X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy az 1.0-ás jellegzetes hibák már eltűntek a játékból. Érdemi változást a 2.0 (jövőhéten béta) illetve 3.0 fog hozni. De ha így haladnak a számozással Egoék, mire eléri a játék a kellemesen játszható szintet, lesz már v16 is. Ami igazából nem baj, csak lehet, hogy olyan javításokról beszélünk, melynek jobb esetbe v2.0-ig be kellett volna kerülni tradíciók szerint.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Természetesen ez csak provokáció, mert én hetek óta játszom vele. Pár napja sajnáltam azt aki nem bétázik, mert egy hónapig nem frissült számára a játék. Most meg én szívom a fogam, mert béta nem jött ki.
De attól még őszintén kérdeztem, hogy érzünk-e valami pozitív fejleményt négy napja?!?!?!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.02. 02:58:56
Volt róla szó valamelyik videóban, hogy megcsinálják...
Én egy másik űrhajómat küldtem oda - beáldozva szegénykét - megvettem a lehető legolcsóbbat, és odaküldtem. Persze nanáááá, hogy egy leányzót kaptam bele pilótának. Egy külön kör volt, hogy egy másik Paranid pasik ültessek a helyére.. hiába.. illem az illem 😊
Lenne egy kérdésem miért robban fell az űrhajóm mikor az observatory megjelenik ha van nálam antimater ha nincs?
Help please!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.01.29. 17:35:24
Én inkább azt a kérdést tenném fel, hogy miért ennyire nonszensz az univerzum felépítése. Mármint az egyetlen, félig-meddig logikus dolog az egészben a highway gyűrű a magrendszereken keresztül. Logikája viszont ott szűnik meg, hogy fajok egymás ellenséges rendszereit is összeköti (Argon-HOP-PAR), melyet valószínűleg elsősorban szabotálnának a frakciók egy háború esetén.
Ami zavaró az egészben számomra az a Superhighway-Accelerator párhuzama, ugyanis mindkettő ugyanarra a funkcióra lett kitalálva annyi különbséggel, hogy az Accelerator látszólag lustaságból/időhiány miatt lett hozzáadva a játékhoz (kevésbé látványosan vitelezi ki ugyanabban a naprendszerben az utazást).
Ennél még a Rebirth rendszere is jobb volt, ugyanis ott legalább érdekessé tette az utazást a Superhighway (amikor az égitesteket kerülgeti - igaz szimpla lineáris animáció volt, de mégis jól nézett ki).
A szektorok létesítményeit tekintve pedig annyi extra pozitív dolgot adtak hozzá, hogy a highway-hez méri a telkek értékét. Ám itt megint több problémába ütközünk - van olyan rendszer ahol gyakorlatilag semmi értelme nincs a highway-nek, ugyanis a nagy semmibe vezet minket (Ianamus Zura, Antigoné Memorial). A legtöbb állomást, melyet az NPC-k építenek pedig (szintén) értelmetlen helyekre rakják. Értem én, hogy ilyet még nem csinált Egosoft, gyakorlatilag a játék gazdasági szintje prototípus, de legalább annyi sablont belevethettek volna, hogy valami logikai értelme legyen a dolgoknak.
Remélem lesz majd modder, aki észreveszi eme problémákat és lesz rá annyi energiája, hogy átalakítsa a játékot, mert itt sajnos csak kihasználatlan potenciál van.
Meg miért is nem lehet pl. highway-t építeni?
Kár, hogy egóék ilyen kevesen vannak, szerintem rettenetes potenciál van ebben a "frencsájszban".
Igen, a 3.0 is jól hangzik.
"I have to say X4 is the best version of all the X Games in my opinion - the UI is way better and easier to navigate"
Én elfogadom, hogy neki ez a véleménye, de szerintem a GUI egyáltalán nem olyan jó. Cserébe a 2.0 érdekesnek ígérkezik.
De mondok egy egyszerűbbet: csak azt a terméket tudod megvenni, ahol a Sell Offer alatt van feltüntetve az ár.
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2019.01.25. 14:49:54
Bocs az offtopicért.
"Hali urak...
Tudom, hogy mostanság mindenki az X4 - Fándésünnel van elfoglalva, de mivel nekem eléggé bugos, így mmostanában nosztalgiából X-rebirthezem kicsit.
Van néhány problémám, pontosabban bosszantó dolgok, amiket lehet meg lehet oldani, csak én vagyok láma..
szóval:
Lehetséges-e, hogy ne várjam végig a különböző dialógusok befejezését ahhoz, hogy egy menürendszerben tovább tudjak lépni.
Pl. gyárépítésnél, illetve új modulok építésénél folyton végig kell várnom, hogy végiggagyogja a csaj a dógait, pedig én már lépnék tovább a következő menüre, de addig nem tudok, ameddig el nem nyomja a dumáját.
Előre is köszönöm a hasznos és kevésbé hasznos infókat. 😊
"
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Szerk.: ok, kitisztult, köszi még egyszer!
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.01.23. 20:56:22
tehát a sell offer az állomás akar eladni, nem te.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.01.23. 20:26:49
szerk: Ja nem látom, ures
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.01.23. 20:23:56
Előre is köszi!
