7248
Egosoft X4
  • mindero
    Én még nem jutottam el az új küldikig, üzenem meg nem jött róla. Így nem tudok érdemben nyilatkozni. Avarice-t sem találtam meg.
  • RJoco
    Köszi!
    Általában a sztori adott egy löketet a játéknak. A necces mindig az aszteroidában kergetőzés volt. Egy hiba és annyi.
    A sok végigjátszás meg főleg a bugog miatt volt. Először csak a Nexus nagy modpack volt fenn. Aztán le lett cserélve az XTM-re, ami nagyon macera volt, ha kellett még az Ashley's Fab, meg az extra hajók. És természetesen egy csomó más script és mod is volt.
    A kedvencem a BSG 80 volt Sohnen Beam-mel. Beugrottam a Kha'ak rendszereibe és csak irtottam. Az csatahajóból mindig 6 volt a rendszerben. Ha lelőttem egyet, akkor termett egy másik.
    Egyik ismerősöm Hyperion flottát gyártott, amik, ha jól emlékszem elfértek az Asgard-on. Aztán had szóljon! Csak hát a játék motorja...
    Másik kedvencem az Asgard+HCF páros volt. Rengeteg Q-t foglaltam. Mindjárt rá tudott dokkolni az Asgard-ra és vittem is eladni.
    De foglaltam K-t és I-t is. Na azokat nem volt egyszerű.

Anno úgy hallottam, hogy a TC-ben benne volt az XTM csapat keze is. Mivel annyira jól sikerült a mod. Ami azt illeti tényleg jól sikerült.
    Bár terrán állomásra nagy hajóval dokkolni nem igazán kellett, mert azt már nem volt képes rendesen lekezelni a játék és gyakran csak a keringőzés ment, aztán feladta. Talán OOS-ben meg lehetett oldani. Egybe volt az EQ a HQ-val, ez is macera volt. Viszont az egyéb SY-ok nagyon tutik lettek.

Az ego-val az a baj, hogy németek. Azt nem tudom, hogy az angol szövegíró német és "tud" angolul, vagy angol. Bár gyanítom, hogy az előbbi. Ez magyarázná a szöveget.
  • Kancsalborz
    Minden tiszteleletem azért a 8-órás végigjátszásért...a többszörösért meg pláne...

Nekem az kétszer elég volt egy életre...

Az X3 TC-vel nem a nagy állomások voltak a bajok, hanem a durva optimalizálatlanság, az újdonságként berakott, de valójában szimplán modderektől "lopott" teljesen halott Terran fajjal, ahol semmi sem működött, meg a durván elmért mission rendszerükkel, ami totálisan kiegyensúlyozatlan volt, és annyira megkönnyítette a játékot hogy X3-veteránként pár órán belül már M2-ekkel rohangáltam...

Az angol tudásommal nincs baj egyébként...
    Szerintem az Egosoftal van baj...XD
  • Jóózsf István #6164
    Ez meg egy kis összefoglaló az 5.0 hozományairól.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az Asztridot ugrasztottam, de mienk lehet, ha az ikrek mellé állunk, vagy ELRABOLJUK (???) őket. Én ugyan erre nem láttam lehetőséget, de biztos így van, ha mondják. Az Elrkinget leírtam, a kis gyösz meg (Raven) a kalóz szál hozadéka.
    Már csak egy kérdés lebeg a szemem előtt. Így, hogy az ikreket kihagytam a buliból, mi lett a jutalmam??? Valószínűleg az, hogy még szerkeszthettem is a viszonyomat a VIG-el, a játék buta hibájából. Ha valaki utánanéz, akkor mondja már el nekem is!
  • Jóózsf István #6163
    Dehogynem! Pont azt kellett volna tennem, de annyi adategyeztetéssel járt volna, hogy... Öreg vagyok már hozzá!

Viszont meg lett így is. Igaz, hogy a legnagyobb csalással: Nemes egyszerűséggel átírtam a saját tulajdonomba az adattárolókat és így már megjelent a térképen. Csak oda kellett menni...
    Na nem én találtam ki. Ezt is az egó fórumon olvastam!

Azért nem látszik,... mert egyébként a dobozok mellett lett volna egy másik doboz is a fejlesztéssel, de az automatikusan az én tulajdonomba vándorolt, ahogy megközelítettem a tárolót.
    Jókedvemben einstandoltam az egyik Astrid-ot is... (Az ikrek luxusjachtja)

Mentem egy kört a zsákmányokkal és meglepődtem a sebességeiken. Illetve inkább csak az Erlkingén! Meg azon, hogy gyorsabban áll meg, mint a kukorim!!!!
    Az astridról tudtuk, hogy a "világ leggyorsabb hajója"! Hisz benne van a plotban is.

Majd töltöm róla a dejót.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.03.28. 00:03:47
  • RJoco
    Minden rendszernek 3 koordinátája van.
    Profi vagy a mentésekben. Ha megvan egy adott állomás koordinátája, akkor azt nem tudod referenciapontnak használni?
    Esetleg, ha meg van még egy állomás koordinátája vagy egy hajóé adott távolságra az állomástól (két hajó koordinátája, vagy ott vannak a kapuk is), akkor az alapján már meghatározható lenne a távolság is km-ben.
  • Jóózsf István #6161
    Ugyan nem végeztem, de leírom, mert egy vicc az egész.

