7250
Egosoft X4
-
tomonor #2526 Általánosságban az új DLC-ről lehet kérdezni, de én meg fogom Berndet bombázni jópárral. Max nem válaszol rá :D -
Jóózsf István #2525 Addigra mis is CET-ek leszünk ugye? Vagy, ponthogy nem leszünk?
Franc ebbe az időtaszigálásba!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.10.23. 16:10:30 -
TokraFan #2524 Most azt tegyük félre, hogy az NMS mennyire jó vagy sem, nyilván sem az ED-hez, sem az X-hez nem hasonlítható, viszont az tény, hogy a procgen része zseniális. És hogy mennyire igaz az is amit a könnyű fejleszthetőségről írtál, legjobban abból látom mezei játékosként, hogy milyen procgent módosító modok jonnek ki hozzá. Tíz Megabyte-okból az egesz felszín generalast képesek teljesen átalakítani.
Mondjuk ED-nél nekem ezzel is voltak gondjaim, mert kb. 20-30 rendszert megnéztél, és láttad is mind a 400 milliárdot, maximum a táblázatok kvazi jelentéktelen értékei változnak (távolságok, méretek stb.). Szóval picit azert parasztvakítas az a 400 milliárd rendszer, mert a procgen igazi értelmét pont nem képes hozni, konkrétan a valódi változatosságot! Mondjuk ez nem a procgen hibája.
Pares
Lehet tudni, miről lesz szó?
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.10.23. 11:05:44 -
Pares #2523 -
nibron #2522 Mi csak "procgen"-nek hívjuk, felesleges is lenne másképp, mindig a legegyszerűbbet kell választani, így is elég sok mindenben félreértjük egymást. Amúgy ha mindenképpen kellene a magyar nyelv, mondjuk olyan doksiban ahol tiltott/minimalizált az idegen nyelv, ott valószínűleg "program/alkalmazás által létrehozott" ill. "program/alkalmazás által kezelt" lenne. Pl. "a játék indulásakor a galaxist rendszerenként az alkalmazás létrehozza, ellátja egyedi azonosítóval a rendszeren belüli újabb elemek létrehozásához. Az egyedi azonosítóra azért van szükség, mert ebben az esetben, csak egy valós értéket tartalmazó számot rögzítünk az összes tereptárgy helyett, így rengeteg adat tárolásától mentesülünk. a rendszerbe való belépéskor csak ezt az értéket kell beolvasnunk egy táblázatból, és az értéke alapján az előre megírt programkód valós időben létrehozza a rendszeren belüli bolygókat, azon felszíneit, aszteroidákat szintén a felszínnel együtt, állomásokat és az összes egyéb a rendszerben rögzített tárgyat."
Ebben a kis szösszenetben elég sok idegen szavacskát magyarosítottam, elég nehéz is megfogalmazni. Kábé valahogy így. Viszont nem olyan embernek való feladat mint amilyen én is vagyok, ehhez már inkább nyelvészeti/irodalmi területről kell embert keríteni. Nekem hatalmas mákom van, mert a lányomnak 2 diplomája van, és az egyik a "magyar nyelvész", a másik pedig valami irodalmi elemzőszerűség (még a nevét sem értem). Nálunk ő lektorálja a nem szakembereknek készült doksikat, és nagyon ügyes benne.
Ha megnézed a mostani játékokat, akkor láthatod, hogy még a legutolsó kis "örliexess" csapat is a procgennel kísérletezik. Most már a processzor sebességnek és annak, hogy 1 rakás graf.feladatot át lehet/kell terhelni a GPU-ra, egyenesen adja magát, hogy alkalmazza a fejlesztő. Arról nem is beszélve, hogy akkor tulajdonképpen a procgen lesz a core, minden paraméter oda fut be, egy helyen lehet kezelni az összes változót ami a generálást befolyásolja. Egy bolygó felszínét 0.1sec-en belül létre lehet hozni a rajta található összes ki kavicsocskával együtt, mert mindig csak azt kell generálni, amit a grafika is feldolgoz (magyarán amit lát a játékos). És a legzseniálisabb, hogy teljesen elkülönül a játék összes részétől, tehát bármikor lehet fejlesztgetni a játék teljes életciklusa alatt. És sosem kell gigabájtokat kiadni, mindig elég néhány 100kilóbájt (célszerű 1 DLL-be kirakni). Pl. az ED procgen-je valami "StellarForge.dll"-ben van, és a mérete nem haladja meg a 10MB-ot. Viszont legenerálja a komplett tejutat (több mint 400mrd csillagrendszer), de nem csak a bolygókat, hanem az égitest összes csillagászati és egyéb paraméterét valamit a felszínüket is. Anno szó is volt róla az Ego-nál, így készült volna a táguló univerzum (arra lett megírva), de hát a megvalósítást csomó más dologgal egyetemben elsodorta az "üzletpolitika". Az X4-ben egyedül az állomások moduláris felépítését találhatjuk meg az akkoriban kitalált dolgokból. És hát tulajdonképpen pont ez a része az X4-nek, ami elég jól meg lett csinálva (nekem pl. ez a kedvencem). -
Jóózsf István #2521 Próbáltam utánanézni, hogyan lehetne egyszerű magyar nyelvre fordítani a "procedurálisan generált" kifejezést. Képtelenség meghatározni röviden.