Azt a befolyás dolgot kifejtenéd?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
• Added music tracks from previous games.
• Added map filter option to disable allied order queue visualisation.
•
•
• Improved overall game performance.
• Improved AI attacking of stations.
• Improved reward calculation for Rescue Ship mission.
• Improved reward calculation and area range for Repair mission.
• Improved reward calculation and fleet variation in Fleet Delivery mission.
• Improved location check for claiming plot in Station Building mission.
•
•
• Removed ability to map right mouse button to avoid conflicts with context menu function.
• Fixed player-owned stations not transferring money to the player after having earned a surplus.
• Fixed player-owned ships mis-identifying some ships as being abandoned.
• Fixed ships sometimes undocking and docking again when given an order that doesn't require a ship to change docks.
• Fixed NPC-owned capital class mining ships not being able to mine due to lack of collector drones.
• Fixed mining ships sometimes not going to their designated positions before starting to mine.
• Fixed delay after player issuing AutoMiner order.
• Fixed capital ships with forward-mounted weapons sometimes orienting broadside to big targets.
• Fixed capital ships not acquiring some station modules when attacking them.
• Fixed fighters manoeuvering against and firing upon the center of stations rather than acquiring station modules.
• Fixed player-owned squadron subordinates pursuing targets to the ends of the universe.
• Fixed combat ships assigned to a station not staying in the vicinity of the station.
• Fixed captured visitor ships sometimes not accepting orders.
• Fixed UI allowing player to order player-owned ships to "Dock to Trade" at player-owned stations that have no trade offers.
• Fixed ships wanting to undock from a venture platform worrying that they might leave the player stranded at the station.
• Fixed player-owned free traders preferring build-related trades.
• Fixed free traders tending to prefer trades involving buying low amounts or high prices.
• Fixed player-owned station-based traders ignoring sell offers at the station below a certain threshold.
• Fixed rare case that would prevent AutoMine and AutoTrade orders from functioning.
• Fixed lasertower orders being assignable to things that weren't lasertowers.
• Fixed lasertowers erroneously attempting to move while in highways.
• Fixed computer pilots of drones and lasertowers sometimes bailing.
• Fixed player-owned ships formerly owned by pirates retaining their cover ownership.
• Fixed docked ships on claimed ships retaining old ownership and crew on board.
• Fixed theoretical ability to improve relations with Xenon and Kha'ak.
• Fixed not being able to select items to deliver to Black Marketeer when playing multiple delivery missions simultaneously.
• Fixed receiving pilot comm chatter while not in a cockpit.
• Fixed Security Office not being available on all stations.
• Fixed Boarding mission where ship was already captured earlier.
• Fixed mission character disappearing during Delivery mission.
• Fixed duplicate greeting of Black Marketeer during Delivery mission.
• Fixed cases of missing dialog choices for Black Marketeers.
• Fixed Tutorial and Help menu in ultra-wide resolutions.
• Fixed large number of queued orders breaking the order queue menu.
• Fixed map shortcuts not working after using minimize.
• Fixed wrong production resources shown in LSO and encyclopedia.
• Fixed hidden information (shown as "???"😉 on player stations in certain cases.
• Fixed loadout statistics showing changes in engine performance when applying a paint mod.
• Fixed venture reward menu sometimes not displaying reward information.
• Fixed custom player logo not being displayed on target monitor.
• Fixed comms monitor not showing up on incoming reports from pilots.
• Fixed excessive L and XL travel engine prices.
• Fixed certain M-sized turret slots on some L-sized ships not allowing mining turrets to be fitted.
• Fixed mirrored logos on some ships.
• Fixed NPC position in bar.
• Fixed various NPC animation issues.
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
• Fixed some memory leaks.
• Fixed causes of several freezes and performance issues in specific circumstances.
•
Hogy hogyan lett 1.51 b1-ből 1.60 b2 azt a franc se tudja. Biztos valami jó cuccuk van...
Semmi olyat nem láttam köztük, amitől megdobbanna a szívem!
Amit nem értek, hogy minek kell félmillió marine, meg hiperszuper boarding feature amivel több hajón levő marine-t is be lehet fogni a foglalásba (persze majd ha mukodni fog) ha közben kiugrálnak a marine-ok.
Már 2 Behemoth-ot foglaltam 3 marine-al. Addig piszkáltam, mig csak a túlbuzgó kapitány maradt csak a nagyhajón.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
"What it does:
This mod adds a simple wares drain to all the tradestations in the game. So no more overfilled tradestations that can not buy anything.
Once a ware in a tradestation gets filled up over 75% of its container space it will be targeted by this mod after 5 minutes and the specific ware gets reduced down to 75% of its maximum storage capacity.
Nividium get a special treatment and will be plain consumed by 30% if it reaches 50% of its maximum capacity."
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
<#nemtudom>#nemtudom>
persze jogos ha az ember kifizet érte xy forintot akkor már el is várja hogy jó jegyen de pont azért tapasztaljuk meg az idők folyamán a dolgokat hogy magunkat ne szopassuk meg 😛