X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szállítsd le, ezt/azt küldiket felejtsd el, én még lóvét nem láttam, ráadásul jobban jársz ha pl magad adod el a Spacefly Caviart.
Nálam már kezd betelni a piac, igaz már a pénz sem számít, úgyhogy én elkezdek Űrfüvet termelni, amivel még több pénz jön be,
A HAT-tal sem lehet jóban lenni, én -17-es vagyok velük. De ha közelítenek, nem lőnek, viszont piros mindegyik. Anno elkezdtek támadni és főleg a gyenge teherhajóimat, ezért én felvettem a kesztyűt. Ma már minden teherhajóm a legnagyobb Shuyaku, és kíséretet is adok nekik, plusz rakétákat. Számos alkalommal kellett kimentenem őket, de hát ez így van.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.26. 23:21:22
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
I updated my post after getting new information.
those items can not be sold because we want to encourage players to actualy use them. which should usually give you a much bigger reward than the monetary value.
you can find hackable panels on stations, and get different hack options
- disable turrets
- stop production
- get permanent discounts
- disable repair on a station
- make station storage drop a percentage of its wares
Ez Markus kommentje az X4 fórumon. Nagyon felháborított és becsapottnak érzem magam. Ne akarják már meghatározni, hogyan játszak. Nektek mi a véleményetek?
Utoljára szerkesztette: andraas0717, 2018.12.26. 21:42:22
Ti hogy álltok ezzel?
3 erősségük létezik: Basic, Advanced és Exceptional. Mindnek vagy egy alapeleme ami ugyanezeket az előtagokat tartalmazza.
Típus szerint van:
- Chasis (a hajó tömegére, rakterére, muníció mennyiségére, stb van hatással) alkotóelemek: Ship Nanoweave és Nividium Cristalite
- Weapon (a fegyver sebzésére, felmelegedés mértékére van hatással) alkotóelemek: Weapon Chamber, High Energy Catalyst és Tuning Software
- Turret (mint a fegyver, csak a lövegtornyokra vonatkozóan, lehet hogy fordulás és hasonló célképzést segítő része is van, kis hajóban nézem nincs löveg rajta)
- Shield (pajzsok max mérete, újratöltés késleltetése és sebessége) akotóelemek: Shield Generator Coil és Tuning Software
- Engine (hajtóművek tulajdonságai, gyorsítás hatóideje, ereje, haladási sebesség, utazósebesség töltési ideje, kilépési ideje, támadás esetén gyorsabban kapcsol be, stb) alkotóelemek: Engine Fuel Injector, Extended Fuel Container és Nividium Oxide
Általában 2-3 alaktrész kell hozzájuk (pl Basic Mass mod-hoz kell 1Db Basic Ship Nanoweave és 3 Db Nividium Crystalite)
Wharf és Shipyard állomásokon készíthető és tehető fel a hajókra, a Ship Dealer szekcióba kell menni és a középső bejárattal szemben lévő Workbench nevű pulton lehet megtenni.
A Basic mod installálási költsége 50.000Cr, Advanced 100.000Cr Exceptional 250.000Cr
Egy típusból csak egy lehet fent, tehát nem csökkenthetjük a hajó tömegét ÉS növelhetjük a muníció mennyiségét.
Az egyik összetevő mindig az adott előtagú és a típushoz kapcsolódó névvel rendelkezik.
Van amiből többféle is létezik, egy gyengébb de csak pozitív módosítást ad, egy erősebb de hat még valamire pozitívan vagy negatívan és egy ami a legnagyobb módosítást adja az alaptulajdonságra, de két másik tulajdonságot is megváltoztat vele együtt vagy pozitív vagy negatív irányban.
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.26. 18:13:19
Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20
Én a Xenonoktól gyűjtöm. A legegyszerűbb, hogy átmész hozzájuk lőni vagy bosszantod őket a kapun ki-be ugrálással, ahogy korábban is említettem. Én már egy rakás sufnituningot gyűjtöttem.
A jó hír az, hogy a kapitány fejlődik. Oda kell adni valamelyik állomásnak, vagy saját kézzel mozgatni egy darabig és egyszer csak lesz csillaga.
Még mindig módosítások: A kettes és hármas szintű módosításokkal mi van? Kell hozzá egy összetevő, amiből nekem egy sincs és olyan halványan van írva, hogy azt sem tudom mi az!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.26. 16:22:47
Elvállaltam egy küldetést (Argon vs Xenon) Gyűjteni kellett egy flottát, ami egy L egy XL és három M-es hajóból állt volna. Meg volt adva néhány paraméter, aminek meg kellett felelni a hajóknak. A két naggyal nem volt semmi probléma. Csak be kellett volna sétálni az éjjel-nappali csatahajóboltba és összerakni a kívánt elképzelés szerint. A három M-es (Cerberus)-nál viszont az volt a követelmény, hogy rendelkezzenek sebzési módosítással. Igen ám, de ilyenem nem volt. Csak két, vagy három alkotóeleméhez volt módosítás!!! Furcsa is volt. Van Nemezishez több is. Volt a Pegazushoz is. Még az Odüsszeuszhoz is van! Mindegyiknek mindenét tudom módosítani.