Ugye az Erlking-ről van szó. Amit nem tettek bele egyik plotba sem.
    Cserébe amikor megközelítjük, akkor a hal szól, hogy nagyon furcsa és erős jelet észlelt le kéne szkennelni és ESETLEG el is foglalhatnánk. Ekkorra én már tudtam, hogy ez lesz a menet. Sőt, azt is, hogy el lehet foglalni repu vesztés nélkül is!
    Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy nem szabad sérülést okozni a hajón, vagy csak nagyon minimálisat.
    Ezt pedig úgy érhetjük el, hogy maximális gyalogos kockázattal megyünk neki a foglalásnak, ahol is nem kell egy adott szint alá rombolni a hajót, hanem mehet 100% integritással is.
    Na ezt minden egyéb esetben ellen javallom, mert életem leghosszabb foglalása volt, amit én azzal is tetéztem, hogy harmadik nekifutásra küldtem annyi gyalogost, ami már simán megcsinálta.
    Az én esetemben a közel 400 férőhelyes (Talán 360?!?!) hajón voltak kb 280-an. Abból is a legnagyobb rész technikus volt. Talán ha 25-30 katona fele-fele arányban zöldfülűek és veteránok.
    Szóval egy ilyen foglalás alapból rohadt sok időbe telik szó szerint setáznom kellett, hogy a fázisok beinduljanak és... (EZ NEM VICC:) bealudtam közben a székben ülve. Ilyen az én életemben talán, ha háromszor fordult elő!!! Olyannyira, hogy amikor már tudtam, hogy ez az enyém lesz így is-úgy is, akkor kajakra lefeküdtem. Felhangosítottam az erősítőt, hogy felébredjek, amikor elkezdődik a hercehurca, hátha be kell avatkozni.
    Persze, hogy meg lett...
    És innentől jön a szívás, mert a hajónak nincs főfegyvere, "L"-es lövege és "M"-esből is csak kettőt lehet rá tenni. Ezeket "ki kell fejleszteni" Meg kell keresni a hozzájuk tartozó adattárolókat.
    Nem rendelkezik akkora arzenállal, mint a Terrán XL-es csatahajó, de hozzá hasonlítják. Motort lehet rá tenni, (Más fajtát) de attól még azt is meg kell találni. Meg valami ötödik cuccot.
    ...Megtalálni...
    Data vault-okban vannak a fejlesztések az új területen. Egyet, kettőt véletlenül is meg lehet találni, miközben halad az ember a sztorival. Na de ezek az adattárak nem fixek. Random generálja a játék. Mindenkinek máshol jelenik meg. Olyan nincs, hogy valaki megmondja, hol vannak.
    Ez még mindig nem lenne baj, de a hosszútávú letapogató nem jelzi ki!!! Vakon megy neki az ember. Na itt kezdődik a mélytorok. Ugyanis a fejlesztők nem átallottak olyan tág intervallumot megadni, hogy ilyeneket olvasok az egós fórumában: A kaputól 200 - 400 kilométerre találtam meg! NÉGYSZÁZ...
    A legtutibb tipp az, hogy be kell menni a mentésbe és ki kell keresni a hajóhoz tartozó adattárakat. Ez rutin munka kezdőknek! Annak vannak koordinátái, amik már a mentésben sem egyértelműek, hogy most az előtte levő, vagy az utána levő az érvényes (Csak, hogy ne a levegőbe beszéljek!) Éééééés, az sem egyértelmű, hogy hol van a szektor közepe. Merthogy a 0.-0.-0 rohadtul nem ott van, ahol a térkép mutatja. Így egy ismert ojjektumhoz kellene viszonyítani... Na itt adtam fel ezt az utat.
    Helyette feliratkoztam két modra. Az egyikkel jóval nagyobb hatókörű műholdakat telepíthetek (Szart sem ért) A másikkal megkérhetem bármelyik hajómat, hogy térképezze fel a szektort, vagy akár az egész univerzumot és még paraméterezhetem is. Na ez hozott EGY DARAB adattárat. Amit én előtte kettőt megtaláltam, azzal együtt ugye három, az ÖTBŐL!!! (Az "L"-es és az "M"-es löveg tervrajza-fejlesztése hiányzik)
    Itt tartok most.
    Minden új szektort 600 km-es körben feltérképeztem és lövésem sincs, hogy lehet a maradék kettő.
    Közben azt látom, hogy az "L"-es hajóim elmenekülnek a HULLÁM - Dagály elől, holott az "M"-es hajók is túlélhetik, csak lemegy a pajzsuk. Mint azt már többször átéltem, ugyan a tuningolt kukurikú pajzsokkal, amik ugye nem gyengék!
    Miért baj ez? Mert, mint említettem, az összes bányász hajó itt van abban a három szektorban, amit a dagály érint. AZ ÖSSZES!!!! Nem is értem hogyan lehetséges ez!
    Akkor a torlódás van a kapuknál, hogy csodálom, hogy egyáltalán lehet még közlekedni. Többször elő is fordul, hogy nekem kell manuálisan kiszabadítanom egy-két hajót, mert konkrétan akadályozzák, hogy az utasítását végrehajtsa.
    Erre irtam, hogy rittyenthettek volna alá egy harmadik szálat és esetleg támpontokat adhattak volna, hol keresse az ember. De nem. Hat szektort kutass át szó szerint méterről méterre, hogy meglegyen a hajó teljes felszerelése. Szó szerint tű a szénakazalban!
    Mint mondottam volt.:
    EGY VICC AZ EGÉSZ!
    És kitartok amellett is, hogy az egoszoft ne csináljon több játékot. Ezt meg engedjék végre el és ne hülyítsék vele az embereket.

