba csatacirkálóra a vagyonodat? Inkább pörgesd vissza a gazdaságba! -
mindero #6069 kicsit off:
végre sikerült rájönnöm mi okozta ezt az állandó újraindulást: felment a processzor hője 85-re és bemondja az unalmast. Lehet fel kell rakjak hosszú távon egy vízhűtést. De tényleg nem az x4el volt a gond.
Eddig csak x4 alatt jött elő (gondolom ez a legerőforrás-igényesebb), ezért mindig ez fagyasztotta ki.
Mindjárt megvan a 400 millió. Bár hajlok arra hogy a shipyardra meg az asgardra költsem, ne a curbs-okra... -
Jóózsf István #6068 Az célkitűzések már megvannak az új részhez:
achievements/ACH_DESTROY_STORAGE/defaultvalue: 0
achievements/ACH_DESTROY_STORAGE/displayName: No Coup for You (Beta)
achievements/ACH_DESTROY_STORAGE/hidden: 1
achievements/ACH_DESTROY_STORAGE/icon: cfec42f75983eda772cdb4336310c635cc2ae5da.jpg achievements/ACH_DESTROY_STORAGE/icongray: 4cf7f11517d367a5179375cdfcac333a8e62d3be.jpg
achievements/ACH_DISCO/defaultvalue: 0
achievements/ACH_DISCO/displayName: Prepare a Disco (Beta)
achievements/ACH_DISCO/hidden: 1
achievements/ACH_DISCO/icon: 3b40bc0828c9379ce4cad6d6965b856953693800.jpg achievements/ACH_DISCO/icongray: 0060a42f01eecad91a0d363214cc314f8e8bf5e8.jpg
achievements/ACH_FORCE_DROP_CARGO/defaultvalue: 0
achievements/ACH_FORCE_DROP_CARGO/displayName: A Pirate's Life for Me (Beta)
achievements/ACH_FORCE_DROP_CARGO/hidden: 1
achievements/ACH_FORCE_DROP_CARGO/icon: 9ba6b1ea9fc0ec110c0a53dd38aee64a0cc09e5b.jpg achievements/ACH_FORCE_DROP_CARGO/icongray: 77213a5bc53cbbe3da659fbfa34a644bd479b585.jpg
achievements/ACH_RECYCLE/defaultvalue: 0
achievements/ACH_RECYCLE/displayName: Environmentally Aware (Beta)
achievements/ACH_RECYCLE/hidden: 1
achievements/ACH_RECYCLE/icon: 23b80ee1e656e002e5198c6cad1591e6c044cc44.jpg achievements/ACH_RECYCLE/icongray: 58cb81f3166bc871fa165cbfb63c5685bf81414a.jpg
achievements/ACH_TOA_AURORA_1/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_AURORA_1/displayName: With Due Diligence (Beta)
achievements/ACH_TOA_AURORA_1/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_AURORA_1/icon: 9202816df7b2b72f115a5a7a700fab9752dd8521.jpg achievements/ACH_TOA_AURORA_1/icongray: a9753d44d28d8e663e47060e9002ed5b00d28c2f.jpg
achievements/ACH_TOA_AURORA_2/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_AURORA_2/displayName: Running Hot (Beta)
achievements/ACH_TOA_AURORA_2/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_AURORA_2/icon: a7e3395d8a8e93624a46a7a2b95e9a1ca3d96a12.jpg achievements/ACH_TOA_AURORA_2/icongray: 2fa8169cb64ae13b68f5d293259e55f1b0661e70.jpg
achievements/ACH_TOA_DISCOVER/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_DISCOVER/displayName: Destination Unknown (Beta)
achievements/ACH_TOA_DISCOVER/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_DISCOVER/icon: 8dca303cd8dd62f08251130cf22ec3bec4dbf31b.jpg achievements/ACH_TOA_DISCOVER/icongray: 29de931875a362d3f68c8166fb16777ae9059b94.jpg
achievements/ACH_TOA_ERLKING_1/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_ERLKING_1/displayName: King of the Scrap Heap (Beta)
achievements/ACH_TOA_ERLKING_1/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_ERLKING_1/icon: d062ec1a681cda315bc2c28790ecfe590f2f32ae.jpg achievements/ACH_TOA_ERLKING_1/icongray: 42ff8092361fc82364766fe830eb174823048181.jpg
achievements/ACH_TOA_ERLKING_2/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_ERLKING_2/displayName: Riding Late Through Night And Wind (Beta)
achievements/ACH_TOA_ERLKING_2/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_ERLKING_2/icon: a1b53e03e62acd4996c8cb611e11e395d1bd1a09.jpg achievements/ACH_TOA_ERLKING_2/icongray: eea673ebdcf20646de741b71d843f14645235713.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_1/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_1/displayName: One Busy Chipmunk (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_1/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_1/icon: 9fc1b7e5dd8d277c4a66329a49ae23d8e2902177.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_1/icongray: bc3db04bdb2b6375330480158e28c8cbb480e899.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_2/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_2/displayName: The Wildcard (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_2/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_2/icon: 888b8c878b88ee2a5dc252eaab08edb5a69d3cf1.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_2/icongray: f6be1f71827250f03eda5ee508a5f521cf66dda9.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_3/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_3/displayName: On Raven Wings (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_3/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_3/icon: 16197722d0105c5a33da54e9366e367292c695b7.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_3/icongray: ec2e5da81e91205353f078ac21d0c45b0a21bca0.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_4/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_4/displayName: The Empyrean Curs (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_4/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_4/icon: a5a3f128f673f8b9a0c37b316d0633e59c68b475.