7116
 • Torzonborz
  #7116
  Elég bénának kell lenni ahhoz, h Prospectorral ne tudj pénz termelni :D

  trackhez meg még egyszer: trackhat. Ennél olcsóbban persze ki lehet jönni, ha veszel ps3 kamot, megbuherálod, meg csinálsz clipet, már ha meg tudod normálisan csinálni mert ha csálé akkor szar lesz de nagyon.
  Nekem is ilyen van ez teljesen jól müxik.
 • lonvard
  #7115
  Igen, mert láthatóan nincs kész. Lehetett az egy terv, hogy karácsony környékére csinálnak rá egy hájpot - kész amennyire kész - aztán később összerakják. Plusz még egyik hajó sincs kész, minden változik, nyilván érkeznek észrevételek mindenfelől, és változtatnak.

  Hogthar, előbb keveredjek ki a Microtechről, és kezdjek el bányászni vele, jó? Két naponta nem szoktam hajót váltani. Nem lesz ezzel gond, csak egyelőre prüszkölök. Ha látom, hogy tudok vele termelni, akkor én itt meg is álltam, mert akkor majd ezzel grindelem ki azokat a hajókat, amiket akarok. Egyelőre tanulom a hajót. Pl. túl magasan ülök benne, emiatt lefelé nem látok, szóval ehhez a hajóhoz kötelező a headtracker, és épp a webkamera-freetracker kombinációt vizslatom, amit ajánlottál. :P
 • Torzonborz
  #7114
  Persze hogy olcsóbb a Hull B, az egy szimpla konténerszállító, ráadásul a mozgástere is korlátozott ha meg van pakolva konténerekkel.
 • Bucser
  #7113
  Meg csak most lett flyable az MSR es mar arrol almodozol, hogy reworkot kapsz? Almodj kiralylany.
 • Hogthar
  #7112
  Nekem ezek alapján úgy tűnik, hogy úgy sem fogod kibírni hosszabb távon és váltani fogsz.
  Vagy esetleg felkéredzkedsz valakinek a hajójára?
  Minden esetre a 155 $ már egy akkora árkategória, hogy az alatta lévő kategóriás hajók közül is találnál megfelelőt.
  Persze talán a bányászatról le kellene mondanod, bár talán lesz még alacsonyabb kategóriás bányász hajó.

  Azt néztem egyébként, hogy a Hull-B jelenleg 90 dolláros hajó és 384 SCU tudd szállítani ami elég sok. Összehasonlításként a Catar 576 SCU, viszont árban jóval magasabb. Persze megvannak az extrái ami miatt nagyobb díja van, de ha az SCU veszed alapul és az árkategóriát akkor bizony a Hull-B is egy igen jó kezdő hajó lesz.
 • lonvard
  #7111
  MSR-en biztosan sokat fognak még javítani.

  Prospector repülhető, persze. Viszont a herald különlegessége után durva visszalépés több szempontból, kicsit olyan érzésem van, mintha vettem volna egy szar hajót dupla áron, de amikor majd nemsokára elkezdi termelni az UEC-et, majd lenyelem szépen a békát. Sírni volna kedvem az egyszerű vonalait látva. A zárható vécéje tetszik. Egyszemélyes hajó, de van neki a wc-n ajtó, nyilván hogy nehogy rám nyissanak, illetve külön jelzéssel, hogy férfi-női. Nehogy az történjen, hogy ha például nővel játszom, akkor az ne merjen kimenni vécére, mer hátha férfivécé. :-D Jóó, szagok nem jönnek ki! A duplakülsőajtó is tetszik, megteremti a keszonozás illúzióját. Freelancerben jobban megoldották. Ez van, nem sírunk.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.26. 21:55:30
 • nordan
  #7110
  nice! de azzal lehet már repülni?

  ui: sajnos nincs elülső ajtó :((

  de bízom benne,hogy a cockpit előtti üres folyosó még tartogat majd a jövőben ajtóhelyeket
 • lonvard
  #7109
  Jah, engem egyelőre csak az érdekel, hogy szétrobbanthassak pár hajót. Illetve hogy mennyire kockázatos a különböző hajótípusok ellen küzdeni.


