7249
Egosoft X4
  • Jóózsf István #2245
    " játékra Intel, minden másra ott az AMD" Ez már elég régi iskola, ami talán hetedikén érvényét vesztette!?!?!
  • Stormbird
    Én is azt remélem, hogy nem lesz a témából hitvita, ezért előre leszögezem, hogy ebben a témában csak most az egyszer írok ide, függetlenül az esetleges reakcióktól.

Szóval, szerintem: játékra Intel, minden másra ott az AMD!

S hogy alá is támasszam valamivel ezt a véleményt, és ez csak egyetlen példa: a Mafia III a megjelenésekor nem volt játszható AMD processzoros gépeken az AMD processzor utasításkészletének hiányosságai miatt...
  • kisiku
    Igen a Xeon az jó, bár játékra még sosem próbáltam.Nem kell újra elmagyarázni a hardveres kollégának
    Most hamarosan megürül egy régi szerver kb 10 éves, s mivel torony, fizikailag is belefér GPU, majd lehet hogy kipróbálom. Egy T410-es Dell, jó kis 15k-s SAS vinyókkal.
  • Jóózsf István #2242
    Nekem nem okoz problémát meglátni az igazságot még a ködön keresztül is. Egyelőre az a bajom, hogy amit Sue néni (LIsa) mondott, az éppenhogycsak és bizonyos feltételek mellett, térdenállva, könyörögve, stb érhető el.
    Illetve kicsit vitatkoznék, mert egy szálon kábé ott van a szintetikus tesztekben. (több szálon nehéz összevetni, mivel jobbára több magot tartalmaznak a ryzenek) Viszont a játékokban, ahol most már viszonylag jól ki vannak használva a processzorok, mégis alulmaradnak. Nem sokkal, de... kb 10%-al nem lehet azt mondani, hogy "hibahatáron belül"
    Esetleg még egy kis bios reszelés, vagy összekacsintás a májkroszofttal és akár jobbak is lehetnek. Mondjuk az év végére.
    Abban biztos vagyok, hogy itt nem lesz ebből hitvita, azért is mertem felhozni a kérdést. Mivel az egész világot felpezsdítette ez a megjelenés, gondoltam megkérdem, hogy rátok milyen hatással van. Én nagyon drukkolok nekik. Kell a piacnak a több szereplő. A verseny se verseny, ha csak egy résztvevője van!

Nem konkrétan ehhez a témához, de ezt találtam az ego fórumon:

by CBJ » Thu, 7. Dec 17, 21:51 (nem mai! )

As with X Rebirth, X4 will use two cores pretty heavily for its primary activities (simulation and rendering) and as many other cores as are available for other peripheral tasks (such as path-finding and asset loading). Drivers and APIs used by the game, such as Vulkan, may also be able to make use of more than one core. Overall, the game is likely to work best on a system with at least 4 cores, and the benefits of more than that will probably tail off fairly rapidly.

Csak azért ollóztam ide, hogy ne kelljen találgatni, miért nem fut jól a játék!
  • TokraFan
    Az AMD -jelenleg-, jellemőzen több szálon jó...Érdemesebb külföldi lapokat olvasni, nem az ilyen Abu féle erősen AMD-be hajló PH-t.
  • Jóózsf István #2240
    Azzal az összeállítással amit tervezek, összességében 100%-ot nyerek teljesítményben az egész gépen. De ebben már az ergébé ledek plusz potenciálja is benne van!
    Viszont ebben a játékban, és mondjuk a TF-ben csak 25%-ot (JÓ ESETBEN!!!) A sors fintora, hogy pont emiatt a két játék miatt akarok fejleszteni, mert az "egyébkénti" teljesítményt soha nem használnám ki. De legalábbis nagyon valószínűtlen.
    Úgy is indult az egész, hogy megvárom mit gurít az AMD és az a platform nyer, amelyik jobb lesz EGY SZÁLON!!! Szeptember a határidő.
  • TokraFan
    Én maradok a Xeonnál. Nem látom okát a cserének.
  • mumoka 2012
    nekem kell i3 -2100 van és csak kinlodom vele
  • Caliph
    én már megvárom a star citizent,remélhetőleg egy két év,aztán bővítek kifejezetten arra :D eddig elfutkároz minden a gépemen,de ha esetleg jön valami nagyon must have játék,és gyenge leszek hozzá,lehet elcsábulok én is
    de nagyon nem látok ilyet az egy éves távlatban.
  • mumoka 2012
    én is arra probálok hajtani AMD Ryzen 5 3600 6-Core 3.6GHz AM4 Processzor
  • Jóózsf István #2235
    Érint valakit a Ryzen háromezres széria?
    Gondoltam kivágok egy fél vagyont az ablakon... Ide nekem a napot (oroszlánt) is alapon.
  • mumoka 2012
    azért a nexus -ón csöpög az apró kiegészítő mod
  • Jóózsf István #2233
    Ha jól olvasom, akkor még nem is a 3.0 jön, hanem előbb kiadnak egy javítást ami lehet 2.52 - 2.99. Aztán lesz 3.0, amiben garázdálkodhatunk a "saját rendszereinkben". És majd csak utána DLC. Akkor egy kis matek:
    Ebben a hónapban már csak lfsz a sggnkb! Augusztusban javítás, szeptemberben 3.0. Októberben DLC. November - december második déelcé! Cseppet szűkös lesz!
  • Pares
    A hozzászólásban is leírta, miért van "nagy csend". A kritikus hibák kijavítása után most lép át új fázisba a fejlesztés... Hamar munka meg ritkán jó. Ráadásul a wiki szerint az Egosoftnak 2017-ben 18 alkalmazottja volt, és ebből vélhatően nem is mind a 18 fejlesztő, aki a játékon dolgozik...