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_4/icongray: 079f408859f507038f8117fb3f4b99011d3a621c.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_5/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_5/displayName: Breaking up the Band (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_5/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_5/icon: ea82032a614c0db30da7ff923bd152b6899b151d.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_CRIMINAL_5/icongray: a2e5ec13b10287f3509fd666d9fd77eac40541c0.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_1/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_1/displayName: Bestowed in Perpetuity (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_1/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_1/icon: 66bd90ac9c13be55eb3fa1bc1505885982547789.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_1/icongray: 4dea0facbf0dfbaa457b38a12751bb87ee49578d.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_2/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_2/displayName: Negotiation Guide (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_2/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_2/icon: 3f0ea9a46e7c49ecc8f7b366d45db9e980f2b4c7.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_2/icongray: 9e4424f70065a8352a3aa3c318a3f305f7a9a1d0.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_3/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_3/displayName: Unleashed Market (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_3/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_3/icon: 41648bb06bb7993241fdab14dc3b0f89efb6d1de.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_3/icongray: 365ea78d51a5d5f4dd9b986b9d81afd9dcf6960e.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_4/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_4/displayName: Standing Firm (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_4/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_4/icon: 4d92f92d4bb15b6d6d0e310357a8265e82f1ba8b.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_4/icongray: 49d5ec262ce1dc34b6a8582bf6e4780ca5f13b59.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_5/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_5/displayName: Climbing the Corporate Ladder (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_5/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_5/icon: 6b1a35c1ed972a3f3818e89334af2d6e3a6f2fdc.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_5/icongray: bdce2341b540d59f45b0640303da7a435ec7b48f.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_6/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_6/displayName: The Freest of Markets (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_6/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_6/icon: d38fbd6c16ae66fdc50bd18d94729ee54e3e580b.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_6/icongray: e289c0abfbda569577781fa4609b70f7fc22dd0c.jpg
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_7/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_7/displayName: Market Regulation (Beta)
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_7/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_7/icon: 1fe1716712a00593d6ef560301ffeb3e8ba97c02.jpg achievements/ACH_TOA_PLOT_TWIN_7/icongray: cba527eb181de97adbb94618c5597ce9b8d7dd44.jpg
achievements/ACH_TOA_PRISON_1/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PRISON_1/displayName: Something of a Predicament (Beta)
achievements/ACH_TOA_PRISON_1/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PRISON_1/icon: 0647d966de1dbb2b3c84c569fb57605d7a2f45cc.jpg achievements/ACH_TOA_PRISON_1/icongray: 28e7760dcbb1cc925c78f719020c8d5f240c114d.jpg
achievements/ACH_TOA_PRISON_2/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_PRISON_2/displayName: Lone Wolf (Beta)
achievements/ACH_TOA_PRISON_2/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_PRISON_2/icon: 1302c06d275744a09f7f7e3d5eb9b759ab111cde.jpg achievements/ACH_TOA_PRISON_2/icongray: bcd3b2182d2f847990ca01d718a10e5c0328ac09.jpg
achievements/ACH_TOA_RIDE_TIDE/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_RIDE_TIDE/displayName: Ride the Tide (Beta)
achievements/ACH_TOA_RIDE_TIDE/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_RIDE_TIDE/icon: 6a45f84fc367c92bd0c50f59d7cc02aa53dfc5bf.jpg achievements/ACH_TOA_RIDE_TIDE/icongray: 2c41e6dab00ca00c2ec75cf853f558267c5eb1d5.jpg
achievements/ACH_TOA_YACHT/defaultvalue: 0
achievements/ACH_TOA_YACHT/displayName: Early Retirement (Beta)
achievements/ACH_TOA_YACHT/hidden: 1
achievements/ACH_TOA_YACHT/icon: 9d1459ff11537de3334c5275745b95de9439d67b.jpg achievements/ACH_TOA_YACHT/icongray: cd8d99ae05eff4ec291d805f031f462b5847e94f.jpg
achievements/STAT_objects_recycled/defaultvalue: 0
achievements/STAT_objects_recycled/displayName: Circular Economy (Beta)
achievements/STAT_objects_recycled/hidden: 1
achievements/STAT_objects_recycled/icon: fe85aada29818e3be2ce5b292fa59fb17764a4b7.jpg achievements/STAT_objects_recycled/icongray: f3f8ac0e34583143af585699a7a14dc854188c78.jpg
stats/s_objects_recycled/defaultvalue: 0
stats/s_objects_recycled/displayName:
Kezdődhetne már a bétája. -
TokraFan #6067 DDR4 3200MHz, 2x8 csatornán.