  Kínlódás nekem most a program, próbálok a Microtechről kijutni, de crashel, laggol, minden van. Épp a hangár falán törtem szét magam. Jó kis olisaros nyílt bázis kellene. Beleerőltetnek az expójukba, aztán szivatnak. :P
 • Torzonborz
  #7108
  A jelenlegi player bounty messze nem a végleges.A god marker pl teljesen meg fog változni és csak nyom lesz ami alapján meg kell találni majd a célpontot.
 • Hogthar
  #7107
  Egyenlőre nem olyan érdekesek a fejvadász küldetések.
  Ai ellen max 6000 ad, ami nem olyan sok. Bár ha idő szempontjából veszed, elég gyorsan termel, max más holdra pakolja őket, de elég közel vannak egymáshoz és elég könnyű őket kilőni egy olcsóbb hajóval is. Kezdeti időszakban jól jön, 1 óra alatt feltermeled magad 100 K ig és onnan már van befektetni való pénzed kereskedéshez. (Amennyiben kereskedni akarsz.)

  Játékosok már többet adnak(10-20 K), de sajnos nem mindig van játékos vérdíj, és változó mekkora kihívást nyújtanak, így nem feltétlen lehet rá építeni folyamatos keresletként. Viszont érdemes kipróbálni mert elég hangulatos tud lenni.

  Szerintem bonyolíthatnák ezt kicsit jobban is. Például nyomoznod kellene utána különböző állomásokon, kérdezősködni és interakcióba lépni ai-kkal vagy lekérni adatokat gépekből, vagy akár fekete dobozból.
  Persze nem kellene túl bonyolítani, fogná a kezed a játék, hogy megtaláld, csak lehetne benne egy kis fejtörő, cserébe többet is fizetne.
  Mellette megmaradhatnának az egyszerű sémára építő vérdíjak is, így a játékos eldönthetné mennyire szeretné túlbonyolítani az esetet + zsetonért cserébe.
 • lonvard
  #7106
  Olvasztottam prospectorra. Igazából nem volt nehéz döntés, mert úgy is kell valami tisztességes termelési potenciállal bíró hajónak lennie a tarsolyunkban, és jelenleg valszeg ez a legjobb ár/érték arányban. Az is fontos, hogy relatíve egyszerűen keresi a pénzt, nem kellenek hozzá küldetések, nem kell annyit űrállomásokon bíbelődni, egyszerűen csak túrjuk a sziklát. Valszeg többet és szívesebben megyek ki vele pénzt termelni, mint egy kereskedelmi hajóval. Plusz jelenleg a fejlesztők is rá vannak állva a témára, finomítókat csinálnak, ilyesmi. Meglátjuk hogy fekszik nekem a bányászat.

  MSR még egy kicsit várjon. Előbb csinálják csak szépen meg nekem. :P

  Prospectorral elkezdek amolyan hobbi szinten grindelgetni, megpróbálom valamelyik nehézvadászt kitermelni, és aztán megnézni, hogy harc közben milyen velük. Bountys küldetések teljesen kiestek idáig, mer nem volt olyan hajóm. Meglátjuk, na. :)
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.26. 15:51:45
 • lonvard
  #7105
  Reagálok este, mer most rohannom kell a hivatalba.
 • lonvard
  #7104
  De találtál rajta? Mondd, hogy igen.
 • Caliph
  #7103
  én maradnék a prospival. két három nap alatt kifarmolsz egy ingame felfedezőhajót amivel aztán mehetsz ahova akarsz . 1 milla a herald ingame asszem
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.26. 09:31:42
 • Paladin
  #7102
  Jó is az, csak azzal kell vigyázni, hogy ha modolni akarja az ember (infraszűrő ki, film v. floppydarab be), hogy két típusa van, és az egyiknek NEM lehet szétszedni az optikáját, hogy ezt megtedd.

  Egyébként kicsit mókolva a beállításokkal nagyon jó eredményt lehet elérni modolatlanul is, de azért nem úgy a tuti.
 • Hogthar
  #7101
  Egy javaslat ha nem bírsz a pénzeddel, 200 dollárért hozzátudsz jutni a Corsair-hoz. Megveszed a fejlesztést de még nem aktiválod.
  Addig míg megjelenik használod a Prospectort. Ha megjelenik aktiválod a fejlesztést.
  Ha tetszik megtartod, ha nem, az ára megjelenésnél feljebb megy és máris a 300 dollár körüli hajók közül válogathatsz...
  (hozzáteszem a Catarpillar 295).