Az én olvasatomban: Véletlenszerűen, bizonyos szabályok szerint, adott keretek között, automatikusan létrehozott valami.
De nem is ez a lényeg...
Szóval úgy gondolod, hogy a proc.gent. be kéne hozni az X játékokba? Elsőre a hideg is kirázott tőle, de kíváncsi lennék rá. Kár hogy ez nem olyan dolog, amit egyik évről a másikra kipróbálhatunk és ha nem sikerül, akkor sem vesztünk semmit. -
nibron #2520 Hát igen, az ED messze nem használja ki a technikai adottságait. Az ugrálás is elég nagy hülyeség, helyette jobb lenne a folyamatos mozgás (mint pl. SpaceEngine) ha már van egy páratlan grafikánk. Mennyivel lenne "nem unalmasabb" a mozgó galaxist bámulni, mint mindig ugyanazt a féreglyuk animációt. De abban kiegyezhetünk, hogy az X4-hez viszonyítva sokkal több tartalom van benne. Igaz, hogy nem lehet saját állomásod/bázisod ami szerintem is az egyik legnagyobb hülyesége Brabennek (már csak ezért le kellene lőni a marháját), fajból azért akad (még ha jól el is van dugva:)), persze az X4-ben jóval több faj van, de mivel semmi szerepük, olyanok mintha nem is lennének. A Xenon-okat is könnyen ki lehet pusztítani, és utána ahogyan visszacsalják magukat az egyenesen vérlázító (biztos Braben kisegítette néhány tanáccsal az Ego-t:)). Küldetéseket az ED nagyságrendekkel többet/változatosabbat ad, az X4-ben az pár darab ami van egy kis idő után bazira idegesítő, mert alapjáraton szopatják a játékost. Az ED-nél legalább idővel csak uncsik a statikus küldik, változatosság gyanánt ott lennének a CG-k. Az már más kérdés, hogy a Frontier-nél is állandóan szabin vannak a kreatív kollégák. Szóval az ED-nél azért néhány módosítással nagyon jó játékot lehetne csinálni. Brabent kivenni az aktív tervezőcsapatból, helyette elküldeni álmodni amiben végül is zseniális volt vala. Neki nem szabadna belefolyni a kivitelezésbe, abban sosem volt jó, sőt. És hát azért mégse a programozóknak kellene megmondaniuk, hogy mit csinálnak meg, és mit nem (azért ez röhej, hogy tervező kitalál vmit, programász pedig megmondja, hogy megcsinálja-e vagy sem). Pl. Carmack biztosan azonnal megoldatná, hogy rendesen bejárhatóak legyenek a dolgok (márcsak azértis, hogy az űrben ránkragadt szörnyecskéit legyen hol elhelyeznie:)), lenne bázis, stb. Azután lehetne akció is bőven.
Az X4-el sokkal nagyobb problémák vannak. az Ego-nak végre már rá kellene jönnie, hogy proc.gennel kellene univerzumot csinálnia (ez meg van írva majd 10 éve), sokkal több szektorral mint most (manapság ez már alapigény), szintén proc.gennel feltölteni (szintén megvan), azután egy jól megtervezett gazdasági modellel magára hagyni (ebből több is van nekik). Dinamikus küldetésgenerálás (ez is van, sőt az elődje volt az X3-ban), ami alapvetően karrierépítésre fókuszál (ezt nem tudta az előd). Szóval tulajdonképpen minden részét át kellene írni. Az ED-nél nem, ott az alapok már eleve jól vannak megcsinálva, kivétel az ugra-bugra. Ott ugye az a probléma, hogyan tegyék össze azt a rengeteg játékost akik egyidőben játszanak, mivel értelmesen nem lehet 20-30-nál többet szinkronizálni. CG-k alkalmával pedig több százan vagy ezren lehetnek a célállomás körzetében.
Az ED pár éve még nagyon is élhető játék volt. Voltak célok amiket tulajdonképpen folyamatosan nerfeltek, de nem adtak új célokat. Illetve amit adtak alapvetően hülyeségek voltak. Pl. amikor buszozásra kényszerítették a népet, az valószínűleg egy harcos kedvű játékosnak nem igazán jött be. Viszont nem tudott mit csinálni, mert előtte csempészekre vadászott elég jó eredménnyel, de mivel nerfelték a csempészkedést is, elfogytak az ügyfelek és nem tudott mit csinálni. Mit csinált? Nem állt be buszozni, inkább dobta a játékot úgy, hogy jó eséllyel sohasem fog visszatérni, mert igazából elég jól érezhetően átbaszták az agyát. És Braben többek között ezt sem képes felfogni, neki csak a "gyors meggazdagodás" elhárítása lebeg a szeme előtt. Amire mindig a legegyszerűbbet választják: nerfelnek, magyarán szopatják a játékosokat. Tehát ők nagyon nem jó "fejlődési" irányt jelöltek ki maguknak. Ezzel szemben az X4 el sem készült, ebből pl. elég nehéz lenne bármit is nerfelni. Ami megvan, az pedig használhatatlanul optimalizálatlan, olyan betettük, hogy bennlegyen logika. Ami egyébként tükrözi is az Ego management gondolkodásmódját is: "adjuk ki valahogy, a problémákkal foglalkozunk később".
