X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Goyo már olyan modot is láttam ami a "modified" feliratot tünteni el <#wink>#wink> Kérdés hogy csak a feliratot vagy egy értéket állít át a játékban ami ezért felelős. Mindenesetre valóban az lenne a legtisztább hogy alapjátékból alapjátékba lehessen küldeni. Sajnos (ne legyen igazam) ahogy a moddereket megismertem az évek alatt amíg az X szériát játszottam, jobban ismerik a játékot a készítőknél, tehát nem lehetetlen hogy találnak erre is kiskaput, ha akarnak.
Nem vagyok rossz véleménnyel a multiplayer játékokról, de rengeteg negatív tapasztalatom van a csalókkal akik megkeserítik a "tisztán" játszó játékosokat. Ha egy erős adminisztrátori/moderátori csapat is áll a játék háta mögött akkor képesek rendet tartani.
Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20
Visitors from other universes can enter your universe (as long as you are logged in) and your mods will apply to the visitors. However, you cannot send ships on ventures from a modified game yourself, and nothing you do to visitor ships will be fed back to the person who sent them.
Kérdés hogy mivel nálad nincs fent a mod ezt hogy reagálja le a játék?
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
Azt hiszem ez igencsak tönkretenné sokunk játékát.
Kicsit összezavarodtam, most akkor hogy is van ezekkel a wormhole-okkal?
A Boron "csaj?" azt mondja jelöljem meg, de azt olvastam, hogy a wormhole-ok változnak, nem permanens, random.
Vagy azok mindig ugyanott vannak és csak az hogy hova visznek el az a random?
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2018.12.21. 08:49:04
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
Szerintem időpocsékolás. Főleg ha ez később még pénzbe is fog kerülni...
Maga az ötlet, hogy átküldünk hajókat más játékosok univerzumába még nem rossz, habár felborítja a rendet. Először is folytatni kellett volna a történetet. Én pl nem tudom, hogy most időben a Rebirth előtt vagy után járunk. Az X sorozat mindig is single és sandbox játék volt, bármennyire is szeretnék sokan a multit vagy a cooperative-módot. Ami jó, hogy tetszőlegesen ki-be kapcsolható, azaz eldönthetem, hogy akarom-e vagy nem.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.20. 20:51:17

Ráadásul az is előfordulhat, mint nálam, hogy ha két fajt telepítesz, akkor csak az egyiküket fogja etetni. Kénytelen voltam az összes kaját gyártásba venni!
Márászkodás szintén "lomis" szó. pontos meghatározását én sem tudom, de a nézeteltérés tettleg történő elrendezésének egy fajtája. Nem az úriasabbik...! A hupákolás tudtommal nemi érintkezés... Nem egy liga!
Drónok az állomásra: Sima ügy. görgetsz lefelé az átfogó-termelési nézetben (tehát nem az infóban a térképen!) A rakétákkal viszont van egy kis gond, mert nekem azt írja, hogy nincs rá tervrajzom. Hogymi? Mi a túrónak kellene ahhoz tervrajz, hogy rakétákat vegyen a gazdasági igazgató a már felszerelt lövegekhez???????????
Most jött ki a frissítés, megnézem hogy az általam említett problémák ,még jelentkeznek-e. Pl még mindig be van-e dugulva a kereskedelem. De asszem még tanulok egy kis szuahélit előtte vagy nézek Family Guy-t <#nyes>#nyes> (ezek persze nem a játékhoz kellenek).
Ha wing-be teszed a hajókat elvileg a formáció ami más lesz mint a sima follow parancsnál. Nézegettem hogy egyes formációkhoz egész magas rang is szükséges, tehát (remélhetőleg) hatékonyabban tudnak aprítani vele.
Én úgy tettem drónt állomásra hogy kikapcsoltam az automatikus utántöltését, megvártam míg megveszi és utána visszakapcsoltam. Egész hamar megvolt.
Csak űrben próbáltam adv. satelitet áttenni, de nekem sem működött. Valószínűleg csak úgy fog ahogy Goyo iírta, ha képes egyik a másikba dokkolni. (érdekességképp kis hajón végzett módosítás adott rá drónhelyet, de még nem próbáltam ki hogy megtudja-e szülni)
Tervrajz nem a scannelésből lesz, hanem a piros bogyók "elemzéséből". Meghallod a sistergést, odamész, dekódol, vagy akció, vagy tervrajz, örömködés. Nekem jelenleg egy irdatlan állomásom van 3500 főt ír optimálisnak, 5 M-es lakómodul van rajta 2500 férőhellyel, de csak 473-an lakják. Így a modulok termelékenysége 103%-os.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
De azt én sem tudom, hogy pontosan mibe kerül egy állomás. Ehhez egy alapos számolást kell végeznem. Azt hiszem be lehet állítani, hogy mennyi lóvét fizessen a beszállítóknak, csak akkor szerintem soha nem fog elkészülni az űrállomás. Én most fogok venni saját CV-t és akkor talán tudok kalkulálni is.