István
Én is ebben bízom.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2022.01.10. 05:56:23 -
Jóózsf István #6066 Mindenképp. Az órajel manapság már szintén csak egy szám. Főleg, ha a két riválisról van szó. Tudhat jobb lenni egy processzor alacsonyabb órajelen. Persze csodák nincsenek, de fejlődik a világ.
Az én előző processzorom pont annyin dolgozott, mint a mostani 4200 megahertzen. (Ryzen 7 3900X vs. Intel i7 4770K) Mégsincsenek egálban! Az a hat év köztük nem múlt el nyomtalanul. -
#6065 Úgy legyen!
Milyen memóriák kerülnek bele? -
TokraFan #6064 Ja igen, tényleg. Akkor az X sajnos nem fog jobban futni. :-( Sz*pás. Munkámhoz sajnos ilyen gép kell, külön játékgépet meg már nem rakok össze.
Joco
3,6-ig turbózik, az sem egy bajnok érték. Persze nem is erre tervezték ezt a CPU-t. Bár az előző is kb. hasonló órajelen ment, abban bízom még, hogy a lényegesn gyorsabb memóriák miatt, és mert újabb tech a CPU, talán valamit azért jelenteni fog X-nél is.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2022.01.08. 16:21:53 -
#6063 Mennyi lesz a boost órajel? Az fogja igazán meghatározni.
Amit még megtehetsz, hogy a kiszemelt példány cinebench single core értékét összehasonlítod a mostanival. Az alapján már eldönthető, hogy jobb, rosszabb, ugyanolyan lesz, mint most.
Én a boost 4,2 GHz-et cseréltem boost 5 GHz-re. Meg mondjuk a magok is megnégyszereződtek. Érezhető volt a különbség.
A 4 magosnál álltam az űrben és az első lövésnél a csörgővel megakadt a játék egy pillanatra. A 16 magosnál ilyen nincs.
Térkép nézeten is nyertem pár fps-t, meg SETA alatt is.
Ezért lesz nagyon érdekes a 3d-s proci. -
Jóózsf István #6062 Akkor rossz hírem van. A játék "másfél szálon" fut! Tulajdonképp kettőn, de valójában egyen!
Beszéltük ezt már itt. A lényeg, hogy egyetlen szál felelős az univerzumod szimulálásáért. Az számol mindent. A másik szál meg segít neki a ház körüli munkákban. Takarít, mos, főz. Kábé így lehet SZAKSZERŰEN elmagyarázni. Volt itt a fórumon olyan ember aki jobban értett hozzá és dolgozott is az EGO-val!!!
Mindenesetre ezt a tényt magától Benrd-től tudom. Az egyik nyilatkozatában magyarázta. -
TokraFan #6061 Egyébként a gémnek a minél több mag a tuti, vagy a magas órajel? Most újítom a gépemet egy újabb platformos dual Xeonra, amiben 32mag/64szál lesz, de a base freq csak 3.10GHz. -
#6060 Érdekes, érdekes.
Aztán vajon a következő szériánál elhagyják ezt a bugyuta jelölést külön a noteszek miatt?
Csak azért merül fel bennem a kérdés, mert akkor legalább felhoznák a VGA-k számozásával.
Kíváncsi leszek erre a procira. Elkezdtem gyűjteni a rávalót. Kísérletezni szeretek. -
Jóózsf István #6059 Úgy látszik nekem sem kell este hét után már fórumoznom. Szóval az új következő generációs ASZTALI processzorok számozása hetessel kezdődik: lásd 7800X
A hatezres megjelölés a noteszeké lesz!!!
És igen. Minden következő generációs processzor háromdé izés lesz! Tehát a 7950X LEHET jobb, mint most a kísérleti 5800X3D -
#6058 Azt hittem inteled van.
Szóval ez a 3d izé már benne lesz minden következő generációs prociban? -
Jóózsf István #6057 Lesz 6800X3d is, de nem így fogják hívni. A mostani 5800X-et is csak azért nevezték át, mert ebbe kísérleti jelleggel beletették ezt a háromdimenziós csillámpónis memóriaokosságot, amitől jobb lehet, mint a te processzorod, annak ellenére, hogy lassabb.