Szerintem jelen pillanatban az ED sokkal jobb játék, mint az X4. Mind technikailag, mind tartalmilag. -
TokraFan #2519 Óraszámban nekem is viszonylag sok van az ED-ben, de ha így utólag jobban belegondolok, akkor a játékidő minimum 70%-ka azzal telt, hogy A-ból B-be ugráltam. Ráadásul autopilot sincs, tehát marha unalmas,hogy 40 rendszeren keresztül jump to sun, aztán fordulás az új célra, majd ismét jump és ez negyvenszer egymás után. Nem túl élvezetes. Építeni semmit nem lehet, birodalmat építeni nem lehet, az egész játék egyetlen célja kb. annyi, hogy nagyobb hajód legyen amit A-ból B-be ugrálások ezreivel lehet elérni, aztán maximum még lehet fejleszteni azt a hajót, de tulajdonképpen nincs is miért, mert a HazRes harc finoman szólva is gyenge, semmi meglepetés, beérek a zónába és jönnek az előre scriptelt AI-k. Igazából jól hangzik a többezer óra játékidő, de utólag már bánom, hogy ennyit szántam rá az életemből, mert semmi értelme nem volt. Azért ettől az X nagyságrendekkel több lehetőséget adott, már az X3 is, ahol állomást lehetett építeni, hatalmas flottákat létrehozni, szektorokat védeni, számos eltérő faj stb., össze sem lehet hasonlítani szerintem. Üres az ED, legalábbis, számomra nagyon az.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.10.20. 15:50:59 -
Pares #2518
Most akkor mi a bajod? Hogy az 500 óra alatt nem volt mit csinálnod, vagy hogy ha telepakolod komplexumokkal meg 100+ saját hajóval a játékot, akkor csökken a teljesítmény? Vagy mind a kettő? Tudod, mit, vedd úgy, hogy meg sem kérdeztem, úgyse vagyok már rád kíváncsi... -
Jóózsf István #2517 Akkor ezt a mondatot elemezgessük kicsit:
"a teljesítmény is elfogadható volt és a gazdaság is csak valahol 75-100 óra környékén kezdett bukdácsolni."
Ha engednék a cinikus énemnek, akkor maró gúnnyal kérdezném meg: Tényleg? Nem voltak sebességi problémái a "tök üres" játéknak? Na, ne mondd!
Ezt a témát valójában már érintettük, Mikor én "felelőtlenül" azt állítottam, hogy: "Ebből a játékból soha nem is lesz semmi!"
És lám te támasztottad alá! Mert hogy, amikor már az ember tehetősebb és felránt néhány komplexumot, amihez megfelelő mennyiségű gépparkot is fenntart, akkor jön a fejvakarás.
A játék fő jellege , hogy homokozó. De a homokozóba is kellenek eszközök, (lapát, vödör, etc.) És tudod mi kell még bele? Homok. KURVA SOK HOMOK! Mert ha én "metróst" akarok játszani és elkezdem kiásni az alagutat hozzá, akkor nem akarok három centinél az az aljzatba ütközni! Kábé ez történik most a játékban. Amikor már "vagy valaki" akkor már nem tud kiszolgálni. Innentől nem bonyolult a matek: A rendszer kapacitása adott. Ha ebbe még belepaszírozol feladatokat, akkor eleinte csak letérdel, de a végén csak csúszni mászni fog!
Ha attól, hogy ki akarom használni a játék egyik, ha nem a fő pillérének számító gazdasági szimulációt, erre építve a birodalmamat, szubjektívvé válok, ám legyen! De szerintem el kellene gondolkodnod, hogy melyikünk is az valójában?!?!?!