A többit kielemeztem, most én is tesztelem a Pulse-ot Turretként. A sugár lehetne PlasmaJet erősségű vagy azt megközelítő.
Miért csak Mk1 és Mk2 van, hol van az Mk3?
István, mi az a "márászkodás"? Az olyan, mint a hupákolás? <#nyes>#nyes> Én csak olyat ismerek, hogy kárász, de nem hiszem, hogy a horgászathoz lenne köze a mondandódnak. <#nyes>#nyes>
Valóban nevetséges, hogy csata közben "jó napot, kérem nyissa fel a csomagtartóját" kérés elhangzik. <#nyes>#nyes>
Nekem is nagyon hiányoznak bizonyos parancsok. Pl, ha kijelölök egy saját hajót a cockpitból, akkor kéne az "Attack..." vagy "Attack my target" parancs, hogy ne kelljen a térképen szórakozni egy órát...
A saját hajók meg végignézik, ahogy engem lőnek. Kivételt képez, ha követnek minket.
Másik dolog: Jó lenne, ha megcsinálnák azt, hogy ha vadászgépeket elrejti az Internal Storage-ba, akkor ne egy óra legyen, mire onnan kihozom, hogy repülhessek vele. Űrállomáson van olyan, hogy ha nagy forgalom van, akkor az űrhajódat eldugja, de ha repülni akarsz vele, kihozza. Na ugyanez kéne az űrhajókon is.
Kérdéseim, lehet hogy láma, lehet hogy nem:
1. Mire jó, ha Wing-be rendezek hajókat? Akkor is követik egymást, ha csak simán Follow parancs van
2. Űrállomásra hogyan rakok drónt és rakétát?
3. Az űrhajók közötti raktér átpakolás működik? Mert odaállok 200 méterre az egyik hajómhoz, hogy Transfer wares-szel pakolja át a műholdakat, de semmi nem történik. A térképen kiadom a Transfer cargo/wares-t és nem történik semmi. Vagy kell hozzá Cargo Drone?
4. Még mindig nem találtam tervrajzot lakómodulhoz, pedig már rengeteg szkennelést lenyomtam. Mennyit dob a termelésen egyébként?
A Motorhang. Nekem ezek a hangok inkább csak zajok, annak is inkább kellemetlen. Próbáltam saját kútfőből hasonlatot keresni de nem megy. Kicsit 80-as évek játéktermi zajláda, kicsit véletlenül egybekevert 224 darabos hangminta gyűjtemény. Kicsit BUTA! Csak sistergés, szélfúvás. Csupa magas hang minimális töltettel.
Tehát; ha szavaznom kéne, akkor márt inkább a ribörszös wubwubwubwub!
Csalás: Ha én ráeresztek egy rakétát egy xenon "M"-re és csodák csodája el is találom, akkor megsebzi... Talán felére esik a kasztnija. Én meg a minap beszkenneltem egy antianyag ingyombingyomizáló állomást tervrajzilag (Még az enciklopédiában sincs ilyen) térülök-fordulok, jönnek a lomisok. Márászkodás. Győzök. (Nemezissel nem kunszt!) Egyszercsak gémóver! Hallottam folyamatosan, hogy rajtam van egy rakéta, de kit érdekelt. "Csak egy rakéta!"
Ezzel szemben ugyanezzel a hajóval szénné alázok egy "K"-t, úgy, hogy max a felére esik vissza a pajzsom.
Fegyverekkel kapcsolatban arra jutottam, hogy ízlés dolga. Kinek mire porcosodik jobban.
A sugár, (azzal együtt, hogy nincs hangja!) talán annyi a pozitívum, hogy gyors és pontos. De nem hatékonyabb a leminősített pulzusnál! Ráadásul ez az elmelegedés... pfff!
A Gettling. Nem lenne rossz, de a lövedékek sebességéből adódóan van egy kis fáziskésése. Plusz az az adagoltság (töltési idő?) kiszámíthatatlanná teszi. Ugrasztásra alkalmatlan. (huszadrangú szempont)
A Sörétes meg, maga az antikrisztus. Még az fps játékokban is kerülöm!