Szóval a 6800X már 3d-s lesz alapból.
Inkább az lesz a kérdés, hogy 5800X3d mit tud majd a 6800X-hez Uram bocsá' a 6950X-hez képest. Mert ha közel annyit, akkor én mondjuk meg tudnám úszni, csak a processzor árából a fejlesztést. Öröm és boldogság! -
TokraFan #6056 Bakker! :-D Éjszaka már nem kéne fórumoznom... -
#6055 Jaja.
Ha még bírod, akkor várjál nyugodtan. Mondjuk, ha az új 5800 olyan jó lesz X4-hez, akkor kérdéses, de majd csak lesz egy 6800X3d is, ha jól beválik az elődje.
Az új eresztést azért is érdemes lehet megvárni, mert DDR5 támogatott lesz. Igaz, hogy még baromi drágák és játékban nem hoznak többet, mint DDR4 társaik, de ez úgyis változni fog. Remélhetőleg.
Én biztos, hogy nem váltok az újra, mert az AM4 foglalat már nem lesz támogatott. Akkor az új lapot is jelentene. Meg amúgy sincs kedvem megint 1000 eurót kiadni. És az új memóriát nem is számoltam. Játékban annyival úgysem fog többet hozni, mint a mostani. -
Jóózsf István #6054 Nagyon nem, mert tavasszal kidobják.
Majd meglátjuk mit hoz. Rohadtul viszket a tenyerem, de 270-et nincs kedvek kidobni az 5950-re úgy, hogy idén jön a friss eresztés. Persze annak lennének járulékos költségei: Alaplap, memória. Nehéz jókor okosnak lenni ebben a témában. Legjobb, ha az ember elhúzz ameddig tudja és aztán kompletten dobja a kukába a pénzt. -
#6053 Én csak az X4 terén gondoltam, hogy gyorsabb lenne, mint az 5950X.
De ugye azt is szem előtt tartom, hogy az órajel meg kevesebb.
Szóval igen, 3-400 körül egy olyan eladótól, akihez 1 hónapon belül ingyen visszaküldhetem, simán kipróbálnám. Ha nem tetszik, akkor megy vissza. Ha meg tetszik, akkor megnézem más játékokkal és majd az alapján eldöntöm, hogy mi lesz.
De ez még nagyon a jövő. -
Jóózsf István #6052 Ez CPU!
Ryzen 5 5800X3d - 8 mag 16 szál. A lényeg, hogy a processzor...: "A 3D V-Cache előnye több tényezőtől függ, ezzel kapcsolatban kérdezősködtünk, és leginkább az új, ADATINTENZÍV JÁTÉKOKBAN HASÍT NAGYON, míg a régebbi címekben kevésbé előnyös, a sok éves alkotásokban pedig szinte alig tapasztalható majd gyorsulás."
Ebből gondoltam, hogy kifejezetten X4 játékosoknak tervezték! Persze nem, de akár profitálhatnánk is belőle.
Jocó!
Azt azért így furcsa kijelenteni, hogy beteszed egy 5950X helyére! De ha esetleg tényleg gyorsabb nála... Olcsóbbnak biztos olcsóbb lesz! A mostani sima 5800X 135 pengő, ha ez kijönne 150-ből, én is kipróbálnám, de nekem is visszalépés lenne a magok terén. Viszont ha gyorsabb ebben a játékban. (Persze, hogy gyorsabb! A mostani 5800X is gyorsabb.) Ha mondjuk gyorsabb lenne egy 5950X-nél is, akkor elengednék a mostani 12 magból négyet simán! -
TokraFan #6051 Drága lesz. Minden GPU az sajnos. :-( -
#6050 Ha nem lesz drága, akkor csak be kell tennem a mostani helyére és ki is derül, hogy mit tud. -
#6049 Én is valami hasonlót akartam írni először, mint István, de aztán inkább nem írtam, mert gondoltam van, aki (István) biztos jobban tudja.
De ezek szerint nyugodtan leírhatom.
Én is megvettem őket, de foglalkozni sosem foglalkoztam velük.
Mire annyi fölös pénzem volt, hogy megvegyem őket, kb. már mindegy volt. A lé jött, a jó viszony meg már megvolt.
A fontosabb helyekre amúgy is bedokkoltam, meg műholdat tettem ki, hogy a hajóim is mindig képben legyenek az árakkal. Bár nem tartom kizártnak, hogy a hajóimnak mindegy, hogy látják vagy sem. Viszont sosem teszteltem ezt a teóriám. -
Jóózsf István #6048 Érdekes ez az 5800X3D. Mintha nekünk tervezték volna!