Jajj. Egy baromi klassz dologra is fény derült. Amikor beírunk egy kereső szót a térképbe, akkor onnantól használhatatlan lesz a térkém. Konkrétan a hajóknak, amiket kikerestem nem lehet utasítást adni. Törölni kell a keresést és akkor működik megint. miért volt ez fontos, mert akkora területet vizsgáltattam át, amihez ki kellett zúmolni, amikor is már eltűnnek a Data Vault-ok is. Vagyis meg sem jelennek, amikor elhalad közelükben a hajó! Márpedig ugye az lenne a cél, hogy felfedjük őpket. Na de ha rákeresünk a térképen, akkor a legnagyobb kicsinyítésnél is láthatóak maradnak és vagy megjelennek! Na egy ilyen helyzetben adódott ez a hajó irányítási fiaskó.

Most pingvinezek, hogy erőlködjek tovább, vagy aludjak rá párat, hátha megszáll az ihlet...
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.03.27. 21:47:39
  • RJoco
    Nekem is a Reunion volt a kedvencem. Bár én olyan tökélyre vittem a sztori megcsinálását, hogy 8 óra alatt megvolt. Nem tudom hányszor csinálhattam meg. Jó sokszor.
    Utána viszont volt egy nagy szünetem, mert a TC irányítása furcsa volt és az állomások is baromi nagyok voltak.
    A Rebirth-et megnéztem, szerencsére 3000 Ft-ba került, teljesen legálisan, lemezes változatban. Steam-en akkor is aktiválni kellett... Kb. 16 órát bohóckodhattam vele, aztán hagytam.
    A Foundation-be is jó egy évvel a megjelenés után kóstoltam bele. De lehet, hogy több volt az. A Split Vendetta már kint volt.
    Szerintem nem rosszak annyira a sztorik, meg a választás lehetősége, ami befolyásolja a játékot is. De, ha valaki nem érti az angolt, akkor ahogy István is írta "ha nem figyelsz oda egy pillanatra, amikor a segéd karakter elmondja, hogy kb mit is kellene tenni, akkor töltheted is vissza a mentést, vagy különben úgy jársz, mint én, hogy fél órán keresztül bóklászol egy állomásban és körülötte űrruhában, közben mindenre rábökve-rálőve, hátha történik valami...".
  • RJoco
    Köszi!
    Akkor ezek szerint nekem nem kell cserélnem az AIO-t építettre. Hacsak nem szeretnék építeni. Márpedig építeni nagyon szeretek.
    Mostanában olyan halk a gép, hogy egy idő után valamely venti(k) elkezd lüktetni. Baromi idegesítő. De lehet, hogy a gépház találja meg a rezonancia frekvenciáját. A VGA kivételével minden venti Noctua . A VGA ventik meg elvileg nem mennek mindig, viszont a lüktetés állandó, ha már elkezdte.
  • Jóózsf István #6158
    Tulajdonképp igazad van, mert ha ebben a játékban nem találja meg valaki a célt amiért játszik, az vessen magára.
    Inkább csak azért bosszantó, mert a "szeretett" játékunkban ha van valami, az legyen jó. És kapcsolódjon a játék egészéhez.
    A ribörsznél talán a vége lett kiábrándítóan silány, amikor meg kellett küzdeni a Xenonnal.
    De mindegy is. Abban megegyezhetünk, hogy ez a fejlesztőcsapat nem a művésziességéről lett/lesz híres!

Most eljutottam odáig, magamévá tegyem az 5.0 legnagyobb hajóját teljes egészében. Egy csodálatos küldetéssort tudnék rá írni két perc alatt. Ami meg van "hozzá" az... De majd meglátjátok, mert le fogom írni. Mert ennél ködösebb, ennél (arányaiban) semmibe vettebb dolog nincs az X univerzum történetében.
  • Kancsalborz
    Az X-Tension tól az X3 AP-ig vagy tízezer órát belerakva a sorozatba kérdezlek : Ez meglep téged ? Szerintem lassan elengedi mindenki az Egosoft "történetmesélő" részét...XD

A Reunion volt a kedvencem, de rémálmaimban jön elő az a fő mission plot.
    Videójátékban még annál inkonzisztensebb, ostobább, és rosszabbul magyarázotttabb történetszállal nemigen találkoztam...XD

Én a Rebirth-nél elengedtem a sorozatot évekig, mert az az irány nekem nagyon nem jött be, most találtam vissza kb. egy hónapja ehhez a játékhoz.

Tán' most megint élvezem az X-univerzumot, de itt is az első idők visszaszokása, a tutorialok megcsinálása után belekezdtem mind az Argon, mind a Split, mind a Terran kampányba, belenéztem a főszál missionjaiba, majd indítottam egy "sandbox" módot, mert öreg vagyok én már az Egosoft agymenéseihez...XD

Sosem fogom ismerni a Foundations történeteit, de szerintem jobb is ez így, nekem legalábbis biztosan vérnyomáskimélőbb...XD

• Jóózsf István #6156
    Hűvösebb. Miután valami bánata lett a "játékvíznek" (Egyszerűen nem produkált áramlatot/nyomást. Háromszor mostam ki! EGYSZER SEM KELLETT VOLNA!) így már csendesebb is, de ez csak az én esetemben érvényes.
    A játék pumpája 2800-at forgott maximum. Ennél az az alap fordulatszám.