Összehasonlításképp az Elite:Dangerous-t fejlesztő Frontier Developments-nek 422 (2018) alkalmazottja van, a Star Citizent évek óta hegesztő Cloud Imperium Gamesnek meg 475 (2018)...
  • Caliph
    hát az X féle birodalomépítéstől messze van az SC meg az ELite is nagyon. Elitere azt mondják bevallottan nem is lesz olyan,az SC ben meg mire eljutnak oda ,hogy npc által irányított saját kereskedő vagy bányászhajók járják a játékbeli világot,aminek a dolgaiból a saját gyárad akár hajómodulokat képes gyártani,na,az se ma lesz.
  • TokraFan
    Az Elite és az SC eladásai nem ezt bizonyítják, szerencsére. Az más kérdés, hogy az X-hez fogható játékot nem sikerült még senkinek csinálnia, az Elite sok szempontból jobb, de mint komplett játék, messze alulmarad még az X3-al szemben is, az SC meg tán soha az életben nem fog elkészülni. Igény az lenne, csak senki nem mozdul rá, vagy ha mégis, akkor szimplán lehúzzák ezt az egyébként lelkes réteget, de normális játékot még senki nem csinált a műfajban.
  • goyo2
    A mi nemzedékünkkel ki is hal a műfaj.
  • kisiku
    Nem sokat mond. Én nem tudom hova tenni ezt a játékot. Én nagyon sokat toltam eddig vele, nem mondom, hogy nincs kész, inkább hogy hiányos több dologban. Három dolgot tudok elképzelni, miért van csend: nyár van és szabin vannak vagy nem megfelelő az eladás és nem elegendő a pénz vagy lehet hogy szép lassan fejlesztik tovább a háttérben, csak nem szólnak róla.
    Elég korlátozott a rajongói tábora az X sorozatnak, hiszen azért ez egy nagyon időigényes és különleges játék. Olyanoknak való, akiknek sok szabadidejük van. Na most (főleg a mai) a játékosok szerintem már a pörgős és lineáris akciójátékokat/rpg-t/stb-t kedvelik, mintsem az időigényes vagy gondolkodást (sok angol szöveggel) igénylő címeket. Az Egosoft meg mindig egy lábon állt. Az X-en kívül nem ismerünk más címeket tőlük. Én, mint eddig mindig, bízom bennük, sosem kellett csalódnom.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.07.05. 08:56:21
  • Jóózsf István #2227
    Próbálom értelmezhetően kiollózni annak aki nem járatos a Páblik Béta fórumban

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Endeavour79
    x4

Timeline for beta builds

Unread post by Endeavour79 » Thu, 4. Jul 19, 08:19
    Hi, I noticed that since around 2.20betas, the release cycle for betas increased from days and weeks more towards months. No problem there. Good work trashed time. I know about the 3.0 overall targets as described in a public post.

Was wondering if Ego could share a little insight in timeline for future beta and public releases and overall targets for content and fixes.
    Yes, fully aware that things are constantly evolving and timelines are fluid..
    More so trying to get an understanding if we're looking a multiple moths between betas or if this just has been a stretch of big tickets you guys worked on.

Thanks!