Mindezt úgy írom, hogy a sugárra barkácsoltam hűtő fejlesztést. aminek következtében gyengébb lett és még valamilyen tulajdonságát lerontotta.
Hamár fejlesztés: Barkácsoltam egy sebesség javító módosítást a nemezisre minek folytán 4xx ról 609-re ugrott a harci sebessége. Úgy, hogy elméletileg az egy jótulajdonság mellé kapnom kellett volna két rosszat, (A leírásában az állt, hogy rosszabbul fogy gyorsulni és talán az utazóból is veszít.) de minden grafikon zöldben volt, amikor felraktam. Tehát: Főnyeremény!
Népi legenda.: Remélem nem vésték kőbe, mert akkor most omlik porrá. "Űrruhában nagyobb eséllyel kapunk tervrajzot." EGY FRÁSZT! És mennyivel macerásabb...! Ha valaki bizonyítani akarja, mutassa meg azt a sort a programban, ami utasítja a véletlenszám generátort...
Az 1.50 béta 4 már egész tűrhető. Szerintem hamarosan megkapjátok.
Amúgy meg semmi extrát nem nyújt, csak az elégedettséget, hogy képesek voltunk erre, meg egy plecsnit a többi acsiplecsni közé!
Meg, végighallgathatjuk a történetet...
Ha a csúszka nagyon érzéketlen, akkor az azt jelenti, hogy jelentős összeggel gazdálkodhatsz. Ne légy zsugori. Adhatsz nekik többet is! Mint a borravaló: Mindegy mennyit adsz, csak sokad adj!
Különben, a csúszka valóban tuskómódon működik! Az összes, ami a játékban van. Szerintem ezek a csúszkák valamire készülnek: Csúszkapuccs!
Nos én a vizsgák meg egyéb elfoglaltságok miatt (új munkahely keresése stb.) eléggé el vagyok maradva, csak a kezdő discoverrel explorálok, most szaladtam bele The Void rendszerbe valami hazárdusz ködbe, jól meg is hóttam. 😊
Szóval csak felfedezgetek egyelőre, ez a stationos felfedezős közelrepülős részlegbeszinezős téma továbbra se tetszik.
Azt nem értem minek csináltak egy raklap új szektornevet, amikor a régiekből is visszahozhattak volna. ok, van egy csomó régi, de felesleges újakat berángatni, a régiekhez azért fűznek emlékek is...
No mindegy, lesz ez még nagyobb univerzum is. 😊
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.19. 19:14:56
Ebből is látszik mennyire optimizálatlan még a játék. Mellesleg nagyon hiányzik sok X3-as parancs, mert pl. addig oké, hogy zsákmányolt hajót bármikor egy jobb kattal eladhatok, de csak a puszta vasat fizeti ki - tehát le kell szerelnem és eladnom róla mindent. Azt még megbocsátom, hogy erre nincs külön sor, de hogy miután levezényeltem egy EQ/SY hangárjába, még nekem is oda kell mennem, és fel is kell szállnom az eladni akart hajóra!!! hogy jó pénzért megszabadítsam a cuccaitól... hát ez rendesen ledöbbentett. Remélem ha az Ego nem is, de a modderek alkotnak valami kezesebb vezérlést.
"Arcal a falnak... Megdögleni... Vivlarepüblik!"
Egyébként még mindig nagyon bugos a menü, meg a térkép. Van egy csomó áru, amit nem is jelez keresletnek. Pl most találtam egy Paranid állomáson olyan ajánlatot, amivel gyakorlatilag 10 milliókat kereshetek.Nem is jelzi, mert nem fér ki a listába. Aztán van, hogy csak többszöri nyomkodásra nyílik ki a menü,stb.
A szemem láttára nullázta le az egyik Shuyaku-m 100%-os pajzsát, hogy esélye legyen a kis szar vadásznak a 10x akkora hajó ellen.Rá sem lőtt, csak egyszerűen levonta nullára.
És miért zavarja az összes fajt, hogy én a Hatikva Free League-et megtámadom? Tudniillik ők kezdték, az senkit sem zavar, hogy az én hajóimat támadják, de mikor visszavágok, jön a nyavalygás, hogy "megtámadtam egy űrállomást". Mi van?? Egy szar hajójukat lövöm, és az kit zavar?
Ahhoz hozzászoktam, hogy stratégiai játékokat csak úgy tudnak megcsinálni, hogy a gép csal, és 10-15-ször akkora serege van és folyamatosan csal, de már itt is?
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.18. 21:02:56