Az a kérdés, hogy ezek a módosítások honnan lesznek? Elképzelhető, hogy használni kell egy adott típust, hogy módosíthassunk rajta? De mondjuk ez elképzelés sem felel meg teljesen a valóságnak, mert van Cerberuszom és használtam is. Igaz, hogy nem élharcos, (Amit kértek) hanem őrszem. Szerintetek?
Esetleg valaki teljesítette ezt a küldetést?
Zombi! Egyelőre elégedj meg azzal, hogy azok per-pill. nem működnek!
Ezek missionok alatt aktiválódnak vagy majd csak a DLC-k megjelenésével fognak "bekapcsolni"?
Ezt nem is "hallotam"!: "Soha nem volt húzva" Sírva fakasztasz!
Más!: Érintettük már a témát, hogy melyik faj milyen alkatrészét rakjuk a vasakra, de azt nem, hogy a lövegtornyoknál csak a "(rá)fordulási" sebességben van eltérés fajonként a Paranidok javára. Érdemes odafigyelni. Életmentő lehet az a pár fok eltérés!
Összegezve:
Paranid hajtómű
Teladi pajzs
Paranid tornyok
Valaki kisasolta, hogy az Argon hajók Hull-ban erősek.
Főfegyverek ugyanazok mindenhol.
Én is azon vagyok kiakadva hogy eddig nem volt játékkal problémám, mindent szépen megevett. Ráadásul végigpróbáltam szinte az összes beállítást (kínomban még a felbontást is levettem egyszer 1024*768-ra) de szinte semmit sem változik. Érdekes módon az új játékban a processzor kihasználtsága sem olyan félelmetes 35-40%-okat mutat általában, leginkább a 8. threadet terheli az van hogy 90%-on megy. Már nem tudok mire gondolni hogy mit lehetne még állítani.
Egy cimborámnak volt ilyen (Most az unokaöcsémé.) 4500-on ketyegett, persze nem ingyen. Közel másfél voltot kért, ami ijesztő a mai világban.
Az enyém 4770K, 4200-on. Annyira nem vészes az akadozás. A legalacsonyabb érték 17 volt, de az már a mindentgyártó hákúm mellett, hatalmas forgalommal, SETA-val!!! Szóval, ott valami nem kerek!
Az a processzor egy telitalálat volt a maga idejében!
Írtátok még, hogy megállogat a játék. Nálam ezt egyszer tette meg, még az első héten. Pedig bétázok is!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.26. 10:38:22
Számomra is furcsa hogy képtelenek egy olyan részt írni, ami nem csak a CPU-t hajtja meg.
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.26. 08:08:45
Beugrom Argon Prime-ba Second Conact felől, mert korábban már kiscanneltem ott egy műlödő és egy inaktív kaput, Csak utána hozzácsaptam az argon shipyardhoz a diskávörömet.
Reload...
Nagyjából emlékeztem hol van a kapu, rámentem a három kérdőjel egyikére, mondom ez nem az lesz, mert nem "kérdőjeles" a megjelölés, de valahol itt lesz. még 100 km, és hirtelen átugrottam a kapun amit kerestem, és amit nem is vettem észre. 😄
Szóval ott vót. Csak én nem láttam. és Konkrétan belebotlottam. Szerintetek erre mekkora az esély?
Utána már csak a zöld szellemhajó felé repülsz és a docking behúzza a hajót.
A vidkaridnál neked is a 2GB vram a szűk keresztmetszet. Sok helyen írják is hogy a minimum 3 GB. Én is ezzel szívtam, ment a játék 30-60 percig aztán a képernyő 3/4-e befagyott, szerencsére a mentés működik olyankor is. Vártam egy ideig hátha valaki csinál egy szerényebb textúracsomagot, de eddig semmi ilyen téren.
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.25. 19:55:34
Megnéztem egy youtube videnyót.
Hát elég macera, szrezek majd egy docking computer Mk"-t
Most totál lúzer lestzek pontosabban bevallom, hogy nekem még tutoriallal se sikerül ledokkolnom sehova se, látom a ződ hajósklicet, hogy ide kéne leereszkedni stb, de nem csinál semmit amikor ott vagyok. szóval kb 30 óra játék után én még sehova se dokkoltam be. :
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.25. 16:27:50
Döntsünk a vége felé, hogy melyik fajhoz csatlakozunk. Amolyan fallout 4-esen.