A történet ott kezdődött, hogy a cimborám vett egy új gépet. Lap, proc, mem, táp.
    Szépen kicseréltük az alkotóelemeket, feltöltöttük az ő játékvizét és indítottunk. Ment egy darabig a gép, majd kiírta, hogy a processzor száz fokos!
    ANEMJÓJÁT! Megnéztük megint a hűtést, próbáltunk még beletölteni folyadékot, de már nem sikerült életet lehelni bele. Itt hagytuk abba múlt hét péntek este, mert én mentem másnap ügyelni.
    Másnap délután azzal kezdtük, hogy atomjaira szedtük a hűtését és rommá sikáltuk. Minthogy kiderült, hogy elég sok piszok van benne! Festék darabkák és egyebek. Azt tudtuk, hogy a pumpa jó, vagy legalábbis működik, mert kiírta a rendszer, hogy 2800-al pörög. Egyszerűen a sok basztatás miatt felkeveredett a sok szar és valahol eltömítette.
    Na, miután kitakarítottuk jó lett...
    Innentől jött az én történetem. Hazajöttem, és még azon melegében szétszedtem, és kimostam az enyémet is. Előtte gondosan felírtam egy csomó hőértéket, hogy majd amikor már ez is tiszta lesz mennyivel jobb lesz!
    AHA! Rosszabb lett. Szétszedtem átmostam még egyszer. NEM JÓ. Aludtam rá egyet, aztán megint nekimentem. Azt észrevettem, hogy a cpu blokkban halmozza fel a sok szart amit összegyűjt. Mindent megint kiganéztam, összeraktam, megközelítettük az indulási értékeket, de nem lett olyan jó, mint a szétszedése előtt. Na itt fogalmazódott meg bennem, hogy akkor építek egyet... De nem akartam az eredeti házba (Meshify S2) mert nagyon passzosan fért volna csak bele.
    A ház Meshify 2 XL régi vágyam volt. Eredetileg is ekkora házat akartam, de egyrészt benéztem, másrészt meg nem is nagyon volt. (Náluk) Olyan kényelmes benne szerelni, hogy folyamatos ejakulációm volt a költözködés közben! Egyszerűen: Ez ház! Minden háznak ekkorának kellene lennie! 5-6 centivel nagyobb felfelé és előre mint egy teljesen átlagos ház.

A felírt eredeti számoknál a leghidegebb értékeknél 3-4 fokkal lett hűvösebb. a melegeknél 10-el. Amikor az "elcsesztem" fázisban volt, akkor láttam olyan értékeket a HWInfo-ban:
    CPU (Tdl/Tdie)
    CPU Die (Átlag)
    CPU CCD1 (Tdie)
    CPU CCD2 (Tdie)
    Amik mind 95 fok felett jártak és pirosak voltak! (Műterhelésen!) Most 61.5 és 71.1 között vannak.
    Aida műterheléssel és Cinebench 23 összes maggal, egymás utáni körökkel terheltem.
    Alphacool-tól vannak a cuccok bele, de miután mindennel kész voltam és jobban utánajártam, hogy ha kell valami fitting, mert teszem azt, módosítani akarok valamit, akkor honnan szerezzem be országon belül és ezt találtam. Az hagyján, hogy itt van a számban és nem kellett volna fél európán keresztül utaztatni (Kedd délelőtt rendeltem meg és péntek 11-kor volt itt! UPS) De mintha a számok is jobbak lennének!!!!
    Na majd az új VGA-nál... Mert nem kérdés, hogy belekötöm!

Ja igen! És a Corsair HX 1200-as tápot nem ajánlom. Maga a táp biztos hogy jó, de a kábelei annyira elcseszett módon vannak harisnyázva - zsugor-csövezve, hogy az már kimeríti az emberiség elleni bűntett fogalmát. Konkrétan le kellett fejtenem több kábelről a zsugort, mert nem tudtam ráfordítani a dugót a csatlakozóra! Hihetetlen, hogy mennyire kisiparira sikerült nekik. Pedig...

Csütörtökön az új házba költöztettem az eredeti összeállítást, pénteken megépítettem hozzá az új löttyöt. Így telt a hét.
    És... hemilton kiesett az első körben! Ettől függetlenül persze meg fogja nyerni ma a versenyt, de minimum dobogó!
    "Nem vagyok rasszista! Mindenkit gyűlölök, csak vannak akiket kevésbé!"
  • RJoco
    És milyen épített vízzel? Hűvösebb? Csendesebb? Gyorsabb?
    Ez melyik ház a Fractal-tól?

A játékkal még mindig nem játszottam. Ráérek, míg jön egy-két frissítés és te végzel az EA verzióval.
  • Jóózsf István #6154
    OFF.
    Közben nagyobb házba költöztem. Bevezettettem a vizet is, van tévé és internet. Mi kellhet még?
    Ja, és teljesen absztinens lettem.
  • Jóózsf István #6153
    Beírtam az internetbe, hogy "x4 foundation 5.0 missions" és egyetlen értelmes válasz sem jött rá. De még csak megközelítőleg sem érintették a találatok a mostani játékmenetet.
    Ugyanis szerettem volna tudni, hogy ebben a szupertájékoztató játékban végeztem-e a kalóz szállal. Merthogy nem egyértelmű. Egyik történet végén se mondja senki, hogy szép volt gratulálunk. Kapsz egy kis hajót? És? Akkor vége?
    Mert volt már, hogy azt hittem vége, és aztán egyszer csak folytatódott tovább.
    azt már nem is említem, hogy ha egy küldetésben, ami egy kis kreativitást igényel, ha nem figyelsz oda egy pillanatra, amikor a segéd karakter elmondja, hogy kb mit is kellene tenni, akkor töltheted is vissza a mentést, vagy különben úgy jársz, mint én, hogy fél órán keresztül bóklászol egy állomásban és körülötte űrruhában, közben mindenre rábökve-rálőve, hátha történik valami...

És akkor visszatérve a témára: Nem játszik vele senki? Higgyem el, hogy közel két héttel a megjelenés után nincs egy pár sor, hogy mit tartalmaz a kiegészítő?
    Senki nem veszi a fáradtságot, hogy leírja mi történik a játékban?
    Ennyit ér a játék?
  • Jóózsf István #6152
    Értjük amit mondasz, csak a példa rossz. És azt akartuk érzékeltetni, hogy ha egy hajó elcsesz x időt arra, hogy egyáltalán mondjuk EC-t vegyen fel egy állomáson, akkor kétezer hajó...?!?!? Mert lesz kétezer hajód. Ha neked nem, akkor másnak lesz.
    És akkor most zongorázzuk le azt az esetet, amikor ellátóhajónak kell feltankolni egy sima teherhajót.:
    Ki kell derülnie, hogy a teherhajónak szüksége van üzára.
    Annak is ki kell derülnie, hogy nem tud megtankolni.
    Hívnia kell a supplit.
    Annak el kell indulnia akár egy harmadik... n-edik szektorból...
    És akkor jön az apróság:
    Megközelítés
    Dokkolás
    Drónok ki
    Drónok be
    Szétválás
    Jó utat!

Ez egy hajóval SEM szórakoztató, nemhogy egy armadával!

Szóval mi meg csak erre szerettük volna felhívni a figyelmedet. Amúgy mindenre vevők vagyunk, ami fejlesztés a játékban. És amikor majd 32 szálon fog futni a játék és ki tudom szellőztetni a lakást, mert az egész gép izzik, annyira terhelt, akkor majd persze jöhetnek az efféle büntetések is!
  • RJoco
    Kiragadtuk a legmacerásabbat.
    Tehát azt mondod, hogy minden egyes hajónak adni kell pénzt. Ha elfogy, akkor nyavajog, hogy nem tud tankolni. Vagyis növelni akarod a management részt, ami így is elég nagy már. Szerintem. (Ha meg a te kasszádból költenek, akkor könnyen elszórhatják a pénzed és csak nézel, hogy nem tudsz vásárolni.)
    Az ellátóhajót is el kell látni. Most sem a semmiből javítja a hajókat. Ha nincs rajta cucc, akkor nem javít hajót. Ugyan ez lenne az üzemanyaggal. Az állomásokra külön üzemanyag gyártó modul kellene. Bár lehet, hogy meg lehetne oldani valamelyik anyagból, ami már van a játékban. Mondjuk EC. De akkor azzal kell ellátni az állomást. Bányászhajóknál vajon mennyi fogyna? Nagy komplexeimnél van legalább 100 bányászhajó. Komplexenként. Mennyi számolás lenne még extrában a procinak? Így is terhelt az egész. Új motorra meg nem számítanék.

Ott vannak az interakciók. Elmész állomáshoz és szkenneled a jeleket. A rádiójelek küldetést adnak. Vidd ide, semlegesítsd a védelmet, hozzál cuccot. Utóbbival lehet a Black Market-et feloldani egy állomáson. Így lesz meg a bár.
    Amúgy meg mire jó az interakció, ha nem tudsz vele semmit kezdeni? Más játékokban vannak. Odaköszönhetsz bárkinek. A válasz standard. Ezt még a nagy nevek sem dolgozzák ki rendesen. Bár a Horizon-ban már tudsz pletykát hallgatni, ami arra jó, hogy megtudd egy feladat helyét. Ennek gondolom nehezebb beállításokon van értelme, mert ahogy én játszom, úgy nincs értelme. Lehet a közeli barátoktól is érdeklődni, hogy vannak, mi a helyzet. Ez akkor jó, ha jól megy a játék. Sajnos még ez sem megy jól, így jelenleg csak a fő történetszálra koncentrálok.
  • mindero
    Szerintem nagyon túlbonyolítjátok. Bemegy a hajó bármilyen űrállomásra és megtankolják. Kereskedő hajókon semmi fennakadás nem lenne, mert azok állandóan ki-be dokkolnak. Néha a playernek lenne egy kis felugó üzenet hogy tankoljon meg. Meg csata előtt célszerű lenne feltölteni az üzemanyagot minden hajónál, de ez is csak egy kattintás lenne. A supply ship meg tudná tankolni őket ha nincsen állomás a közelbe. Az lenne a lényeg, hogy lennének költségei is a hajóknak, nem csak 1x megveszed aztán csá. Úgyanígy a legénységnek is lenne fizetése. Kicsit életszerűbb lenne az egész.

De kiragadtatok 1 dolgot abból a sokból amit írtam, nem ez volt a lényeg. Hanem, hogy lehetne élőbbé tenni ezt az egész univerzumot, ne csak egy kereskedésszimulátor legyen.

Hiába néz ki baromi jól a játék, ha "unalmas" a játékmenet. A galaxis térképen klikkelgetek végeláthatatlanul. De ha pl lennének véletlenszerű események, több rádióüzenet, diplomácia, beszélgetés, egyedi háttértörténet néhány npc-nek, pletykák, több interakció, ... (és most nem arra gondolok, hogy futkorászok az állomáson hogy találjak egy ácsorgó embert, aki fél csillaggal többet tud). Szóval akkor tökéletes lenne. Így csak jó.
  • Jóózsf István #6149
    Nade az X3-ban ha nem volt EC-d (Mert az kellett az ugráshoz), akkor nem történt semmi. Ment a hajó "gyalog" az úton. De ribörszben ott ragadt a szektorban, ha nem tudott kiugrani...
  • RJoco
    Valami ilyenre emlékszem én is.
    Ilyen szempontból volt a Reunion-ban is üzemanyag. Csak ott minden hajónak kellett, ha ugrani akartál. Kisebb hajónál 5 EC rendszeren belül, minden további rendszernél +5 EC. Nagy hajónál 10 kellett úgy emlékszem, nagyon nagy (M0) hajónál pedig 20. Talán a TC-ben és AP-ban is megmaradt. Azokkal nem játszottam annyit, így nem tudom.

Ilyen szempontból a HQ-nak is kell üzemanyag az ugráshoz. Nem is kevés. A hajók meg nem tudnak ugrani.
    Viszont ezek teljesen más üzemanyagfajták ahhoz képest, mint ami pl. Elite-ben van. És asszem az SC is valami hasonlót használ, mint az Elite.
  • Jóózsf István #6147
    Konkrétan üzemanyagtöltő állomások voltak. (Nekem is volt több is.) A kapitális hajók a szektorok között ugrálva közlekedtek. Ahhoz kellett az "üzemanyag" (Cella).
  • RJoco
    És mit csinálsz, ha kifogy a nafta? Lebegsz az űrben míg meg nem fulladsz?
    Elite-ben legalább megvan a lehetőséged, hogy hívod a Rat-ot és megtankolnak. Vagy megfulladsz, aztán az utolsó állomáson a biztosítási díjért visszakapod a hajód.
    De az X-ekben halál esetén Game Over van. Illetve visszatöltheted az utolsó mentést.
    Tényleg nagyon remélem, hogy ilyen ökörséget nem fognak beletenni.

Rebirth-tel úgy 16 órát játszottam, de ilyen üzemanyagra nem emlékszem. Max valami extra gyorsasághoz.
  • Jóózsf István #6145
    Játszottál a ribörsz-el?
    Mert, ha igen, akkor tudod, hogy idegesítő. Ha meg nem, akkor...
  • mindero
    Szerintem nem lenne egyáltalán zavaró, néha kellene dokkolni az állomásokon, mondjuk 1 millió kilóméter után. Gyakorlatilag csak díja lenne fix időközönként.
  • Jóózsf István #6143
    Az X Rebirth-ben volt üzemanyag. Nem volt nagy sikere.
    Az a baj vele, hogy kicsiben szórakoztató, de amikor már a flottád kinövi a dejópofahogytankolnikell méretet, akkor átmegy idegesítőbe.
  • RJoco
    Csak halkan megsúgom, hogy a yakinak sok értelme nincs. Ha összeszedted azt az egy BP-t, amit adnak, akkor veszhetnek is.
    Én úgy csináltam meg ezt a sztorit, hogy közben a split-ek lőtték az állomást. Nem mellesleg az erősítőt is elpusztították, a yaki úgy vette, mintha én lettem volna.
    Azért sikerült mindent teljesítenem, a BP-t megszereztem, a terránok sem haragudtak meg rám.
    És hamar el is pusztult a yaki állomás.

Ha ilyen játékot akarsz, akkor állj be a StarCitizen hívők közé. Ha ilyen lenne ez a játék, akkor nálam elkapálta magát.
    Amúgy egy része benne van az elite-ben is. Úgyhogy nagyon remélem az X5-öt nem baszkurálják el ilyen hülyeségekkel. Már csak azért sem, mert a következő életük is kevés lenne, hogy normálisan képesek legyenek leprogramozni nekünk.
  • mindero
    Azt választottam hogy kilövöm az erősítőt, de meghagyom a yakikat is ("nem jelentenek veszélyt"). Így ellenségek lettek a yakikkal a xenonok, és volt egy ilyen feladat hogy abba a 4 szektorba legyenek kiirtva. Azt hittem, hogy lesz majd valami extra állomásuk utána, de nem.
    Mindenesetre bejönnek ezek a terminátoros implantátumok, sajnáltam volna őket.

Amúgy ha lehetne kívánni valamit az x5től, az lenne, hogy legyen egy kicsit interaktívabb a világ:
    pl.: ha gyalogosan el szeretnék menni egyik állomásról a másikra, akkor fel tudjam magam vetetni. Lehessen út közben kereskedni, legyenek "pletykák", tudjam figyelmeztetni a támadó hajókat (akármelyik fajból), hogy fejezzék be a támadást, lehessen jobban kalózkodni, legyen üzemanyaga a hajóknak. Legyenek olyan véletlenszerű események útközben mint a RedDeadRed2-ben (elromik valami a hajón, segítséget kér valaki, elfoglalják a hajóját és vissza kell foglalni...).
    Ezt a szkennelgetős agymenést meg hagyni a búbánatba. Lehetnének rejtett részei az állomásnak (pl.: feketepiac, rabszolgavásár, drogtanya stb., módosított fegyverek, fejlettebb bérelhető karakterek, egyedi hajók...) amit aki akar megkereshet, de ne kelljen a raktárkészlet miatt az összes állomást végigjárni.

Most a játék 80%-ban a galaxis térképén molyolok, mert nem történik semmi útközben. Csak átteleportálok egyik hajóból a másikba.

Nekem más nem kéne egyébként. Meg a highwayek eltűnhetnének örökre, idétlenül néz ki és nagyon zavar.
  • RJoco
    XML szerkesztéssel, ahogy István csinálja.
    Amúgy miért kellett a yaki plothoz kilőni a xenonokat? Azok jóban vannak a yakival.
  • mindero
    Végre kiirtottam az összes xenont a yaki plothoz, erre megtámadta őket az antigone.

Ki kellett lőjem mindet. Szerintetek -30-as repuből xenonirtás nélkül hogy lehet visszajönni?
  • mindero
    Anno nem tudom, de mostanában a hajógyáraknak lehet eladni jobb klikkel. Ha van kalóz hajógyár akkor annak eladhatod szerintem. Mondjuk nekem a fallen families a free families hajógyárában gyártatott, mert nem volt saját.
    A többi kalóznál nem tudom hogy van.
  • Jóózsf István #6137
    Furcsa, hogy nem utáltak meg érte!
    A 87-hez meg gratulálok. Olyan sokkal én már nem szoktam elvállalni, mert sajnálom a sajátjaimat.

Valaki játszotta azt, hogy elfoglalt egy hajót és eladta a kalózoknak és azonnal újra elfoglalta. Ez azért is eszem bejutott, mert minap én is el akartam adni nekik egy hajót, hogy kilőhessem, mert ez volt a küldetés, de sehol nem akarták megvenni. Nem volt rá opció. Hogy működött ez anno?
  • mindero
    Képzeljétek, sikerült foglalnom egy asgardot. Most spóroltam vagy 800 milliót.
    Egy xenon szektorban pusztítottam az állomásokat, és ott volt egyes egyedül egymagában. Nem tudtam ellenállni. Volt rajta 87 gyalogos. Nagy hiba volt. Ami furcsa, hogy a repum sem csökkent. Ez nem tudom most bug-e mindenesetre eléggé vissza lehet ezzel élni...
  • Jóózsf István #6135
    Így ni! Nincs rajta semmi érdekes. Nem is értem miért vettem fel. Talán csak mert annyira akartam ezt a szintet.
    A luxus yachtot ezzel a verzióval valószínűleg buktam. Mivel "M"-es hajó foglalni sem lehet. Max ugrasztani. Amire van két lehetőség, mivel kettő van belőle. De ez rontás!
    Van még egy egyedi hajó, aminek a közelébe sem mehetek, mert megtámadnak. Valószínűleg az lesz a kalóz történeti szál csúcspontja.
  • Jóózsf István #6134
    Ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor az ikszemel szerkesztő megy a mentésre!
    Nem akartam ilyen alantas módszerhez folyamodni, de amikor -14-es szinten elvállaltam egy adatszivárgás javítás küldetést, ezeket is szórták, hogy segítsenek reputáció javításán. Szóval amikor végeztem vele és azt vártam, hogy esetleg átvált -13-ra, majd szembesülten, hogy nemhogy javult, de megint -15 vagyok, majd kisvártatva -16, akkor elpattant bennem valami.
    Szóval átírtam mínuszból pluszba. Érdekes módon még egy két megingás volt utána, de kisvártatva KIÍRTA a játék a kis tájékozatlan FÉRGEKET, amiknek az egész hercehurcát köszönhettem! Most béke van. Továbbra is küzdök az elismertségért, mert mivel átugrottam a tízes szintet, kimaradtak az ezzel járó jutalmak. Abban reménykedek, hogy majd a húszas szint elérésekor ez kompenzálódik! Ha nem, akkor megyünk vissza +9-re.

Minden nap van tapasz. Szerintem a cég történetében nem volt még olyan rilíz, aminek a történeti szálaiban ennyi hiba lett volna! Persze az 1.0-ák kivételével!
    Remélem sikerül(t) kedvet csinálnom a játékhoz!
  • Jóózsf István #6133
    Helyzetjelentés:
    Reggel örömmel vettem tudomásul, hogy csak félóra játékidőt buktam, midőn este hirtelen felindulásból mentés nélkül léptem ki a játékból. Csoda, hogy még fel van telepítve, mert egy ilyen sérelem után rend szerint megy a levesbe a játék a mentésével együtt! Nem sokszor fordult elő eddig, de ennél is érik!
    Szóval reggel higgadtabban nekiálltam repu javításnak, volt már ilyen a világtörténelemben, nem is egyszer.
    Azt most már bizton állíthatom, hogy bűnözők ebben a szektorban ennél a frakciónál nincsenek. Ez az út nem járható. De csodák csodája dobott egy küldetést. Mégpedig egy bástya építést! (NOFENE!!!) Ká gyorsan el is vállaltam és amikor végeztem az azóta -16-ra hízott viszonyomból -14 lett. Haladunk!
  • Jóózsf István #6132
    A "B"ékés verzióban ugyanúgy le kell rombolni ugyanazt az állomást! De ennek a végén béke lesz. Csak nem az egoszoftnál!!!
    Mert itt az információk furán áramlanak. Bizonyos pontokra oda sem érnek. Mint ahogy a harcban résztvevő vadászokhoz sem...
    Vége lett a harcnak és kábé a történeti szálnak is. Szóltak, hogy előléptetnek, ami azt jelenti, hogy +10-es viszonyban vagyok velük. Mire odaértem a polgármester bázisához, már nem tudtam landolni, mert -15-ben lettem velük!
    Ugyanis azok a vadászok, amik "nem értesültek" az esemény kimeneteléről, vidáman küzdöttek tovább a rombolóim ellen. És hát...
    Mindenesetre furcsa, hogy amikor tudatni kellene, hogy vége a bulinak, akkor érdekes módon nem tartoznak a frakcióhoz, de amikor nyakon vágja őket az ember, akkor a frakcióval romlik a viszony. Nnnaa ebből lett tegnap két visszatöltés, mert mindig lecsökkent annyira a viszonyom, hogy inkább visszatöltöttem. Aztán rájöttem, hogy értelmetlen! Tegnap este próbáltam nyalizni a csoportnak, de egy árva bűnözőt se dobott. EGYETLEN EGYET SE! Hiába körözgettem az egyébként -15-ös állomások körül. Ez az az állapot, amikor semmilyen kapcsolatba nem léphetünk velük, de nem is lőnek ránk feltétlenül.

Nagyon mérges lettem a játék miatt.
    Azt kívánom, hogy az Egosoft menjen tönkre és a fejlesztői soha ne férkőzhessenek egyetlen játék közelébe sem!
    Nagyon csalódott vagyok.

Volt vicces esemény is: A másik szál, amin haladni lehet, amolyan kalóz oktatás. Akkor még le sem esett, amikor pitiáner feladatokkal bíztak meg, de amikor mondták, hogy most hajót fogunk foglalni. "Megtanítanak hajót foglalni" Tényleg? Engem? Na ne már!
  • Jóózsf István #6131
    Ennek a választásnak az lett a vége, hogy két szektor az enyém lett, egy hatalmas csata árán, amibe bele kellett vonnom pár csörgőt. A luxus yacht-ról nem esett szó... Nem is találom a tervrajzok között. Jöjjön a béverzió.
    Akinek viszket az ujja a ravaszon, az válassza, hogy az ikrek mellé áll.
  • Jóózsf István #6130
    GYORSTAPASZ!

"Fixed player-owned station being selected in The Station Swindle mission of Pirate story."
    Tehát nem volt véletlen, hogy a saját állomásom kellett meghekkelni.

Most épp rossz úton járok, mert az egyik választásnál a negatív utat választottam. Már -30-ban vagyok az egyik új csapattal. Állomást is kell rombolni. Jönnek rám a vadászok, akik sosem fogynak el, mint egy kólofgyutiban!
    Majd visszatöltöm és végigjárom a másik utat is és a díj fogja eldönteni melyik marad.

Azért egy gyorstapasz nem lesz elég ehhez a kiegészítéshez! Nekem is inkább félre kéne tenni jövő hétig...
  • RJoco
    Olyan jó olvasni az alpha teszteket.
    Nekem a Horizon még eltart egy darabig. Addig azért remélem, hogy javítják a nagyját. És még a terrán szálat sem fejeztem be, szóval van idejük.
    Talán lesz valami akció is a DLC-re addigra. Ha már ilyen tutin összerakták.
  • Jóózsf István #6128
    Megint sokat öregedtem. Halálra idegesít a játék. Egy hónapja nem játszottam vele, direkt hagytam kihűlni, hogy amikor megjelenik a kiegészítő, akkor akarjak vele játszani. De tele van hibával. Most például azt akarja, hogy hekkeljem meg a saját komplexemet. Természetesen nem lehet! Visszatöltöttem és hagytam azt a szálat. (Két szálon fut a történet.)

Van egy új ficsőr is. Először nem volt vele semmi bajom, de nem is igazán foglalkoztam vele. Most már kifejezetten zavar. A térkép ott nyílik meg, ahol becsuktuk. Ez néha jól is jöhet, de nagyon zavaró, ha azért nyitjuk meg a térképet, mert onnan akarunk a közelünkben lévő valamivel kapcsolatba lépni. Merthogy azt sem fogjuk tudni, merre vagyunk arccal! Persze van erre egy dedikált gomb, ami odateszi, ahol épp vagyunk, de azt még szokni kell.
    Az autópilóta tízből kilencszer telibe ver egy új állomást ami ráadásul egy nagy sziklába van ágyazódva! Meg úgy általában mindent, ami szembe jön!
    Szerintem azt minden frissítésbe beleírták, hogy javítottak rajta. Na ja.