Endeavour79
    x4

Re: Timeline for beta builds

Unread post by Endeavour79 » Thu, 4. Jul 19, 08:20
    Please substitute crazy auto-correct results by using your own imagination :lol:
    Need edit function!

CBJ
    EGOSOFT
    EGOSOFT
    x4

Re: Timeline for beta builds

Unread post by CBJ » Thu, 4. Jul 19, 11:05
    As you say, timelines are fluid and depend on many factors, some of which are outside out control. Experience has shown that announcing dates when they are still fluid just leads to a forum storm full of accusations that we are lying or incompetent if the dates end up needing to be changed, so we don't do it.

We have already mentioned that there will be a big update to 3.0 around the time of the first DLC, and that we are working on a smaller update with various bug-fixes to be released before that, but we don't have dates for either.

In general, however, you can expect the release rate to become slower over time once the initial critical issues have been addressed, because we can do more productive work on fixes and improvements if we spend less time on builds and releases.
  • TokraFan
    Jaaa, így értem! SG szerint rák is vagyok (pedig nem), amit bár én sehol nem kértem kiírni az adatlapra (szép is lenne, science fanatic begyöpösödésem mellett elég gáz ez a buta horoszkópozás), de a fejlesztő b*szik rá többszöri kérésem ellenére is, hogy leszedje onnan. Kitörölni sem lehet, a születési dátumot sem, ami szintén nem valid.
  • Jóózsf István #2225
    Pedig nem viccnek szánom...!
    De félretéve... Nem megy a piálás. Nincs is rá módom. Amit vázoltál olyanban volt részem. Egy ideig volt lehetőségem balatonparton kempingben, telepített lakókocsiban eltölteni némi időt remek társaságban. Egyszer vittem magammal egy sörcsapot és egy kishasast. Aki nem próbálta annak mondom; Van egy másfélszeres élményszorzó abban, ha magadnak csapolod a sört és senkitől - semmitől nem függesz!!! Ráadásul akkor másfél napig egyedül voltam, mert a többiek csak később tudtak jönni. Istenem! Be szép volt!
    El sem tudom magyarázni... Te, a sörcsap, a platánfa alatt, szinte senki a környéken, (ez mindig idény előtt és után volt. Horgászat címszó alatt futott az esemény. Igen. Volt nálunk horgászbot... ) Mennyei kajákat főztünk... Maga volt a megtestesült hedonia!
  • Caliph
    sg szerint aznap szülinapod volt :D
  • kisiku
    Szép napot!

Azért úgy érződik az uborkaszezon itt is.
    István eszmefuttatásai a legviccesebbek...igen, ilyen az, amikor nem történik semmi.
    Pista, a következőket javaslom az idő tartalmas eltöltésére:
    -1 db kerti szék
    -1 kellemes félárnyékos hely vagy vízpart
    -1 nagy korsó
    -3 dl bor + 2dl szóda hidegen vagy a kedvenc söröd. Ez természetesen a nagy hőségre való tekintettel korlátlanul ismételhető.
    -1 db kéz, amiben a fent nevezett ital elfér.
    -kis idő múlva jöhet a grill/bogrács és ami belefér.

A játékról már úgysem lehet mit beszélni, mert a "régiek" már mindent tudnak, "újak" meg nincsenek.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.07.02. 10:10:31
  • TokraFan
    És készülj egy végeláthatatlan grindfeszt-re, aminek egyetlen célja, hogy nagyobb hajód legyen. Esetleg, hogy 450 óra "játék" után 0,5ly-vel nagyobb ugrótávot tudj kicsiholni a hibbant mérnököknél.

Jó a játék egyébként, az első 100 órában...utána hyper boring!
  • TokraFan
    ?
  • cylonflatus
    Nagyon szépen köszönöm!
  • Caliph
    először is van Elite topic , bár most mondhatni uborkaszezon van és alig irunk bele,de a segítség kérésre biztos reagálunk :)