  A másik megoldás, keresel egy egyenértékű hajót a mostaniddal, egy olyat ami még nem jelent meg.
  Megveszed a fejlesztést, de még nem aktiválod.
  Megvárod, hogy megjelenjen, aktiválod a fejlesztést és máris van egy magasabb értékű hajód.

  Tudom ezek türelemhez vannak kötve, de hosszabb távon jobb befektetés. Én a 2. megoldást javasolnám.

  Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2020.11.25. 22:47:12
 • nordan
  #7100
  nagyon adom én ma 1 órát kerestem az oldalajtót :P
 • lonvard
  #7099
  Tovább vergődöm. Prospectorral meg az a gond, hogy munkahajó. Tehát most ha fel akarok fedezni egy új holdat, akkor menjek egy bányászgéppel? Heraldot nem lehet odaadni egy Prospectorért. Bűn volna. Nem tudom mit csináljak. Chris, téged teszlek felelőssé a kialakult helyzetért.
 • lonvard
  #7098
  Köszi a tippeket, rákeresek, mer nem állapot ahogy most vergődöm a pilótaszékben.


  MSR-t egy észrevétel erejéig szapulom azér'. :)

  Szóval - javítsatok ki ha elkerülte volna a figyelmem, de - úgy nézem csak a raktér felől lehet beszállni. Egy ilyen hajóba. Egy ilyen hajóba bzmeg. Látjátok ez a különbség a freelancer tervezése, és e között. Ezt elkapkodták. Most képzeljük el, hogy tele van pakolva dobozokkal két oldalt, és akkor felszedjük a csajt az Arccorp kuplerájában, és visszük haza részegen. Hát mit fog ahhoz szólni, hogy egy raktáron keresztül cibáljuk befelé? Semmit, mer részeg. Na de ha kijózanodik? Illett volna egy személyi liftet beszuszakolni, főleg hogy alapból rossz a helykihasználás, pl. ott van a scanner szoba értelmetlen üres csőre. Na oda egy liftet kérek, csak folyosóra nyitással. Nagyon remélem, hogy a jelenlegi állapotában ez még csak az alfa verziója ennek a hajónak. Azért csinálták meg, hogy karácsonyra szarrá vásároljuk magunkat belőle. De még dolgozni fognak rajta. Ajánlom nekik.

  Amúgy küldtek levelet is, amiben taglalják az MSR meggyőző voltát. Telibe is találtak vele, abszolút meg is győznének, csak szeretnék a tervezőjétől garanciákat kapni, hogy kijavítja, amit eltervezgetett. Ki tervezte? Írjunk már neki face-en.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.25. 20:47:46
 • macleody
  #7097
  1800 forintért vettem jópár éve a PS3 eye kamerát. A kiszállítás többe került, ezért rendeltem inkább kettőt :)
 • Torzonborz
  #7096
  trackhat
 • Torzonborz
  #7095
  Igen, hdd-ről borzalmasan lassan tölt, nem érdemes arra tenni. Még a rendszerkövetelménynél is azt írják, h ssd erősen ajánlott, és tényleg :D
 • Paladin
  #7094
  Állítólag Vorpx-szel már most is működik. Nem próbáltam, mert amikor laposban 30 alá is beesik az fps, és 50 felett még nem nagyon láttam, akkor kár vr-ban próbálkozni :)
 • Hogthar
  #7093
  "Tudtok olcsóbb, de abszolút használható headtracker-szerű kütyüről? "

  Ha van webkamerád a freetracker vagy a facetracker a legolcsóbb.
  Utána a Tobii eye, viszont még nem támogatott Star Citizenbe, viszont freetrackerrel működik és használható.
  Ezek után a Track IR következik, ami támogatott.
  Később még terveznek beletenni VR támogatást is, valószínűleg az adja majd a legjobb élményt.
 • nordan
  #7092
  én megvettem
  :P

  viszont leszedtem az ssd-ről ,mert nincs hely Tarkov miatt és sima hdd-ről 10 percekig tölt......24 giga ram-al......1070-el
  mindenkinek ilyen sokat tölt ha nem ssd-n van?
 • Hogthar
  #7091
  Én meg most próbálom a legtöbbet kihozni abból amim van, beolvasztattam pár hajót, a többihez meg vettem fejlesztéseket abból a store creditből, olyan hajókhoz amik még nincsenek kész.
  Egyenlőre még a fejlesztést nem aktiváltam így a régi hajóimat tudom használni.
  Ha elkészülnek azok a hajók felmegy az áruk, aktiválom őket, beolvasztom és sokkal magasabb áron szerzek hajót.
  Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2020.11.25. 18:38:53
 • lonvard
  #7090
  Na olvasztás vagy nem olvasztás? :D Chris elém csapta a hajókát változatlan áron, 140 dolcsi. Vagy 70 dolcsiért Prospector.

  Pro

  MSR külsőre nagyon tetszik, funkciója közelebb áll hozzám, miszerint valamiféle csempész-kalóz-szkennerizé. Nagyon szépen manőverezik, gyönyörű a kilátás a cockpitból, igazi berendezett űrhajó, amiben nem kell szorongani.


  Contra

  40 000 forint, amiből tudnék egy Prospectort meg egy Cyberpunkot is venni
  Igazából fel sem tudom mérni mekkora szopacs lenne kitermelni MSR-el a saját üzemanyagát a jelenlegi körülmények között, úgy hogy az az egyetlen hajóm
  Prospector jelenleg a legjobb kezdőhajó pénzkereseti szempontból
  MSR belseje nincs kidolgozva jelenleg, nem működik a scanner, a tornyokba emberek kellenek
  Prospectorral már most lehet pénzt termelni, amivel bérelhetek MSR-t, fordítva ez nehezebb
  Prospector már készen van, MSR csak készen lesz

  Konkluzió:

  MSR jelenleg nem éri meg a pénzét, úgyhogy a Prospector a karácsonyi ajándékom, illetve a Cyberpunk, de az már opcionális. Igazából egy headtracker is kellene, hogy jól érezzem magam űrhajózás közben.

  Tudtok olcsóbb, de abszolút használható headtracker-szerű kütyüről?
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.25. 14:35:19
 • Torzonborz
  #7089
  Segítek: Elite Dangerous. Ez a versenytárs és nem SW/ST.
  A kóderek meg azokon a blockereken dolgoznak ami miatt nem jön semmi más: server meshing, icache, physic based damage. Az első a leghúzósabb, nincs meglévő tech rá. Na és persze már eleve csúszásban vannak amire még a pandémia is rátett egy lapáttal.
 • lonvard
  #7088
  De most akkor a kódolni tudó emberek elmentek szabira, vagy mi? Mert mintha most elkönyvelte volna a topik, hogy azok nem csinálnak semmit. :D
 • lonvard
  #7087
  Versenyezni a fejekben kell, mert míg a Star Warsról és Star Trekről mindenki tudja micsoda, a Star Citizenről alig. Vágyat kell ébreszteni az emberekben, hogy kalandozni kezdjenek ebben a világban, ehhez meg kell teremteni az univerzumot, amihez nem elég, ha írott formában megvan (Galaxis Hírmondó :D), és van egy naprendszerünk, amiben kilóra megvannak a dolgok. Lelket kell lehelni belé. Ezt a célt szolgálja majd az SQ42, ezt aláírom, de isten tudja mikor jön az majd ki, és mire lesz elég, tehát biztos nem volna hülyeség a játék köré felépíteni egy animációsfilm-szériát. Kérdés honnan lenne rá pénz, persze. Lehet hogy csak az SQ42 után látnak majd benne fantáziát külső szponzorok. Szerintem tuti lesz valami. Érzem. Haluzom! :D
 • Torzonborz
  #7086
  De most írtuk le, az artistok nem kódolnak, szóval az, hogy ilyen videókat csinálnak nincs jelentős hatással a fejlesztés idejére. A marketing költség meg bőven a hr költség töredéke. Merthogy a pénz nagy része a jómunkásemberek fizetésére megy.
  Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2020.11.24. 12:28:33
 • Hogthar
  #7085
  Nekem is ez volt az első gondolatom.
  Ha mindig visszafordítják a pénzt és erőforrásaikat újabb marketingre akkor kb ötször annyi idő mire elkészül a végleges.
  Értem én, hogy kezdetben kellett a pénz felépíteni stúdiókat, de úgy érzem túl korán rakták ki alfába az egészet.
  Minden kiadott verziónak stabilnak kell lennie mellette túl sokat kell foglalkozniuk a marketinggel. Lassabb a munka több pénz kell a dolgozóknak.
  Az ilyenek eredménye, hogy 2020-ban még mindig nem jelenik meg a SQ-42 hiába lett beígérve, helyette kapunk szép videókat erőteljes hajó reklámmal megfűszerezve.
  Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2020.11.24. 11:56:08
 • Torzonborz
  #7084
  Minek kéne felvenni a versenyt SW/ST párossal? Mindkettőből van ugyan mmo de mindkettő (swtor, st online) klasszik mmo shit, köze nincs SChez. Ilyen téren nem ellenfelei egymásnak. SQ42 meg tele lesz átvezetőkkel azt majd lehet nézegetni.
  SC egész estés anim movie horror összeg lenne, a pénz nem arra kell hanem a valós fejlesztésre. Szóval jelenleg bőven elegendőek az ilyen rövid szösszenetek. Nem mellesleg a játékosok már rég elkezdték az ilyen szintű tartalomgyártást.
 • lonvard
  #7083
  Remélem nem csak Part I. meg Part II. lesz. Az univerzumhoz az is kell, hogy elkezdjék gyártani az ilyen epizódokat. Nem évente pár ilyen kis szösszenetet, amire aztán hónapokig verhetjük, hanem ide történetek kellenek, filmek kellenek. Készülne egy animációs mozifilm, elképesztő hájpot adna a játéknak. Mer ugye itt a Star Warssal, Star Trekkel és hasonlókkal kell felvenni a versenyt (univerzum szinten). Mérget veszek rá, hogy Chrisék terveznek valamit.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.24. 11:12:47
 • Bucser
  #7082
  Szerinted a scene a videobol honnan van? Nem jatekba is tervezett assetrol?

  Nem csinalnak videot olyanrol ami kesobb nem jelenik meg a jatekban valamilyen formaban attol hogy eddig nem lattad ez valoszinuleg az egyik Pyro bolygo. Raadasul valoszinuleg ezt a cinematics team vagta ossze es a legutobbi SQ42 monthly updateben beszeltek arrol, hogy az animacios fazisa a legtobb cutscene-nek keszen vannak. valoszinuleg A jax McCleary videokat is ok csinaljak.

  Ez nem uj. Raadasul eletben tartja a hypeot.
  Utoljára szerkesztette: Bucser, 2020.11.24. 09:55:04
 • Diopapa
  #7081
  Nem várom, hogy kódoljanak.. :) De gondolom a maradék 99 rendszer minden assestje is készen van már ugye, hogy ennyire nincs mit csinálni?
 • Torzonborz
  #7080
  Me' mit csináljanak grafikusok/modellezők/animátorok? Kódolni nem fognak.
  Na látom Bucser is megírta.
 • Bucser
  #7079
  Mert van egy nagy blockerjuk a Server meshing szerepeben es az Art team nem csinal code-ot. Azert.
 • lonvard
  #7078
  Igen csak kicsit meg van bolondítva, mer egy drágább hajó értékesebb, mint a két játék egyben, és nem szeretnék olyanba futni, hogy egy olcsóbbnak tűnő alapvetően drága hajó az úgy néz ki, hogy Hajó + Star Citizen, én meg beolvasztok érte egy SQ42 + Star Citizen + Hajót. Meg asszem talán külön hajót is lehet venni valami garázsnézettel is, játékok nélkül. Ez nem biztos, de ilyesmibe se szeretnék futni. Beolvasztom a két játékot meg a hajót egy hangárnézetes hajó kedvéért. :D
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.24. 08:52:29
 • lonvard
  #7077
  Szerintem mer pénzt is kell keresni valahogy. Jön a karácsony, elmaradt a Citizencon, nyilván van itt egy bevételkiesés a tervezetthez képest, ezért most csinálnak 1-több reklámfilmet a hajóikhoz, amikkel kereskedni akarnak.

  Úgyhogy a topikból aki igazán elkötelezett a játék iránt, az olvaszt egyet krakenre. Aki két krakent vesz, az moderálhatja a topikot is. Na?
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.24. 08:54:15