Bármit ki lehetne találni. A mai világban, amikor tévésorozatok százait nézzük? Nehogy ne lehessen öt sztorit rittyenteni!
Karácsonykor szeretek kicsit játszadozni... Kizökkenteni az embereket görcsös ünnepi megfelelés fogságából.Természetesen nincs semmi gond velem. Szentestét tizedmagammal a családdal töltöttem. Azon kívül tulajdonképp egyedül vagyok. De nem jelent semmit. A "gyárban" decemberben nagy a hajtás... épp csak a vér nem folyik. De mire újra csatasorba rendeződünk, mindenki kisimult idegekkel teszi. És ez nekem jó. Tulajdonképp inkább attól félek, hogy unalmas lesz az év eleje!
Kaziking! "amikor megáll a játék, állóképpé merevedve" Nem lehet, hogy akkor ment! Nálam is sokszor előfordul. Elég jó vasam van. De sokszor hozta rám a frászt. Sajnos elég lehetetlen helyzetekben képes menteni a játék!
Én szívem szerint ismét Kenyában lennék, de hát haza is kellett jönnöm, mert dolgozni kell, hogy jövőre újra menjek, plusz itt a család is, mármint a magyar. Aztán jövőre még eldöntöm, hogy ottmaradjak-é avagy jöjjek haza, de egyedül már nem leszek. Kicsit magamra ismerek, mármint a játékstílust illetően ,én is ott tartok, hogy sajnos ide is kell a háború, hogy felpörögjön a galaxis.
Én végrehajtottam számos megbízást. Pénz+repu+gratuláció. Ezenkívül némi sztori és izgalom.
A fő sztorit én is hiányolom. De hát mi lenne? Megint a Xenonok? Vagy a Khaak, ki tudja hanyadszor is megmentjük a világot? Tudod, az X2-nek és az X3-nak még volt története.
Annak idején, amikor még 2-3 ezer órákat játszottam az elődökkel, volt egy történet szál.
Ami úgy indult az X: Beyond the Frontier-rel, hogy mi egy tesztpilóta vagyunk, aki egy világújdonságot tesztel a Föld körül, amivel átugrunk az X-Galaxisba, ahol addig csak térugró kapukkal tudtak ilyet. A Teladik találnak ránk, majd a vége, hogy a Xenonoktól kell megmenteni a galaxist, akiket persze mi, emberek indítottunk el korábban, mint a teszt, hogy terraformáljanak nekünk Földieknek új bolygókat, csak terminátorosan "öntudatra ébredtek" a gépek.
Eztán jön az X2 ahol annak a tesztpilótának a fiát játsszuk, aki az 1-ben volt, csak közben a fater eltűnt és a Khaakok elfogták. A fater régi Argon admirális haverja küld minket ide-oda, majd ismét megmentjük a világot, elsősorban az Argonokat, de most a Khaakoktól.
A harmadik részben meg kell keresnünk a Föld felé vezető hazautat, a faterral és a közben Terracorp tulaj-feleség csajszival, és a Gonerek segítségével.
A Terran Conflictban-ban már kicsit kezdték elkúrni a sztorit, de még itt is volt köze az eredetihez. Itt valami gyűrű-állomást kellett felrobbantani a Föld körül...mert időközben giga-vállalatok vették át az uralmat.
Az Albion Prelude-re már nem is emlékszem.
A Rebirth pedig már másik sztori...s mivel új, ezért megint a Xenonoktól kell a világot megmenteni.
Itt meg? Egyelőre annyit tudunk, hogy találtunk egy különös űrállomást, amit belakunk, majd keressük a múltat adatbankokban...
Hát, ennyi.
Utoljára szerkesztette: Kaziking, 2018.12.25. 11:31:22
A repair pedig lehet hogy csak a fegyvereket, pajzsokat építi újra drónnal, a hull-t pedig a szervizes legénység.
Értem én, hogy homokozó, de azért valami történetet rittyenthettek volna mögé! Had ne kelljen most megint rinyálnom milyen jó volt küzdeni a HUB-ért, vagy HQ-ért annó. De a Ribörsz is nyújtott valamit ami mentén el lehetett lavírozni.
Ezek a nációs harci/kereskedelmi küldetések nagyon hasonlítanak az X3-as Céges küldetésekre. Unalmasak, agyzsibbasztóak, "lehetetlenek" Sokszor meg sem éri megcsinálni őket. Tényleg! Kapott már valaki valamilyen kimagasló jutalmat ezekért a küldetésekért?
Nevelgetem az aranytojást tojó tyúkjaimat. Annyi pénzem lesz, hogy meg is vehetném az egész galaxist, de inkább lerombolom. Amit a játék úgyis újraépít... etc. "A kismackóm anyukája megöl, mert "Mit buzerálom a kicsinyét!?!"