https://sg.hu/forum/tema/993738107

Igen,mindenképp a Horizonst indítsd. Ugyanúgy az elejéről fogsz kezdeni mindent(bár itt már felajánl egy olyan kezdőhajót amiben van SRV azaz bolygójáró kisautó,de később magad is szerelhetsz rá ,ez a része nem vészes összeg :) ),aztán ugyanúgy elengedi a játék a kezed,azaz csinálsz amit szeretnél,rád van bízva :) A világ ugyanaz,a horizons extraként bolygóleszállást,mérnöközést ad hozzá ,sima játékkal ezek kimaradnak,de ugyanabban a világban röpködnek ők is :) Szóval ha megvan a horizons mindenképp azzal indits.
  • cylonflatus
    Előre is bocsánat az offért! Nem találtam aktív Elite fórumot, ezért gondoltam bepróbálkozom itt. Nagyon régóta szemezek már az Elite: Dangerousszal, még anno C64-en volt meg a klasszikus. Mivel a Steamen most kezdődött a nyári vásár és nagy leárazások vannak, tegnap megvettem a Commander Deluxe Editiont, amiben benne van a Horizons Season Pack. A kérdésem a következő lenne: mivel külön indítható a kettő, abszolút kezdőként van értelme a Horizonsszal indítani?
    Még egyszer bocs az offért, és előre is köszönöm!
  • Caliph
    boldogat
  • Jóózsf István #2216
    7; Olvassák a magyar fórumot és látták, hogy valami gyökér azt jósolgatja, hogy ebben a hónapban már nem adnak ki semmit! Ők csak azt akarták, hogy igaza legyen!
    Most egy félig mulatságos, de inkább sírvaröhögős dolog jutott eszembe: Mivel júniusban nem jött ki béta, és egy bétának kell egy hónap, mire kiforrja magát, így a sima egyszerű halandóknak JÚLIUSBAN SEM JÖN SEMMI! Kegyetlen az élet!
  • TokraFan
    5. Titokban már az X5-ön dolgoznak
    6. ...esetleg egy X-BTF Remastered Edisönön
  • Jóózsf István #2214

Ha ezt pont te kérdezed, aki minden fórumba bejáratos, akkor mit reméljünk, mi egyszerű halandók?
    Mindenesetre vannak változatok:
    1; Nyaral. (Na de egy hónapja???)
    2; Vadul üti a billentyűzetet éjt nappallá téve. (Ugyan miért tenné? Nem hülye! Hisz, még van fél éve, hogy teljesítse amit ígért! És ha kiszalad belőle???? Kit érdekel!?!?!?!)
    3; Már nincs is Egosoft! (Csak a látszatát tartják fent, amihez elég egy internetképes eszköz...)
    ...
    Vihar lesz!
    Ááááá dehogy! Ezt senki nem gondolhatja komolyan!
    Nyugodtan folytassátok a felsorolást!
  • tomonor
    Elég nagy a csend Egosoft háza táján. Talán mindenki nyaral?
  • Pares
    Hát ha úgy nézzük, akkor a TC és AP sem volt más, csak egy DLC. Sőt az AP az egy modpack gyakorlatilag. Az X3, TC és AP között ráadásul lényeges játékmechanikai változások nem történtek, míg azért valljuk be hogy a Rebirthhöz képest csomó új dolog van az X4-ben, ha tetszik, ha nem. Bár hozzátenném, hogy nekem most pont az hiányzik az X4-ből, amit az X3-ba a TC és AP beletett: új hajók, szektorok, plot küldetések. Remélhetőleg a két DLC orvosolja.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2019.06.28. 15:56:59
  • Jóózsf István #2211
    " Annyit sem adnék érte! " Tényleg! Eléggé Enkóros lett! :-)
  • Stormbird
    Stormbird
    2018.11.04. 19:00
    Különösebben én sem várom, mert szerintem nincs másról szó, mint egy túlárazott X Rebirth DLC-ről, vagy ha úgy tetszik akkor X Rebirth 5.0-ról.
    Engem nem érdekel az, hogy lehet vezetni benne más hajókat, mert semmi kedvem böszme nagy vasakkal vergődni. Mivel megmaradnak a sztrádák különösebben nem izgulok rá, hogy most már majd nem kacskaringósak hanem egyenesek lesznek. A moduláris építkezés hírétől sem akart kiugrani a bankkártyám a tárcámból, hiszen most is moduláris az építkezés csak talán kicsit nagyobb léptékben, mint majd lesz. Értelme úgysem sok van, mivel úgy is törekszik az ember a teljes kiépítettségre.
    A kereskedelmi részen sokat nem lehet javítani a harc valószínűleg ugyan az lesz, szóval sok okosság nem lesz. Ami értelmes dolgot ki lehetett találni azt már belerakták az X R-be. Attól tartok, hogy most majd az jön, hogy ami eddig a jobb oldalon volt az a bal oldalon lesz és fordítva. Ami kék volt és alul találtad a képernyőn, most majd szürkén lesz felül megtalálható, stb.
    Szóval majd négy-öt hónappal a megjelenés után egy -75%-os akcióban... esetleg!
    (Addigra túl lesz legalább 5 nagy patch-en meg 3 hotfix-en)
    Addig meg továbbra is X Rebirth, mert még "csak" 1200 órám van benne és hol vagyok én még a kisiku-tól :)
    Válasz 'Jóózsf István' üzenetére (#395)

Gyakorlatilag csak abban tévedtem nagyot, hogy eddig még nem kapott -75%-ot...
    Valamint azt is tévesen ítéltem meg, hogy ha megkapja, akkor esetleg megveszem, mert nem! Annyit sem adnék érte!
  • Jóózsf István #2209
    Átfogalmazhatnám az első mondatot, de minek? Min változtatna?
    A lényeg, hogy visszakanyarodtunk a kályhához. Szerinted ezt az árat az Ego találta ki? (Miért ne!?!?!)
    Akkor játszunk el eképp a gondolattal:
    Helyszín az egoszékház. Szereplők: a fejlesztők.
    "Srácok. mi lenne, ha kiadnánk újra a ribörszöt, egy kis csavarral? Motorunk van hozzá! Esetleg elsunnyoghatjuk a grafika nagyrészét is! Szinte már kész is vagyunk... - Mikor jelenjen meg? - Mindegy. Akár félkészen is! Már úgyis megszokták... - Jó. Már csak az ár van hátra. Mennyi legyen? - pffff. Fogalmam sincs. Legyen annyi mint a ribörsz. - Áááááá, francokat!!! Tanultuk marketing órán, hogy ha megdöbbentően drágán adunk valamit, akkor az istenadta nép azt fogja hinni, hogy minőségi terméket kap! - Jó. Akkor mondjuk a ribörsz kétszerese. - Ha már lúd... Legyen a két és félszerese!!! (Fékeveszett kacagás tör ki a jelenlévők között.) OK. Csináljuk! - Apám! Ha ez bejön, spontán magömlésem lesz! - Áááá. Úgysem szopják be!
    Folyt köv.
    A következő rész tartalmából: Bakker! Sérvet kaptam a sok röhögéstől! El sem hiszem, hogy valaki még mindig pénzt ad ezért a szarért! Láttátok a király új ruhája című mesét? Senki nem mer szólni, hogy semmit adunk drágán!... Esetleg a mégis felmerülő panaszokat kezelhetnénk úgy, hogy mi sértődünk meg, és a panaszkodót meglincseltetjük a még hívőkkel!... Mekkora buli egy ilyen lehúzás!

Hírek: A Hábéó megrendelte a készítőktől a következő évadot, valamint tárgyalásokat folytatnak a harmadikról is!
    Időjárás...
  • nibron
    Értő olvasás.:D Na fussunk neki még1szer, idézem:
    "Az induló árat alapvetően a fejlesztő/kiadó határozza meg, de a Valve üzleti alapon javaslatot tehet az árváltozásra"

Ha te vagy a fejlesztő, akkor te határozod meg, hogy ez szerinted mennyit ér. A Valve esetleg csak javasol egy másik árat. Érdemes megfontolni, mert értelemszerűen elég nagy tapasztalatuk van már benne. Igazából ők nem is ismerik a játékot, először csak azt ellenőrzik, hogy a Steam rendszerébe beilleszthető-e. Ennek egyik részlete a kedvezményes értékesítés ami viszont teljes egészében a Valve hatásköre. Később sem érdekli őket ha nincs vele gond.
  • kisiku
    Szerintem ez attól függ, hogy a fejlesztő mit érez, mennyiért lehetne elsózni. Az Egosoft eléggé egy lábon áll. Oké hogy megvan a vevőköre, de azért ez szűkös.Egyébként asszem 40-45 ajróért vettem anno a ribörszöt.
  • Jóózsf István #2206
    Ez így elég megnyugtató.
    Már csak egyre lennék kíváncsi: Amikor felajánlották a fejlesztőknek az indulóárat és "alig észrevehetően" megrezdült az arcuk, akkor amellett, hogy; "Basszus. Nem lesz ez egy kicsit sok?" Mire gondoltak? Esetleg arra, hogy; "Apukám, most aztán dolgozhatunk mint a barom, mert eladtuk a lelkünket az ördögnek!!!" TUDNIUK KELLETT, hogy a tarsolyukban lévő játék, csak erősen hunyorogva ér 23-25'000 forintot! Még a Ribörszhöz viszonyítva is, ami nekem csak 10 pengőmbe fájt a megjelenés napján.
    Vagy rosszul gondolkodok?