Segítek! Amikor két három ember, esetleg egy közösség jelentős hányada, ugyanazt állítja, akkor az már nem nevezhető szubjektívnek! -
nibron #2516 Igazad van, de. Az Elite-ben lazán eljátszogattam 1000 óra felett, míg az X4-ben alig van 200 órám. Funkcionalitás szempontjából pedig az X4-et néztem meg jobban. Mint tesztelő, az ED-t inkább csak játszottam. Illetve csak néztem volna, mert elég gyorsan a végére is értem. Ha a játékos ismeri a dörgést, tudja mit kell csinálni, akkor az X4-ben nincs több 30 óránál. És azért azt lássuk be, hogy az smafu. A ~200 órában 4 játékot játszottam végig úgy, hogy közben még elemezgettem is, ahogyan azt tanították. -
TokraFan #2515 OFF
Igen, elsőre álleejtős. De hamar rájössz, hogy az egész játék csak egy vég nélküli ugrálás A-ból B-be, hogy aztán vehess nagyobb hajót, amivel újabb végtelen ugrálás következik, hogy mérnöközhess magadnak egy 0,05%-kal jobb akármit, hogy aztán újra ugrálhass végtelenül A-ból B-be -miközben többen saját bevallásuk szerint, TV-t néznek unalmukban, b*szki, milyen játék az ilyen??-, vagy mondjuk egy community "küldetés" keretében ami annyi, hogy ugrálj megint ezerszer A-ból B-be és vigyél valami cuccot valahova, majd ha végre leszálltál valahol, akkor baromi izgalmas módon egy excel táblázatban rányomj a gombra, és nézhesd, amint a vonatkozó táblában az adott tétel értéke megváltozik. Tömören ennyit tud a játék...
ON -
Ágyúgolyó85 #2514 Na az Elite:Dangerous, annak én is bedöltem, elörendelés meg túlzott hype. Igaz a játék nekem tettszett, de aztán idövel rájöttem hogy maga a játékmenet nagyon monoton és nem sokmindent lehet csinálni, úgy értve ahhoz képest amit én elképzeltem. -
TokraFan #2513 Véleményem szerint, tulajdonképpen mindenkinek igaza van! Az érvek jelentős része, mindkét "oldalon" megáll, itt inkább az "Egosoft jelenség" megítélésében van szemléletbeli különbség. Van aki elnézőbb velük, van aki kevésbé. Magam részéről át tudom érezni István helyzetét is, mert kb. ezt éltem át a Rebirth-nél, de sok ponton egyetértek Pares kollégával is, mert kétségtelen, hogy a játék egyedi, rétegigényt elégít ki, és ennek ellenére csinálják, nem hagyják magára. Az Early Access kezdete óta ennél sokkal durvább átb*szások történtek, számos címet szimplán elhagytak a fejlesztői, lesz*rva azokat, akik megvették. Lehet persze azt mondani, hogy EA címnél ez benne van a pakliban, de nem egy példa van arra is, hogy a fékész bug-halmot kiadták 1.0-nak aztán leléptek a fejlesztők. Az Ego ilyet eddig még nem csinált és ez mindenképpen becsülendő. Persze amint ezt leírom, kicsit hülyén is érzem magam, hiszen piaci szereplőkről van szó, nem jótékonysági intézményről, a vásárlók pedig teljes joggal kritizálhatnak egy terméket, ha úgy érzik, nem azt kapták a pénzükért amit ígértek nekik. Ugyanakkor van számos rossz(abb) ellenpélda, pl. a Frontier az Elite:Dangerous-el nálam sokkal jobban kiveri a biztosítékot, arról ugyanis süt az, hogy nyilvánvalóan teljesen hülyére lettek véve a játékosok, az egész cégnél kb. 4 ember ha dolgozik a játékon, ezt is csak azért, hogy el leheseen mondani, történik valami, de eltelt 5 év, és a beígért tartalmak jelentős része soha a büdös életben nem fog már elkészülni ami van, az meg üres mint a feneketlen kiszáradt kút.
Mindent egybevetve: engem már nem érdekel annyira az egész, hogy a kelleténél többet foglalkozzak vele. Bízom benne, hogy összerakják rendesen, a 3.0-nál én is futok egy újabb kört majd. Addig játszom mással.
Ágyúgolyó85
A TC nem volt új játék, sőt, tulajdonképpen a nagyrésze arról szólt, hogy a reunionhoz készült modokat implementálták a játékba. Persze lett új felület (bár ne lett volna), meg új sztori, új plotok, de alapvetően a Reunion kvázi DLC-je volt. Az X4 is öszvér fejlesztés, látszik, hogy Rebirth alapokon nyugszik, de egészét tekintve ez egy lényegesen újabb fejlesztés.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.10.19. 17:56:59 -
Ágyúgolyó85 #2512 Abban igazad van hogy megjelenéskor játszható volt, de hogy teljes értékü játék most... hát nem tudom, az x3 terran conflictot megjelenés napján már toltam, azt annak tekintem, pedig az se volt tökéletes. Természetesen sok év után modokkal már egy fantasztikus, komplex játék lett.
Remélem az X4-böl is az lesz egyszer, én szivesen megvárom. -
Pares #2511 Egyrészt nem kell 12 évet várni, a 2.6-al egy teljesen jól működő teljes értékű játék, és egy rakat mod létezik már a testreszabáshoz is. Másrészt 500 óra játék után azon nyavajogni, hogy nem kaptál semmit a pénzedért, elég nevetséges. Nem kell bizonygatnod az igazad sem, mert nincs igazad, csak szubjektív véleményed, és azt sem állíthatod, hogy megjelnéskor játszhatatlan volt, mert nem volt az. Nem volt programhiba, összeomlás, nem voltak gamebraking bugok vagy áthidalhatatlan problémák, a teljesítmény is elfogadható volt és a gazdaság is csak valahol 75-100 óra környékén kezdett bukdácsolni.
Sokaknak megszépültek az emlékei az X3-ról, és kettős mércével mérnek, pedig az X3-ban sokkal statikusabb volt a gazdaság, és kb. semmilyen háború nem volt a plot küldikbe scriptelt csatákon kívül, arról nem is beszélve, hogy rengeteg fícsör csak (főleg Cycrownak és Gazznak köszönhető) modoknak hála létezett. Az X játékok mindig is a közösség segítségével tudtak kiteljesedni, legyen szó a béta tesztelésről vagy a modokról. -
Turian #2510 Teljesen ugyanazt érzem, mint Te. Sok-sok év X3 után azonnal megrendeltem a Rebirth-t és hatalmas lelkesedéssel telepítettem, mire...azóta is messze kerülöm, mert a kezdeti sokkot nem felejtem el. Az X4-nél nagyon drukkoltam az újításoknak, kellett a friss hozzáállás (pl. map), de úgy érzem, minden erejüket ezekbe fektették és valahol lelketlen, üres lett. Adtak a kezembe egy csomó eszközt, pl. teleport, átgondolt állomás építés, tuning, személyzet, bejárható állomás, hajók...de minek, ha egyszer nem/nem úgy működnek, ahogy kéne, az időt húzza csak, süt róla a "muszáj volt beletenni" érzés... Emlékszem, az nagy élmény volt, amikor először kisétáltam egy nagy hajó "űrbéli kilátójára" (fedélzetére), és onnan bámultam a csillagokat, bolygókat, a világot, ami él...egészen addig, amíg el nem értünk egy kapuig, ahol - mivel jelen voltam - olyan piruettet járt be, hogy inkább elteleportáltam. Amíg az alapok nincsenek rendben, és folyton felidegesíti az embert, addig felesleges a túlzott extra. Saját példa: 3d modellezéskor sem azzal kezdem, hogy kidolgozom az apró részleteket egy modellen, mert ha később valamin még változtatok, akkor kínkeserves lesz az egészből valami jót alkotni, mindig valami hibába futok, az egész nyiklik-nyaklik. Tehát teljesen megértem István egyre "darkosabb" hangulatát, ennyi X játék után (és ennyi javítás után, mert le a kalappal előttük, mindig javítottak, de) már képesnek kell lenniük felmérni, mit tudnak megvalósítani és mi lesz a jövő, vagy ha nem, akkor a munkaszervezésben, a workflow-ban komoly bajok vannak. Illetve lehet ez egy taktika, hogy áthidalják a nehézségeiket, de az a legbéketűrőbb embert is előbb-utóbb kiakasztja.
Félre ne értsetek, én nagyon szeretnék egy jót játszani, egy hatalmas birodalmat felhúzni, szektorokat uralni, flottákat harcba vinni, de nem a béketűrésem árán...és nagyon bánt, hogy milyen lehetőségek vannak a játékban, amiket nem hoznak/nem hozhatnak ki. -
Ágyúgolyó85 #2509 Teljesen megértem a felháborodásod, annó én elörendeltem a sword of the stars 2-öt, és amikor megjelent... aki ismeri a játékot az tudja, inkább nem irom le itt jobb is ha feldésben marad!
Utoljára szerkesztette: Ágyúgolyó85, 2019.10.19. 08:18:01 -
Ágyúgolyó85 #2508 Sziasztok!
Én csöndben követem a fórumot már egy ideje, és annyira nem lep meg amit it látok. Annó a Rebithel jártam úgy hogy hihetetlen módon vártam, x3 triológiát szerettem nagyon, újitottam is gépet ez miatt, de valami hang azt súgta hogy várni kéne azzal a vásárlással, hát a megjelenés napján beigazolódott amitöl féltem.
aztán elteltek hónapok, évek, de a rossz szájiz bennem maradt ezért sose tudtam rávenni magam hogy kipróbáljam, maradt az x3.
Lényeg hogy bejelentették az x4-et, itt már nem voltam annyira lelkes, nem vártam mint a messiást, gondoltam lesz ami lesz. Sajnos az lett a vége amire legbelül számitottam.
Én nem tartom magam türelmes személynek ha játékról van szó, ezért nem is szeretek bétatesztelni. Nincs kedvem bugokba ütközni minden órában, várni a javitásokra, akár éveket, inkább továbblépek.
Kár érte, nincs még egy ilyen sorozat mint az X. -
Jóózsf István #2507 Egy szóval sem említettem, hogy lazsálnak! De még csak eszembe sem jutott. Még akkor sem amikor hónapokig hallgattak a 2.60 előtt.
Amit sugallni akartam, és tényként is kezelek, hogy elszámolták magukat. Rosszul mérték fel a helyzetüket, kapacitásukat, eszközeiket. mindent ami ahhoz kell, hogy egy jó terméket tegyenek le az asztalra. Számomra ez a termék, még csak nem is elfogadható.
Továbbá azt gondolom, hogy megszorultak anyagilag és pánikba estek. Biztos vagyok benne, ha megkérdeznénk őket, hogy ha választhatnának, akkor ők sem emellett a megoldás mellett döntenének. Inkább fognának hozzá és készítenének egy időtálló új motort. amiből bármikor kihozhatnának egy X-et megfelelő színvonalon.
De te már elkönyveltél engem hisztizsáknak. Rendben. Én József István hisztis vagyok és nem tolerálok semmit. Főleg nem olyan hibát amit ismételten követnek el! Mert az már nem hiba, hanem ostobaság, vagy esetleg csak simán visszaélés a jóindulatommal!
Teljesen mindegy, hogy a rossz helyzetük kényszerítette rá őket, vagy a hozzá nem értésük!
Eladtak nekem egy terméket, aminek az értéke nem egyezik az árával. Én vagyok a károsult. Miért érdekelne engem, hogy "Dehát eddig is így működött!", meg majd tizenkét év múlva... Ha azt szeretném, hogy tizenkét év múlva legyen egy elfogadható/jó/kiváló termék a birtokomban, akkor kalapozzanak rá, vagy legyen korai hozzáférésű (KONKRÉTAN! nem úgy mint most.) És adják mondjuk féláron!!!! Akkor majd eldöntöm/hetem hogy beszállok a buliba és összeszorított fogakkal szurkolok, vagy sem.
Mert jelen pillanatban a 75 ajrómért még csak "pingvint" SEM kaptam! (aki ismeri a viccet...)
Legeslegrövidebben úgy fogalmazhatnék, hogy FELELŐTLENEK voltak. Úgy gondolom (tudom) hogy elég idősek vagyunk, hogy tudjuk mit jelent a fogalom. És ez már nem tolerancia kérdése. Sehol a világon!!!
Már nehezemre esik bizonygatni az igazamat és attól tartok, hogy a többieket sem szórakoztatjuk. Nyilvánvaló, hogy teljesen másképp látjuk ezt a kérdést és sosem fogunk közös nevezőre jutni. Ha gondolod lezárhatjuk az "ügyet"?!?!
-
Pares #2506 Szerinted azért csúsznak, mert lazsálnak, kurváznak a jachton, vagy mittomén. Szerintem meg azért, mert egy kurva komplex játékról van szó, százmillió változóval, aminél egy megváltoztatása is drasztikus hatással lehet az egész játékra nézve, ráadásul a Linkedin szerint 19 alkalmazottjuk van, és ebből sem mindenki fejlesztő... szóval nekem kicsit gyerekes hiszti meg dráma íze van ennek az egész kiakadásnak, de ahogy gondolod. -
Jóózsf István #2505 Szép és jó dolgokat írsz! De nekem ne mondd, hogy ez így van rendben.: Mert eddig is ilyen munkát végeztek meg annyi idő alatt... És a többi. Ez badarság. Még akkor is, ha ezt már meg is szokhattuk VOLNA (!??!??!?!?). Ez olyan mint a mindig késő emberek.: "De hát tudod, hogy mindig kések" - "Igen tudom, de ez még nem mentesít téged az alól, hogy időben ideérj. Ettől még ugyanolyan gyökér vagy!"
Szóval igen. Tudjuk, hogy milyen munkát végeznek. Azt is hogyan. Épp csak azt nem értem, hogy: Hogy nem zavarja őket ez a tény?!?!?! Nekem a pofámról sülne le a bőr és valószínűleg nagyon-nagyon mélyre ásnám magam!
Helyesbítenék: KŐBE volt vésve és nem véletlen emlegetem: 2019-ben két letölthető tartalom!!!!!!!!!! Konkrétan le volt írva! Nem az ujjamból szoptam ki!
Amiket az utolsó bekezdésben írsz, szintén szép dolgok, csak épp nem mentség semmire.
Örülök, hogy optimistán látod a játék jövőjét. Nem is akarok belerondítani. Próbálok a jövőben tartózkodni a felelőtlen kijelentésektől.
Persze, hogy más játékkal próbálom múlatni az időt. De attól még vártam és számítottam rá!
Száz szónak is egy a vége: Legyen úgy ahogy te mondod és én örömmel követlek majd meg! Csak hát itt megint felmerül egy kis probléma. Újabb határidő nélkül nem mondhatjuk, hogy jó lett a játék. Remélem te sem számítasz újabb tizenkét éves reménykedésre! (vagy többre!) Elég tényszerű voltam? Vagy tegyem szpojlerbe? -
Pares #2504 Téged nem az én sírásom zavar, hanem az, hogy igazam van. És ezzel nagyjából mindenki tisztában van. Meg azzal is, hogy ebből a játékból nem lesz soha semmi. Egyszerűen fizikai képtelenség többet kihozni belőle!
Zavar, hogy csalódnod kell valamiben amiben hittél? Hát engem kurvára! Csak én le is írom.
Nem értem mitől vagy ennyire kiborulva, úgy csinálsz, mintha újdonság lenne, hogy az X-ek hosszú távú befektetések. A Reunion 2005 októberében jelent meg, az Albion Prelude 6 évvel később, és valójában egyenes ágú folytatása volt annak, amit a Reunionnal elkezdtek. De ha egybevesszük az X3 "trilógiát" (R, TC, AP), akkor az első rész megjelenése és az utolsó rész utolsó kiadott javítása között (2017 decembere) több mint 12 év telt el! Ennek tudatában egy, brutális mennyiségű hibajavítást tartalmazó év után és az első nagyobb kiegészítő megjelenése előtt dühöngve kijelenteni azt, hogy "ebből a játékból nem lesz soha semmi" és "egyszerűen fizikai képtelenség többet kihozni belőle", finoman szólva is, hogy is mondjam, elhamarkodott kijelentés.
Én pedig egyelőre nem csalódtam. Pontosan azt kaptam, amit vártam. Egy hatalmas potenciállal rendelkező csiszolatlan gyémántot, amit a megjelenés óta a közösség segítségével szorgalmasan csiszolgatnak.
A csúszás miatti habzó szájú rantra csak annyit reagálnék, hogy egyrészt nem volt kőbe vésett megjelenési dátuma, másrészt a körülményeket tekintve minden értelmes embernek tisztában kellett lennie, hogy ezek az időpontok iszonyat képlékenyek. Főleg ha szoftverfejlesztésről van szó. Nem hogy inkább örülnél (ami egyébként az általános közösségi reakciónak tűnik), hogy nem akarnak hamar munkát végezni, hanem azt akarják, hogy a 3.0 elérje a közösség és saját elvárásaikat is. Ha ehhez az kell nekik, hogy csak jövő tavasszal jelenik meg, áldásom rájuk, és jó munkát kívánok.
Másrészt azt gondolná az ember, ha valaki ennyire csalódott és elégedetlen valamivel, az nem fektet bele 500 órát, kivéve ha mazochista. Tudod más játékok is léteznek, vagy más hobbik a játékokon kívül, lehet, hogy jót tenne a (mentális) egészségednek, ha szüneteltetnéd, vagy váltanál egy másik játékra, mondjuk a 3.0 megjelenéséig.
Lehet illene elgondolkodni azon is, hogy az Egosoft és az X miért még mindig az egyetlen értékelhető játék ebben a kategóriában. Nem ismerek egyetlen másikat sem, ami offline, single player, real time, open world, sandbox szimuláció lenne, ennyi lehetőséggel, amik közé most már az RTS-ként való irányíthatóság is tartozik, lootboxok meg pénzért vásárolható hajók nélkül. Lehet azért, mert a rajongói bázisa ennek a kategóriának relatíve kicsi, így a nagy cégeket nem izgatja, a kis cégeknek meg túl nagy falat lenne. Ezért is csodálom, hogy az Egosoft ennyi éven keresztül szorgalmasan építgette az X játékokat. És ezért vagyok türelmes velük szemben. -
Stormbird #2503 -
Stormbird #2502 +1 -
TokraFan #2501 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ne szívd ennyire mellre! Nálam már a Rebirth-el elásták magukat és nem azért, mert olyan lett megjelenéskor, amilyen, hanem mert kb. mint a politikusok össze-vissza hazudoztak és trükköztek megjelenés előtt én meg behúztam elővételben, tehát atverve éreztem magam (főleg, mert szándékosan vertek át). Ha már szájbavágás: nálam pl. nincs második esély sem, azonnal megy a reakció! Ego esetén ez azt jelenti, hogy életem egyik meghatározó játékát az X3 sorozatot, sikerült a teljes érdektelenségig zülleszteniük a Rebirth-el, ami oda vezetett, hogy most az X4-et az 1.0-nál ugyan feltettem a gépre és toltam pár órát, de a nyilvánvaló csalódás miatt sajnos azonnal uninstall. Azóta se nagyon mozgat, csak várom, hogy azt mondjátok: meg van végre csinálva rendesen! Sacc/kb. ez a 4.0 környékén esélyes ahogy látom, ha eljutnak addig egyáltalán. Viszont annyit nem ér az egész, hogy ezzel ennél többet foglalkozzak.
Neked is azt javaslom, játsz addig valami mással, ez meg egyszer csak kész lesz majd valamikor. -
Jóózsf István #2500 Sírás?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Igen. De ha csak szimplán tényeket közlök, az sem fog különbözni a "sírástól"!
Téged nem az én sírásom zavar, hanem az, hogy igazam van. És ezzel nagyjából mindenki tisztában van. Meg azzal is, hogy ebből a játékból nem lesz soha semmi. Egyszerűen fizikai képtelenség többet kihozni belőle!
Zavar, hogy csalódnod kell valamiben amiben hittél? Hát engem kurvára! Csak én le is írom.
Tudod mit?!?! Ezentúl így spoiler-be teszem és tudni fogod, hogy nem kell elolvasnod!
És most már csak azért is végig SÍROM a bejegyzést!
Nagyon vártam ezt a fejlesztést, amit végül elhalasztottak, mert ettől vártam némi vigaszt arra, ami mostanában körülöttem történik. Nem kell meghatódni, semmi komoly, csak tele van a tököm. Úgy kábé mindennel. De főleg a szarházi emberekkel, akik megpróbálnak alkalmazkodni ehhez a szar világhoz úgy, hogy közben az erkölcsi gátjaikat átlépik. "Mert úgy sokkal kényelmesebb." "Nehogymá' én legyek becsületes, amikor a másik ember sem az!" Tipikus; Dögöljön meg a szomszéd tehene is!
Miért ez a kirohanás? Mert azt mondtuk, hogy a ribörszöt ÚGY AHOGY kihozták nullára ÉVEK ALATT. Az malőrnek elmegy. Nade, hogy közvetlenül utána eljátsszák még egyszer? Vegyük ki az időt az egyenletből. Ti mit gondoltok egy olyan emberről, aki jön veletek szemben az utcán és egyszer csak szájon vág? Egyelőre semmit, csak meg vagytok illetődve. De ugyanez az ember közvetlen utána még egyszer megteszi. Most már idegesek vagytok!!! É a minimum, hogy nyakonszúrjátok egy golyóstollal!
Miben a különbözik ez az én/mi és az Egosoft esetétől? Semmiben!
Én nem szeretek segget csinálni a számból. Nagyjából ezt is várom a környezetemtől. Ha valamit kijelentek, pláne: Megígérek, akkor az úgy is lesz! Ha a fene fenét eszik is! !
Hogy nem tudták teljesíteni, mert közbejött ez meg az! Kit érdekel? Nekem is vannak problémáim. Érdekel bárkit is?
- Dehát - dehát! - Nincs dehát! A világ egyszerűen túltolerál mindent. Saját magunknak ássuk a sírunkat.
Menjünk tovább. Tudták, hogy mire képes a játék motorja, mégis megpróbáltak rá építeni. Mi lett belőle? Egy csetlő botló félhalott. A játék nem bírja el saját magát! Nemhogy még kiegészítőket, amik újabb terhet rónak a cérnaszálon függő egyszálas szimulációra!
Meg kellett próbálniuk? Pénzt kell keresniük? Csak ehhez értenek? Kit érdekel? Kit érdekel? Kit érdekel? Menjenek el kubikosnak, vagy raktárosnak.
Visszaéltek a bizalmammal, szemembe hazudtak, etc. Nálam ez kimeríti a szarháziság fogalmát!
Szóval; Azt a csalódást amit tegnap okoztak, elég rosszul éltem meg. Nem hinném, hogy valaha is jóvá tudnák tenni. De ez az én problémám. Ha ti másképp látjátok, ám legyen. Az én vállam itt lesz, ha valakinél szintén eltörik a mécses.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.10.18. 06:54:52 -
nibron #2499 Hát velem pedig rendszeresen előfordul, hogy javítok egy tipikus "vesszőhibát" 1-2 szóban (akár assembler-ben egyetlen utasítás), és emiatt újra kell fordítani mindent.xD Ezt a jelenséget elég jól ismeri az aki beljebb van egy sima alkalmazásfejlesztőnél.
-
tomonor #2498 Nekem pont jól jön a késésük, mert így van időm még gyűjteni pici pénzecskét az új gépre -
mumoka 2012 #2497 én a fordítást csináltam anno X3: Reunion de kaptam 1 jó balesetet elveszett minden és bele fáradtam újra kezdeni . -
mumoka 2012 #2496 már ki öregedtem ezen a téren sajna -
Pares #2495 Neked sincs sok fogalmad a szoftverfejlesztésről. -
Pares #2494 Jobb is, kezd unalmas lenni ez a folyamatos sírás. -
mumoka 2012 #2493 xd én nem erre gondoltam. -
TokraFan #2492 A hibajavítás mennyisége nem ngyon van összefüggésben az update méretétvel...Ha mondjuk csak pár sor kódot módosítanak, az nem több párszáz (vagy kevesebb) kilobyte-nál. -
mumoka 2012 #2491 hát ezt én lapáttal is gyorsabban össze pakoltam volna 48mb xd ha 480mb lenne akkor is kevés ez a hiba még mindig 1 kosárral van benne. -
Jóózsf István #2490 Ezt érdemlik: "X4.Foundations.Update.v2.60-CODEX" Aki tudja mit jelent ez... -
Jóózsf István #2489 Próbálok higgadt maradni! Nem megy. Inkább nem írok semmit. -
Pares #2488 Megjelent a 2.6, de idén már nem jön a 3.0/DLC -
Jóózsf István #2487 Ez biztos valami vicc!!!
2.60 Béta 5 HF1
"Beta 5 HF1 Improved Russian font." És tényleg csak ez az egy bejegyzés van hozzá!!!
Gondolom ettől még a héten megjelenhet a 2.60 végre! Essünk már túl rajta...
De, hogy ezt miért nem a rilízbe tették be?!?!?!?