Ehh. Csak a karácsonyi depi. A borom is elfogyott. A pálinkám meg bűn rossz!
Régebben, amikor rendelkeztem gépjárművel, ilyenkor behuppantam és karikáztam a városban. (Grease - Pomádé) Néztem milyen nyugodt. Lesajnáltam akik szintén úton voltak. Lassan túlleszünk az éven! Aztán jön egy rosszabb... "Csak a csüggedést ne adjuk fel!" <#awink>#awink>
Karácsonyoztatok már szórakozóhelyen vadidegenekkel? Egyszer próbáljátok ki! A legridegebb emberből is kihozza az érzéseket. Hátborzongató, a jobbik értelemben!
Na befejezem, mielőtt valaki szájpadláson lövi magát miattam! ÓÓÓÓÓÓTANNENBAUMÓÓÓTANNENBAUM tirárárírárírám! (egy kortyot sem ittam!)
Én mindent alapra szoktam lehúzni az építőanyagból, mert mindent gyártok. Még az építés előtt odaviszek egy hajónyit és ha nem elég akkor még viszek hozzá. Ha közben jönnek és azon a minimális áron eladják akkor meg örülök hogy mekkora marhák <#vigyor3>#vigyor3>
Nekem az is gyanús hogy milyen gyorsasággal kapcsolnak utazósebességre és hogy milyen manővereket visznek végbe (utazósebességen 90°-os kanyar és hasonlók). Mindegy tudjuk be annak hogy még csak béta.
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.24. 18:59:29
Andraas: Pirate Base-eken el lehet adni illetve talán még a Free Port-okban. Minden más helyen illegális. Nézz körül : Silent Witness XII és XI rendszerekben (A térkép tetején kb középen találhatóak). Rakományt ha azonos állomáson dokkolnak a hajók vagy egyik a másikba van dokkolva, akkor lehet átrakni. A személyzet nem cargo<#smile>#smile>, őket küldeni kell. Kinyitod a hajó personnel részét, kikeresed az embered és beszélsz vele "Work somewhere else". Ez is csak akkor működik ha azonos állomáson dokkolnak a hajók, vagy a nagyobbra bedokkolt a kisebb.
Építkezésnél, ha valaki lusta (jelen) és/vagy megteheti, hogy leteszi a dellát Azt' "Ógyátok meg valahogy!" Érdemes az átfogó ármeghatározó csúszkát középre lehúzni (legalább) Jóeséllyel annyiból is meghozzák az anyagokat...! Ha nem, akkor lehet vele tovább játszani.
Elmo! Azok a Márk hármas felszerelések is gyanúsak!
Egyébként valószínűsítem hogy még semmi csalás elleni védelem nincs beleépítve a Venture fícsörbe. Jött át hajó amely több muníciót tartalmazott mint amennyi belefér. Ezt max akkor tudom elképzelni ha a módosítás volt rajta, viszont akkor hogy engedte át a játék? Illetve ha lövöm a hajót akkor a módosítás eltűnik róla?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.24. 16:19:55
Ajánlom figyelmedbe a dogfightokat, azaz a közelharcot. Figyelj alaposan, meglátod.
Továbbá, kísérd el egy teherhajódat, meglátod mi lesz ha megtámadják. Játssz tovább, meglátod. Bár engem nem zavar ez sem, egy ideje tolom, ráadásul mind kicsi, mind nagy hajóval nyerek minden csatát.
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.24. 12:19:50
Vagy megint figyelmetlen voltam, vagy tényleg nem lehet építkezni saját anyagból automatikusan? Kézzel egyértelmű!!! Játszottam a kapcsolókkal, de nem hozott eredményt.
Az AI rakéta mindig nagyobbat sebez, mint amit te lősz ki rá. Az AI űrhajók mindig képesek hirtelen manőverre, te még a legdrágább thruster-rel sem."
Van ezekre valami bizonyítékod is? Mert én tegnap például öt órán keresztül próbálgattam a különböző fegyver konfigurációkat az egyik Xenon szektorban, de még csak hasonlót sem tapasztaltam. A temérdek kisebb konfrontációt, ami játék közben adódik, meg sem említem. A travel módot azt hiszem pajzs nélkül nem lehet aktiválni, mindenesetre nekem sosem okozott problémát egy kis boost után travel módba kapcsolni, ha látom, hogy baj lesz, csak valamilyen minimum távolság van, aminek a legközelebbi ellenség és közted kell lennie, és az AI is csak ezt csinálja, amikor szarban van. Ezeket a "hirtelen" manővereket sem vettem észre, legfeljebb amikor az AI hajó dokkolni akar, akkor tudnak érdekes manővereket csinálni a dokkolás érdekében, de csatában egyszer sem láttam ilyet.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.12.24. 11:05:55
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB