8018
  • Stockbauer33 #8018
    https://robertsspaceindustries.com/en/citizencon?fbclid=IwY2xjawNTamlleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBSaWJzdlFHdTRjSzNGSGZaAR6VpKJgBLtrcwdmy9pQDbCiGWYzig1WwmX-uggtc166f6wpvDn4M9PvxU2bdA_aem_a3iyM1GzCASf2yc7-R4FRA
  • Caliph
    jövő szombat citizencon
  • Caliph
    elég jó ez az új event,szétbányászom az agyam is :D Ingame mole,microtech szekerét tolom,a környező holdakról szipkázom a materiált. ez az új turbulencia dolog elég zavaró a mole-nál(ugye solozok,ki kell szállni a pilótaülésből h a lézereket használhassuk,de a Holdaon lévő szél eltaszigálja a hajót,még hover módban is...arra gondolna az ember,hogy ennyire a jövőben nem létezik egy olyan automatika,mint az autohover,azaz az autopilot ott tartja a gépet ahol hagytad,annak tudatában,hogy egyes helikopterek már ma is képesek autohover funkcióra :D

mindegy is,majd talán egy blade megoldaj,meg tudom,a mole nem solo hajó

viszont ami feltolja az agyvizem,hogy vettem még anno egy prospit,mint kezdő solo bányász hajó,erre kitolnak egy jobbat a golem személyében...volt szerencsém kipróbálni,a pittmann lézer meg a két modulhely elég állat kombó,mint egy helix és impact lézer szerelemgyereke,egy kis hátránnyal...és kicsi kompakt hajó,befér egy c2be ... már várom ingame nagyon,hogy egy c2vel megpakolva üres bagekkel toljak egy maratoni bányász körutat :) c2 a bázis,ha megtelt a golem ott bag csere,és irány vissza fúrni :P 10-20 telirakott mining baggel irány a finomító :P
  • Stockbauer33 #8015
  • Stockbauer33 #8014
  • Stockbauer33 #8013
  • Caliph
    befutott PTU-ra a rosszidő...

• Stockbauer33 #8011
  • Stockbauer33 #8010
  • Caliph
  • Caliph
    annyi év után végre eljutottak odáig,hogy ha otthagysz egy hajót valahol,végre jelöli egy marker. miért fontos ez? bányászatnál leugrassz egy prospival pl yelára,otthagyod valahol. kinyirod magad(nem a hajót,csak a karaktert :p ),éledsz és utánnamész egy szállítóhajóval,pl egy herkules vagy taurus,benne egy medical ursa(spawn pont ha meghalsz)és egy rakás üres mole bag. telifúrod a prospit,vissza a herkhez,bagcsere,teli bag be a herkbe és így tovább,megsprórolva az utazást oda-vissza ,ha megtelt a szállító.ha meguntad,prospi marad,szállítóval irány a refinery,és már mehet is a finomítás...
    golemmel talán még egyszerűbb is,sztem az alapból befér egy c2 herkulesba,majd tesztelem ha elérhetővé válik auec-ért,de így egy menettel le lehet menni :P

nem beszélve a multicrew lehetőségekről...
    kár hogy nem lehet térképen random pontot kijelölni és oda ugrani,pl könnyebb lenne eljutni az aaron halohoz,vagy a bolygókon bárhova random pontra,ahol kevesebb az esély h talizol egy kalózzal,vagy egy vérpistivel
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.05.15. 10:53:48
  • Stockbauer33 #8007
  • Stockbauer33 #8006
  • Stockbauer33 #8005
  • s1lkforrent
    are ya?

Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2025.04.19. 07:05:38
  • Caliph
    oké,túrtam még a netet,arra jutottam ,hogy a refinery cScu-ban számol(bár sehol egy szóval nem írják,csak hogy yield = xy,egyetemen ezért akkor karót kaptam volna hogy a fal adja a másikat :D ),100 cScu = 1 Scu ,szal 100 a bűvös szám. így már könnyebb számolni a supply or die eventre,hétvégén kezdtem egy prospival,26 millás küldi a cél,225 scu tin és ice. állítólag érdemes előtte raktárba rakni a mennyiséget,úgy felvenni a küldit és leadni,bebugolás elkerülése végett. kicsit lassú prospival,még argo bagekkel is,de ha meglesz a 26 milla,kipróbáloma mole-t,meg kéne egy szállító is :)

Talán még egy vulture,ha bontani támad kedvem,de maradok az ipar vonalon )

+ pro tipp,netről loptam,ha prospira argo baget akarsz rakni,de mindig beesik a cargo lift alá,akkor vegyél admin officeban valami olcsót,scrapet vagy bármit,lényeg,h 2 scu ládát állíts be(1db 2scu,ne két db 1 scu láda! )
    sajnos kell még hozzá az argo atls rakodó robot is,de az olyan 70k pénz,nem vészes

cargo liftel felhozod a bageket és a 2scu ládát,ládát berakod a lift közepére,aztán ATLS -el felkapod a baget,és megpróbálod belebugolni a 2 scu ládába úgy hogy "összeforrjanak(de ne a láda tetején legyen,és ne is a legalján)hanem konkrétan a ládába snappold bele. elengeded,aztán újra megfogva nem esik be a bag és kiteheted a hangárba.
    4 baget hozol fel úgy is működik,csak a négy be egybe lesz bugolva,de kivehető a ládás módszerrel egyesével
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.03.17. 11:08:02
  • Caliph
    Valami mégsem kerek,mert amikor be akarom pakolni pl a Taurusba,ott az írja 17400 a hely,ezt osztva ötvennel 348scu cargo jön ki,pedig adatlap alapján a taurus 174 scu cargos,szal az alapján 100al kéne osztani hogy meglegyen az tömeg scu átváltás? mit számoltam el ? :D

na estére kész lesz pár finomításom,lecsekkolom pontosan egy rakománnyal,mennyiből lett mennyi. Finomítóban írja a yieldet,amikor meg bepakolja hajóba látom a konténeren mekkorák
  • Caliph
    köszi!
  • 0Fritz
    https://hypertesto.github.io/sc-mining-calculator/

Eszerint is annyi.
  • Caliph
    bányászat/feldolgozásnál mi a tömeg - scu arány? ugye finomítóban tömeget ír,a supply or die küldiben scut kell szállítani. egy forrást találtam netem,ott azt írták hogy 50 mass-1 scu,azza 100 lefinomított érc yield az 2 scu.. valaki meg tudja erősíteni?
  • Stockbauer33 #7998
  • Caliph
    no,elkezdtem bányászgatni,már rég toltam,ma ki is grindeltem az új fejet meg a modulokat. eddig eladtam mindent,3 fuvarból ki is jött az upgrade,most már finomítok és úgy adom el,két adag már készül is :p egyelőre stantomban bohóckodom,pyroba csak kürölnézni mentem át.
    Kölcsönöztem egy vulturet is,sokkal nyugisabb a roncsbontás és talán a pénz is több mint a bányászattal,megtöltöd a rendszert,kirakod ládákba aztán újra megtöltöd és így két adagot lehet kipakolni egy menettel. persze a bontás lassú,ha nem töröd darabokra a célpontot,és pakolni is kell,de az argo ATLS al gyorsan megy,aztán már csak eladni kell menni

sajnos sok a crash,fekete képernyő aztán sehova tovább,volt hogy a hotelból se jutottam ki.
    szal ezt bele kell kalkulálni
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.12.26. 20:16:17
  • Bucser
    Uj Letter from the Chairman

4.0 live jon mikozben 3.24.3 is liveban marad.

4.0 live Preview progress nem lesz wipeolva (amennyire csak lehet) es fokozatosan fogjak attenni bele a 3.24.3 ben levo featureoket ami jelenleg nincs benne a 4.0-ban.
  • Caliph
    én azt érzem,hogy már egyre több mindenen borulnak ki az emberek a hivatalos fórumon is,előbb utóbb a whalek is besokallnak szerintem,aztán egyik napról a másikra a földbe állhat az egész.
    szerintem ézik már ők is,hiszen kezdenek visszavenni a kezdeti lendületből,már csak 5 naprendszer lesz kezdésnek,és bár évek óta halljuk,hogy ha kész lesznek a bolygó település város toolok,akkor percek alatt össze tudnak rakni bármit is AI segítségével,és a kézimunkára csak a finomítások maradnak.már sok éve is volt valamelyik citizenconon,ott egy nagyvárost mutogattak hogy rakják össze,lakónegyed,iparnegyed,mind illeszkedik a másikhoz stb...
    Évek óta mondom,hogy szép fokozatosan kelltt volna haladni,nem mindent is egyszerre,úgy tűnik ők is rájöttek,vagy rá vannak kényszerítve hogy kiadják minél hamarabb aztán utólag pótolják a többi ígéretet. És hogy ezt a kiadás után is fedezni tudják,nem elképzelhetetlen,hogy havidíjas lesz majd előbb utóbb,kompenzálva az eddigi backereket egy két év ingyenes hozzáféréssel.
  • s1lkforrent
    Nem volt ez csalás soha, csak Chris előző projektjei is úgy készültek el végül hogy egy idő után bottal verték el a vezetéstől, és nyakába ültettek egy legalább félig hozzáértő projektmenedzsert aki csattogott a szöges ostorral.

Az viszont a fanok nyomora 100%-ban hogy ide jutottunk. A szektás "jó lesz íz így is, a Kedves Vezető nem tévedhet" paypig bálna hozzáállás, hogy minden mindegy, csak legyen a játékban MINDEN IS, majd mi finanszírozzuk ítéletnapig, az addig működik amíg van elég hülye aki ténylegesen fizeti a projektet ad nauseam, és közben a stúdió dolgozói sem mennek mind nyugdíjba, vagy a vezetés végleg nem őrül bele a kokós-kurvás életstílusba.
  • s1lkforrent
    The Guardian - Ghost jobs: why do 40% of companies advertise positions that don’t exist?

"Evil. Or perhaps they just want the market to think their business is so successful that they are in an intense period of growth."
  • Bucser
    Oreg brosurat olvastal ugy tunik.
  • Torzonborz
    Igen, ezért van a cig manchesteri irodájában 44 nyitott pozicíó :D
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2024.12.05. 21:07:15
  • Caliph
    Yepp én is hallottam,hogy a minőségbiztosítási osztályról kirúgtak pár embert
    az emberek érzékenyek az ilyen hírekre,mint annó amikor valamelyik részleget átrakták angliába,és kirakták az amcsi irodából az embereket,meg h titoktartási nyilatkozat miatt nem beszélhetnek,mikor a nagyvállalati szektorban a titoktartási szinte alap egy munkába lépésnél....
    Arra persze fölös várni,hogy majda CIG fog bármit is közölni erről,vagy ha közöl is,ebbe nem lát bele belsősön kívül senki,szal amig valaki nem szivárogtat tényeket,kár foglalkozni ezekkel.

Ha meg bedől,akkor bedől amikor bedől :D én nem igazán remegek emiatt,ha el kell jönnie,akkor majd eljön,pár hétig hangos lesz tőle a sajtó,a hülyék akik meg erejükön felül vettek hajót,azok meg így jártak. a többiek benyelik a veszteséget,aztán az élet megy tovább. Aztán látván esetleg egy nagy cég,hogy lenne igény egy ilyesmi space játékra,hátha valaki megcsinálja...pl a disney egy star wars világba :D

mondjuk most nagyobb a balhé amiatt,hogy jön a paladin,két s4es és egy s5ös toronnyal,kis méretben,amolyan gunship módra,amikor a redeemert gunshipet hasonló fegyverekkel és pajzsal nerfelték,mert a méretéhez képest erős a pajzs és a fegyó rajta....erre jön a paladin :D
    szal kihoznak egy papíron op hajót,eladnak belőle egy rakással,aztán nerfelgetik,átszerelik stb...persze amikor megveszed elfogadod hogy alpha ,meg nem végleges és változtathatnak rajta,de pont azon változtatnak,amivel el lehetett adni a redeemert is,hogy nagy fegyók vannak rajta :D
    aztán hozzák a paladint,nagy fegyókkal,megpróbálják rásózni az emberekre úgy hogy persze majd talán nerfelik,vagy sem :D

kicsit felháborító,de elfogadtad a tényt,hogy változtathatnak bármin a megjelenésig vagy a bedőlésig,amikor rányomtál a pay gombra :p

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.12.04. 16:31:33
  • Plata
    Azt rebesgetik nagy leépítés lesz a cégnél,már most valami csúnyán kirúgtak embereket,de azt pletykálják ez csak a jéghegy csúcsa.
    Heti hét napot kellett dolgozniuk,most meg kirúgták őket.
  • Caliph
    persze benne van a pakliban,hogy bukik. én csak annyit raktam bele amennyit tényleg nem sajnáltam,egy prospectorig mentem el. és tovább nem is fogok.ha buktam,buktam,volt hétvége amikor többet elbuliztam mint amennyibe ez került :D ha pedig megjelenik,akkor lesz egy kezdő pénzszerzős hajókám,és nem kell nulláról kezdeni
  • Plata
    Na igen,valamikor majd csak elkészül,ha csak ki nem derül hogy az évszázad legtrükkösebb csalása volt.
    Akkor viszont jót röhögnék.
    Főleg mert tudom hogy sokan már 12 éve is várják a játékot,sőt vettek sokszáz dollárét hajókat,már 2012-ben szervezték a flottát. XD
    Meg hogy legkésőbb 2013 karácsonyán már együtt hajózunk.
  • Caliph
    az optimalizálás szinte mindig az utolsó lépések egyike a sztem ha már összeállt minden,akkor majd optimalizálják is jobban. most hoznak valami újdonságot,az rendszeresen eltolja azt ami eddig működött :D és a performancet is. :D ha egyszer kész lesz,jó lesz :P vagy nem
  • Plata
    Tudod mi a ciki?
    Eredetileg úgy volt hogy dualcore gépen is elindul majd 2 gb rammal. XD
    Most már ott tartanak hogy a 64gb is gondot okoz,meg még rtx 4090-el is beszaggat.
  • Caliph
    igen,ezért irtam,hogy jobb. sajna kell még neki sok idő,hogy ez játszható legyen,ha egyszer kész lesz
  • Plata
    Szerintem az kb a minimum.
    Nagyon optimalizálatlan még mindig.
  • Caliph
    intel i7,amd ryzen 5 vagy jobb,8gigás gpu vagy jobb ,32gb ram,és ssd olyan 100gb+ körüli szabad hellyel
    ingyenes próbaidőszak van,még pár napig,tesztelheted bírja e a géped. nem fogja. sajna ilyenkor az ingyenesség miatt sokan tolják,jobb a helyzet ha vége. bugok vannak bőven,engem ma alig akart beengedni stb
    igazából csak a nagyvárosból kell kijutni,és viszonylag folyamatosan megy.microtechen van épp expo,szal ha gyengébb géped van ne oda állítsd a kezdőt,és ne is area 18ba. lorville vagy orisont ajánlom,szenvedd ki magad aztán nézz meg egy holdat csinálj pár alap küldit,ott már jobb a helyzet.

nekem i7 11700 k,4070,32 gb,ssdre rakva viszonlag jól megy. vannak akadások,de nagyrészt folyamatosan lehet tolni vele

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.12.01. 19:53:29
  • JonasSandor
    Milyen gép kell hozzá jelenleg?
  • Caliph
    Ismét ingyenes próbaidőszak jön nov22-dec 5 ig,a IAE keretein belül

gyártók időbeosztása:

itt
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.11.21. 11:08:38
  • Stockbauer33 #7979